مشاهده نسخه کامل
: میزگرد فلسفی با موضوع "سرنوشت"
Saeed Dz
18-07-2013, 23:00
اگر دوستان مایل باشن مایلم در مورد سرنوشت صحبت کنیم و بحث رو با این سوال آغاز کنم که آیا شما به وجود سرنوشت اعتقاد دارید و اگر در هر صورت دلایلتون رو بیان کنید.
اگر دوستان مایل باشن مایلم در مورد سرنوشت صحبت کنیم و بحث رو با این سوال آغاز کنم که آیا شما به وجود سرنوشت اعتقاد دارید و اگر در هر صورت دلایلتون رو بیان کنید.
با یک توضیح درباره باور عمومی افراد درباره سرونشت شروع کنیم:
Destiny or fate is a predetermined course of events. It may be conceived as a predetermined future, whether in general or of an individual. It is a concept based on the belief that there is a fixed natural order to the cosmos.
من این دیدگاه که یک Natural order در دنیا وجود داره رو منطقی می دونم (به شکلی که چیزی خارج از اون قوانین طبیعت اتفاق نمی افته و در نهایت آینده انسان ها هم جزو همین مجموعه است)، ولی باور به سرنوشت خیلی مواقع همراه خودش باورهای دیگه ای مثل باور داشتن به اینکه این سرنوشت توسط افرادی با جزئیات کامل، بطور آگاهانه نوشته شده و طبیعت برای ما برنامه هایی رو در نظر داره و ... رو میاره که به نظر من اینها جاده خاکی است.
بنده هم باوری بر سرنوشت ندارم ( اگر ملاک ما تعریف سرنوشت باشد ). همه ی گفتگوهایی که درباره ی سرنوشت پیش می آید ، پیرامون این نکته است که "آیا چیزی از پیش برای انسان نوشته شده ؟ " " آیا اسان محکوم به سرنوشت خاصی است ؟ "
کلن با دو بخش میخواهم تمامش کنم. این گزاره شامل چندین دیدگاه میشه.. مذهبیون به یک شکل کاملن ویژه به آن نگاه میکنند. پس پیش از آن باید بدانیم که سرنوشت را باید بسته به وجود یا نبود آفریننده ( کسی که گفته میشه سرنوشت مارا میدانه ) هم برآورد کرد.
وجود آفریننده >>
سرنوشت = باور به اینکه در آینده ی من فلان پیامد به طور سد در سد روی خواهد داد و پروردگار این را برای من از پیش نوشته است.
خب اینکه کاملن روشن است نیازی به روشنگری بیشتر نمیبینم.
نبود آفریننده >>
سرنوشت = چیزی از پیش برای انسان نوشته نشده و انسان هم در پایان مث دیگر جانوران دارای آینده ای خواهد بود ( بگذارید اسمش را بگذاریم آینده ی Random ! )
*** برای نمونه هنگامی که کسی با تریلی زیر شد و مرد
دو فتن را کندوکاو کنیم با هم:
#1 مردم می آیند و میگویند فلانی سرنوشتش این بود که زیر تریلی بمیره ( مردم گمان دارند که از پیش اینطور برایش نوشته شده بوده )
( فتن دوم کمی سخن برانگیز است)
#2 شخص دیگری هم میگوید سرنوشتش این بود که زیر تریلی بمیرد.
به #2 دقت بفرمایید ، برخی میگویند هرچیزی که برای انسان پیش بیاید ( حتا اگر از پیش گماشته نشده باشد ) سرنوشت آن فرد است. اینجا به واژه ی «سرنوشت» طور دیگری نگاه شده ( در تعریف سرنوشت نمیگنجد از آنجا که شرط سرنوشت از پیش تایین شدگیست).. اگرچه استفاده ی نادرستی از واژه ی سرنوشت است که برخی به اشتباه این استفاده را در می نگرند. بهتر است در این حالت از واژه ی «پایان» استفاده بشود.
فلانی پایانش این بود که با تریلی له شود. ( اینجا این شخص منظورش این نیست که از پیش تایین شده بوده یا خیر ، همان آینده ی Random )
به نظر من سرنوشت یه راه مشخص، یه مسیر معین نیست... حداقل و حداکثر هست، مسیر کلی هست که برای هر انسانی متفاوته...
مسیری که اگر هرکس با تلاش آگاهانه و مستمر اون رو بپماید ! میتونه در زندگی به خیلی از چیزها دست پیدا کنه و انسان موفقی باشه و اگر این استعداد رو هدر بده طبعا وضعیت عکسی خواهد داشت
این در تقدیر یک دانه هست که رشد کنه، در اثر نور و آب و کود و... بزرگ و بزرگ تر بشه و تبدیل بشه به یک درخت ! حداقل اون گیاه نابودی در مرحله ی صفر هست و نهایتش تبدیل شدن به درخت، حالا این
که عوامل طبیعی چطور دست به دست هم بدن که اون دانه به درخت تبدیل بشه، قسمت جزئی سرنوشت هست (که در مورد ما انسان ها، "اختصاصی" و متاثر از خود ماست، دیگه اسمش تقدیر نیست)
با تشکر مهران...
Saeed Dz
19-07-2013, 00:45
دوستان دیگه هم که نظرات مخالف دارن اگر شرکت کنن در بحث ممنون میشم.
بنده هم باوری بر سرنوشت ندارم ( اگر ملاک ما تعریف سرنوشت باشد ). همه ی گفتگوهایی که درباره ی سرنوشت پیش می آید ، پیرامون این نکته است که "آیا چیزی از پیش برای انسان نوشته شده ؟ " " آیا اسان محکوم به سرنوشت خاصی است ؟ "
کلن با دو بخش میخواهم تمامش کنم. این گزاره شامل چندین دیدگاه میشه.. مذهبیون به یک شکل کاملن ویژه به آن نگاه میکنند. پس پیش از آن باید بدانیم که سرنوشت را باید بسته به وجود یا نبود آفریننده ( کسی که گفته میشه سرنوشت مارا میدانه ) هم برآورد کرد.
وجود آفریننده >>
سرنوشت = باور به اینکه در آینده ی من فلان پیامد به طور سد در سد روی خواهد داد و پروردگار این را برای من از پیش نوشته است.
خب اینکه کاملن روشن است نیازی به روشنگری بیشتر نمیبینم.
نبود آفریننده >>
سرنوشت = چیزی از پیش برای انسان نوشته نشده و انسان هم در پایان مث دیگر جانوران دارای آینده ای خواهد بود ( بگذارید اسمش را بگذاریم آینده ی Random ! )
*** برای نمونه هنگامی که کسی با تریلی زیر شد و مرد
دو فتن را کندوکاو کنیم با هم:
#1 مردم می آیند و میگویند فلانی سرنوشتش این بود که زیر تریلی بمیره ( مردم گمان دارند که از پیش اینطور برایش نوشته شده بوده )
( فتن دوم کمی سخن برانگیز است)
#2 شخص دیگری هم میگوید سرنوشتش این بود که زیر تریلی بمیرد.
به #2 دقت بفرمایید ، برخی میگویند هرچیزی که برای انسان پیش بیاید ( حتا اگر از پیش گماشته نشده باشد ) سرنوشت آن فرد است. اینجا به واژه ی «سرنوشت» طور دیگری نگاه شده ( در تعریف سرنوشت نمیگنجد از آنجا که شرط سرنوشت از پیش تایین شدگیست).. اگرچه استفاده ی نادرستی از واژه ی سرنوشت است که برخی به اشتباه این استفاده را در می نگرند. بهتر است در این حالت از کلمه ی «پایان» استفاده بشود.
فلانی پایانش این بود که با تریلی له شود. ( اینجا این شخص منظورش این نیست که از پیش تایین شده بوده یا خیر ، همان آینده ی Random )
این Randomness رو به نوعی میشه یک Illusion of randomness نامید چون احتمالا قضیه واقعا رندوم نبوده (دقیقا مثل سکه ای که می اندازیم که واقعا رندوم نیست، یعنی با اندازه گیری میزان انرژی که بهش وارد میشه و محل وارد شدن انرژی و اصطکاک هوا و ... میشه دقیقا فهمید نتیجه شیر خواهد بود یا خط). به نظرم این قضیه هم به خاطر زیاد بودن تعداد فاکتورها به حدی که بررسی اونها برای ما قابل درک نیست این توهم از Randomness پدید میاد.
با سلام
نظر شخصی من :
با استناد به مطالعه و حقیقت موجود، در واقع سرنوشت از ابتدا برای انسان نوشته میشه ولی انسان همیشه و همواره در آن دخیل هست.
به این معنی که انسان نمیتونه در گوشه ای بنشینه و بگه که سرنوشتم اینطور بوده...
پس در واقع سرنوشت هر کسی با تلاش و زحمتی که خودش میکشه می تونه تغییر کنه... .
و انسان به هیچ وجه محکوم به سرنوشت نیست وگرنه هیچوقت اختیاری برای انسان قرار داده نمی شد... .
:n16:
havzhini
19-07-2013, 12:17
اول باید این کلمه سرنوشت رو تعریف کرد تا بشه نظر داد
این سرنوشت منظور همون قضا و قدر در مذهب هست؟
یا سیر حرکت طبیعت یا همون شانس؟
تا مشخص نباشه منظور شخص از بکار بردن کلمه سرنوشت چی هست نمیشه درست نظر داد
ولی خب نظر شخصی من در این مورد اینطوره که میشه 2 تعریف اورد
1-اگر منظور از سرنوشت این هست در زندگی انسان مسیر و خطی تعیین شده وجود داره که انسان بر روی این مسیر جلو میره تا اخر راهش برسه
من در هر حالتی نمیتونم این نظر رو قبول کنم چون اگر ما به این مسئله باور داشته باشم تمام اعمال و رفتار و کردار ما بی ارزش و کاملا بی معنی جلوه میکنه
ابنطور مثال میزنم که وقتی شما راننده قطاری باشید که بر روی یه ریل حرکت میکنه و کنترل سرعت و محل استادن و حرکت این قطار هم در دست شما نیست اصلا وجود شما و کاری که انجام میدین چه ارزشی میتونه داشته باشه در حالی که کاملا محکوم به حرکت بر روی این ریل و با سرعتی که از پیش توسط کسی دیگه تایین شده هستین
2-ولی اگر منظور از سرنوشت این باشه که در چرخه طبیعت ما به اجبار در یک منطقه زمانی و مکانی قرار گرفتیم و راه های محدودی برای حرکت با وسایل محدود در اختیار ما گرفته ولی تمام تصمیم و مسئولیت هر حرکتی که ممکنه ما انجام بدیم بر عهده ماست و ممکنه ما به هرجهتی و با هر سعتی حرکت کنیم و هر اتفاقی در طی این مسیر خوده ما ایجاد کنیم
همون مثال قبلی رو میشه اینطور گفت که ما در یه بزرگراه قرار گرفتیم و یک ماشین با قدرت خاصی در اختیار ما قرار گرفته که ما میتونیم با این ماشین در هر جهتی و با هر سرعتی و کیفتی که خودمون تشخیص بدیم و دوست داشته باشین حرکت کنیم و مسئولیت تمام اتفاقاتی هم که در طی این مسیر ممکنه بیفته بر عهده خوده ما هست
در این نظر همون شرایط زمانی و مکانی و امکاناتی که در اختیار ما قرار گرفته رو میشه اسمش رو سرنوشت گذاشت و قابل قبول باشه
ولی مورد اول به هیچ وجه برای من قابل قبول نیست
ناپذیرفتنی ترین شکل در سرنوشت اینست که میگویند آفریدگار هنگامی که هر انسان را میافریند سرنوشت ویژه ای را هم برایش مینویسد.
خب اینگونه به نظر می آید که ما درون یک ماتریکس زندگانی میکنیم که اسباب سرگرمی طراح ماتریکس می باشیم!
1-اگر منظور از سرنوشت این هست در زندگی انسان مسیر و خطی تعیین شده وجود داره که انسان بر روی این مسیر جلو میره تا اخر راهش برسه
من در هر حالتی نمیتونم این نظر رو قبول کنم چون اگر ما به این مسئله باور داشته باشم تمام اعمال و رفتار و کردار ما بی ارزش و کاملا بی معنی جلوه میکنه
ابنطور مثال میزنم که وقتی شما راننده قطاری باشید که بر روی یه ریل حرکت میکنه و کنترل سرعت و محل استادن و حرکت این قطار هم در دست شما نیست اصلا وجود شما و کاری که انجام میدین چه ارزشی میتونه داشته باشه در حالی که کاملا محکوم به حرکت بر روی این ریل و با سرعتی که از پیش توسط کسی دیگه تایین شده هستین
چیزی که گره ی کور گفتمان سرنوشت را کور و کورتر میکند اینست که برخی دیدگاههای مذهبی میگویند درست است که سرنوشت شما از پیش نوشته شده است ، ولی همچنان همه چیز بر عهده ی خود ماست و محدودیتی بر کارهایمان نیست ، چرا که به هر راهی که برویم در پایان همان چیزی است که آفریدگار برای ما نوشته است!
پ.ن: لذا به نظر می آید تنها راه برای فرار ازین نیرنگ(:دی) اینست که اثبات گردد آفریدگاری وجود ندارد که سرنوشت را از پیش برای ما گماشته باشد.
+
اگر فرض را بر این بگیریم که یک بیننده ی بیگانه به کوده ی گیتی از بیرون می نگرد ، و از آنجا که آن بیننده به بعد زمان و جا (ی ما ) محدود نیست ، لذا میتواند همه ی Timeline زندگانی هر انسان را تماشا کند و در این فتن ، سرنوشت ما ( گرچه بدست آن بیگانه نوشته نشده ) بر او پوشیده نخواهد بود زیرا او آغاز و پایان ما را ( life timeline ) میبیند. اینجاست که واژه ی سرنوشت میتواند رنگ حقیقت برخود بگیرد.
+
اما تا مادامی که درون این کوده ی گیتی هستیم و هیچ بیننده ی بیگانه ای بر بعد زمان و جای ما فرو نمی نگرد ، سرنوشت تنها به عنوان یک تعریف به جا میماند که هیچگاه وجود خارجی ندارد و هیچکس بر آن اشراف ندارد.
m.prodigy
19-07-2013, 16:22
خوب همونجور که بقیه دوستان هم گفتند سرنوشت و تقدیر(در همون معنای عام) تخیلی بیش نیست!!
اگر همه چیز برای انسان از قبل تعیین شده بود ؛
بر اساس اعتقادات خودشان(همون کسایی که به تقدیر اعتقاد دارن)سیستم پاداش و جزایی که در این دنیا و دنیای دیگه در نظر گرفته شده بی معنی میشد
بهشت و جهنم معنای خود را از دست میدادند
اختیار و اراده انسان معنی نداشت.
چیزی که گره ی کور گفتمان سرنوشت را کور و کورتر میکند اینست که برخی دیدگاههای مذهبی میگویند درست است که سرنوشت شما از پیش نوشته شده است ، ولی همچنان همه چیز بر عهده ی خود ماست و محدودیتی بر کارهایمان نیست ، چرا که به هر راهی که برویم در پایان همان چیزی است که آفریدگار برای ما نوشته است!
یادمه به استادمون گفتیم قضیه این تقدیر و تضادش با اختیار چیه؟؟
بنده خدا یک کم فکر کرد و بعد گفت خب تقدیر وجود داره ؛ ولی 100% تعیین شده نیست و ما با اختیار خودمون میتونیم قسمتی از اون رو تغییر بدیم!!
Saeed Dz
20-07-2013, 12:58
به نظر من اینجا دو وضعیت وجود داره. بخشی که ما قادر هستیم در اون تاثیر بگذاریم رو قدرست انتخاب نام میدیم و بخشی که دیگران در اون موثر هستن رو سرنوشت نام دادیم. این دیدگاه که ما ناخواسته یا از قبل تعیین شده رو درست نمیدونم.
badboys_87
20-07-2013, 18:56
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم.....
هر انسانی دارای قسمت و تقدیره ... ولی انسان یک سرنوشت نداره و هر انسانی هزاران سرنوشت مختلف داره . و انسان در واقع اختیار و قدرت انتخاب هایش در یک دایره محدود و اجباره
در واقع انسان آزادیش هم در چهارچوب تقدیر الهیه
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم.....
هر انسانی دارای قسمت و تقدیره ... ولی انسان یک سرنوشت نداره و هر انسانی هزاران سرنوشت مختلف داره . و انسان در واقع اختیار و قدرت انتخاب هایش در یک دایره محدود و اجباره
در واقع انسان آزادیش هم در چهارچوب تقدیر الهیه
درود.
اگر امکان دارد بخشهای قرمز و آبی را اندکی روشنگری بفرمایید.
باسپاس./.
badboys_87
20-07-2013, 22:06
درود.
اگر امکان دارد بخشهای قرمز و آبی را اندکی روشنگری بفرمایید.
باسپاس./.
این دیدگاه شهودیه منه . نمیتونم اثبات کنم براتون!
من شدیدا به سرنوشت اعتقاد دارم... یه جورایی تو زندگیم هر کاری کردم که جلوی یه سری اتفاقات رو بگیرم موفق نشدم و این برام مسجل کرده که سرنوشت امری بدیهیه...و بسیار از اتفاقات زندگی تصادفی نیست.
شاید حرف اون دوستامون که میگن پس اختیار انسان کجاست هم درست باشه اما بعضی وقتها که سعی کردم جلوی سرنوشت رو بگیرم و اونو به زعم خودم تغییر دادم هم متوجه شدم که سرنوشت میخواسته من اونو تغییر بدم و من تمام مدت بازیچه دست سرنوشت بودم...
کلا" انسان بازیچه سرنوشته هرکه با من موافقه لایک کنه
مسئله سرنوشت و تقدیر مثل یک درخت بزرک با شاخه های زیاد میمونه ..یعنی من انسانی ازاد و مختار هستم ولی در یک چهارجوب
یعنی اختیار من هم محدود شده به تقدیر الهی
من به اجبار به این دنیا آمدم.زندگی به من داده شده و یک روزی هم زندگی رو از من میگیرن .من در انتخاب پدر و مادرم و جایی که به دنیا آمدم نقشی نداشتم..آدم هایی که وارد زندگی من میشن و خیلی از اتفاقاتی که برام میوفته این ها هیچکدوم انتخاب من نبوده ....
و من از آینده خبر ندارم .اصلا" ممکنه چند دقیقه دیگه بمیرم.. هرچی خدا بخواد همون میشه
havzhini
20-07-2013, 22:50
این دیدگاه شهودیه منه . نمیتونم اثبات کنم براتون!
من شدیدا به سرنوشت اعتقاد دارم... یه جورایی تو زندگیم هر کاری کردم که جلوی یه سری اتفاقات رو بگیرم موفق نشدم و این برام مسجل کرده که سرنوشت امری بدیهیه...و بسیار از اتفاقات زندگی تصادفی نیست.
شاید حرف اون دوستامون که میگن پس اختیار انسان کجاست هم درست باشه اما بعضی وقتها که سعی کردم جلوی سرنوشت رو بگیرم و اونو به زعم خودم تغییر دادم هم متوجه شدم که سرنوشت میخواسته من اونو تغییر بدم و من تمام مدت بازیچه دست سرنوشت بودم...
کلا" انسان بازیچه سرنوشته هرکه با من موافقه لایک کنه
مسئله سرنوشت و تقدیر مثل یک درخت بزرک با شاخه های زیاد میمونه ..یعنی من انسانی ازاد و مختار هستم ولی در یک چهارجوب
یعنی اختیار من هم محدود شده به تقدیر الهی
من به اجبار به این دنیا آمدم.زندگی به من داده شده و یک روزی هم زندگی رو از من میگیرن .من در انتخاب پدر و مادرم و جایی که به دنیا آمدم نقشی نداشتم..آدم هایی که وارد زندگی من میشن و خیلی از اتفاقاتی که برام میوفته این ها هیچکدوم انتخاب من نبوده ....
و من از آینده خبر ندارم .اصلا" ممکنه چند دقیقه دیگه بمیرم.. هرچی خدا بخواد همون میشه
با قسمت سبز هیچ مشکلی نیست واین بدیهیاتی هست که لازم به اثبات هم نداره
ولی مشکل قسمت قرمز رنگ نظرات شماست
1-چطور متوجه شدین چیزی خارجی باعث شده شما اون سرنوشت رو در این سمت تغییر بدید؟یعنی شما علم خارجی داشتین که پی به وجود همچین عامل خارجی بردین؟
در چه حالتی شما ممکن بود عکس این نظر رو داشته باشن که چیزی خارجی باعث نشده شما دست به این تغییر سرنوشت بزنین؟یعنی چه سرنوشتی اگر میداشتین میگفتین که خودتون انتخاب کردین که اینکه سرنوشت رو داشته باشین؟
2-اگر حرف شما درست هست و انسان کلا بازیچه دست سرنوشت هست اونوقت یه سوال پیش میاد
چرا اصلا من باید تلاشی بکنم یا به فکر انجام کاری باشم چون من یه بازیچه هستم که تلاش و خواست من مهم نیست و من هرراهی برم این سرنوشت هست که اون راه رفته نه من
پس اگر این نظر درست باشه من خودمو رها کنم و منتظر بشینم که سرنوشت من چه راهی میره کار منطقی هست و سعی در تفکر و انتخاب و تلاش کاملا بی معنی میشه
3-تفدیر الهی دقیقا معادل و مترادف همون کلمه سرنوشت هست درسته؟
آبی : مگر شما میدانی که این به اصطلاح سرنوشتت چه میباشد که برای جلوگیری یا دگرگونی آن تلاش کردی و کامیاب نبودی ؟ چیزی که شما میگویی تنها درحالتی ممکن است که سرنوشت خود را بدانی و تلاش کنی آن را دگرگون کنی ! ( در حالی که در آیین شما گفته شده هیچکس سرنوشت خویش را نمیداند. )
قرمز : شما از کجا میدانی که سرنوشت میخواسته شما آن را تغییر بدهی ؟
V E S T A
20-07-2013, 23:48
سرنوشت یک سری اتفاقات از پیش تعیین شدست یعنی زندگی در جهتی که اتفاقات و مسائل آن از قبل مشخص شده پیش میره .اینکه کسی بگه من به سرنوشت اعتقاد دارم
ولی می دونم که انسان اختیار داره و می تونه سرنوشت رو تغییر بده یه پارادوکسِ چون با تعریف سرنوشت در تضاده سرنوشت به سمت پایانی پیش میره که اجتناب ناپذیره و قابل
تغییر نیست اراده در تغییر سرنوشت و پایانِ اجتناب ناپذیر تاثیری نداره چون روال نوشته شدس ..شخـصی که اعتقاد به سرنوشـت داره چه طور تصمیـماتی که درجـهت ایمن بـودن
جسمش و در امان موندن در برابر مرگ میگیره رو می تونه توجیه کنه ..مثلا یه بیمار رو در نظر بگیرین که مختـار هست به پزشک مراجعه کنه و یا نکنه اگر این شخص معتقد هست
به سرنوشت دلیلی برای مراجـعه به پزشـک وجود نداره چون یا بهبود پیدا می کنه یا بهبود پیدا نمی کنه این سرنوشـت فرد هست و با مراجعه به پزشک یا عدم مراجعه تغییری در
سرنوشتش ایجاد نمیشه پس اراده برای انتخاب هم تاثیر بر سرنوشتش نداره پس چرا این فرد زمان بیمـاری به پزشک مراجعه می کنه ؟ ممکن هست جواب کسانی که معـتقد به
سرنوشت هستن این باشه که مراجعه به پزشک هم جزو سرنوشت این فرد هست که بر این اسـاس اختیار داشتن انسـان زیر سوال میره .. فردی که سرنوشتـش تعـیین شدس
چه طور با اختیار سرنوشت تعیین شده خودش رو تغییر میده این دیگه سرنوشت تعیین شده نیست میشه اختـیار کامل برای زنـدگی پس در این صورت داشتن سرنوشـت زیر سوال
میره ..
Saeed Dz
21-07-2013, 02:29
حالا از این دوستان من سوالی دارم از دوستانی که به وجود سرنوشت یا از قبل تعیین بودن اون باور دارن. فرض کنید من یک اسلحه بردارم و از خونه بیام بیرون و چند نفر رو بکشم. حالا به دادگاه میتونه من رو مجرم تشخیص بده؟ اگر بله، چطور؟ چون من میگم که این سرنوشت من و اون افراد بوده و از قبل هم تعیین شده بوده و من بی تقصیر هستم.
M o h a m m @ d
21-07-2013, 13:51
حالا از این دوستان من سوالی دارم از دوستانی که به وجود سرنوشت یا از قبل تعیین بودن اون باور دارن. فرض کنید من یک اسلحه بردارم و از خونه بیام بیرون و چند نفر رو بکشم. حالا به دادگاه میتونه من رو مجرم تشخیص بده؟ اگر بله، چطور؟ چون من میگم که این سرنوشت من و اون افراد بوده و از قبل هم تعیین شده بوده و من بی تقصیر هستم.
اختیار و اراده می تونی انکار کنی؟! تا مجرم شناخته نشی؟
سرنوشت میشه هر لحظه تغییر داد شاید نوشته شده باشه شما اون چندنفر بکشی ولی میتونستی همون لحظه فقط خودت بکشی یا بزاریش سرجاش .همچین اراده و اختیاری داری که سرنوشتت عوض کنی پس دلیل نداره که دادگاه شما را چون گفتی سرنوشت من و اونا این بوده این کار کردم مجرم نشناسه
اختیار =بازنویسی دوباره سرنوشت
سرنوشت میشه هر لحظه تغییر داد شاید نوشته شده باشه شما اون چندنفر بکشی ولی میتونستی همون لحظه فقط خودت بکشی یا بزاریش سرجاش .همچین اراده و اختیاری داری که سرنوشتت عوض کنی پس دلیل نداره که دادگاه شما را چون گفتی سرنوشت من و اونا این بوده این کار کردم مجرم نشناسه
تعریفی که از اختیار آوردید همچین شباهتی با تعریف علمی و فلسفی اختیار نداره. تعریف اختیار: Free will is the ability of agents to make choices unconstrained by certain factors
(چون وجود اختیار برای انسان اثبات نشده - هرچقدر هم که عجیب به نظر برسه - من باور ندارم انسان اختیار داره ولی مدعی قوی هم نیستم که نداره، شاید کتاب Free will سم هریس در درک این مفهوم به شما کمک کنه - کتاب ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، لینک سخنرانی یوتیوب ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]))
+
ادعا درباره اینکه سرنوشتی برای انسان از ابتدا نوشته میشه ولی انسان می تونه این سرنوشت رو تغییر بده به نظر من یک پارادوکس و یک حرف بی معنی است، از نظر منطقی این حرف دقیقا مساوی اینه که بگیم سرنوشتی برای انسان نوشته نشده ولی سرنوشتی هم نوشته شده!
Saeed Dz
21-07-2013, 19:37
نه ببینید اصلن صحبتای شما تناقض داره. سرنوشت چیزی هست که قابل تغییر نیست! دایره و حصاری که شما به اندازه ی راه رفتن و چیزای کوچیک درش قدرت انتخاب داری و شما به هیچ وجه نمیتونی سرنوشت رو عوض کنی چون برای مثال در اینجا قدرت خدا برتری داره بر قدرت انسان یا ... . سرنوشت یعنی مسیر از پیش تعیین شده ای که شما به جز بعضی چیزای کوچیک چیزی رو نمیتونی عوض کنی. سوال من هم بی پاسخ موند.
اختیار= قدرت انتخاب.
M o h a m m @ d
22-07-2013, 22:18
نه ببینید اصلن صحبتای شما تناقض داره. سرنوشت چیزی هست که قابل تغییر نیست! دایره و حصاری که شما به اندازه ی راه رفتن و چیزای کوچیک درش قدرت انتخاب داری و شما به هیچ وجه نمیتونی سرنوشت رو عوض کنی چون برای مثال در اینجا قدرت خدا برتری داره بر قدرت انسان یا ... . سرنوشت یعنی مسیر از پیش تعیین شده ای که شما به جز بعضی چیزای کوچیک چیزی رو نمیتونی عوض کنی. سوال من هم بی پاسخ موند.
اختیار= قدرت انتخاب.
من تعریفی از اختیار ندادم فقط گفتم چون انسان اختیار داره پس میتونه تغییر تو سرنوشتش بده.
ببخشید این تناقض نیست که میگید قابل تغییر نیست ولی بعد میگید جز بعضی چیزای کوچیک چیزای دیگه نمیتونه تغییر بده.این خودش دلیل بر تغییر سرنوشت نمیشه؟
مشکل اینجا شما گفته های بقول صرف میخواین با علم ثابت کنید هیچ جوره هم نمیشه ثابت کرد از طرفی دیگم از نظر فلسفی هم قبول ندارین فقط میخواین علم بهتون ثابت کنه
من تعریفی از اختیار ندادم فقط گفتم چون انسان اختیار داره پس میتونه تغییر تو سرنوشتش بده.
ببخشید این تناقض نیست که میگید قابل تغییر نیست ولی بعد میگید جز بعضی چیزای کوچیک چیزای دیگه نمیتونه تغییر بده.این خودش دلیل بر تغییر سرنوشت نمیشه؟
مشکل اینجا شما گفته های بقول صرف میخواین با علم ثابت کنید هیچ جوره هم نمیشه ثابت کرد از طرفی دیگم از نظر فلسفی هم قبول ندارین فقط میخواین علم بهتون ثابت کنه
حرف شما صحیحه که اون هم تناقضه. دلیلش اینه که دیدهای متفاوتی به سرنوشت هست، اکثر این دیدها وقتی درباره سرنوشت صحبت می کنند منظورشون این نیست که امشب من در رستوران پیتزا سفارش میدم یا ساندویچ. منظورشون مسائل جدی تره ولی با اون استدلال تفاوتی بین غذای امشب و مهمترین مسائل زندگی وجود نداره.
و اینکه مبحث اختیار با سرنوشت کاملا در هم آمیخته اند صحیحه ولی یک بحث نیستند، هر نوع اختیار داشتن به نظر من سرنوشت رو نقض می کنه، اختیار نداشتن (موضع تقریبی من) هیچ نتیجه ای نمی ده (در اولین پستم کمی بیشتر توضیح دادم).
badboys_87
18-07-2014, 23:48
مسئله سرنوشت یه مسئلیه که هر انسانی با تعمق به زندگی خودش نگاه کنه به سرنوشت باور پیدا میکنه .. بعضی از اتفاقات و رویدادهای زندگی ما متوجه میشیم که از قبل توسط خالق برنامه ریزی شده که بهش میگن جبر برنامه ریزی شده
این مسئله کاملا" تجربیه نمیشه توسط علم اثبات کرد.... حتی بعضی از افعالم هم به خواست خدا انجام میشه یعنی کاری که من انجام دادم هم خواست خدا بوده .این عقیدمه
سرنوشت یعنی کل زندگی ما و رزق و روزی ما جهتی که به اون سمت حرکت میکنیم شغل ما و روابط ما همه اینها 50 درصد توسط سرنوشت رقم زده شده 50 درصد هم به اختیار خودمونه
در دین میگویند لا تفویض و لا جبر بین الامرین ..... یعنی نه انسان کاملا" مختار هست نه کاملا" مجبور ..جبر و اختیارامری نسبی هست ...
یک پرسش پیش میاد و اینه که شما از کجا میدونی این جبر برنامه ریزی شده توسط خالق ایجاد شده ؟!
چرا احتمال نمیدین توسط ثور این جبر برنامه ریزی شده باشه ؟
یا شاید توسط آمون , ایندرا , ژوپیتر , زئوس , آرتمیس , گایا , ایزانامی , ایزیس , ماردوک و و و و و ..... !؟ این سرنوشت مد نظر شما میتونه توسط دخالت هر کدام از اونا ایجاد بشه .
در اصل شما نمیتونی اثبات کنی که کدام یک از اونا روی زندگی شما تاثیر داشتن . چون به قول شما نمیشه توسط علم اثباتش کرد و شما به تجربه شخصی روی آوردین که تجربه شخصی همیشه جزو بی اعتبار ترین مستندات به حساب میاد .
چون در برداشت شخصی صحت و سلامت - وضعیت جسمانی - وضعیت روانی - قدرت تحلیل و پردازش - شرایط محیطی و خیلی مسائل دیگه میتونه روی برداشت یک فرد از اتفاقات پیرامونش تاثیر داشته باشه و بارها پیش اومده که افراد مختلف در شرایط یکسان , برداشتهای مختلف داشتن .
در حال حاضر ما 4200 گزوه مذهبی داریم . اگر بخوایم بنا بر احتمالات پیش بریم پس باید احتمال تاثیر همه این خدایان رو در سرنوشتمون قرار بدیم . در ضمن این تنها مربوط به گروه های مذهبی است که در حال فعالیت هستن .
وگرنه توی تاریخ کلی زندگی انسان بر روی زمین ما به عدد 63000 گروه مذهبی مختلف با خدایان مختلف میرسیم که ممکنه یکی از اونا یا همه اونا در سرنوشت ما تاثیر گذار باشه .
A.M.D.D.E.V.I.L
19-07-2014, 09:03
به سرنوشت اعتقاد دارم . اما به سرنوشت اعتقاد ندارم .
اگر فردی به سرنوشت اعتقاد نداشته باشه یعنی باور به وجود اختیار داره .و علیت نقیض اختیار هست .
به شخصه نمیدونم اختیار چیه اما میدونم این جهان ما با قوانین علت و معلول کار می کنه ، و علت این که من الان اینو می نویسم نه یکی بلکه میلیارد ها میلیارد پدیده ی زنجیری رو شامل میشه .
اما به کلمه ی "سرنوشت" اعتقاد ندارم . سرنوشت یعنی یک فرد یا موجود یا چیزی بوده که اون نوشته روی سرم که قراره چی بشه . . . پس نه به سر نوشت اعتقاد ندارم .
اما به سر نوشت اعتقاد دارم . به عبارت دیگر به علیت اعتقاد دارم .
من معتقدم در لحظه ای که بیگ بنگ اتفاق افتاد همه چیز تا آخرین لحظه ی وجود این جهان مشخص شد . حتی شاید بتوان گفت خارج از این جهان ما اگر جهان های دیگر مثل دو حباب به هم برخورد کرده و جهان ما تولید شده ، همه چیز در مورد جهان ما به آن دو جهان دیگر و نحوه ی برخورد آنها به هم بستگی دارد .
Mohammad Hosseyn
19-07-2014, 13:11
سرنوشت با جبر ارتباط تنگاتنگ داره ... خیلی از دوستان اینجا مث من به جبر اعتقاد دارن قبلا هم روش بحث کردیم ولی شاید به سرنوشت اعتقادی نداشته باشن ، که خب نشات گرفته از حاشیه هایی هست که همراه با این کلمه میاد. مثلا اینکه کی نوشته ، چی نوشته ، میشه فهمید یا نه و میشه تغییرش داد یا نه و ... !!
از اینا گذشته از نظر من سرنوشت چیزی جز همون جبر نیست و نمیتونه باشه .
badboys_87
19-07-2014, 15:41
من عرض کردم سرنوشت =جبر برنامه ریزی شده و هوشمندانه
به نظر شما علتش چی میتونه باشه؟؟؟
گفتم هر کسی باید شخصا" خودش بشینه به روند زندگی خودش از لحظه تولد تا مرگ تعمق کنه و به هوشمندی و شعور در جهان پی میبره کاملا" یک باور شخصیه
من به این نتیجه رسیدم در زندگی هم مجبورم هم مختارم
badboys_87
19-07-2014, 15:44
یک پرسش پیش میاد و اینه که شما از کجا میدونی این جبر برنامه ریزی شده توسط خالق ایجاد شده ؟!
چرا احتمال نمیدین توسط ثور این جبر برنامه ریزی شده باشه ؟
یا شاید توسط آمون , ایندرا , ژوپیتر , زئوس , آرتمیس , گایا , ایزانامی , ایزیس , ماردوک و و و و و ..... !؟ این سرنوشت مد نظر شما میتونه توسط دخالت هر کدام از اونا ایجاد بشه .
در اصل شما نمیتونی اثبات کنی که کدام یک از اونا روی زندگی شما تاثیر داشتن . چون به قول شما نمیشه توسط علم اثباتش کرد و شما به تجربه شخصی روی آوردین که تجربه شخصی همیشه جزو بی اعتبار ترین مستندات به حساب میاد .
چون در برداشت شخصی صحت و سلامت - وضعیت جسمانی - وضعیت روانی - قدرت تحلیل و پردازش - شرایط محیطی و خیلی مسائل دیگه میتونه روی برداشت یک فرد از اتفاقات پیرامونش تاثیر داشته باشه و بارها پیش اومده که افراد مختلف در شرایط یکسان , برداشتهای مختلف داشتن .
در حال حاضر ما 4200 گزوه مذهبی داریم . اگر بخوایم بنا بر احتمالات پیش بریم پس باید احتمال تاثیر همه این خدایان رو در سرنوشتمون قرار بدیم . در ضمن این تنها مربوط به گروه های مذهبی است که در حال فعالیت هستن .
وگرنه توی تاریخ کلی زندگی انسان بر روی زمین ما به عدد 63000 گروه مذهبی مختلف با خدایان مختلف میرسیم که ممکنه یکی از اونا یا همه اونا در سرنوشت ما تاثیر گذار باشه .
حرف شما درسته من گفتم که عقیده و باور شخصیه من به خداوند یکتاست (خالق)
من معتقدم که اتفاقات زندگی حتی جایی که من در اون به دنیا امدم قبلا" توسط خالق برنامه ریزی شده من نمیدونم شما به چه چیزی اعتقاد دارین اصلا" واسه من مهم نیست
یکی گاو رو می پرسته یکی حتی دوست داره آلت تناسلی بپرسته یکی خدایان باستان رو اعتقاد داره یکی به موجودات فضایی اعتقاد داره من به خداوند یکتا و و احد معتقدم
این بحث اعتقاد شخصیه نمیخوام ادامه بدم
من عرض کردم سرنوشت =جبر برنامه ریزی شده و هوشمندانه
به نظر شما علتش چی میتونه باشه؟؟؟
گفتم هر کسی باید شخصا" خودش بشینه به روند زندگی خودش از لحظه تولد تا مرگ تعمق کنه و به هوشمندی و شعور در جهان پی میبره کاملا" یک باور شخصیه
من به این نتیجه رسیدم در زندگی هم مجبورم هم مختارم
حرف شما درسته من گفتم که یک عقیده و باور شخصیه من به خداوند یکتاست (خالق)
من معتقدم که اتفاقات زندگی حتی جایی که من در اون به دنیا امدم قبلا" توسط خالق برنامه ریزی شده من نمیدونم شما به چه چیزی اعتقاد دارین اصلا" واسه من مهم نیست
یکی گاو رو می پرسته یکی حتی دوست داره آلت تناسلی بپرسته یکی خدایان باستان رو اعتقاد داره یکی به موجودات فضایی اعتقاد داره من به خداوند یکتا و و احد معتقدم
این بحث اعتقاد شخصیه نمیخوام ادامه بدم
دوست عزیز اینجا انجمن هست و محل بحث و تبادل نظر.
شما نمی تونید یک نظر بدید درباره عقایدتون و نظر بقیه رو بپرسید، و بعد بگید این بحث اعتقاد شخصیه و نمیخوام ادامه بدم. اگه چیزی رو در انجمن میگید یعنی آماده هستید باهاش با بقیه بحث کنید و اگه نمی خواید بحث کنید اصلا نباید مطرحش کنید. شما اینطوری فکر می کنید، اوکی، ولی این تفکرات رو وارد بحث کردید و قرار نیست بحث با به فرض صحیح گرفتن اعتقادات شما پیش بره، شما این پیش فرض ها رو وارد بحث کردید و دوستان هم به طور صحیح اشاره کردند که لزومی نداره اینها در بحث فعلی تاپیک صحیح فرض بشه.
badboys_87
19-07-2014, 21:35
دوست عزیز اینجا انجمن هست و محل بحث و تبادل نظر.
شما نمی تونید یک نظر بدید درباره عقایدتون و نظر بقیه رو بپرسید، و بعد بگید این بحث اعتقاد شخصیه و نمیخوام ادامه بدم. اگه چیزی رو در انجمن میگید یعنی آماده هستید باهاش با بقیه بحث کنید و اگه نمی خواید بحث کنید اصلا نباید مطرحش کنید. شما اینطوری فکر می کنید، اوکی، ولی این تفکرات رو وارد بحث کردید و قرار نیست بحث با به فرض صحیح گرفتن اعتقادات شما پیش بره، شما این پیش فرض ها رو وارد بحث کردید و دوستان هم به طور صحیح اشاره کردند که لزومی نداره اینها در بحث فعلی تاپیک صحیح فرض بشه.
بحث اینجا در مورد سرنوشته نه اعتقادات شخصی .. من اگه بخوام ادامه بدم موضوع منحرف میشه و وارد حیطه مذهب و اثبات خدا میشیم ... در ضمن فایده ای نداره چون من قبلا" در تاپیک های فراوانی با دوستان بحث کرده بودم وهیچ نتیجه ای نرسیدیم فقط دور باطل بود !!!
اینجا همه جهت گیری ضد مذهبی دارند و خالق رو منکرند ....
بهتره در زمینه جبر وسرنوشت ادامه بدیم . ممنون
بحث اینجا در مورد سرنوشته نه اعتقادات شخصی .. من اگه بخوام ادامه بدم موضوع منحرف میشه و وارد حیطه مذهب و اثبات خدا میشیم ... در ضمن فایده ای نداره چون من قبلا" در تاپیک های فراوانی با دوستان بحث کرده بودم وهیچ نتیجه ای نرسیدیم فقط دور باطل بود !!!
اینجا همه جهت گیری ضد مذهبی دارند و خالق رو منکرند ....
بهتره در زمینه جبر وسرنوشت ادامه بدیم . ممنون
البته این پست به سرنوشت مربوط نمیشه ولی دوست عزیز ، با یه مثال میگم (مذهبی نیستا) :
شخصی در جواب به سوال " اگر دنیای آخرتی وجود نداشته باشه چی ؟ " گفت : اگر نباشه ما ضرر نکردیم ولی اگر باشه شما ضرر کردید ...
درسته این یه استدلال منطقی هست ولی چیزی رو توجیح نمیکنه. اگر شما بتونید دلایل خودتون رو بگید استقبال میشه ، در غیر اینصورت ممکنه بنظر بیاد شما ( شخص نوعی ) اگر در کشور دیگری بودید پیرو فلان نظریه میشدید و بدون توجیح قبولش میکردید ، بعدشم با روشهایی سعی در توجیهش میکردید ( با سفسطه یا مغلطه و ... ) که دیگران نمیتونستن قبولش کنن .
جمله bold :
اینطور که من دیدم اینجا جهت گیری علمی و عقلی وجود داره ، نه ضد مذهبی ( همین که طرفدارای راسل زیاد شدن اینو نشون میده :n02: )
badboys_87
20-07-2014, 01:04
البته این پست به سرنوشت مربوط نمیشه ولی دوست عزیز ، با یه مثال میگم (مذهبی نیستا) :
شخصی در جواب به سوال " اگر دنیای آخرتی وجود نداشته باشه چی ؟ " گفت : اگر نباشه ما ضرر نکردیم ولی اگر باشه شما ضرر کردید ...
درسته این یه استدلال منطقی هست ولی چیزی رو توجیح نمیکنه. اگر شما بتونید دلایل خودتون رو بگید استقبال میشه ، در غیر اینصورت ممکنه بنظر بیاد شما ( شخص نوعی ) اگر در کشور دیگری بودید پیرو فلان نظریه میشدید و بدون توجیح قبولش میکردید ، بعدشم با روشهایی سعی در توجیهش میکردید ( با سفسطه یا مغلطه و ... ) که دیگران نمیتونستن قبولش کنن .
جمله bold :
اینطور که من دیدم اینجا جهت گیری علمی و عقلی وجود داره ، نه ضد مذهبی ( همین که طرفدارای راسل زیاد شدن اینو نشون میده :n02: )
من انسان مذهبی نیستم و پای بند به مذهب هم نیستم نه اهل نمازم نه اهل روزه نه عبادت نه مسجد و ... دوستای من هم هیچ کدوم مذهبی نیستند اکثرا" فشن هستند
تازه منتقد مذهب به صورت افراطی و رادیکال هستم و از آدم های اهل مباحثه و مناظره خوشم میاد آدم به نظر من باید اهل منطق و استدلال باشه ..
من از کودکی تحقیقاتمو در مورد ماورا ئ الطبیعه .. خدا و دین و وحی و جامعه شناسی شروع کردم و اطلاعات خیلی زیادی در این زمینه دارم ..با فلسفه اسلامی و علم کلام تا حدودی آشنا هستم
خوشحال میشم گفت و گو کنیم .. من دین رو در حیطه فردی پذیرفتم ولی در حیطه جمعی هنوز قانع نشدم .. یعنی کسی نتونست منو قانع کنه که قوانین مذهبی به نفع همه انسان ها باشه.. شاید
یک روزی کسی تونست منو مجاب کنه
ولی در زمینه اعتقادات شخصی یه جمله هست که مولانا میگه :پای استدلالیان چوبین بوَِِِد ... پای چوبین سخت بی تمکین بود
یه سری مسائل در حیطه علم مادی و استدلالی نیست بحث فطرت و روح انسانه و الهام مکاشفه ای هست نمیشه براحتی اثبات کرد مثلا" حقیقت روح و رابطه با سرنوشت انسان و یا امتحان الهی و زندگی پس از مرگ و بهشت و جهنم
خدا فرموده . فالهمها فجورها و تقوا ها .. یعنی نفس انسان ملهمه (الهام شده ) هست .. خدا گفته راه خیر و شر رو به انسان نشان دادیم ..فقط کافیه انسان فطرت و سرشت خودشو بشناسه
چرا کاملا" جهت گیری ضد مذهبی ضد الهیات و ... وجود داره من چند ساله تو این فروم فعالیت میکنم و بار ها تو انجمن علوم انسانی بحث کردم اینجا تا فردی حرفی مذهبی میزنه همگی هماهنگ با همدیگه شروع به جبهه گیری میکنند حالا بگذریم .. تو جامعه واقعی هم همینطوره به خاطر اینکه بنا به یه دلایلی مردم از مذهب و افراد مذهبی انزجار پیدا کردند و ...
Arash4484
20-07-2014, 01:21
سلام،
من انسان مذهبی نیستم و پای بند به مذهب هم نیستم نه اهل نمازم نه اهل روزه نه عبادت نه مسجد و ... دوستای من هم هیچ کدوم مذهبی نیستند اکثرا" فشن هستند
تازه منتقد مذهب به صورت افراطی و رادیکال و مداخله گر در زندگی هستم و از آدم های اهل مباحثه و مناظره خوشم میاد آدم به نظر من باید اهل منطق و استدلال باشه ..
من از کودکی تحقیقاتمو در مورد ماورا ئ الطبیعه .. خدا و دین و وحی و جامعه شناسی شروع کردم و اطلاعات خیلی زیادی در این زمینه دارم ..با فلسفه اسلامی و علم کلام تا حدودی آشنا هستم
خوشحال میشم گفت و گو کنیم ..
دوستان در موضوع تاپیک باید بررسی کنید ، نه در هر موضوع دلخواهی...
از این موضوع گذشته اینکه بحث مذهبی و نگاه دینی با متد از درون به بیرون، در انجمن نداریم(نقد مذهب نداریم)
فقط ممکنه مباحث جهانشمولی که در اینجا بررسی میشه با مباحثی که دین و مذهب بررسی میکنند همخوانی "عنوان" داشته باشند.
یعنی در مثال این تاپیک موضوع "سرنوشت" پیش از مذهب یک بحث فلسفی و علمی است، و قبل از بررسیها، راهکارها، قوانین مذهب بهش نگاه میکنیم.
3- 2 مطرح کردن مطالبی که مرتبط با مذهب هستند و بررسی آن ها از دید علمی و فلسفی و بطور کاملا مستقل از مذهب، مانعی ندارد. ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
و نه برعکس.
من دین رو در حیطه فردی پذیرفتم ولی در حیطه جمعی و حکومتی هنوز قانع نشدم .. یعنی کسی نتونست منو قانع کنه که قوانین مذهبی به نفع همه باشه.. شاید
یک روزی کسی تونست منو مجاب کنه
دین در حوزه حکومت که اصلا سیاسی میشه :v
و این هم صددرصد خلاف قوانین این انجمن.
Arash4484
20-07-2014, 01:39
مجدد اضافه شده به پست:
چرا کاملا" جهت گیری ضد مذهبی ضد الهیات و ... وجود داره من چند ساله تو این فروم فعالیت میکنم و بار ها تو انجمن علوم انسانی بحث کردم اینجا تا فردی حرفی مذهبی میزنه همگی هماهنگ با همدیگه شروع به جبهه گیری میکنند حالا بگذریم .. تو جامعه واقعی هم همینطوره به خاطر اینکه بنا به یه دلایلی مردم از مذهب و افراد مذهبی انزجار پیدا کردند و ...
خیلی ویرایش بی رویه انجام میدید!
پستی نشد در این انجمن شما بدید و از چند دقیقه تا چند ساعت بعد از اینکه دیدید پستتون مورد نقل قول واقع شده ، ویرایش نکنید پست رو.
نظم بحث رو زیر پا میزارید به این شکل... حرف جدیدی دارید در پستی جدید بدهید...نه هی ویرایش و ویرایش و...و اونهم ویرایش سنگین(افزودن یا کاستن مقادیر زیادی مطلب)
یک بار دیگر ویرایش اینچنینی موجب ثبت اخطار در پروفایلتون میشه، بار دوم هم حذف دسترسی.
+انجمن انسانی هم یک ساله داره فعالیت میکنه نه سالها...
badboys_87
29-07-2014, 22:52
سرنوشت رو مثل یک نمایشنامه فرض کنید که بخش ابتداییش توسط جبر نوشته شده و ما در جریان زندگی ادامه اونو مینویسم ...
یه درصدی سرنوشت توسط ما قابل تغییره و قبل از اینکه به مسئله سرنوشت توجه بشه باید مسئله قضا وقدر درست شناخته بشه
A.M.D.D.E.V.I.L
30-07-2014, 01:17
نمایشنامه زیاد درست نیست ، چون اولا نمایش نامه فقط اولش توسط نویسنده نوشته نمیشه که بقیه اش توسط بازی گر روی صحنه به طور بداهه اجرا بشه ، همش رو نویسنده می نویسه .
و هم چنین نمایشنامه اصلا درست نیست . زیرا اگر جهان مثل نمایش نامه ای هست ، این یعنی افرادی هم هستند که خارج از این نمایش نامه آن را به طور "هوشیار" میبینند . که این از نظر من با اصل آگاه بودن و هوشیار بودن در تضاد هست . هم چنین تناقض داره با این مسئله که اگر افرادی خارج از صحنه هستند ، پس آیا آن صحنه ناقص هست ؟ آیا اصلا نمایش برقرار هست ؟
.... نباید تکه تکه و جدا جدا کنیم اطلاعات رو ، که بتونیم درک کنیم . زمانی درک خواهیم کرد که سیستم هوشیاری رو بفهمیم و بدونیم که جدا از سیستم نیستیم .
باسلام
من یه نظریه درباره سرنوشت وداستان زندگی دارم.(البته بیشتر میشه بهش نظر گفت تا نظریه)!
همه ی ما توی یه برنامه(بازی) از پیش طراحی شده زندگی میکنیم.(مثل بازی gta)
توی اون بازی همه کارها توسط شما انجام میشه(شما اختیار دارید)ولی هر کارتون بایک عملکرد از قبل پیش بینی شده پاسخ داده میشه!
هر راهی که میرید شما میرید ولی بازی از قبل پیش بینی کرده که اگه برید توی این مسیر چه خواهد شد!
کلا این دنیا یه بازی open world بزرگه که برنامه نویسش خداست گاهی میشه کد تقلب تو بازی زد گاهی میشه کاری نکردو....
اگه یکم بااین بازی ها آشنا باشید فیلم ماتریکس رو هم دیده باشید میفهمید همه ما توی یه بازی گیرر کردیم که خیلی بزرگه خیلی بزرگ....
badboys_87
30-07-2014, 15:13
باسلام
من یه نظریه درباره سرنوشت وداستان زندگی دارم.(البته بیشتر میشه بهش نظر گفت تا نظریه)!
همه ی ما توی یه برنامه(بازی) از پیش طراحی شده زندگی میکنیم.(مثل بازی gta)
توی اون بازی همه کارها توسط شما انجام میشه(شما اختیار دارید)ولی هر کارتون بایک عملکرد از قبل پیش بینی شده پاسخ داده میشه!
هر راهی که میرید شما میرید ولی بازی از قبل پیش بینی کرده که اگه برید توی این مسیر چه خواهد شد!
کلا این دنیا یه بازی open world بزرگه که برنامه نویسش خداست گاهی میشه کد تقلب تو بازی زد گاهی میشه کاری نکردو....
اگه یکم بااین بازی ها آشنا باشید فیلم ماتریکس رو هم دیده باشید میفهمید همه ما توی یه بازی گیرر کردیم که خیلی بزرگه خیلی بزرگ....
دقیقا" منظور من هم همین بود تو پست های قبلی اشاره کردم که انسان هزاران سرنوشت داره و یکی رو د لحظه انتخاب میکنه
بحث قضا و قدر هم همین موضوع رو تشریح میکنه
A.M.D.D.E.V.I.L
30-07-2014, 16:19
اختیار و هوشیاری و سرنوشت بحث هاشون به هم گره خورده نمیشه با حذف دو تاشون در مورد یکیشون مجزا بحث کرد .
havzhini
30-07-2014, 17:33
دقیقا" منظور من هم همین بود تو پست های قبلی اشاره کردم که انسان هزاران سرنوشت داره و یکی رو د لحظه انتخاب میکنه
بحث قضا و قدر هم همین موضوع رو تشریح میکنه
مکانیزم وجود این هزاران سرنوشت چی هست؟
یعنی روی سیستم خاصی میچرخه این هزاران سرنوست یا رندوم هست؟
ایا از بین این هزاران ما خودمون یکی رو انتخاب میکنیم یا نه همون انتخاب ما هم توسط دیگری! انجام میشه؟
اگر خودمون انتخاب کردیم از کجا تشخیص دادین این یکی انتخاب خوده ما هست و همون دیگری مارو سوق نداده که این یکی رو انتخاب کنیم؟
وجود هزاران سرنوشت ایا به همین معنی نیست که سرنوشتی وجود نداره؟
وجود هزاران سرنوشت از نظر منطق ایا منطقی هست یا اینکه کاری عبث و بیهوده جلوه میکنه؟
badboys_87
30-07-2014, 17:41
ببینید ما بر اساس اسبا ب و مسببات و وجود قوانین هستی و قانون علیت زندگی میکنیم .
اینکه میگویند انسان یک سرنوشتی از پیش تعیین شده داره و قابل تغییر نیست به هیچ وجه صحیح نیست انسان کاملا" مختار و آزاد آفریده شده و همه انسان ها آزادند و قدرت انتخاب دارند ..
ولی یک بخش از زندگی ما ابتدا توسط خالق انتخاب شده و به ما تحمیل شده ..مثلا" پدر و مادر ما صفات ژنتیکی و جایی که درش به دنیا اومدیم به اینها میگویند قسمت یا (تقدیر)
ولی بقیه اش دست خودمونه
havzhini
30-07-2014, 19:22
ببینید ما بر اساس اسبا ب و مسببات و وجود قوانین هستی و قانون علیت زندگی میکنیم .
اینکه میگویند انسان یک سرنوشتی از پیش تعیین شده داره و قابل تغییر نیست به هیچ وجه صحیح نیست انسان کاملا" مختار و آزاد آفریده شده و همه انسان ها آزادند و قدرت انتخاب دارند ..
ولی یک بخش از زندگی ما ابتدا توسط خالق انتخاب شده و به ما تحمیل شده ..مثلا" پدر و مادر ما صفات ژنتیکی و جایی که درش به دنیا اومدیم به اینها میگویند قسمت یا (تقدیر)
ولی بقیه اش دست خودمونه
اولا خوده این الفاظ اسباب و مسببات و قوانین که بکار میبرید خودشون مخدوش نامفهوم و بدون کوچکترین اثبات مفهومی هستن
و مانور دادن روشون مسیرتاپیک رو منحرف میکنه
شما پست قبل گفتید ما هزاران سرنوشت داریم و این یعنی جبر مطلق حالا چه یک سرنوشت چه میلیونها
ولی حالا میگید اختیار وجود داره
بحث روی زمان و مکان نیست بلکه ساختار این مفاهیم هست
بحث قبل از تولد و... مورد بحث نیست بلکه بحث روی کارها و فعالیتهای خوده ماست و همچنین تاثیرات پیرامونی این کارها
ایا کاری که ما انجام میدیم از دیگری متاثر هست؟
ایا دیگری بر نتیجه و مسایل پیرامونی کارهای ما تاثیر گذار هست؟یعنی کاری که ماانجام میدیم توسط دیگری مشخص شده که ما چه کاری باید انجام بدیم، نتیجه شکست یا پیروزی ما توسط دیگری مشخص شده یا میشه، و...
badboys_87
30-07-2014, 20:04
به هیچ وجه ...تمام کارهای ما آزاد و تابع اراده خودمونه
اسباب و مسببات منظور همون علت و معلوله
havzhini
30-07-2014, 20:23
به هیچ وجه ...تمام کارهای ما آزاد و تابع اراده خودمونه
اسباب و مسببات منظور همون علت و معلوله
پس با این اوصاف سرنوشتی وجود نداره وقتی آزادی وجود داشته باشه
چون سرنوشت دقیقا یعنی محدودیت اراده و آزادی که وقتی شما اراده میکنید کاری انجام بشه اگر دیگری(خالق مخلوق علت و ...) تعیین کنه شما این کار رو انجا بدید یا ندید یا نتیجه کارتون به چه سمتی بره این یعنی زیر سوال رفتن اراده و آزادی
پس سرنوشت با اراده و اختیار کاملا منافات خواهد داشت
هرچند شخصا با تعریفی موافق هستم ولی این سرنوشت توسط شخصی مشخص مقدر معین ... نشده
بلکه میشه اینطور تعریف کرد ساختار طبیعت محدودیتهایی در خودش داره که مارو محدود میکنه
مثل همون محل تولد و ...
ولی اینکه این شرایط و محدودیتها رو شخصی برای ما مشخص کرده باشه خیر مطلقا باهاش مخالفم به این دلیل که کوچکترین استدلال عقلی و منطقی همراهش نیست
badboys_87
30-07-2014, 20:31
در واقع بحث طرح و برنامه الهی رو شما باهاش مخالفید درسته ؟؟؟؟؟
تا الان هیچ نشانه ای مبنی بر وجود نوعی هوشمندی و شعور الهی در هستی مشاهده نکرده اید؟؟؟
badboys_87
30-07-2014, 20:59
اگه تا الان هیچ نشانه ای دریافت نکردین به نظر من شما یه سرچ در گوگل انجام بده با مضمون "نشانه های خدا" همه چیز دستت میاد ..چون نمیخوام موضوع تاپیک مذهبی بشه بحث رو اینجا باز نمیکنم.
ولی اینو مطمئن باش که خالق و طراح وجود داره
havzhini
30-07-2014, 21:56
در واقع بحث طرح و برنامه الهی رو شما باهاش مخالفید درسته ؟؟؟؟؟
تا الان هیچ نشانه ای مبنی بر وجود نوعی هوشمندی و شعور الهی در هستی مشاهده نکرده اید؟؟؟
من با چیزی مخالف نیستم(مخالف بودن با چیزی یعنی تایید وجود اون چیز)
من هیچ چیزی برای مخالفت نمیبینم که با عقل و منطق و شعور و علم انسانی سازگار باشه
چیزی جز ادعاهای متناقض که فعلا تا حالا ارائه نشده که حتی در درون خودشون کاملا با هم مخالف هستن
یک جا سرنوشت نوشته شده محض یک جا هزاران سرنوشت یک جا اراده کاملا ازاد و حالا هم طرح و برنامه و ...
حتی در فرهنگ لغت هم اینها متضاد و مخالف هم هستن
اگه تا الان هیچ نشانه ای دریافت نکردین به نظر من شما یه سرچ در گوگل انجام بده با مضمون "نشانه های خدا" همه چیز دستت میاد ..چون نمیخوام موضوع تاپیک مذهبی بشه بحث رو اینجا باز نمیکنم.
ولی اینو مطمئن باش که خالق و طراح وجود داره
گرامی کار خوبی میکنید بحث رو مذهبی نمیکنید!!!
بحث روی مخلوق و خالق یا هر اسمی شما دوست دارید بزارید نیست
یکی از همین نشانه های گوگلی موضوع سرنوشت که داریم اینجا روش بحث میکنیم
وقتی برای همین ادعای نشانه در اینجا شما کوچکترین استدلال و موضع ثابت که با عقل و منطق هماهنگ نباشه ندارید و با هر سوال کلا مطلب و پست قبلی رو تکذیب میشه و ادعای 180درجه مخالف نظر قبلی ارائه میشه تمام اون نشانه های گوگلی هم مشابه همین میشه
شما همین یک نشانه رو روش بحث کنید و نظر ثابت عقلی و منطقی براش ارائه بدید کافی هست و دیگر نشانه های گوگلی جای خودش
badboys_87
30-07-2014, 22:11
اثبات کردنی نیست ... من تو پست های قبلی هم گفتم هر کسی باید معنای سرنوشت و تقدیر الهی رو در زندگی خودش جست و جو کنه و کشف کنه ...کشف کردنیه
اصلا" بحث سرنوشت و خالق به قول دکتر هلاکویی علمی و استدلالی نیست بحث اعتقادیه ..... ما 7 تا دلیل برای اثبات خدا مطرح شده همه دلایل هم رد شدن ...پس با منطق و استدلال نمیشه...
ابزار های شناخت انسان فقط تفکر و استدلال نیست .... من حس میکنم ...
مثلا" من زندگی رو معنا دار میدونم الان چه جوریبیام به صورت آکادمیک برای بقیه اثبات کنم که زندگی معنی داره!!!! همه چیزا رو که نمیشه توسط علم مادی و تجربی اثبات کرد..
بعضی مفاهیم ذهنی یا روانی قابل اندازه گیری و محسوس نیستند .بحث سرنوشت هم دقیقا" همین جوریه یعنی علمی نیست ..کاملا" شهودی و کشف کردنیه
badboys_87
30-07-2014, 22:17
منظور من از سرنوشت و قضا و قدر این بود که انسان را ههای زیادی رو میتونه انتخاب کنه ..
فرض کنید من بین یک چهار راه هستم.. میتونم بین این چهار مسیر یکی رو انتخاب کنم.... هر راهی که انتخاب کنم فرق میکنه و صد در صد آینده و مسیر زندگی من رو تغییر میده .... زندگی به انتخاب های ما وابسته هست ...اینکه ما مجبوریم یا مختار سوال خیلی خیلی سخته ...
بعضی از فلاسفه (جبریون) کاملا" معتقدند انسان مجبوره و هیچ اراده ای نداره واختیار رو صرفا" یک پندار میدونند ..من معتقدم که دربعضی از فعل و انتخاب هامون مختاریم ... ولی خیلی از اتفاقات پیرامون ما جبر علیه ...یعنی به ما تحمیل شده .....
badboys_87
30-07-2014, 22:19
به نظر من اول باید مفهوم سرنوشت دقیق تعریف بشه ...
آیا منظور شما از سرنوشت رویداد ها و اتفاقات از پیش تعیین شده و برنامه ریزی شده هست؟؟؟؟؟؟ یا منظور از سرنوشت چیزی دیگریه ؟؟؟
havzhini
30-07-2014, 22:24
دکتر هلاکویی کاملا درست فرمودند ولی شما معنی حرف ایشون رو کشف! نکردین
پس وقتی چیزی با عقل و علم سازگار نیست متوجه نمیشم چرا باید در انجمن علمی بیاید و دربارش صحبت کنید
عقیده و باور و شهود نه تنها مدرک و دلیلی( بازم بر مبنای عقل) برای چیزی نیستن بلکه به نوعی میتونن کذب و خطا بودنش رو نشون بدن
7تا دلیل رد شدن با منطق و استدلال ولی بازم عقل و منطق رو دور ریختن جای شگفتی نداره!!!
بحث روی موضوع اصلی تاپیک فکر میکنم تموم شده هست و بحث دیگه خارج از موضوع شده پس دیگه بحثی نمیمونه.
N I G H T P E A C E
09-08-2014, 17:27
سلام دوستان
اگه دقت کرده باشین تو اکثر بحثای که می شه، هم تو این تاپیک و هم تاپیکای دیگه که بنحوی بهم مربوطن، عامل اصلی اختلاف اینه برخی به ماوراطبیعه اعتقاد دارن و می خوان از اون منظر بحث کنن، در حالی که بقیه چنین چیزی رو قبول ندارن و معتقدن باید علمی بحث کرد. نمی دونم تا الان در مورد خدا ( به عنوان اساس و ریشه اعتقادات مذهبیون ) بحثی داشتین یا نه؟ دوس دارم اگه امکانش هس چنین بحثی هم داشته باشیم،
سلام
من به وجود سرنوشت معتقدم. در عین اینکه اختیار داشتن انسان رو هم قبول دارم.
سلام دوستان
اگه دقت کرده باشین تو اکثر بحثای که می شه، هم تو این تاپیک و هم تاپیکای دیگه که بنحوی بهم مربوطن، عامل اصلی اختلاف اینه برخی به ماوراطبیعه اعتقاد دارن و می خوان از اون منظر بحث کنن، در حالی که بقیه چنین چیزی رو قبول ندارن و معتقدن باید علمی بحث کرد. نمی دونم تا الان در مورد خدا ( به عنوان اساس و ریشه اعتقادات مذهبیون ) بحثی داشتین یا نه؟ دوس دارم اگه امکانش هس چنین بحثی هم داشته باشیم،
سلام.
متاسفانه امکان انجام بحث هایی که به طور مستقیم و متمرکز در مورد خدا و اعتقادات مذهبی هستند، وجود نداره.
کماکان امکان مباحثه در مورد ماوراطبیعه و همچنین مابعدالطبیعه با اسلوب علمی و منطقی فراهم است.
سلام
من به وجود سرنوشت معتقدم. در عین اینکه اختیار داشتن انسان رو هم قبول دارم.
سلام
میشه بیشتر توضیح بدید، مثلن تعریف خودتون رو از "سرنوشت" ارائه بدید، و اینکه چطور با وجود سرنوشت (که از پیش تعیین شده) انسان رو دارای "اختیار" میبینید، و به طور کلی چطور میتونید بطور همزمان هم به سرنوشت باورمند باشید و هم اختیار انسان. ضمنن چرا فکر میکنید سرنوشت وجود داره؟ دلیل منطقی ای براش دارید؟
متاسفانه امکان انجام بحث هایی که به طور مستقیم و متمرکز در مورد خدا و اعتقادات مذهبی هستند، وجود نداره.
کماکان امکان مباحثه در مورد ماوراطبیعه و همچنین مابعدالطبیعه با اسلوب علمی و منطقی فراهم است.
میشه بیشتر توضیح بدید، مثلن تعریف خودتون رو از "سرنوشت" ارائه بدید، و اینکه چطور با وجود سرنوشت (که از پیش تعیین شده) انسان رو دارای "اختیار" میبینید، و به طور کلی چطور میتونید بطور همزمان هم به سرنوشت باورمند باشید و هم اختیار انسان. ضمنن چرا فکر میکنید سرنوشت وجود داره؟ دلیل منطقی ای براش دارید؟
سلام
بله دلیل منطقی دارم و میتونم توضیح بدم. اما به همون دلیلی که خودتون در اول پست نوشتید میترسم اجازه بحث داده نشه.
بنده سرنوشت رو فقط از همین منظر میتونم بفهمم و براش دلیل بیارم و از این نگاه بین این دو مقوله "سرنوشت" و "اختیار انسان" تناقضی وجود نداره.
تو نظرسنجی فقط دو نفر شرکت کردن ؟ عجب! تمام اساتید توش شک دارن اونوقت من با اعتماد به نفس زدم خیر:n02:
اول بابت نحوه گفتنم معذرت من دایره واژگانم تعطیله!
من فقط نظرم اینه که انسان اختیار داره هر راهی رو بره و سرنوشتش رو فقط خدا می دونه یعنی با این حرف که می زتن طرف سرنوشتش بود مخالفم . بذارین یه جور دیگه بگم :من همیشه اینجوری فک می کردم ( دیگه ببخشید اونجا غریبه بینمون نیس فقط منم و خدا دیگه؛ بحثمون خودمونیه ) که اون دنیا نشستم بعد خدا میگه ببین اگه اینکارو کرده بودی چی می شد یا اگه دنبال اون کار رفته بودی به کجا می رسیدی ولی تو اینو انتخاب کردی
یعنی منظورم اینه که من مختارم هر راهی رو برم آخر همه این راهها( یعنی سرنوشت ) رو فقط خدا می دونه و هیچ اجبار یا چمیدونم قضا و قدر و چیری هم این میون درکار نیس که من کدوم راه رو برم. یعنی کلا هیچ انسانی نمی تونه راجع به سرنوشت صحبت کنه کلا این کلمه رو کی ساخته نمی دونم ولی اشتباه کرده (نمی دونم چی تو مغزش بوده:n02:)
راستی اون حرفی هم که میگن سرنوشتش بود رو موندم چرا فقط برای وقتی یه بلایی سر طرف میاد می گن ، طرف بترکه، بره زیر تریلی و چیزی:n02: (چقد لبخند ! ببخشید مبحث علمیتون رو زدم نابود کردم باورکنید همش جدی بود)
یعنی موندم تو نحوه حرف زدن خودم و بعضی بچه های این تاپیک ( اونا در سطح دکترا من اول دبستانی ) :n16: .
Arash4484
10-08-2014, 00:56
تو نظرسنجی فقط دو نفر شرکت کردن ؟ عجب! تمام اساتید توش شک دارن اونوقت من با اعتماد به نفس زدم خیر
دوست عزیز نظر سنجی همین چند دقیقه پیش اضافه شد که نیاز نباشه دوستان فقط برای اعلام بدون توضیح نظرشون مجبور به ارسال پست بشوند.
البته بخاطر اینکه پیش فرض نظرسنجی مخفی است و با این نیت ذکر شده نقض غرض میشد دوباره الان نظر سنجی ریست و عمومی شد، میتونید رای خودتون رو دوباره به صندوق بندازید: )
سلام
بله دلیل منطقی دارم و میتونم توضیح بدم. اما به همون دلیلی که خودتون در اول پست نوشتید میترسم اجازه بحث داده نشه.
بنده سرنوشت رو فقط از همین منظر میتونم بفهمم و براش دلیل بیارم و از این نگاه بین این دو مقوله "سرنوشت" و "اختیار انسان" تناقضی وجود نداره.
بیس این میزگرد به پشتوانه ی بحث به شیوه ی منطقی بنا شده و به همین دلیل این تاپیک رو داریم اینجا. مگر اینکه تعریفی که شما از استدلال منطقی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) دارید چیز متغایر و خصوصی ای باشه که بهتره چک بشه.
بله فارغ اینکه اجازه ی پرداختن باز به مسائل مذاهب رو نداریم، تقلا و گریز و استناد به منابع خود مذاهب (به عنوان مدعی اصلی وجود سرنوشت) برای اینکه به این طریق سرنوشت رو پذیرفته بدونیم، «مصادره به مطلوب» محسوب میشه به نحوی. بنابراین برای اصلاح روش فکری (دقیقن کاری که علم منطق انجام میده: شیوه تصحیح اندیشه، و نه شیوه ی اندیشیدن) میایم با استفاده از منطق که ابزاریست برای تصحیح اندیشیدن و استدلال، و به عنوان «میزان» و «معیار» هر نوع تفکر و به تعبیر فلسفی "خدمتگزار علوم" برای تمامی زمینه ها محسوب میشه، در مورد یک سابجکت به مباحثه می پردازیم.
لذا مادامی که در حیطه ی منطق و استدلال منطقی نظریات خودتون رو به اثبات برسونید، ممانعتی به عمل نمیاد از قوانین. بازم تاکید دارم روی این نکته: تا استنباط شما از استدلال منطقی چه باشه. :n26:
N I G H T P E A C E
10-08-2014, 08:50
سلام
دوستایی که این تاپیک رو زدن میشه دقیقا بگن منظورشون از سرنوشت چیه؟
1. موجودی از قبل همه چیز رو نوشته و دنیا تا آخر همون جور پیش خواهد رفت ( نوعی اعتقاد به غیب و ماورارالطبیعه)
2. علیت نظم خاصی به دنیا داده و انسان هم لاجرم تحت این نظم خاص قرار گرفته و هیچگونه اختیاری نداره
3. هیچ کدام! چیز دیگه ای
تا دقیقا مشخص نکنید در مورد چی می خواید حرف بزنید، هر کس حرف خودشو میزنه و دلایل خودشو میاره، یکی از خدا حرف میزنه، یکی از آزمایشات علمی، یکی از اعتقادات شخصیش و ...
البته اینکه هر کس اعتقادات خودشو داره هیچ اشکالی نداره، اما برا بحث منطقی باید از یه نقطه مشترک شروع کرد
Demon King
10-08-2014, 09:11
نمیخوام مغلطه بکنم اما نمیدونم چرا کسایی که تو تاپیک اختیار به عدم وجود اختیار انسان رای دادن، حالا مخالف سرنوشت هم هستن، بلاخره اگه جبر بر انسان حاکمه پس لابد سرنوشتم جبره پس اونم وجود داره دیگه، نمیخوام بحثی کنم فقط یه نظر کلی از مخالفان سرنوشتو میخوام که در مورد اختیار هم توضیح بدن. ممنون ...
AshkeMahtab
10-08-2014, 10:26
سرنوشت در مسیر زندگی هر انسانی وجود داره چه بخواد چه نخواد
سرنوشت ازنظر من اینکه آدم یه جاده ای رو عوض میکنه و وارد یه جاده دیگه از زندگی میشه.بد و خوبشو نمیدونم
مثال من از دانشگاه انصراف میدم و وارد خدمت میشم بعدها ممکنه شرایط زنگیت اونطور که فکر میکردی نشه
بعد با خودت می گی کاش این مسیرو انتخاب نمیکردم اون مسیرو دیگه رو انتخاب میکردم شاید بیشتر به اون چیزاهایی
می خواستم نزدیکترمیشدم..بعد اینجاس که کلمه سرنوشت میاد وسط که می گیم سرنوشتم این بوده خودتم نمی خواستی اما
شده دیگه .ولی این یه مثال بود حالا خوبو بدشو دیگه کسی نمیدونه دسته سرنوشته...البته تفکر برای اینده هم خیلی موثره اما کاهی
سرنوشت به خودی خود دخالت میکنه و مسیر زندگیتو عوض میکنه.
منکه این مدل حرفایی که زدم تو زندگیم هر روزو هر روز اتفاق میوفته آدم خرفاتی نیستم اصلن ولی و به وجود سرنوشتم هم خیلی اعتقاد دارم
بیس این میزگرد به پشتوانه ی بحث به شیوه ی منطقی بنا شده و به همین دلیل این تاپیک رو داریم اینجا. مگر اینکه تعریفی که شما از استدلال منطقی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) دارید چیز متغایر و خصوصی ای باشه که بهتره چک بشه.
من اگه بخوام به این مقوله ورود کنم ناچارم از اینکه از منظر خدا و دیدگاه توحیدی بهش بپردازم و به نظرم از منظر دیگه ای نمیشه راجع به "سرنوشت" صحبت کرد. چون در این دیدگاه قدرت اول عالم رو خدا میدونیم و همه قوانینی که در اون برقراره ناشی از همین قدرت مطلق هست. پس وجود یک قدرت دیگه و یک برنامه ریزی و خط سیر برای زندگی که مجزا از قدرت خدا باشه رد شده هست.
بحث در مورد "سرنوشت" هم به نوعی مربوط میشه به مقوله "جبر و اختیار" که در اونجا سؤال میشه اگه خدا خالق شماست و میدونه شما قراره چه کاره باشید و چه عاقبتی داشته باشید پس نقش شما چیه؟ شما اختیاری از خودتون ندارید؟ اگه اختیار دارید پس نقش خالق چی میشه و اگه ندارید... و درباره ش بحث میشه و بهش جواب داده میشه.
نمیخوام مغلطه بکنم اما نمیدونم چرا کسایی که تو تاپیک اختیار به عدم وجود اختیار انسان رای دادن، حالا مخالف سرنوشت هم هستن، بلاخره اگه جبر بر انسان حاکمه پس لابد سرنوشتم جبره پس اونم وجود داره دیگه، نمیخوام بحثی کنم فقط یه نظر کلی از مخالفان سرنوشتو میخوام که در مورد اختیار هم توضیح بدن. ممنون ...
قبلا چندین بار توضیح داده شده دوست عزیز. این کار شما مغلطه تعمیم جزء به کل هست. هر مفهومی از سرنوشت به معنی جبرگرایی است، هر نوع جبرگرایی به معنی سرنوشت نیست.
دلیلش اینه که سرنوشت صرفا به معنای جبرگرایی نیست. مثلا اینکه یک سکه رو با فلان سرعت و فلان زاویه و در فلان سرعت بار و ... پرتاب کنیم، واضحه دقیقا در چه لحظه ای کدوم روی سکه به زمین می افته، ولی کسی نمیگه سرنوشت این سکه این بوده که به در اون لحظه مثلا شیر بیفته. سرنوشت به علاوه جبرگرایی یک سری پیشفرض های اضافه هم داره (طراحی آگاهانه شدن اون جبرگرایی، اهمیت کیهانی قائل شدن برای اون واقعه و ...) که مورد قبول مخالفان سرنوشت نیست.
من اگه بخوام به این مقوله ورود کنم ناچارم از اینکه از منظر خدا و دیدگاه توحیدی بهش بپردازم و به نظرم از منظر دیگه ای نمیشه راجع به "سرنوشت" صحبت کرد. چون در این دیدگاه قدرت اول عالم رو خدا میدونیم و همه قوانینی که در اون برقراره ناشی از همین قدرت مطلق هست. پس وجود یک قدرت دیگه و یک برنامه ریزی و خط سیر برای زندگی که مجزا از قدرت خدا باشه رد شده هست.
بحث در مورد "سرنوشت" هم به نوعی مربوط میشه به مقوله "جبر و اختیار" که در اونجا سؤال میشه اگه خدا خالق شماست و میدونه شما قراره چه کاره باشید و چه عاقبتی داشته باشید پس نقش شما چیه؟ شما اختیاری از خودتون ندارید؟ اگه اختیار دارید پس نقش خالق چی میشه و اگه ندارید... و درباره ش بحث میشه و بهش جواب داده میشه.
این موضع پیشانگارگرایانه (Presuppositionalist) که شما دارید بحث رو تعطیل می کنه متاسفانه و عملا جایی برای بحث فلسفی/استدلالی باقی نمی مونه.
این موضع پیشانگارگرایانه (Presuppositionalist) که شما دارید بحث رو تعطیل می کنه متاسفانه و عملا جایی برای بحث فلسفی/استدلالی باقی نمی مونه.
من هیچ چیزی رو بدون دلیل منطقی صحیح انگار نمیکنم. همون حرف هایی که صحبت از خدا و وجود اون میکنه رو میشه با رویکرد فلسفی و استدلالی بیان کرد.
سلام
من قبلا به سرنوشت اعتقاد نداشتم اما آدم بعضی از اوقات در شرایطی قرار می گیره که احساس می کنه این اتفاقاتی که پشت سر هم براش میفته اتفاقی نیست انگار هدایت شده است یکی برنامه ریزیش کرده انگار حادثه اصلا وجود نداره فقط چون از حیطه تسلط ما بر امور خارجه اسمشو میذاری حادثه
مثلا اتفاقی با یکی آشنا میشی اون در کاری که مدت ها درش مشکل داشتی کمکت می کنه شاید بگید شانس ولی تجربه به من ثابت کرده یه نیرویی پشت پرده دست داره
انگار خدا برنامه ریزی کرده و بعد دکمه اینتر و زده و بومممم بیگ بنگ و دنیا شروع شده
یه متن هست روی شبکه های اجتماعی حتما خیلی از دوستان خوندنش ولی من میذارمش
ﺭﻭﺯﯼ ﻣﺮﮒ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﻣﺮﺩﯼ ﺭﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ : ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺁﺧﺮﯾﻦ
ﺭﻭﺯ ﺗﻮﺳﺖ . ﻣﺮﺩ : ﺍﻣﺎ ﻣﻦ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻧﯿﺴﺘﻢ !
ﻣﺮﮒ : ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺍﺳﻢ ﺗﻮ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻧﻔﺮ ﺩﺭ ﻟﯿﺴﺖ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ..
ﻣﺮﺩ : ﺧﻮﺏ،ﭘﺲ ﺑﯿﺎ ﺑﺸﯿﻦ ﺗﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻗﻬﻮﻩ
ﺍﯼ ﺑﺨﻮﺭﯾﻢ .
ﻣﺮﮒ :" ﺣﺘﻤﺎ ."
ﻣﺮﺩ ﺑﻪ ﻣﺮﮒ ﻗﻬﻮﻩ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﻭ ﭼﻨﺪ ﻗﺮﺹ ﺧﻮﺍﺏ
ﺭﯾﺨﺖ ..
ﻣﺮﮒ ﻗﻬﻮﻩ ﺭﺍ ﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺏ ﻋﻤﯿﻘﯽ ﻓﺮﻭ ﺭﻓﺖ ..
ﻣﺮﺩ ﻟﯿﺴﺖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﺍﺳﻢ ﺧﻮﺩﺵ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻭﻝ
ﻟﯿﺴﺖ ﺣﺬﻑ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮ ﻟﯿﺴﺖ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ . ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ
ﻣﺮﮒ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﺷﺪ ﮔﻔﺖ : ﺗﻮ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺎ ﻣﻦ ﺧﯿﻠﯽ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ
ﺑﻮﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ ﺗﻮ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﮐﺎﺭﻡ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺧﺮ
ﻟﯿﺴﺖ ﺁﻏﺎﺯ ﻣﯿﮑﻨﻢ . ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﭼﯿﺰﻫﺎ ﺩﺭ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺗﻮ
ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ،ﻣﻬﻢ ﻧﯿﺴﺖ ﭼﻘﺪﺭ ﺳﺨﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻐﯿﯿﺮ
ﺁﻧﻬﺎ ﺗﻼﺵ ﮐﻨﯽ ،ﺍﻣﺎ ﻫﺮﮔﺰ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮐﺮﺩ ...
ﮐﻼﻍ ﻭﻃﻮﻃﯽ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺯﺷﺖ ﺁﻓﺮﯾﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ .ﻃﻮﻃﯽ
ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﮐﺮﺩ ﻭﺯﯾﺒﺎ ﺷﺪ ﺍﻣﺎ ﮐﻼﻍ ﺭﺍﺿﯽ ﺑﻮﺩ ﺑﻪ ﺭﺿﺎﯼ
ﺧﺪﺍ، ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻃﻮﻃﯽ ﺩﺭ ﻗﻔﺲ ﺍﺳﺖ ﻭﮐﻼﻍ ﺁﺯﺍﺩ ...
ﭘﺸﺖ ﻫﺮ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺍﯼ ﺣﮑﻤﺘﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺪ ﻫﺮﮔﺰ ﻣﺘﻮﺟﻪ
ﻧﺸﻮﯼ !ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻧﮕﻮ ﭼﺮﺍﺍﺍﺍﺍ؟
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.