PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راهنمایی برای اورکلاک celeron

OLK
03-10-2013, 13:51
سلام
من یه سیستم با سی پی یو celeron 2.4 ghz دارم. تونستم اون بدون ولتاژدهی و فقط با تغییر میزان bus speed تا 3054 مگاهرتز(27 درصد) اورکلاک کنم و با فن استوک در حالت لود دمای پردازنده به حدود 59 تا 60 درجه میرسه. می خواستم اونو تا 3200 مگاهرتز اورکنم اما از فرکانس 3100 به بالا ، سیستم بعد از بالا اومدن ریسیت میشه. اطلاعات سیستم رو میزارم ، شما یه نگاهی بندازید ببینید مشکل از کجاست؟
ممنون
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اینم مشخصات سیستم از aida 64:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

OLK
03-10-2013, 20:31
سلام
من یه سیستم با سی پی یو celeron 2.4 ghz دارم. تونستم اون بدون ولتاژدهی و فقط با تغییر میزان bus speed تا 3054 مگاهرتز(27 درصد) اورکلاک کنم و با فن استوک در حالت لود دمای پردازنده به حدود 59 تا 60 درجه میرسه. می خواستم اونو تا 3200 مگاهرتز اورکنم اما از فرکانس 3100 به بالا ، سیستم بعد از بالا اومدن ریسیت میشه. اطلاعات سیستم رو میزارم ، شما یه نگاهی بندازید ببینید مشکل از کجاست؟
ممنون
اینم مشخصات سیستم از aida 64:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

​دوستان نظری ندارید؟

EXTREME
03-10-2013, 23:55
یا مشکل از دمای بالا میتونه باشه که ریست میشه یا پردازنده نیاز به ولتاژ دارد یا باید به fsb و چیپ شمالی ولتاژ بدین
علت بعدی هم میتونه این مشکل از طرف رم باشه یا ولتاژ باید بهش بدین یا باید کلاکش رو با ضریب رم کاهش بدین و دوباره تست کنید
مدل مینتون رو بگین

در مورد پاور هم مطمئن بشین کافی است و مدار تغذیه مین هم ضعیف باشه میتونه باعث این مشکل بشه
درکل سی پی یو و سیستم خیلی قدیمی است و ارزش این قدر اورکلاک کردن رو ندارد به نظر من همون میزان اورکلاک کردین کافی است

OLK
04-10-2013, 06:33
یا مشکل از دمای بالا میتونه باشه که ریست میشه یا پردازنده نیاز به ولتاژ دارد یا باید به fsb و چیپ شمالی ولتاژ بدین
علت بعدی هم میتونه این مشکل از طرف رم باشه یا ولتاژ باید بهش بدین یا باید کلاکش رو با ضریب رم کاهش بدین و دوباره تست کنید
مدل مینتون رو بگین

در مورد پاور هم مطمئن بشین کافی است و مدار تغذیه مین هم ضعیف باشه میتونه باعث این مشکل بشه
درکل سی پی یو و سیستم خیلی قدیمی است و ارزش این قدر اورکلاک کردن رو ندارد به نظر من همون میزان اورکلاک کردین کافی است

آره خب ، سیستم خیلی قدیمیه اما من خیلی دوست دارم تا اون حد اورکلاک کنم چون تو نت خوندم که همین cpu رو تا 3.2 اور کردن.
مدل مادر برد هم ms-6580 (v-3.0) هست.
تو منوی تغییر فرکانس رم سه گزینه ی "auto , 266, 200" وجود داره و من نمیدونم بین 266 و 200 باید کدوم رو انتخاب کنم؟
با توجه به تصاویری که گذاشتم، به نظرتون می تونه عامل ایجاد محدودیت ، فرکانس رم باشه؟

ess_1362
04-10-2013, 12:03
به نظر من اگر پردازنده استیبل هست همین مقدار اورکلاک هم خیلی خوبه
اون 3.2 هم در بهترین شرایط بدست میاد که احتمال اینکه شما به ان فرکانس برسی خیلی ضعیف هست
فرکانس رم شما 400 مگاهرتز هست که اگر روی 400 قرار بدین بعد از اورکلاک فرکانس از 400 رد میشه و سیستم ناپایدار میشه
توصیه می کنم یا کمتر از 400 بذارید یا روی auto باشه
کلا 27% اورکلاک برای پردازنده سوکت 478 رقم بالایی محسوب میشه

EXTREME
04-10-2013, 14:12
آره خب ، سیستم خیلی قدیمیه اما من خیلی دوست دارم تا اون حد اورکلاک کنم چون تو نت خوندم که همین cpu رو تا 3.2 اور کردن.
مدل مادر برد هم ms-6580 (v-3.0) هست.
تو منوی تغییر فرکانس رم سه گزینه ی "auto , 266, 200" وجود داره و من نمیدونم بین 266 و 200 باید کدوم رو انتخاب کنم؟
با توجه به تصاویری که گذاشتم، به نظرتون می تونه عامل ایجاد محدودیت ، فرکانس رم باشه؟

اون اوری که انجام شده احتمالا روی یک مین بهتر تست شده

شما هر کدوم رو انتخاب کنید میتونید ببینید فرکانس نهایی رم چند است تو بایوس معلومه
عامل محدودیت یکیش میتونه از رم باشه علت های دیگری هم میتونه داشته باشه که گفتم

OLK
06-10-2013, 16:22
سلام
خواستم بگم مشکل ریسیت شدن سیستم مربوط به فرکانس رم بود. فرکانس رم های سیستم من 333 مگاهرتز بود که الان به صورت دستی روی 200 مگاهرتز قرارشون دادم. با این کار و با اضافه کردن ولتاژ cpu از 1.525 به 1.575 تونستم فرکانس cpu رو به 3240 مگاهرتز (35% اورکلاک) برسونم و سیستم پایداره. همچنان دما حدود 59 تا 60 هست(البته الان هوا اینجا خنک هست وگرنه با فرکانس 3054 تو روز های گرم تابستون حداکثر دمای پردازنده به 57 تا 59 درجه می رسید).
البته به فرکانس 3312 هم رسیدم و سیستم بالا اومد و ریست هم نشد اما بعد از 10-15 دقیقه تست پایداری سیستم هنگ می کرد. شاید واسه این بوده که مقدار fsb (تقریبا 552 مگاهرتز) از حداکثر fsb مادربرد که 533 مگاهرتز هست ، خیلی بیشتر می شد.

ess_1362
06-10-2013, 19:17
البته فرکانس رم شما همون 400 مگاهرتز هست که وقتی اورکلاک می کردی به 512 مگاهرتز و بیشتر هم می رسید که باعث ناپایداری میشد
فکر می کنم الان باید 270 مگاهرتز باشه

OLK
07-10-2013, 16:14
البته فرکانس رم شما همون 400 مگاهرتز هست که وقتی اورکلاک می کردی به 512 مگاهرتز و بیشتر هم می رسید که باعث ناپایداری میشد
فکر می کنم الان باید 270 مگاهرتز باشه

بله الان به صورت ddr 270 نوشته میشه.

OLK
07-10-2013, 22:12
یه سوالی دارم: این که تو تست پایداری برای فرکانس های بالاتر از 3240 سیستم بعد از چند دقیقه هنگ می کنه علتش چی میتونه باشه؟

ess_1362
08-10-2013, 11:17
مهمترین علتش ناپایداری پردازنده و fsb هست
اول از همه یک تست با vcore 1.6 انجام بدین
اگر جواب نداد معادل 0.05 ولت به fsb و nb ولتاژ بدین

OLK
08-10-2013, 13:52
مهمترین علتش ناپایداری پردازنده و fsb هست
اول از همه یک تست با vcore 1.6 انجام بدین
اگر جواب نداد معادل 0.05 ولت به fsb و nb ولتاژ بدین
ممنون بابت جوابتون، البته الان به سیستم دسترسی ندارم ولی هر موقع تست کردم نتیجه رو میگم.

OLK
16-10-2013, 19:33
با ولتاژ 1.6 تست کردم ولی مثل دفعات قبل بعد از حدود 15 دقیقه تست پایداری ، سیستم هنگ کرد.
گزینه ی تغییر ولتاژ fsb یا nb ندیدم تو تنظیمات بایوس. تنها ولتاژ هایی که میشه تغییر داد cpu , ram و AGP هست.

EXTREME
16-10-2013, 20:06
با ولتاژ 1.6 تست کردم ولی مثل دفعات قبل بعد از حدود 15 دقیقه تست پایداری ، سیستم هنگ کرد.
گزینه ی تغییر ولتاژ fsb یا nb ندیدم تو تنظیمات بایوس. تنها ولتاژ هایی که میشه تغییر داد cpu , ram و AGP هست.

معمولا ولتاژ nb به اسم mch core و nb voltag دیده میشه و fsb با cpu termintion , fsb termination fsb over voltag که اگه این گزینه ها نباشه شاید با آپدیت بایوس اضافه بشه

OLK
18-10-2013, 19:41
با افزایش ولتاژ به 1.625 ولت تونستم فرکانس cpu رو به 3312 مگاهرتز (38 درصد اورکلاک) برسونم و سیستم پایداره و خبری از ریسیت یا هنگ نیست. اما با سیستم خنک کننده ی فعلی (فن استوک) فکر نکنم دیکه امکان افرایش ولتاژ یا فرکانس وجود داشته باشه چون الان دمای cpu تو حالت لود به حدود 67 درجه میرسه که با حداکثر دمای قابل تحمل این پردازنده (71 درجه) فاصله ی چندانی نداره. تو حالت بیکاری هم دمای پردازنده حدود 45 درجه هست.

EXTREME
18-10-2013, 21:37
برای استفاده 24/7 فکر نکنم این ولتاژ مناسب باشه

OLK
18-10-2013, 21:50
برای استفاده 24/7 فکر نکنم این ولتاژ مناسب باشه
یعنی ممکنه cpu بسوزه؟
البته من همیشه و به صورت 24/7 با این سیستم کار ندارم و هر چند روز درمیون روشنش می کنم. چون حتی با اینکه فرکانسش زیاد شده ، اما بازم ضعیف تر از اونه که نرم افزار های روز رو به خوبی اجرا کنه. منم فقط برای روون تر شدن اجرای برنامه ها فرکانسش رو زیاد کردم.
بازم هرچی شما بگین. به نظرتون به همون فرکانس 3240 با ولتاژ 1.575 برگردونم؟

OLK
18-10-2013, 22:05
یه سوال دیگه: به نظر شما کارایی چنین سیستمی با فرکانس cpu 3054 mhz و فرکانس ram 170 mhz بهتر میشه یا با فرکانس cpu 3312 و فرکانس ram 138

EXTREME
19-10-2013, 10:12
یه سوال دیگه: به نظر شما کارایی چنین سیستمی با فرکانس cpu 3054 mhz و فرکانس ram 170 mhz بهتر میشه یا با فرکانس cpu 3312 و فرکانس ram 138

به نظرم زیاد فرقی با هم ندارن

amir200812
19-10-2013, 11:14

دوست عزیز افزایش فرکانس ، همیشه دلیل بر افزایش کارایی نیست!
یعنی اگه فرکانس بیشتراز حد خاصی بالا بره، در داخل پردازنده تداخل ایجاد میشه و عملا کارایی پایین میاد!

*برای انجام یک عمل خاصی، مثلا 2 میلی ثانیه زمان لازم هست!(از زمان اعمال ولتاژ به مدار، تا گرفتن جواب)
در این حالت اگه فرکانس از حدی بالا تر بره که در هر هرتز زمانی کمتر از ، 2 میلی ثانیه باشه، کلاک پالس جدید با قبلی تداخل پیدا میکنه و عملا جلوی کار مفید رو میگیره!

*2 میلی ثانیه رو مثال زدم و زمان واقعی نیست!
برای درک بهتر این موضوع میتونید از کتاب های معماری کامپیوتر استفاده کنید...