PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری



TLSD
02-10-2013, 12:29
راهنمای خرید دوربین فیلمبرداری [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]اگر قصد خرید دوربین فیلمبرداری دیجیتال را دارید قبل از مراجعه به بازار کمی دست نگه دارید چون بدون شک اگر بدون اطلاعات کافی وارد بازار شوید اسیر هجمه ی تبلیغات و تنوع بیشمار دوربین های فیلمبرداری خواهید بود که اینکار فقط انتخابتان را سخت تر می کند.

ما در این مطلب سعی می کنیم تا شما را بطور مختصر و جامع با برخی ویژگی های یک دوربین فیلمبرداری خوب آشنا کنیم.
شاید جالب باشد بدانید که ساختار داخلی و قطعات بکار رفته در دوربین عکاسی دیجیتال با دوربین فیلمبرداری دیجیتال مشترک است و تعاریف و نحوه ی کارکرد هرکدام با دیگری یکسان است. حتی ویژگی هایی از قبیل زوم ، فوکوس ، لرزشگیر ، دیافراگم و بسیاری موارد دیگر نیز در یک چهارچوب تعریف می شوند. پس برای آشنایی با تمام خصوصیات و ویژگی های دوربین فیلمبرداری و قابلیت های آن به مطالب دوربین عکاسی رجوع کنید.

هر دوربین فیلمبرداری دیجیتال دارای مشخصه های فیزیکی ، سخت افزاری ، نرم افزاری و قابلیت های کاربردی است که درواقع قیمت هر دوربین هم بر همین اساس اعلام می شود. یعنی هرچه دوربینی مشخصه های فیزیکی مناسب تر ، سخت افزار قوی تر و با کیفیت تر ، امکانات نرم افزاری و قابلیت های ویژه ای داشته باشد قیمت بالاتری خواهد داشت. پس در هنگام خرید دوربین فیلمبرداری به این موارد دقت کنید. ما در ادامه ، شما را با برخی از موارد مهمی که باید در هنگام خرید در نظر گرفته شود آشنا می سازیم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

مشخصه های فیزیکی :
بدنه دوربین که شامل جنس ، اندازه ، شکل ، وزن می باشد باید بر اساس اصول علم ارگونومی ساخته شود تا دست شما هنگام فیلمبرداری خسته نشده و بتوانید مدت زمان بیشتری را بدون لرزش و احساس آزردگی فیلمبرداری کنید. علاوه بر موارد بالا برخی دوربین های فیلمبرداری ، قابلیت کار در دماهای خاص را نیز دارند. این ویژگی برای کوهنوردان یا کسانی که در مناطق خیلی سرد به دوربین خود نیاز دارند مناسب است. یا مثلا برخی دوربین های فیلمبرداری تا عمق مشخصی ، ضد آب هستند. واضح است که این دوربین ها برای کسانی که می خواهند در عمق های کم به همراه دوربینشان غواصی کنند مناسب است یا حتی در مناطقی که خطر خیس شدن دوربین وجود دارد مناسب می آید. قابلیت فیزیکی دیگری که می توان از آن نام برد ضد گرد و غبار بودن دوربین است. این خصوصیت نیز برای کسانی که خطر خراب شدن دوربینشان را در اثر نفوذ غبار و غیره می دهند مناسب است .حتی ضد ضربه بودن و چند مورد دیگر از جمله خصوصیات فیزیکی دوربین های فیلمبرداری و بطور کلی دوربین های دیجیتال هستند. پس قبل از خرید میزان استفاده و سطح توقع خود از دوربین را مشخص کنید زیرا این اولین قدم برای خرید یک دوربین فیلمبرداری خوب است.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مشخصه های سخت افزاری :
همانطور که می دانید دوربین فیلمبرداری از قطعات سخت افزاری حساس و زیادی ساخته شده است. اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم از سنسور که در واقع قلب هر دوربین دیجیتال است شروع می کنیم. بطور کلی در دوربین فیلمبرداری دیجیتال نیز همانند دوربین عکاسی دو نوع سنسور وجود دارد : CCD و CMOS که در مطلبی مجزا به توضیح و تشریح هریک پرداخته ایم.
برای یادآوری ، اینطور می توان گفت که سنسور های CCD حرفه ای تر و گران تر هستند و اغلب در دوربین های گران تر دیده می شوند زیرا مصرف انرژی بالاتری نیز دارند. در عوض سنسورهای CMOS اقتصادی تر بوده و مصرف پائین تری دارند پس در دوربین های فیلمبرداری بیشتری بکار برده می شوند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]قسمت بعدی ، لنز دوربین است. لنز نیز یکی دیگر از قسمتهای مهم و تأثیرگذار در کیفیت دوربین فیلمبرداری است. لنز اکثر دوربین های فیلمبرداری را نمی توان مانند دوربین عکاسی DSLR جابجا کرد. پس هنگام خرید به کمپانی سازنده و لنزی که در دوربین خود استفاده کرده است دقت کنید. افزون بر کیفیت ، موارد دیگری از جمله فاصله کانونی، لرزشگیر اپتیکال، زوم اپتیکال دقت کنید.
منظره یاب یا همان چشمی ، یکی دیگر از قسمتهای مهم دوربین عکاسی است که البته در دوربین های فیلمبرداری ، صفحه ال سی دی نقش موثرتری را بعنوان چشمی ایفا می کند. در بین دوربین هایی که صفحه ال سی دارند ، دوربین هایی که صفحه LCD آنها می چرخد و امکان دید را در همه جهات فراهم می کند مناسب تر هستند. کیفیت صفحه LCD یکی دیگر از مواردی است که بهتر است به آن توجه کافی کنید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]حافظه بخش آخری است که در قسمت سخت افزار به آن اشاره می کنیم. در دوربین های فیلمبرداری قدیمی از فیلم استفاده می شده است. کمی بعد تر از mini DVD استفاده شد. پس از آن دیسک های BlueRay از راه رسیدند و امروزه شاید ترجیح اکثر مردم بر این باشد که نوع حافظه دار دوربین فیلمبرداری را انتخاب کنند. این حافظه ها که معمولا با استفاده از مموری کارت ها قابل ارتقاء و استفاده هستند امکان ضبط تصاویر را بسیار راحت و بی دردسر برای شما فراهم می کنند. حتی برای انتقال آنها به کامپیوتر نیز ، وقت و هزینه ای تلف نمی شود. پس طبیعی است که دوربین های حافظه دار از محبوبیت بیشتری برخوردار باشند.


مشخصه های نرم افزاری :
نقش پردازشگر تصویر در دوربین های فیلمبرداری برای شارپ کردن تصاویر و اصلاح نویز ها ، پیوستگی فریم ها و ساخت فریم های با کیفیت تر بسیار مهم و اساسی است. امکان ویرایش تصویر و اضافه کردن افکت های فیلمبرداری و فرمت های خروجی فیلمها از دیگر مزیت های نرم افزاری دوربین های فیلمبرداری است. در این بین از توانایی دوربین در لرزشگیری دیجیتال هم نباید غافل شد چرا که می تواند بعنوان مکمل در کنار لرزشگیر اپتیکال قرار بگیرد.
دوربین فیلمبرداری هرچه باشد باید توانایی ارائه کیفیت در فیلم خروجی ، فریم بر ثانیه بالا ، صدای ضبط شده ی خوب را داشته باشد زیرا تمامی قسمتهای دوربین دست در دست یکدیگر می دهند تا این مطلوبات را فراهم کنند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]قابلیت های ویژه :
هر برندی سعی می کند دوربین های خود را به ویژگی خاصی تجهیز کند تا در عرصه ی رقابت از دیگر رقبای خود بازنماند. پس طبیعی است که هر روز قابلیت های جدید ، امکانات جانبی پیشرفته ، ارتقای کمی و کیفی پارامترهای مهم دوربین را شاهد باشیم. این قابلیت های ویژه هم می تواند در قسمت سخت افزاری دوربین باشد و هم مربوط به قسمت نرم افزاری. از جمله قابلیت فیلمبرداری سه بعدی ، ضبط صدای پیشرفته و .....
حال با در نظر گرفتن تمامی موارد بالا و با رجوع به مطالب مربوط به دوربین دیجیتال می توانید در خرید دوربین فیلمبرداری ، انتخاب صحیح تر و راحتتری داشته باشید.



منبع : زنبیل دات آی آر
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید