PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اشتباهی در تولید مادربرد ها و چند سوال

gooogh
17-09-2013, 06:19
با سلام

مادربرد من از حافظه رم تا fsb 2200 پشتیبانی می کنه و از پردازنده تا باس 1600

در حال حاضر باس پردازنده من 1066 است و fsb رم 1333 ولی در مادربرد روی 1066 قفل شده
و نمی شه تغییرش داد

جایی خوندم که fsb رم فقط به اندازه باس پردازنده قابل استفاده است و اگر یکی باشن خیلی بهتره ( و اگر یکی نباشن خوب می بینید که مادربرد دنبال یکی کردنه )

حالا سوالم این هست که چرا یه همچین مادبرد هایی ساخته می شن که به خاطر محدودیت باس پردازنده،عملا نمی شه از قدرت fsb رم استفاده کرد.

همچنین اگه اساتید محترم نحوه ست کردن fsb و bus رو هم بفرمایند ممنون می شم. (یعنی اگه fsb بیشتر از باس باشه در سرعت چه تاثیری داره یا بر عکس اگه کمتر باشه چه اتفاقی می افته)

با سپاس

TREASURES
17-09-2013, 09:15
شما مدل بردتون چیه ؟
fsb یعنی front side bus که باس پل شمالی میشه.....فرکانس رم که مقوله ی جدا هست

amir200812
17-09-2013, 16:59
با سلام

مادربرد من از حافظه رم تا fsb 2200 پشتیبانی می کنه و از پردازنده تا باس 1600

در حال حاضر باس پردازنده من 1066 است و fsb رم 1333 ولی در مادربرد روی 1066 قفل شده
و نمی شه تغییرش داد

جایی خوندم که fsb رم فقط به اندازه باس پردازنده قابل استفاده است و اگر یکی باشن خیلی بهتره ( و اگر یکی نباشن خوب می بینید که مادربرد دنبال یکی کردنه )

حالا سوالم این هست که چرا یه همچین مادبرد هایی ساخته می شن که به خاطر محدودیت باس پردازنده،عملا نمی شه از قدرت fsb رم استفاده کرد.

همچنین اگه اساتید محترم نحوه ست کردن fsb و bus رو هم بفرمایند ممنون می شم. (یعنی اگه fsb بیشتر از باس باشه در سرعت چه تاثیری داره یا بر عکس اگه کمتر باشه چه اتفاقی می افته)

با سپاس

ببینید، باس رم و FSB پردازنده، یک رابطه ای دارند!
در حالتی که شما فرمودید این رابطه 1:1 هست! ابن رابطه ممکنه 1:2 باشه! یا 2:3 باشه! و ...
ولی در حالت کلی حد بالا، FSB پردازنده هست!
و دلیل این کار:

اگه رم شما با فرکانس بالاتر از FSB کار بکنه، برای مثال 1333، در این حالت رم در هر ثانیه حدود 10.5GB اطلاعات میفرسته به پردازنده!
ولی باس خارجی پردازنده(همون FSB) که فرکانسش 1066 هست، فقط توان دریافت 8.5GB رو داره!
و اگه این شرایط پیش بیاد، سرریز داده رخ میده!
مادربورد ها هم برای جلوگیری از این شرایط، اجازه نمیدن فرکانس رم بالاتر از FSB باشه!

ولی برای بالاتر بوردن FSB، شما 2 راه دارید:
1: اولین راه اینه که پردازنده رو اورکلاک کنید! یعنی برای مثال پردازنده شما 2GHz باشه، با اورکلاک به 3GHz همزمان FSB رو هم به 1600 افزایش میدید!
ابن روش مشکلاتی هم داره! برای مثال اورکلاک 50% یک پردازنده کار هر کاربری نیست و خنکننده قویتری هم میخواد!
در این روش فرکانس پایه یا BASE Clock رو افزایش میدید!

2:راه دوم هم اورکلاک هست، ولی با یک تفاوت:
وقتی شما فرکانس پایه رو افزایش میدید، همزمان ضریب پردازنده یا CPU Ratio رو کاهش میدید.
در این شرایط FSB بالاتر میره، ولی فرکانس کلی CPU افزایش پیدا نمیکنه و این باعث میشه راحتتر بتونید رم و FSB رو اورکلاک کنید.

فرکانس یک CPU بصورت کلی اینطوری بدست میاد:
Base Clock * CPU Ratio = فرکانس نهایی CPU
که Base Clock معمولا 100MHz هست! و CPU Ratio متغییر!
برای مثال پردازنده من CPU Ratio برابر با 34 هست و Base Clock برابر با 100MHz که با استفاده از فرمول بالا فرکانس پردازنده من میشه 3400MHz !

gooogh
17-09-2013, 19:22
شما مدل بردتون چیه ؟
fsb یعنی front side bus که باس پل شمالی میشه.....فرکانس رم که مقوله ی جدا هست
مادربرد EP45T-UD3LR
پردازنده CORE 2 DUE E7500

gooogh
17-09-2013, 19:38
مادربورد ها هم برای جلوگیری از این شرایط، اجازه نمیدن فرکانس رم بالاتر از FSB باشه!

3400MHz !
(مثل اینکه من جای fsb و bus رو بر عکس نوشتم)
سوال من هم همین بود وقتی مادربرد ها اجازه نمی دن که فرکانس رم بالاتر از پردازنده باشه اصلا چرا یه همچین مادربرد هایی تولید می شه.به طور مثال باید هر مادربردی که تولید میشه بایدمقدار باس رم و FSB پردازنده یکی باشه یا باس رم کمتر باشه.با توجه به خصوصیات مادربرد من:
مادربرد EP45T-UD3LR

که باس رم تا 2200 و FSB پردازنده تا 1600 پشتیبانی می شه من عملا نمی تونم از باس رم بیشتر از 1600 استفاده کنم؟

amir200812
17-09-2013, 20:49
(مثل اینکه من جای fsb و bus رو بر عکس نوشتم)
سوال من هم همین بود وقتی مادربرد ها اجازه نمی دن که فرکانس رم بالاتر از پردازنده باشه اصلا چرا یه همچین مادربرد هایی تولید می شه.به طور مثال باید هر مادربردی که تولید میشه بایدمقدار باس رم و FSB پردازنده یکی باشه یا باس رم کمتر باشه.با توجه به خصوصیات مادربرد من:
مادربرد EP45T-UD3LR

که باس رم تا 2200 و FSB پردازنده تا 1600 پشتیبانی می شه من عملا نمی تونم از باس رم بیشتر از 1600 استفاده کنم؟

MCH مادربورد شما که P45 هست،در حالت استاندارد فقط رم تا 1066 ساپورت میکنه!
FSB هم تا 1333 ساپورت میکنه!

اینی که میبینید نوشته تا 2200 رم ساپورت میکنه، در حالت استاندارد نیست! به این فرکانس با اورکلاک میتونید برسید.
شما با کمی دستکاری ضریب و فرکانس پردازنده میتونید فرکانس FSB و رم ها رو به 2200 برسونید!
ولی به چه قیمتی؟ این کار فشار خیلی زیادی به MCH وارد میکنه و 100% از عمر مفید اون کم میکنه!(البته فرکانس های پاینتر رو براحتی میتونید استفاده کنید!)

در کل شما نگران این موضوع نباشید، پردازنده شما بقدری قدرت نداره که بخواد از رم هایی با فرکانس 2200 استفاده کنه...
من با پردازنده I7-3770 که خیلی از پردازنده شما قویتر هست از رم هایی با فرکانس 1600 استفاده میکنم و تا حالا هم نیازی به اورکلاک نداشتم! در حالی که مادربوردم تا 3000MHz ساپورت میکنه...