مشاهده نسخه کامل
: اتوپیا (آرمان شهر) دلخواه شما چگونه است؟
سلام؛
بحث آرمانشهر همیشه از جذاب ترین موضوعات بوده و هست؛در این تاپیک میخوایم ویژگیهای اتوپیا رو از زوایا و ابعاد مختلف به بحث بگذاریم،
از نظر اجتماعی، تکنولوژی، آموزش، بهداشت و سلامت، دینی، سیاسی و...
لطفاً تا اطلاع ثانوی از ارسال پست های سیاسی و مذهبی خودداری کنید ...
با سپاس
من شخصا بجز آب وهوای خوب و زندگی سالم چیز خاصی مد نظرم نیست ... امکانات هم زیاد برام مهم نیست ... زندگی سالم دور از شهرها در اروپا را به شهر آلوده و پرازدحام و مریض و (سانسور) (به دلیل تذکر استارتر) ترجیح میدم ... ولی در کل یکی از آرزوهام اینه که روزی در یکی از شهرهای مورد علاقه ام زندگی کنم (کپنهیغن ، پراگ ، وین ، آمستردام ، استکهلم و مسکو و ....)
فکر میکنم قبل از هر چیز بهتره صورت مسئله رو واضح تر توضیح بدم تا مشخص بشه باید دقیقاً دنبال چه چیزی باشیم:n26:
من شخصا بجز آب وهوای خوب و زندگی سالم چیز خاصی مد نظرم نیست ... امکانات هم زیاد برام مهم نیست ... زندگی سالم دور از شهرها در اروپا را به شهر آلوده و پرازدحام و مریض و (سانسور) (به دلیل تذکر استارتر) ترجیح میدم ... ولی در کل یکی از آرزوهام اینه که روزی در یکی از شهرهای مورد علاقه ام زندگی کنم (کپنهیغن ، پراگ ، وین ، آمستردام ، استکهلم و مسکو و ....)
چیزی که شما دنبالش هستید شهر (یا بهتره بگم روستای) آرمانی شما هست. تا جایی که من متوجه شدم شما دنبال یه جای آروم و بی دردسر هستید.
چیزی که ما قراره دنبالش باشیم مشخصات یک جامعه ی آرمانی هست. ( تأکید میکنم جامعه:n26: )
یعنی یک جامعه ی بزرگ متشکل از افرادی با عقاید،فرهنگ،آداب و رسوم، آرمانها و حتی ادیان مختلف.
مطمئناً چنین جامعه ای دچار تزاحم منافع میشه مسئله اینه که آرمانشهر ما مثلاً از نظر آموزش چه طور باید باشه تا تمام فرهنگ ها رو پوشش بده. یا اینکه از نظر عرف، قوانین اجتماعی و حقوقی باید بر مبنای چه اصولی طراحی بشه؟
پیش نوشت : البته پیشنهادم این بود که همچنان که utopia رو مورد نقد و اظهار نظر قرار میدیم ، به موازاتش در مورد dystopia (مدینه ی فاسده) هم صحبت به میان بیاد.
که حالا میتونه در یک تاپیک جداگانه باشه یا اینکه همین تاپیک شامل هردو مقوله باشه.
بنده بیشتر ازینکه بخوام ویژگی های اتوپیای خودم رو بگم ، دوست داشتم در مورد فلسفه ی چگونگی تحقق اتوپیا صحبت کنم.
هرشخصی به طریقی دارای افکار است ، حداقل یکبار هم که شده هرکس دوست داره دنیایی رو داشته باشه که درش مشکلاتی چون بیمـــاری ، جنایت ، فقر
نباشه و وضعیت زندگی آدمیزادی بهبود پیدا کنه.
ازونجایی که هرشخصی آرزوی داشتن یک دنیای خوب رو داره (یا حداقل برای یکبار این آرزو رو داشته) دچار اشتباه نیستیم اگه بگیــم آدمـــی (آدمها) دارای یک
هدف مشترک است. همچنان که هردو آدم دقیقن مثل همدیگه نیستن ، همه ی ما جز یک نسل (یا بهتره بگم یک نوع) هستیــم : نسل انسان. همــه ی مــا
داریم زندگی رو در یک ساختار کربنی ِ همسان، تجربه میکنیم. در این ساختار همه ی ما برای زنده موندن تلاش میکنیم و امید یه زندگی خوب و شاد و سلامــت
رو برای خودمون و عزیزانمون داریم. بنابراین همه ی آدمها یک آرزوی مشترک برای داشتن بهترین زندگی ممکن دارن. "اتوپیا" واژه ای است که نشان از بهتـریـن
زندگی قابل تحقق میدهد. و ازونجایی که هر فرد یه شکل منحصر به فرد اتــوپیا رو در ذهـنش تصویـرسازی میکنــه ، بهتره تعــریف اتوپیـــا رو به ایــن شکل بگیم
" قابلیتی که از طریق اون هرفرد میتونه در بهشت خیالی خودش زندگی کنه". انسانیت هم باید به سختی تکاپو کنه تا به همچین قابلیتی برسه.
ازونجایی که انسانیت شامل دو بخش فیزیکی و قابل لمس (بدن) و بخش روانی و غیرملموس میشه ، برای تحقق اتوپیا باید به تکنولوژی و روشهایی دست پیدا
کنیم که به طور کامل جوابگوی نیازهای هردوبخش مذکور انسان باشه. بدیهی است که با دانش جدید و صحیح، انسانیت میتونه هر مسئلــــه و مشکلــی رو از
سر راه خود کنار بزنه و به نتیجه ی دلخواه خودش برسه. تاریخ بشریت نشون داده که هربار انسان خواسته یاد بگیره چگونه دست به یه کار بزرگ بزنه {برای مثال
نشاندن انسان بر سطح ماه} ، تمام جواب ها در این نکته نهفته بوده که آیا هزینه و منابع لازم به اون کار اختصاص داده شده یا خیر.. بنابراین بـــاز هــم باید منابع
بیشتری رو برای کشف این دانش خاص اختصاص بدیم تا بتونیم ازون طریق جهانی رو بسازیم که اجازه میده هرفرد در اتوپیای خودش زندگی کنــه بدون اینکه در
هیچ بخشی اختلالی به وجود بیاد.
مقوله ی DNA انسان تا حد زیادی برای ما روشن و آشکار شده و فقط به مدتی زمان نیاز است تا بفهمیم هر ژن دقیقن چه وظیفه ای داره تـــا ما بتونیم ازین راه
ترتیباتی رو انجام بدیم تا از بیماری ، بدی ، حسد جلوگیری کنیم ، هوش انسانهارو بیشتر کنیم و../ ما به هرحال فاصله ای زیاد تا تحقــــــق این اهــداف نداریم.
برای نمونه مورد آخر یعنی افزایش هوش کاملن موفقیت آمیز بوده و محققان دانشگاه پرینستن تونستن با موفقیت در ژن هوش و حافظه ی موشهــا تغییراتــی
ایجاد کنن و اون رو افزایش بدن ! (+ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) یا در آزمایشی برروی میمون ها از طریق ژن درمانی (جایگزینی ژنها) تونستن مغزهای کهنسال رو به وضعیتی کاملن جوون
و با انرژی تغییر بدهن؛ و یا ایجاد نمونه ی زنده در آزمایشگاه توسط ایجاد یک الگوی ژنتیکی جدید از یک ارگانیسم ساده! تکنولوژی بافتزایی (کلونینگ) قـابلیتهای
نمونه های زنده در حال افزایش است، قابلیتهای محاسباتی در حد سرعت جت سریع تر شده و داره میشه، و در افقی نزدیک میشه دید که چطــــور تکنولــوژی
هوش مصنوعی جای خودش رو در زندگی ما انسانها استوار میکنه. توسط این ماشینها ، روبوتها ، کامپیوترها و دیگر تکنولوژی های کــه فعلـــن فراتــر از دانـش
امروزی ما هستند مانند نانوتکنولوژی ، میتونیم به قابلیت تولید نامحدود هم برسیم. با مهندسی ژنتیک ، تغییرات در مواد شیمیایی و همـچنیـن تکنولوژی های
آینده مون ما میتونیم قابلیتهای ذهنی مون رو ارتقا ببخشیم. در مجموع با دانش نو و درست ، انسان میتونه تدارکات لایتناهی ای رو در پاسخ بـــه تمامی نیازها
و خواسته های جسمی و روانی خودش فراهم کنه؛ و به موجب آن دارای اتوپیا باشه. تنها چیزی که لازمه اینه که ما این واقعیت رو باور کنیم و بـا تخصیص منابع
بیشتر روی این مسئله ، گامهای سریعتری رو در جهت داشتن جهانی بهتر برداریم./
اما نکته ای که باقی میمونه اینه که ما چطور باید با علم تعامل داشته باشیم.. راههایی که میشه نام برد مثلن >انتشار اطلاعات و دانش بایگانی شده از طریق تـدریس و دیگــر راههـای ارتبـاطـی<
- > آگاهی پیدا کردن به وسیله ی یادگیریهای عملی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) < - > حصول دانش جدید به واسطه ی تحقیق ، تجربه و یا دیگر راههای اکتشاف < // در حال حاضـر انسان بـه روشهای متبحرانـه ی انتــشــار
دانش دست پیدا کرده و به زبان ساده فقط احتیاج داره تا به همون روش مذکور بتونه استفاده ی ازین دانش کسب شده رو هم تسهیل ببخشه. همونطـور که واضحه روش اساسی پـی بــــردن بــه
دانشهای جدید تحقیق و توسعه (R&D) است. اما متاسفانه با توجه به داده و آمار ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) موجود میشه گفت کمتر از 2% از فراورش کل جهان به تحقیق و توسعه تخصیـص داره. خب این واضحــه که انسان
باید بیشتر ازینا در آینده ی خودش در این زمینه ها سرمایه گذاری کنه.
هر انسان در این جهان با اعمالش به نوعی داره رای میده که در چه جور جهانی دوست داره (یا باید) زندگی کنه، و مجموع اقدامـــات و فعالیتهای همه ی انسانهـا هستش که تعییــن میکنه کــه آیا
جهان ما به مانند بهشت روی زمین باشه و یا جهنم. بنابراین رسیدن به اتوپیا فقط از طریق به کارگیری شیوه ی کنسانسوس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ممکنه. این شیوه به این حالت انجــام میشه که همه آرزوهاشون رو به
کلمات روی کاغذ تبدیل کنن و اینقدر این آرزوها جمع آوری و منتشر و سازماندهی بشه تا عقيدهى اكثريت قريب به اتفاق برای ساختن یک جامعه ی مثبت و سودمنــد مشترک بشه. چه به صورت
فردی چه به صورت جمعی ما باید نور دانش رو بر تاریکی جهالت بتابونیم تا بتونیم راهمون رو هموار و روشن کنیم. اگه یه همچین مسیری رو پی بگیریم ، بالاخره یه روزی در آینــده انسان میتونه به
ارزوی خودش یعنی داشتن بهشت برین بر روی زمین دست پیدا کنه، همونجایی که هرکس میتونه اونطوری که دلش میخواد زندگی کنه.
در مجموع بازم تکرار میکنم نکته ی مثبت و حایز اهمیتی که وجود داره اینه که تموم انسانها آرزوی یک زندگی خوب رو دارن و ازینرو ما فرصت خوبی داریـم که این ویزگی ادمیزادی ( اتفاق نظر برای
داشتن جهانی خوب) رو به عنوان یک پوئن مثبت در نظر بگیریم و با تخصیص منابع بیشتر در راه کشف دانش مورد نیاز این رویاهای به ظاهر دست نیافتنی رو برای همه به واقعیت تبدیل کنیم.
برنامه ای ساده که ازین طریق یک رویا تبدیل به واقعیت میشه ◄◄
چه کسی؟ انسانها >> چه چیزی ؟ بهترین زندگی >> کجا ؟ کل جهان >> چرا ؟ سرنوشت اختیاری >> چه زمانی ؟ آینده >> چطور ؟ دانش
ممنون از صبر و حوصله تون/ اشتباه نگارشی ای اگه بود پوزش میخوام :n16:
امین
فرهنگ دانشجو
23-01-2014, 11:43
درود؛
آنچه که در این رابطه به ذهن من می رسد این است که در نگاه من آرمان شهر جایی است که در آن اکثر انسان ها به این مرحله از رشد وآگاهی برسند که یکدیگر را با وجود اختلاف در نظر وعقیده بپذیرند و خواهان حذف یا یکسان سازی نگاه دیگران مطابق آنجه خود می اندیشند وفکر می کنند نباشند. انسان ها با رسیدن به این درجه از رشد وآگاهی ست خواهند توانست به اصلاح بخش ها ی دیگر اجتماع انسانی از قبیل اقتصاد و فرهنگ وسیاست و... بپردازند .:n16:
.
از نظر بنده ارمان شهر جایی هست که مردم از لحاظ طرز فکر و رفتاری به درجه ای از فهم و درک رسیدند که برای بهبود اوضاع همه با هم متحد هستند
نظر مخالف دارای ارزش و اعتبار هست مردم به درجه ای از شعور و فهم رسیدند که همدیگر رو قضاوت نمیکنند و و و..جایی که منافع عمومی بر منافع فردی دارای
ارجحیت هست تا جامعه رو به ترقی و پیشرفت گام برداره ..
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.