مشاهده نسخه کامل
: اندازه صدای هدفون!
internet2222
15-01-2014, 04:40
سلام دوستان
امشب یه سرچ زدم ببینم این همه از هدفون با صدای زیاد استفاده می کنیم یه وقت بلایی سرمون نیاد، که دیدیم بله، همین الان هم که میشنویم خودش خیلیه :n28:
توی مطالبی که دررابطه با ضررهای استفاده هدفون با صدای زیاد اومده، به درصد و اندازه صدا اشاره شده که من اصلا نمیدونم یعنی چی. تو یکیش (اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) اومده :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
حالا من الان از کجا بفهمم که صدای 70% یعنی ولوم رو روی چند بزارم :n27:
ممنون میشم دوستانی که خبره هستند و اطلاع دارند راهنمایی کنند :n16:
internet2222
19-01-2014, 01:17
کسی نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ممنون..
اون چیزی که به گوش انسان آسیب می رسونه، ترکیبی از بلندی صدا و مدت زمان بودن پخش صدا هستش. بلندی صدا با دسی بل سنجیده میشه. اینکه 50 درصد ولوم، خب منظور همون درکی هست که از بلندی صدا داریم. مثلاً ولوم پلیر رو تا نصف بچرخونین می شه 50 درصد ولوم.
اگر دقیق تر بخوایم در مورد مضرات بلندی صحبت کنیم، باید میزان بلندی و مدت زمان رو با هم در نظر بگیریم. حالا احتمالاً مطلب یکم کاملتری رو تا 2 روز آینده می زارم. الأن ویندوزم مقداری قاطی کرده.
دوست داشتی این ها رو نگاه کن:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
البته دوستمون جواب دادن، فقط یه چیز به صحبت ایشون اضافه میکنم و اون هم اینکه اکثر هدفون ها یک مشخصه به اسم (Sound pressure level (SPL
که به dB بیان میشه و اگه اشتباه نکنم حداکثر مقدار فشار وارد شده به گوش توسط هدفون رو نشون میده که معمولا بین 100 تا 120 هستش
فشاری که به گوش میاد تابعی از فاصله منبع صوت ، شدت و مدت زمان تحت تاثیر بودن گوش هست البته به فرکانس صدا هم بستگی داره
مثلا اگه 10 دقیقه صدای 120 dB به گوش انسان برسه تا یه مدت صداهای آرام تر رو نمی شنوید (یه حالتی شدید تر از گرفتن گوش تو ارتفاعات)
اگه این حالت به تعداد زیادی تکرار بشه این تاثیر دائمی میشه
(البته این خودش به خاطر سازگاری گوش برای جلوگیری از کر شدن موقع شنیدن صدای بلنده )
در مورد درصد هم مطمئن نیستم اما فکر کنم به صورت خطی با همین spl ارتباط داره یعنی مقلا 50 درصد یعنی 60 dB
با توجه به اینکه آستانه دردناکی واسه انسان 120 و بالای 100 بخش خطرناک حساب میشه بهتره هیچ وقت صدای هدفون (خصوصا هدفون های قوی) بالای 80-90 درصد نزارین
دلیل اینکه حساسیت زیادی نسبت به صدای هدفون وجود داره اول استفاده زیاد از اونه و دوم فاصله خیلی کمش با گوش
(در آخر هم توضیح دقیق تر این موضوع هم به آشنایی بیشتر با عملکرد هدفون و کارت صدا داره که من خیلی وارد نیستم و یک سری روابط و فرمول که بحث رو پیچیده میکرد :دی)
اینم یه جدوله که یک مقیاس نسبتا خوب رو ارائه میده
Sound Pressure Level
Sound pressure
Permissible Exposure Time
115 dB
11.2 Pa
0.46875 minutes (~30 sec)
112 dB
7.96 Pa
0.9375 minutes (~1 min)
109 dB
5.64 Pa
1.875 minutes (< 2 min)
106 dB
3.99 Pa
3.75 minutes (< 4 min)
103 dB
2.83 Pa
7.5 minutes
100 dB
2.00 Pa
15 minutes
97 dB
1.42 Pa
30 minutes
94 dB − − − − − − − − − −
1.00 Pa − − − − − −
1 hour − − − − − − − − − − − − − −
91 dB
0.71 Pa
2 hours
88 dB
0.50 Pa
4 hours
85 dB
0.36 Pa
8 hours
82 dB
0.25 Pa
16 hours
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.