مشاهده نسخه کامل
: آیسان٬ پدیده ای که منجمان را سر کار گذاشت!
M o h a m m @ d
29-11-2013, 13:41
دنباله دار آیسان که قرار بود «دنباله دار قرن» لقب بگیرد٬ شب گذشته از نزدیکی خورشید عبور کرد ولی برخلاف انتظارها هسته آن متلاشی شد و فقط بخشی از دنباله اش برجا ماند.
دنباله دار آیسان که هفته هاست مورد توجه منجمان قرار دارد٬ طی هفته های گذشته به درخشش مورد انتظار علاقمندان نرسید و آن طور که باید و شاید نتوانست نمایش خارق العاده ای در آسمان زمین به راه بیاندازد. اما برخی اخترشناسان احتمال می دادند که این دنباله دار در حضیض خورشیدی (نزدیک ترین فاصله از خورشید) که به فاصله کمتر از ۲ میلیون کیلومتری از خورشید می رسد٬ بتواند به درخشش فوق العاده ای برسد و به همین دلیل در بازگشت خود آتش بازی زیبایی در آسمان زمین به راه بیاندازد.
اما تصاویری که تلسکوپ های فضایی ناسا از جمله سوهو٬ رصدخانه دینامیک خورشیدی و رصدخانه های دوقلوی استریو از مراحل نزدیک شدن٬ حضیض و عبور دنباله دار تهیه کردند٬ به وضوح نشان داد که هسته دنباله دار پیش از رسیدن به حضیض خورشیدی متلاشی شد و سر دنباله دار درخشش خود را از دست داد. اما تصاویر پس از عبور نشان داد که بخشی از دنباله دار هنوز در مدار خورشید به حرکت خود ادامه می دهد٬ هرچند که به نظر می رسد این توده صرفا بخشی از دم دنباله دار است و هسته دنباله دار کاملا نابود شده است.
مراحل متلاشی شدن دنباله دار در فیلم زیر نمایش داده شده است. (برای تماشای فیلم که در قالب gif آماده شده٬ لحظاتی صبر کنید تا کاملا بارگذاری شود). در این فیلم٬ قرص خورشید همان دایره سفیدرنگ در مرکز تصویر است٬ اما برای آنکه درخشش شدید خورشید مانع از محو شدن اجسام اطراف آن و بخصوص دنباله دار آیسان نشود٬ پوششی به نام تاج نگار در مرکز تصویر قرار گرفته تا با ایجاد کسوف مصنوعی شرایط مناسب تصویربرداری را فراهم کند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
khabaronline
mmansori85
29-11-2013, 16:01
بسیار زیبا بود...ممنون از اطلاع رسانی و خبر رسانی...
فقط یَک سوال:
الآن این دنبالهدار که هستش متلاشی شده چطور داره توی مدار به حرکت خودش ادامه میده؟؟؟الآن فقط غباره؟؟آیا!
M o h a m m @ d
30-11-2013, 01:29
هنوز دقیق مشخص نیست .
چون با فاصله رد شده و مستقیم به خورشید برخورد نکرده یا یه مقدار از هسته اش مونده و کامل متلاشی نشده یا اثرات غبارشه
M o h a m m @ d
30-11-2013, 14:18
دانشمندان امیدوارند دنبالهدار آیسان پس از بلعیده شدن توسط خورشید از نابودی جان سالم به در برده باشد. (ایسنا)، این دنبالهدار پس از نزدیکشدن انتحاری به خورشید منهدم شد اما اکنون بارقه امیدی وجود دارد که شاید این جسم کاملا نابود نشده باشد.
تصاویر جدید تحلیلشده در روز گذشته (جمعه) رگههایی از نور را نشان میدهد که در حال دورشدن از خورشید بوده و برخی بر این باورند که هنوز عمر آیسان به پایان نرسیده است.
زمانی که این توپ یخی به فاصله 1.6 میلیون کیلومتری خورشید رسید، دانشمندان مرگش را اعلام کردند.
تعدادی از منجمان ابتدا بر این باور بودند این جرم کیهانی به دلیل شفافیتش دنبالهدار قرن لقب گیرد، اما این انتظارات با گذشت زمان نقش بر آب شد.
برخی معتقدند شکستن این صخره فضایی 4.5 میلیاردساله چندان هم خبر بدی نیست، زیرا میتوان قطعات آن را بررسی کرد و به اطلاعات بیشتری در خصوص دنبالهدارها دست یافت.
آژانس فضایی اروپا که روز پنجشنبه(هفتم آذر) ناقوس مرگ آیسان را نواخت، روز جمعه اعلام کرد که این دنبالهدار هنوز زنده است.
این جرم کیهانی هنگامی که در 1.6 کیلومتری خورشید قرار گرفت، دو سوم مایل عرض داشت.
الکس یانگ، فیزیکدان خورشیدی ناسا، روز پنجشنبه گفت: انتظار میرفت این دنبالهدار در تصاویر فضاپیمای «رصدخانه دینامیک خورشیدی» در ساعت 17 به وقت گرینویچ (20:30 به وقت تهران) ظاهر شود، اما تقریبا تا چهار ساعت بعد هیچ اثری از آن نبود.
با این حال، تصاویر گرفته شده از دیگر فضاپیماها باریکه نوری را نشان میدهد که از خورشید دور میشود، اما یانگ اعلام کرد این باریکه به احتمال فراوان دنبالهای از غبار است که در مسیر دنبالهدار مزبور به راهش ادامه میدهد.
این در حالی است که کارل باتمز، محقق خورشیدی نیروی هوایی امریکا گفت: این مسیر روز جمعه شفافتر شد و این نشان میدهد که دست کم کسر کوچکی از آیسان باقی مانده است.
دو سال پیش یک دنبالهدار کوچکتر به نام «لاوجوی(Lovejoy): به خورشید نزدیک شد و زنده ماند، اما دو روز بعد متلاشی شد.
آیسان که از گل و یخ فشرده ساخته شده بود، از ابر اورت (Oort Cloud) نشات گرفته بود.
این شی آسمانی نخستین بار اواخر ماه سپتامبر سال گذشته، توسط یک تلسکوپ روسی رصد شد.
M o h a m m @ d
01-12-2013, 10:27
دنبالهدار آیسان که شامگاه پنجشنبه از نزدیک خورشید عبور کرد، طی دو روز گذشته شگفتیآفرین شد و امیدها برای نمایش زیبای آن در آسمان افزایش یافت؛ اما امیدها به یاس بدل شد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دنبالهدار آیسان در حضیض مداری خود به فاصله 1.7 میلیون کیلومتری از مرکز خورشید رسید، جایی که از میان جو خارجی خورشید میگذشت. تصاویر اولیه پس از عبور دنبالهدار از این نقطه جهنمی ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) نشان داد که تودهای پراکنده و کم نور در مدار دنبالهدار باقی مانده و به همین دلیل، دانشمندان اعلام کردند که هسته دنبالهدار متلاشی شده و فقط دنباله پراکندهای از آن باقی مانده است.
اما با گذشت چند ساعت، دنبالهدار درخشانتر شد که نشان میداد تکهای از هسته کماکان در مدار به حرکت خود ادامه میدهد و با پراکنده کردن گاز و گرد و غبار باعث جان گرفتن دوباره دنبالهدار پس از مرگش شده است. این چنین شد که آیسان به دنبالهدار زامبی مشهور شد و امید دوستداران آسمان برای نمایش زیبای این دنبالهدار در آسمان افزایش یافت.
اما امیدها خیلی زود به یاس تبدیل شد، چرا که تصاویر بعدی نشان داد دنبالهدار به سرعت در حال محو شدن است. این طور به نظر میرسد که هسته دنبالهدار آیسان به هنگام عبور از حضیض مداری خود به قطعات ریزتری شکسته شده که اغلب آنها در همان لحظات اولیه کاملا تبخیر شدهاند، اما یک یا چند تکه توانستهاند از این عبور جان سالم به در ببرند که آنها هم خیلی زود متلاشی شدند. مراحل تغییرات دنبالهدار را میتوانید در تصویر فوق یا فیلم زیر مشاهده کنید.
بدین ترتیب ماجرای دنبالهدار آیسان که از ماهها پیش دنبالهدار قرن لقب گرفته بود و امید میرفت نمایش زیبایی در آسمان نیمکره شمالی به راه بیاندازد، به پایان رسید. آخرین دنبالهدار باشکوهی که در نیمکره شمالی زمین دیده شد، دنبالهدار هیل-باپ در زمستان 1375 و بهار 1376 بود.
در فیلم زیر میتوانید تغییرات این دنبالهدار را طی 3 روز اخیر، از پیش از حضیض خورشیدی تا پس از آن مشاهده کنید. لازم به ذکر است که این فیلم در قالب gif و با حجم 22 مگابایت آماده شده و برای مشاهده کامل آن باید اندکی صبر کنید تا فایل کاملا بارگذاری شود.
(تصویر سایت خبری بخاطر حجم زیاد حذف شد این تصویر به صورت gif به حجم 4.60مگابایته اگه میخواین با کیفیت و تنظیمات بیشتر ببینین رو عکس کلیک کنید با حجم 15 مگابایت)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
khabaronline
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.