ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : معنای دقیق علمی لغت "قابل رویت بودن" چیست؟

riazirah
13-01-2014, 22:36
راستش منظورم از سوالی که در ادامه میپرسم کاربرد اون در متن های علمی هست. به نظرتون در اونها لغت قابل رویت بودن صرفا به معی مشاهده با چشم هست ؟

مثلا وقتی گفته می شه یه چیزی قابل رویت نیست یعنی فقط نمی شه دیدش ؟

یعنی ممکنه راه دیگه ای برای دریافت اون باشه یا کلا نمی شه دسترسی داشت؟

Ghaioom
13-01-2014, 22:56
سلام
مثلا میگن ماه امروز قابل رویت نیست؟! :n02:
خو بعدش فردا احتمالا دیده میشه :n02:

یعنی مثال من که بعدا رویتش کرد مال شما رو نمیدونم! :n02::n13:

Atghia
13-01-2014, 23:41
راستش منظورم از سوالی که در ادامه میپرسم کاربرد اون در متن های علمی هست. به نظرتون در اونها لغت قابل رویت بودن صرفا به معی مشاهده با چشم هست ؟

مثلا وقتی گفته می شه یه چیزی قابل رویت نیست یعنی فقط نمی شه دیدش ؟

یعنی ممکنه راه دیگه ای برای دریافت اون باشه یا کلا نمی شه دسترسی داشت؟

سلام دوست عزیز
بستگی به موضوع مطرح شده داره
مثلا در مبحث زیست شناسی(فرضا) جایی گفته شده فلان مورد قابل رویت نیست میتونه به این معنی باشه با چشم غیرمسلح دیده نمیشه دراین حالت میشه گفت شاید با میکروسکوپ دیده بشه!

اما در جای دیگه قابل رویت نبودن میتونه به این معنی باشه که این مورد مشاهده نشد=این نتیجه حاصل نشد

Ahmad
14-01-2014, 00:12
کاربر گرامی لطفا عنوان رو متناسب با پرسش انتخاب کنید.

عنوان تاپیک از "یه سوال عجیب"‌ به "معنای دقیق علمی لغت "قابل رویت بودن" چیست؟" تغییر پیدا کرد.

riazirah
14-01-2014, 13:39
کاربر گرامی لطفا عنوان رو متناسب با پرسش انتخاب کنید.

بله . از این بابت متاسفم. صرفا به دلیل نامربوط بودن سوالم به سایر عناوین ، این عنوان به ذهنم خطور کرد . ممنونم از تذکر به جاتون:n26:

سلام
مثلا میگن ماه امروز قابل رویت نیست؟! :n02:
خو بعدش فردا احتمالا دیده میشه :n02:

یعنی مثال من که بعدا رویتش کرد مال شما رو نمیدونم! :n02::n13:

یعنی آخر جواب بودا:n02:

riazirah
14-01-2014, 13:52
بستگی به موضوع مطرح شده داره
ممنون از Atghia ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) عزیز

یعنی در حالت کلی نمی تونیم تمیز قایل شیم بین این دو مفهوم و در نگاه اول هردو مفهوم مستتر هست؟

تصور کنید گفته شده فلان انرژی قابل رویت نیست.

من میگم شاید منظور اینه که با چشم دیده نمیشه ولی به هرحال ممکنه دستگاه هایی قادر به دریافت اون باشه. این دیدگاه درسته یا اینکه به هیچ طریقی قابل دسترسی نیست.

Atghia
14-01-2014, 14:28
ممنون از Atghia ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) عزیز

یعنی در حالت کلی نمی تونیم تمیز قایل شیم بین این دو مفهوم و در نگاه اول هردو مفهوم مستتر هست؟

تصور کنید گفته شده فلان انرژی قابل رویت نیست.

من میگم شاید منظور اینه که با چشم دیده نمیشه ولی به هرحال ممکنه دستگاه هایی قادر به دریافت اون باشه. این دیدگاه درسته یا اینکه به هیچ طریقی قابل دسترسی نیست.

دوست گرامی همونطور که میدونید انرژی اشکال مختلفی داره جنبشی پتانسیل و...در همه ی این موارد انرژی به تنهایی قابل رویت نیست که مثلا من بگم انرژی حرارتی را دیدم! اینها در مقیاس مولکولها و اتمها مطرح هستند مثل انرژی های ارتعاشی، نوسانی و...و...که با چشم بطور عادی دیده نمیشوند ولی وجود دارند.

شما بازهم متاسفانه به ذکر تنها یک نیم خط از سوالتون بسنده کردید و توضیح زیادی ندادید من هم برمبنای حدس و گمان امکان قضاوت ندارم اما:

1-بطور کلی انرژی مستقیما با چشم دیده نمیشه مگر اثرات ناشی از آن رو ببینیم!
2- اگر رویت نشدن به معنی وجود نداشتن تلقی بشه در ادامه ی اون متنی که دارید دیگه هیچ توضیح اضافه ای نباید وجود داشته باشه
3-ولی اگر در ادامه توضیحاتی داده باشه از اثراتش و اینکه چه پیامدهایی رو منجر شده و...خب بله میشه اینطور گفت که مسلما با یکسری روشها و معیارها و دستگاهها قابل اندازه گیری هست

بنظرم برای اینکه راحت به جوابتون برسید بهترین کار این بود که از اول خیلی راحت موضوع و جمله یا جملاتی که براتون ابهام برانگیز هست رو بیان میکردید

ضمن اینکه برداشت از معنی لغات تخصصی در حیطه ی موضوعات علمی و تعاریف شاخه ی مورد بحث جای میگیره

امیدوارم این صحبتها به شما کمکی کرده باشه
موفق باشید

riazirah
14-01-2014, 15:09
می تونید پست رو حذف کنید . سوال من دقیقاهمونی بود که پرسیدم و اونرو صرفا در مورد یک موضوع مطرح نکردم. من هم متن علمی مطالعه میکنم و هم در مواردی ناچار به ترجمه و قرار دادن اون در اختیار بقیه هستم. اگه مورد خاصی مد نظرم بوده کاملا حق با شما بود و اون موضوع تخصصی بود اما من حقیقتا دنبال معنی این کلمه هستم. چون توضیحات شما به نظرم دقیق نیومد و لااقل من اونطور که شما فرمده بودید در متن ها بااین کلمه برخورد نکرد ه بودم لازم دونستم یک مثال بزنم جهت درک بهتر موضوع. می تونم به جای واژه ی انرژی واژه ی نور رو قرار بدم.اینکه نوری قابل رویت نباشه .

اختیار با شماست . اجازه میدم مطلب رو به کلی حذف کنید.