مشاهده نسخه کامل
: سلسله ی صفویان ( برای شرکت پست اول مطالعه شود)
Demon King
28-11-2013, 13:58
سلام به همه ی دوستان عزیز.
این تاپیک جهت اشنایی بیشتر با سلسله ی صفوی که مذهب تشیع رو به ایران اورد ساخته شده.
قوانین:
1 - برای اثبات حرف های غیر قابل باور حتما باید منبع تاریخی معتبری ذکر کنید.
2 - نکات مشخص نیازی به منبع ندارند. مانند تاسیس صفوی به وسیله ی شاه اسماعیل.
3 - این تاپیک مخصوص سلسله ی صفوی میشود و حق صحبت کردن از سلسله های دیگر در ان نیست.
4 - هر نقدی از هر فردی شد باید منبع علمی مطلب رو ذکر کنه نه وبلگ و وبسایت.
5 - سر هر بحث و پادشاهی باید مباحثه زیادی صورت بگیره تا کاربران اشنایی کامل با اون رو پیدا کنن. نمیتونید یه دفعه از شاه اسماعیل به سراغ شاه عباس برید.
دوستان در صورتی حق شرکت در بحث های این تاپیک را دارند که
همه ی قوانین این تاپیک را رعایت کنن.
Demon King
28-11-2013, 14:13
اوضاع ایران در استانه ی تشکیل حکومت صفوی:
همزمان با تاسیس حکومت صفوی در ابتدای قرن 10 ق, اوضاع سیاسی ایران بسیار اشفته و نابسامان بود. زیرا بر قسمت های مختلف کشور ما سلسله های محلی متعددی حکومت میکردند که بایکدیگر در جنگ بودند. مهمترین این حکومت ها, حکومت " اق قویونلو" بود که بر نواحی غربی و بخش هایی از مرکز ایران سلطه داشت.
دران زمان کشور های اروپایی به تازگی در مسیر استعمار گری گام نهاده بودند.
در چنین شرایطی, پرتغالی ها با سو استفاده از ضعف و پریشانی اوضاع ایران, جزیره ی هرمز و بخش هایی از میهن ما در ساحل خلیج فارس و دریای عمان را اشغال کردند.
Demon King
28-11-2013, 16:20
اق قویونلو:
اق قویونلو, اصتلاح ترکی به معنای سفید گوسفندان است. گوسفند سفید, نشان پرچم اتحادیه ای از قبایل
بود که حکومت اق قویونلو را تاسیس کردند.
Demon King
28-11-2013, 16:24
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی:
منزل و خانقاه شیخ صفی در همین مکان قرار دارد، و بر طبق وصیّت شیخ ، جنازه اش را در اتاقی جنب خلوتخانه و باغچه و حوضخانه دفن کردند و بر قبر او بنایی ایجاد کردند تا
علاوه بر مقبره شیخ صفی و مرقد شاه اسماعیل اول - آرامگاههای دیگری از شاه زادگان صفوی و فرزندان وی را در این بقعه و محل شهیدگاه قرار دهند. به گفته بیوک جامعی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] %D9%82%D8%B9%D9%87_%D8%B4%DB%8C%D8%AE_%D8%B5%D9%81 %DB%8C_%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86%D8%8C_%D8%A7 %D8%B1%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D9%84.htm)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] %D9%82%D8%B9%D9%87_%D8%B4%DB%8C%D8%AE_%D8%B5%D9%81 %DB%8C_%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86%D8%8C_%D8%A7 %D8%B1%D8%AF%D8%A8%DB%8C%D9%84.htm)
(۱۳۷۹)، مجموعه نفیس بقعه شیخ صفیالدین به نام عارف نامدار شیخ صفی الدین اردبیلی جد سلاطین صفویه، در سال ۷۳۵ ه. ق. به دست فرزند وی صدر الدین موسی بنا شد.
منبع : ویکی پدیا
Demon King
28-11-2013, 18:16
تشکیل حکومت صفوی:
اسماعیل صفوی پس از پیروزی بر حاکم اق قویونلو و تصرف تبریز در سال 907 ق, حکومت صفوی را بنیان نهاد و ان شهر را به پایتختی خود برگزید.
او از نوادگان شیخ صفی الدین اردبیلی است. شیخ صفی دو قرن پیش از اسماعیل, سلسله طریقت صوفیانه ای را در اردبیل به وجود اورد که پس از مرگ او
توسط فرزند و نوادگانش رهبری میشد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
شاه اسماعیل صفوی
بیشترین مریدان طریقت صفوی را اعضای هفت طایفه ی ترک تشکیل میدادند که به قزلباش معروف شدند.
این طریقت تحت رهبری پدربزرگ و پدر اسماعیل گام در مسیر فعالیت های سیاسی و نظامی گذاشت و سر انجام اسماعیل با مریدان مطیع و پرشور به حکوت رسید.
Demon King
29-11-2013, 13:52
اقدامات دوره ی حکومت شاه اسماعیل:
مهمترین اقدام شاه اسماعیل پس از تاجگذاری در تبریز, رسمیت بخشیدن به مذهب تشیع بود.
شاه اسماعیل در حالی اقدام به رسمیت مذهب تشیع در ایران کرد که پیش از ان تا حدودی زمینه های اجتماعی و فرهنگی ان اماده شده بود. سپس
حکومت های محلی را از میان برداشت و سراسر ایران را متحد و یکپارچه کرد.
بانو . ./
16-12-2013, 22:54
آیا میدانستید:
* اردبیل در گذشته مرکز بخش آذربایجان ایران بوده؟
* اردبیلیهای آذری ایرانِ نوین را بنیانگذاشتهاند؟
صفویان دودمانی ایرانی بودند که در سالهای ۸۸۰ تا ۱۱۰۱ ه.خ بر ایران فرمانروایی کردند. بنیانگذار دودمان پادشاهی صفوی، شاه اسماعیل یکم است. صفویان از شهر اردبیل یعنی مرکز بخش آذربایجان ایران برخاستند هر چند دارای تباری از قوم زرینکلاهان کُرد ایرانی بودند.
بازهی زمانی صفوی از پُراَرجترین دوران تاریخی ایران است، چرا که با گذشت 900 سال پس از نابودی ساسانیان؛ یک فرمانروایی یکپارچهی ایرانی توانست بر سراسر ایران آن روزگار چیره شود. پس از اسلام، چندین پادشاهی ایرانی مانند صفاریان، سامانیان، آل بویه و سربهداران ساخته شدند، ولی هیچکدام نتوانستند همهی ایران را زیر پوشش خود بیاورند.
صفویان همواره بزرگترین سد در برابر ترکان عثمانی بودند و اندیشهی بازپسگیری مرزهای هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان را داشتند. صفویان در جنگهای خود با عثمانیها همواره با نام ایران میجنگیدند. ترکان عثمانی تا پیش از بیرون رانده شدناشان به دست شاه عباس بزرگ، آذربایجان و قفقاز را به اشغال درآورده و از مردمان این سامان کشتار فراوانی کردند. صفویان فرهنگ، هنر، موسیقی، معماری ایرانی و ادبیات پارسی را گسترش میدادند و سرانجام شاه عباس پایتخت خود را به اصفهان جابهجا کرد.
بر پایه نوشتهی ابن بزاز '«شیخ صفیالدین از نوادگان یک نجیبزاده کُرد ایرانی به نام فیروزشاه زرینکلاه میباشد.»
منبع : fartor.persianblog
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.