ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تکـــدی گــری

V E S T A
07-02-2014, 00:02
گِدا، مُتِکَدی، یا دَریوزه‌گر به شخصی اطلاق می‌شود که از طریق درخواست کمک مادی از مردم ارتزاق می‌کند و با ایجاد حس ترحم از مردم پول می‌ستاند و این کار به صورت حرفه وی محسوب گردد.

تکدی گری در شهرها از معضلات اجتماعی است آنان که با گدایی کردن حیات می گذرانند، نه تنها به کار تولیدی نمی پردازند ، یا خدمتی ارائه نمی دهند ، بلکه در مسیرهای انحرافی قدم می گذارند . در این حالت، جامعه آسیب دیده و مغشوش می شود و در نهایت راه برای هنجار شکنی هر چه بیشتر باز می شود.

بدون تردید پدیده تکدی گری در اکثر شهرهای جهان وجود داشته و به عنوان یک معضل اجتماعی که هم خود مصداق آسیب اجتماعی بوده و هم زمینه از گسترش و شیوع آسیبها است در جوامع امروزی مطرح است، اما فقر و بیکاری، مهاجرت از روستاها، فرار از منزل، طلاق والدین، سود دهی بدون زحمت و سرمایه، مشکلات جسمی و روحی و...
از علل عمده تکدی گری محسوب می شوند.

نقـش دیگر عوامل را در رشد تکـدی گری چه میدانید ؟

اگر متکدی از شما تقاضای کمک مادی کند به او کمک میکنید ؟ و چــرا؟

کمک به متکدی چه میزان در افزایش تکدی گری نقش دارد ؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

V E S T A
08-02-2014, 21:25
قوانين مرتبط با تکدي‌گري‌

1- مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامي‌ مصوب 1375 به تکدي‌گري و نيز گماردن اطفال و اشخاص غيررشيد به انجام اين کار نظر دارند و براي شخص متکدي علاوه بر مجازات حبس از يک تا 3 ماه، مصادره اموالي که از طريق تکدي‌گري به دست آمده است را نيز منظور کرده‌اند. براساس اين مواد قانوني، شخصي که اطفال و اشخاص غيررشيد را به تکدي گري مي‌گمارد يا آنان را وسيله تکدي قرار مي‌دهد، علاوه بر حبس از 3 ماه تا 2 سال به استرداد تمامي اموالي که از اين طريق به دست آورده است، محکوم مي‌شود

2- ماده 1173 قانون مدني سوء‌استفاده از طفل يا اجبار او به ورود در مشاغل ضـداخـلاقـي مانند فساد، فحشا، تـکـدي‌گـري و قـاچاق را از مــــواردي مــــي‌دانــــد کـــه محکمه مي‌تواند تصميم مقتضي را در مورد حضانت طفل اتخاذ کند و از پدر و مادر سلب حضانت نمايد‌

3- اســاسـنــامــه تـشـکـيــلات و ســازمـان دهـيـاري‌هـا مـصـوب 21 بـهـمن1380 هيئت وزيران در ماده 10 خود يکي از وظايف دهيار را جلوگيري از تکدي‌گري و واداشتن متکديان به کار معرفي کرده است. ‌

4- برابر ماده 55 قانون شهرداري مصوب 11 تير 1334 "جلوگيري از گدايي و واداشتن گدايان به کار و توسعه آموزش عمومي" يکي از وظايف شهرداري است‌.

با در نظر گرفتن مجموعه قوانيني که در اين زمينه موجود است، مي‌توان نتيجه گرفت قانون‌گذار ما جنبه کيفري را چاره مشکلات دانسته و به جنبه پيشگيرانه توجه کافي نداشته است؛ در حالي که اگر ما الگوي "پيشگيري بهتر از درمان است" را برگزينيم، به نتيجه بهتري خواهيم رسيد ‌.

shorasm.ir

Ahmad
08-02-2014, 22:40

سلام

نقـش دیگر عوامل را در رشد تکـدی گری چه میدانید ؟
مطمئنا شرایط اقتصادی جامعه، شغل، امنیت کاری ، فقدان بیمه‌ی همگانی، وضعیت اعتیاد و ... تأثیر فروانی در این زمینه داره.
از طرف دیگه قدرت سی ا سی یک کشور در کنترل مرزها و روابط با دیگر کشورها هم مهمه.
و یه دلیل مهم دیگه ازدیاد جمعیت در جایی است که نباید صورت بگیره.

اگر متکدی از شما تقاضای کمک مادی کند به او کمک میکنید ؟ و چــرا؟
جواب به این سوال کمی سخته.
نمی‌تونم بگم کمک نمی‌کنم. شده وقتهایی که کمک هم کردم.
ولی شاید تحت تأثیر شرایط بوده.

و در نظرسنجی گزینه‌ی برای این حالت نمی‌بینم. :n02:

کمک به متکدی چه میزان در افزایش تکدی گری نقش دارد ؟
به نظرم نقش مثبتی داره.
اگر مردم یک شعر تصمیم بگیرن به کسی که گدایی می‌کنه چیزی پرداخت نکنند و واقعا عمل کنند تا تبدیل به یک فرهنگ تو اون جامعه بشه، گدایی هم وجود نخواهد داشت.
و الیته یک عامل مهم دیگه هم باید کمک کنه و اون محل و مکانی برای رسیدگی درست به اینگونه افراده.

و دلم بسیار می‌سوزه برای آن کودکی که می‌بینم چنین شرایط سختی رو تجمل می‌کنه درحالیکه باید در اون سن کارش بازی باشه و داشتن بهترین شرایط.
آن‌هم در این کشور ثروتمند که متأسفانه ... .

بد نیست در پایان متنی از توکا نیستانی که در پست 375# وبلاگش نوشته بود اشاره کنم.
یک چیزی یک حسی در این متن وجود داره که باعث شده هیچ‌گاه فراموشش نکنم. مطمئنن شما هم فراموش نخواهید کرد:

...
- پائین شهر تورنتو جایی است که بیشترین گالری‌های نقاشی و رستوران‌ها و برج‌های اداری و مسکونی گران قیمت را در خود جا داده و در عین حال هرچه آدم بی‌خان و مان و آشفته حال است در این قسمت از شهر زندگی می‌کند. این‌ها پناهگاه‌هایی دارند که در همسایگی با ثروتمندان است، کار ندارند و اکثراً الکلی هستند و ظاهرشان آشفته و ترسناک است و امکان ندارد از این محدوده بگذرید و چندتایی از این موجودات ترسناک سر راهتان را برای مقداری پول خرد یا یک نخ سیگار نگیرند. یکی از همین‌ها سر راهم سبز شد و گفت که اگر دارم چند سکه‌ای در لیوانش بیندازم. بدون این‌که بایستم یا از سرعت قدم‌هایم کم کنم به دروغ گفتم که هیچ ندارم و به سرعت از کنارش گذشتم. همان‌طور که دور می‌شدم صدای پیرمرد را شنیدم که بعد از تشکر روز خوبی را برایم آرزو کرد...

V E S T A
08-02-2014, 23:06
علــی رغــم میــل باطــنی کمــک می کنـــم

من هم تحت تاثیر شرایط و احساسِ رحم کمک میکنم . اغلب مواقع هم به کسانی که ناتوانی جسمانی دارن مثل افراد سالمند کمک میکنم ولی موافق کمک به متکدیان نیستم این کمک نمی تونه راه حل مناسبی برای رفع نیاز باشه.

خیلی از مشاغل هستن متکدیان می تونن از طریق این مشاغل امرار معاش کنند ولی بیشتر به نظر میاد سهل الوصول بودن این منبع درآمد متکدیان رو ترغیب میکنه به جای اینکه تولید کننده باشند از حاصل دست رنج دیگران بهره مند بشن. وقتی متکدی به راحتی در طول روز برای خودش کسب درامد داشته باشه برای بقیه افراد هم تشویق و ترغیبی به وجود میاد که از راه آسونتری هزینه زندگی رو تامین کنن ..

برای برخورد با تکدی گری هم نیاز به فرهنگ سازی هست.

M e i s a m
09-02-2014, 00:16
جواب من: خیر

مطمئنا در شهرهای پرجمعیت گدا هم بیشتره ولی در شهر ما چند سال پیش طرح جمع اوری متکدیان اجرا شد و دیگه از اون به بعد تا حالا به گدا برنخوردم در حالیکه قبل از اون در میدان اصلی شهر هم چپ و راست گدا نشسته بود که همه هم زن بودن با یک بچه بیهوش کنارشون ولی حقیقت قضیه وقتی معلوم شد که هویت اینها مشخص شد که هرکدوم چه اموالی دارن و با استناد به اون اخبار میگم که گدایی برای همشون حرفه بود نه اجبار... حالا خبر ندارم در تهران وضع به چه صورت پیش رفته ولی چیزی که مشخصه اینه که نباید این افراد رو تو سطح خیابون ببینیم

علت هم مسائل اقتصادی و سطح فرهنگه البته فرهنگ ارجحیت داره چون طرف ممکنه فقیر باشه ولی فرهنگه که در اخر اثر میذاره

Azad/
13-02-2014, 20:22
درست هست که غالب کسانی که تکدی گری میکنند مشکلات رایج مالی و... دارند اما باید بعد روانی موضوع هم بررسی بشه این بزرگسالان از نظر روانی/شخصیتی دچار
اختلالات هستند که دست درازی میکنند سمت بقیه ...[ منظر نظر همه نیستند ]

کمک میکردم ! اما الان شاید بسته به شرایط ی که قرار میگیرم این کار و انجام بدم در حال حاضر به جای پول به کودکانی که غالبا از مراکز نگهداری کودک توسط افراد سودجو تحت
سرپرستی قرار میگیرند اغدیه میخرم و میدم دستشون ..

کمک به تکدی گری در حقیقت خیانت به کودکان هست با این کار کودکان بیشتری توسط افراد سودجو به این کار وادار میشند

+

و اما خبر جالبی که چند وقت پیش خوندم در مورد کودکان
خیابانی و کار این بود که 70 درصد اون ها از طبقه متوسط جامعه هستند

V E S T A
17-02-2014, 17:43
به گزارش خبرگزاری خانه ملت

نتایج تحقیقات نشان می دهند که علی رغم جرم قلمدادشدن تکدی گری، با شمار زیادی از متکدیان روبروییم (البته آمار دقیقی در مورد آن ها وجود ندارد). از نظر فرآیندی نیز نتایج حاکی از آنند که در سال های اخیر بر تعداد متکدیان زن، کودک، جوان و متکدیانی که از نظر جسمی سالم اند افزوده شده است .

حتی برخی افراد با نگاهی حرفه ای به این پدیده می نگرند که درآمد زیادی را نصیب آنها خواهد کرد. به عبارت دیگر با پدیده «حرفه ای » شدن تکدی گری روبروییم . البته در بسیاری از موارد ، باندهای مافیایی به سازماندهی این افراد می پردازند و در واقع بسیاری از متکدیان ، مزدبگیران این باندهای مافیایی اند.

از نظر علت شناسی این پدیده باید متغیرهای اجتماعی همانند بیکاری، فقر و ... را مهمترین متغیرهایی دانست که به این پدیده دامن می زنند. از نظر نتایج نیز تکدی گری یک تعامل اجتماعی میان کمک کننده و متکدی است که مقابله با آن از یک سو نیازمند مرتفع کردن زمینه ساختاری است که این پدیده را به وجود آورده و از سوی دیگر تغییر نگرش جامعه نسبت به متکدیان و چگونگی کمک به افراد نیازمند است.

به عبارت دیگر از یک سو باید زمینه ایجاد اشتغال مناسب و با درآمد مکفی را در جامعه به وجود آورد تا همه افراد بتوانند از شغل مناسب برخوردار باشند و از سوی دیگر با ایجاد نظام های حمایتی، حمایت های لازم و کافی را برای آن دسته از متکدیانی که از روی اجبار به تکدی گری روی می آورند، فراهم کرد و در عین حال نگرش های جامعه را نسبت به تکدی گری و نحوه کمک به افراد مستمند تغییر داد.

البته سال هاست که دستگاه هایی در این زمینه فعالند ، اما به دلیل تبدیل شدن تکدی گری به یک مسئله اجتماعی و همچنین فقدان هماهنگی های لازم میان دستگاه های متولی و بعضا عدم اختصاص اعتبار لازم ، اقدام های یاد شده چندان قرین موفقیت نبوده است.

در ادامه این گزارش پیشنهادهایی بدین شرح مطرح شده است: بنابر آن چه گفته شد پیشنهاد می شود:

1- برآورد آماری دقیقی از وضعیت متکدیان در کشور از طریق تدوین ساز و کارهایی محاسبه شده انجام شود که بر اساس آن بتوان تصویری درست از وضعیت تکدی در کشور داشت.

2- ساختارهای اقتصادی به گونه ای اصلاح شوند که امکان ایجاد اشتغال به اندازه نیازهای جمعیت فعال وجود داشته باشد. پر واضح است مهمترین اقدام در این زمینه سرمایه گذاری است که البته خود مبتنی بر وجود امنیت سرمایه گذاری و سایر بسترهای لازم است.

3- نهادهای حمایتی و تامینی به گونه ای تقویت و اصلاح شوند که اولا به راحتی بتوانند جمعیت نیازمند را تحت پوشش قرار دهند و ثانیا میزان حمایت ها به اندازه ای باشد که امکان یک زندگی معمولی را برای نیازمندان فراهم کند.

4- دوره های مهارت آموزی توسط سازمان های متولی به گونه ای تقویت و ساماندهی شوند که امکان شرکت افراد متقاضی را فراهم کند و در عین حال مهارت هایی را به آنها بیاموزد که به واسطه آن ها بتوانند ضروریات زندگی خود را تامین کنند.

5- نهادهای متولی امور فرهنگی، تلاشی سازمان یافته، علمی و دقیقی انجام دهند تا بتوانند نگرش مردم نسبت به مقوله تکدی گری و نحوه کمک رسانی به متکدیان را به گونه ای تغییر دهند که زمینه سودجویی و اخاذی در این قالب از میان برود و در عین حال مردم را به مشارکت نظام یافته در جهت کمک به نیازمندان ترغیب کند.

MOHAMMAD_ASEMOONI
13-03-2014, 06:45
سلام .
یک بیماری خطرناک هست که باعث میشه انسان برای برطرف کردنِ نیازمندیهاش و رسیدن به خواسته هاش رو بیاره به راههایِ آسان مثل گدائی و خودفروشی و سرقت و کلاهبرداری و غیره .

بیماریِ تنبلی .

این بیماری از مغز شروع میشه و بعدش بدن رو هدف قرار میده و باعث میشه انسان رو بیاره به آسانترین راهها برای به دست آوردنِ نیازمندیهایِ ضروری ( آب و غذا و پوشاک و سرپناه و غیره ) و رسیدن به خواسته هاش و آرزوهاش .

banii
24-10-2014, 00:01
سلام

من چند شب پیش پشت چراغ قرمز بودم یک جوون گل فروش اومد التماس میکرد یدونه گل بخر آخر شبم بود میگفت از صبح هیچی نفروخته و پول نداره و...
بعد یکی ازش گرفتم و هزار تومن بهش دادم گفت قیمتش 3 هزار تومنه گفتم خودت گفتی هرچی دلت میخواد بده و من دلم نمیخواست بیشتر از هزار تومن برای یه شاخه گل پژمرده بدم ... (خودش گفته بود هرچی دوس داری بده...)

بعد که رفت فحش خواهر و مادر داد و چون جوون بی تربیتی بود از درستش عصبی شدم و با خودم گفتم کاش بهش پول نمیدادم...:n29:

حالا میخواستم بدونم از نظر شما فیلسوفان و روشنفکران و دانشمندان ، اصولا کار درستیه از این بچه ها چیزی خریدن یا نه؟!

تاپیک اگه بجا نبود لطفا منتقل بشه

متشکر.

pc-game
24-10-2014, 00:35
نمیشه که تر و خشک رو باهم بسوزونیم . گل فروشایی هم داریم واقعا نیازمندن و خیلی هم با ادبن:n16:

PLAΨMID
24-10-2014, 00:47
یادمه یه بار یه یارو روی ویلچر اومد طرفم گفت جوراب بخر ازم . . . . بهش پول دادم ولی چیزی بر نداشتم . یارو ناراحت شد و به زور بهم یه جفت جوراب داد . معمولا از اینطور موارد خاطرات خوبی ندارم . . . .
به طور کلی دلیلی وجود نداره که چیزی رو که احتیاج نداریم بخریم !!! از طرفی بعضی از این افراد واقعا دل ما رو به درد میارن . . . . آدم نمیدونه چیکار کنه اینجور مواقع .
به نظرم بهتره اینجور موارد یکم خودمون رو بزنیم به سنگدلی . . . .
اگه هدفمون از این کار صدقه و دستگیری از محتاجان هست ، راه های بهتری هم برای اینکار وجود داره !!

tabriz-info
24-10-2014, 01:04
کار اشتباهیه

با خرید باعث میشیم کارشون رونق پیدا کنه

در واقع خودمون رواج میدیم تکدی گری رو

وقتی به شهر های دیگه سفر میکنم و تو چهار راه ها همچین چیزایی میبینم ، به شهر خودم افتخار میکنم که شهر بدون گداست و همچین خبرایی نیست و اگر هم باشه مردم میدونن که نباید پول بدن

درسته مسئولین باید به فکر اونا هم باشن

ولی مردم باید همت کنن که اینا از سطح شهر جمع آوری بشه و فقط به نیازمند های واقعی پول بدن

نیازمند واقعی رو تو چهار راه نمیشه تشخیص داد

با پول دادن به اون ها هم به شهرمون خیانت میکنیم هم به نیازمند های واقعی کمک نمیکنیم

Meysam Raz
24-10-2014, 08:26
نگاه نکنید توی آهنگ خواننده ها و... میگن بخرید
کلا لم بچه پولداری ( حالا نه همه ) و لم صدا و سیما و مخصوصا سینما ( به شکل افراطی ) به این صورته که فکر میکنن اونی که میاد سر چهارراه گل میفروشه حتما نداره و بدبخته ، و سعی میکنن اینکار رو نماد نداشتن معرفی کنن .
نمونه دومش هم فروشنده های مترو هستن .
درسته کار خوبه اما نباید به خاطر حس ترحم ، یک کار ایجاد بشه ، کار باید سود و منفعتش رو هم به فرد بده و هم به جامعه

pooya777
24-10-2014, 09:42
به نظر منکه فرق میکنه با گدایی.اگر پول داری که خوب چه بهتر که بخری و اگر هم نداری خوب با یه برخورد خوب میشه نخرید.این برخورد خوب خیلی مهمه!
یه جمله فیلسوفانه هم بگم در مورد اونی که فحش داد.سعی کنیم باران باشیم. بباریم. اگر روی گل یا اگر روی گل نشست.به باران بودن خود بنازیم :n02:

پ.ن: این پست من در مورد خرید اجناس دوره گردها بود و نه کسانی که تکدی گری میکنند.که عنوان تاپیک عوض شد به تکدی گری.البته در مورد تکدی گری هم با توجه به شرایط جامعه کمک اساسی در اولویته و احسان به خردسالان.هرچی کمک اساسی تر باشه بهتر که به باندهای تکدی گری هم کمک نشه.بنابراین حکم کلی نمیشه داد در مورد کمک به گداها.

bestmovie
24-10-2014, 10:28
یادمه یه بار یه یارو روی ویلچر اومد طرفم گفت جوراب بخر ازم . . . . بهش پول دادم ولی چیزی بر نداشتم . یارو ناراحت شد و به زور بهم یه جفت جوراب داد . معمولا از اینطور موارد خاطرات خوبی ندارم . . . .
به طور کلی دلیلی وجود نداره که چیزی رو که احتیاج نداریم بخریم !!! از طرفی بعضی از این افراد واقعا دل ما رو به درد میارن . . . . آدم نمیدونه چیکار کنه اینجور مواقع .
به نظرم بهتره اینجور موارد یکم خودمون رو بزنیم به سنگدلی . . . .
اگه هدفمون از این کار صدقه و دستگیری از محتاجان هست ، راه های بهتری هم برای اینکار وجود داره !!
دوست من این مورد شما مقصری نه اون بنده خدا طرف داره کاری که در توانش هست رو انجام میده که نره گدایی کنه بعد شما با این کارت نه تنها به اون شخص داری توهین میکنی بلکه گدا پروری هم رواج میدی کافیه از هر پنج نفر یکی مثل شما رفتار کنه اونوقته که طرف احساس میکنه همون گدایی کردن بهتر و راحت تره
طرف داره جنسی میفروشه که میدونه همه استفاده میکنند یعنی شما جوراب نمیپوشید؟ بالاخره اون جورابی که خریدی رو استفاده میکنی حالا فقط به جای اینکه بری از فروشگاه بزرگ خرید کنی از آدمی خرید کردی که واقعا به این پول احتیاج داره
به نظرم این کارکردن خیلی خیلی کار خوبیه و واقعا شرف داره اون آدمی که حاضره هر کاری کنه تا فقط روی پای خودش وایسه ارزش این آدم از اون مالتی میلیاردر که معلوم نیست از کجا و با رانت و لابی پولدار شده خیلی بیشتره
اون دوستانی هم که میگند نخرید و این آدم ها رو با گدا یکی میدونند بهتره طرز تفکرشون رو عوض کنند و اینکه مادربزرگم همیشه یک جمله میگفت که آدم سواره خبر از پیاده نداره واقعا این جمله رو باید با طلا نوشت
استارتر هم اومده یک کار انسانی انجام بده ولی زده خرابش کرده آخه دوست من طرف گفت هر چی دلت میخواد بده ولی دیگه هزار تومن؟ واقعا به گدا هم بدی قهر میکنه شما یا باید نمیخریدی یا حداقل پول واقعی رو میدادی طرف یا این کار شما احساس کرده شما اون رو گدا فرض کردی و داری بهش از روی ترحم صدقه میدی یاد اون جک افتادم که گفت دختر بچه پشت چراغ قرمز اومد بهم گفت آقا گل نمیخواین منم مثل فیلمها پنج هزارتومن در اوردم گفتم همش رو بده برگشت گفت ..... نخور شاخه ای شیش تومنه

A M ! N
24-10-2014, 12:02
یاد یه ماجرایی افتادم بعد از خوندن پست اول ، میگه که دیروز سر چهار راه یه دختر بچه ی معصوم اومد جلو ماشینم و گفت: آقا توروخدا ازم گل میخری؟ منم مث فیلما یه لبخندی زدم و 10 هزار تومنی دادم و گفتم همشو بده! دختره یه نیم نگاهی بهم کرد و گفت: برو بابا!! شاخه ای 12 تومنه!! :n02:

واکنش همیشگی و تقریبن غیر ارادی من نسبت به گل فروشها خصوصن کودکان این هست که هیچ خریدی انجام ندم. خیلی راحت در برخورد میگم پول همرام نیست. چون وقتی ما خودمون به این پیشه خوراک (Feed) میدیم طبیعتن نباید ریشه گرفتنش برامون یه سورپرایز باشه. خریدن گل از یک بچه (حتا درصورتی که واقعن بچه محتاج باشه) - اگه برایند کار رو نگاه کنیم - کمک به اون بچه نیست. اینکار بیشتر از سود کوتاه مدتش، عوارض جانبی داره. وقتی شما پولی به اون بچه میدید، این کار اصلن از رشد فقر در جامعه جلوگیری نمیکنه، بلکه باعث تطمیع اون کودک برای ادامه‌ی این روش پول در آوردن و توقف تحصیل میشه؛ حتا اگه اون بچه پدر مادر یا سرپرست داشته باشه اونها هم ممکنه اغوای این عقیده بشن که وقتی بچم به این خوبی داره توی خیابون پول در میاره چرا باید بفرستمش مدرسه؟. دیگه اینکه این کمک هیچ تاثیر بلند مدتی در زندگی اون کودک نمیزاره و به محض دادنش خرج میشه. در عوض؛ اون شخصی که واقعن احساس دلسوزی میکنه میتونه از روشهایی مثبت برای کمک کردن استفاده ببره. مثلن کمک به تحصیل این فرزندان.. مخلص کلام اینکه بهتره به جای ماهی دادن ماهیگیری یادشون بدیم.

به شخصه شدیدن با تکدی گری مخالف هستم و تابحال اصلن پیش نیومده پولی دراین زمینه خرج کرده باشم. در هنگام برخورد شما با متکدی شما دو احتمال میدین طبعن، یا شخص مقابلتون فردی دارا هستش یا واقعن بی بضاعته. در هر دو حالت کمک مالی کردن توصیه نمیشه. تکدی گری امروزه خیلی جدی شده و اگر در قدیم به شکل فردی انجام میشد، امروزه باید در مورد باند تکدی گری صحبت کنیم و انواع و اقسام روشهای مختلف که با شنیدنشون بهت و حیرت در چهرمون جاری میشه.

جنس فروشهای مترو هم ازون پدیده های عجیب و غریبه.. عده ای آدم با جنسهای مشابه (کیف مخصوص کارت، مسواک، ژیلت، خمیر دندون، لواشک و...) و عجیب تر ازون با لحن صحبتی که خیلی خیلی شبیه همدیگه هستند، تسلط عالی در راه رفتن داخل متروی در حال شتاب، میان داخل مترو و ظاهرن فروش خوبی هم دارند. خب البته نمیشه ایرادی به جنس فروشی وارد کرد..

MOHAMMAD_ASEMOONI
24-10-2014, 12:46
سلام
یه بار یه بچه ی 7/8 ساله اومد خواهش کرد از دستمال کاغذی جیبی بخرم .
براش یک آبمیوه و یک ساندویچ خریدم و نشستم کنارش تا با خیال راحت بخوره .
پول بهش ندادم چون میدونستم این طفلک رو مجبور کردند به این کار و هر چی پول بهش بدیم دستِ آخِر ازش میگیرند و چه بسا خرج مواد و اینها هم بشه
از خوردن ساندویچ و آبمیوه خیلی سر حال اومد چون کسی دیگه نمیتونست ازش بگیردش .
بعضی از دستفروشها چیزهای مفید و اررانی میفروشند . از کنارشون بی تفاوت رد نشین .بنده بارها چیزهای به درد بخور خریدم ازشون مثل روکش پلاستیکی کنترول تلوزیون و غیره که با حرارت مبچسبه به ریموت و ضد آب میشه و همیشه نو میمونه .
یا کفیِ کفش که داخل کفش نصب میشه و قابل شستشو هم هست و راحتی کفش هم بیشتر میشه
از دست فروش معتاد چیزی نخرید .

Atghia
24-10-2014, 14:08
من با نیت انسان دوستانه کمک میکنم اکثرا
حالا اینکه پول رو باید به کسی پس بده یا کلا بعضی ها نقش بازی میکنن و این صحبتها من خیلی خودمو درگیر این فکر نمیکنم و رو این حساب میخرم ازش که به اون بچه کمکی کرده باشم
معمولا در مقابل بچه ها همیشه کوتاه میام (به هرقیمتی که بگن)
در برابر دستفروش های مرد و زن هم اگر خیلی پیر باشن بازم میخرم((البته ظاهر معتادین رو نداشته باشن:n06:))

A M ! N
24-10-2014, 18:41
سلام
یه بار یه بچه ی 7/8 ساله اومد خواهش کرد از دستمال کاغذی جیبی بخرم .
براش یک آبمیوه و یک ساندویچ خریدم و نشستم کنارش تا با خیال راحت بخوره .
پول بهش ندادم چون میدونستم این طفلک رو مجبور کردند به این کار و هر چی پول بهش بدیم دستِ آخِر ازش میگیرند و چه بسا خرج مواد و اینها هم بشه
از خوردن ساندویچ و آبمیوه خیلی سر حال اومد چون کسی دیگه نمیتونست ازش بگیردش .

عالی. دقیقن یکی از بهترین کارها همینه که از کمک مالی پرهیز کنیم.

همین رویه رو میشه تعمیم داد به موقعیت های دیگه. مثلن در خیابون یه شخص یدفعه میاد جلوت میگه میخام دارو بخرم پول ندارم بهم پول بده و... . ازین موقعیت ها برای هرکس پیش میاد حداقل یکبار.. برای کسی که قصد کمک داره، به نظر من بهترین کار اینه که دست اون شخص رو بگیره و ببره داروخانه و خودش مستقیمن براش دارو بخره. امتحان کنید. در اکثر موارد سورپرایز میشید از نتیجه ی این کار :n06:

N I G H T P E A C E
24-10-2014, 20:11
با وجود اینکه به طور کلی با نظر دوستان موافقم که کمک به این جور افراد میتونه منجر به گسترش تکدی گری بشه اما حقیقت اینه که در این مورد هم نمیشه همه رو با یک چوب زد. چه میشه کرد، در این حیطه هم عده ای سودجو باعث شدن حتی به اونایی که واقعا مستحق هستن هم بترسیم کمک کنیم.

برای اینکه بتونیم از جنبه دیگه هم به این مساله نگاه کنیم و لحظه وارد دنیای بعضی از این بچه ها بشیم پیشنهاد میکنم دوستان یکی از داستانهای زیبا و تاثر برانگیز صمد بهرنگی با نام 24 ساعت در خواب و بیداری (27 صفحه) رو بخونن. در ابتدایی این کتاب بهرنگی مینویسه:

خواننده عزیز قصه ی "خواب و بیداری" را بخاطر این ننوشته ام که برای تو سرمشقی باشد. قصدم این است که بچه های هموطن خود را بهتر بشناسی و فکر کنی که چاره درد انها چیست."

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]).pdf ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] df)

PLAΨMID
24-10-2014, 20:59
سلام .
یک بیماری خطرناک هست که باعث میشه انسان برای برطرف کردنِ نیازمندیهاش و رسیدن به خواسته هاش رو بیاره به راههایِ آسان مثل گدائی و خودفروشی و سرقت و کلاهبرداری و غیره .

بیماریِ تنبلی .

این بیماری از مغز شروع میشه و بعدش بدن رو هدف قرار میده و باعث میشه انسان رو بیاره به آسانترین راهها برای به دست آوردنِ نیازمندیهایِ ضروری ( آب و غذا و پوشاک و سرپناه و غیره ) و رسیدن به خواسته هاش و آرزوهاش .

علت مبارزه با تکدی گری همین هست . وگرنه هر کسی حق داره هر طور که مایله از پولش به دیگران کمک کنه .
اینکه مردم یاد بگیرند که همواره برای کسب درامد راهی هم به جز کار کردن هست ، بسیار از نظر اجتماعی خطرناک تلقی میشه و پیش درامد ارتکاب به جرم های دیگه ای هم هست . . . .

یکی از داستانهای زیبا و تاثر برانگیز صمد بهرنگی با نام 24 ساعت در خواب و بیداری
شتر سخنگو . . .. یادش بخیر . . . .
هشدار : داستانش به شدت گریه آور هست !!:n02:
من توصیه میکنم تمام داستان هاشو بخونید:n01:

pooya777
24-10-2014, 23:13
حالا که عنوان تاپیک عوض شد بذارید نظرم رو در قالب شعری بگم که توصیف احساس منه در مورد گداها و مخصوصا گداهای خردسال.که همه ما بعنوان شهروند و دولت مقصریم.

همه شهر تماشا کردند... یا که دیدند و حاشا کردند!
توی یک کوچه باریک... تاریک
تاریک تر از لمس دروغ از نزدیک
صحنه گریه یک کودک ولگرد تماشایی بود!
و ترحم..
بذل پسمانده ای از...
سهم غارت شدۀ این مردم...ننگ دارایی بود!
و کنار نرده های یک پارک
خواب سنگین کسی از این شهر
یاغی.. یا کسی از این شهر
وصف متروکی انسان می داد
زیر آن بارش درد...
لرزیدن از سوزی سرد...
وحقارت... طعنۀ هر شب باد
...
من زِ چشمان شرور مردی
که رها در خود بود
بکریِ برگ ها را...
زیر پایش... زیر سنگینی افکار تباهش
هر قدم می آلود
میخواندم... ما اگر فرسوده ایم...
پائیز.. ما نیز عاشق بوده ایم!
و زِ هر خش خش برگی
زمزمه ایی برمیخاست...
همه شهر تماشا کردند... یا که دیدند و حاشا کردند!

A M ! N
24-10-2014, 23:32
پویا جان لطفن رنگ شعر رو پیشفرض کنید تا خوانا باشه

سپاس.. :n16:

Khan gholi
25-10-2014, 12:03
چند مورد از تکدی گر میگم تا خودتون قاضی باشید
کارگر ساختمان رفیق پدرم حدود هفت سال پیش که نیمه اوستا بنا بود و همه کاری تو ساختمان سازی میکرد ماهی 430 حقوق میگرفت.باباش معتاد شیشه بود و خواهر و مادرش هم توسط باباش معتاد شده بودند ولی خود فرد سالم ترین و کاری ترین فردی بود که دیده بودم.بابای معتادش برای اینکه خرج اعتیادش در بیاره رزوی 2 ساعت ظهر و 2 ساعت شب سر میدون ها بازار خرید جلو خانم و اقایان که به ظاهر وضعشون خوبه تقاضا کمک می کرد.فکر کنید شیشه اون زمان حدود 17 تومان هر چند گرمیش بود و همون مقدار تریاک 4 تومان بود.به محض اینکه پول رو در میاورد سریع میرفت سراغ اتیش.این مقایسه رو کردم که بفهمید از 4 ساعت روز کاری بدون دردسر و بدون اعصاب خوردی با ارباب رجوع همچین پول کلانی رو در میاورده ولی یک کارگر ساختمان که غذا ظهرش اشک ادم رو در میاورد و از 7 صبح تا 5 بعد از ظهر سخت جون میکنه نصف پول اعتیاد باباش هم نمی توسنت در بیاره
حدود دو هفته پیش داخل مغازه ابمیوه فروش رفیقم بودم یک فرد معلولی و لباس ژنده وارد شد گفت اگه میشه بهم یک ابمیوه کمک کن.سر رفیقم شلوغ بود من رفتم پارچ شاتوت که یک مقدار مونده بود رنگ قرمزی روشن تر شده بود .تهش رو براش ریختم چون ظاهر خوبی نداشت معلوله گفت نمیخوام دست کرد از تو جیبش پول در اره که پاکت سیگار مالبورو و کلی پول در اورد و یک قوطی ابجو هی دی خرید
مورد بعدی زمانی که گیم نت میرفتم دو تا داداش 16 ساله بودند که به همین وضع, وزنه سر بالا شهر می گذاشتند و شب هنگام جیب هاشون پر پول بود خیلی راحت بهترین ساندویج و ابیموه رو تو گیم نت میخوردند و نصف پولشون رو باید به باباش میداند.جالبیش اینکه این بچه ها معدلشونم 19 بود .چند سال پیش دیدم دارند تو بنگاه ماشین شاگردی می کنند و بعد چند سال دیدم تو کارگاه مبل سازی هستند
پسر خالم که دکتر داروسازی هست تعریف میکنه خانمی هست با سن بالا و حالتی ژنده پوش که هزار تا دروغ اطراف محل داروخانه تحویل مردم میده و میگه یک روز با دخترش اومده بودند داروخانه که تعجب کرده بود که دخترش بهترین لباس ها رو داره و گرون ترین لوازم ارایشی براش خریده
باور کنید تمامی مواردی رو که گفتم بدون غلو کردن کردن هست
با این اوصاف من افرادی رو میشناسم که وضعی بسیار سختی رو دارند ولی هرگز از کسی کمک در خواست نمی کنند به این ها میشه گفت قشر نیازمند نه اون کسی داخل خیابان از شما تقاضا کمک می کنه
بهترین راه کمک کردن به افراد نیازمند اینکه شما پولی که میخواید داخل صندوق صدقه بندازید که معلوم نیست کجا خرج میشه و یا افراد که کاسبیشون از راه ابراز تقاضا کمک هست همون پول رو جمع کنید و وقتی مقدار زیاد شد با یک پرس و جو اون وسیله مورد نیازشون رو براشون بخرید.الان بعضی ها هستند با یک میلیون جهازیه برای دخترشون درست می کنند ولی به علت نداشتن همین پول دختره باید خونه پدر بمونه یا افرادی تو بیمارستان هستند که بچه شون که عزیزترین سرمایشونه به علت نداشتن پول دارو داره لحظه لحظه جون میده صرف کنید

MOHAMMAD_ASEMOONI
28-10-2014, 01:34
عالی.
دقیقا یکی از بهترین کارها همینه که از کمک مالی پرهیز کنیم.
همین رویه رو میشه تعمیم داد به موقعیت های دیگه. مثلا در خیابون یه شخص یدفعه میاد جلوت میگه میخام دارو بخرم پول ندارم بهم پول بده و... . ازین موقعیت ها برای هرکس پیش میاد حداقل یکبار.. برای کسی که قصد کمک داره، به نظر من بهترین کار اینه که دست اون شخص رو بگیره و ببره داروخانه و خودش مستقیمن براش دارو بخره. امتحان کنید. در اکثر موارد سورپرایز میشید از نتیجه ی این کار :n06:سلام
یه بار پیش یکی از دوستان بودیم توی مغازه ش
یه جوون اومد گفت بهم کمک کنین
صاحب مغازه یواش به ما گفت این جوون یه کم خُله و عقلش درست کار نمیکنه . همیشه تو این منطقه پرسه میزنه و بعضیها هم بهش کمک میکنند
کسی که همراهِ بنده بود گفت ظاهرش که سالمه . چیزیش نیست .
بهش گفت چرا کار نمیکنی تو ؟ دست دراز کردن جلوی دیگران زشته برای تو
چیزی نگفت .
بهش گفت زمستونه هوا سرده , چرا با زیرپیرهن میگردی ؟
گفت لباس ندارم
دستش رو گرفت برد دو تا مغازه بالاتر براش یه کاپشن و یک پیرهن خرید و همونجا پوشیدشون .
یک هفته از این ماجرا گذشت و ما دوباره رفتیم پیش دوستمون که مغازه داره .
داشتیم باهاش حرف میزدیم یهو خندید و گفت یه چیزی بگم بخندید
همون جوون خله یادتونه که براش لباس خریدین ؟
همون روز بعد از رفتنِ شما رفته پیش همون لباس فروشه و پیرهن و کاپشن روپس داده و پولش رو گرفته !!!!!
بهش گفتیم مغازه دار اشتباه کرده نباید اصلاً ازش پس میگرفت
گفت من هم همین رو به لباس فروشه گفتم اما گفت ول کن نبود و هر چی از مغازه میفرستادمش بیرون دوباره میومد تو . من هم از دستش خسته شدم و لباسها رو ازش گرفتم و پولش رو بهش دادم تا از دستش خلاص بشم .======================================
گاهی اوقات هم اینجوری میشه . ظاهراً اونها همیشه یک قدم از مردم جلوترند و همیشه یه ترفندی تو آستینشون دارند
:20:
اما شکی نیست که تهیه ی چیزی که بهش احتیاج دارند بهتر از پول نقد هست .
این هم تجربه ای شد برای دوست ما تا دفعه ی دیگه جلوی مغازه دار یک بلائی سر اون کالا بیاره تا دیگه مغازه دار اصلاً پس نگیردش مثلاً با خودکار یه خط بزنه روی جیب پیرهن جلوی خودِ مغازه دار تا لباس دستِ دوم بشه و دیگه نتونه پس بگیردش .
========================================
بنده توی یکی از شهرهای ایران گدا ندیدم . به جاش صندوقهائی در خیابان دیدم که روش نوشته
صندوق کمک به نیازمندان شهر .....
در یک شهر دیگه هم توی خیابون دیدم هر 50 متر یا یک گدا نشسته یا یک گدا میاد جلو و پول میخواد .

V E S T A
07-11-2014, 21:48
عکـس ارسـالی از M o h a m m @ d ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

wichidika
02-09-2019, 06:37
واکنش استاندار تهران به درآمد روزانه 1.5 میلیاری متکدیان
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]استاندار تهران درخصوص درآمد روزانه 1.5 میلیارد متکدیان در تهران گفت‌: دولت و نهادهای حمایتی بارها اعلام کردند که از خانواده‌ کودکان متکدی حمایت و برای آنها مقرری تعیین می‌کند اما رقم‌هایی که از محل تکدی گری نصیب آنها می‌شود بالاتر است و برهمین اساس این افراد به‌رغم جمع آوری، بار دیگر به این کار برمی‌گردند.
به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بند پی در جمع خبرنگاران در خصوص درآمد 1.5 میلیارد تومانی متکدیان در تهران در هر روز، ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) گفت: درباره این که چه میزان مردم تهران به متکدیان به صورت روزانه کمک می‌کند موضوعی است که بهزیستی چون با متکدیان با ارتباط است و اقدامات لازم برای سازمان دهی آنها برعهده دارد قطعا اطلاعات بهزیستی به واقعیت و حقیقت نزدیک است.
وی افزود: آن زمانی که ما در سازمان بهزیستی بودیم بررسی‌های انجام داده بودیم که هر متکدی بین 2 تا 5 میلیون تومان درآمد دارد هنگامی که از خود آنها در خصوص درآمدشان صحبت می‌شد همین رقم‌ها را اذعان و اعلام کردند که غروب‌ها ما جمع آوری می‌شویم روسای باندها پول‌های ما را می‌گیرند و مقدار کمی به ما می‌دهند.
استاندار تهران تاکید کرد که دولت و نهادهای حمایتی بارها اعلام کردند که هر خانواده‌ای که به علت عدم تمکین مالی فرزندنش در خیابان مشغول تکدی گری شود حاضر است که مخارج آن را پرداخت کند و کمیته امداد نیز اعلام کرده که برای آنها مقرری تعیین می‌کند اما رقم‌هایی که از محل تکدی گری نصیب آنها می‌شود بالاتر است و برهمین اساس است که این افراد حتی پس از جمع آوری ، بار دیگر به این کار برمی‌گردند.
به گفته وی، روند توانمند سازی متکدیان به ویژه کودکان استمرار پیدا خواهد کرد و طرحی که آغاز شده ادامه پیدا می‌کند البته این اقدامات باید همراه با فرهنگ سازی باشد و باید نسبت به برگشت آنها به چرخه زندگی عادی و تحصیل اقدامات لازم انجام شود.
استاندار تهران در پاسخ به این سوال که روند برخورد با گروه‌های مافیای تکدی‌گری و ساماندهی این افراد چگونه خواهد بود گفت: موضوع تکدی‌گری در چند جبهه پیگیری می‌شود و یکی از آنها که از اهمیت زیادی برخوردار است موضوع مبارزه با قاچاق کودکان است در همین راستا با وزارت امور خارجه جلسات مشترکی برگزار کردیم و نهایتا مقرر شد کودکانی که پدر و مادرشان در کشور حضور ندارند و از اتباع کشورهای دیگر هستند به کشورشان برگردانده شوند و از سوی دیگر نیز مبارزه با گروه‌های قاچاق که کودکان را از هرات و کابل برای تکدی‌گری به تهران می آورند در دستورکار قرار گرفته است.
محسنی بندپی تاکید کرد: 80 درصد کودکان خیابانی از اتباع خارجی هستند و این رقم نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است لذا هدفگذاری ما مبارزه با قاچاق کودکان از کابل و هرات به تهران است و باید تدبیری اتخاذ کنیم این کودکان به کشور خود برگردند.
انتهای پیام

wichidika
02-09-2019, 06:55
درآمد روزانه ۱.۵ میلیاردی متکدیان در تهران
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه کمک مستقیم به کودکان کار و خیابان و متکدیان باعث افزایش تعداد آنها در فضاهای عمومی می‌شود، گفت: در کلانشهر تهران روزانه حدود ۱.۵ میلیارد تومان پول به متکدیان از سوی مردم پرداخت می‌شود.
محمد رحیم فاضلی نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بخش وسیعی از کسانی که در سطح خیابان‌ها و به ویژه کلان شهرها تحت عناوین مختلف، مانند کودک کار، کودک خیابان و... مشغول تکدی گری هستند را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند، گفت: از آنجایی که این افراد مجوز اقامت در ایران را ندارند، هویت آنها نیز قابل شناسایی نیست و به همین دلیل هم توسط نهادهای حمایتی پذیرش، ساماندهی و کشف علت تکدی گریشان نیز امکان پذیر نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه براساس قوانین و دستور العمل‌های اجرایی، بخش اعظم مسئولیت ساماندهی کودکان کار و خیابان و متکدیان بخش در حوزه اختیارات شهرداری است اظهار کرد: چنانچه فرد متکدی توسط بهزیستی پذیرش و تحت حمایت قرار گیرد، سازمان بهزیستی وظیفه خود می‌داند که بعد از پذیرش حمایت‌های لازم را از این افراد به عمل آورد و در نهایت خدمات مددکاری را برای این افراد شروع کند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در نهایت سازمان بهزیستی بسته‌ای از خدمات مورد نیاز را به متکدیانی که شناسنامه و مجوز اقامت دارند یا اتباع ایرانی هستند، ارائه می‌دهد. قطعا نهادهای مانند کمیته امداد هم چنین برنامه‌ای دارند و اگر کسی باشد که تحت حمایت سازمان بهزیستی قرار داشته باشد وظیفه نهادهای حمایتی است که آنها را رصد کنند و مشکلات آنها را در حد بضاعت، توان و متناست با آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌های موجود برطرف کنند.
فاضلی نژاد ادامه داد: به هیچ عنوان مورد رضایت یا تایید سازمان بهزیستی نیست که افراد تحت پوشش بهزیستی اقدام به تکدی گری کرده و از این محل نسبت به تامین نیازهای خودشان اقدام کنند. این موضوع صراحتا مورد تایید سازمان نیست و چنانچه فردی به عنوان متکدی شناسایی و به سازمان بهزیستی معرفی شود این سازمان به جد وارد شده و خدمات مددکاری خود را ارائه می‌دهد.
وی در ادامه توضیح داد: معضل اصلی ما افرادی هستند که در سطح شهر، خیابان، چهارراه‌ها و اماکن پر تردد حضور دارند و با انجام تکدی گری سلامت جامعه را به خطر می اندازند، درحالیکه این افراد به دلیل نداشتن کارت شناسایی، امکان تشخیص هویتشان وجود ندارد. البته مسئولیت رسیدگی به این بخش بر عهده سازمان بهزیستی نیست و قطعا نهادهای مسئول و متولیان باید به این موضوع وارد شوند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان با مشارکت استانداری و فرمانداری نیز گفت: براساس داده‌های به دست آمده از اجرای طرح بیش از ۹۰ درصد کودکان کار سطح شهر و خیابان، اتباع بیگانه فاقد مجوز اقامت هستند که عملا نهادهای مسئول نمی‌توانند کاری برای آنها در داخل کشور انجام دهند. این کودکان یا باید تحویل خانواده‌شان شوند که اغلب در کشور ما حضور ندارند چراکه این کودکان گروهی ترانزیت شده و در کلان شهرها ساکن شده‌اند. برخی از خانواده‌های ساکن در ایران هم فاقد مجوز هستند و به این ترتیب عملا امکان ساماندهی کودکان مذکور از سوی بهزیستی وجود ندارد.
فاضلی نژاد در ادامه براساس آمارهای به دست آمده از پژوهش و پروژه‌های تحقیقاتی در حوزه کودکان کار و خیابان نیز اظهار کرد: برهمین اساس درآمد این کودکان به مبالغ کلانی می رسد و شهروندانی که با نیت خیر به این کودکان کمک می کنند، باید بدانند که این مبالغ از دست کودکان خارج می‌شود و با کمک آنها نه تنها به ارتقای سطح زندگی این کودکان کمک نمی‌شود بلکه در عمل برای سلامت جامعه نیز مضر است.
وی ادامه داد: باید این فرهنگ سازی اتفاق بیفتد که پولی که شهروندان با این نیت خیر هزینه می‌کنند، آگاهانه و هوشمندانه در اختیار نهادهای مسئول، سازمان‌های مردم نهاد و موسسات شناسنامه دار قرار بگیرد. همچنین افراد می‌توانند نیازمندانی که خودشان می‌شناسند را شناسایی و کمک کنند، اما به هرحال کمک مستقیم به کودکان کار و خیابان و متکدیان باعث افزایش تعداد آنها در فضاهای عمومی می‌شود.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه در خصوص کودکان کار و خیابان درصد محدودی از آنها دختران هستند و اکثریت مطلق با پسران است، نیز گفت: فرد متکدی از احساسات مردم سوء استفاده می‌کند. در دهه‌های قبل متکدیان فقط مرد بودند، اما در چند سال اخیر زنان به عرصه تکدی‌گری ورود پیدا کرده‌اند و به دنبال این موضوع کودکان نیز وارد این حوزه شده‌اند.
سرپرست امور مجلس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در کلانشهر تهران روزانه حدود ۱.۵ میلیارد تومان پول به متکدیان از سوی مردم پرداخت می‌شود، افزود: اگر مسیر تکدی‌گری به درستی بررسی شود و دستگاه‌های مسئول و آگاهی‌ساز وارد کار شوند، می‌توان در حوزه مدیریت فقر و پیامدهای ناشی از آن گام‌های مثبتی را برداریم.
فاضلی نژاد با اشاره به نقش سازمان بهزیستی در حمایت از مردم نیازمند، گفت: در حال حاضر این سازمان تا سقف ۵۱۶ هزار تومان به افراد نیازمند یارانه پرداخت می‌کند. در رویکرد مددکاری پول دادن صرف نمی‌تواند به معنای سرویس اجتماعی تعریف شود. در حال حاضر کمتر از پنج درصد متکدیان حاضر در سطح شهرهای ایران نیازمند واقعی هستند و بسیاری از این افراد مجوز اقامت قانونی در داخل کشور را ندارند.
انتهای پیام

wichidika
02-09-2019, 07:07
ممنوعیت گدایی در اتیوپی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]مقامات آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی در آخرین سری از اقدامات خود در راستای بازسازی تصویر شهر و کشور، گدایی خیابانی را ممنوع کردند.
به گزارش ایسنا، پیش نویس این قانون جدید هنوز نهایی نشده و جزئیات زیادی درباره شرط و شروط این ممنوعیت اعلام نشده است اما آنچه مسلم است، مقامات شهری آدیس‌آبابا اجرای این قانون را برای جلوگیری از افزایش تکدی‌گری و مشکلات اجتماعی در این شهر با جمعیت بیش از سه میلیون نفری ضروری می‌دانند.
طبق برآوردها و آمارهای اعلامی از سوی شهرداری ، بیش از ۵۰ هزار متکدی در آدیس آبابا حضور دارند. این قانون با هدف پاکسازی چهره شهر از حضور و فعالیت این افراد نوشته شده است.
طبق این قانون در صورت سرپیچی از این ممنوعیت‌، با متکدی و فردی که به او پول پرداخت کرده، برخورد می‌شود که مجازات آن نیز شامل پرداخت جریمه و حتی تحمل حبس است.
مقامات اتیوپی در راستای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی در ماه میلادی مه در سراسر کشور محدودیت‌هایی برای تبلیغات و مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات در اماکن عمومی را تصویب و همچنین برای اصلاح فرهنگ ترافیکی و کاهش تصادفات برای تردد موتورسواران نیز محدودیت و ممنوعیت‌هایی اعلام کردند.
مقامات شهری پایتخت اتیوپی با تصویب مقررات جدید و اصلاح آیین‌نامه های گذشته در تلاش‌اند علاوه بر کاهش آسیب‌های اجتماعی، "فرصت‌های شغلی جایگزین" را نیز برای افراد آسیب دیده فراهم کنند هرچند با توجه به پردرآمد و سودآور بودن تکدی‌گری، حذف کامل چنین فعالیت‌هایی بسیار دشوار خواهد بود.
به گفته مقامات اتیوپی برخی از گدایان آدیس‌آبابا ماهیانه درآمدی بیش از ۲۰۰ دلار دارند که بسیار بالاتر از حقوق‌های معمول در این کشور است.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات شهری در نظر دارند قبل از رای‌گیری در مورد این قانون با رهبران مذهبی و اجتماعی این کشور در این مورد رایزنی‌هایی داشته‌ باشند.
انتهای پیام