ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوال در مورد این مدار ساده و مشکلات من در این زمینه

1376MAXIMUM
21-12-2013, 18:57
سلام من این مدار رو قتی داشتم فصل دوم فیزیک 3 رو که فردا امتحان ترمش رو داریم میخوندم به ذهنم رسید و هر چی فکر کردم نفهمیدم که چجوری میشه خودم فکر میکنم لامپ چند لحظه روشن میشه و دیگه هیچ اتفاقی نمی افته ولی از پدرم که پرسیدم گفت این چشمک زن میشه اون فیزیکش خوبه ولی بادش نبود که چه اتفاقی میافته که چشمک زن میشه یعنی بدون دلیل گفت پدرم اینارو حدود 30 سال پیش خونده میگه من اصلا یادم نیست ولی اینو گفت چشمک زن میشه حالا هر چی فکر میکنم نمیفهمم چرا؟:n13:
طبق چیزایی که میدونم از خازن ها الکترون ها از سمت مثبت حرکت میکنن میرسن به صفحه سمت چپ خازن و اون صفحه خازن باز منفی میگیره چون صفحه مثبت بار مثبت صفحه منفی رو دفع میکنه و بار مثبت میرسه به لامپ یه مدت کوتاه روشن میشه میرسه به باتری و انرژی باطری کاهش پیدا میکنه بعدش دیکه اتفاقی نمی افته خازن پرشده و یه چشمک هم زده لامپ ولی میدونم که این طوری نمیشه چون توی گوشیا وتلویزیون ها داریم میبینیم که مدت زمان زیدی میتونن روشن بمونن و به ما کارایی بدن و چون خازن ها تو همه ی این دستگاه ها استفاده شده پس با استدلال من برای چند لحظه روشن میشن و بعد خاموش میشه اینم شکل مدارم امید وارم کلا اشتباه نکرده باشم که از خودم نا امید میشم
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
و یه سوال دیگه چرا میگن که جریان از قطب مثبت به منفی هست؟ مگه الکترون ها بار منفی ندارن و توقطب منفی هم هستن درسته؟ پس باید از قطب منفی حرکت شروع بشه و به مثبت برسه اگه قرار باشه بار مثبت حرکت کنه چون پروتون ها بار مثبت دارن باید پروتون ها جا به جا بشن که غیر ممکنه چون باید هسته اتم هم باهاش جا به جا بشه و بعتی انتقال ماده که غیر ممکنه یا این که بگیم واکنش هسته ای رخ داده بعد اتم های مس دونه دونه جابه جا میشن و به خاطر عبور مس از توی لامپ لامپ روشن میشه:n08:

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-12-2013, 09:27
سلام .
در مورد مدار , همونطور که گفتین لامپ اندکی روشن میشه و سپس به تدریج کم نور میشه تا خاموش میشه .
چرا ؟
در ابتدا خازن شروع به شارژ شدن میکنه .
در ابتدای شارژ شدنش لامپ با نور زیاد روشن میشه اما کم کم ولتاژ خازن به ولتاژ باتری نزدیک میشه و نور لامپ تدریجاً ضعیف میشه
وقتی که ولتاژ خازن با باتری برابر شد جریان متوقف میشه و لامپ خاموش میشه .
هر چه خازن بزرگتر باشه لامپ برایِ مدتِ بیشتری روشن میمونه چون مدتِ بیشتری طول میکشه تا خازن شارژ بشه .
بعد از خاموش شدن لامپ هم اگر باتری رو بردارین و دو سر سیم رو به هم وصل کنین لامپ روشن میشه با برق ذخیره شده در خازن و سریعاً خاموش میشه .

در موردِ قطب مثبت و منفی , این موضوع قراردادی هست .
با وجودیکه جهت جریان از منفی هست امت قرارداد کردند که اون قطب که صادر کننده ی الکترون هست اسمش "مثبت" باشه

1376MAXIMUM
22-12-2013, 13:16
پس چشمک زن نمیشه اگه بخواهیم چشمک زن بشه باید چه تغییری بدیم تو مدار
در مورد مثبت و منفی هم پس منظور تعداد الکترون هست قطب منفی الکترون کم داره و قطب مثبت الکترون اضافه داره در واقع پس قطب منفی باید بار مثبت داشته و قطب مثبت باید بار منفی داشته باشه درسته؟

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

MOHAMMAD_ASEMOONI
22-12-2013, 16:04
سلام
برایِ چشمک زن شدنش :
از یک لامپ معمولی چشمک زن استفاده کنیم . بنده سال 57 یکیش رو داشتم در چراغ عقب دوچرخه ام که یک پلاتین بسیار ساده توی لامپ بود و لامپ فقط نیم ثانیه روشن میشد و فورا خاموش میشه و بعد از 0.75 ثانیه دوباره روشن میشد .
اما وقتی سوخت دیگه تو بازار پیدا نکردم .
راه دیگه استفاده از همون پلاتین در روی مدار هست با یک لامپ معمولی
یعنی یه چیزی مثل پلاتین اتو که با گرم شدنش برق قطع میشه .
راه سوم استفاده از جریان متناوب با فرکانس کم هست .

راه چهارم ساختن یک مدار ساده مثل این هست

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
راه پنجم با استفاده از ic هست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](LM3909)_20548.html

در موردِ قطب , قطب مثبت باتریها در حقیقت قطب منفی هست و الکترون داره اما به صورت قراردادی بهش میگن قطب مثبت