ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : انجام خرافات = ریشه و فلسفه وجودی

bi7323
27-10-2013, 20:31
دوستان گلم سلام : :n16:
هدف از ایجاد این تاپیک، بحث در مورد موارد خرافی هست که متأسفانه در همه جوامع و در ایران نیز رواج داشته و عده ای از مردم با پیروی از آن در دوره های بسیار قدیم مانده اند و از نظر فرهنگی هیچگونه رشدی نداشته اند. لطفأ بدون توهین به گروه یا اقوام مختلف تجربیات خودتون رو بیان کنید.
بطور مثال یه نفر می گفت اگه دستاتو به دو طرف چارچوب در بگیری و بایستی بعد از اون باید دستاتو بهم بزنی :n04: راستشو بخاهین من اصلا تو کف این مورد موندم که این یعنی چی؟؟؟؟:n04::n04::n04::n04:

bi7323
27-10-2013, 20:35
یکی دیگه هم یادم اومد ! :n08:
یه نفر دیگه از دوستا می گفت اگه یه دسته کلید رو بگیری و کلیدها رو همش تکون بدی:n04: دعوا می شه !!!

Saeed Dz
27-10-2013, 22:12
تاپیک علم و شبه علم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]).

Stream
27-10-2013, 23:09
امکان اینکه خرافات رو اینجا لیست کنیم و دربارشون صحبت کنیم وجود نداره، جای اونها انجمن علمی است احتمالا.

اما سوال اصلی که پرسیده شد:

انجام خرافات = ریشه و فلسفه وجودی اون چیه ؟؟

جای بحث در انجمن داره.

چرا خرافات ترویج پیدا می کنه؟ چرا اینقدر علاقمند داره؟ چه ذهن هایی جذب خرافات میشن و برای جلوگیری از این قضیه باید چکار کرد؟

بحث در راستای پاسخ دادن به این سوالات می تونه ادامه پیدا کنه.

بانو . ./
27-10-2013, 23:27
شاید به دلیل اینکه ذهن افراد هنوز فرهیخته نشده و افراد هدفی یا اراده ای برای تغییر وضع موجودشون ندارند به

همین دلیل بعضی افراد به رمال و جن گیر و .. روی میارند تا شاید اون ترسی که توی ذهن ناخوداگاه اون ها وجود داره

رو اروم کنه یک ترس و یا یک اضطراب نسبت به اینده و یا حتی اروم کردن ذهن به وسیله یک امید واهی و عدم فرهنگ

سازی درست جامعه نسبت به این موضوع باعث فراگیر شدن اون هم میشه . جالب اینجاست خود استخاره به صورت

رسمی تبلیغ میشه.

HORROR
28-10-2013, 02:59
به نظر من ترس بزرگترین عامل برای ترویج جهل و خرافات هست..و همچنین نبود دانش علمی کافی باعث شدیدتر شدن خرافات هست..

A/|\IR
29-10-2013, 01:58
ترس از چی؟ چجوری باعث به وجود امدن خرافات میشه؟
میشه یکی از دوستان مسئله ترس رو یکم باز تر کنِ؟ ریشه ترس چیه؟ و از کجاست؟

Saeed Dz
29-10-2013, 15:20
ترس از چی؟ چجوری باعث به وجود امدن خرافات میشه؟
میشه یکی از دوستان مسئله ترس رو یکم باز تر کنِ؟ ریشه ترس چیه؟ و از کجاست؟
ریشه ی تمام ترس ها نا آگاهی یا داشتن تصور غلط هستش به نظر من.

Stream
29-10-2013, 16:12
شاید به دلیل اینکه ذهن افراد هنوز فرهیخته نشده و افراد هدفی یا اراده ای برای تغییر وضع موجودشون ندارند به

همین دلیل بعضی افراد به رمال و جن گیر و .. روی میارند تا شاید اون ترسی که توی ذهن ناخوداگاه اون ها وجود داره

رو اروم کنه یک ترس و یا یک اضطراب نسبت به اینده و یا حتی اروم کردن ذهن به وسیله یک امید واهی و عدم فرهنگ

سازی درست جامعه نسبت به این موضوع باعث فراگیر شدن اون هم میشه . جالب اینجاست خود استخاره به صورت

رسمی تبلیغ میشه.

من با شما موافقم، ریشه گرفتن خرافات از همون کم دانشی است و همینطور ترس از مشکلاتی است که ممکنه بر اثر این کم دانشی پدید بیاد. در قدیم درباره هر موضوع اگه کسی می گفت "نمی دانم" اعتبارش زیر سوال می رفت، و اگه می گفت "اشتباه کردم" دیگه فاجعه، برای همین افراد شروع به ترویج خرافات می کردند که بگند ما می دانیم، و کسی هم نتونه خلافش رو ثابت کنه پس اعتراف به اشتباه در کار نبود. یک راه در رو.

الان کل دانشمندان وقتی میرن دکترا بخونن یا تحقیق و مقاله ای چاپ کنن یعنی اعتراف می کنند هزاران و میلیون ها چیز رو ما نمی دانیم، در حال تلاش هستیم که یکیش رو بفهمیم یا اینکه نشون بدیم خودمون و سایرین اشتباه می کردیم. پرسش اینجاست که چرا در دنیای امروزی، در قرن 21 با این همه دانش و علم و ارتباطات، باز هم ترویج خرافات رو شاهد هستیم؟

ریشه ی تمام ترس ها نا آگاهی یا داشتن تصور غلط هستش به نظر من.

ریشه خیلی از ترس ها ناآگاهی و کم دانشی است ولی ریشه خیلی از ترس ها هم دقیقا دانش و آگاهی است. من از اینکه با یک ببر و گرگ و شیر در یک اتاق باشم می ترسم، چون دانش و آگاهی بهم میگه شانس زنده موندنم پایینه. من از اینکه سوار یک هواپیمای خراب باشم می ترسم چون آگاهی و دانش بهم میگه احتمال اینکه سقوط کنه بالا است.

Saeed Dz
29-10-2013, 16:22
ریشه خیلی از ترس ها ناآگاهی و کم دانشی است ولی ریشه خیلی از ترس ها هم دقیقا دانش و آگاهی است. من از اینکه با یک ببر و گرگ و شیر در یک اتاق باشم می ترسم، چون دانش و آگاهی بهم میگه شانس زنده موندنم پایینه. من از اینکه سوار یک هواپیمای خراب باشم می ترسم چون آگاهی و دانش بهم میگه احتمال اینکه سقوط کنه بالا است.
کاملن درسته اما منظور دوستمون که من پیرامونش توضیح دادم ترسی بود که به استفاده و اعتقاد به خرافات می انجامه.

bi7323
29-10-2013, 22:01
دوستان اگه امکان داره چند مورد از این مثالهایی که در اول تاپیک زدم بگین و معنی و مفهوم اون رو هم بگین لطفأ

بانو . ./
29-10-2013, 22:36
رسش اینجاست که چرا در دنیای امروزی، در قرن 21 با این همه دانش و علم و ارتباطات، باز هم ترویج خرافات رو شاهد هستیم؟

به این دلیل البته ازنظر من : که جامعه ما یک جامعه ظاهرا در جال گذار به مدرنیته هست متاسفانه زیر ساخت ها هنوز سنتی باقی

موندند زندگی ها سنتی هست البته این مساله بیشتر در شهرهای کوچک نمود پیدا میکنه اشخاص از دانشی که از مادر یا پدر بهشون رسیده

استفاده میکنند و همون چیزی که از مادر یاد گرفتند رو به فرزندانشون منتقل میدند .مطالعه ای وجود نداره تا دنیای جدیدی کشف

بشه و یک دریچه جدید رو به افکار اون ها باز بشه . متاسفانه سرانه مطالعه در ایران بسیار پایین هست و حتی اگه اینترنت روهم مجاسبه

کنیم غالب افراد دنبال چت و سرگرمی هستند

با کمال تاسف بنده علم و دانش رو میبینم اما اکثریتی که دنبال علم و دانش باشند رو نمیبینم بنابراین تعجبی نداره که در این جامعه و

با این فاکتورها خرافه پرستی شایع باشه : )

.

.

بانو . ./
29-10-2013, 22:38
دوستان اگه امکان داره چند مورد از این مثالهایی که در اول تاپیک زدم بگین و معنی و مفهوم اون رو هم بگین لطفأ

این تاپیک برای بررسی این معضل هست و نه برای ترجمه این کار.

A/|\IR
30-10-2013, 00:14
کسی خرافاتی نیست میشه گفت انسان آگاهیِ؟
میشه اینطور برداشت کرد که هر کسی عالم باشه از چیزی ترس نداره؟ (ترس که در رابطه با خرافات باشه منظورمه)
منشأ تمام خرافات یه نوع ترسِ؟ (تو یک حوزه ست؟ یا نه؟)

Stream
30-10-2013, 00:51
میشه اینطور برداشت کرد که هر کسی عالم باشه از چیزی ترس نداره؟ (ترس که در رابطه با خرافات باشه منظورمه)

ببینید ما تعریفی از "انسان آگاه" نداریم، این یک صفت سابجکتیو است و افرادی که از نظر من آگاه هستند ممکنه از نظر نفر بعدی آگاه نباشند و برعکس. در دید من، خرافاتی نبودن شرط لازم برای انسان آگاه بودن هست، ولی شرط کافی نیست.

منشاء همه خرافات رو نمیشه گفت ترس هست، مثلا بعضی خرافات، مثلا باور داشتن به اینکه افکار مثبت باعث اتفاق های خوب میشن (همون قانون جذب و فیلم راز) فکر نمی کنم ترس باشه، شاید بحث جایزه گرفتن باشه (نقطه مخالف ترس در Motivation theory روانشناسی).

در کل خرافات رو من حاصل یک ذهن می دونم که دید دقیق، صحیح و علمی به دنیای اطراف نداره و قطعا انسان خرافاتی نمی تونه یک انسان آگاه باشه.

Arash4484
30-10-2013, 01:11

آگاه است که از چیزی بدون دلیل انتظار خاصی نداشته باشد...
بطور کلی انسان اگاهی است؟ بستگی دارد از این عبارت چه معنی را متصور میشویم...در هر معنایی که این عبارت بدهد اگر ما عدم اعتقاد به خرافات را یک آگاهی فرض کنیم...پس بخشی از آگاهی کلی رخ میدهد...

نه میتواند به دلایل ذهنی-شخصی درگیر بماند... برای مثال بخاطر ترس یا وسواس فکری نتواند انجام یک حرکت خرافی رو کنترل کند... با اینکه میداند نتیجه ای حاصل نمیشود و اگر میشود بخاطر اعمال وی نیست...

نه همونطور که دوستان اشاره کردن امید، راحت طلبی، دانش کم در مورد پدیده ها و علتها و ...
که در حقیقت در یک قالب قرار میگیرند..
فرض کنیم شخصی از صدای آذرخش میترسد، به او باوری القا شده که با نشستن پای مجسمه ای گلین و تکان دادن سر و خواندن اوراد این ترس از بین میرود و صاعقه به او آسیبی نمیزند، او به خود زحمت تحقیق در اینباره را نمیدهد یا اگر علل را میداند نمیتواند به ترس یا امید خود چیره شود، پس به کار خود ادامه میدهد...

-پست آرمان گرامی رو ندیدم...کمی تکرار شد...( :

Yi Yi
30-10-2013, 18:29
یک سری از خرافات حکم علت و توجیه و توضیح مسائل رو داره.
در قدیم به علت دانش کم، خرافات ارزش زیادی داشت. چون به نوعی یک پاسخ به حساب میومد. برای مردم پاسخ نادرست بهتر از بی اطلاعی و نادانی بود. در نتیجه خرافه اهمیت بالایی داشت.

امروز هم که اغلب مردم چیز زیادی از طرز کار جهان اطراف شون نمی دونند ( به خاطر کمبود مطالعه )، خرافه گزینه مناسبیه براشون برای توضیح اتفاقات.

نقش مذهب رو هم نباید نادیده گرفت در گسترش خرافه. مذهب از خرافه استفاده زیادی می کنه برای توجیه مسائل و اتفاقات مختلف.

bi7323
30-10-2013, 18:52
امروز هم که اغلب مردم چیز زیادی از طرز کار جهان اطراف شون نمی دونند ( به خاطر کمبود مطالعه )، خرافه گزینه مناسبیه براشون برای توضیح اتفاقات.
:n13:
اینو خوب اومدی atheistboy عزیز اما این نکته هم باید پذیرفت که چیزای زیادی هستش که خانواده به فرزنداشون یاد میدن البته اونا هم تقصیری ندارن! فرصتی برا فکر کردن نداشتن که کدوم کار درسته یا غلط .
اگه کاری رو که می خواستن انجامش میدادی دیگه خیالشون راحت بود و تو بچه ی خوب و سر براهی بودی!

Demon King
30-10-2013, 19:21
متاسفانه باید بگم خرافات توی کشور ما خیلی رایج شده و میتونیم چند تاشو مثال بزنیم:
اگه 6 بار ایت الکرسی رو بخونی خدا میاد پایین
یا مثلا اگه ارتفاع خونت از 8 متر بیشتر باشه خونت جای جن ها هست.
خوب باید بگم منشا تمام این خرافات نشستن پای بحث ها و صبحت ها خرافی است مثلا پای حرف هایی درباره ی جن یا امثال این.
میتونه یکی از دلایل اصلیشم این باشه که ادم فقط میترسه و هیچ وقت یه ذره هم فکر نمیکنه و نمیگه ایا اگه من 6 بار ایت الکرسی رو بخونم خدا میاد پایین همچین چیزی میشه؟؟؟
به نظر من منشا ایجاد توحمم همون خرافات هیچ ادم رو دنیا نیست که توحم داشته باشه مگه این که این خرافات ذهنشو مشغول کرده باشه و خیالاتی شده باشه ما برای مثال قبول داریم جن وجود داره ولی نه به این حدی که شما میگید.
یکی دیگه از علت های ایجاد این خرافه ها مذهب ودینه که ماخرابش کردیم و با افراط وتفریط هامون خرافه ایجاد کردیم.
که متاسفانه بین مردم ما وایران خرافه و خیالات جای خودش رو به علم ودانش داده...:n27::n27::n27:

Stream
30-10-2013, 19:25
:n13:
اینو خوب اومدی atheistboy عزیز اما این نکته هم باید پذیرفت که چیزای زیادی هستش که خانواده به فرزنداشون یاد میدن البته اونا هم تقصیری ندارن! فرصتی برا فکر کردن نداشتن که کدوم کار درسته یا غلط .
اگه کاری رو که می خواستن انجامش میدادی دیگه خیالشون راحت بود و تو بچه ی خوب و سر براهی بودی!

قطعا تقصیر دارند، چیزی که آدم فرصت نداشته مطالعه کنه تا مطمئن بشه صحیحه چه دلیلی داره به دیگران انتقال داده بشه، به خصوص بچه ای که هنوز قدرت تشخیص و نقد مسائل رو نداره. وقتی به بچه 10 ساله میاد میگه این همه آدم گفتن توی سفر رفتن شما "نه" اومده چون خیلی ها ازتون خواستن نرین و اگه برین شاید اتفاقی براتون بیفته، من نگاه می کنم به پدر و مادر و از خودم می پرسم این مزخرفات چیه که به بچه آموزش داده شده.

A/|\IR
31-10-2013, 00:40
من خودم کودکیم به شدت خرافاتی بودم، متاسفانه تو دوران کودکی پیش هر کی میشینیم طرف مقابل ترس رو به ما القا میکنه بعد که علت اون رو میپرسیم یه مشت چرندیات ودلایل خرافی به ادم تحویل میدن که با توجه به سن و سال مجبوریم قبول کنیم! اگه قبول نکنیم باید با همون ترس دست و پنجه نرم کنیم که تو سنین پایین خیلی سخته - همین دلایل تو وجود شکل میگیره و سخته که در بزرگسالی اونا رو تغییر بدیم!
بنظر من بیشتر کسانی که خرافات رو ترویج میدن کسانی هستن که ازش سود میبرن اعم از رمال ها یا دعـانویسان و ...
چند وقت پیش با یکی از این دوستان اتفاقی بحث کردم
داستان از این قرارِ که یکی از دوسنم همسرشون باردار بود و شب ها پریشان میشده این دوستم هم اصلا خرافاتی نبود ولی به اصرار همسرش رفته سراغ یکی از این دعانویس ها ، دوستم اومد پیش من جریان رو تعریف کرد و گفت من دعانویس رو اوردم و گفته چند روز دیگه بیا جواب رو بگیر از من خواست که همراهش برم منم بدم نمیومد این عزیز رو ببینم وقتی دیدمش دعانویس رو شناختمش اون هم پدر یکی از دوستام بود ، برام جالب بود خونش از مطب بهترین دکتر های شهر هم شلوغ تر بود! (میدونم باورش سخته ولی به چشم خودم دیدم که کلی جوون اکثراً خانوم جوان اونجا رفت اومد داشتن)
ایشون به دوست ما گفت که یه آل!! اومده در خانه و باید فلان کار و بکنی و نرخ هم بهش گفت!
بعد من چون میشناختمش ازش پرسیدم مطمئنید؟ گفت بله پسر!
گفتم بر چه پایه اساسی این حرف رو میزنین؟ ایشون هم گفت بر پایه و اساس علمی که شما نداری! و با یه حالتی نگام کرد که خودمم ترسیدم، بعد کوتاه هم نمیومد میگفت شما که از علوم غربیه سر در نمیاری و من نمیزارم شما هر چی دلت میخواد بهم بگی! بعد من و دوستم رو از خونه بیرون کرد ، ولی دوستم با اصرار و خواهش تمنا رفت دستورات رو ازش گرفت! من منتظر موندم تا دوستم بیاد موقعی که اومد یه کیف کوچولو آویز مانندی دستش بود اونو ازش گرفتم گم و گور کردم و پولش هم خودم بهش دادم گفتم برو به خانومت بگو دستورعمل رو گرفتی و عمل کردی اگه خوب نشد بیا پیش من دوباره با هم میریم میگیریم هزینه اش هم با خودم، به سختی راضیش کردم و این هم رفت همونکار رو کرد!
جالب اینجاس که مشکلشون حل شد! در واقع بنظرم همسرش با اطلاعات غلطی که از بچگی بهش داده بودن (که در دوران بارداری ... .) کنجار میرفته و یجور آشفتگی زهنی برای خودش درست کرده بوده که فقط هم میخواسته با این روش سر خودش رو کلاه بزاره و به ارامش خاطر برسه!
هنوزم دوستم به همسرش اصل ماجرا رو نگفته چون میدونه مشکل از زهن مریض همسرش (تلقین) بوده!

در کل بعضی ها خیلی به خرافات دارن بال و پر میدن! شاید خودشون در ظاهر بگن قبول نداریم ولی بازم در باطن اون ترس تو وجودشونه! و ناخواسته دارن روز به روز ترویج میدن! (مثالش یکی از برادرام با این که خرافاتی نیست ولی شب ناخون نمیگیره!! دلیل میپرسم هم جوابی نداره!)

آیا میشه به تموم این چیزا پایان بدیم یا نه؟
برای از بین بردن این خرافات چه راهکاری پیشنهاد میکنین؟
چون بنظرم نمیتونیم این ترس رو از وجودشون بیرون بیاریم مثلا بگیم تو شب سوت بزن اگه چیزی شد با من! طرف سوت میزنه ولی زهنش اشفته میشه!

bi7323
31-10-2013, 08:42
به نظر من آدم باید یکبار برای همیشه ترس را کنار بزاره و این خرافات را از بین ببره بعدش می بینه که چقدر راحت می شه !

Demon King
31-10-2013, 10:57
به نظر من آدم باید یکبار برای همیشه ترس را کنار بزاره و این خرافات را از بین ببره بعدش می بینه که چقدر راحت می شه !

متاسفانه کنار گذاشتنشم خیلی سخته ولی اگه ادم عقلشو به کار بندازه میبینه همه ی این خرافات وترس ها بیهوده بوده...

Saeed Dz
31-10-2013, 12:00
به نظر من آدم باید یکبار برای همیشه ترس را کنار بزاره و این خرافات را از بین ببره بعدش می بینه که چقدر راحت می شه !فقط با آگاهی بیشتر و افزایش دانش ترس خود به خود از بین میره.

Yi Yi
31-10-2013, 18:16
برای از بین بردن این خرافات چه راهکاری پیشنهاد میکنین؟

خودت جلو چشم اش شب ها ناخن بگیر.
جلو چشمش اش اون عمل خرافی رو آزمایش کن و بهش نتیجش رو نشون بده.

---------------------------------------------------------------------

- پیچیدگی های علم تجربی باعث شده مردم برند سراغ پاسخ های ساده تر و قابل فهم تر. شیمی و فیزیک و پزشکی فهمش سخت تر از مضخرفاتیه که در علوم غریبه وجود داره.
- مسئله ی منشاء باورها هم مهمه. مردم چه چیزی رو باور می کنند؟ درست و غلط رو چگونه تشخیص می دند؟ وقتی یه نفر یه ادعایی می کنه چگونه صحت این ادعا رو می سنجند؟

bi7323
02-11-2013, 08:08
متاسفانه کنار گذاشتنشم خیلی سخته .

این خیلی درسته - اصلن تمام بدبختی انسان در همین خلاصه می شه اما تغییر اون زمان می بره.
من خودم سالها نمی تونستم یه سری باورهای غلط را کنار بزارم ، اما با خوندن چند کتاب روانشناسی قوی بهره بردم. و تازه فهمیدم که حتی یه گوسفند از من بهتر زندگی می کرده:n04:

دوستمون معتقده : خودت جلو چشم اش شب ها ناخن بگیر.
کاملن درسته! گاهی اوقات اصلاح کردن فرد بهتر جواب می ده ... و بارها می تونی کارهای اشتباهش را جلوی چشمش انجام بدی و اون هم ببینه که اتفاق خاصی برات نیفتاده - شاید اوایل کمی سخت باشه اما با گذشت زمان می بینی که چقدر اون فرد تغییر کرده! خودم یه چنین موردی داشتم - باورتون نمیشه ، اما یه ده یازده سالی طول کشید تا اون فرد متوجه اشتباهاتش بشه و وقتی هم که حرف منو تازه فهمید!! کلی از کارهای دیگه ی اون هم اصلاح شد.!!!

Hidden-Hunter
02-11-2013, 11:24
بحث خرافات و ترس شد

ما یه رفیق داشتیم و هنوز هم دارم که این اقا میرفت پا منبر و گوش میکرد به حرف افراد و از جن و اینا صحبت میکردن که بعد رفیق من برای کنجکاوی میره کتاب برای جن میخونه و کم کم ترس درونش فعال می شه و شب ها از ترس جن نمی خوابه و دچار مشکل روانی میشه و تا اینکه به مادرش اطلاع میده و و میرن دکتر و با قرص اکی میشه ولی بعد از ند روز باز این حالت بهش دست میده و باید موقع خواب چراغا روشن باشه تا بخوابه ، این رفیق من میاد به من میگه جریان اینطوری هست و موقع خواب باید بسم الله بگم تا بتونم ا زجن ها فرار کنم ، بهش گفتم محمد تو اصلا جنی دیدی ، گفت نه ولی درموردشون خوندم ، بهش گفتم با دارو کارت اکی نمی شه و باید باهاش کنار بیای ،گفت چطوری بهش گفتم اول باید دور این بساط منبر رو خط بکشی که نه بدرد دنیات میخوره نه اخرتت ، دوم باید خودت رو از نظر روحی قوی کنی که بنظر از جن قوی تری و احساسی به بسم الله نداری و تو تا زمانی میترسی که بسم الله بگی و اگر جنی نبینی فکر میکنی بسم الله کمکت کرده ، گفتم یه شب بگیر بخواب بدون یک دونه صلوات و ایه و سوره و بسم الله اگر صبح بیدار شدی که این همش توهم بوده و ترس بوده ، اگر دیدی که جن امد به خوابت که باید روانپزشک بری اقا این طبق این روال پیش رفت و خدا رو شکر هیچ مشکلی براش پیش نیومد ، بهش گفتم محمد این منبر ها تو را می ترسونن و باعث مشکلات روحیت میشن بهتره نری و قیدشو بزنی تا بهتر بشی و نرفت.

الان طوری شده که جلوش بگیم جن شب میاد بخوابت برامون میخنده ، نباید بگذاریم ذهنمون ترس ایجاد بکنه چرا که ترس اگر قوی بشه می تونه بر همه چیز ما حکم فرمانی کنه .
================================================== ================================================

من خودم یه خرافات بود که میگفتن اگر عطسه کنی باید صبر بکنی ، من هم طبق عادت این کا رومیکردم ولی یه بار گفتم بزار تست کنیم اگر مشکلی پیش امد خب ، دفعه دیگه صبر میکنم برای کاری ، یه بار عطسه کردم و زود رفتم سراغ کار یکه میخواستم و دیدم هیچ مشکلی پیش نیومد.

یا بهم زدن قیچی که دعوا میشه که تست کردم و دعوا نشد و از اونجا فهمیدم نباید به هر چیزی که اطرافیان به ما میگن گوش کنیم ، متاسفانه خرافات با همه چی مخلوط شده و تا بخوای این خرافات رو بشناسی زمان میبره .

بنظرم کسایی درگیر این خرافات هستند که خیلی از مرگ میترسند و همینطور سرجونشون و عاطفی و احساساتی هستند...گاهی وقتا باید از یه جا شروع کرد و مقابل خرافات ایستاد و بگیم هرچه پیش اید خوش اید.
یک سری خرافات که به ما داده میشند جهت دار هستند که باعث میشه ما در این خرافات غرق بشیم و به حقایق دور و اطرافمون بی تفاوت باشیم.

بقول شرلوک هلمز : وقتی ترس قویترین سلاح دنیا باشه ، دنیا ازت پیروی می کنند:n02:

Demon King
02-11-2013, 19:02
بحث خرافات و ترس شد

ما یه رفیق داشتیم و هنوز هم دارم که این اقا میرفت پا منبر و گوش میکرد به حرف افراد و از جن و اینا صحبت میکردن که بعد رفیق من برای کنجکاوی میره کتاب برای جن میخونه و کم کم ترس درونش فعال می شه و شب ها از ترس جن نمی خوابه و دچار مشکل روانی میشه و تا اینکه به مادرش اطلاع میده و و میرن دکتر و با قرص اکی میشه ولی بعد از ند روز باز این حالت بهش دست میده و باید موقع خواب چراغا روشن باشه تا بخوابه ، این رفیق من میاد به من میگه جریان اینطوری هست و موقع خواب باید بسم الله بگم تا بتونم ا زجن ها فرار کنم ، بهش گفتم محمد تو اصلا جنی دیدی ، گفت نه ولی درموردشون خوندم ، بهش گفتم با دارو کارت اکی نمی شه و باید باهاش کنار بیای ،گفت چطوری بهش گفتم اول باید دور این بساط منبر رو خط بکشی که نه بدرد دنیات میخوره نه اخرتت ، دوم باید خودت رو از نظر روحی قوی کنی که بنظر از جن قوی تری و احساسی به بسم الله نداری و تو تا زمانی میترسی که بسم الله بگی و اگر جنی نبینی فکر میکنی بسم الله کمکت کرده ، گفتم یه شب بگیر بخواب بدون یک دونه صلوات و ایه و سوره و بسم الله اگر صبح بیدار شدی که این همش توهم بوده و ترس بوده ، اگر دیدی که جن امد به خوابت که باید روانپزشک بری اقا این طبق این روال پیش رفت و خدا رو شکر هیچ مشکلی براش پیش نیومد ، بهش گفتم محمد این منبر ها تو را می ترسونن و باعث مشکلات روحیت میشن بهتره نری و قیدشو بزنی تا بهتر بشی و نرفت.

الان طوری شده که جلوش بگیم جن شب میاد بخوابت برامون میخنده ، نباید بگذاریم ذهنمون ترس ایجاد بکنه چرا که ترس اگر قوی بشه می تونه بر همه چیز ما حکم فرمانی کنه .
================================================== ================================================

من خودم یه خرافات بود که میگفتن اگر عطسه کنی باید صبر بکنی ، من هم طبق عادت این کا رومیکردم ولی یه بار گفتم بزار تست کنیم اگر مشکلی پیش امد خب ، دفعه دیگه صبر میکنم برای کاری ، یه بار عطسه کردم و زود رفتم سراغ کار یکه میخواستم و دیدم هیچ مشکلی پیش نیومد.

یا بهم زدن قیچی که دعوا میشه که تست کردم و دعوا نشد و از اونجا فهمیدم نباید به هر چیزی که اطرافیان به ما میگن گوش کنیم ، متاسفانه خرافات با همه چی مخلوط شده و تا بخوای این خرافات رو بشناسی زمان میبره .

بنظرم کسایی درگیر این خرافات هستند که خیلی از مرگ میترسند و همینطور سرجونشون و عاطفی و احساساتی هستند...گاهی وقتا باید از یه جا شروع کرد و مقابل خرافات ایستاد و بگیم هرچه پیش اید خوش اید.
یک سری خرافات که به ما داده میشند جهت دار هستند که باعث میشه ما در این خرافات غرق بشیم و به حقایق دور و اطرافمون بی تفاوت باشیم.

بقول شرلوک هلمز : وقتی ترس قویترین سلاح دنیا باشه ، دنیا ازت پیروی می کنند:n02:

دوست عزیز بعضی اوقات اگه لازم باشه پدر ومادر باید یه دروغ هایی مصلحتی بگن مثلا:
به بچشون بگن اصلا جن وجود نداره اینو بگی بیشتر تاثیر داره یا بگی جن وجود داره ولی با ما کاری نداره
اینجاست که اون ترس برای بچه ایجاد میشه.
ولی هیچی مثله شرکت در بحث های اینجوری ادم خرافاتی نمیکنه.
من خودم وقتی از این بحث ها میکنیم شب خوابم نمیبره و الان خوشبختانه دیگه هر جا از این بحث ها هست از اون دور میشن افراد خرافاتی هم میتونن با دور شدن از این بحث ها به این ترسهاشون پایان بدن.

Hidden-Hunter
02-11-2013, 21:46
به بچشون بگن اصلا جن وجود نداره اینو بگی بیشتر تاثیر داره یا بگی جن وجود داره ولی با ما کاری نداره
من خودم وقتی از این بحث ها میکنیم شب خوابم نمیبره و الان خوشبختانه دیگه هر جا از این بحث ها هست از اون دور میشن افراد خرافاتی هم میتونن با دور شدن از این بحث ها به این ترسهاشون پایان بدن.

با این حرفت موافقم عزیز .

ادم می تونه وارد بحث بشه ولی نباید ذهنش را روی موضوع قرار بده . بعضی وقت ها ذهن ما اماده این خرافات هستند و فقط کافی شنیده بشوند تا تاثیرات منفی روی روح و روان ما بگذارند.ولی ادمی که این امادگی رو نداشته باشه همیشه در این بحث ها هم شرکت بکنه اصلا تاثیری براش نداره و مشکل افرین نیست.چون ما از جن هایی که نمی دونم وجود دارند یا نه یک هیولا ساختیم با بدترین شکل موجود .و چون تا بحال ندیدی مشون فکر میکنیم خیلی وحشتناک هستند و به ترس ما اضافه می شه.

ولی شرکت کردن در این بحث ها اگر به عنوان شنونده نه به عنوان پذیرنده شرکت بکنیم ، بعضی خرافات و دروغ ها برامون اشکار می شوند.ما تا در این بحث ها شرکت نکنیم که به حقیقت دست پیدا نمی کنیم

Saeed Dz
02-11-2013, 22:42
به نظر من پاک کردن صورت مسئله و رنگ کردن و توضیح یک خرافه هیچ مشکلی رو حل نمیکنه. همیشه هرکسی ادعایی خرافی کرده برای مثال احضار موجودات ماورایی، پیش قدم بودم اما هیچوقت هیچ چیزی غیر از اون چیزی که میبینیم وجود نداشته. از این پس هم اگر کسی فکر میکنم میتونه همچین کاری کنه با کمال میل دعوتش رو با یک دوربین برای این مراسم میپزیرم.

danielo
02-11-2013, 23:09
متاسفانه یکی از نکات منفی مذهب در زندگی همین موضوع هست.
مثلا شما نمیتونی به یک مسلمون بگی در کل جن وجود نداره.چون کتاب مقدسش را نقض کردی
در ضمن یکی دلایلی که مردم به سمت مذهب میان و مذهبی تر میشن همین خرافات هست.که حتی در حوزه علمیه توصیه میشه که از جن و این جور چیز های دیگه در منبرهایتون بیان کنید و رویش تاکید کنید.
از نظر روانشانسی اگر کسی درگیر خرافات باشه و مثلا اگر تجربه خرافات را خودش و یا اطرافیان داشته باشند .یک جور احساس خاص بودن به خود فرد احساس میده.
مثلا شما میتونید امتحان کنید.در یک جمع شروع کنید یک خاطره خرافی از جن دیدن یا داستان هایی مثل دعا و طلسم خودتون یا اطرافیانتون برای دیگران تعریف کنید.در اون جمع اکثر اون افراد
شروع میکنند به شروع خاطره خرافی از خودشون یا اطرافیانشون .
حالا یکی داستان از جن میگه.یکی از داستان میگی که رفته پیش یک فالگیر که اینده اش را گفته.یکی از طلسم کردن و مشکل پیامد اقتصادیش میگه.
همه اینها باعث میشه فرد در ناخوداگاه درونش به صورت غیر مستقیم احساس خاص بودن و مهم بودن کنه.
همین پی بردن از راز ها و معما ها و دونستن چیز های ماورایی و خاص به انسان احساس ارامش میده.
به خاطر همین خیلی ها طرف خرافات و حتی توهم های توطئه میرند.
مثلا کل جهان میگن امریکایی رفتن به کره ماه.یا مثلا هیتلر ادم بدی هست.
طبیعی هست فردی که مثلا پی به این راز ها از نظر خودش ببره از نظر ناخوداگاه فرد خاصی خودش را میدونه
یعنی فرد میدونی که به این راز پی برده که هیتلر ادم خوبی بوده و یا امریکایی ها نرفتن به کره ماه
یا فرد مثل به این راز پی میبره که یک نیروی فراماسونی کل دنیا داره میگرودونه .یا فرد مثلا پی به یک راز در یک کارتون
تلویزیونی میبره
.به خاطر همین این توهم های توطئه خیلی طرفدار داره .

Stream
03-11-2013, 04:17
کلا دلایل قوی داریم که چرا مغز انسان خرافات رو دوست داره و چرا به اون سمت کشیده میشه، و این چیزها در مقاطعی هم به سود انسان بوده (جدا از مسائل Placebo ، خرافات انسان رو محافظه کار تر می کنه و انسان محافظه کار خطرات کمتری خواهد داشت). نکته جالب برای من اینه که چرا الان در قرن 21 اینطوری هستیم هنوز؟

یکی از آشنا های ما از حدود چند سال پیش یکشبه تصمیم گرفت فالگیر بشه، و یک کتاب فال خرید و رفت در سالن آرایش خواهرش شروع کرد به فالگیری، و وضعش هم خیلی خوب هست :n02: جالب اینجاست که بقیه آشناها که این رو از بچگی می شناختند الان دارن میرن پیشش فال بگیرن :n13: !

و جالب هم اینجاست که نمیشه گفت افراد خرافاتی افراد بی سواد و ترسو و نادان و ... هستند. من گفتم افراد خرافاتی رو افراد آگاهی نمی دونم ولی افراد خرافاتی زیادی وجود داشتند که انسان هایی بسیار مطرح و تاثیر گذار بودن. نمونه استیو جابز که با این همه کاری که در تکنولوژی کرد و با تمام احترامی که من شخصا برای کارهاش قائل هستم، در نهایت یک انسان خرافاتی بود که شاید همین باورهاش به خرافات باعث مرگ زودهنگامش شد.

درباره تاثیر مذهب در خرافات هم قطعا نمیشه این رو نادیده گرفت، جدا از اینکه باورهای خرافی یا شبه خرافی به عنوان پکیج هایی همراه اکثر مذاهب مطرح دنیا هست باور داشتن به اون مسائل، استاندارد های مورد نیاز ذهن برای پذیرش واقعیت های دنیا رو پایین میاره و خیلی ساده تر قبول می کنه چیزی واقعی است و اون ذهن پتانسیل پذیرش خرافات رو پیدا می کنه.

bi7323
03-11-2013, 08:52

:n12:

ضمن تشکر از دوست عزیزم باید بگم که بعضی از این خرافات دلیل پزشکی دارن مثل همین عطسه که گفتید، اینا را قدیمیا می گفتن اما جالب اینجا بود که دلیل اونو به کسی نمی گفتن من فکر می کنم همین مورد عطسه بخاطر اینکه بدن انسان بعد از عطسه به یه حالت - بی ثباتی -می ره و تا برگشت به حالت اولیه یه چند ثانیه ای طول می کشه! بنابراین وقتی صحبت از مسائل عطسه می شه اول از دوستان می خوام که دلیلش را بدونن بعد به اون عمل کنن - چون بزرگان ما خیرخواهی ما را می خواستن و با فکر خودشون می خواستن که ما را از بلایا دور کنن.
دوست دارم یه مورد از این عطسه به دوستان عزیزم بگم - کسی را می شناسم که در یک لحظه چند تا عطسه می کنه ! یه روز تو این فکر بودم که اگه این بابا پشت فرمون ماشین در حال رانندگی باشه چه اتفاقی میفته؟ پس باید کمی بیشتر به این مسائل فکر کنیم.

در مورد بهم زدن قیچی هم ، فکر می کنم بدلیل اینکه اگه حواست نباشه و همینطور الکی قیچی را باز و بسته کنی شاید یه بچه ای یا کسی بر اساس بی توجهی با اون برخورد کنه و زخمی بشه واگرنه تموم آرایشگاه ها نونشون را از این راه بدست میارن !

B3HZ@D
03-11-2013, 15:23
کلا دلایل قوی داریم که چرا مغز انسان خرافات رو دوست داره و چرا به اون سمت کشیده میشه، و این چیزها در مقاطعی هم به سود انسان بوده (جدا از مسائل Placebo ، خرافات انسان رو محافظه کار تر می کنه و انسان محافظه کار خطرات کمتری خواهد داشت). نکته جالب برای من اینه که چرا الان در قرن 21 اینطوری هستیم هنوز؟
فکر نکنم آنچنان هم محافظه کار شده باشن .
شما یک نگاه به تروریست ها و حملات انتحاری بندازی متوجه میشی که همه این حملات توسط افرادی انجام میشه که با باور به دنیایی دیگه و کشته شدن در این راه , خیلی راحت به خودشون بمب میبندن و در بین مردم خودشون رو منفجر میکنن .

یا در غرب یک زنی مثل andrea yates میاد و 5 تا بچشو میکشه و توی دادگاه میگه : ندایی شنیدم که به من میگفت بچه هات رو قربانی کن ! {نمونه اش که به طور حتم یادتون هست!}
خرافات جلوی تفکر درست رو میگیره و تا حالا ندیدم باور به خرافات راه حل و یا راه نجاتی رو برای بشر معرفی کنه .

سیر تاریخی و نگاه به باورهای خرافی گذشته و تا الان و دیدن نتایج اونا جواب کامل و خیلی خوبی رو به ما میرسونه .

Demon King
03-11-2013, 15:56
به نظر من پاک کردن صورت مسئله و رنگ کردن و توضیح یک خرافه هیچ مشکلی رو حل نمیکنه. همیشه هرکسی ادعایی خرافی کرده برای مثال احضار موجودات ماورایی، پیش قدم بودم اما هیچوقت هیچ چیزی غیر از اون چیزی که میبینیم وجود نداشته. از این پس هم اگر کسی فکر میکنم میتونه همچین کاری کنه با کمال میل دعوتش رو با یک دوربین برای این مراسم میپزیرم.

به خدا اگه این خرافات نبود خیلی از مشکلات ما حل میشد ولی متاسفانه خیلی از افراد اونو باور میکنن
دوستای عزیز تورو خدا فیلم های ترسناک هم نبینید. چون انسان وقتی یه صحنه رو با چشمش میبینه خیلی بیشتر روش تاثیر میذاره تا اینکه اونو بشنوه. چون وقتی میبینیش یه تصویر خیالی از اون صحنه برات درست میشه و همیشه اون صحنه جلوته و دیگه ولت نمیکنه
مصخوصا در هنگام شب. والا یه فیلم هایی است ادم بزرگشم میترسه ولی یه بچه ده ساله نشسته اونو نگاه میکنه .
همینه که اینقدر ترس و خرافه زیاد شده...:n28::n28::n28:

Stream
03-11-2013, 16:34
فکر نکنم آنچنان هم محافظه کار شده باشن .
شما یک نگاه به تروریست ها و حملات انتحاری بندازی متوجه میشی که همه این حملات توسط افرادی انجام میشه که با باور به دنیایی دیگه و کشته شدن در این راه , خیلی راحت به خودشون بمب میبندن و در بین مردم خودشون رو منفجر میکنن .

یا در غرب یک زنی مثل andrea yates میاد و 5 تا بچشو میکشه و توی دادگاه میگه : ندایی شنیدم که به من میگفت بچه هات رو قربانی کن ! {نمونه اش که به طور حتم یادتون هست!}
خرافات جلوی تفکر درست رو میگیره و تا حالا ندیدم باور به خرافات راه حل و یا راه نجاتی رو برای بشر معرفی کنه .

سیر تاریخی و نگاه به باورهای خرافی گذشته و تا الان و دیدن نتایج اونا جواب کامل و خیلی خوبی رو به ما میرسونه .

حرف شما درسته ولی مثال نفض ردی بر کلیت مسائل انسانی/اجتماعی نیست. خود شما هم گفتید ترس در ترویج خرافات نقش داره و ترس از ناشناخته ها ارتباط مستقیم داره با رفتار محتاطانه و محافظه کارانه. قطعا یه عده هم هستند که کار متفاوتی می کنند (البته به نوعی میشه حتی اون رفتار رو هم یک کار محافظه کارانه دونست، چون باهاش سعی می کنن مطلقا آینده جاودان خودشون رو تضمین کنن). حرفی که من می زدم درباره دلایل تاریخی/تکاملی قضیه بود، این مسائل بسیار جدید هستن و نقشی در تکامل این قضایا نداشتن.

به خدا اگه این خرافات نبود خیلی از مشکلات ما حل میشد ولی متاسفانه خیلی از افراد اونو باور میکنن
دوستای عزیز تورو خدا فیلم های ترسناک هم نبینید. چون انسان وقتی یه صحنه رو با چشمش میبینه خیلی بیشتر روش تاثیر میذاره تا اینکه اونو بشنوه. چون وقتی میبینیش یه تصویر خیالی از اون صحنه برات درست میشه و همیشه اون صحنه جلوته و دیگه ولت نمیکنه
مصخوصا در هنگام شب. والا یه فیلم هایی است ادم بزرگشم میترسه ولی یه بچه ده ساله نشسته اونو نگاه میکنه .
همینه که اینقدر ترس و خرافه زیاد شده...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

فیلم ترسناک دیدن باعث ایجاد خرافات نمیشه (و اون فیلم ها رو هم قرار نیست بچه 10 ساله ببینه).

Demon King
03-11-2013, 17:19
با قرار نیست شما چیزی درست نمیشه فعلا که بچه ها کنجکاو میشن و میبینن
رو چه این حرفو میزنی دوست عزیز. اتفاقا همین فیلما با عث ایجاد خرافه میشه.

Stream
03-11-2013, 17:23
با قرار نیست شما چیزی درست نمیشه فعلا که بچه ها کنجکاو میشن و میبینن
رو چه این حرفو میزنی دوست عزیز. اتفاقا همین فیلما با عث ایجاد خرافه میشه.

وظیفه پدر و مادر هست که اجازه ندن فیلمی که روش نوشته برای افراد بالای 18 سال هست رو بچه 10 ساله ببینه. این رو در تاپیک غرب هم بحث کردیم با یکی از دوستان درباره بازی هایی که محدودیت سنی دارند.

هیچ رابطه علت و معلولی بین دو پدیده وجود نداره مگه اینکه نشون داده بشه وجود داره. من مطالعه ای ندیدم که نشون بده فیلم های ترسناک با ایجاد خرافات رابطه علت و معلولی دارند. اگه من ادعا کنم خوردن پیاز با خرافات ارتباط داره بار استدلالی ادعام همونقدره که بگم فیلم ترسناک با خرافات ارتباط داره (و چنین ادعاهای قبل از تایید علمی قضیه، دقیقا تعریف خرافات هستند). چیزی که به نظر میاد درست باشه اینه که اون افرادی که خرافاتی هستند و خرافات رو به سادگی می پذیرند بیشتر تحت تاثیر این فیلم ها قرار می گیرند.

M A S 0 U D
03-11-2013, 18:04
اجنه و ارواح و ... هم جزء خرافات محسوب میشه؟

Demon King
03-11-2013, 18:12

معلومه که میشه بیشتر بحث ما هم سر همین اجنه و ارواحه...:n05::n05::n05:

M A S 0 U D
03-11-2013, 18:16
معلومه که میشه بیشتر بحث ما هم سر همین اجنه و ارواحه...:n05::n05::n05:

در کتب آسمانی به جنیان اشاره شده که !!!:n13:

Stream
03-11-2013, 18:45

کم و بیش. بطور کلی به نظر من بله خرافات است ولی بستگی به نگرش شخص داره. اگه یک شخص معتقد باشه و بر اساس اعتقادش به این چیزها هم باور داشته باشه ولی تاثیری ازش در زندگی روزمره نگیره (مثلا فکر نکنه اگه در اتاق وقتی پنجره بازه بسته شد جن اومده تو خونه!)، من خیلی اسمش رو خرافات نمی گذارم. مهم تاثیری است که این باورها در زندگی روزمره شخص می گذارند.

در کتب آسمانی به جنیان اشاره شده که !!!:n13:

بحث های انجمن علوم انسانی فرا مذهبی است و اشاره شدن به یک مطلب در کتب مقدس مذاهب مختلف دلیل و براهانی برای صحت اون مطلب نخواهد بود.

Yi Yi
03-11-2013, 19:57
> با وجود اینهمه چیز واقعی برای ترسیدن، در تعجبم چرا مردم از چیزهای غیر واقعی می ترسند.

> در صفحه ی چهار، اجنه خرافی اعلام شدند و در صفحه ی پنج ارواح. در صفحه شش قراره چه چیزی خرافه اعلام بشه؟ خدا؟!

> معیار ما برای خرافی دونستن چیزها چیه؟ عدم مطابق با علم تجربی؟
دانشمندی نتونسته جن و روح رو در دوربینش رصد کنه. آیا این کافیه برای خرافی دونستن این چیزها؟

من به شخصه فکر می کنم محدودیت های زیادی که در ذهن و بدن انسان وجود داره، بهش امکان شناخت دقیق ماهیت همه ی چیزها رو نمیده.
مثلا چشم انسان فقط قادر به دیدن نورهای مرئی ایه. اگه ابزار لازم اش ساخته نمیشد هیچوقت آدم ها شناخت پیدا نمی کردند نسبت به بقیه نورها\امواج.

این محدودیت ها به شیادین اجازه داده تا چرت و پرت ببافند در مورد چیزهایی که ذهن و بدن انسان قادر به مطالعه و بررسی شون نیست. به شیادین اجازه داده تا سواستفاده کنند از این محدودیت ها و بگند "اگه می تونی ثابت کن من اشتباه می کنم."

این محدودیت بعضی وقت ها موقتی ایه. مثل محدودیت و ناتوانی در مطالعه و بررسی عوامل بیماری ها که با اختراع میکروسکوپ حل شد. ولی این محدودیت برای هزاران سال به شیادین اجازه داد تا ورد و دعا و جادو و جنبل به خورد مردم بیچاره بدند.

الان هم این محدودیت ها وجود داره. شاید در آینده برطرف بشه شاید هم طبیعت آدم ها تا ابد محدودشون نگه داره و اجازه شناخت خیلی چیزها رو بهشون نده.

تا زمانی که ناشناخته ها وجود دارند، خرافه هم وجود داره.

B3HZ@D
03-11-2013, 21:25
درسته که محدودیت هایی برای درک پدیده ها وجود داره . ولی وقتی برای رسیدن به جواب ساده ترین شکل و راه ممکن رو انتخاب کنیم نتیجه اش میشه همین چیزی که می بینیم .

وقتی خبری از تفکر و تعقل نباشه به طور حتم یک نفر پیدا میشه که باورهای پوچ خودش رو برای سود بردن یا از روی عدم اطلاع در مغز افراد بی اطلاع دیگه وارد میکنه . همین روند وقتی سلسله وار بین افراد پخش بشه به عنوان جواب نهایی در نظر گرفته میشه.

چیزی که به خوبی شاهدش هستیم و افراد بدون شک و تردید نسبت به دانسته ها و باور و چیزهایی که خوندن و شنیدن برای هر چیزی جواب نهایی در نظر گرفتن و به قول معروف میدونن دلیل نهایی اونا چی بوده و هست .

خوشبختانه این محدودیت ها به مرور زمان در حال رفع شدن هستن و علم تونسته خیلی از پدیده هایی که در گذشته غی قابل دسترس و بررسی بوده رو آزمایش و به دلیل وجودشون برسه .

تا وقتی که افراد راه درست برخورد با وقایع اطرافشون رو یاد نگیرن و نفهمن که هر پدیده غیر قابل درکی {بازه زمانی} حتما دلیل ماورایی نداره , به طور حتم شیادانی پیدا میشن که از عدم اطلاع این افراد برای پیشبرد اهداف خودشون استفاده کنن .

در اصل باید گفت تا زمانی که برخورد بچگانه با وقایع وجود داشته باشه , خرافه هم وجود خواهد داشت .

bi7323
04-11-2013, 08:37

سلام به همه ی دوستان عزیزم:n16:
امیدوارم که در هر کجای دنیا که هستین خوب و خوش و شاد و خرم و سر حال باشین.
از این پست هایی که گذاشتید استفاده کردیم، اما گاهی اوقات ناخواسته از بحث اصلی دور می شیم.درخواست من اینست که روی بحث اصلی تمرکز بیشتری داشته باشیم . البته بخشی از مسائل روح و جن خرافی است اما نمی توان وجود اون را منکر شد.
تجربیاتی دارم که درک مرا در مورد این مسئله بالاتر برده و شماها دوستان گرامی هرچی بیشتر از عمرتون بگذره به این مسئله واقفتر میشین!
افراد کم سن و سال بدلیل کمی دانش با مسئله روح به شکل یه تابو برخورد می کنن - اما اگه کسی روح خودشو پرورش بده خیلی از چیزا را که قبلاً براش مبهم بوده دیگه حساب دیگه ای را براش باز می کنه.
رفقا بحث ما در مورد کارهای خرافی بود که بیشتر اونها به چشم دیده میشن مثل همین « شب خونه را جارو نکن! »
متشکرم.

havzhini
04-11-2013, 09:17
خرافات از نظر من یعنی برای ندانسته ها به صوت توهمی تایین موجودیتی که ندانستن ما رو توجیه کنه
یعنی بین ندانستن و خرافات فرق اساسی هست

مثلا در بحث جن یا روح یا خدا و... بحث واقعیت دانستن این موارد یا غیرواقعی دانستنشون خیلی متفاوت هست تا داشتن عقاید خرافی

عقاید وقتی تبدیل به خرافات میشن که ما برای یه معلول دلایلی بسیازیم و ارائه بدیم که فقط برای توجیه معلومهای ما باشه بدون اینکه هیچ استدلال و منطقی در پشتش وجود داشته باشه
مثلا ما صدای زوزه از زیرزمین بشنویم و چو ننمیدونیم دلیل این صدا چی هست چیزی به ایم جن یا روح دلیل اون بدونیم بدون اینکه حتی به زیرزمین سر بزنیم
ولی کسی بگه روح وجود داره چون من زنده هستم درسته این دلیل بهیچ وجه قابل قبول نیست ولی این عقیده رو نمیشه خرافه دونست چون هیچ معلول خاصی رو باهاش ارتباط نمیده ولی اگر مثلا خاله زن عمو خان باجی خواب صداقه میبینه چون روحش در زمان سفر میکنه دیگه این عقیده تبدیل به خرافه میشه

حالا خرافه در موارد عملی زندگی مثل نگرفتن ناخن در شب و دودکردن اسپند و قربانی کردن و ... دیگه بحث جدایی داره و کلا مردود هست هرعملی از طرف انسان باید منطق و عقلانیت پشتش باشه چون تنها تفاوت وجودی انسان با بقیه موجودات فقط همین عقلانیت هست
حالا ما مثلا عملی مثل دودکردن اسپند برای ترکاندن چشم حسود انجام بدیم بدون اینکه هیچ عقلانیتی پشتش باشه دیگه جای بحث فکر نمیکنم داشته باشه

B3HZ@D
04-11-2013, 12:15
ولی کسی بگه روح وجود داره چون من زنده هستم درسته این دلیل بهیچ وجه قابل قبول نیست ولی این عقیده رو نمیشه خرافه دونست چون هیچ معلول خاصی رو باهاش ارتباط نمیده

ما زنده ایم پس علت زنده بودن = وجود روح !!!

ارتباط زنده بودن با وجود روح , همون رابطه علت و معلولی میشه و فرقی بین اون و بقیه موارد نیست .

زنده بودن و ارتباط اون با روح و موجوداتی از این قبیل هم به عنوان خرافه برداشت میشه .

هر نیروی و قدرت ماورایی که قراره به این صورت جای خالی ندانسته ها و کم دانشی ما رو پر کنه , من بهش میگم خرافه بعلاوه بقیه مواردی که پیرامون خودمون شاهدش هستیم .

A/|\IR
04-11-2013, 12:47
متاسفانه یکی از نکات منفی مذهب در زندگی همین موضوع هست.
مثلا شما نمیتونی به یک مسلمون بگی در کل جن وجود نداره.چون کتاب مقدسش را نقض کردی
در ضمن یکی دلایلی که مردم به سمت مذهب میان و مذهبی تر میشن همین خرافات هست.که حتی در حوزه علمیه توصیه میشه که از جن و این جور چیز های دیگه در منبرهایتون بیان کنید و رویش تاکید کنید.
از نظر روانشانسی اگر کسی درگیر خرافات باشه و مثلا اگر تجربه خرافات را خودش و یا اطرافیان داشته باشند .یک جور احساس خاص بودن به خود فرد احساس میده.
مثلا شما میتونید امتحان کنید.در یک جمع شروع کنید یک خاطره خرافی از جن دیدن یا داستان هایی مثل دعا و طلسم خودتون یا اطرافیانتون برای دیگران تعریف کنید.در اون جمع اکثر اون افراد
شروع میکنند به شروع خاطره خرافی از خودشون یا اطرافیانشون .
حالا یکی داستان از جن میگه.یکی از داستان میگی که رفته پیش یک فالگیر که اینده اش را گفته.یکی از طلسم کردن و مشکل پیامد اقتصادیش میگه.
همه اینها باعث میشه فرد در ناخوداگاه درونش به صورت غیر مستقیم احساس خاص بودن و مهم بودن کنه.
همین پی بردن از راز ها و معما ها و دونستن چیز های ماورایی و خاص به انسان احساس ارامش میده.
به خاطر همین خیلی ها طرف خرافات و حتی توهم های توطئه میرند.
مثلا کل جهان میگن امریکایی رفتن به کره ماه.یا مثلا هیتلر ادم بدی هست.
طبیعی هست فردی که مثلا پی به این راز ها از نظر خودش ببره از نظر ناخوداگاه فرد خاصی خودش را میدونه
یعنی فرد میدونی که به این راز پی برده که هیتلر ادم خوبی بوده و یا امریکایی ها نرفتن به کره ماه
یا فرد مثل به این راز پی میبره که یک نیروی فراماسونی کل دنیا داره میگرودونه .یا فرد مثلا پی به یک راز در یک کارتون
تلویزیونی میبره
.به خاطر همین این توهم های توطئه خیلی طرفدار داره .

من فکر نمیکنم مذهب و دین ربطی خرافات داشته باشه

دین ها هم با خرافات مخالفت دارن و به نوعی اونا رو کفر میدونن مثلا در تمام ادیان ابراهیمی به انسان ها گفته شده برای در امان ماندن از بدی ها و فقط باید به خدا متوسل شید و این که انسان ها برای رفع بلا ها تخم مرغ میشکونن و اسپند دود میکنن به نوعی کفر محسوب میشه از نظر خودشون
از نظر من اگه نتونیم وجودیت چیزی رو اثبات کنیم و یا رد کنیم نمیشه اون رو خرافه به حساب اورد که جن و روح به این صورتِ
اگه یه نفر به جن و روح اعتقاد داشته باشه ما نمیتونیم نبودش رو ثابت کنیم - اگرچه اونا هم نمیتونن وجودش رو اثبات کنن
ولی اسپند دود کردن و تخممرغ شکاندن و ... دیگه رو راحت میتونیم رد کنیم و به طور قطع اینها خرافه محسوب میشن و بحثی باقی نمیمونه -

در پشت همه ی خرافات نقل و قول هایی هست که در صحتشون ابهام وجود داره و پایه و اساس اونها از همین نقل و قول ها استنباط شده
مثلا اشخاص دینی بودند که گفتن اسپند خاصیت دارویی داره و از اونور گفتند که چشم زخم هم وجود داره و برای اون باید به خدا پناه برد (به راست دروغ کاری ندارم) افراد نادان و فرصت طلب هم از اینها استفاده میکنند و یک خرافه رو به وجود میارن.

havzhini
04-11-2013, 13:22
ما زنده ایم پس علت زنده بودن = وجود روح !!!

ارتباط زنده بودن با وجود روح , همون رابطه علت و معلولی میشه و فرقی بین اون و بقیه موارد نیست .

زنده بودن و ارتباط اون با روح و موجوداتی از این قبیل هم به عنوان خرافه برداشت میشه .

هر نیروی و قدرت ماورایی که قراره به این صورت جای خالی ندانسته ها و کم دانشی ما رو پر کنه , من بهش میگم خرافه بعلاوه بقیه مواردی که پیرامون خودمون شاهدش هستیم .
همونطور که میدونید من باورمند به روح و کلا این مسائل نیستم بلکه دقیقا برعکس عقاید کاملا متضادی دارم
پس این جمله من رو اینطور برداشت نکنید که من میخوام اعتقاد به وجود روح رو توجیه کنم بلکه هدفم از این مثال فقط این بود که فرق بین عقیده و باور رو با خرافه بیان کنم

یه مثال علمی میزنم شاید بهتر درک بشه هرچند شاید این موارد قابل قیاس نباشن با هم
فرضیه بوزون هیگز هم فقط یه فرضیه و باور هست که مطرح شده، ایا چون هنوز اثباتی برای اون وجود نداشته باید اسمش رو خرافه گذاشت؟
100% اینطور نیست چون به عنوان یه فرضیه مطرح میشه و افراد تمام تلاششون این هست ماهیت و وجودش رو کشف کنن بعد اگر اثبات شد روش مانور بدن
حالا تمام موارد دیگه هم (حتی جن و روح)اگر کسی عنوان کنه این یک فرضیه هست و فقط تلاشش در جهت اثبات باشه اسمش خرافه نمیشه گذاشت

وقتی تبدیل به خرافه میشه که مثلا ما بگیم بوزون هیگز وجود داره و ادعا کنیم من دستگاه تولیدش رو دارم و کیلویی برای شما میتونم تولید کنم
دقیقا روح و جن و ... هم همین هست یعنی وقتی کسی بیاد بگه یه فنجان میزارم و 4نفر دورش جمع بشیم من احظار روح میکنم خرافه هست یا کسی صرح گرفته بگیم جن توی بدنش رفته خرافه هست یا بگیم تصادف کردی اسپند دود کن تا چشم حسودت بترکه دیگه تصادف نکنی خرافه هست و ...

پس اینجا من فرق بین عقیده و خرافه رو گفتم که باید از هم تفکیک بشن

B3HZ@D
04-11-2013, 14:03
همونطور که میدونید من باورمند به روح و کلا این مسائل نیستم بلکه دقیقا برعکس عقاید کاملا متضادی دارم
پس این جمله من رو اینطور برداشت نکنید که من میخوام اعتقاد به وجود روح رو توجیه کنم بلکه هدفم از این مثال فقط این بود که فرق بین عقیده و باور رو با خرافه بیان کنم

یه مثال علمی میزنم شاید بهتر درک بشه هرچند شاید این موارد قابل قیاس نباشن با هم
فرضیه بوزون هیگز هم فقط یه فرضیه و باور هست که مطرح شده، ایا چون هنوز اثباتی برای اون وجود نداشته باید اسمش رو خرافه گذاشت؟
100% اینطور نیست چون به عنوان یه فرضیه مطرح میشه و افراد تمام تلاششون این هست ماهیت و وجودش رو کشف کنن بعد اگر اثبات شد روش مانور بدن
حالا تمام موارد دیگه هم (حتی جن و روح)اگر کسی عنوان کنه این یک فرضیه هست و فقط تلاشش در جهت اثبات باشه اسمش خرافه نمیشه گذاشت

وقتی تبدیل به خرافه میشه که مثلا ما بگیم بوزون هیگز وجود داره و ادعا کنیم من دستگاه تولیدش رو دارم و کیلویی برای شما میتونم تولید کنم
دقیقا روح و جن و ... هم همین هست یعنی وقتی کسی بیاد بگه یه فنجان میزارم و 4نفر دورش جمع بشیم من احظار روح میکنم خرافه هست یا کسی صرح گرفته بگیم جن توی بدنش رفته خرافه هست یا بگیم تصادف کردی اسپند دود کن تا چشم حسودت بترکه دیگه تصادف نکنی خرافه هست و ...

پس اینجا من فرق بین عقیده و خرافه رو گفتم که باید از هم تفکیک بشن

بله عزیز من میدونم قصد اصلی شما چیه ... ولی [به نظرم] در تعریف ها یک مقدار اشتباه داشتین . :n16:

مطلب زیر تعریف دقیق خرافه و خرافات است :

خرافه (جمع: خرافات) به معنی اعتقاد غیرمنطقی به تأثیر امور ماورای طبیعت و خلاف عقل، علم و تجارب شهودی در امور طبیعی است. خرافه، به عبارت دیگر، هر نوع اندیشه باطل و خلاف واقع است. معمولاً در خرافه، رویدادها و حوادثی که با هم ارتباط منطقی ندارند، به یکدیگر ربط داده می‌شوند و یا علت و معلول یکدیگر دانسته می‌شوند.

معمولا خرافات ریشه در واقعیات دینی و یا تجربی در زندگی بشر داشته اند و به مرور تبدیل به خرافه شده‌اند. خرافات، «پندار موهوم» است که سپس تبدیل به گفتار یا کردار نیز می شود ولی به هر حال نه تنها ریشه در علم و عقل و شرع نداشته بلکه حتی پایه‌ای که در خیال و تخیل نیز ندارد.
پس باید گفت خرافات مبتنی بر وهم است که خود از نظر روانی، ریشه در جهل و ترس دارد.

خرافات به خصوص در زمان انحطاط جامعه و حکومت رشد کرده و توسط رهبران بی کفایت ترویج می‌شود تا هم بار مشکلات به نیروهای ماورایی نسبت داده شود و هم اینکه مردم به جای تلاش، اتحاد و مبارزه برای حل مشکلات خود دست به دامان نیروهای ماورایی شوند.

تعریف و توضیح بالا دخالت و تاثیر ماورا الطبیعه در افکار رو توضیح میده و خیلی راحت میشه متوجه شد که یک تفکر چطور میتونه با تاثیر گرفتن از خرافات و مطالب کاذب و پوچ به یک عقیده و باور تبدیل بشه .

اثبات کردن به این معنی نیست که حتما تلاش برای ثابت کردن اون برای مخاطب دیگه داشته باشیم ... وقتی خودمون به عقیده خرافی برسیم و نتایج غیر معقول از حوادث پیرامون بگیریم و اون رو به ماورا الطبیع ربط بدیم و قبولش کنیم یعنی این مورد رو برای خودمون به اثبات رسوندیم .
اثبات و تبدیل به عقیده در ذهن خود قدم اول ترویج یک باور خرافی در افکار بقیه مردم حساب میشه .

مقایسه فرضیه با عقیده اشتباهه .
فرضیه در اصل توضیحی برای ارتباط حوادث مورد استفاده قرار میگیره . فرضیه توضیحی است که قابل آزمایشه و میشه از اون در آزمایش های بعدی هم استفاده کرد .
فرضیه هیچ وقت باور و جواب نهایی نیست و در صورت وجود و پیدا شدن موردی قابل آزمایش و قابل تکرار که قواعد و قوانین مشخص بررسی رو رعایت کنه میتونه با فرضیه قبلی جایگزین بشه و این روند در صورت وجود گزینه های بهتر با توجه به شرایط سنجش قبلی میتونه تکرار بشه .

یعنی مطلق گرایی در این قسمت و در مورد فرضیات دیده نمیشه .

باور و خرافه ارتباط مستقیم با هم دارن .:n01:

vauled guardian
18-11-2013, 19:04
تمام این زیاده روی در عذاداری های امام حسین جزو خرافات هستن مثل قمبه زنی و...
خرافات فقط ربطی به مذهب نداره و غیر از مذهب مربوط بی دانشی و جاهلیت انسان هاست...