ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوال درم ورد میدان الکتریکی

AlbisQT
03-11-2013, 22:09
یه سوالی از مبحث میدان الکتریکی فیزیک و آزمایشگاه 3 دارم : (صفحه 69)

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

میدان الکتریکی هایی رو که با فلش آبی مشخص کردم چرا منحنی هستند و چرا بقیه به صورت خطی هستند ؟

کاربر شماره ی یک
04-11-2013, 13:56
یه همچین چیزی توی انجمن فیزیک دانان پیدا کردم ، ببین به دردت میخوره :

اگر دو صفحه رسانا با بار هم اندازه ولي نا هم نام در فاصله كمي به طوري موازي قرار بگيرن در قسمت لبه هاي دو صفحه ميدان يكنواخت هست يا نيست؟

نه، نيست.

براي درك جهت ميدان در هر نقطه از تعريفش استفاده كنيد. يك بار فرضي در لبه بذاريد ببينيد در چه جهتي بهش نيرو وارد ميشه.
در اين مثال صفحه اي كه به بار نزديك تره نيروي بيشتري ميتونه وارد كنه. ضمن اينكه نيروي دو صفحه در يك راستا نيستند كه بتونن هم رو در يك راستا تقويت كنن. پس نيروي وارد بر ذره به سمت بيرون ميشه (شكلش رو تصور كنيد)
در لبه ها ميدان به سمت بيرون خميده ست.

AlbisQT
04-11-2013, 15:05
توضیح بیشتری ترجیحا با شکل میتونید بدید؟

کاربر شماره ی یک
04-11-2013, 17:23
نه ، این رو هم توی سرچ براتون پیدا کردم... شکل خاصی نداره ..

شما تصور کن روی اون منحنی بی شمار ذره وجود داره ، وقتی بردار میدان همشون رو رسم کنی ، هرکدوم از بردار ها مماس بر اون منحنی میشه ، یعنی در واقع اون منحنی = بیشمار بردار مماس .
لینک همین تصویر:

وقتی واسه میدان میخواییم بردار رسم کنیم ذره ی واحد رو مثبت فرض میکنیم پس هرجا در نظر بگیریم ، از مثبت سعی میکنه فاصله بگیره و به منفی نزدیک بشه .

وسط دو صفحه نیرویی که مثبت و منفی بهش وارد میکنه بر هم عموده ، به خاطر همین همه ی بردارها با هم موازی هستن و یه خط میشه ولی بیرون ، هر ذره ای با توجه به مکانی که قرار داره یه بردار خاصی برای خودش داره .

مثلا توی این شکل میشه دید که به اون ذره ی روی منحنی از طرف لبه ی مثبت و لبه ی منفی دوتا نیروی مثبت و منفی وارد میشه ، بردار اصلی که نیروی وارد به اون ذره رو نشون میده برداری بین اون دوتاست . پس ذره های مثبت دارن سعی میکنن از مثبت دور بشن و لبه ی منفی سعی میکنه نزاره این اتفاق بیافته و چون بردار نیروی مثبت و منفی بر هم عمود نیست باعث میشه شکل تبدیل به منحنی بشه .

لینک همین تصویر :