مشاهده نسخه کامل
: اخبار دنياي Open Source
Babak_King
16-01-2006, 22:00
جاي همچين تايپكي واقعا خالي بود همه چيز داره ميشه اپن سورس :blink:
--------------------------------------------------------------------------------------
تعدادي از نقايص امنيتي PHP برطرف شد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در نسخههاي جديد PHP، اشكالات نرمافزاري حل شده و در مورد PHP 5.1.2 چند قابليت جديد نيز افزوده شده است.
سرويس خبر شبکه آنلاين – به گزارش سايت اينترنت نيوز، در نسخه جديد PHP، اشكالات نرمافزاري حل شده و در مورد PHP 5.1.2 چند قابليت جديد نيز افزوده شده است. به كاربران نسخههاي چهار و پنج PHP توصيه شده است كه براي حفظ خود در مقابل چند مشكل امنيتي، آخرين نسخههاي PHP را دريافت كنند.
علاقهمندان ميتوانند براي دريافت وصلههاي جديد PHP به اين نشاني مراجعه کنند.
در PHP 5.1.2 يك نقطه ضعف امنيتي كه در طبقه «حياتي» قرار ميگيرد برطرف شده است. اين نقطه ضعف كه
PHP ext/session HTTP Response Splitting Vulnerability نام گرفته است، ميتواند راه را براي انجام حملات XSS (يا Cross Site Scripting) باز كند.
نقطه ضعف دوم در PHP 5 تحت عنوان PHP ext/mysqli Format String Vulnerability شناخته شده و از سوي پروژه Hardened PHP در طبقه «كم خطر» قرار گرفته است. در صورت سوءاستفاده از اين نقطه ضعف، امكان اجراي كدِ authorize نشده از راه دور فراهم ميشود.
طبق اعلام تيم توسعه PHP، در نسخه PHP 5.1.2 بيش از 80 ايراد نرمافزاري برطرف شده كه از جمله ميتوان به انواع crash كردنها و خراب شدن حافظه اشاره كرد. در نسخه PHP 4.4.2 نيز 30 اشكال نرمافزاري رفع شده كه يكي از آنها ميتواند خطاي XSS را به وجود بياورد.
به گفته Stefan Esser ، بنيانگذار پروژه Hardened-PHP، نسخه 4.4.2 داراي يك سيستم حفاظتي توكار در برابر HTTP Response Splitting است كه همان چيزي است اكنون PHP 5.1.2 دارد. به ادعاي او «اين طبقه از اشكالات امنيتي در برنامههاي PHP، ديگر در نسخههاي آينده PHP قابل سوءاستفاده نخواهد بود».
اكتبر سال گذشته استفان اسر چند مورد از نقاط ضعف PHP 5.x و PHP 4.x را گزارش كرد. در اين مورد خاص، PHP 4 چند هفته زودتر از PHP 5 اصلاح شد. اما در مورد نقطه ضعف جاري، اصلاحيه هر دو PHP تقريباً همزمان ساخته شد.
در كنار اصلاح PHP 5 و PHP 4 كار روي نسخه ششم نيز صورت ميگيرد. به گفته اسر PHP 6.x از مرحله بتا فراتر رفته است و بيشتر كد آن (از جمله امكانات يونيکد) با PHP 5.1 يكسان است.
مدير پروژه Hardened-PHP افزود: از آنجا كه ما زمان بسيار محدودي داريم، فقط نسخههايي را با دقت بررسي ميكنيم كه به لحظه انتشارشان نزديك شده يا قبلاً منتشر شده باشند.
به گفته وي فاصله زماني بين كشف نقطه آسيبپذير تا انتشار اصلاحيه آن قابل قبول بوده است.
Babak_King
17-01-2006, 16:31
بنياد "موزيلا" نگارش ۱.۵و جديد از نرم افزار مديريت ايميل "تاندربرد" خود را با ويژگيهاي امنيتي تقويت شده و طراحي ساده و كارآمدتر منتشر كرد.
به گزارش بخش خبر تراشه از ایرنا، نرم افزار جديد "ثاندربرد" ( (Thunderbirdبه يك ابزار شناسايي تهديدات اينترنتي موسوم به "فيشينگ" مجهز شده كه در صورت وجود لينكهاي اينترنتي مشكوك در ايميلها به كاربر در مورد بازديد از آن لينكها هشدار ميدهد و به علاوه از فيلترهاي مورد استفاده توسط ارائهدهندگان اشتراكهاي اينترنتي به منظور متوقف كردن ايميلهاي تبليغاتي موسوم به "اسپم"، پشتيباني ميكند.
به گفته "اسكات مك گريگور" مدير برنامه "ثاندربرد" در بنياد "موزيلا" ، از ويژگيهاي جديد اين نرم افزار ميتوان به ابزار بررسي صحت ديكته لغات، قابليت ذخيره خودكار ايميلها و همچنين مرتب كردن آدرسهاي ايميل مرتبط با كاربر بر پايه ميزان استفاده از آنها، ابزار ----- كردن ايميلهاي خاص، پشتيباني از فن آوري به روز رساني اينترنتي " ،"RSSپشتيباني از ايميلهاي از نوع " ،"HTMLتوانايي جستجو در ميان ايميلهاي دريافتي و ارسالي و همچنين مديريت گروههاي مختلف كاربران داراي تماس با كاربر، اشاره كرد.
"مك گريگور" از ديگر ويژگيهاي جديد "ثاندربرد" به قابليت به روزرساني خودكار اين نرم افزار و تقويت -------- ايميلهاي ناخواسته و تبليغاتي موسوم به "اسپم" نام برد.
نگارش ۱.۵از نرم افزار "ثاندربرد" كه رقيب نرم افزار مشابه "آوت لوك" شركت مايكروسافت محسوب ميشود هم اكنون در رايانههاي مبتني بر سيستم عاملهاي "ويندوز"، "لينوكس" و همچنين "مك او اس ايكس" شركت "اپل" قابل نصب است. اين نرم افزار رايگان و داراي كد باز از زمان معرفي نگارش اوليه آن در دسامبر سال ۲۰۰۴تاكنون حدود ۱۸ميليون بار توسط كاربران مختلف از اينترنت دانلود شده است.
به گفته "مك گريگور"، مهمترين ويژگي "ثاندربرد"، كد باز و قابل دسترس آن است كه به مديران فن آوري اطلاعات و كارشناسان اجازه ميدهد با ايجاد تغييرات مورد نظر خود در كد اصلي نرم افزار، آن را بسته به نيازهاي خود ويرايش كرده و مورد استفاده قرار دهند.
بنياد "موزيلا" بيشتر شهرت خود را از طريق معرفي مرورگر اينترنتي داراي كد باز "فايرفاكس" كسب كرده است. "فايرفاكس" تنها مرورگر اينترنتي است كه موفق شده با مرورگر "اينترنت اكسپلورر" شركت مايكروسافت رقابت كرده و در حدود ۹درصد از سهم بازار مرورگرهاي اينترنتي را به خود اختصاص دهد.
نگارش ۱.۵نرم افزار مديريت ايميل "ثاندربرد" هم اكنون از وب سايت بنياد "موزيلا" به صورت رايگان قابل دريافت است.
_LOVE_CODER_
18-01-2006, 00:35
بابك جان ممنون از اين كه چنين تايپي زدي واقعا جايي چنين تايپي خالي بود
من كه يكي از مشتريان ثابت اين جور تايپ ها هستم
موفق باشي [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Babak_King
19-01-2006, 00:07
مشاور ارشد طرح ملي لينوكس فارسي: هنگامي كه يك سيسيتم عامل لينوكس نصب ميشود ۳۰۰سرويس راهاندازي ميشود و سرورهاي لينوكس به دليل اينكه كاربرهاي بيشتري دارند از برخي جوانب بيشتر مورد حمله قرار ميگيرند.
مشاور ارشد طرح ملي نرم افزارهاي آزاد- متنباز گفت: گزارش آسيبپذير بودن سيستم عامل لينوكس را نسبت به ويندوز قبول نداريم.
جلال حاجي غلامعلي در گفتوگو با ايرنا افزود: تمامي سازمانهاي مهم دنيا از سيستم عامل لينوكس استفاده ميكنند و حتي در كشور خودمان نيز سازمانهاي نظامي، انتظامي، اداره گذرنامه و بسياري از بانكها از خانواده سيستم عامل لينوكس استفاده مي كنند.
وي تاكيد كرد: اگر ازاين سيستم عامل خوب نگهداري شود و به پيشنهادهاي تهيهكنندگان لينوكس توجه شود لينوكس نسبت به ساير سيستم عاملها كمتر آسيب پذير است.
وي تصريح كرد: اين موضوع قابل اثبات است و حتي ميتوان مناظرههاي خوبي در اين زمينه انجام دهيم.
حاجي غلامعلي ادامه داد: اگر سيستم عامل لينوكس ناامن ميشود به دليل اين است كه به دستورالعملهايي كه بايد رعايت شود اهميت داده نميشود و در اين زمينه بايد سرويسهاي اضافي بسته شده و نرمافزارها را به روز نگاه داريم.
مشاور ارشد طرح ملي نرمافزارهاي آزاد- متنباز افزود: به محض اينكه اين سيستم عامل مشكل پيدا ميكند به مدت نيم ساعت وصلههاي امنيتي آن را در شبكههاي مربوطه قرار داده ميشود.
وي ادامه داد: هنگامي كه يك سيسيتم عامل لينوكس نصب ميشود ۳۰۰سرويس راهاندازي ميشود و سرورهاي لينوكس به دليل اينكه كاربرهاي بيشتري دارند از برخي جوانب بيشتر مورد حمله قرار ميگيرند.
وي با بيان اينكه نميتوان يك سيستم عامل را به طور مطلق آسيبپذير ندانست گفت: اما زماني يك سيستم عامل آسيبپذير ميشود نميتوان آن را ناشي از سيستم عامل دانست.
اين كارشناس امنيت لينوكس خاطرنشان كرد: زماني كه سيستم عامل لينوكس را نصب ميكنيم، سرويسهايي كه در يك سازمان غير ضروري است را بايد غيرفعال كرده و همچنين سيستم عامل را بايد به روز نگاه داشت.
وي تاكيد كرد: اگر مسئولان سايتها به موقع وصلههاي امنيتي را بر روي سرورشان نصب كنند سيستمشان كمتر آسيبپذير خواهد بود
Babak_King
19-01-2006, 00:08
نسخه جديد مرورگر فايرفاكس مخصوص كامپيوترهاي مكينتاش مبتني بر تراشههاي اينتل از ماه مارس عرضه ميشود.
به گزارش بخش خبر تراشه از systemgroup، شركت موزيلا اعلام كرد كه نگارش جديد مرورگر اينترنتي فايرفاكس مخصوص كامپيوترهاي مكينتاش مبتني بر اينتل را در ماه مارس ارايه خواهد داد.
Josh Aas مهندس بخش نرمافزار موزيلا ميگويد: نگارش جديد فايرفاكس با نام فايرفاكس 1.5.0.2 كه براي كامپيوترهاي مكينتاش مبتني بر اينتل طراحي شده است به طور رسمي از اواخر ماه مارس عرضه خواهد شد.
با شروع فروش كامپيوترهاي مكينتاش مبتني بر سيپييوهاي اينتل در هفته گذشته، تقاضا براي نگارش جديد مرورگر فايرفاكس به طور چشمگيري افزايش يافت. شايان گفتن است كه شركت اپل پيشتر از تراشههاي IBM در كامپيوترهاي مكينتاش خود استفاده ميكرد.
در حالي كه نگارش غير رسمي مرورگر جديد در حال حاضر در وبسايت شخصي Aas در دسترس است، موزيلا به استفاده كنندگان از كامپيوترهاي جديد مكينتاش توصيه كرد كه تا زماني كه اين شركت اين نرمافزار را به صورت كامل تاييد نكرده است، از نگارش فعلي فايرفاكس بر روي كامپيوترهاي مكينتاش خود استفاده كنند.
Aas از كيفيت اين مرورگر جديد ابراز رضايت كرد ولي اعلام كرد كه اين نگارش جديد مشكلات جزيي دارد كه بايد آنها را رفع كرد.
Aas ميگويد: آزمايش اين مرورگر بر روي كامپيوترهاي مكينتاش مبتني بر اينتل بسيار موفقيتآميز و رضايتبخش است فقط دو مشكل بسيار كوچك است كه موزيلا بعد از برطرف كردن آنها، اين نگارش جديد را به صورت رسمي عرضه خواهد كرد.
Babak_King
24-01-2006, 21:13
نهاد دولتی در کره به همین منظور جلساتی تشکیل دادهاند تا تصمیم مایکروسافت در مورد خودداری از عرضه وصلههای امنیتی برای ویندوز 98 از ماه جولای به این سو را بررسی کنند
به گزارش بخش خبر تراشه از خبرگزاری سلام ـ کره جنوبی قصد دارد حرکت خود به سمت استفاده از سیستم عامل لینکوس را تسریع کند و در آیندهای نزدیک در بخش دولتی به جای ویندوز 98 از این سیستم عامل بهره ببرند.
منابع خبری میگویند 6 نهاد دولتی در کره به همین منظور جلساتی تشکیل دادهاند تا تصمیم مایکروسافت در مورد خودداری از عرضه وصلههای امنیتی برای ویندوز 98 از ماه جولای به این سو را بررسی کنند.
در جریان برگزاری این نشست وزیر ارتباطات و اطلاعات کره نهادهای مختلف را تشویق کرد ویندوز 98 را با لینوکس تعویض کنند.
هماکنون 13 درصد از کل جمعیت 27 میلیون نفری کره جنوبی از ویندوز 98 استفاده میکنند که بیشتر آنها در بخش دولتی مشغول به کار هستند. در صورتی که تصمیم مایکروسافت عملی شود ویندوز 98 در برابر حملات هکری به سادگی آسیبپذیر خواهد بود.
Babak_King
28-01-2006, 13:29
شرکت zoep به تازگی یک بسته نرمافزاری کوچک را برای مرورگر فایر فاکس تولید کرده که اختصارا VoIPSter نامیده میشود و با استفاده از آن تنها با فشردن یک دکمه اضافه شده به مرورگر یاد شده امکان برقراری تماسهای تلفنی از طریق اینترنت فراهم میآید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش بخش خبر تراشه از هموطن، با استفاده از این plug-in که در آدرس [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] موجود است کاربران میتوانند مستقیما با استفاده از این مرورگر تماسهای تلفنی صورت دهند یا به چت کردن بپردازند.
Plug-in یاد شده بر مبنای پروتکل VoIP عمل میکند و در آینده با مسنجر Google Talk هم سازگار خواهد شد. قرار است در آینده امکان ارسال Voice Mail و SMS هم به این محصول نرمافزاری افزوده شود.
این Plug-in با نسخه 1.5 مرورگر فایرفاکس سازگار است.
Babak_King
04-02-2006, 16:56
بنیاد موزیلا مبدع مرورگر فایرفاکس روز چهارشنبه وصلهای را برای به روز رسانی نسخه 1.5 این مرورگر عرضه کرد. این وصله برخی حفرههای امنیتی این نسخه از مرورگر کدباز فایرفاکس را برطرف میکند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به گزارش بخش خبر تراشه از هموطن، موزیلا تعداد کل حفرههای امنیتی که از این طریق برطرف میشود را 8 مورد اعلام کرده است. از کل این حفرهها، یک حفره خطرناک، 4 حفره دارای خطر متوسط و 3 حفره کم خطر عنوان شدهاند.
هکرها با سوءاستفاده از این حفرهها میتوانند کنترل رایانه کاربر را از راه دور بدون اطلاع وی در دست بگیرند.
موزیلا اولینبار در نوامبر سال گذشته فایرفاکس 1.5 را به روز کرده بود.
شركت "ناول" نگارش دهم از سيستمعامل داراي كد باز "لينوكس" خود را با ويژگيهاي متنوع، از جمله قابليت پخش فايلهاي صوتي "امپيتري"، به نمايش گذارد.
به گزارش بخش خبر تراشه از ایرنا، شركت "ناول" روز پنجشنبه نگارش دهم سيستمعامل "لينوكس" خود را كه تا چند ماه ديگر وارد بازار ميشود در همايش "سولوشنز لينوكس" در شهر پاريس به نمايش گذاشته و مورد استقبال گسترده علاقهمندان قرار گرفت.
سيستم عامل "لينوكس" بر خلاف سيستمعامل "ويندوز" شركت مايكروسافت داراي كد باز است و اين بدان معناست كه برنامه اصلي نوشته شده براي اين سيستم عامل براي استفاده عموم موجود بوده كه شركتهاي مختلف از جمله "ناول"، اين برنامه اصلي را به دلخواه خود تكميل كرده و نگارشهاي مختلف "لينوكس" را به نام خود به بازار ميدهند.
يكي از كمبودهاي سيستم عامل "لينوكس" كه به ويژه همواره سبب نارضايتي كاربران خانگي اين سيستم عامل شده، عدم امكان پخش فايلهاي صوتي "امپيتري" تحت اين سيستمعامل است.
اين بدان علت است كه روش فشردهسازي فايلهاي صوتي با فرمت "امپيتري" به گونهاي از لحاظ قانوني به ثبت رسيده كه در "لينوكس" نميتوان از آن استفاده كرد اما هماكنون شركت "ناول" يك نرمافزار پخش فايلهاي "امپيتري" ويژه "لينوكس" به نام "بانشي"( (Bansheeتوليد و به ثبت رسانده و مشكل پخش فايلهاي "امپيتري" تحت لينوكس را حل كردهاست.
نگارش دهم سيستم عامل "لينوكس" شركت "ناول" به علاوه برخي مشكلات اين سيستمعامل در زمينه شناسايي تجهيزاتي نظير دوربينهاي ديجيتالي و امپيتريپليرها كه از طريق كابل "يو اس بي" به رايانه متصل ميشوند را حل كرده و تبادل فايل با اين تجهيزات را تسهيل كردهاست.
شركت "ناول" هنوز زمان دقيق انتشار نسخه نهايي نگارش دهم سيستم عامل "لينوكس" خود را اعلام نكردهاست.
;)
tarashe.com
ايتنا - با حمايت شوراي عالي اطلاعرساني و شوراي عالي انفورماتيك و استفاده از خروجيهاي طرح ملي نرمافزارهاي آزاد/متن باز مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و تلاش متخصصان و كارشناسان پروژه گنو/لينوكس شركت دادهپردازي ايران ،سيستم عامل «كارآمد» محصولي بنا شده بر اساس سيستم عامل گنو/لينوكس با امكانات و نرمافزارهاي كاربردي (مندرج در وب سايت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
در بستههايي حاوي لوح فشرده زنده و قابل نصب به بازار عرضه شد.
به گزارش رسيده از مركز آموزش عالي شركت دادهپردازي ايران، اين شركت بعنوان پشتيبان عملي طرح ملي فارسيسازي لينوكس بطور جدي و گسترده وارد عمل گرديده است و نقل به مضمون از مصاحبه جناب آقاي مهندس قائميان رياست هيئت مديره شركت با بورس نيوز ، «شركت دادهپردازي ايران با عرضه لينوكس فارسي و پشتيباني و توسعه آن سعي در كاهش وابستگي به شركتهاي آمريكايي دارد و به اميد خدا تا آخر سال 84 حداقل 50 درصد عمليات تجاري داخلي كشور كه واجب است بر روي لينوكس انجام خواهد شد.»
شايان ذكر است مركز آموزش عالي انفورماتيك( دانشكده) دادهپردازي ايران پس از انعقاد تفاهمنامه با ( AICTC ) مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف، به عنوان مجري آزمون استاندارد سيستم عامل لينوكس در كشور شناخته شد و از تابستان سال جاري به آموزش مستمر اين سيستم عامل پرداخته كه با هجوم قابل توجه علاقهمندان، دانشجويان، كارشناسان و متخصصان شركتهاي دولتي و غيردولتي مواجه گرديده است كه اين موج گسترده ميتواند حركتي نويدبخش در جهت جايگزيني و گسترش اين سيستم عامل در طي دو سال آينده در سطح كشور را سبب گردد.
;)
itna.ir
ناول گرافيك لينوكس را براي همپايي با رقيب ارتقاء مي دهد.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ايلنا ، درست در هنگامي كه مايكروسافت به قابليتهاي گرافيكي بالا در ويندوز ويستا ميبالد، شركت ناول درصدد ارتقاي گرافيكي لينوكس بر آمده تا اين سيستم عامل كدباز از رقيب خود عقب نماند.
اين شركت نرم افزار جديدي به اسم XGL عرضه كرده كه از يك تراشه گرافيك رايانهاي براي ارتقاي مشخصههاي نمايش دسك تاپ نظير شفافيت ، نمايش سه بعدي و بزرگنمايي در لينوكس بهره ميگيرد.
ناول ماه گذشته كد منبع XGL را منتشر كرد و اكنون چارچوب PLUG-IN و پلاگ-اينهاي نمونه را منتشر كرده است.
اين فناوري در نسخه آينده محصولات شركتي SUSE LINUX ناول افزوده خواهد شد.
;)
iritn.com
Babak_King
20-02-2006, 16:40
نگارش بعدي "فايرفاكس" نگارش جديد"اينترنت اكسپلورر" را پشت سر خواهدگذاشت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مدير مهندسي بنياد "موزيلا" اعلام كرد كه نگارش دوم مرورگر "فايرفاكس"، مرورگر "اينترنت اكسپلورر "۷را از لحاظ كارايي مغلوب خواهد كرد.
به گزارش بخش خبر تراشه از ایرنا، "مايك اسكروپفر" اعلام كرد اگرچه نگارش جديد و هفتم مرورگر "اينترنت اكسپلورر" داراي نقاط قوت فراواني است اما بنياد "موزيلا" با ارائه نگارش دوم "فايرفاكس" در سه ماهه سوم سال ميلادي جاري، رقابت جدي با "اكسپلورر" را ادامه خواهد داد.
وي افزود: در "فايرفاكس "۲در مقايسه با نگاش فعلي "فايرفاكس ،"۱/۵ شيوه "بوك مارك" كردن وب سايتها و همچنين مديريت تاريخچه عملكرد اينترنتي كاربر( (historyكاملا متحول شده و قابليتهاي امنيتي مرورگر نيز پيشرفت زيادي خواهد كرد. به علاوه نرمافزارهاي قابل نصب روي مرورگر(،(Plug ins تقابل مرورگر با موتورهاي جستجو و شيوه نمايش چند وب سايت در يك پنجره مرورگر ( (Tab Browsingنيز از ديگر ويژگيهاي "فايرفاكس" هستند كه در نگارش دوم اين مرورگر بهينهسازي شدهاند.
مرورگر "فايرفاكس" برخلاف مرورگر "اينترنت اكسپلورر" شكت مايكروسافت داراي كد باز است و اين بدان معناست كه برنامه اصلي نوشته شده براي آن در دسترس عموم بوده و در حال حاضر برنامه نويسان فراواني به صورت داوطلبانه براي بهبود اين مرورگر با بنياد "موزيلا" همكاري ميكنند و برخي برنامه نويسان ديگر نيز ويژگيهايي را به صورت مستقل به نام "اكستنشن" ( (Extensionبراي اين مرورگر طراحي ميكنند كه كاربران ميتوانند آنها را دانلود كرده و روي "فايرفاكس" نصب كنند.
به گفته كارشناسان اينترنتي، هرچند مرورگر "اينترنت اكسپلورر" شركت "مايكروسافت" همچنان پركاربرترين مرورگر اينترنتي است اما چهار مرورگر "فايرفاكس" بنياد "موزيلا"، "اوپرا" محصول شركت "اوپرا"، "سافاري" شركت "اپل" و "نت اسكيپ" شركت "اي او ال" نيز در سالهاي اخير موفق به افزايش تعداد كاربران خود شدهاند.
در حالي كه تا چند سال قبل بيش از ۹۵درصد كاربران اينترنت از "اينترنت اكسپلورر" براي گشت و گذار در اينترنت استفاده ميكردند، هماكنون اين ميزان به ۸۵درصد كاهش پيدا كرده كه مهمترين علت اين امر موفقيت "فايرفاكس" در سال گذشته ميلادي و روي آوردن بسياري از كاربران به اين مرورگر بودهاست.
Babak_King
26-02-2006, 12:51
كارشناسان امنيتي از انتشار كرم اينترنتي براي حمله به شبكه لينوكس خبر دادند.
به گزارش بخش خبر تراشه از ایرنا، نام اين كرم اينترنتي خطرناك mare.dاست كه از حفرههاي موجود در سيستم محتواي mamboبهره ميگيرد.
اجزاي اصلي اين كرم به زبان سي نوشته شده است و با گردآورنده gnuc جمع آوري ميشود.
تحقيقات انجام شده توسط كارشناسان رايانهاي نشان ميدهد كه نحوه عملكرد اين كرم اينترنتي به صورت خودكار است.
اين كرم سيستمهاي آسيب پذير را اسكن و شناسايي ميكند و يك نوشته shell Scriptرا نصب ميكند تا بقيه نرم افزار را دانلود كند.
حفرههايي كه توسط شركتهاي امنيتي شناسايي شده كه در mamboو كتابخانه php Xml-rpcقرار دارند بسيار حياتي ارزيابي شده است.
اين شركتهاي امنيتي در حال حاضر وصلههايي را نيز براي اين حفره ها عرضه كرده اند.
يكي از راههاي نفوذ اين كرم اتصال به ميزباني خارجي است كه به هكر اجازه ميدهد تا از راه كنترل سيستم آلوده آن را تحت اختيار خود قرار دهد.
Babak_King
16-03-2006, 17:48
نسخه بروزرسان جدیدی برای توزیع Pie Box Enterprise Linux 4 منتشر شد
سومین نسخه بروزرسان محصول Pie Box Enterprise Linux شرکت ردهت منتشر شد. Pie Box از معماری پردازندههای 64 بیتی پشتیبانی نموده و دارای قابلیتها و امکانات فراوانی برای سیستمهای سرویسدهنده IBM Power و Intel Itanium است.
سومین نسخه بروزرسان محصول Pie Box Enterprise Linux شرکت ردهت منتشر شد. Pie Box از معماری پردازندههای 64 بیتی پشتیبانی نموده و دارای قابلیتها و امکانات فراوانی برای سیستمهای سرویسدهنده IBM Power و Intel Itanium است که بر اساس سورسکدهای سیستمعامل سرور RHEL(Red Hat Enterprise linux) توسعه و بروزرسانی شده و یک نسخه تجاری( با قیمتی در حدود 20 پوند) محسوب میشود.
مهمترین قابلیت افزوده شده در این نسخه پشتیبانی از تکنولوژی چند پردازشی با چند پروسسور است که امکان پردازش همزمانی چندین کار را با استفاده از چند ریزپردازنده مبتنی بر معماریهای 64 بیتی فراهم میکند. همچنین در نسخه جدید این توزیع، باگها و شکافهای امنتی گزارش شده در نسخههای قبلی برطرف شدهاند.
در نسخه بروزرسان Pie Box 4 علاوه بر سازگاری با معماری ریزپردازندههای سرویس دهنده 64-processor Itanium servers شرکت اینتل و Power شرکت آیبیام، از ریزپردازندههای 256 Itanium ،128 Power و Montecito پشتیبانی به عمل آمده است. همچنین در این نسخه از نسخه آزمایشی برنامه OpenIB InfiniBand استفاده گردیده که امکان لینک نمودن چند ماشین سرویسدهنده و بالا بردن سطح کارائی سیستم توسط تکنولوژیهای کلاسترها را فراهم میکند.
Babak_King
16-03-2006, 21:05
دیسک Homa 6.03 برای بروزرسانی Ubuntu 5.10 منتشر شد
نسخه جدیدی از دیسک Homa با هدف آسانسازی بروزرسانی و نصب بستههای نرمافزاری توزیع Ubuntu 5.10 منتشر شد.
نسخه جدیدی از دیسک Homa با هدف آسانسازی بروزرسانی و نصب بستههای نرمافزاری توزیع Ubuntu 5.10 منتشر شد.
دیسک Homa شامل آخرین بستههای بروز شده توزیع Ubuntu 5.10 و همچنین بستههای مورد نیاز کاربران در محیطهای خانگی و اداری میباشد که به کاربرانی که مهارت کافی در نصب و پیکربندی بستههای نرمافزاری جدید و بروز شده برای توزیع اوبانتو را نداشته و یا از یک اتصال اینترنت با سرعت پایین استفاده میکنند، کمک خواهد کرد تا به آسانی و فقط با فشردن یک دکمه Yes یا No توزیع اوبانتو خود را تا زمان انتشار این دیسک بدون اتصال به اینترنت ، بروزرسانی کرده و بستههای جدید را نصب نمایند.
این دیسک اولین خروجی پروژه Homa بوده که توسط علاقهمندان ایرانی توزیع اوبانتو به صورت آزاد و داوطلبانه توسعه و منتشر میشود. در سایت رسمی این پروژه آورده شده است که :" مشکلات فراوانی از جمله کمبود منابع پارسی٬ دشواری دریافت٬ نصب و پیکربندی نرمافزارهای مورد نیاز محیط کاربری و سرعت پایین اتصال به اینترنت برای دریافت نرمافزارها موجب شدهاند که اغلب کاربران ایرانی علاقهمند به استفاده و لذت بردن از دنیای گسترده نرمافزارهای آزاد و سیستمعامل گنو/ لینوکس از ادامه کار با این محیط دلسرد شده و یا حداکثر از آن به عنوان یک محیط درجه دوم در کاربری رایانه یاد کنند. در همین راستا و با هدف سهولت بیشتر کاربران٬ در روزآمد نمودن توزیعهای لینوکس و نصب و پیکربندی اغلب نرمافزارهای مورد نیاز محیط کاربری لینوکس پروژه Homa شکل گرفته است."
لازم به ذکر است که دیسک Homa تحت مجوز GNU General Public License توسعه داده شده است.
Babak_King
05-04-2006, 10:53
فرامينگهام- متخصصان میگويند، فروشندگان بزرگ نرمافزارهای بازرگانی، همچون اوراكل و آیبیام، اكنون با آغاز ارائه محصولات نرمافزاری رايگان در جهت جامعه سورس باز گام بيشتری بر میدارند تا خريداران شركتی، جهت پروژههای بعدی قبل از تصميمگيری امكان انتخاب بهتری داشته باشند.
گرچه گرايش به اين موضوع در مراحل اوليه بيشتر بود، ولی اخيرا اوراكل اعلام كرد كه میخواهد پايگاه داده سورس باز Sleepycat Software را از فروشندگان آن خريداری نمايد، همچنين شايعه علاقه او به JBoss كه يك سرور برنامه كاربردی سورس باز اصلی میباشد، همچنان ادامه دارد.
سال گذشته، آیبیام شركت زيربنايی سورس باز Gluecode Software را خريداری نمود و Check Point Software نيز پاييز گذشته اعلام كرد كه خريد Snort-creator Sourcefire رو به اتمام است. در همين زمان، فروشندگان تجاری نيز تبليغ و عرضه محصولات اختصاصی و تجاری خود را به طور رايگان آغاز نموده و اكنون در حال قرار دادن كدهای اختصاصی خود درون مجموعه سورس باز هستند و به نظريه كسب درآمد از سرويسها و پشتيبانی از نرمافزار توسعه يافته در اين گروه احترام گذارده و به آن اعتبار میبخشند.
هنوز از بابت احاطه و تسلط فروشندگان تجاری روی شركتهای پيشكسوت در ايجاد اين نمونه كار بازرگانی نگرانی وجود دارد. خطر عدم دسترسی كاربر به پرسنل تيم توسعه برنامه كاربردی و خروج پنهانی و ناگهانی از كار روی اين پروژه مهم سورس باز است.
Barry Strasnick، مدير ارشد اطلاع رسانی CitiStreet كه يك شركت كنترل كيفيت در كوانيسی ماساچوست میباشد، میگويد: "به نظر من، موفقيت يا شكست شركتهای بازرگانی در خريد فروشندگان سورس باز به مقدار زمانی بستگی دارد كه میتوانند توسعه دهندگان و سازندگان مهم را برای خود حفظ كنند." يكی از مهمترين دلايلی كه CitiStreet با فروشندگان مثل JBoss معامله میكند، اين است كه پرسنل متخصص اصلی ما میتوانند با پرسنل متخصص آنها كنار بيايند و ديگر نيازی به بحث با افراد و گروههای بيفايده مابين طرفين نمیباشد. او میگويد: "ما به خاطر بروشورهای زيبا يا اعضای فروش خوش ظاهر نرمافزار نمیخريم، بلكه آن را برای بهرهمندی از برنامهنويسان مهم خريداری میكنيم."
نگرانی ديگر فروشندگان تجاری مالك شركتهای سورس باز اين است كه مبادا اين نرمافزار برای تقويت و بهينهسازی محصولات اختصاصی به كار گرفته شود.
Bob lgou، مدير بخش تحقيقات گارتنر میگويد، سوال مهمی كه مشتريان بايد به آن توجه داشته باشند اين است كه پس كد سورس باز چه میشود؟ آيا به همان صورت سورس باز باقی میماند؟ آيا شركت مالك آن، آزمايش بهتر و كيفيت و ارائه خدمات آن را تضمين میكند؟ يا اينكه آن را به صورت اوراق در آورده و با محصول ديگری يكپارچه ساخته و محصول سورس باز را به فراموشی میسپارد؟
اكنون مهم اين است كه فروشندگان با دارايیهای سورس باز جديد خود چه كار میكنند. كاربران نيز با احتياط نظارهگر هستند.
Corey Ostman، مدير ابتكارات تكنولوژی جديد در PriceGrabber.com، در كالورر سيتی كاليفرنيا میگويد: "به نظر من هنوز نمیتوان فهميد كه آيا اين روند موثر و سودمند باشد يا نه. يكی از بزرگترين چالشها اين است كه آيا اين شركتهای بازرگانی محصولات سورس باز را به سرعت و به همان روشی كه تكنولوژیهای leading-edge را ارائه میدهند، تغيير شكل میدهند يا نه؟.
Ostman میگويد، حتی اگر چنين هم باشد، باز مطمئنم كه مجموعه سورس باز برای پر كردن خلا و شكاف بايد چندين گزينه و جانشين ديگر را توسعه دهد. او میگويد: "بازار سورس باز هميشه به صورت پويا و رقابتی بوده است."
اين ابتكاری است كه با علاقه روزافزون شركتی عجين شده و فروشندگان بازرگانی را به ديد نزديكتر به سوی همتاهای سورس باز خود فرا میخواند.
Richard Monson-Haefel، تحليلگر ارشد Burton Group میگويد: "ديگر برای فروشندگان تجاری همين كفايت میكند، چون آنها پی میبرند كه مطمئنا نرمافزار سورس باز با كالا گردانی در بازار از آنها حمايت نخواهد كرد."
او میگويد، آنها سعی میكنند با پنهان ساختن ترس و نگرانی خود و همينطور چالش در برابر كيفيت اين نرمافزار مقاومت نمايند، ولی در حال حاضر، شركتهايی خريد میكنند كه هزينه كار (سورس باز) را تقبل كردهاند.
در حقيقت به پيشبينی گارتنر فروشندگان نرمافزاری كه تا سال 2010 نرمافزار سورس باز را درون محصولات خود بگنجانند، به دليل هزينه تكيه بر منابع مهندسی خانگی، ريسك ناتوانی از رقابت در بازار را برای خود بوجود میآورند.
بخشی از جاذبه فروشندگان تجاری، فرصتی است كه برای جذب توسعه دهندگان بيشتر با هزينه كمتر و محصولات عمومی به دست میآورند، به اين اميد كه بتوانند جهت توليد و عرضه بهتر و گستردهتر روند بازرگانی را به سوی محصولات مقاومتر با قيمت بالاتر سوق دهند.
Monson-Haefel میگويد، آنچه فروشندگان سعی در انجام آن دارند، يافتن جای پا در بازاری است كه به سرعت و بسيار در حال تغيير است. همچنين به دنبال روشهايی برای راهنمايی افرادی میگردند كه از سورس باز استفاده میكنند و در جستجوی پورت فرمهای پيشرفتهتر و مقاومتر هستند. به همين دليل، بعضی از ناظران صنعت میگويند، محصولات سورس باز در صورتی خوب هستند كه به دست سازندگان نرمافزار بازرگانی مناسب تهيه شده باشند.
Tony Wasserman، مدير عامل مركز تحقيقات سورس باز در شعبه ساحل غربی دانشگاه كارنگی ملون در سافت فيلد كاليفرنيا میگويد: "آنها نمیخواهند اين جامعه را خراب كنند يا جلوی توسعه روزافزون آن را بگيرند."
Wasserman میگويد: "البته با هر بار تملك فروشنده، بعضی از خريداران بهتر از بقيه خريد میكنند. او میگويد، در دنيای سورس باز و تجارت، مالكيت بر اساس آنچه مالك انجام میدهد مفيد و عملی يا بيهوده خواهد بود."
Joel Snyder، يكی از شركای اصلی شركت مشاوره Opus One و عضو اتحاديه Network World Lab در مالكيت فروشنده سورس باز مسائل بالقوه فراوانی را میبيند. او میگويد، شركتها بايد از اينكه يك فرد صاحب نام و مشهور، پشتيبان پروژه سورس باز است، خوشحال باشند. چون، مفهوم آن پشتيبانی بهتر و بيشتر از آن است.
Snyder میگويد، اين روند از چند جهت حتمی و اجتناب ناپذير است. او میگويد، نرمافزار يكپارچه شركتی هميشه بايد از چند پشتوانه تجاری برخوردار باشد. بعضی از مهمترين پروژههای سورس باز مثل لينوكس، MySQL، BIND و Sendmail هميشه در حد وسيع و گسترده در دسترس هستند، چون شركتها هزينه زيادی را برای آنها صرف میكنند.
Snyder میگويد، فداكاری و گذشت نيز به تنهايی نمیتواند توسعه دهندگان نرمافزاری را كه مجبور به كسب درآمد هستند، حفظ كند. او میگويد، حقيقت اين است كه دو موضوع سورس باز و تجارت با هم رشد و رونق بهتری دارند.
Bob Hecht از مسائل بالقوه اجرا كنندگان سورس باز خريداری شده آگاه است، ولی اين مسئله از وابستگی او به نرمافزار سورس باز برای سيستمهای مهم ماموريتی شركت Informa نمیكاهد.
Hecht كه معاون بخش استراتژیهای محتوا در شركتی واقع در لندن است و خدمات تهيه نشريه، حوادث و اطلاع رسانی را به عهده دارد، میگويد: "يكی از مهمترين ريسكهايی كه شركتها در خريد نرمافزار سورس باز میكنند، برای كسب موفقيت است."
معنای موفقيت يعنی پايان صرف هزينه زياد برای خريد يك وسيله.
Hecht میگويد، شركت Informa برای اكثر برنامههای كاربردی پيشرفته خود از يك مجموعه كامل لينوكس استفاده میكند، همچنين در چندين برنامه كاربردی خود موتور جستجوی Lucene محصول Apache را جايگزين كرده است كه با پورتال Liferay سرهم بندی شده و آماده سازگاری با اولين سری نرمافزار كنترل محتوای شركتی سورس باز محصول Alfresco Software است.
Hecht میگويد، Informa همچنين در حال آماده سازی و عرضه يك پلاتفرم با محتوای چند ميليون دلاری است كه از يك مخزن اطلاعات My SQL استفاده میكند. Hecht جهت تهيه خلاصهای از موضوع كه توسعه يا پشتيبانی از يك برنامه سورس باز در آن كاهش يافته است، به پرسنل داخلی بخش توسعه Informa اطمينان میدهد كه در زمينه اين محصول تخصص و مهارت پيدا كنند.
او میگويد، ما به آن به عنوان دليلی برای آشنايی با اين پلاتفرم و كسب مهارت درباره آن نگاه میكنيم و آينده خود را بدين طريق تضمين مینماييم و با انجام اين كار خود را از شر اينگونه مشكلات بالقوهای كه بر سر راهمان است، مصون می سازيم. همچنين جاذبه سورس باز بايد اين پيام را برای خريداران IT دربرداشته باشد كه دوام و پايداری سورس باز قابل تحسين است.
Michael Goulde، تحليلگر ارشد Forrester Research میگويد: "اگر فكر میكنيد كه سورس باز متعلق به امروز بوده و به رواج دائمی آن شك داريد، بايد بدانيد مبالغ هنگفتی كه در حال حاضر برای آن هزينه میشود به يك موفقيت و شهرت مقطعی و كوتاه ختم نمیشود. اگر تا به حال به آن توجهی نداشتهايد، اكنون بايد آن را مدنظر قرار دهيد."
Babak_King
18-04-2006, 21:54
اپنسورس يك اكوسيستم است
ترجمه: هومن تحويلداري
ماهنامه شبکه - اسفند ۱۳۸۴ شماره 63
اشاره :
اين جنبش نرمافزاري با تقسيمشدن به شاخههاي فرعي با محوريت نرمافزارهاي كاربردي تجاري، باعث بهوجود آمدن سرويسهاي ارزش افزوده مرتبط با اين نرمافزارها شده و از همه مهمتر، توجه و علاقه سرمايههاي سرگردان را نيز بهخود جلب نموده است .
منبع: بيزنس ويك
هيجده ماه پيش سه نفر بهنامهاي John Roberts ،Clint Oram و Jacob Taylor كه در شركتي بهنام Epiphany نرمافزارهايي در زمينه خدمات بهمشتريان و پشتيباني مينوشتند، از كار خود استعفا دادند. اين گروه سه نفره تصميم داشتند با هدف قرار دادن همان بازار، اقدام به نوشتن برنامهاي جديد ولي اينبار با استفاده از كدهاي اپن سورس بنمايند. اينكار سه ماه بيشتر طول نكشيد و تا انتهاي ماه چهارم يعني در عرض يكماه كل سرمايه لازم براي اينكار تامين شد.
كمي بيش از يكسال بعد، شركت آنان بهنام SugerCRM بيش از 325 هزار نسخه از برنامه را بهفروش رساند و پس از دور دوم جمعآوري سرمايه، ارزش شركت به 75/7 ميليون دلار افزايش يافت. عرضه رايگان نرمافزار، براي اداره شركتي كه با جذب سرمايه مالي شروع بهكار نموده راه درستي نيست. اما Roberts و شركاي او، طلايهدار مقصد بعدي جنبش اپنسورس، يعني نرمافزارهاي تجاري هستند.
وي بهعنوان مديرعامل اين شركت ميگويد: "تا آنزمان كسي در يك شركت كه زمينه كاري آن نرمافزارهاي اپن سورس باشد ، سرمايه گذاري نكرده بود. كار ما در واقع حركتي زيربنايي بود".
جنبش اپن سورس در حال برداشتن قدم بزرگ ديگري روبه جلو است. شركتها، سرمايهگذاران و بسياري از تحليلگران مطمئنند كه بهزودي براي تمام نرمافزارهاي تجاري شركتها، در مقياس ميليوني، جايگزين اپنسورس در دسترس خواهد بود. Ray Lane يكي ازشركاي Kleiner Perkins Caufield Byers و يكي از افراد باتجربه در زمينه نرمافزار ميگويد : " فكر نميكنم كه بتوان براي اين كار، محدودهاي تعيين كرد".
هربار يك گام به جلو
بسياري ازسرمايه گذاران درعرض هجده ماه گذشته بيش از چهارصد ميليون دلار در پنجاه شركت درزمينه اپن سورس سرمايهگذاري كردهاند و اينكار هنوز هم ادامه دارد. شايد اين مبلغ پول زيادي بهنظر نرسد، اما بايد درنظرداشت كه اين شركتها به طرزي باورنكردني سودآور هستند. ديگر نيازي نيست لشكري از كارمندان را بهعنوان فروشنده يا مهندس استخدام نمايند. زيرا جامعه اپنسورس مي تواند از پس تمام كارها بربيايد.
سرمايهگذاران زمينههاي جديدي براي سرمايهگذاري يافتهاند.
از برنامههاي هوشمند تجاري كه عمليات يك شركت را زير نظر ميگيرد گرفته، تا نرمافزارهاي خاص و سفارشي همانند اجراي سيستم هاي كامپيوتري يك بيمارستان .
هر بار كه يك نرمافزار اپنسورس دانلود ميشود، درواقع يك گام به شكسته شدن انحصار شركتهايي همچونSAP ، اوراكل و مايكروسافت، در زمينه نرمافزارهاي تجاري نزديك ميشويم.
نرمافزاري كه يك شركت زماني براي آن ميليونها دلار هزينه ميكرد، اكنون از طريق اينترنت به صورت رايگان دردسترس است و لازم نيست همانند خريدهاي چندين ميليون دلاري، نگران تامين اعتبار باشيم. همچنين از آنجايي كه اين نرمافزارها اپن سورسند، ميتوان آنها را به صورت دلخواه تغيير داد يا سفارشي سازي نمود.
اكوسيستم جديد
اكنون شاهد ظهور يك اكوسيستم جديد در اپنسورس هستيم. فشار زيادي براي توليد بيشتر نرمافزارهاي كاربردي وجود دارد. اما اين جنبش بسيار قوي است. شركتهاي خدمات فناوري نيز در حال تطبيق خود با نرمافزارهاي اپن سورس هستند. SpikeSource را در نظربگيريد .
اين شركت را Kim Polese مديريت ميكند. او موسس شركت Marimba و يكي ازتوسعهدهندگان اصلي نرمافزار جاواي سانمايكروسيستمز بود. SpikeSource تحت نظر Lane و در شركت Kleiner Perkins رشد نمود. Lane مي گويد:" ما به شركت هاي كوچك اپنسورس مانند MySQL و JBossفكر مي كرديم .
هركدام از اينها در واقع جزئي از يك معماي بزرگ هستند. ما گفتيم : چرا ما تمام اين اجزاي اين معما را كنار هم نگذاريم و آنرا حل نكنيم ؟"
SpikeSource و رقيب آن SourceLabs، هردو نقشي بهعنوان يك واسطه براي شركتهاي بزرگ و همچنين پروژههاي اپنسورس برعهده دارند و وظيفه يافتن، تست كردن و ارزيابي ايده هاي مطرح شده از طرف صدها نفر از افراد را انجام ميدهند.
كار بعدي آنها، مشاوره با شركت ها در چگونگي به انجام رساندن پروژههاي آنان است.آنها درصورت بروز مشكلات، از اين شركتها پشتيباني هم ميكنند. حتي به منظور محافظت قانوني، شركتهايي مانند BlackDuckنيز تاسيس شدهاند كه آندسته از كدهاي اپنسورسي كه يك شركت دانلود كرده است را مورد بررسي قرار ميدهند تا از همه جوانب كار اطمينان حاصل كنند و از بروز مشكلات قانوني و حقوقي جلوگيري نمايند.
طلايهداران
Charlie Brenner معاون ارشد مركز فناوري كاربردي شركت Fidelity كه مسئوليت مديريت پروژههاي اپنسورس را برعهده دارد، ميگويد: "وقتي كه ما كار اپنسورس را شروع كرديم ، هيچ قانوني در اين كار وجود نداشت" . او ادامه مي دهد: "SpikeSource، مثال كاملي از شركت است كه آنچه را كه ما به صورت داخلي انجام دادهايم، به دنياي خارجي منعكس ميكند و اين براي ما بسيار ارزشمند است ".
سيستم عامل لينوكس كه درسال 1991 ظاهرشد، هدايت موج عظيم نرمافزار اپنسورس را برعهده گرفت. اين برنامه كه هزاران داوطلب آنرا توسعه دادهاند، در حال حاضر 4/2 ميليارد دلار از بازار 49 ميليارد دلاري سيستم عامل سرور را در اختيار دارد و پيشبيني ميشود تا پنج سال آينده هرساله پانزده درصد به رشد آن افزوده شود.
در بازار مرورگرها نيز فايرفاكس قهرمان اپن سورس، هشتدرصد از بازار را تسخير نموده است. اين در مقايسه با سهم 87 درصدي اكسپلورر مايكروسافت بسيار ناچيز است . اما فايرفاكس رشد خوبي داشته و توانسته است درطول يك سال سهم بازار اينترنت اكسپلورر را به زير نوددرصد برساند. بايد گفت كه تاكنون هيچ شركتي نتوانسته بود تا اين حد به غول ردموند (مايكروسافت) ضربه وارد كند.
تاثيرات ديگر
در مرحله بعدي شركتهايي همچون MySQL ظهور نمودند كه براي تجارت بانكهاي اطلاعاتي اوراكل يك رقيب محسوب ميشدند. شركتي مانند JBoss نيز با برنامههاي داراي مجوز شركت BEA Systems و IBM، در زمينه نرمافزارهاي سرور، به رقابت برخاستند. تاكنون اين شركتها اكثرا كوچك وخصوصي بودهاند. اما هر سال شاهد هستيم كه درآمدهاي آنها دو برابر و حتي سه برابر مي شود.
بسياري ازاين شركتها درحال حاضربه خاطر هزينههاي پايين عملياتي تجارت اپن سورس، از سودآوري زيادي برخوردارند. تحليلگران انتظاردارند درآمد شركت MySQL درسال جاري به چهل ميليون دلار برسد. Greg Gianforte مديرعامل شركت RightNow Technologies كه ميزبان نرمافزار مديريت مراكز تلفن براي سازمان هاست ميگويد : " ما احتمالا يكي ازمشتريان بزرگ آنها هستيم. "Gianforte ميگويد: شركت وي با اجراي كلي يك نرمافزار اپنسورس باعث پايين آوردن هزينهها شدهاست.
او ميگويد:" اپن سورس تاثير چشمگيري بر سودآوري يك شركت دارد". اكنون هزينههاي فناوري شركت وي كه شامل پرسنل، ارتباطات و تجهيزات است، تقريبا شش درصد درآمدها را تشكيل ميدهد. اما با استفاده از نرم افزارهاي داراي مجوز، اين ميزان حدود بيستدرصد و در برخي از موارد براي نرمافزارهاي گرانقيمت بيش از چهلدرصد خواهد بود.
واژه طلايي
يك طرز تفكر طلايي در اپنسورس در حال شكلگيري است. بسياري ازسرمايه گذاران مشتاقند تا راه پرسود بعدي را بيابند. آنها در اينترنت به دنبال سايتهايي هستند كه روي پروژههاي اپنسورس فعاليت ميكنند. واژه اپنسورس را ميتوان در بسياري از جلسات كه در سراسر جهان برگزار ميشود، شنيد.
پس از آنكه Nick Sturiale يكي ازشركاي موسسه مالي Sevin Rosen در شركت تازهكاري با نام XenSource كه سازنده نرمافزارهايي براي استفاده بهينه از قدرت كامپيوتر است، سرمايهگذاري نمود، و بيش از سي شركت ديگر نيز به وي ايدههايي در زمينه اپن سورس ارائه نمودهاند. اما Sturiale روي هيچيك ازآنها سرمايهگذاري نكرد و خود او ميگويد كه بيش از نصف آنها اصلا ارزش ملاقات مجدد را نداشتند.
او ميافزايد: "افراد و گروههاي خيلي زيادي هستند كه دراين زمينه فعاليت ميكنند و اين اصلا خبرخوبي نيست ". او همچنين زياد مطمئن نيست كه تمام سرمايهگذاريها دراين زمينه ثمربخش باشند. وي ميگويد: "تقاضاي بسياري براي كار در اين زمينه وجود دارد. درحالي كه بازار اصلا از رشد خوبي برخوردار نيست ".
در حال حاضر براي قضاوت درباره ميزان رشد اين شركتها و اينكه آيا آنها برگشت سرمايه خوبي دارند يا خير، خيلي زود است. بسياري از استراتژيهاي تجاري براساس عرضه رايگان اين نرمافزارها ازطريق اينترنت، و پس از آن فروش نسخه كامل و تكميل شده و يا اخذ هزينههايي بهعنوان آموزش، نگهداري و پشتيباني قرار دارند.
اما در اين ميان بازدهي و سودآوري همچنان بهعنوان يك مشكل باقي ميماند. درحاليكه طبق اعلام اين شركتها ، آمار دانلود برنامههاي آنها به دهها هزار مي رسد، اما تنها دو درصد از مشتريان بابت اين نرمافزارها پول پرداخت مي كنند . از اين گذشته تحليلگران هشدار مي دهند با وجود اينكه شركتهاي نرمافزاري براي استمرار تجارت خود به اپنسورس تكيه ميكنند، بازهم اين موضوع دليلي براي وجود بازار براي شركتهاي توليدكننده نرمافزارهاي اپن سورس نخواهد بود .
البته موضوع اميدواركننده ايناست كه تعداد زيادي از شركتها به خاطر رايگان بودن ايندسته از نرمافزارها به امتحان آن خواهند پرداخت. طبيعت وب و جامعه اپنسورس باعث ميشود شركتها براي برنامهريزي فروش خود به تشكيلات پرهزينهاي نياز نداشته باشند.
اين شركتها بهجاي استخدام فروشندگان باتجربه و پرداخت حقوق بالا به آنان و همچنين صرف سرمايه و زمان، در بستن قراردادها با مديرعاملهايي كه به همه چيز و همهجا مشكوك هستند، تنها كد نوشته شده برنامههاي خود را روي اينترنت قرار ميدهند. اغلب، برنامهنويسان در شركت ها، كدهاي اين نرم افزارها را براي تست دانلود ميكنند و پس از آن، مزايا و كارايي اين نرمافزارها دهان بهدهان خواهد گشت. اكنون حتي شركتهاي تازه كاري مانند SugarCRM و JasperSoft نيز بدون آنكه حتي يك سكه براي بازاريابي هزينه كنند، روزانه دهها هزار دانلود دارند.
گوشهنشينان
برخي از شركتها به خاطر هزينه اوليه پايين ترجيح ميدهند در حاشيه اين سرمايهگذاري پرخطر حركت كنند تا از تبعات منفي آن در امان بمانند. Digium و Compiere دو شركت قديمي در زمينه توليد نرمافزار كه ضمنا از موفقترينها هم بهحساب ميآيند، هيچگونه سرمايهگذارياي در اين زمينه انجامندادهاند.
درواقع آنها هيچ وقت به سرمايهگذاري احتياجي هم ندارند. شايد اين شركتها هيچوقت به شركتهاي ميليارد دلاري تبديل نشوند، اما حاشيه امن خوبي براي خود در اين بازار بهوجود آوردهاند. Jorg Janke، بنيانگذار Compiere ميگويد: بسياري ازپيشنهادهايي سرمايهگذاران را رد كرده است .
اين شركت، توليد كننده نرمافزار برنامهريزي منابع سازماني بهصورت اپنسورس است. برنامهنويسي در اين زمينه كار بسيار دشواري است . زيرا اينگونه برنامهها تمام فعاليتهاي يك شركت، از حسابداري گرفته تا توليد منابع انساني را تحت كنترل قرارميدهد.
اين نرمافزارها معمولا بهصورت سفارشي براي شركتها نوشته ميشوند و بههمين خاطر نصب ونگهداري آن ميتواند ميليونها دلار هزينه در برداشته باشد. با اين وجود ازسال 1999 تقريبا نهصد هزار نسخه از نرمافزار اين شركت دانلود شده است.
Janke با اينكه ميداند شركتهاي بزرگ Compiere را به SAP يا اوراكل ترجيح نخواهند داد، اما درميان شركتهاي متوسط جهان، جايگاه ويژهاي براي شركت خود بهوجود آورده است. بيشتر اين شركتها در حال اداره چند تجارت كوچك درداخل خود هستند و نيازدارند براي كنترل عمليات خود از نرمافزارهاي ارزانتر استفاده كنند. Janke ميگويد ما اين شركت ها را هدف نگرفتيم . آنها خودشان ما را پيدا كردند.
نيازمنديها
درصد كمي از مشتريان شركت Compiere براي اين شركت منبع درآمد محسوب مي شوند . در واقع اين شركت براي ايجاد تغييرات و سفارشيسازيهايي كه ميبايست بر روي نرمافزارهايش انجام پذيرد، روي شبكه اي متشكل از شصت توزيع كننده و خرده فروش مستقل حساب مي كند . درآمد حاصل از اين كار ، گاه به پنجاه هزار دلار هم مي رسد ، با اين وجود Compiere تنها بخش كوچكي از آن را برميدارد.
Janke ميگويد: اين شركت با هزينههاي بالاسري بسيار كم، از سال 2003 تاكنون، سودآوري چشمگيري داشته و هر سال درآمدش دو برابر شده است. او ميافزايد: " قرارنيست مدل تجاري ما دنيا را فتح كند يا سودآوري فوقالعاده بالايي داشته باشيم، ما بيشتر مايليم يك تجارت با دوام داشته باشيم ".
شركت هايي كه ازپشتيباني مالي برخوردارند بايد عملكرد بهتري داشته باشند. زيرا تنها درصد بسيار كمي از مشتريان، بابت دانلود نرمافزار پولي ميپردازند، آنها مجبور خواهند بود حجم فعاليت خود را از شركتهاي تازه كار، به مراتب بالاتر ببرند و اين امر موجب نگراني سرمايهگذاران مي شود.
Danny Rimer از شركت سرمايهگذاري ايندكس يكي از سرمايه گذاران با شهامت در اپنسورس بوده است. او ميگويد با سرمايهگذاري در MySQL و شركت Skype كه درزمينه انتقال صدا ازطريق اينترنت (VoIP) فعاليت دارد ، تاكنون از اين مدل تجاري كه بر پايه دانلود رايگان قراردارد، ضربه نخورده است. وي خاطرنشان مي كند كه موفق شدن در چنين تجارتهايي به سه چيز احتياج دارد:
- نرمافزار مورد نظر بايد مثل نرمافزار پايگاهداده هاي MySQL از نوع كالا باشد.
- نرمافزار مورد نظر بايد به گونهاي باشد كه شركتهاي معمولي پيش از اينكه گزينههاي ديگري را مدنظر قراردهند بدانند كه چرا به آن احتياج دارند.
- اين نرمافزار به بازاري مملو از كاربراني نياز دارد كه از پرداخت هزينه براي نرمافزارهاي كنوني خسته شدهاند و انگيزه لازم براي رويكرد به سمت نرمافزارهاي اپنسورس را داشته باشند.
Rimer معتقداست در اين زمينه براي شركتهاي خدماتي و سازمانهاي زيربنايي نيز فرصتهايي وجود دارد . اما زمانيكه صحبت از نرمافزارهاي كاربردي اپن سورس بهميان ميآيد ، او خيلي مطمئن نيست كه بازار براي كالاهاي مصرفي به اندازه كافي وجودداشته باشد.
سلاح هاي بزرگ
سخنان Rimer حداقل براي كوتاه مدت صحيح بهنظر ميرسند. حتي بزرگترين طرفداران اپنسورس نيز تمام تجارت خود را بهسوي آن سوق نميدهند. Brenner از شركت Fidelity ميگويد: " ما طرفداران پروپاقرص اپنسورس هستيم.
اما هنوز هم تعهد زيادي در قبال فروشندگان بزرگ نرمافزاري داريم ". وي ميافزايد: " ما به بازار بزرگ تجاري فروشندگان نرمافزاري تكيه ميكنيم و احتمال كمي وجود دارد كه به سرعت از آنها فاصله بگيريم":
اما اگر نرمافزار اپن سورس آن طور كه در تبليغات بيان مي شود كارايي داشته باشد، ميتوان مطمئن بود كه شركتهاي زيادي همانند Fidelity حركت بهسوي اپنسورس را آغاز مينمايند .
البته اين حركت تدريجي است و باعث خواهد شد مديراني كه اكنون حساب زيادي روي نرمافزارهاي داراي مجوز بازكردهاند، دچار دردسر بشوند. Rimer ميگويد: " يك كسبوكار كوچك و پرسود كه سودآوري آن درحدود پانزده ميليون دلار درسال است، بهنظر نميرسد مسير خود را بهسمت ما تغييردهد. ما بهدنبال سرمايهگذاري براي فروشندگان بزرگ نرم افزاري هستيم " .
به زودي نسل جديد شركتهاي اپن سورس اين فرصت را خواهند يافت تا ثابت كنند نرمافزار آنها تا چه حد فراگيرخواهد شد و اينكه حالا ديگر اپنسورس يك اكوسيستم است.
Babak_King
30-04-2006, 12:24
تعداد بدافزارهاي لينوکس در سال 2005 دو برابر شد
اگر چه تعداد تهديدات امنيتي بر ضد سيستم عامل کد باز لينوکس در سال 2005 نسبت به سال 2004 دو برابر شد، اما انتظار مي
رود در سال 2006 خطر اصلي متوجه کاربران رايانه هاي مکينتاش شرکت اپل باشد.
به گزارش بخش خبر تراشه از هموطن سلام، آزمايشگاههاي Kaspersky در روسيه در تحقيقات خود بدين نتيجه رسيده که در سال 2005 دقيقا 863 بدافزار براي سيستم عامل لينوکس طراحي شده، حال آنکه اين رقم در سال 2004 برابر با 422 مورد بود.
جالب آنکه بنا به گزارش سيمانتک تنها در نيمه اول سال 2005 نزديک به 11 هزار بدافزار براي آلوده کردن سيستم عامل ويندوز طراحي شد.
کارشناسان Kaspersky در توضيح اين مساله که چرا در سال 2006 مکينتاش و اپل طعمه ويروس نويسان خواهند بود مي گويند، طراحي رايانه هاي مکينتاش و سيستم عامل OS X به گونه اي است که زمينه را براي فعاليتهاي تخريبي فراهم مي آورد. ضمن اينکه خطاهاي بسياري در اين سيستم عامل وجود دارد که هنوز شناسايي نشده است.
دولت سوئيس و آفريقاي جنوبي آمادگي خود را براي تغيير دادن سيستم عاملهاي خود از ويندوز به لينوكس اعلام كردند.
به گزارش روابط عمومي و تبليغات طرح ملي نرم افزار آزاد متن باز، دولت سوئيس با شركت ناول تنها توزيعكننده لينوكس قراردادي تنظيم كرد كه شركت ناول متعهد شد دسكتاپ ۳هزار رايانه را به سيستم عامل لينوكس مجهز كند.
همچنين دولت آفريقاي جنوبي جهت بازيافت طرحهاي مناسب براي تغيير دادن سيستم عامل ۱۴هزار رايانه از ويندوز به لينوكس اعلان عمومي كرد تا آن را به گروههاي توانا ارايه دهد.
در حال حاضر سازمانهاي دولتي از نرم افزارهاي متن باز در ساختار مختلف استفاده ميكنند و اين بزرگترين حركت اساسي براي مهاجرت از ويندوز به لينوكس است و نرم افزارهاي متن باز هم اكنون به سرعت در حال پيشرفت و فراگير شدن هستند.
طبق پيش بيني اين دو دولت تغيير ياد شده تاثير به سزايي در كارايي ثبات آي تي و پيشرفت نرم افزار آنها خواهد شد و همچنين انگيزه مضاعفي را در دولت ديگر براي انجام عمل مشابه بوجود ميآورند.
;)
irna.ir
شرکت موتورولا هم به جمع شرکتهايي پيوسته که براي استفاده از فن آوري متن باز در تلفن هاي همراه تلاش مي کنند.
اين شرکت در تلاش است فن آوري mobile Java خود را به صورت کدباز درآورد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اين شرکت به زودي چارچوب و نمونه هايي آزمايشي از Mobile Information Device Profiles (MIDP) 3.0 را براي بارگذاري رايگان عرضه مي کند. موتورولا همچنين سايتي را به آدرس [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] براي اطلاع رساني در اين مورد داير کرده است.
مقمات موتورولا مي گويند هدف نهايي آنان از اين کار تشويق برنامه نويسان به تهيه نرم افزارهاي تلفن همراه مبتني بر جاواست که کار چندان ساده اي هم نيست.
انتظار مي رود اولين توليدات حاصل از اين ابتکار عمل ظرف شش ماه آينده در دسترس باشد.
;)
taliyanews.ir
Babak_King
04-06-2006, 13:08
لینوکس فارسی در مقابل هکرها نفوذ ناپذیر است
رييس دانشگاه علمي كاربردي پيام شهركرد گفت:" هكرهاي" رايانهاي جهان به هيچ عنوان توان نفوذ به سيستم نرمافزاري " لينوكس فارسي" را ندارند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایرنا، "سيد جلال حسينيان" افزود: سيستم " لينوكس فارسي" از ضريبامنيت و اطمينان بسيار بالايي برخوردار است و كدهاي آن بهگونهاي طراحي شده است كه قابل نفوذ براي هكرها نباشد.
به گفته وي، از ديگر ويژگيهاي اين سيستم بالا بودن سرعت و بومي بودن آن است كه موجب افزايش ضريب امنيت سيستم ميشود.
دبير"همايش نرمافزارهاي آزاد، متن باز و لينوكس فارسي"افزود: برنامههاي اين سيستم بر اساس نيازهاي كاربران نوشته ميشود.
اين متخصص نرمافزار گفت: به دليل اين كه سيستم مذكور مختص ايران ميباشد و سرور (دستگاه پردازشگر مركزي)آن در كشور نصب شده است، امكان نفوذ پذيري آن در سطح بينالمللي به حد صفر ميرسد.
به گفته وي، اين سيستم در راهاندازي"اينترنت ملي"نقش مهمي ايفا ميكند و در صورت قطع اينترنت، سيستم لينوكس فارسي پس از متصل شدن، به صورت خودكار فعال خواهد شد.
دبير "همايش نرمافزارهاي آزاد متن باز و لينوكس فارسي" گفت: با توجه به اينكه ايران عضو ناظر سازمان تجارت جهاني است، از اين پس بايد قانون "كپي رايت " را رعايت كند بخصوص اينكه نصب سيستم نرمافزاري "ويندوز" براي كشور هزينه بسيار بالايي را به همراه خواهد داشت.
حسينيان اظهار داشت: نصب سيستم "ويندوز" روي هر دستگاه رايانهاي دولتي و اداري يكصد دلار براي ايران هزينه دارد و موجب خروج ارز از كشور ميشود.
به گفته وي، سيستم نرمافزاري " لينوكس فارسي " قابليت نصب روي تمامي رايانههاي خانگي را دارد.
دبير همايش" لينوكس فارسي"گفت: اين سيستم از سال ۸۲از سوي گروه فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي شريف در كشور طراحي شد و پيش بيني ميشود ، تا سال آينده اين سيستم در تمامي كشور فعال شود.
حسينيان تاكيد كرد: تمامي سيستمهاي نرمافزاري كشور تا پايان سال ۸۶به صورت كامل فارسي خواهند شد.
وي يادآور شد: نخستين همايش "لينوكس فارسي" ۱۰خردادماه امسال در مجتمع فرهنگي هنري "غدير" شهركرد با همكاري شوراي عالي انفورماتيك و شوراي عالي اطلاع رساني برگزار خواهد شد.
در زمان حاضر اكثر دستگاههاي دولتي در استان چهار محال و بختياري از برنامههاي نرمافزاري"ويندوز "۹۸و " ويندوز "xpروي سرورهاي خود استفاده ميكنند.
Babak_King
04-06-2006, 13:42
شركت "رد هت" چندين حفره امنيتي سيستم عامل "لينوكس" را اصلاح كرد
شركت "رد هت" به عنوان يكي از بزرگترين ارائهدهندگان سيستمعامل داراي كد باز "لينوكس" مجموعه وصلههاي اصلاحي و به روزنگار جديدي را براي ترميم ۱۶ايراد امنيتي شناسايي شده در نگارشهاي خانگي و تجاري سيستمعامل "لينوكس" خود منتشر كرد.
به گزارش بخش خبر تراشه از ایرنا، هماكنون شركت "رد هت" از كاربران نسخه چهارم نگارش خانگي سيستمعامل خود به نام "رد هت دسكتاپ لينوكس" ( (Red Hat Desktop Linuxو همچنين نسخه چهارم نگارش تجاري سيستم عامل خود به نام "رد هت اينترپرايز لينوكس" (Hat Enterprise Linux (Redدرخواست كردهاست سيستمهاي عامل خود را به روز نگاري كنند.
از ميان ۱۶حفره امنيتي اصلاح شده توسط شركت "رد هت"، ۱۰مورد مهم و خطرناك و ۶مورد ديگر كم اهميتتر اعلام شدهاند.
تحقيقات جديد نشان دادهاست به رغم كم بودن نسبي تعداد ويروسهاي نوشته شده براي حمله به نرمافزارهاي داراي كد باز، تعداد حملات صورت گرفته بر عليه رايانههاي مبتني بر سيستمعامل "لينوكس" در سالهاي اخير رو به افزايش گذارده است.
به علاوه در ماه آوريل گذشته شركت توليدكننده نرمافزارهاي ضد ويروس "كاسپرسكي" از شناسايي نخستين ويروس رايانهاي خبر داد كه قادر است هر دو سيستمعامل "ويندوز" و "لينوكس" را مورد حمله قرار دهد.
سيستم عامل "لينوكس" بر خلاف سيستم عامل "ويندوز" شركت مايكروسافت داراي كد باز است و اين بدان معناست كه برنامه اصلي نوشته شده براي اين سيستم عامل براي استفاده عموم موجود بوده كه شركتهاي مختلف از جمله "رد هت" و "ناول" اين برنامه اصلي را به دلخواه خود تكميل كرده و نگارشهاي مختلف "لينوكس" را به نام خود به بازار ميدهند.
Babak_King
04-06-2006, 13:45
نسخه سازگار با لينوکس Picasa عرضه شد
گوگل نسخه اي از نرم افزار رايگان سازمان دهي عکس Picasa را روانه بازار کرده که با سيستم عامل کدباز لينوکس سازگار است.
به گزارش بخش خبر تراشه از هموطن، برنامه نويسان گوگل براي طراحي اين نرم افزار چندين ماه بر روي Picasa کار کرده اند.
گفتني است که اين نسخه از تمامي امکانات نسخه ويندوز Picasa برخوردار است.
Babak_King
04-06-2006, 13:47
موزيلا فايرفاکس 1.5.0.4 نسخه نهايی منتشر شد
نسخه ی جدید مرورگر صفحات وب موزیلا فایرفاکس، سریعتر از گذشته، ایمن تر، کاربرپسندتر و با پشتیبانی از تمامی استانداردهای طراحی وب امروز توسط بنیاد موزیلا منتشر شد.
به گزارش بخش خبر تراشه از وین بتا، پروژه ساخت و توسعه موزیلا فایرفاکس (که در ابتدا با نام "فونیکس" و سپس با نام "فایربرد" شناخته می شد) در حقیقت طراحی جدیدی در ساختار مرورگر موزیلا می باشد که با کمک زبان برنامه برنامه نویسی XUL بهینه سازی شده تا بتواند بر روی پلتفرم های مختلف قابل اجرا باشد.
این مرورگر کم حجم، دارای سرعت بالا جهت نمایش صفحات وب بوده و امکان استفاده از آن برای کاربران مبتدی آسان است. قابلیتهایی همچون نمایش صفحات وب در Tab های جداگانه و امکان محافظت در برابر تبلیغات باز شونده از دیگر خصوصیات این مرورگر می باشد.
Babak_King
21-06-2006, 00:00
استفاده از سيستم عامل Linux در گوشيهاي تلفن همراه 4 كمپاني بزرگ جهان
چهار شركت بزرگ سازنده گوشيهاي تلفن همراه جهان از جمله موتورولا ، Nec ، پاناسونيك و سامسونگ از نصب سيستم عامل Linux برروي گوشي هاي تلفن همراه توليدي خود خبر دادند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران ، از ايلنا ، اين اقدام آينده كاري ديگر شركتهاي سيستم عامل از جمله مايكروسافت و Symbian را تهديد ميكند.
گزارشات حاكي است، يكي از مزاياي سيستم عامل Linux در مقايسه با ديگر سيستم عاملهاي به كار رفته در ديگر گوشيهاي همراه ، اين است كه براي ريبوت كردن ، نيازي به خارج كردن باتريهاي گوشي تلفن نيست كه اين امر كار را براي كاربر بسيار آسان ميكند.
در حال حاضر سيستم عامل Linux بر روي بسياري سرويسهاي تلفن همراه نصب شده است.
طبق گزارشات ، شركت موتورولا در حال حاضر 5 ميليون گوشي از جمله مدل Ming و Rokr E2 به آسيا به خصوص چين صادر كرده است.
گفتني است ، به زودي مدل Rokr E2 به بازار فروش اروپا نيز راه خواهد يافت.
Babak_King
29-06-2006, 15:29
لينوكس 64 بيتي
مهيار داعيالحق
ماهنامه شبکه - دي ۱۳۸۴ شماره 61
اشاره :
در چندين شماره پياپي گذشته ماهنامه شبكه، موضوع فناوري محاسبات 64 بيتي در سيستمعاملهاي ويندوز اكسپي و 2003، پلتفرم برنامهنويسي داتنت، بانكهاي اطلاعاتي و پردازندههاي اينتل و AMD مورد بررسي قرار گرفت. به نظر ميرسد معرفي اين فناوري در دنياي سيستمعامل لينوكس (كه شايد زودتر از ويندوز هم به آن دست يافت) خالي از لطف نباشد.
در اواسط سال 1995، فناوري 32 بيتي بر روي سيستمعاملهاي ويندوز 95 مايكروسافت و OS/2 آيبيام پا به عرصه ظهور گذاشت. در آن زمان بسياري تصور ميكردند كه فناوري ديگر به انتهاي شكوفايي خود رسيدهاست. از اينرو فكر پديدهاي به نام <محاسبات 64 بيتي> را هم در ذهن خود نميپروراندند. در حالي كه در همين زمان و حتي چند سال قبل از آن هم صحبت از فناوري 64 بيتي به ميان آمده بود. اما به دليل اينكه اين رخداد در دنياي PC ها و بهويژه محيط پركاربرد ويندوز مايكروسافت به وقوع نپيوسته بود، كمتر كسي از آن خبر داشت.
در واقع اولين بار در سال 1992 پردازندههاي DEC Alpha (مبتنيبر معماري RISC ) امكان دسترسي 64 بيتي به فايل و فايلسيستم را فراهم ساختند. در آن زمان سيستمعاملهاي Open VMS و Digital Unix توانستند بهترين بهره را از قابليتهاي اين پردازنده ببرند. پس از آن و در سال 1993 لينوكس نيز به جمع سيستمعاملهاي پشتيبانيكننده از پردازندههاي DEC پيوست و در سال 1995 نيز نسخههايي از لينوكس براي اجرا در پردازندههاي 64 بيتي، نظير Ultra Sparc سان مايكروسيستمز و MIPS آيبيام ساخته شدند؛ درحاليكه در وادي PCها هنوز هم ويندوز و هم لينوكس در دنياي 32 بيتي زندگي ميكردند.
بالاخره در سال 2001 شركت اينتل اولين سري پردازندههاي 64بيتي PCها را با نام ايتانيوم به بازار عرضه كرد كه فقط برنامههاي 64بيتي قادر بودند بر روي يك سيستمعامل 64 بيتي با اين پردازنده كار كنند. اينتل بعداً اين نقص را با ارائه ايتانيوم 2 كه به برنامههاي 32 بيتي نيز امكان اجراي سريعتر ميداد، برطرف كرد. شركت AMD نيز در سال 2003 خط توليد انبوه پردازنده 64 بيتي اپترون (Opteron) را رسماً افتتاح كرد. اين پردازنده كه به داشتن فناوري 64-X86 معروف شد، به راحتي توانست برنامههاي 32 و 64 بيتي را اجرا كند و همين مسئله باعث شد اينتل نيز در رقابت با اپترون، پردازندههاي سري Xeon را با فناوري و قابليتهاي مشابه بسازد.
بهطوركلي در پردازندههايي كه توسط اين دو سازنده ساخته شد، تعداد رجيستريهاي CPU براي لود كردن تعداد بيشتري دستورالعمل در واحد زمان، به دو برابر افزايش يافتهاست. ضمن اينكه امكان آدرسدهي فضاي حافظه براي برنامههاي در حال اجرا نيز از چهار گيگابايت به شانزده ميليون گيگابايت افزايش يافت. اين موضوع سبب شد سيستمعامل مجبور نباشد به سبب كمبود حافظه قابل آدرسدهي، از هاردديسك به عنوان فضاي موقت نگهداري دادهها (Virtual Memory) استفاده كند و بهطور مداوم اطلاعات را جهت پردازش، بين هاردديسك و حافظه ردوبدل كند. در سيستمعاملهاي 64 بيتي به خوبي از اين امكانات جديد استفاده شدهاست.
براي برنامههاي 32بيتي نيز از قابليت اول و براي برنامههاي 64 بيتي از هر دو قابليت مذكور بهترين بهره براي افزايش سرعت اجراي برنامه برده ميشود. به هر حال اگرچه شركتهاي معتبر توزيعكننده لينوكس مثل ردهت ياSUSE مطالعه و آزمايش برروي نسخههاي اوليهاي از لينوكس 64بيتي را آغاز كرده بودند، اما بايد سال 1995 را زمان ورود رسمي لينوكس به دنياي 64 بيتي به حساب آورد. در حال حاضر نيز شركتهاي ردهت و ناول مشغول ارائه سيستمهاي 64 بيتي خود هستند.
بهويژه در صنايع گاز، هوا-فضا، داروسازي و برخي صنايع توليدي ديگر، لينوكسهاي 64 بيتي با سرورهاي HP ،IBM وNEC يكهتاز ميدان هستند. البته اين مسئله به همينجا نيز ختم نميشود و اين سيستمعاملهاي پرسرعت علاوه بر قدرتي كه در سرورهاي رده متوسط آيبيام نظير سري i و p به نمايش گذاشتند، روي پلتفرمهاي كوچكتري چون سرورهاي سري e آيبيام يا سرورهاي Dual Xeon Relion شركت Penguin Computing نيز كارايي بسياري نشان دادند. اكنون نيز ناول با سيستمعامل SUSE و ردهت با RHEL (هر دو سري A و ES) راههاي آسان و سريعي را براي دستيابي و بهرهمندي شركتهاي كوچك به مزاياي محيط 64 بيتي تحت پردازندههاي AMD Athlon 64 و Intel Xeon، پديد آوردهاند.
در كاربردهاي خانگي يا دسكتاپ نيز اوضاع به همين روال است. علاوهبر دو توزيعكننده معروف ردهت و ناول، ديگران نيز در ساخت لينوكسهاي 64بيتي دسكتاپ موفقيتهاي غيرقابلانكاري داشتهاند.
نمونه آن، توزيع Ubuntu Linux 5.04 است كه از پردازندههاي AMD 64 و Power پشتيباني ميكند.
برنامههاي 64 بيتي
در زمينه برنامههاي كاربردي دو بحث مختلف را ميتوان مطرح كرد: يكي در مورد برنامههايي كه نقش سرويسدهنده (server) را بازي ميكنند و دوم برنامههايي كه تك كاربره و دسكتاپ هستند. در مورد اول، بانكهاياطلاعاتي نخستين كاربرد مهم سرورها به شمار ميآيند كه ارتقا آنها به نسخههاي 64 بيتي به دليل حجم دادهها و پردازشهاي همزمان موجود در آنها، بسيار منطقي و مهم به نظر ميرسد.
در اين حالت در حالي كه مايكروسافت نسخه 64 بيتي بانك اطلاعاتي خود (يعني SQL Server) را بر روي سيستمعامل مختص خود يعني ويندوز 2003 (يعني 64 بيتي) توصيه مينمايد، در دنياي لينوكس وضع به گونهاي ديگر در جريان است. در اينجا ويرايشهاي 64 بيتي MySQL و IBM DB2 و از همه مهمتر Oracle 10g به راحتي بر روي لينوكسهايي كه به پردازندههاي Xeon و ايتانيوم مجهزند، نصب و اجرا ميشوند. اما اين بانك اطلاعاتي براي اجرا در محيط ويندوز 64 بيتي نيازمند وجود فقط پردازنده ايتانيوم است.
در مورد كاربردهاي دسكتاپ و خاص، ذكر يك نكته ضروري است. قبل از آنكه فناوري 64 بيتي مطرح شود، بسياري از شركتها مجبور بودند براي دستيابي به سرعت و كارايي موردنظرشان، كامپيوترهاي قدرتمند و چندپردازندهاي را خريداري نمايند. برخي از اين كامپيوترها، مثل سري SGI و چند نوع ديگر كه براي كاربردهاي خاصي مثلفيلمسازي، طراحي انيميشن، صنايع داروسازي، شبيهسازي پرواز يا امثال آن مورد استفاده قرار ميگرفتند، از معماري و تركيب خاصي در تجهيزات برخوردار بود و در مقايسه با PCهاي معمولي بسيار گران به نظر ميرسيدند.
اما اكنون با فراگير شدن فناوري 64بيتي و بهويژه با پشتيباني دو پردازنده اپترون و Xeon (فناوري 64-86X) حتي لپتاپها نيز تاحدودي قادر به برآورده ساختن برخي از اين نوع نيازها شدهاند. اثرات اين پيشرفت را ميتوان به وضوح در برخي كاربردهاي عام دسكتاپ مشاهدهكرد. افزايش سرعت در برنامههاي ويرايش تصوير و گرافيك مانندGIMP يا برنامههاي محاسباتي مثل Open Office، از جمله اين موارد به حساب ميآيند. از طرفي ديگر به نظر ميرسد در آينده نزديك نيز شاهد مهاجرت بسياري از برنامههاي 32 بيتي فعلي به نسخههاي 64 بيتي خواهيم بود. شايد آرزوي ديدن برنامههاي محبوبي مانند Flash در دنياي 64 بيتي، چندان دور از دسترس نباشد.
معماري لينوكس 64 بيتي
يك لينوكس 64 بيتي يعني لينوكسي كه داراي كرنل و GNU كامپايل شده 64 بيتي است، قاعدتاً بايد در كنار توابع كتابخانهاي 32بيتي، توابعي براي اجراي 64 بيتي برنامههاي 64 بيتي نيز داشته باشد. يعني از آنجا كه سيستمعامل 64 بيتي بايد بتواند هم برنامههاي 32بيتي و هم برنامههاي 64 بيتي را اجرا نمايد، بايد از هر كتابخانه، دو نسخه مختلف را در كنار هم داشته باشد. مثلاً توابعي كه براي كامپايل و اجراي برنامههاي نوشته شده به زبانC مورد استفاده قرار ميگيرند (مثل كتابخانه glibc) بايد در هر دو فرمت 32 و 64 بيتي در دسترس باشند. به عنوان مثال فدورا، كتابخانههاي 32بيتي را در دايركتوري Lib/Usr/Lib و كتابخانههاي 64بيتي را در دايركتوري Lib64/Usr/Lib64 قرار ميدهد تا در موقع مناسب مورداستفاده برنامههاي 32 يا 64 بيتي قرار گيرند. به اين حالت، Dynamic Multilib گفته ميشود.
بههمين ترتيب ميتوان حتي برنامههايي كه توسط برنامهنويسان و در قالب Package نوشته و در سيستم نصب ميشوند را نيز تقسيمبندي كرد. از اين لحاظ برنامههاي Package به دو دسته تقسيم ميشوند: يكي آنهايي كه فقط براي كار كردن در يك محيط (32 يا 64 بيتي) ساخته ميشوند و دوم آنهايي كه شبيه Multilib خود لينوكس، در قالب دو نسخه و براي قابلاجرا بودن در هر دو محيط ساختهشده و به نام Multilib Package شناخته ميشوند.
كاملاً واضح است كه در صورتي كه از روش دوم براي ساخت برنامههاي كاربردي استفاده شود، بايد تمهيداتي به كار بسته شود تا هر نسخه (32 يا 64بيتي) برنامه بتواند در زمان اجرا شدن بر روي لينوكس، محيط خود را شناسايي نمايد و مسير صحيح قرار گرفتن كتابخانههاي همگون و مربوط (Multilib) را پيدا و از آنها استفاده كند. بديهي است درغيراينصورت ممكن است برنامههاي 32 يا 64بيتي به اشتباه از كتابخانههاي يكديگر استفادهكنند و در نتيجه قابل اجرا بر روي سيستم نباشند.
مسئله مهم ديگر وجود بعضي plug inهاي قديمي در محيط 64 بيتي است. فرض كنيد يك لينوكس 64 بيتي داريد كه از يك مرورگر وب فايرفاكس 64 بيتي استفاده ميكند و شما وارد سايتي ميشويد كه جلوهاي ساخته شده باFlash را به شما نشانميدهد. اتفاقي كه در اينجا رخ ميدهد اين است كه از آنجا كه برنامه اصلي در حال اجرا (يعني فايرفاكس) يك برنامه 64 بيتي است، سيستمعامل براي اجراي تصاوير فلاش به دنبال plug in نسخه 64بيتي ميگردد و چون هنوز اين plug in براي لينوكس 64 بيتي ساخته نشده يا در دسترس نيست، سعي ميكند از plug in نسخه 32 بيتي آن استفاده نمايد؛ غافل از آن كه فايرفاكس 64بيتي نميتواند 32plug in بيتي را اجرانمايد.
بنابراين هيچ چيزي نمايش داده نميشود و زماني كه به Help سيستمعامل مراجعه ميكنيد، تازه متوجه ميشويد كه بايد فعلاً از فايرفاكس 64 بيتي صرفنظر كنيد و همان نسخه قبلياش را مورد استفاده قرار دهيد تا زماني كه مطمئن شويد كليه سازندگان plug inهاي اينترنتي، نسخه 64 بيتي ويژه لينوكس را ساخته و ارائه كردهاند.
در دنياي ويندوز اين معضل تقريباً با كمك شبيهسازي به نام WOW 64 حل شده است. اين شبيهساز قادر است برنامهها و يا plug inهاي قديمي نوشته شده براي محيط 32 بيتي را در ويندوز 64 بيتي اجرا نمايد. شايد اين مسئله به همراه مشكل مربوط به وجود درايورهاي سختافزاري در محيطهاي 64 بيتي، از معدود نقاط برتري فناوري 64 بيتي در ويندوز نسبت به لينوكس باشد. در حالي كه هم اكنون شركتهايي همانند ردهت به شدت مشغول سازگارسازي و قابلاجرا نمودن برنامهها و درايورهاي سختافزاري 32 بيتي بر روي محيط 64 بيتي هستند و احتمال اينكه در آينده نزديك اين مشكل را به طور كلي برطرف كنند و دنياي اپنسورس را با جهشي چشمگير در عرصه 64 بيتي مطرح سازند، بسيار زياد است. به هر حال هميشه راهحلهاي متمركز و انحصاري در تقابل با انديشههاي نو و متعدد اپنسورس، رقابتهاي جالبي را به نمايش گذاشته است. پس شايد در اين زمينه نيز به زودي شاهد رويدادهاي جديدي باشيم.
Babak_King
29-06-2006, 15:32
رويداد بزرگ اپنسورس در سال 2006
ترجمه: ميثاق محمديزاده
ماهنامه شبکه - دي ۱۳۸۴ شماره 61
اشاره :
اپنسورس در سال 2005 ميلادي رشد چشمگيري داشت و شركتهاي تجاري زيادي با كوچ به سكوي لينوكس و نرمافزارهاي آزاد، در عمل زمينه توسعه و گسترش اپنسورس را فراهم نمودند. اين روند در سال جديد ادامه خواهد يافت و بنا بر نظر بسياري از كارشناسان، سال 2006 براي جامعه اپنسورس سالي بزرگ و پر جنب و جوش خواهد بود. موسسه تحقيقاتي TechTarget با چندين كارشناس و تحليلگر IT از جمله Tony Lams تحليلگر و مدير بخش Ideas International و Michael Osterman مدير مؤسسه تحقيقاتي Osterman Research در مورد پيشبيني پنج رويداد بزرگ اپنسورس در سال 2006 گفتوگو كرده است كه در ادامه چكيده گفتوگو با اين دو كارشناس را ميخوانيد.
برگرفته از SearchOpenSource.com
بحث درباره GPL3، قلب دنياي اپنسورس
GPL يكي از معتبرترين مجوزهاي نرمافزارهاي آزاد است كه بنياد نرمافزارهاي آزاد (FOSS) و از جمله شخص ريچارد استالمن، آن را تهيه كردهاست (ماهنامه شبكه شماره 54). استالمن فهرستي از شرطها را براي كپي، تغيير و توزيع نرمافزارهاي آزاد در اين مجوز فراهم نموده است. مباحث اوليه درباره نسخه جديد مجوز GPL در سال 2005 آغاز شده و انتظار ميرود در سال 2006 شاهد بحثهاي جديتري باشيم.
يكي از اهداف نسخه جديد، برطرفساختن مشكلات نسخه كنوني (مانند جلوگيري از سوءاستفاده شركتهاي تجاري از در اختيار داشتن سورسكد برنامههاي آزاد) است. Lams معتقد است: نسخه سوم مجوز GPL، در يك فضاي كاملاً آزاد رشد يافته است. در حالي كه نسخههاي پيشين را عموماً يك شخص و به صورت فردي براي استفاده در جامعه اپنسورس توسعه داده است. او در ادامه ابراز ميدارد كه مجوز GPL شركتهاي توسعهدهنده نرمافزار را ملزم به فاش ساختن سورسكدهاي برنامه ميكند. اما اين وضعيت فقط در وب تحقق يافته و معتبر است. در حالي كه شركتهاي اپنسورس بسيار زيادي وجود دارند كه هيچگاه نميتوان اثري از آنها را در اينترنت يافت و يا آنها را مجبور ساخت كه پروژه توسعه نرمافزار خود را بر روي اينترنت منتشر نمايند.
درست است كه مطابق مجوز GPL يك شركت نرمافزاري اگر نخواهد برنامه خود را توزيع كند، ديگر نيازي به آشكار ساختن سورسكدهاي برنامه نخواهد بود. اما بسياري از علاقمندان اظهار ميكنند كه شما دوست داشتيد به آزادي نرم افزار بها بدهيد و قابليتهاي بالقوه در دسترسبودن سورسكد برنامه را به همگان نشان بدهيد. اما در عمل مزايا و خدمات شبكه اينترنت را افزايش ميدهيد و به ماهيت وب خدمت ميكنيد. چرا كه فقط در بستر اينترنت اين دسترسي به سورسكد نرمافزار وجود دارد. انتظار ميرود اين موضوع و بحثهاي مربوط به مجوز GPL همچنان در سال 2006 ادامه داشتهباشد تا به نتيجه نهايي برسد.
مجازيسازي اپنسورس
در سال 2005 درباره سرور اپنسورس مجازيسازي Xen زياد صحبت شد. اما با استقبال شركتهاي تجاري مانند ناول و ردهت در توزيعهاي لينوكس خود از نسخه سوم Xen و رويكردي كه به اين نسخه داشتند، مطمئنا ًXen در سال 2006 به مسير صحيح توسعه و كاربري خود هدايت خواهد شد. به عقيده كارشناسان، بهكارگيري سرويسدهندههايي كه ماشينهاي مجازي را پيادهسازي ميكنند، از اهميت فراواني برخوردار هستند و از طرف كاربراني كه به راهاندازي و استفاده از Data Center تمايل دارند، به شدت و با علاقه پيگيري ميشوند.
زيرا هر كاربري دوست دارد با بهكارگيري تكنيكهايي بتواند به بالاترين كارايي و قابليت در يك Data Center با كمترين هزينه مالكيت برسد و در نتيجه بهترين استفاده را از سيستم ببرد. درست به همين خاطر، كاربران بر مجازيسازي متمركز شدهاند تا دريابند كه آيا اهدافشان تامين خواهد شد يا خير. برنامههاي مجازيسازي انحصاري مانند VMware و اين اواخر مايكروسافت همانند يك فناوري تحميل شده هستند.
بنابراين حركت شركتهايي مانند ردهت و ناول در پشتيباني از Xen در توزيعهايي مانند Fedora Core و SuSE بسيار پرمعني و حاكي از استراتژي جديد جامعه اپنسورس است. در اين صورت بايد منتظر بهوجودآمدن يك پروژه بسيار قدرتمند باشيم كه امكان راهاندازي چندين سيستمعامل را بر روي يك سرويسدهنده فراهم مينمايد. همچنين بايد به سمت سطح بالايي از سرويسدهندههاي مجازي و مديريت مجازيسازي حركت كنيم و در اين حال ميتوان با فعاليت بر روي مديريت سرويسدهندههاي مجازي به سرمايهگذاري در زمينه راهاندازي سيستمهاي مجازي در كارخانهها و تاسيسات پرداخت.
سان و ناول؛ مسابقهاي براي اپن سورس نمودن محصولات
در سال گذشته دو شركت سانمايكروسيستمز و ناول با تغييردادن استراتژي مدل كسب و كار سنتي خود در حوزه اپنسورس تعجب و حيرت همگان را برانگيختند و تصور ميرود كه جهان در سال 2006 شاهد مسابقه حراج محصولات ميان اين دو شركت خواهد بود. بنا بر اظهار نظر كارشناسان، راهي كه اين دو شركت بزرگ دنياي IT در پيش گرفتهاند، در سال 2006 موفقيتآميز خواهد بود. چرا كه ناول كه تا پيش از اين يك شركت دارنده محصولات انحصاري بود، اكنون تجارت و كسبوكار خود را بر روي محصولات اپنسورس متمركز نموده است و با ارائه توزيع لينوكس SuSE موفقيت خود را تثبيت كرده است.
به اين معني كه گروه بيشتري از كاربران و شركتهاي تجاري كه ميخواهند به سوي سيستمعامل لينوكس روي آورند، مشتري توزيع SuSE بوده و خواهند بود.
شركت سان مايكروسيستمز در شش ماهه دوم سال 2005 با رايگاننمودن و انتشار سورسكد معماري SPARC و بسياري از محصولات نرمافزاري خود كه عموماً مبتني بر جاوا بودهاند، غوغاي كمنظيري را در محافل IT به راه انداخت. اين شركت اكنون تمام تلاش و نيروي خود را بر روي پشتيباني و ارائه خدمات پس از فروش سيستمعامل اپنسورس سولاريس متمركز كرده است. موفقيت سان نيز در رجوع كاربران به سوي سولاريس به عنوان يك جايگزين مناسب، قدرتمند و مبتني بر يونيكس خواهد بود.
البته صنعت IT بيش از هر زمان ديگري به اين رايگاننمودن محصولات چشم دوخته است. چرا كه موفقيت اين حركت بار ديگر، بر اصول اپنسورس و ادامه حيات جنبش نرمافزارهاي آزاد صحه گذاشته و موفقيتآميز بودن مدل تجاري كسب و كار آنها را به رخ شركتهاي تجاري انحصاري خواهد كشيد و درعينحال فقط شركت ردهت و JBOS پيشگامان اين صنعت نخواهند بود. چون شركتهاي تجاري نيز وارد اين بازي خواهندشد.
رقابت بيشتر اپن سورس با MS Exchange
از زماني كه ايميل وارد شركتها شد و به عنوان يك سيستم ارتباطي درون سازماني مطرح گرديد، تلاشها و محصولات تجاري نيز به اين سو سوق يافت كه تركيب MS Outlook و MS Exchange را از اين نمونه ميتوان مثال زد. دنياي اپنسورس در يك تلاش فزاينده سعي نمود يك سيستم اشتراك ايميل را روانه بازارنمايند كه براي نمونه ميتوان به شركت Scalix اشاره نمود. ناظران معتقدند كه شركتهاي تجاري براي مديريت سيستمهاي سرويسدهنده ايميل خود روي محصولي غير از Exchange متمركز خواهند شد. در حالي كه برنامه Outlook همچنان برنامه ايميلخوان كامپيوترهاي كلاينت است.
البته وجود Outlook روي سيستمهاي كلاينت، يك كليد موفقيت خواهد بود. چرا كه كاربران به يك برنامه ايميلخوان جديد بيميل هستند. اما برنامههاي اپنسورس سرويسدهنده و فراهمكننده ايميل در بازار رشد خواهند كرد. پيشبيني ميشود در سال 2006 نرمافزارهاي اپنسورس سرويسدهنده ايميل از استقبال و استفاده بيشتري برخوردار باشند.
جهش لينوكس دسكتاپ
تلاش جامعه اپنسورس براي دستيابي به بازارهاي دسكتاپ موضوع تازهاي نيست. اما بنابر پيشبيني بسياري از تحليلگران، در سال جديد اپنسورس گامهاي جدي و مستحكمتري در حوزه دسكتاپ برخواهدداشت و شركتهاي تجاري بيشتري به اين سو حركت خواهند كرد. اما به گفته كارشناسان نبايد به انقلاب لينوكس در بازار دسكتاپ در اين سال اميدوار بود. با اين حال ميتوان گفت كه اين حركت با سرعت و يكپارچگي بيشتر و بهتري ادامه مييابد.
برنامههاي دسكتاپ مبتني بر لينوكس بهبود داده ميشوند و چندين برنامه به جايگاهي دست مييابند كه با استقبال كاربران مواجه شوند. شركت Linspire تلاشهاي گستردهاي را در زمينه لينوكس دسكتاپ و جلب توجه كاربران بيشتر آغاز نموده است. مندريوا، يك شركت فعال در زمينه محصولات، فناوري و خدمات پشتيباني لينوكس و اپنسورس، تمامي فعاليتهاي خود را بر روي ارائه خدمات دسكتاپ به شركت و سازمانها متمركز نموده است. در زمينه فناوريهاي Embededd نيز ميتوان به شركت نرمافزاري MontaVista اشاره نمود. به اين نكته نيز توجه كنيد كه جايگزيننمودن لينوكس بر روي كامپيوترهاي خانگي و گوشيهاي تلفن همراه، كاري آسان و بيمشكل نخواهد بود.
Babak_King
21-07-2006, 20:49
شركت مايكروسافت با همكاري يكي از توليدكنندگان سيستمعامل "لينوكس" به نام "زينسورس"، اجراي نگارش بعدي سيستمعامل "ويندوز سرور" را در رايانههاي استفادهكننده از سيستمعامل "لينوكس" ممكن ميكند.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران، از ایرنا، اين اقدام "مايكروسافت" آخرين اقدام اين شركت در راستاي كاهش مقاومت در برابر گسترش سيستمعامل "لينوكس" محسوب ميشود.
بر پايه توافق جديد "مايكروسافت" با "زينسورس"( ،(XenSourceاين دو شركت نرمافزار "مجازيسازي"( (Virtualizationجديدي را توليد ميكنند كه به كمك آن ميتوان به صورت همزمان سيستمعامل جديد "ويندوز سرور" و سيستمعامل "لينوكس" را در يك رايانه اجرا كرد.
هماكنون مهمترين نرمافزار مجازيسازي براي اجراي همزمان چند سيستمعامل در رايانه به شركت "ويام ور"( (VMwareتعلق دارد كه در حقيقت ابداعكننده اين فنآوري نيز محسوب ميشود.
نرمافزارهاي مجازيسازي به پردازنده رايانه اجازه ميدهند كه نرمافزارهاي كاربردي ويژه اجرا شدن در "ويندوز" و "لينوكس" را كه داراي تفاوتهاي اساسي با يكديگرند، به طور همزمان اجرا كنند. اين امر به مفهوم امكان اجراي نرمافزارهاي بيشتر در هر رايانه و در نتيجه حذف هزينههاي لازم براي خريداري سختافزارهاي اضافي به منظور اجراي نرمافزارها تحت سيستم عاملهاي مختلف در رايانههاي مختلف است.
شركت "مايكروسافت" اعلام كردهاست بر اساس توافقات جديد، نگارش بعدي سيتسم عامل "ويندوز سرور"(لانگهورن) ويژه استفاده در رايانههاي سرور، به قابليتي مجهز ميشود كه كاربران با كمك آن ميتوانند بدون هزينههاي اضافي به صورت همزمان اين سيستمعامل را در كنار سيستمعامل "لينوكس" در رايانه اجرا كنند.
شركت "مايكروسافت" سيستمعامل جديد "ويندوز سرور" خود را تا پايان سال ۲۰۰۷به بازار خواهد داد.
لینوکس فارسی در مقابل هکرها نفوذ ناپذیر است
رييس دانشگاه علمي كاربردي پيام شهركرد گفت:" هكرهاي" رايانهاي جهان به هيچ عنوان توان نفوذ به سيستم نرمافزاري " لينوكس فارسي" را ندارند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ایرنا، "سيد جلال حسينيان" افزود: سيستم " لينوكس فارسي" از ضريبامنيت و اطمينان بسيار بالايي برخوردار است و كدهاي آن بهگونهاي طراحي شده است كه قابل نفوذ براي هكرها نباشد.
به گفته وي، از ديگر ويژگيهاي اين سيستم بالا بودن سرعت و بومي بودن آن است كه موجب افزايش ضريب امنيت سيستم ميشود.
دبير"همايش نرمافزارهاي آزاد، متن باز و لينوكس فارسي"افزود: برنامههاي اين سيستم بر اساس نيازهاي كاربران نوشته ميشود.
اين متخصص نرمافزار گفت: به دليل اين كه سيستم مذكور مختص ايران ميباشد و سرور (دستگاه پردازشگر مركزي)آن در كشور نصب شده است، امكان نفوذ پذيري آن در سطح بينالمللي به حد صفر ميرسد.
به گفته وي، اين سيستم در راهاندازي"اينترنت ملي"نقش مهمي ايفا ميكند و در صورت قطع اينترنت، سيستم لينوكس فارسي پس از متصل شدن، به صورت خودكار فعال خواهد شد.
دبير "همايش نرمافزارهاي آزاد متن باز و لينوكس فارسي" گفت: با توجه به اينكه ايران عضو ناظر سازمان تجارت جهاني است، از اين پس بايد قانون "كپي رايت " را رعايت كند بخصوص اينكه نصب سيستم نرمافزاري "ويندوز" براي كشور هزينه بسيار بالايي را به همراه خواهد داشت.
حسينيان اظهار داشت: نصب سيستم "ويندوز" روي هر دستگاه رايانهاي دولتي و اداري يكصد دلار براي ايران هزينه دارد و موجب خروج ارز از كشور ميشود.
به گفته وي، سيستم نرمافزاري " لينوكس فارسي " قابليت نصب روي تمامي رايانههاي خانگي را دارد.
دبير همايش" لينوكس فارسي"گفت: اين سيستم از سال ۸۲از سوي گروه فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي شريف در كشور طراحي شد و پيش بيني ميشود ، تا سال آينده اين سيستم در تمامي كشور فعال شود.
حسينيان تاكيد كرد: تمامي سيستمهاي نرمافزاري كشور تا پايان سال ۸۶به صورت كامل فارسي خواهند شد.
وي يادآور شد: نخستين همايش "لينوكس فارسي" ۱۰خردادماه امسال در مجتمع فرهنگي هنري "غدير" شهركرد با همكاري شوراي عالي انفورماتيك و شوراي عالي اطلاع رساني برگزار خواهد شد.
در زمان حاضر اكثر دستگاههاي دولتي در استان چهار محال و بختياري از برنامههاي نرمافزاري"ويندوز "۹۸و " ويندوز "xpروي سرورهاي خود استفاده ميكنند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] متن جالبي بود !
دوستان اين توزيع فقط و فقط يك ترجمه هست ! ببخشيد اينطوري ميگم ها ! فعلا برنامه نويسيان كشور عزيزمون (منم يكيش) در حدي نيستيم كه تغييرات اساسي بديم روي سيستم عامل ! چون اگر بلد بودم يه سيستم عامل مينوشتيم ! نه اينكه اسم يكي رو عوض كنيم و ترجمه كنيم و اسمشو بزاريم سيستم عامل ملي !!!!!!
اين سيستم عامل فقط فارسي هست ! با كلي امكانات كمتر ! مثلا كامپايلر نداره !!!!! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
يه لينوكسي و اپن سورسي بدون كامپايلر هيچ كاري نمي تونه بكنه !!! چون اكثر برنامه ها سورس هستند و بايد كامپايل بشوند ! من فكر مي كنم اين يك روش انحصار طلبانه در دنياي بدون انحصار اپن سورس بوده !!!(از ايراني جماعت هر چي بگي بر مي ياد !!) تا هميشه كاربراش به اين شركت يا موسسه يا هر چي وابسته باشند !!! و .....
soleares
07-11-2006, 18:25
همايش نرم افزارهاي آزاد/ متن باز در يزد برگزار ميشود
همايش نرمافزارهاي آزاد/ متن باز بيست و يكم آبان ماه در محل استانداري يزد برگزار ميشود.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي طرح ملي نرم افزارهاي آزاد/ متن باز، در اين همايش يك روزه، كارشناسان فناوري اطلاعات استان يزد، با كاربرد اينگونه نرم افزارها، آشنا ميشوند.
برگزاري كارگاه آموزشي آشنايي با محيط كاربري لينوكس و پخش فيلم سازمان ملل در مورد نرم افزارهاي متن باز، از ديگر برنامههاي همايش است.
مركز تحقيقاتي ICTپيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و شركت تعاوني توسعه كاربري فناوري اطلاعات يزد با حمايت مركز تحقيقات مخابرات ايران و شوراي راهبري آي تي استان يزد، اين همايش را برگزار ميكنند.
علاقهمندان براي شركت در اين همايش ميتوانند از طريق سايت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]به طور رايگان ثبتنام كنند.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.