مشاهده نسخه کامل
: تفریق در مبنای 8
دروود
405-256 هر 2 عدد در مبنای 8 هست.
کتاب اومده 5 رو خط زده و کرده 13 و 0 رو کرده 7 و 4 رو 3
به جز 13 بقیه اش درست.اما من 13 رو نمیفهمم. 5+8=13 شده اما در مبنای 8 که من نمیفهمم 13 یعنی چی؟
شاید من یک دستگاه یا برنامه باشم که فقط مبنای 8 میفهمم و 13 در مبنای 10 برام معنی نداره
5+8=15 در مبنای 8
اگر میشه توضیح دهید
سلام
قصد داریم دو عدد 405 و 256 رو از هم کم کنیم به صورت زیر عمل می کنیم
باید یکان دو عدد رو از یکدیگر کم کنیم یعنی 6 رو از 5 کم کنیم اما می دونیم باید از رقم کناری مقداری رو قرض کنیم در اعداد دهدهی مقداری که همیشه قرض می کردیم 10 بود اما در مبنای 8 ، یک قرض از عدد بالاتر برابر 8 تا یکان آن عدد هست یعنی از 4 یکی کم می کنیم و این عدد رو بخوایم با صفر کناری جمع کنیم 0 می شه 8 و از 8(که جای صفر نشسته) یکی کم می کنیم (که 8 می شود 7) و یکان با 8 جمع می شود یعنی می شود 13
حالا اگر مبنا 16 بود چطور؟ مثلا از 18 می خواستیم 9 رو کم کنیم؟ در این حالت 8 از رقم کناری یک عدد قرض می کند که جابجایی آن از کنار به یکان برابر 16 هست که 8 می شود 24 و از 9 کم کنیم خواهیم داشت 15(که همان F هگزادسیمال هست)
بقیه موارد هم که خودتون می دونید
سلام
قصد داریم دو عدد 405 و 256 رو از هم کم کنیم به صورت زیر عمل می کنیم
باید یکان دو عدد رو از یکدیگر کم کنیم یعنی 6 رو از 5 کم کنیم اما می دونیم باید از رقم کناری مقداری رو قرض کنیم در اعداد دهدهی مقداری که همیشه قرض می کردیم 10 بود اما در مبنای 8 ، یک قرض از عدد بالاتر برابر 8 تا یکان آن عدد هست یعنی از 4 یکی کم می کنیم و این عدد رو بخوایم با صفر کناری جمع کنیم 0 می شه 8 و از 8(که جای صفر نشسته) یکی کم می کنیم (که 8 می شود 7) و یکان با 8 جمع می شود یعنی می شود 13
حالا اگر مبنا 16 بود چطور؟ مثلا از 18 می خواستیم 9 رو کم کنیم؟ در این حالت 8 از رقم کناری یک عدد قرض می کند که جابجایی آن از کنار به یکان برابر 16 هست که 8 می شود 24 و از 9 کم کنیم خواهیم داشت 15(که همان F هگزادسیمال هست)
بقیه موارد هم که خودتون می دونید
ممنون ازت
مشکل من اینجاست دقیقا:
یکان با 8 جمع می شود یعنی می شود 13
این 13 یعنی چی؟ در مبنای 8 که ما 13 نداریم که بخواهیم ازش کم کنیم. شاید برنامه ما اصلا نفهمه بالا تر از 8 چی میشه..
سلام
اگر منظورتون رو به خوبی متوجه شده باشم منظورتون این هست که کامپیوتر که اعداد مبنای 8 رو می گیره(و در عمل در مبنای دو محاسبات را انحام می دهد) چگونه 13 رو تحلیل می کنه؟این روش محاسبه توسط ما هست که عدد 13 در نظر می گیریم در کامپیوتر ریجستر ها تنها با تغییر چند بیت به مقدار ماکزیمم خود منتقل می شوند و عملا این 13 به معنی می شود.برای فهم بیشتر این اعداد رو به مبنای دو ببرید تا متوجه بشین قسمتهای سخت افزاری چگونه عمل می کنند.توضیحات این قسمت یکم بدون داشتن عکس یا دیدگاه کلی نسبت به ریجستر ها طولانی و گمراه کننده می شود پیشنهاد می کنم 3 فصل اول مدار منطقی موریس مانو و برای تکمیل بخش ALU معماری کامپیوتر رو مطالعه کنید.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.