مشاهده نسخه کامل
: نژاد پرستی
mohammad varaste
05-09-2013, 15:54
درود
میخواستم نظر شما رو در باره نژاد پرستی بدونم و اینکه آیا با اون موافق هستین یا نه ؟
----------------
اصولا الان مٌد شده همه دم از روشن فکری میزنن و اینکه الان اگه کسی از نژادپرستی حمایت کنه کلی مخالف پیدا میکنه.
خواهشا اگه میشه بحثای روشنفکری و نصیحت گرایانه رو بذاریم کنار .
هدف تاپیک اینه که ببینیم ایا نژاد پرستی واقعا چیز بدی هست یا خیر
----------------
بحثای آریایی و ترکی هم که دیگه لازم نیست بگم خواهشا نکشین وسط :n18:
---------------
من خودمم بچه که بودم از نژاد پرستی بدم میومد اما الان هیچ دلیلی نمیبینم که بدم بیاد
هیچ دلیل محکمی ندیدم جز شعار های انسان دوستانه و نوشته های کتاب ها.
-------------
M A S 0 U D
05-09-2013, 16:08
چه مواردی باعث برتری یک نژاد نسبت به نژاد دیگه میشه ؟ لطفا برشمارید ....
A.M.D.D.E.V.I.L
05-09-2013, 16:17
به نظر من اول باید خوب و بد رو تعریف کنید که چی هست بعد از ما سوال بپرسید ، وگرنه خوب و بد به تنهایی معنی ندارن چون صفت هستند ، مثل اینه که بگید نژاد پرستی آبی هست یا سبز
mohammad varaste
05-09-2013, 17:02
به نظر من اول باید خوب و بد رو تعریف کنید که چی هست بعد از ما سوال بپرسید ، وگرنه خوب و بد به تنهایی معنی ندارن چون صفت هستند ، مثل اینه که بگید نژاد پرستی آبی هست یا سبز
خوب و بد برای هر کسی یه معنایی داره
لطفا شما با معیارهای خودتون به خوب یا بد بودن نژاد پرستی بپردازین
shabe.saket
05-09-2013, 17:15
چنین درخواستی غیر معقول است، نمیشود از نژاد پرستی حرف زد و از حقوق انسانهای دیگر حرف نزد...
در هر صورت من با نژاد پرستی مخالفم، دلیلش حرکت برخلاف جریان طبیعت است، اگر قرار بود نژادپرستی صحیح و بنفع باشد، تکامل به سرکوب اکثریت نزاد ها و برتری دادن یک نژاد اقدام میکرد
پاکسازی نژادی توسط طبیعت انجام میشد، حتی در حیوانات دیگر نیز پاکسازی نژادی انجام میشد...
وقتی طبیعت پاکسازی نژادی در مورد انسانها انجام نداده و به سرکوب همه نژادها بجز آفریقایی ها مبادرت نورزیده، بنظر میاد حرکت صحیح این است.....
از نظر اخلاق انسانی:
وقتی من یک نژاد پرست هستم و درجه ناظری در این انجمن را دارم، به این معتقدم که فقط نژاد من برتر است و شما بدلیل تفاوت نژادی حق پست دادن ندارید، بنابراین اعمال قدرت کرده و حرف شما را چه حق چه ناحق پاک خواهم کرد، و در مورد خودم نیز این مورد اجرا خواهد شد...
در جوامع انسانی نیز ابرقدرت به سرکوب تمامی نژادها غیر خود پرداخته و با کشتار به بهانه برتری نژادی، پاکسازی نژادی انجام داده و فقط خودش میماند
این کار علاوه بر غیر اخلاقی بودن، برای انسانها مضر است
در مورد حیوانات نیز چنین است...
نژاد پرستی برای شما که نژادپرست هستید نیز مضر است، زیرا توسط نژاد برتر از خودتان کشته میشوید....
همچنین نژاد پرستی مخالف زیبایی است...زیرا زیبایی در تنوع است.....
+
نژاد برتر وجود ندارد، زیرا برتری تعریف گسترده و گاه متضاد دارد.....
پس از نظر من:
نژادپرستی غیرطبیعی است.....
mdaneshjoo
05-09-2013, 17:46
من از چند نظر بهش نگاه مي كنم و نظرم رو ميگم:
1 - چيزي ارزش داره كه آدم به خاطر داشتنش بهش افتخار كنه و بهش بباله كه با تلاش خودش و با روش صحيح بدستش آورده باشه نژاد شما چيزيه كه براش زحمت نكشيدي كافي بود توي اروپا افريقا يا ... به دنيا ميومدي تا هموني باشي كه الآن از نژادشون خوشت نمياد
2 - دقت كه بكنيم متوجه ميشيم بحث بر سر خود نژاد نيست قضيه تقاوتهاييه كه بر اثر تفاوت نژاد بدست مياد مثلا بعضي نژادها سخت كوش ترند بعضي ها باهوشترند بعضي ها زيباترند جالب اينجاست كه هيچ نژادي همه ي اينها رو با هم نداره ولي وقتي كه بحث مقايسه با نژادهاي ديگه پيش مياد فقط به برتري هاي نژادخودمون تاكيد مي كنيم و سعي ميكنيم ضعفهامون رو پنهان كنيم
3 - مهم تر از همه بيايد نگاهمون رو وسيع تر بكنيم ببينيم باارزش ترين هدف و جايگاهي كه يك انسان مي تونه بهش برسه چيه و تفاوت نژاد چه نقشي در رسيدن به اون هدف داره اينجاست كه مي بينيم اگه باهوش باشيم يا كم هوش، زشت باشيم يا زيبا، قوي هيكل باشيم يا نحيف چيزي نميگزره كه خودمون رو در قيامت مي بينيم و اونجاست كه مي پرسن از اين استعدادهايي كه داشتي چقدر استفاده درست انجام دادي ...
mohammad varaste
05-09-2013, 18:17
باید قبول کرد که مثلا افرادی که توی انگلیس هستن با افردای که توی روسیه هستن قطعا در شرایط یکسان رفتار های متفاوتی دارن.
بحث ژن و نژاد هم یک چیز ثابت شدس توی علم و هر نژادی یک سری اخلاقیات و رفتار های خاص خودشو داره.
من خودم با توجه که توی شهرای مختلفی از جمله تهران و اهواز و خرم آباد زندگی کردم به این نتیجه رسیدم که اقوام مختلف رفتار های خاصی دارن
پس نمیشه گفت که همه چیز اکتسابیه یه سری تفاوت ها قطعا وجود داره.
M . Sayid
05-09-2013, 19:35
خب حالا اگر شما بیایید و بگید کدوم تفاوت بهتره ، فقط یک قضاوت ارزشی انجام دادید که هیچ راهی برای اثباتش نیست چون صرفا چیزیه که شما قبول کردی اون درسته !
باید قبول کرد که مثلا افرادی که توی انگلیس هستن با افردای که توی روسیه هستن قطعا در شرایط یکسان رفتار های متفاوتی دارن.
بحث ژن و نژاد هم یک چیز ثابت شدس توی علم و هر نژادی یک سری اخلاقیات و رفتار های خاص خودشو داره.
من خودم با توجه که توی شهرای مختلفی از جمله تهران و اهواز و خرم آباد زندگی کردم به این نتیجه رسیدم که اقوام مختلف رفتار های خاصی دارن
اول از همه باید گفت عنوان کردن تفاوت ها در نژادها اسمش نژادپرستی نیست، قطعا تفاوت هایی وجود دارن و زمانی که به طور علمی و دقیق بررسی و ارائه بشن به هیچ وجه در حیطه نژادپرستی نیستند. مشکل زمانی است که غیرمنصفانه و غیرعلمی، یک عده یک سری حرف هایی می زنن که معمولا مقایسه بهتر یا بدتر بودن نژادی با نژاد دیگه است.
مثلا در مثال شما باید تاثیرات محیطی رو حدف کنیم. خیلی از چیزهایی که گفتید وابسته به آموزش ها و فرهنگ و رسم و رسومات اون مناطق هست. شما وقتی می تونید نشون بدید نژادهای مختلف، رفتار متفاوتی دارند که وابسته به نژادشون (و ژنتیک) هست که مثلا آزمایش کرده باشید صدها و هزاران نفر رو از مثلا نژاد مردم انگلیس بیارید و در روسیه بزرگ کنید بدون هیچ ارتباطی با آموزه های فرهنگ قبلی نداشته باشه و باز هم اون نوع رفتار در این افراد پدیدار باشه. این آزمایش ها در دنیا در دپارتمان های روانشناسی دانشگاه های زیادی شده به خصوص روی مهاجران چینی و کلا شرق آسیا و هند در اروپا و آمریکا و تفاوت هاشون با اروپایی ها و آمریکایی ها، و نتایج نشون می ده این کودکان در صورتی که مستقل از فرهنگ و رسم و رسوم کشور اجدادیشون بزرگ بشن در رفتار تفاوتی با مردم اروپا و آمریکا ندارن.
نژادپرستی یعنی اینکه ما بدون در نظر گرفتن انصاف و مطالعات علمی، همینطوری بگیم فلان نژاد در این قضایا برتر از نژاد دیگه هم هستند و هدفمون هم مقایسه و بهتر و بدتر نشون دادن نژادها و انسان ها باشه.
Mohammad Hosseyn
06-09-2013, 14:30
سلام ... خیلی از تعاریف و مفاهیم ارزشی قابلیت بررسی به شیوه ی علمی رو دارن و اینطور نیست که صرفا بریم در سیاهچال قضاوت ارزشی ... در مورد عدالت ، آزادی ، همین نژاد پرستی و خیلی چیزهای دیگه به نظرم نظریات فلسفی خوبی ارائه شده که کمک میکنه بدور از قضاوت ارزشی (همونطور که M . Sayid عزیز بهش اشاره کرد) به مسئله بپردازیم ...
یکی از جالبترین نظریات اینچنینی بحث انصاف هست که رالز اونو مطرح میکنه. تعریفی که رالز از انصاف داره ، خیلی در تبئین تعاریف نوین عدالت کمک کننده بود. انصاف از دیدگاه رالز اینه که اگر بخواهیم چیزی رو بعنوان یک قانون بپذیریم ، باید فرض کنیم ابتدا همه ما در مرحله ی پیش از تولد هستیم و هممون انسان های یکسانی هستیم که نمیدونیم در آینده در چه جایگاه اجتماعی قرار داریم. اونوقت قانونی که وضع میکنیم منصفانه هست و هر چیزی که منصفانه باشه قابل پذیرشه. مثلا همین نژاد پرستی ، شما تصور کن میخواهیم قبل از بدنبا اومدن راجع اینکه نژاد پرستی خوبه یا بد صحبت کنیم و مثلا قانونی وضع کنیم که فلان نژاد با فلان ویژگی ها باید در طبقه ی بالاتری باشن. اونوقت کی حاضر میشه همچین قانونی رو بذاره در حالی که ممکنه دامن خودشم بگیره ؟! شما نمیدونی قراره سیاه پوست باشی یا سفید !
این به نظرم یک تعریف و راهکار عالی رو ارائه میده و طبق این تعریف از انصاف ، نژاد پرستی مردوده ... اینکه سفید پوستان نژاد پرست بودن و سیاه پوستان ضد نژاد پرستی ، شاید فقط مربوط به وضعیتی بود که درش بودن. اگر یک سفید پوستی یکهو سیاه پوست میشد یهو عقاید نژاد پرستانش عوض میشد ! پس چطور همچین چیزی خوبه در حالی که ما نمیتونیم در همه ی شرایط بهش پایبند باشیم ؟!
8nights&7days
09-09-2013, 11:43
بحث جالبیه.
نظر شخصی:
کسی که نژاد پرسته(Racist) یعنی از فلان نژاد بدش میاد. ما نژاد آریایی رو در نظر می گیریم، و یه جمله ای هست که میگه:
Haters gonna hate
یعنی از افرادی که از من بدشون میاد، بدم میاد:n02:
به زبان ساده من از نژاد پرست ها خوشم نمیآد
تازه نژاد پرستی فقط مربوط به نژاد انسان ها نیست بلکه به دینشون هم ربط داره
(چقددددددددرررررررر نژاد نژاد شدا ببخشید)
Thor God
09-09-2013, 16:30
دوستان فکر کنم برداشت شما از نژاد پرستا اشتباهه.
ما دو نوع نژاد پرست داریم. یکی دینی هست و اون یکی "نژادی و وطنی". عمدتا اون دسته که دینی هستن دوست ندارن گروه های دیگه زنده باشن. مثلا همین گروهک های تروریسی اسلامی تو افغانستان و پاکستان ، که هر روز کلی شیعه می کشن. به شخصه هیچ وقت در مورد کسی قضاوت نمیکنم. یارو شیطان پرست هم که باشه بالاخره دلایل خودش رو داره. من هم علم کافی ندارم که قضاوت و دوست هم ندارم کسی رهبرم باشه یا بهم دستور بده. شما نگاه کنین مذهبی ها هر کسی رو که از اسلام بر گرده اعدام میکن. (لطفا عصبی نشید همینه دیگه )
اون دسته دیگه که نژاد پرست در مورد یک قوم هستن هیچ وقت دوست ندارن کسی رو بکشن. سوسیال ناسیونالیست ها میگن که ما نسل برتریم. راست هم میگن. ایران با این تاریخ عظیمی که داره باید هم به خودش بباله. وطن پرستا بر این باور هستن که چون نسل برتر هستیم بقیه باید از ما حمایت کنن و به فرهنگ ما ایمان بیارن. اما هیچ محدودیتی وجود نداره. میخوای شیطان پرست باش میخوای مسلمون باش میخوای یهودی باش و ... . شما نگا کنید وطن پرستای ترک یا کرد هیچ وقت نمیخوان بزنن ایرانی ها رو داغون کنن ( گرچه الان اینقدر محدودیت دارن که پاش بیفته می کشن ). بیشتر دوست دارن یک کشور واحد داشته باشن تا توش راحت باشن.
سفید پوست های آمریکایی نمیخوان سیاه پوستا رو بکشن میخوان از کشور خودشون بیرون کنن!
پس لطفا این دو مبحث رو با هم مخلوط نکنین که تر و خشک با هم بسوزه.
امیدوارم از حرفام برداشت بد نکنید.
در ظمن نژاد پرستی هم چیزه خوبیه ... .
تاپیک خوبیه:n01:
mohammad varaste
09-09-2013, 16:58
دوستان نژاد پرستی از واژه نژاد میاد یعنی فقط تعصبات نسبت به ژن و نژاد .
پس تعصبات دینی توی این بحث قرار نمیگیره:n11:
mohammad varaste
09-09-2013, 20:49
ما دو نوع نژاد پرست داریم. یکی دینی هست و اون یکی "نژادی و وطنی". عمدتا اون دسته که دینی هستن دوست ندارن گروه های دیگه زنده باشن. مثلا همین گروهک های تروریسی اسلامی تو افغانستان و پاکستان ، که هر روز کلی شیعه می کشن. به شخصه هیچ وقت در مورد کسی قضاوت نمیکنم. یارو شیطان پرست هم که باشه بالاخره دلایل خودش رو داره. من هم علم کافی ندارم که قضاوت و دوست هم ندارم کسی رهبرم باشه یا بهم دستور بده. شما نگاه کنین مذهبی ها هر کسی رو که از اسلام بر گرده اعدام میکن. (لطفا عصبی نشید همینه دیگه )
اون دسته دیگه که نژاد پرست در مورد یک قوم هستن هیچ وقت دوست ندارن کسی رو بکشن. سوسیال ناسیونالیست ها میگن که ما نسل برتریم. راست هم میگن. ایران با این تاریخ عظیمی که داره باید هم به خودش بباله. وطن پرستا بر این باور هستن که چون نسل برتر هستیم بقیه باید از ما حمایت کنن و به فرهنگ ما ایمان بیارن. اما هیچ محدودیتی وجود نداره. میخوای شیطان پرست باش میخوای مسلمون باش میخوای یهودی باش و ... . شما نگا کنید وطن پرستای ترک یا کرد هیچ وقت نمیخوان بزنن ایرانی ها رو داغون کنن ( گرچه الان اینقدر محدودیت دارن که پاش بیفته می کشن ). بیشتر دوست دارن یک کشور واحد داشته باشن تا توش راحت باشن.
سفید پوست های آمریکایی نمیخوان سیاه پوستا رو بکشن میخوان از کشور خودشون بیرون کنن!
با عرض پوذش
وظیفه خودم میدونم که اینو بگم اقوام کرد هرگز خودشونو جدای از ایران نمیدونن و بلکه خودشونو ایرانیان واقعی (آریایی )میدونن.
8nights&7days
10-09-2013, 06:47
دوستان نژاد پرستی از واژه نژاد میاد یعنی فقط تعصبات نسبت به ژن و نژاد .
پس تعصبات دینی توی این بحث قرار نمیگیره:n11:
ولی نژاد پرستی به دین هم مربوطه
---------------------------------------------------------
حرف شما رو کاملا تایید می کنم.
ولی یه 2 تا گروه رو یادتون رفت:
1- کسایی که اصلا به وجود خدا اعتقادی ندارن ولی با این حساب آدم های خوبی هستن
2- // // // // / // // // // ولی آدم های بدی هستن
گروه اولی تو سوئد بسیار زیاده. اما چند با شنیدید بگن آدم کشی تو سوئد؟؟؟؟
Mohammad Hosseyn
11-09-2013, 12:53
دوست من ، اون دومی که شما میگی وطن پرستی و ملی گرای هست که بحثش جداست میشه روی درستی و نادرستیش بحث کرد ...
shabe.saket
11-09-2013, 15:37
خود شما خلط مبحث بزرگی رو دارید انجام میدید
کلآ ناخواسته و از روی ناآگاهی در حال تحریف واژه نژاد پرستی هستید.....
تعریف نژاد پرستی:
نژادپرستی تفکّر برتر دانستن یک نژاد بر نژاد(های) دیگر است.
تعریف نژاد:
نژاد به بزرگترین گونههای انسان گفته میشود. نژادهای انسان به عنوان گروههای جمعیتی بزرگی تعریف میشوند که گنجینه ژنی آنها از یکدیگر متفاوت است.
قاطی کردن ناسیونالیسم و کشور پرستی و همچنین دین پرستی و تعصبات ایدئولوژیگ با نژاد پرستی بیهوده است
چون پایه های حرفاتون رو درست تنظیم نمیکنید، تسلسل وار تمامی حرفاتون غلط میشه...
ما دو نوع نژاد پرست داریم. یکی دینی هست و اون یکی "نژادی و وطنی". عمدتا اون دسته که دینی هستن دوست ندارن گروه های دیگه زنده باشن
که هیچکدوم اینا درست نیستند
اون دسته دیگه که نژاد پرست در مورد یک قوم هستن هیچ وقت دوست ندارن کسی رو بکشن.
اشتباه در پایه = اشتباه در نتیجه گیری
+
نقیض = نازیسم
سوسیال ناسیونالیست ها میگن که ما نسل برتریم. راست هم میگن
سوسیالیسم + ناسیونالیسم یک ایدئولوژی هست، کدوم گروه از اینا میگن برتریم + چطور میشه که راست هم میگن؟
ایران با این تاریخ عظیمی که داره باید هم به خودش بباله.
اشتباه در پایه = اشتباه در نتیجه گیری
پایه = قدیمی برتر است
نتیجه گیری = ایرانی برتر است
نمیدونم این ایران و ایرانی از دماغ فیل افتاده چه چیز برتری داره که اینقدر خودبرتربین است این ایران
این هم نژاد و باهوش بودن این مردمان از آسمان افتاده ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
باز هم که گاف دادیم...هوش سرشار ایرانیها..... ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
هادی جان صحبت کلی شما در مورد نژاد پرستی درسته و چیز شایسته ای نیست .
ولی از نظر فرهنگی و دیدگاه ایرانیان و کلا از نظر تاریخی میشه گفت از خیلی جهات برتر از کشورهای همسایه و خیلی کشورهای دیگه بودیم .
اما یک سری اتفاقات و اشتباهات باعث شد که اون فرهنگ و گذشته ایران رو به فراموشی بره و جایگاه ایران و ایرانی این چیزی بشه که در حال حاضر می بینیم .
شرمنده ولی یک جورایی Off Topic بود.
M . Sayid
11-09-2013, 16:08
سوسیالیسم + ناسیونالیسم یک ایدئولوژی هست، کدوم گروه از اینا میگن برتریم + چطور میشه که راست هم میگن؟
البته فک کنم سوسیالیسم ملی گرا میشه همون نازیسم !
حرفاتون هم کاملا درسته !
Mohammad Hosseyn
11-09-2013, 16:52
البته فک کنم سوسیالیسم ملی گرا میشه همون نازیسم !
حرفاتون هم کاملا درسته !
نازی ها مدعی بودن که سوسیال ملی گرا هستن ، ولی خب عکسش فکر کنم صادق نیست ...
ولی از نظر فرهنگی و دیدگاه ایرانیان و کلا از نظر تاریخی میشه گفت از خیلی جهات برتر از کشورهای همسایه و خیلی کشورهای دیگه بودیم .
اما یک سری اتفاقات و اشتباهات باعث شد که اون فرهنگ و گذشته ایران رو به فراموشی بره و جایگاه ایران و ایرانی این چیزی بشه که در حال حاضر می بینیم .
بهزاد جان ، اینها هم از نظر من ملاک برتری نیست ... گذشته انسان هیچ برتری بهش نمیده ... حال هست که مهمه ... و البته در همین زمان حال هم خیلی از ملاک ها ملاک درستی برای برتر دونستن نیست ... مثلا امریکائی ها که الان پر قدرت ترین کشور دنیا از خیلی لحاظ هستن آیا نژادی برتر هستن ؟! معلومه که نه . اصلا تو دنیای امروز نژاد خاصی با یک مکان خاص دیگه قابل تفکیک نیست.
بهزاد جان ، اینها هم از نظر من ملاک برتری نیست ... گذشته انسان هیچ برتری بهش نمیده ... حال هست که مهمه ... و البته در همین زمان حال هم خیلی از ملاک ها ملاک درستی برای برتر دونستن نیست ... مثلا امریکائی ها که الان پر قدرت ترین کشور دنیا از خیلی لحاظ هستن آیا نژادی برتر هستن ؟! معلومه که نه . اصلا تو دنیای امروز نژاد خاصی با یک مکان خاص دیگه قابل تفکیک نیست.
درود بر شما
بنده از منظر نژادی مقایسه نکردم . قسمت پایانی پست هادی عزیز یک جورایی {به نظر من} شخصیت ایرانی رو پایین آورده بود .
اگر هم دقت کنین می بینید که بنده اشاره کردم که در گذشته یک سری برتری ها از لحاظ فرهنگی و تمدن و دیدگاه نسبت به کشورهای دیگه داشتیم و اصلا بحث نژادی نبوده .
و باز هم در آخر اضافه کردم که در حال حاضر اون خصوصیات خوب گذشته رو تا حدود زیادی از دست دادیم .
درود بر شما
بنده از منظر نژادی مقایسه نکردم . قسمت پایانی پست هادی عزیز یک جورایی {به نظر من} شخصیت ایرانی رو پایین آورده بود .
اگر هم دقت کنین می بینید که بنده اشاره کردم که در گذشته یک سری برتری ها از لحاظ فرهنگی و تمدن و دیدگاه نسبت به کشورهای دیگه داشتیم و اصلا بحث نژادی نبوده .
و باز هم در آخر اضافه کردم که در حال حاضر اون خصوصیات خوب گذشته رو تا حدود زیادی از دست دادیم .
من موافقم و این افت فرهنگی که در ایران می بینیم به نظر من کمی وابسته به توهم های نژادی هست. مشکلی که در کشور داریم اینه که فرهنگ رو با نژاد مخلوط می کنیم و این مشکل در سیستم آموزشی و اجتماعی کشور وجود داره. ما در مدرسه بهمون یاد یاد میدادن که ایران از قوم و نژادهای مختلف ایجاد شده و ما همه در کنار هم زندگی می کنیم و این حرف ها که خوب است، اما در کنارش:
مردم ترک کشور ما اینطور هستن و این خصوصیات رو دارند.
مردم کرد کشور ...
مردم عرب ...
مردم بلوچ ...
شاید منظور اون کتاب ها مردمی بوده که در اون منطقه و با اون فرهنگ زندگی می کردن ولی این از کودکی این ذهنیت رو ایجاد می کنه که نژاد مردم ارتباط مستقیمی با رفتارشون داره. از اینها بگذریم مردمی که در ایران نسلشون به یک شخص خاص می رسه می تونن در ابتدای اسمشون یک لقب داشته باشن و بقیه نمی تونن، که این خودش یک نشونه قوی برای نژادپرستی نباشه ولی برای تبعیض نژادی است. این دید نژادپرستانه در کشور که شاید مال همین 200-300 سال اخیر باشه به نظر من تاثیر مهمی داشته در افت فرهنگی و اجتماعی ما و ارتباط دادنش به نژاد و بطور کلی در ناخودآگاه انسان میگه هر مشکل فرهنگی که داریم مربوط به نژاد هست که همینه که هست و این قضیه در خون و ژنتیک ماست و کاریش نمیشه کرد! در حالی که فرهنگ قابل تغییره. از یه ایرانی بپرسیم مشکلات فرهنگی ما چیست یک لیست بلند بالا به ما میدن که احتمالا لیست صحیحی هم هست، ولی هیچ کس سعی و تلاشی برای درست کردنش نمی کنه.
کلا نژادپرستی جدا از اینکه منصفانه نیست و به دور از ارزش های انسانی است، تفکر و جهان بینی در همچین فریمورکی به خود اون افراد نژادپرست هم صدمه می زنه.
shabe.saket
12-09-2013, 19:52
درود بر شما
بله منم میدونم بخوبی که خود شما نیز باوری به این اندیشه ی .....(قابل پر کردن با تمامی کلمات رذیل اخلاقی) ندارید...
در مورد بحث ایران و ایرانی نیز، این قضیه تابعی از جبر جغرافیایی و زمانی است بنظر من، یعنی اون موقع که اجداد ما متمدن بودند، همسایه وحشی بود...
آن موقع که اجداد من وحشی بودند، یه کسای دیگری متمدن بودند.....در هر صورت بهزاد جان، من بخوبی میدانم که شما معتقد به نژادپرستی نیستید، عقایدتون رو میشناسم.....
چند کلمه برای واژه نژاد پرستی:
واژه نژادپرستی واژه ای است که در ردیف بررسی علم تجربی بخصوص زیست شناسی و بررسی ژنوم انسان صورت میگیره، همچین تحقیقی نیز اثبات نشده،
نژاد برتری این وسط وجود نداره.....
این یک مبحث ایدئولوژیک است نه علمی، که از اذهان خودبرتربین بر می آید و تا جایی هم که من دیدم نژاد موهوم آریایی پرچمدار چنین رذیلت های اخلاقی است...
بی شرمی که در نژاد پرستی (هر نژادی از عرب گرفته تا آریایی و سامی و حامی و...) نهفته است ، نمیدانم چه دفاعی دارد.....
در هر صورت نژادپرستی از نظر من چنان شنیع است که حتی شنیدن این کلمه حال بهم زننده است برای من.....
مرد،(انسان) همین جور که هستی خوبی، به عنوان یک انسان به خودت نگاه کردن را آغاز کن...استیو بایکو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] DA%A9%D9%88)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%AA%D9%88
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%AF%D9%84%D8%A7
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%B1%D9%85
در آخر:
دیدن غم در چشمان یک سیاهپوست آفریقایی چندان سخت نیست.....[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
A.M.D.D.E.V.I.L
12-09-2013, 20:46
سلام دوستان ، منظور از نژاد پرستی چیه؟
چون هم هولوکاست نمونه اش هست ، هم کوچک شمرده شدن قشر های متوسط به پایین در خود ایران
به لحاظ تئوریک نباید نژاد پرستی وجود داشته باشه
اما انتخاب طبیعی و خود طبیعت ایجاب میکنه که نژاد پرستی وجود داشته باشه ، و نژاد برتر بیشترین فرزند رو داشته باشه
اما کیفیت و چگونگی تعریف کردن نژاد برتر غیر ممکن هست چون خوب و بهتر و بهترین همگی صفت هستند و نمیتونن معنی مستقل داشته باشن
Thor God
12-09-2013, 23:17
دوستان بحث خیلی خوبی هست.
متاسفانه بنده به هر بحث قوم و نژادی که وارد شدم یا تاپیک بسته شده یا بنده بن شدم. این رو هم بزارید به حساب نادانی و کم اطلاعات بودن بنده.
امیدوارم بحثتون به نتیجه برسه اما حرف های من هم جای تامل داشت. تو یران خیلی ها اعراب رو به خاطر دین اسلامیشون نسل برتر میدونن. به همین خاطر از نژاد پرستی دینی حرفی به میان آوردم. اونقدر ها هم بی اطلاع نیستیم
موفق و پیروز باشید.
Mohammad Hosseyn
13-09-2013, 02:00
چون هم هولوکاست نمونه اش هست ، هم کوچک شمرده شدن قشر های متوسط به پایین در خود ایران
اما انتخاب طبیعی و خود طبیعت ایجاب میکنه که نژاد پرستی وجود داشته باشه ، و نژاد برتر بیشترین فرزند رو داشته باشه
اما کیفیت و چگونگی تعریف کردن نژاد برتر غیر ممکن هست چون خوب و بهتر و بهترین همگی صفت هستند و نمیتونن معنی مستقل داشته باشن
ببنید منظور دقیقش اینه که ما انسان ها در رفتار اجتماعی خودمون ، نژاد خاصی رو نسبت به دیگر نژادها برتر بدونیم و براشون تمایز قائل بشیم. این تمایز میتونه هر چیزی باشه.مثلا قانون متفاوت ، موقعیت اجتماعی متفاوت و این چیزهاست ...
مثلا در امریکا سیاه پوستان در یک دوره ای نژاد پست تر بودند .بنابراین حق رای نداشتن. یا اساسا جایگاه اجتماعی خاصی جز برده بودن نداشتن.
مسئله ی طبیعت که میفرمائید ربطی به روابط اجتماعی ما انسانها نداره ...
همونطور که دوستان گفتن نژاد پرستی با مثلا کوچک شمردن یک قشر خاصی یا پیروان دین خاصی فرق داره. نژاد پرستی محوریتش نژاد انسان هاست. البته نژاد پرستی نوع خاصی از تبعیض هست .
یک سوال : اگر برسی های آماری نشون بده که مثلا در یک نژاد خاصی ، رفتار خاصی زیاد دیده میشه ، آیا نسبت دادن اون رفتار یا ویژگی به اون نژاد درسته و آیا میشه بهش گفت نژادپرستی ؟ میخوام نظر دوستان رو راجع به این موضوع بدونم !
مثلا بگیم مردم کشور ایکس ادمهای تنبل و کم کاری هستن. یا مردم شهر ایگرگ آدم های مهمون نوازی هستن !
جوامع انسانی مدت هاست دیگه بر اساس انتخاب طبیعی ساخته نمیشن و کلا علم و به خصوص علم پزشکی یعنی کمک کردن به مردم برای زنده ماندن که دقیقا بر خلاف فلسفه تکامل و انتخاب طبیعی است و اینطور نیست که چون در پروسه انتخاب طبیعی بی رحمی درباره نژادها (بهتر بگم ژن ها) ی ضعیف وجود داره پس این رفتار نژادپرستانه در جوامع انسانی رو توجیه می کنه.
یک سوال : اگر برسی های آماری نشون بده که مثلا در یک نژاد خاصی ، رفتار خاصی زیاد دیده میشه ، آیا نسبت دادن اون رفتار یا ویژگی به اون نژاد درسته و آیا میشه بهش گفت نژادپرستی ؟ میخوام نظر دوستان رو راجع به این موضوع بدونم !
مثلا بگیم مردم کشور ایکس ادمهای تنبل و کم کاری هستن. یا مردم شهر ایگرگ آدم های مهمون نوازی هستن !
اگه بطور علمی مشخص شده باشه این نوع رفتار ماهیت ژنتیک داره و آموزشی/محیطی/فرهنگی (developmental) نیست، بله میشه گفت. چیزهایی مثل تنبلی و مهمان نوازی مسائل بیشتر فرهنگی و آموزشی هستن. اگه مثلا ایرانی ها به مهمان نوازی معروف هستند، چند هزار کودک مثلا اهل کشور X رو در یک خانواده ایرانی از روز اول تولد بزرگ کنیم و ببینیم رفتار اون کودک ها در این زمینه مشابه سایر ایرانی ها نیست و مشابه مردم کشور X هست، شاید بشه نتایجی گرفت و اگه نتایج چنین مطالعاتی بارها و بارها تکرار بشه میشه نهایتا به یک نتیجه رسید. این نوع آزمایش ها بیشتر درباره کودکان هندی/شرق آسیایی که توسط خانواده های آمریکایی/اروپایی به فرزند خواندگی گرفته میشن انجام شده و نهایتا فرق خاصی در این نوع رفتار مشاهده نشده.
بطور خلاصه اگه بشه نشون داد ژن A در نوعی رفتار تاثیر داره، و نشون داده بشه این ژن بطور محسوس در مردم یک نژاد بیشتر وجود داره در نهایت شاید بشه نتیجه گرفت مردم این نژاد نسبت به این نوع رفتار نوعی علاقه دارند. مثلا این قضیه درباره بعضی بیماری های پزشکی وجود داره و بعضی نژادها نسبت به بعضی بیماری ها مقاومت کمتر با بیشتر دارند یا نسبت وجود برخی بیماری هایی که ژنتیک هستند در نژادهای متفاوت بطور محسوسی بیشتر یا کمتره، یا مثلا بعضی بیماری های روانی مثل اسکیزوفرنی در بعضی نژادها بطور محسوس بیشتر از سایرین است.
در نهایت هم نباید یادمون بره بحث علمی درباره اینطور چیزها بحث احتمال است. بطور علمی هیچ وقت نتیجه گرفته نمیشه مردم فلان نژاد بد هستند، خنگ هستند، روانی هستند و ... ، تفاوت ها هم در این بین همیشه در حد چند دهم درصد هست.
Mohammad Hosseyn
13-09-2013, 11:58
جوامع انسانی مدت هاست دیگه بر اساس انتخاب طبیعی ساخته نمیشن و کلا علم و به خصوص علم پزشکی یعنی کمک کردن به مردم برای زنده ماندن که دقیقا بر خلاف فلسفه تکامل و انتخاب طبیعی است و اینطور نیست که چون در پروسه انتخاب طبیعی بی رحمی درباره نژادها (بهتر بگم ژن ها) ی ضعیف وجود داره پس این رفتار نژادپرستانه در جوامع انسانی رو توجیه می کنه.
اگه بطور علمی مشخص شده باشه این نوع رفتار ماهیت ژنتیک داره و آموزشی/محیطی/فرهنگی (developmental) نیست، بله میشه گفت. چیزهایی مثل تنبلی و مهمان نوازی مسائل بیشتر فرهنگی و آموزشی هستن. اگه مثلا ایرانی ها به مهمان نوازی معروف هستند، چند هزار کودک مثلا اهل کشور X رو در یک خانواده ایرانی از روز اول تولد بزرگ کنیم و ببینیم رفتار اون کودک ها در این زمینه مشابه سایر ایرانی ها نیست و مشابه مردم کشور X هست، شاید بشه نتایجی گرفت و اگه نتایج چنین مطالعاتی بارها و بارها تکرار بشه میشه نهایتا به یک نتیجه رسید. این نوع آزمایش ها بیشتر درباره کودکان هندی/شرق آسیایی که توسط خانواده های آمریکایی/اروپایی به فرزند خواندگی گرفته میشن انجام شده و نهایتا فرق خاصی در این نوع رفتار مشاهده نشده.
بطور خلاصه اگه بشه نشون داد ژن A در نوعی رفتار تاثیر داره، و نشون داده بشه این ژن بطور محسوس در مردم یک نژاد بیشتر وجود داره در نهایت شاید بشه نتیجه گرفت مردم این نژاد نسبت به این نوع رفتار نوعی علاقه دارند. مثلا این قضیه درباره بعضی بیماری های پزشکی وجود داره و بعضی نژادها نسبت به بعضی بیماری ها مقاومت کمتر با بیشتر دارند یا نسبت وجود برخی بیماری هایی که ژنتیک هستند در نژادهای متفاوت بطور محسوسی بیشتر یا کمتره، یا مثلا بعضی بیماری های روانی مثل اسکیزوفرنی در بعضی نژادها بطور محسوس بیشتر از سایرین است.
در نهایت هم نباید یادمون بره بحث علمی درباره اینطور چیزها بحث احتمال است. بطور علمی هیچ وقت نتیجه گرفته نمیشه مردم فلان نژاد بد هستند، خنگ هستند، روانی هستند و ... ، تفاوت ها هم در این بین همیشه در حد چند دهم درصد هست.
درسته که اگر نژادهای مختلف رو در شرایط یکسانی قرار بدیم احتمالا رفتارشون چندان تفاوتی نداره . ولی خب حالا که هر نژادی در شرایط خاص خودش زندگی میکنه و در نهایت یکسری ویژگی های فرهنگی اجتماعی پیدا کرده. مثلا فرض کنید مطالعاتی انجام شده و معلوم شده مردم شهر X نسبت به حالت نرمال جرم و جنایت بیشتری مرتکب میشن و ممکنه بیایم برای اونها قوانین محدود کننده ای بگذاریم که سبب تمایز بین اونها و مردم دیگر شهر ها بشه . آیا این درسته ؟
بله کلا حوزه ی علوم انسانی احتماله. این پذیرفتنی هست.
درسته که اگر نژادهای مختلف رو در شرایط یکسانی قرار بدیم احتمالا رفتارشون چندان تفاوتی نداره . ولی خب حالا که هر نژادی در شرایط خاص خودش زندگی میکنه و در نهایت یکسری ویژگی های فرهنگی اجتماعی پیدا کرده. مثلا فرض کنید مطالعاتی انجام شده و معلوم شده مردم شهر X نسبت به حالت نرمال جرم و جنایت بیشتری مرتکب میشن و ممکنه بیایم برای اونها قوانین محدود کننده ای بگذاریم که سبب تمایز بین اونها و مردم دیگر شهر ها بشه . آیا این درسته ؟
بله کلا حوزه ی علوم انسانی احتماله. این پذیرفتنی هست.
بحث اصلی اینجاست که مسائل آموزشی و developmental از مسائل نژادی جدا باشن، در دنیای مدرن اینطور نیست که مردمی که کنار هم زندگی می کنن از یک نژاد باشند که می دونیم واقعا نیستن. درباره مسئله شهر و مثلا جرم هم قطعا همینطوره و مثلا الان در کشورهای مختلف قوانین مختلفی داریم که وابسته به فرهنگ و شرایط فعلی اونجاست و حتی در آمریکا در ایالت های مختلف قوانین مختلفی داریم و این قضیه هیچ وقت نژادپرستی نیست. ولی نکته اصلی اینجاست که در اون شهر این قوانین برای همه یکسانه. نمی تونیم بگیم مردم شهر X مثلا بر اساس مطالاعات دقیق ما بیشتر جرم می کنند پس قوانین محدود کننده برای این مردم می گذاریم، یعنی اگه شخصی از شهر X بره شهر Y باز هم قوانین متفاوتی برای این شخص نسبت به بقیه مردم داشته باشیم. چنین کاری نژادپرستانه و به دور از اخلاقه.
Mohammad Hosseyn
13-09-2013, 18:45
بحث اصلی اینجاست که مسائل آموزشی و developmental از مسائل نژادی جدا باشن، در دنیای مدرن اینطور نیست که مردمی که کنار هم زندگی می کنن از یک نژاد باشند که می دونیم واقعا نیستن. درباره مسئله شهر و مثلا جرم هم قطعا همینطوره و مثلا الان در کشورهای مختلف قوانین مختلفی داریم که وابسته به فرهنگ و شرایط فعلی اونجاست و حتی در آمریکا در ایالت های مختلف قوانین مختلفی داریم و این قضیه هیچ وقت نژادپرستی نیست. ولی نکته اصلی اینجاست که در اون شهر این قوانین برای همه یکسانه. نمی تونیم بگیم مردم شهر X مثلا بر اساس مطالاعات دقیق ما بیشتر جرم می کنند پس قوانین محدود کننده برای این مردم می گذاریم، یعنی اگه شخصی از شهر X بره شهر Y باز هم قوانین متفاوتی برای این شخص نسبت به بقیه مردم داشته باشیم. چنین کاری نژادپرستانه و به دور از اخلاقه.
بله مواردی که ایالت های مختلف قوانین مختلف دارند نژادپرستانه نیست بلکه مسئله سیاسی هست . یعنی تمایلات سیاسی مردم هر ایالت قوانینشون رو مشخص میکنه . مثال بهتر چیزی هست که امروزه هم وجود داره. مثلا چون در جهان این دید وجود داره که برخی مسلمانان ترورییست هستن ، بنابراین تلفن هاشون شنود بشه و رفت و امدهاشون کنترل بشه . مخصوصا مواقعی که یک تهدیدی صورت بگیره یا حمله ای اتفاق بیافته . یا اجازه ورود مسلمانان و به کشور ندن و تحت فشار بگذارندشون. (مثال اسلام رو زدم چون در جهان تقریبا این مورد هست. حالا میتونه هر چیز دیگه ای جاش باشه. مثل سیاه پوستان ! در مثال مناقشه نیست)
میخوام بگم از یک طرف این مورد نژادپرستانه هست چون خصلتی به یک نژاد نسبت داده میشه و براش محدودیت بوجود میاد. از یک طرف اجتناب ناپذیر هم هست! یعنی توجیه هم داره ...
A.M.D.D.E.V.I.L
13-09-2013, 21:58
نه خیر قانون انتخاب طبیعی توی مجلس تصویب نشده که استثنا بگیره، میش گفت انتخاب طبیعی فرم دیگری رو در مورد انسان ها به خودش گرفته
انسان های پر تلاش و باهوش و هنر مند بیشتر شانس زنده موندن دارن ، انسان هایی که توی صنعت هنر های نمایشی هستند بیشترین شانس برای بقای نسل رو دارن مهم هم نیست چه ظاهری داشته باشن مثلا استیون تایلر رو در نظر بگیرید که چند نفر حاضرن باهاش رابطه ی جنسی برقرار کنن
انسان هایی که دغدغه هاشون چیز های خرافی هست و غیر رئال فکر میکنن شانس بقاشون کمترین هست ، نمونه اش هم طالبان و القاعده هست که حتی بمب میپوشن و خودکشی میکنن
نه خیر قانون انتخاب طبیعی توی مجلس تصویب نشده که استثنا بگیره، میش گفت انتخاب طبیعی فرم دیگری رو در مورد انسان ها به خودش گرفته
انسان های پر تلاش و باهوش و هنر مند بیشتر شانس زنده موندن دارن ، انسان هایی که توی صنعت هنر های نمایشی هستند بیشترین شانس برای بقای نسل رو دارن مهم هم نیست چه ظاهری داشته باشن مثلا استیون تایلر رو در نظر بگیرید که چند نفر حاضرن باهاش رابطه ی جنسی برقرار کنن
انسان هایی که دغدغه هاشون چیز های خرافی هست و غیر رئال فکر میکنن شانس بقاشون کمترین هست ، نمونه اش هم طالبان و القاعده هست که حتی بمب میپوشن و خودکشی میکنن
زنده موندن صرفا مهم نیست. در انتخاب طبیعی دلیل اینکه زنده موندن مهم بود اینه که هر موجودی که زنده باشه پشت سر هم تولید مثل می کنه. در جوامع انسانی اینطور نیست و حتی برعکس است یعنی اونهایی که بیشترین شانس زنده موندن رو دارند در اکثر مواقع کمترین تعداد بچه ها رو دارند و برعکس چون بقای نسل از یه پروسه غریزی که هر موجود زنده ای انجامش میده تبدیل شده به یک تصمیم که تعداد دفعاتش وابسته به تفکر و تعقل انسان هاست.
اون قشری که باورهای خرافی دارن همشون بمب نمی بندن به خودشون، و اکثریتشون شانس بچه دار شدن بیشتری دارن به خاطر همون باورها نسبت به افراد متمدن غرب که حتی در خیلی جاها رشد جمعیتشون منفی شده. الان که جمعیت خاورمیانه یا بنگلادش و اندونزی در این 30 سال حدود 3 برابر شده و جمعیت فرانسه در این 30 سال کمتر از 20 درصد افزایش داشته به خاطر انتخاب طبیعی و بقای بیشتر اون افراد نیست چون اونها هم کمتر عمر می کنن هم کیفیت زندگی پایین تری دارن و باهوش تر هم نیستن. الان در زمین اکثریت انسان ها به سنی که بچه دار میشن می رسن و فرصت بچه دار شدن رو دارن.
دلیل اینکه الان میگن نسبت به 200 سال قبل متوسط IQ انسان ها حدود 10 نمره پایین اومده و تا 200 سال دیگه احتمالا طبق روال طبیعی پایین تر هم خواهد آمد اینه که باهوش ترین های ما اکثرا کمتر از 2 تا بچه دارن و کم هوش ترین ها 7-8-9 تا بچه. انتخاب طبیعی داروین از زمانی که هوش و آگاهی وارد یک گونه میشه متوقف میشه چون هوش و آگاهی 1. خطر رو از بین می بره و برای همه فرصت نسبتا یکسان برای تولید مثل ایجاد می کنه و 2. تولید مثل از هدف برای اون موجودات در میاد و به سایه میره. حتی وجود روش های جلوگیری از بارداری باعث میشه اون ژن هایی که مربوط به علاقه به روابط جـــنــسی هستند هم لزوما در نسل های بعد بیشتر وجود نداشته باشن.
به هر حال Off topic شد، بهتره برگردیم به موضوع.
با سلام آیا تعصب داشتن یک شخص روی نژاد خودش هم نژادپرستی محسوب میشه یا فقط تحقیر دیگر نژادها از مصادیق نژادپرستی هست؟ مثلا مردم یک کشور وقتی میگن خارجی ها رو از کشور ما بیرون کنید یا به اونها روی خوش نشون نمیدن و میگن اینها دارن مشاغل خود ما رو در کشور ما تصاحب می کنن این هم نژادپرستیه؟ چون به عقیده من کشوری که اصالت نژادی خودش رو از دست بده هویت خودش رو از دست میده و کم کم منقرض میشه و یکی از مهترین دلایل وضعیت کنونی ایران رو ترکیب شدن نژاد ایرانیها با عربها و مغول ها و ازبک ها و ... و ... واز بین رفتن نژاد اصیل آریایی می دونم چون اختلاط با نژاد های دیگر فقط اختلاط نژادی نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و روحی اونها رو هم وارد نژاد ما کرده
با سلام آیا تعصب داشتن یک شخص روی نژاد خودش هم نژادپرستی محسوب میشه یا فقط تحقیر دیگر نژادها از مصادیق نژادپرستی هست؟ مثلا مردم یک کشور وقتی میگن خارجی ها رو از کشور ما بیرون کنید یا به اونها روی خوش نشون نمیدن و میگن اینها دارن مشاغل خود ما رو در کشور ما تصاحب می کنن این هم نژادپرستیه؟ چون به عقیده من کشوری که اصالت نژادی خودش رو از دست بده هویت خودش رو از دست میده و کم کم منقرض میشه و یکی از مهترین دلایل وضعیت کنونی ایران رو ترکیب شدن نژاد ایرانیها با عربها و مغول ها و ازبک ها و ... و ... واز بین رفتن نژاد اصیل آریایی می دونم چون اختلاط با نژاد های دیگر فقط اختلاط نژادی نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و روحی اونها رو هم وارد نژاد ما کرده
برتر دونستن نژاد خود (چیزی که وابسته به نسل افراد باشه) و تعصب روی همچین چیزی قطعا نژادپرستی است ولی چیزی مثل علاقه به دادن شغلها به مردم کشور خود به جای خارجی ها لزوما نژادپرستی نیست گرچه می تونه باشه. شما نژاد و فرهنگ رو کنار هم در یک مکالمه استفاده می کنید که لزوما یکسان نیستن.
Mohammad Hosseyn
15-09-2013, 23:47
میشه گفت سوال منم همین موارد رو در بر میگرفت ... نظر خودم اینه که میتونه اینگونه اقدامات درست باشه و یا غلط باشه ... شاید به انگیزه خیلی بر گرده. مثلا اگر ما از افغانی ها بدمون بیاد یا اروپایی ها از عربها بدشون بیاد و اجازه ورود به کشورشون رو ندن خب عین نزادپرستی هست. ولی اگر مثلا ریشه های اقتصادی یا اجتماعی داشته باشه ، و شامل نژاد خاصی نشه ، میتونه نژاد پرستی نباشه. مثلا کلا ورود نیروی کار خارجی محدود باشه. نه صرفا افغانی ها ...
mohammad varaste
19-09-2013, 23:51
مثلا دو نفر با هم برادرن
آقای A و B
بچه های آقای A مهربان و با فرهنگ و بچه های آقای B عصبی و بی فرهنگ.
نظرتون در باره این چیه ؟
بچه های آقای A میتونن ادعای اینو بکنن که نژاد اونها بهتره ؟
مثلا دو نفر با هم برادرن
آقای A و B
نظرتون در باره این چیه ؟
خیر زیرا ممکنه که مشکلات گروه B تنها به دلیل تربیت نادرست بوده باشه و ممکنه هیچ ارتباطی به نژاد و ژنتیک اون ها نداشته باشه.
مثلا دو نفر با هم برادرن
آقای A و B
نظرتون در باره این چیه ؟
آیا منطقی است چنین طرز فکری؟ قطعا نه. آیا می تونند ادعا کنند؟ قطعا بله مثل هزاران چیز غلطی که مردم ادعا می کنند. همه چیز از ساختار ذهنی افراد ریشه می گیره و شخصی که بزرگ ترین تفاوت بین دو نفر رو نژادشون می بینه در چنین جایی ممکنه بگه "ژن مادر اینها بد بوده و بداخلاق شدن" یا مثلا مادرشون اهل فلان شهر هست و اینها اینطوری از آب در اومدن! و این نژادپرستانه است.
عموما در چیزهایی که 99 درصد آموزشی هستند و شاید 1 درصد وابسته به نژاد/ژنتیک، منطقی نیست پای نژاد وسط کشیده بشه. ما خودمون هم به کسی که در خیابون فحش میده نمی گیم "بد نژاد"، میگیم "بی ادب" و "بی تربیت" که وابسته به آموزش و مسائل بعد از تولد هستن.
Masoud-2014
25-10-2015, 23:59
عموما نژادپرستی در مورد سیاه پوستا و رنگین پوستا بوسیله سفید پوستان (چشم آبی ها) بکاربرده میشه
عموما نژادپرستی در مورد سیاه پوستا و رنگین پوستا بوسیله سفید پوستان (چشم آبی ها) بکاربرده میشه
اصلا اینطور نیست. در مقاطعی از تاریخ چون از نظر اقتصادی، صنعتی و نظامی سفیدپوستان غالب بودند طبیعتا نژادپرستی این افراد نسبت به بقیه بیشتر به چشم میومد ولی بطور کلی نژادپرست ها در همه نژادها وجود دارند. شما الان در اروپا یا آمریکا یک سیاستمدار یا مسئول یک حرف نژادپرستانه بزنه می بینید چطور مطبوعات و مردم و شبکه های اجتماعی به سرش می ریزند و اون شخص رو نابود می کنند، این خودش نشون میده چقدر اونها فاصله گرفتن از استریوتایپ های کلاسیک نژادپرستانه، همین سال گذشته یکی از مسئولین ما در تلویزیون و جلوی هزاران نفر گفت "نژاد اروپایی ها یک نژاد وحشی است که کت و شلوار پوشیدند ولی در ماهیت همان وحشی ها هستند" ، هیچ انتقادی هم نشد (به هر دلیلی)، یا رفتاری که ما در کشورمون با عرب ها، افغانی ها، کردها، ترک ها، بلوچ ها و ... داریم که نشون میده ما فعلا خیلی خیلی عقب تر از سایرین هستیم و این توهم "سایرین بدتر از ما هستند" هم یکی از دلایل اصلی عدم پیشرفت رو به جلوی ماست.
Masoud-2014
30-10-2015, 00:12
اصلا اینطور نیست. در مقاطعی از تاریخ چون از نظر اقتصادی، صنعتی و نظامی سفیدپوستان غالب بودند طبیعتا نژادپرستی این افراد نسبت به بقیه بیشتر به چشم میومد ولی بطور کلی نژادپرست ها در همه نژادها وجود دارند. شما الان در اروپا یا آمریکا یک سیاستمدار یا مسئول یک حرف نژادپرستانه بزنه می بینید چطور مطبوعات و مردم و شبکه های اجتماعی به سرش می ریزند و اون شخص رو نابود می کنند، این خودش نشون میده چقدر اونها فاصله گرفتن از استریوتایپ های کلاسیک نژادپرستانه، همین سال گذشته یکی از مسئولین ما در تلویزیون و جلوی هزاران نفر گفت "نژاد اروپایی ها یک نژاد وحشی است که کت و شلوار پوشیدند ولی در ماهیت همان وحشی ها هستند" ، هیچ انتقادی هم نشد (به هر دلیلی)، یا رفتاری که ما در کشورمون با عرب ها، افغانی ها، کردها، ترک ها، بلوچ ها و ... داریم که نشون میده ما فعلا خیلی خیلی عقب تر از سایرین هستیم و این توهم "سایرین بدتر از ما هستند" هم یکی از دلایل اصلی عدم پیشرفت رو به جلوی ماست.
دیگه همه میدونن این اروپایی ها علی الخصوص استعمارگر پیر چه بلایی سر افریقایی ها و سرخ پوست و هندو ها و اسیایی ها و دیگر ممالک برای غارت ثروتها و مواد خامشون اوردن ...
دیگه همه میدونن این اروپایی ها علی الخصوص استعمارگر پیر چه بلایی سر افریقایی ها و سرخ پوست و هندو ها و اسیایی ها و دیگر ممالک برای غارت ثروتها و مواد خامشون اوردن ...
برید از هندی ها بپرسید همین رو درباره ما ایرانی ها در طول تاریخ میگن. :n01: نژادپرستی در همه نژادها هست و همین کار شما که یک نژاد خاص رو صرفا نژادی می دونید که نسبت به سایرین نژادپرست تر است، خودش نژادپرستی است.
Captain_America
30-10-2015, 07:24
اول از همه اینکه در مورد انسان ها از نظر علمی تنها نژادی که وجود داره نژاد انسان هست تقسیمات ریزتر در دسته گروه های قومی جا میگیرند و نژاد در این بحث صرفا یک اشتباه کلامی رایج هست.
دوم اینکه نژادپرستی تعریف خاص خودش رو داره نباید با تفسیر موسع دایره شمول اون رو وسعت داد. یک گروه میتونه گروه دیگه رو استعمار، استثمار و غارت کنه ولی مرتکب نژادپرستی نشه خیلی از قتل عام ها و کشتار های جمعی هم خارج از موضوع نژاد پرستی هستند و در زمره جنایت علیه بشریت قرار میگیرند، حتی برده داری هم به خودی خود دلیل بر نژاد پرستی نیست کما اینکه در بسیاری از جوامع برده و برده دار از یک نژاد بودند.
Masoud-2014
30-10-2015, 09:24
برید از هندی ها بپرسید همین رو درباره ما ایرانی ها در طول تاریخ میگن. :n01: نژادپرستی در همه نژادها هست و همین کار شما که یک نژاد خاص رو صرفا نژادی می دونید که نسبت به سایرین نژادپرست تر است، خودش نژادپرستی است.
آره هست ولی تو اروپایی ها بیشتر نمود پیدا میکنه ... رنگین پوستا و سیاه پوستا زیاد تو ذهنیتشون نیست
V E S T A
30-10-2015, 12:55
آره هست ولی تو اروپایی ها بیشتر نمود پیدا میکنه ... رنگین پوستا و سیاه پوستا زیاد تو ذهنیتشون نیست
کلیـشه
یا تفکـر قالبـی
به یک نظـر از پیـش تشکیـلشده در ذهـن جمعـی گـروههـایی از جامعـه اشاره دارد، که مانـع قضـاوت و شنـاخـت منـطقـی افراد نسبت به دیگران شده و ویـژگیهای خاصـی را به تمـام اعضـای یک گـروهدیگـر یا مجمـوعـهای متفـاوت نسبت میدهد. این امـر سبب میگردد افراد برپایـهٔ اطلاعـاتی ناچیـز و تصـورهای کلیشـهای خود که غالباً برگرفته از جامعـه و یا رسـانهها است، بـدون آنکه شنـاخت کافـی از دیگران داشتهباشند، نسبت به آنها قضاوت کنند.
کلیشــه | Stereotype ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
Captain_America
18-11-2015, 23:23
کلیـشه
یا
تفکـر قالبـی
به یک نظـر از پیـش تشکیـلشده در ذهـن جمعـی گـروههـایی از جامعـه اشاره دارد، که مانـع قضـاوت و شنـاخـت منـطقـی افراد نسبت به دیگران شده و ویـژگیهای خاصـی را به تمـام اعضـای یک گـروهدیگـر یا مجمـوعـهای متفـاوت نسبت میدهد. این امـر سبب میگردد افراد برپایـهٔ اطلاعـاتی ناچیـز و تصـورهای کلیشـهای خود که غالباً برگرفته از جامعـه و یا رسـانهها است، بـدون آنکه شنـاخت کافـی از دیگران داشتهباشند، نسبت به آنها قضاوت کنند.
کلیشــه | Stereotype ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
چیزی که دوستمون @Masoud-2014 ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) اشاره میکنند استریوتایپ نیست یه حقیقت محض هست که به سادگی قابل استخراجه،
حملات تروریستی اخیر پاریس یه بار دیگه نشون برای مدعیان حقوق بشر همه انسان ها با هم برابرند اما بعضی ها برابری بیشتری دارند.
نژاد برتر وجود داره.
مثلا شما انتظار داری یک سنگاپوری که ضریب هوشی مردمش 105 هست.را با یک بومی استرالیا که ضریب هوشیشون زیر و یا حدود 60 هست یکی بدونیم.؟
Demon King
23-11-2015, 21:34
نژاد برتر وجود داره.
مثلا شما انتظار داری یک سنگاپوری که ضریب هوشی مردمش 105 هست.را با یک بومی استرالیا که ضریب هوشیشون زیر و یا حدود 60 هست یکی بدونیم.؟
این که فرمودید برتری در یک زمینه است و یقینا در زمینه های دیگه ولو یکی باشه یک بومی اسرالیایی حرف اول رو میزنه. در واقع نژاد پرستی اینه که در انسانیت، فرهنگ، تمدن و ... نژادی رو " مطلقن " برتر از دیگری بدونیم.
البته مورد دیگه اینکه نژاد پرستی به مواردی برمیگیرده که معمولا اصالتی باشه نه اکتسابی و علمی و حتی وراثت فردی. ( این موارد رو بیشتر علم آمار تفسیر میکنه تا تعصبات. )
برای همین تعصب نسبت به تاریخ و فرهنگ یک کشور بیشتر در مقوله نژاد پرستی جا میگیره.
+
نژاد پرستی مثل غروره. کسی که خودش رو بهتر از بقیه میدونه ( مغرور ) شاید بهتر هم باشه اما به زبان آوردن این موضوع یا نشون دادن اون در عمل یک صفته بده که بهش میگن غرور.
نژاد ها هم ممکنه بینشون بهتر و بدتر باشه ( البته اگه رای ما بر اکثریت باشه ) اما به زبان آوردن و جار زدن اون نژاد پرستیه. حتی اگه در نظر بگیریم که نژاد 1 در همه ی موارد بدون استثنا از نژاد 2 برتره.
این که فرمودید برتری در یک زمینه است و یقینا در زمینه های دیگه ولو یکی باشه یک بومی اسرالیایی حرف اول رو میزنه. در واقع نژاد پرستی اینه که در انسانیت، فرهنگ، تمدن و ... نژادی رو " مطلقن " برتر از دیگری بدونیم.
البته مورد دیگه اینکه نژاد پرستی به مواردی برمیگیرده که معمولا اصالتی باشه نه اکتسابی و علمی و حتی وراثت فردی. ( این موارد رو بیشتر علم آمار تفسیر میکنه تا تعصبات. )
برای همین تعصب نسبت به تاریخ و فرهنگ یک کشور بیشتر در مقوله نژاد پرستی جا میگیره.
+
نژاد پرستی مثل غروره. کسی که خودش رو بهتر از بقیه میدونه ( مغرور ) شاید بهتر هم باشه اما به زبان آوردن این موضوع یا نشون دادن اون در عمل یک صفته بده که بهش میگن غرور.
نژاد ها هم ممکنه بینشون بهتر و بدتر باشه ( البته اگه رای ما بر اکثریت باشه ) اما به زبان آوردن و جار زدن اون نژاد پرستیه. حتی اگه در نظر بگیریم که نژاد 1 در همه ی موارد بدون استثنا از نژاد 2 برتره.
خب بزنه.چه بدرد میخوره اخه.اون ها دیگه مهم نیست.
خب اساس برتری در حال حاضر برتری هوشی و زرنگ بودنه.نه قدرت زور و بازو و سرعت و فاکتور های دیگه.
شما الان بخوای بری تو یک شرکت کار کنی .کسی با زور و بازو و چاپکی شما کاری نداره.با نمره ای که تو دانشگاهت گرفتی کار داره.
وگرنه این فاکتور های دیگه بدرد حمالی و عرق ریختن میخورند
Demon King
24-11-2015, 19:27
خب بزنه.چه بدرد میخوره اخه.اون ها دیگه مهم نیست.
خب اساس برتری در حال حاضر برتری هوشی و زرنگ بودنه.نه قدرت زور و بازو و سرعت و فاکتور های دیگه.
شما الان بخوای بری تو یک شرکت کار کنی .کسی با زور و بازو و چاپکی شما کاری نداره.با نمره ای که تو دانشگاهت گرفتی کار داره.
وگرنه این فاکتور های دیگه بدرد حمالی و عرق ریختن میخورند
این نظر شماست ...
فراموش نکنید داریم درباره ی نژاد پرستی حرف میزنیم و رقابت و برتری های علمی .)جزیی از قوانین دنیای امروز هست.
من در پست بالا نژاد پرستی رو کامل توضیح دادم و شما تنها مثل اینکه خط اول رو خوندی. عرض کردم ضریب هوشی ارثی و موارد ارثی ) مثل قد، ضریب هوشی، استعداد و ... چیزی نیست که بشه متعصبانه بهش نگاه کرد.
به غیر از رنگ پوست که در یه نژاد کلیت بیشتری داره و میشه اون رو محوری برای تمسخر و برتری نژادی قرار داد.
این تاریخ و رنگ پوست و فرهنگ و تمدنه که یک نژادپرست نسبت بهش تعصب داره
نژاد برتر وجود داره.
مشخصا تفاوت وجود داره که باعث برتر بودن یک نسل یا کشور نسبت به نسل یا کشوری دیگه میشه ولی اینکه چطور این تقاوت رو تحلیل کنین مهمه یعنی عقیده دارین که این برتری هوشی در یک کشور نسبت به کشور دیگه به شرایطی مثل شرایط اقتصادی و فرهنگ و دوره ی جنگ فلان و غیره مربوط بوده یا اینکه کشوری ضریب هوشی برتری داره چون کلا بنظرتون از پایه و اساس و خمیر مایه دارای نژاد برتری از انسان هاست.
Captain_America
25-11-2015, 22:53
دکتر صادق زیباکلام: خیلی از ما ایرانیها، نژادپرست هستیم
هفته نامه اصلاح طلب "صبح آزادی" پیش از بسته شدن مصاحبه مهمی را با اندیشمند ایرانی دکتر صادق زیبا کلام انجام داد که در آن مساله نژادپرستی متبادل میان فارس و عرب علیه یکدیگر و نیز نگرش به قومیت های ایرانی را مورد بحث و بررسی قرار داد .
مقدمه
صبح آزادی: اندیشه برابری و عدالت تاریخ درازنایی دارد. هر آنچه به انسان و رنج هایش مربوط است در دایره این اندیشه چای می گیرد. رونالدد دورکین از نسل جدید فیلسوفان حق است که بر روی چگونه کاستن دردهای انسان بسیار اندیشه کرده است. او را می توان خلف جان رالز دانست که بر بسیاری از حوزه های بی عدالتی و تبعیض می شورد. تبعیض نژادی یکی از حلوه های نخستین بی عدالتی است.در بازخوانی این نوع تبعیض در جامعه ایرانی سراغ دکتر صادق زیباکلام رفته ایم. این استاد دانشگاه تهران که کنش های بسیار موثری در حوزه های مختلف جامعه ایرانی داردٰ در این گفتگو به صراحت از نژادپرستی ایرانی پرده بر می دارد و بر نگاه انکارگرایانه برخی روشنفکران درباره تبعیض های قومی می شورد
رونالد دورکین، فیلسوف حقوق دانشگاه نیویورک، دیدگاه های منحصر به فردی درباره برابری، تبعیض نژادی، عدالت، اخلاق و حقیقت دارد. به نظر شما، نسبت یا وضعیت ما ایرانی ها با این واژه ها چگونه است ؟ ما چقدر عادل هستیم و چقدر بی انصاف؟
چقدر به برابری اعتقاد داریم و چقدر تبعیض آمیز عمل می کنیم؟ پرسش مشابه دیگری که میخواستم با شما در میان بگذارم این است که برخی از متفکران، و صاحب نظران، ادعاهای کلانی مطرح می کنند و حکم کلی می دهند مثلا می گویند؛ ما ایرانی ها از اندیشیدن امتناع داریم ، یا ما ایرانی ها، باهوش و تمدن ساز هستیم. آیا شما اساسا با این دست نظرات در خصوص ایرانیان موافقید؟
ببینید من به عنوان یک قاعده کلی با تمام گزاره هایی که اینگونه شروع می شوند: ما ایرانی ها و بعد یک صفت، یک ویژگی، یک الگوی رفتاری و یک هنجار فرهنگی به دنبالش ذکر می کنند مخالفم. یا اگر بخواهم درست تر و علمی تر بگویم، من اساسا هیچ کدام از اینها را قبول ندارم. چه مثبت و چه منفی. چون فقط منفی نیست.
چیزی را که الان شما مطرح می کنید و می گویید؛ ما ایرانی ها و بَعدش این جمله منفی که ما ایرانی ها خیلی اهل اندیشیدن نیستیم و اندیشه ورزی نمی کنیم؛ من این را قبول ندارم. عکسش را هم اگه می گفتید باز هم خیلی قبول نمی داشتم.
مثلا اگه شما می گفتید خیلی از متفکرین و اندیشمندان معتقدند که در بین مردم منطقه خاور میانه یا اسیای مرکزی ایرانی ها از نظر اندیشه خصوصا اندیشه سیاسی خیلی جلو هستند، باز من می گفتم که همچو چیزی نیست. ما ایرانی ها در مجموع هیچ تفاوتی با افغانی ها با عراقی ها با اماراتی ها با پاکستانی ها با هندی ها با ژاپنی ها با نروژی ها با آمریکایی ها با انگلسی ها با فرانسوی ها با برزیلی ها و با هیچ بنی بشر دیگری نداریم. هیچ فرقی نداریم هیچ تفاوتی نداریم. تمام این گزاره ها که یا دسته گل برای ما می فرستند یا به عکسش بر سر ما می کوبند و ما را محکوم می کنند به داشتن این یا آن خصلت ناشایست، پایه و اساسی ندارند. من این ها را در حقیقت یک جور نژاد پرستی و راسیسم می دونم.
برتری طلبی و نژادپرستی
یعنی شما حکم های منفی را نمی پذیرید ولی درباره ادعاهای مثبت، اعتقاد دارید که در بطن این ادعاها، یک جور، برتری طلبی و نژادپرستی حاکم است؟ یک چیزی را من قبول دارم خیلی از ما ایرانی ها متاسفانه نژاد پرست هستیم. شما اگر دقت کنید می بینید که در فرهنگ های دیگر هم علیه قومیت ها ، ملیت ها و اقوام اقلیت شان جوک می سازند ولی فکر نمی کنم مثل ایران باشد که اینقدر علیه ترک ها و لرها هتاکی می کنند.
کسانی که چنین جوک هایی را نقل می کنند، ادعا می کنند، تنها یک جوک است و چیز دیگری نیست.
خب ببینید این درست است که جوک بی آزار است و بیشتر برای تفریح و انبساط خاطر است ولی یادتان باشد که درون این جوک ها، یک عنصر نژاد پرستی تلخی هم نهفته است. در حقیقت در پس آن ها، نگاه بدی به ترک ها ، گیلانی ها و لرها وجود دارد. یا نگاه ما ایرانی ها به اعراب مثال دیگری از نژاد پرست بودن ما ایرانیان را به نمایش میگذارد. من معتقدم که خیلی از ایرانی ها از اعراب بدشان می آید و فرقی هم نمی کند چه ایرانی های بی دین و چه ایرانی های دیندار. ولی شاید شما بگویید که آقای دکتر خیلی از عرب ها هم از ما ایرانی ها بدشان می آید. آره من قبول دارم.
خیلی از عرب ها هم از ما ایرانی ها واقعا بدشان می آید حالا این مورد بحث ما نیست.
سطح فرهنگ و نژادپرستی
به نظر شما این روحیه راسیستی از کجا آمده؟ چرا ایرانی ها اینقدر احساس برتر بودن نسبت به دیگران دارند؟
من معتقدم ما ایرانی ها به دلیل پایین بودن سطح فرهنگی مان، نژاد پرست هستیم چون اساسا نژاد پرستی با پایین بودن سطح فرهنگ رابطه مستقیم دارد. در اروپا هم همین جوری است. در اروپا هم، اکثر نژاد پرست ها خیلی آدم های تحصیل کرده و روشنفکری نیستند. ضد یهودی ها و ضد خارجی ها و ضد مسلمان ها اکثرا به طبقات پایین اجتماع تعلق دارند. ولی در ایران این جوری نیست. برای اینکه شما خیلی از افراد تحصیل کرده را می بینید که از اعراب متنفر هستند و خیلی از آدم های متدین را هم می بینید که از اعراب متنفرند منتها در آدم های غیر مذهبی، نفرت از اعراب به صورت عام است و در میان افراد مذهبی تر، نفرت از اعراب در قالب لعن و نفرین کردن به سنی ها خودش را نشان می دهد. یعنی بغض و کینه خیلی از ما ایرانی ها از اهل سنت و بزرگان اهل سنت در حقیقت، رویه دیگر نفرتمان از عرب ها است. من بعضی وقتها فکر میکنم خیلی از ما ایرانی ها نتوانسته ایم شکست تاریخی مان از اعراب و قادسیه را علیرغم گذشت 1400 سال فراموش کنیم. هنوز در اعماق وجودمان بغض و کینه عمیقی نسبت به اعراب داریم. بغض و کینه ای که همچون آتش زیر خاکستر هرزگاهی بهانه ای پیدا میکند و فوران می کند.
مواضع رسمی تحقیر آمیز
آقای دکتر، برای دعوی خود، مصداقی هم دارید؟
فراوان؛ این ساخته و پرداخته ذهن من نیست من چند تا کد یا بقول شما مصداق می آورم که شما ببینید چه جوری این مسئله خودش را نشان می دهد. هر وقت که همسایگان عرب ما در امارات ، بحرین ، قطر و کویت، یک موضع گیری علیه ایران می کنند، اگر دقت کنید می بینید که واکنش مسئولین جمهوری اسلامی درست است که سیاسی هست ولی بیشتر از اینکه سیاسی باشد نژادی هست. یعنی چی؟ یعنی مثلا سخنگوی وزارت خارجه ما، یا وزیر خارجه ما، یا ائمه نماز جمعه ما، رئیس مجلس ما و...، یک جوری واکنش نشان می دهند که بوی تحقیر از سخنان آنها بیرون می آید. فی المثل می گویند؛ "اصلا شما هم آدمید؟ توی امارات اصلا عددی هستی؟ اگر ایرانی ها کنار خلیج فارس فوت بکنند شما را باد می برد. شماها دیگه چه می گویید!" می دانید چه می خواهم بگویم؟ اکثرا گفته می شود که این ها از خودشان فکری ندارند ؛ اعرابی که مخالف ما حرف زده اند اربابانشان انگلیس ، آمریکا و فرانسه به این ها خط می دهند. این ها که از خودشان اراده ای ندارند. این ها اصلا کاره ای نیستند. ببنید که چه نگاه تحقیر آمیزی در ایران حاکم است. البته به نظر می رسد، این نگاه، تنها از آن حکومت نیست، مردم نیز، چنین نگاهی دارند. صد البته که درست میگویید. بله، مردم هم همین جور هستند و حتی تند تر و سخیفانه تر از مسئولین بعضا واکنش نشان می دهند. دو سه سال پیش، سر قضیه سه تا جزیره و نام خلیج فارس که اماراتی ها یک موضع گیری ای کرده بودند، یک سری از مردم آمده بودند جلوی سفارت امارات تظاهرات می کردند. تمام شعار هایی که می دادند و کارهایی که می کردند مخالفت سیاسی نبود، تماما تحقیر بود. یک کیک درست کرده بودند رویش 35 تا شمع گذاشته بودند و فوت می کردند و شعار می دادند که امارات، کشورک، 35 سالگی ات مبارک؛ از طرف ایران 2500 ساله. یعنی ما 2500 سال عمرمان است شما 35 سال و به اندازه 35 سالگی ات صحبت کن. یا شما خیلی شنیدید که بسیاری از هموطنان مان با یک حالت نفرتی نسبت به اعراب به ایرانی های دیگر می گویند که چرا به این کشورهای عربی مسافرت می کنید و پولتان را می برید آنجا خرج میکنید. ولی هیچ وقت کسی نمیگوید که چرا این همه ایرانی هر سال می روند به ترکیه و انجا پول خرج میکنند. میگویند که این یعنی یک نگاه از بالا به پایین و حقیرانه نسبت به اعراب داشتن. این دیگر ربطی به حکومت ندارد این ها خود مردم اند.
ولی آقای دکتر ترکیه حالت گردشگری و مسافرت بمنظور تفریح است. ملیت های دیگر هم برای گردشگری به ترکیه یا جاهای توریستی دیگر میروند.
من عقلم میرسه که به ترکیه برای گردش و تفریح میروند. اما فرقی نمیکند. یکنفر از رفتن به عمره ، کربلا یا سوریه ممکن است خیلی بیشتر ارضاع و اغنا شود تا از رفتن به گوش آداسی یا آنتالیا. احتمالا اگر مکه و مدینه یا کربلا در ترکیه یا مالزی بودند ایرادی نداشت. یا اگر ترکها یا مالزیایی ها یا هر کس دیگری غیر از اعراب ساکنین انجا بودند کسی نمی گفت که چرا میروید و جرا پولتون را آنجا خرج میکنید. همچنان که امروزه کسی نمی گوید چرا پولتان خرج ترکها ،مالزیایی ها یا تایلندی ها می کنید؟
زمان شاه هم این جور بود
این نوع نگاه های تحقیرآمیز، از کی شروع شده؟ محصول کدام دوره تاریخی است؟
زمان شاه هم این جوری بود. نگاه بسیار تحقیر آمیزی علیه اعراب وجود داشت. الان هم هست. من می خواهم یک مرحله جلوتر بروم. من می خواهم بگویم بخشی از انگیزه فرهنگستان زبان فارسی از اینکه لغات عربی را از فارسی کنار می گذارند، همان بغض و کینه ای است که ما علیه اعراب داریم. برای اینکه لغتی که بیش از هزار سال است که وارد فارسی شده و جا افتاده و جزء زبان فارسی شده ، در گلستان و بوستان ، شاهنامه ، دیوان حافظ و مثنوی معنوی هم هست، چرا باید حذف شود؟ اصلا این لغت کجا نیست؟ این لغت جزئی از حافظه تاریخی ما است. فرهنگستان آقای حدادعادل این لغت را حذف می کند و به جایش یک لغت نامانوس می گذارد و هیچ کس هم مصرفش نمی کند. این کار فرهنگی نیست این همان نفرت از اعراب است. فرهنگستان زبان فارسی در زمان رضا شاه تاسیس شد و هم در زمان رضا شاه و هم شاه سابق دقیقا همین کار را میکردند و به بهانه زپان پارسی ، لغات عربی را که 1400 سال میشد جزء زبان فارسی شده بودند حذف می کردند و بجای ان الفاظ و اصطلاحات من در اوردی و کاملا نامانوس با زبان و فرهنگ مردم وضع میکردند. به نظر من این نشان دهنده همان ضدیت با اعراب هست.
ما در قانون اساسی، اصل 15 را قرار می دهیم که مثلا ترک ها می توانند زبان خودشان را یاد بگیرند بعد شرع هم می گوید نژاد و ملیت مهم نیست مهم تقوا است و الی آخر . قانون و شرع خیلی قشنگ مطرح می شوند اما از کوچه و بازار تا دانشگاه، جور دیگری عمل می کنیم. همان تفکر راسیستی و نژاد پرستانه که شما می فرمایید در خیلی جاها غالب است. به نظر شما، چرا چینین است؟ چرا به راحتی قانون می نویسیم ولی در اجرای آن، اصلا اهمیتی نمی دهیم حتی برعکس هم عمل می کنیم؟
ببینید برای پاسخ به این سوال باید یک سوال اساسی تر مطرح کرد. آیا به لحاظ نژادی، واقعا بین ترک ها و غیر ترک ها یا فارس ها، تفاوتی وجود دارد؟ یعنی مثلا اگه شما بیایید در طی ده سال متوالی تست آی کیو بگیرید از بچه های بین سنین 5 تا 10 سالگی بین بچه های ترک و بچه های فارس، آیا بعد از ده سال نتیجه نظر سنجی و تحقیق میدانی شما نشان می دهد که یک تفاوت معناداری بین بچه های ترک و بچه های فارس یعنی بچه هایی که در تبریز از پدر و مادر ترک متولد می شوند و بچه هایی که از پدر مادر فارس تهران متولد می شوند وجود دارد؟ آیا نتیجه تحقیق شما نشان میدهد که بچه های فارس باهوش تر هستند یا برعکس، نشان میدهد که بچه هایی که در تبریز و ارومیه متولد می شوند باهوش و گوش ترند؟ یا اینکه تفاوتی ندارند؟ من به عنوان کسی که ظرف بیست سال گذشته صدها دانشجوی ترک و صدها دانشجوی غیر ترک از زیر دستم رد شده، من واقعا تفاوتی بین اینها ندیده ام. یعنی شماری از بهترین دانشجویان من ترک بوده اند و شماری از بدترین دانشجویان من هم ترک بودند. درباره فارس ها همینطور. شماری از بهترین دانشجوها و شاگردهای من از بچه های تهران بودند و شماری از بدترین دانشجوهایم هم از بچه های تهران بودند.
واقعا من نمی توانم بگویم که بچه های شمال یا ترک یا یک جای دیگر چیز دیگری هستند. من عادت دارم با دانشجوهایم خیلی نزدیک و صمیمی باشم واقعا من هیچ فرقی بین ترک و غیر ترک نمی بینم.
فرهنگ ضد ترکی از کجا آمده ؟
اگر هیچ تفاوتی بین ترک و غیر ترک نیست که می فرمایید نیست، پس این فرهنگ ضد ترکی از کجا بوجود آمده است؟
ممکن است برخی بگویند، تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها، پس حتما یک چیزی بوده که مردم می گویند ترک ها این جور هستند، ترک ها آن جور هستند. من بهجد می گویم نه، هیچی نبوده هرگز چیزی نبوده است. پس چرا این مساله وجود دارد؟
من می گویم ما به عنوان محققین اجتماعی در این باره، دوتا کار می توانیم انجام دهیم. یکی اینکه می توانیم بگوییم که حتما یک چیزهایی بوده که این باور در میان مردم شکل گرفته. این محقق باید فرضیه اش را با آزمایش های میدانی، بالینی و چه می دانم ژنتیکی ثابت کند که هرگز نمی تواند. رویکرد دوم این است که محقق اجتماعی باید فرض را بر این بگذارد که چنین تفاوتی واقعا وجود ندارد. اگر محقق اجتماعی بگوید هیچ تفاوتی وجود ندارد باید برود دنبال سوال شما که پس چرا این فرهنگ بوجود آمده است؟ چرا این بغض و کینه بوجود آمده است؟ چرا این احساس برتری در یک گروه از مردم نسبت به یک گروه دیگر بوجود امده؟ و شما به این رویکرد دومی اعقاد دارید؟
من با همه وجود جزء گروه دومی هستم. من در این بیست سال هیچ تفاوتی بین ترک ها و غیر ترک ها ندیده ام ، چرا این نگاه وجود دارد؟ به نظر من پاسخ این سوال، خیلی پیچیده است. برای اینکه به تحولات سیاسی جامعه ایران و به تاریخ ایران و از همه مهمتر به نوع مناسبات سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی بین تهران و آذربایجان در طول تاریخ بر می گردد. به عبارتی دیگر نمی توان نگاه فارس ها به ترک ها و نگاه ترک ها به فارس ها را در خلا بررسی کرد. همچنان که نفرت ما از اعراب را نمی شود در خلا و بدون در نظر گرفتن گذشته میان ما و آنها بر رسی کرد. البته می شود یک سری شعار بدهیم مثل اینکه"بنی آدم اعضای یکدیگرند که در یک آفرینش ز یک گوهرند"، "ما همه مسلمانیم"، "ما همه از یک نژادیم"، " اسلام می گوید همه برابر هستیم"، و... . صبح تا شب، این حرف ها را می زنیم ولی شب که می رسد می بینیم که از صبح شعارهای برابری و مساوات و همه مثل هم هستیم و .. دادیم ولی در حقیقت تمام مدت برعلیه این شعارها عمل کرده ایم. نمی توان با این شعارها، از واقعیت های جامعه فرار کرد.
به تاریخ سیاسی ایران اشاره کردید. در این باره بیشتر صحبت کنید به نظر نمی رسد، مساله، مولود جدیدی باشد.
بله، این مساله ریشه تاریخی دارد. رضاخان دستور داده بود کسانی که ترکی صحبت می کنند، باید جریمه بپردازند. این کار ظلم و تبعیض آشکار بود. همین رضاخان، خشن ترین فرماندهان نظامی خود را به آذربایجان اعزام می کرد تا بتواند سیاست یکسان سازی فرهنگی را پیاده کند. تا چیزی بنام آذری یت ، کردی یت ، لری یت و هیچ چیز دیگری بجز فارسی یت نباشد. این تصور همواره در تهران وجود داشته که به هر چیزی بجز فارسی یت با دیدی تردید آمیز و سوء ظن نگاه کند. این احساس برای بسیاری از فارسی زبان ها بوده که اساسا به اقلیت ها به عنوان تهدیدی بر سر راه امنیت ملی نگاه کنند.
آذربایجان مشکلی جدی
بنظر شما این رویکرد ندید دیگران اگر نگفته باشیم حذف غیر ما چقدر توانسته موفق باشد ؟ آیا این رفتارهای تبعیض آمیز، امروز برای جامعه ما چالش به وجود نیآورده است؟
نه بنظر من خیلی موفق نبوده. با ندید دیگران آنها محو و غیب نمی شوند بلکه بر عکس زخم خورده و مسله دار هم میشوند. اگر شما 20 سال پیش یعنی سال 1370 که من درسم تمام شده بود و تازه به ایران برگشته بودم و در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران کارم را شروع کرده بودم، با من مصاحبه می کردید که آقای زیبا کلام به عنوان استاد علوم سیاسی که کار شما تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی ایران معاصر است آیا ناسیونالیسم، قومیت گرایی، ملیت گرایی یا به زبان خیلی ساده، مساله ترک و فارس، چالشی برای جامعه ایران هست یا نه؟ من آن زمان، با همه ی وجود به شما می گفتم نه، چنین چیزی وجود ندارد. اما اگه شما همین سوال را امروز از من بپرسید خیلی مطئن نیستم که همان پاسخ را به شما خواهم داد. اگه شما از من بپرسید که چقدر احتمال می دهید که یک روز در آینده مسئله تبریز و مساله آذربایجان، تبدیل به یک مسئله ی سیاسی شود؟ می گویم من خیلی احتمالش را می دهم که در آینده یکی از مشکلات جدی ما مسئله آذربایجان باشد.
چه مساله ای؟
من اگر ریگی به کفش داشتم مثلا من اگر مامور سازمان سیا یا ام أی 6 انگلستان بودم و می خواستم تمامیت ارضی ایران را به هم بریزم و کسی در سال 70 بمن میگفت که چرا از مسئله قومیت استفاده نمی کنی می گفتم فایده ندارد . ولی آیا الان هم میشود این را به همان قرص و محکمی سال 70 گفت ؟ ما بجای اینکه مثل جوامع دیگر در باره مشکلات ، مسائل و تهدیدات بالقوه سیاسی و اجتماعی مان فکر کنیم ، گفتگو کنیم ، بررسی کنیم ، مدام سعی میکنیم که این مسائل را انکار کنیم. سال 70 کی آذری ها می رفتند در قلعه بابک، مراسم می گرفتند؟ امروز من وقتی می روم دانشگاه تهران، کلی پوستر می بینم که درباره شب شعر ترکی، موسیقی آشیق لر و ... اما در سال 70 چنین چیزهایی نداشتیم. وجود کنش های هویتخواهانه جدید در میان جوانان ترک، نشان می دهد ما با مساله ای بنام آذربایجان مواجه هستیم.
چه باید کرد؟
چه باید کرد؟ همانطور که شما می گویید، بسیاری از غیر آذری ها اگر جزو همان طیف گسترده نژادگرا هم نباشند به تعبیر شما راه انکار و پاک کردن صورت مسئله بجای حل آنرا پیش گرفته اند.
عرض کردم با انکار مسئله و اینکه به روی خودمان نیاوریم مسئله نه خود بخود حل میشود نه غیب میشود و نه از میان می رود. به عقیده من قدم اول اینه که ما بپذیریم این مسئله رو داریم. بنظرم باید صریح و آشکار درباره این مساله فکر کرد ،حرف زد و در مقام چاره جویی برامد. باید بجای اینکه این مساله را امنیتی و غیرقابل طرح تلقی کنیم، درباره آن کنکاش کنیم. ما نباید انکار کنیم که مشکل داریم. البته برخی از همکاران خود من با رویکرد من مخالفند. آنان معتقدند اگر پیرامون مسئله قومیت بصورت علنی حرف بزنیم این باعث می شود قومیت ها جری تر شوند و آب به آسیاب دشمن داریم می ریزیم. قبح مسئله باصطلاح میریزد و آنها علنی و بی پرده آنوقت بیایند جلو. برخی اساتید مهم و مطرح علوم سیاسی ما مثل جناب دکتر عباس مصلی نژاد ، دکتر حمید احمدی ،دکتر ابراهیم متقی ، دکتر احمد نقیب زاده ، بخصوص استاد حمید احمدی و خیلی های دیگه این نظر را دارند که اصلا نباید در مورد مسائل قومیتی حرف زد. فکر می کنم خیلی از مسئولین هم چنین نظری دارند که حرف زدن پیرامون این موضوع باعث گسترده تر شدن آن می شود
ولی شما ظاهرا اینجوری فکر نمی کنید؟
من نه ظاهرا نه باطنا اینجوری فکر نمی کنم. عرض کردم ابعاد مسئله روز به روز دارد گسترده تر می شود.
راه حل چیست؟
ببینید قبل از یافتن هر راه حلی، اول باید تکلیف این پرسش را مطرح کنیم که اگر یک اقلیت نخواهد با یک اکثریت زندگی کند و خواسته باشد مستقل باشد، این حق را دارد یا نه؟ من معتقدم هیچ گروهی را به زور نبایستی نگه داشت. چون آخرش جدا میشوند. اگر واقعا در یک رفراندم کاملا آزاد نصف بعلاوه یک آذریها بگویند ما نمی خواهیم جزء ایران باشیم ، به زور نمیشود انان را نگه داشت. استقلال حق هر بشری و حق هر قومی است. اما معتقدم استقلال یا جدایی نه شدنی است ، نه اکثریت قریب به اتفاق آذریها خواهان آن هستند و نه اساسا استقلال دردی و مشکلات آذریها را حل می کند. راه حل، دموکراسی واقعی است. اگر دموکراسی در ایران حاکم باشد، این مسائل بطور کلی حل می شوند. اگر یک آذربایجانی ببیند که به برابری اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی با دیگر اقوام رسیده است، دیگر احساس تبعیض نخواهد کرد. در دموکراسی واقعی، یک ترک به حقوق خود می رسد مثلا آنها زبان مادری خود آموزش می بینند بخشی از درآمد و مالیات آذربایجان را در آذربایجان خرج می شود، شورای محلی تشکیل می شود و تصمیمات اختصاصی آذربایجان در همان مجلس اتخاذ می شود. در این شرایط، هیچ آذربایجانی، سراغ استقلال نخواهد رفت. ممکن است شما از من بپرسید چرا اینقدر مطمئن هستم که دموکراسی حلال همه مشکلات و مسایل قومیتی و پاد زهر همه تلاش های جدایی طلبانه است؟ پاسخ من تجربه جوامع دیگر است. ما که فقط در ایران مسئله قومیت ها را نداریم. در بسیاری از کشورها مسئله اقوام و ملیت های مختلف وجود دارد اما هیچ بحران و مشکل ندارند. سوییس ، بلژیک ، هند ، کانادا ، انگلستان و خیلی کشورهای دیگر دارای اقلیت های قومی هستند. اما نه اقلیت هایشان میخواهند جداشوند ، نه خود مختاری می خواهند ، نه خود گردانی می خواهند ، نه استقلال میخواهند ، نه منطقه ای که اقلیت هایشان در آن مناطق زندگی میکنند نا امن است ونه هیچ مشکل دیگری دارند.
چرا؟
چون دموکراسی همه آن خواسته هایی را که دارند به آنها داده. اسکاتلندی ها یا ایرلندی ها از انگلستان جدا شوند که چه چیزی بدست آورند؟ سوییسی های فرانسوی تبار از اکثریت کشورسوییس جدا شوند که چه جیزی بدست آورند؟ فرانسوی های ایالت کبک کانادا از کانادا جدا شوند که چی بدست آورند؟ مسلمانان هند از هند جدا شوند که چی بدست آورند؟ کردهای عراق از عراق جدا شوند که چی بدست آورند؟ البته همواره یک اقلیت کوچک در همه اقلیت ها هست که بدلایل احساسی،شونیستی و آرمان گرایانه بخواهد که از اکثریت جدا شود و مستقل باشد.
در همه آن مثال هایی که من برای شما آوردم در میان اقلیت هایشان یک در صد کوچکی خواهان استقلال و جدایی هستند. در اسکاتلند یک حزب ناسیونالیست اسکاتلندی فعالیت میکند و تعدادی هم نماینده دارد. در ایالت کبک کانادا شماری از فرانسوی تبارها خواهان جدا شدن از کانادا هستند. شماری از مسلمانان هند معتفدند علیه انان تبیعض در جامعه هند اعمال میشود و خواهان جدایی و خودمختاری هستند. در همین کردستان عراق برخی احزاب و چهره های کرد خواهان جدایی از عراق و تشکیل یک کشور مستقل کردستان هستند. اما اکثریت اسکاتلندی ها، فرانسوی های کبک ،کردهای عراق یا مسلمانان هند می خواهند جزء جامعه اکثریت باشند.
دموکراسی خواهان ایران
مساله همین نحوه تفسیر از دموکراسی است. به نظر می آید بسیاری از دموکراسی خواهان ایران، دموکراسی را برای گروه و قوم و نژاد خود می خواهند. نوعی دموکراسی که در اصل منجر به تحمیل اراده اکثریت به اقلیت میشود.
دموکراسی، دموکراسی است و انواع و اقسام ندارد. دموکراسی یعنی همان که در کانادا است، در هند است، در ژاپن است ، در انگلستان است یعنی حاکمیت قانون.
من کی گفتم دموکراسی یعنی حاکمیت اکثریت؟ اتفاقا یکی از بزرگترین دغدغه های نظریه پردازان دموکراسی همین بحث است که چگونه میتوان حقوق اقلیت را از گزند تعرض اکثریت در نظام های دمکراتیک مصون داشت. من این بحث را مفصلا در کتاب "پنج گفتار پیرامون حکومت" مطرح کرده ام. این انتقاد که شما می فرمایید، بر جریان های دموکراسی خواهی در ایران وارد است. ما خیلی به این مسایل تا بحال نپرداخته ایم. ضمن آنکه عمر دموکراسی هم در جامعه ما هرگز خیلی زیاد نبوده. از سوی دیگر، اگر واقعا خواهان پیشرفت و توسعه کشور هستیم باید به این مسایل خیلی جدی بیاندیشیم. نمی شود با حذف صورت مساله ای به این مهمی، خیلی جدی مدعی مردم سالاری، توسعه و عدالت بود.
منبع: العربیة
Demon King
11-03-2016, 00:05
داخل گروهی در تلگرام عضو بودم. یکی از اعضا شعری رو ارسال کرد که مضمون اون
نسبت دادن نژاد ایرانی به نژاد با تمدن و با غیرت و نسبت دادن نژاد عرب به نژاد با عرض معذرت گراز و خوک و پست فطرت و ... + کلی تحقیر هایی که قابل ذکر نیست. اتفاقا اون عضو معروف هم هست به اهل شعر!
من در پاسخ نوشتم نژاد پرستی کار جالبی نیست. (عین همین جمله بدون کمی و اضافگی)
الان منفورترین عضو گروهم که عاشق سینه چاک عربه و فکر میکنه خیلی حالیشه!!!
آدمای جالبی هستیم ...!
green-mind
11-03-2016, 01:44
شاید جالب ترش و من باید تعریف کنم که یک سری همشهری نسبت به یک سری دیکه بنا به دلایل ظاهر ( زیباشناسی ) رفتارهای به شدت تحقیرامیز دارند
ریشش تو عدم خود باوری هستش که با تحقیر یکی خواهان اثبات وجود خویش هستند ریشش تو فقدان اعتماد به نفس هست که نگاه کن من از تو بهترم . پس من خوب م .پس اوکی م . غافل از اینکه با تحقیر یا بدون تحقیر شخص یا اشخاص دیگه باید گفت عزیزان شما هستید وجود دارید در نوع خودتون انسان بی نظیری هستید .کاش کمی خودتون و باور کنید ...کاش ..
نسبت دادن نژاد ایرانی به نژاد با تمدن و با غیرت و نسبت دادن نژاد عرب به نژاد با عرض معذرت گراز و خوک و پست فطرت و ... + کلی تحقیر هایی که قابل ذکر نیست. اتفاقا اون عضو معروف هم هست به اهل شعر!
آدمای جالبی هستیم ...!
کلا توهمات مربوط به نژاد ایرانی و آریایی که در جامعه هست و حتی در فرهنگ ما "خوب" شمرده میشه و در ادبیات و موسیقی و ... بصورت فراوان یافت میشه، و برخوردی که با سایر نژادها میشه (عرب، افغان، ترک و ...) به راحتی جزو بدترین و شدیدترین تفکرات نژادپرستانه در جهان است.
نژادپرستی ای که در ایران هست، در امثال British National Party یا English defense league و گروه های نئو نازی در سطح اروپا، یا حتی Klan و NoI در آمریکا هم یافت نمیشه. نژادپرست ترین افراد معمولا اونهایی هستند که اونقدر نژادپرستی براشون نرمال شده که اصلا فکر نمی کنند حرف ها و تفکراتشون نژادپرستانه است.
Captain_America
13-03-2016, 00:43
کلا توهمات مربوط به نژاد ایرانی و آریایی که در جامعه هست و حتی در فرهنگ ما "خوب" شمرده میشه و در ادبیات و موسیقی و ... بصورت فراوان یافت میشه، و برخوردی که با سایر نژادها میشه (عرب، افغان، ترک و ...) به راحتی جزو بدترین و شدیدترین تفکرات نژادپرستانه در جهان است.
نژادپرستی ای که در ایران هست، در امثال British National Party یا English defense league و گروه های نئو نازی در سطح اروپا، یا حتی Klan و NoI در آمریکا هم یافت نمیشه. نژادپرست ترین افراد معمولا اونهایی هستند که اونقدر نژادپرستی براشون نرمال شده که اصلا فکر نمی کنند حرف ها و تفکراتشون نژادپرستانه است.
بجز تقلید که قبلا گفتم از ناسیونالیسم عربی و ترک سازی نشات گرفته، به نظرم نژادپرستی ایرانی-آریایی از سر تحقیر شدن هست بیشتر تا از شر افتخار و اقتدار.
یه جور پاسخ اشتباه هست از طرف گروهی از مردم که حس مورد تحقیر واقع شدن دارند، ایران کشور اقوام هست به نوعی کشور اقلیت ها چون هیچ قومی در اکثریت نیست فارس هم یکی از اقوام ایرانی هست.
با تحقیر سایر اقوام بشری هیچ قومی به جایی نرسیده . بجای اون بهتره روی اشتراکات سرمایهگذاری بشه.
همین فارس گراهای افراطی زیادن که سعی میکنن با مدارک جعلی و تقلید گویش افغانی پناهندگی از غرب بگیرن، متاسفانه کارای این نژادپرستا باعث شده به جای جذب نزد کشورهای همسایه با سیاست دفع ایرانی ها مواجه باشیم.
بجز تقلید که قبلا گفتم از ناسیونالیسم عربی و ترک سازی نشات گرفته، به نظرم نژادپرستی ایرانی-عاریایی از سر تحقیر شدن هست بیشتر تا از شر افتخار و اقتدار.
دوست عزیز خواهشا ادبیاتتون رو اصلاح بفرمایید . چندمین باره که از عمد دارید " آریایی" رو با " ع " مینویسید . دارید به یک نژاد توهین میکنید که نژاد مردم کشور ماست . خوب یا بد بلاخره این نژاد با تاریخ ما گره خورده و در خون اکثریت ما جریان داره . عقایدتون محترم ولی این کار شما هم زیاد درست نیست .
Captain_America
13-03-2016, 02:42
دوست عزیز خواهشا ادبیاتتون رو اصلاح بفرمایید . چندمین باره که از عمد دارید " آریایی" رو با " ع " مینویسید . دارید به یک نژاد توهین میکنید که نژاد مردم کشور ماست . خوب یا بد بلاخره این نژاد با تاریخ ما گره خورده و در خون اکثریت ما جریان داره . عقایدتون محترم ولی این کار شما هم زیاد درست نیست .
بابت تکدر خاطر شما عذرخواهی میکنم، ایندفعه اصلا عمدی نبود اشتباه سهوی بود.
فقط تصحیح کنم نژاد مردم کشور ما مثل نژاد مردم سایر کشورهاست نژاد انسان .
زنده باد نژاد پاک اریایی
مرگ بر دشمنانش
Mr.World.Wide
14-03-2016, 19:05
نژاد مردم کشور ما مثل نژاد مردم سایر کشورهاست نژاد انسان .
نظراتتون رو درباره ازدواج و علوم اجتماعی و ... شاید قبول نداشته باشم
اما این حرفتون به شدت به دلم نشست
فوق العاده بود
:»:»:»:»:»
علتش چی بود که به دلم نشست؟؟
من یه چند وقتی شدید درگیر فرگشت و مذهب بودم
و یه رویایی برای خودم داشتم که انسانی رو فرض کن با یک عمر طولانی از ابتدای جد نخستین تا به امروز
این چه دیدگاهی نسبت به زندگی داره؟؟
چرا که همه چی رو دیده
واقعیت مذهب رو
واقعیت خلقت رو
واقعیت سیاست رو
واقعیت تفاوت های نژادی رو
یعنی همچین انسانی اگر این بحث ها رو ببینه نمیخنده؟
نمیگه آخه بشر تو همش 50 سال نهایتا 100 سال مهلت زندگی داری
چرا اینقدر سخت میکنی زندگی رو؟؟
یعنی این چند وقت فقط به معنای انسان و تکاملش و .. دقت میکردم
بعد الان اومدم اینجا بحث های نژادی رو خوندم
دیدم بشر چقدر مغروره به یک عمر دو روزه خودش
یکی با خلق مذهب زندگی رو به خودش و دیگران سخت میکنه
یکی با بحث نژاد خودش رو از دایره بقیه انسان ها خارج میکنه
حال اینکه همه مون توی یک دایره و یک دنیا زندگی میکنیم
وظیفه ما زندگی کردن و لذت بردن از اون هست
نژاد پرستی توهین به عظمت بشریت هست
این رنج و زحمت و راه طولانی که از اجداد نخستینش تا الان کشیده تا به اینجا رسیده
jahangir1400
14-03-2016, 21:06
دلیل نژاد پرستی کمبود هاییه که انسان ها دارن، اگه آدم درکی مشخص از انسان و هدف انسان داشته باشه دیگه نژاد پرستی براش به جک شبیه خواهد بود، نژاد پرستی مانند دعواهای کودکانه است که یه کودک به کودک دیگه ای میگه ببین ما چه ماشینی داریم یا من چه لباسی دارم یا من خوشگلترم (بگذریم که در بزرگسالان هم کم ازین رفتارها وجود نداره!)، اما تا وقتی این فقدان وجود داره و هرکس یه جور نگاه به انسان و دنیا داره این مشکلات ادامه پیدا خواهد کرد و ربطی هم به پیشرفت علم و تکنولوژی نداره، همونجور که در این سالها در تمام دنیا دیده ایم، و هرکس این خلاء رو با یه چیز پر میکنه از جمله نژاد پرستی تا به خودش ارزشی موهوم بده.
آدمای جالبی هستیم ...!
فکر کنم نکته اصلی این صحبت شما جای دیگه ایه نه در خود بحث نژاد پرستی، این رفتاری که با شما شد رو در خیلی مواقع در بحث ها و جاهای دیگه هم میشه دید، و اون دو قطبی کردن بحثه که گروه الف میگه چون با من مخالفی پس تو هم مثل گروه ب هستی که خیلی بدنامه و چون گروه ب خیلی بده پس ما درست میگیم.
و این رفتار در همه اقشار و تفکرها وجود داره. اگه بگی نژاد پرستی خوب نیست میشی عرب پرست، از بی بند و باری انتقاد کنی میشی جزء بدترین و تندروترین گروه های مذهبی، یه انتقاد از جامعه علمی بکنی میشی ضد علم و خرافاتی و...، نمونه هاش رو زیاد دیدیم همه.
در حالی که خیلی وقتا حالت سومی هم وجود داره و مخالفت با نظرات گروه الف لزوما به معنای موافق بودن با نظرات گروه ب نیست.
حتی اگه شما بیای بگی من با نژاد پرستی موافق نیستم اما عرب پرست هم نیستم یا بگی من ضدغرب نیستم اما این اشکالات رو هم به غرب و فرهنگ غربی دارم مگه قبول میکنن؟ میگن نه داری دروغ میگی میخوای خودتو خوب جلوه بدی و هیچ فرقی با گروه ب نداری! چون داری با ما مخالفت میکنی و گروه ب هم مخالف ماست پس جفتتون یکی هستین! و همین کار باعث میشه اون کسی که نظر سومی داره عموما وارد اینگونه بحث ها نشه و ترجیح بده سکوت کنه چون بی فایده است، و گروه اول و دوم در یه بحث فرسایشی و بی نتیجه دائمی میمونن.
هدفشون هم البته به نظرم همینه تا بتونن موضع خودشون رو حفظ کنن و وارد بحث منطقی و بدون برچسب زنی که احتمال داره در اون کم بیارن نشن. اکثرا هم موفق میشن چون کمتر کسیه که حوصله این بحث های فرسایشی و بی نتیجه رو داشته باشه.
نتیجه این رفتار هم در کل روی جامعه میتونید تصور کنید که منفی هست چون باعث میشه بحث های مفید و تحلیلی کم بشه و بحث و جدل بی فایده زیاد.
زنده باد نژاد پاک اریایی
مرگ بر دشمنانش
نژاد پاک؟
یه تعریفی از نژاد پاک آریایی بدین لطفا!
بعد بفرمایید دلیلتون برای نژاد پرستی تون چیه؟!
Captain_America
15-06-2016, 16:46
الان یه طرح جدایی بخشهایی از هرمزگان و الحاقش به استان فارس مطرحه خیلی هم تو سطح استان داره اعتراض میشه من خودم اهل آذربایجان ولی سالهاست که جنوب زندگی میکنم.
یه جوی متاسفانه پان فارس ها ایجاد کردند که اقوام دیگه خیلی ها از اسم فارس و پارس زده شدند، تو استانی که قشقائی و عرب و لر و لارستانی داره اونا هم دارن خودشون رو از هویت فارس جدا میکنند ، وطن ایران رو به یه قوم مصادره نکنید ، پادشاه باستانی یه دوره تاریخی رو موسس و بنیانگذار ایران ندونید به عنوان یه قومیت میگم بعدا تبعات بدتری داره ، ما چیزی رو میبینیم که گروهی که توهم اکثریت پنداری دارند نمیتونند درکش کنند.
:n08:
عالی بود . . . .
الان یه طرح جدایی بخشهایی از هرمزگان و الحاقش به استان فارس مطرحه خیلی هم تو سطح استان داره اعتراض میشه من خودم اهل آذربایجان ولی سالهاست که جنوب زندگی میکنم.
یه جوی متاسفانه پان فارس ها ایجاد کردند که اقوام دیگه خیلی ها از اسم فارس و پارس زده شدند، تو استانی که قشقائی و عرب و لر و لارستانی داره اونا هم دارن خودشون رو از هویت فارس جدا میکنند ، وطن ایران رو به یه قوم مصادره نکنید ، پادشاه باستانی یه دوره تاریخی رو موسس و بنیانگذار ایران ندونید به عنوان یه قومیت میگم بعدا تبعات بدتری داره ، ما چیزی رو میبینیم که گروهی که توهم اکثریت پنداری دارند نمیتونند درکش کنند.
کاش یه تعریفی از " فارس" ارائه می کردید تا ما متوجه بشیم این قوم چه کسانی هستند و در کجا زندگی می کنند!!!!
ظاهرا هر کس که به یک قوم و قبیله خاصی وصل نباشه و به زبان فارسی صحبت کنه رو فارس تلقی می کنید . کاش یکم انصاف داشتید و هنرنمایی های دیگر دوستان رو از همه اقوام می دیدید . جالبه که هیچ یک از اون شیرین کاری ها ( مثل شعار های علیه قوم فارس در ورزشگاه های استان آذربایجان) ، به چشم تیزبین شما نمیاد .
کسانی هستند که تحقیر دیگر قوم ها و نژاد ها رو افتخار تلقی می کنند ولی خداییش اگه انصاف داشته باشید و دور و برتون رو نگاه کنید کمترینش مربوط به پان فارس هاست .
من در صحبت های شما بیشتر از اینکه نگرانی بابت چند دستگی ببینم ، دشمنی عجیبی با اسم " قوم فارس" میبینم . خیلی موضوع نژادپرستی رو به فارس ها محدود می کنید .
لابد نظرتون اینه که زبان فارسی هم مثل اسم ایران و کوروش و قوم فارس و آریایی ، من دراوردی هستش و حالا که فارس ها (به قول شما) در اقلیت هستند و در توهم اکثریت! ، بهتره که حذف بشه تا به ابزاری برای پان فارس ها تبدیل نشه ؟
حالا برام جالبه که بدونم واقعا مردم کشور ایران با این همه چند دستگی رو باید چه قومی به شمار آورد ؟( و لطفا در جواب نگید قوم " ایران" که از تعجب شاخ در میارم)
Captain_America
18-06-2016, 16:15
:n08:
کاش یه تعریفی از " فارس" ارائه می کردید تا ما متوجه بشیم این قوم چه کسانی هستند و در کجا زندگی می کنند!!!!
ظاهرا هر کس که به یک قوم و قبیله خاصی وصل نباشه و به زبان فارسی صحبت کنه رو فارس تلقی می کنید . کاش یکم انصاف داشتید و هنرنمایی های دیگر دوستان رو از همه اقوام می دیدید . جالبه که هیچ یک از اون شیرین کاری ها ( مثل شعار های علیه قوم فارس در ورزشگاه های استان آذربایجان) ، به چشم تیزبین شما نمیاد .
کسانی هستند که تحقیر دیگر قوم ها و نژاد ها رو افتخار تلقی می کنند ولی خداییش اگه انصاف داشته باشید و دور و برتون رو نگاه کنید کمترینش مربوط به پان فارس هاست .
من در صحبت های شما بیشتر از اینکه نگرانی بابت چند دستگی ببینم ، دشمنی عجیبی با اسم " قوم فارس" میبینم . خیلی موضوع نژادپرستی رو به فارس ها محدود می کنید .
لابد نظرتون اینه که زبان فارسی هم مثل اسم ایران و کوروش و قوم فارس و آریایی ، من دراوردی هستش و حالا که فارس ها (به قول شما) در اقلیت هستند و در توهم اکثریت! ، بهتره که حذف بشه تا به ابزاری برای پان فارس ها تبدیل نشه ؟
حالا برام جالبه که بدونم واقعا مردم کشور ایران با این همه چند دستگی رو باید چه قومی به شمار آورد ؟( و لطفا در جواب نگید قوم " ایران" که از تعجب شاخ در میارم)
من کلا با تعریف و دسته سازی بشر مخالفم (نظر شخصی) مگر در همون حدی که قرآن فرموده "وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا" و در همین حد که فرهنگ و آداب و رسوم گروهی البته اون قسمتی که ارزشمند هست پاس داشته بشه.
ولی حالا که تعریف خواستید فارس یه گروه قومی هستند از نظر تاریخی متعلق به جنوب غربی ایران که مثل اقوام دیگه بر اثر مهاجرت ممکنه در سایر نقاط کشور هم حضورشون حس بشه همونجوری که در استان فارس حضور قوم ترک قشقائی و عرب و لر رو داریم.
اینکه پان فارسیسم به چشم شما نمیاد به دلیل اینه که خودتون هم بخشی از اون هستید و براتون قابل درک نیست موضوع .
زبان مساله اش با قومیت گرایی متفاوته که البته اون هم نباید به عنوان ابزار سلطه در بیاید ولی در کل زبان فارسی یا دری پیوند دهنده اقوام مختلف ایرانی بوده و مخالفتی هم باهاش نیست همچنین زبان رسمی و اداری کشور هم هست و قابل احترام.
در خصوص مردم ایران هم اصلا نیازی نیست که اونها رو دسته بندی و قوم محدود کنیم چه بسیار وصلت ها که بین اقوام مختلف همیشه صورت گرفته و خیلی از مردم الان از چندین قوم مختلف ریشه فرهنگی دارند یا اصلا کسی میتونه به هیچ قومی تعلق خاطر نداشته باشه ما در ایران فقط مفهوم ایرانی بودن داریم.
ضمن اینکه هر کس هم بخواهد میتونه خودش رو از هر قوم یا زبان و ... بدونه و کسی هم حق تعرض بهش نداره چون اصل 19 قانون اساسی میگه :
"مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود. "
پ.ن:
Last edited by PLAΨMID; امروز at 16:03. دليل: نخواستم به قوم خاصی جسارت بشه . . . .
که متاسفانه جسارت کردید.
نژاد پاک؟
یه تعریفی از نژاد پاک آریایی بدین لطفا!
این حرف ما اونجا پانترک های خر خائن را میسوزونه .بخاطر همین تکرارش میکنیم
Thor God
18-06-2016, 22:32
درود.
دو چيز را پاياني نيست : يکي جهان هستي و ديگري حماقت انسان . البته در مورد اولي مطمئن نيستم !
تو دنیا با لیزر اورانیوم غنی میکنن ما هنوز n سال هست تو سر و کله هم میزنیم که من برترم تو کمتری ... .
خخخخخ خیلی خوب گفتی
بیشتر مردم ایران از اقوام مختلفی تشکیل شدن هیچ مشکلی هم با پارس بودنشون ندارن اونوقت یه عده از چنگیز خان مغول و آذربایجان و ترکیه میرن بالا.
البته این بیشتر به خاطر رفتار تحقیر آمیزی است که یک سری از ماها با اقوام دیگه بخصوص آذری ها و دیگر اقوام داریم . به شخصه بارها دیدم که گویش و لهجه آذری ها مورد تمسخر واقع شده .
مخصوصن یکبار که برنامه 90 پخش شد و با آذری ها مصاحبه میکردن و سختی ها و مشکلاتی که اونا بعضن در بیان یک سری کلمات به پارسی و ... داشتن به صورت کلیپ شد و اومد بیرون و دست به دست چرخید و شد سوژه خنده ایرانی هایی که هموطن اونا هستن .
وقتی همچین رفتاری با قومی ایرانی صورت بگیره مشخص هست که ناراحتی و کینه پدید میاد . مخصوصن اینکه سابقه این توهین ها و مسخره کردن همدیگه بین ما ایرانی ها بسیار طولانی است و همین باعث میشه اقوام از همدیگه دورتر و دورتر بشن .
تا جایی که یک سری ها که منافعشون جای دیگه است حزب های جدایی طلبی مثل پان ترکیسم یا پان عرب و الاهواز و .... بوجود بیارن و مردمی که از رفتار تحقیر آمیز همونطنانشون خسته و درمانده شدن به تحت تاثیر گروه های جدایی طلب قرار میگیرن .نتیجه اش هم دوری بیشتر ایرانیان و اقوام از همدیگه و نارآرامی مناطق داخلی است .
در کل من نمی فهمم مسخره کردن اقوام ایرانی چه سود و لذتی داره که اینقدر بهش چسبیدیم و چپ و راست برای همدیگه جوک های توهین آمیز و تحقیر کننده میسازیم .بعضی ها از دامن زدن به اتلافات قومی سود میبرن که اون بحثش جداست ولی ما باید حواسمون رو جمع کنیم که اینقدر راحت اسیر این دامها نشیم و با فکر بیشتری با این مسائل برخورد کنیم .
ما ستارخان و باقرخان رو داشتیم که آذری زبان بودن و برای ایران هیچ چیزی کم نذاشتن . ما باید اقوام ایرانی رو به این صورت به یاد بیاریم نه با جوک سازی و توهین های سطحی به همدیگه .
همین باعث میشه اون اتحاد مورد نیاز در بین ایرانی ها شکل نگیره و روز به روز وضعیتمون بدتر و بدخت تر بشیم . چونکه همه به فکر منافع و حقوق خودمون هستیم و درکی از [ما] نداریم .
Captain_America
24-06-2016, 21:02
البته این بیشتر به خاطر رفتار تحقیر آمیزی است که یک سری از ماها با اقوام دیگه بخصوص آذری ها و دیگر اقوام داریم . به شخصه بارها دیدم که گویش و لهجه آذری ها مورد تمسخر واقع شده .
مخصوصن یکبار که برنامه 90 پخش شد و با آذری ها مصاحبه میکردن و سختی ها و مشکلاتی که اونا بعضن در بیان یک سری کلمات به پارسی و ... داشتن به صورت کلیپ شد و اومد بیرون و دست به دست چرخید و شد سوژه خنده ایرانی هایی که هموطن اونا هستن .
وقتی همچین رفتاری با قومی ایرانی صورت بگیره مشخص هست که ناراحتی و کینه پدید میاد . مخصوصن اینکه سابقه این توهین ها و مسخره کردن همدیگه بین ما ایرانی ها بسیار طولانی است و همین باعث میشه اقوام از همدیگه دورتر و دورتر بشن .
تا جایی که یک سری ها که منافعشون جای دیگه است حزب های جدایی طلبی مثل پان ترکیسم یا پان عرب و الاهواز و .... بوجود بیارن و مردمی که از رفتار تحقیر آمیز همونطنانشون خسته و درمانده شدن به تحت تاثیر گروه های جدایی طلب قرار میگیرن .نتیجه اش هم دوری بیشتر ایرانیان و اقوام از همدیگه و نارآرامی مناطق داخلی است .
در کل من نمی فهمم مسخره کردن اقوام ایرانی چه سود و لذتی داره که اینقدر بهش چسبیدیم و چپ و راست برای همدیگه جوک های توهین آمیز و تحقیر کننده میسازیم .بعضی ها از دامن زدن به اتلافات قومی سود میبرن که اون بحثش جداست ولی ما باید حواسمون رو جمع کنیم که اینقدر راحت اسیر این دامها نشیم و با فکر بیشتری با این مسائل برخورد کنیم .
ما ستارخان و باقرخان رو داشتیم که آذری زبان بودن و برای ایران هیچ چیزی کم نذاشتن . ما باید اقوام ایرانی رو به این صورت به یاد بیاریم نه با جوک سازی و توهین های سطحی به همدیگه .
همین باعث میشه اون اتحاد مورد نیاز در بین ایرانی ها شکل نگیره و روز به روز وضعیتمون بدتر و بدخت تر بشیم . چونکه همه به فکر منافع و حقوق خودمون هستیم و درکی از [ما] نداریم .
متاسفانه مساله از این مرحله خیلی عبور کرده ، در این حدی که شما میگید اصلا کسی مشکلی نداره هر کسی بخواد از زبان مادریش به یه زبان دیگه صحبت کنه لهجه زبان مادریش تاثیر میگذاره شما مصاحبه های فوتبالیست های غیر انگلیسی زبان رو گوش کنید همه لهجه اصلیشون مشخصه و اشکالی هم نداره خود فارسی زبانان هم که دیدید و شنیدید چجوری انگلیسی صحبت میکنن. درباره جک و شوخی هم مشکلی نیست کم تو انگلیس با مردم لیورپول شوخی نمیکنن کسی هم بهش بر نمیخوره یا تو دنیا با اسکاتلندی ها.
نوع نژادپرستی بین بعضی ایرانی ها چیز عجیب و غریبی هست که نمونه نداره کجای دنیا دیدید اسم یه قوم رو به عنوان فحش استفاده کنند یا هرگونه هویت زبانی و تاریخی و فرهنگی دیگران رو نفی کنند؟ این حد رو من بجز ایران فقط بین ناسیونالیست های افراطی ترکیه دیدم. در کشورهای حاشیه خلیج هم چنین مساله ای نیست و خیلی هاشون کشورهای مهاجر پذیری هستند. (حتی در حد مهاجر کاری هم تو ایران تحمل نمیشه)
توهم نژادی بین پان فارس ها بیش از چیزی که فکرش رو کنید آمپرش زده بالا . یه عده هم که فکر میکنن روشن فکر تر هستند بعد از توهین و فحاشی میگن البته منظور ما با هموطنان فلان زبان یا فلان قوم کشور خودمون نیست و به خیال خودشون کلی هم لطف کردن. مطمعا باشید عواقب این رفتارها در صورت تداوم به جایی خواهد رسید که نباید برسه.
Captain_America
01-07-2016, 00:14
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان: بازگشت نام های تاریخی شهرهای خوزستان حق مردم است
قومیت یک فرصت است
وی در ارتباط با برگرداندن نام های تاریخی شهرهای استان خوزستان بیان کرد: برگشتن نام شهرهای مختلف از جمله سوسنگرد، شادگان، ماهشهر و آبادان حق مردم است و نظام هم با این بحث مخالف نیست. هیچ مشکلی در این زمینه نداریم منتها باید از راهکارهای قانونی و طرح درست مسئله نسبت به این کار اقدام کنیم.رئیس مجمع نمایندگان خوزستان اضافه کرد: همه باید قبول کنیم که ایرانی هستیم و تمامی اقوام در مقطع مختلف دفاع کرده و شهید داده اند. قومیت برای کشور ایران برعکس تصورها تهدید نه بلکه فرصت است و مثل گل های رنگارنگ یک باغ به مشام همه خوش آمده است.ناصری نژاد یادآور شد: مشکلی برای بازگرداندن این نام ها نداریم و خوشبختانه قومیت های مختلف استان در حال حاضر با هم رابطه عاطفی و سببی دارند. باید از قومیت های مختلف خوزستان استفاده کنیم و حق مسلم هر ایرانی است که از امکانات، اشتغال و پست های مدیریتی استفاده کند و هرکسی غیر از این را بگوید ضد نظام است و نباید هیچ قومیتی را حذف کرد.
Captain_America
15-07-2016, 08:32
ضمن تقبیح هرگونه عمل تروریستی و کشتار انسانها ، بعد حمله اخیر در شهر نیس فرانسه دوباره از سوی هموطنان کاسه داغتر از آش شاهد نصب پرچم فرانسه در پروفایل ! و احتمالا روشن کردن و ابراز همدردی جلوی سفارت فرانسه خواهیم بود ، نفس کار پسندیده هست زیرا زندگی هر انسانی بدون در نظر گرفتن قومیت و ملیتش ارزشمند و حملات اینچنینی غیر قابل قبول.
ولی این هموطنان در حوادث مشابه در عراق و افغانستان و سوریه و یمن و نیجریه و ... کجا هستند ؟ خون اروپایی ها آیا رنگین تره ؟ آیا اونها هم نسبت به شما همین رفتار متقابل رو دارند ؟ (البته در هر جایی کسانی هستند که درد انسانیت داشته باشند) حد اقل واسه کسی بمیرید که واستون تب کنه.
پ.ن : احتمالا منتظر هشتک #لاکچری_جلوی_سفارت_فرانسه هم باید بود.
ضمن تقبیح هرگونه عمل تروریستی و کشتار انسانها ، بعد حمله اخیر در شهر نیس فرانسه دوباره از سوی هموطنان کاسه داغتر از آش شاهد نصب پرچم فرانسه در پروفایل ! و احتمالا روشن کردن و ابراز همدردی جلوی سفارت فرانسه خواهیم بود ، نفس کار پسندیده هست زیرا زندگی هر انسانی بدون در نظر گرفتن قومیت و ملیتش ارزشمند و حملات اینچنینی غیر قابل قبول.
ولی این هموطنان در حوادث مشابه در عراق و افغانستان و سوریه و یمن و نیجریه و ... کجا هستند ؟ خون اروپایی ها آیا رنگین تره ؟ آیا اونها هم نسبت به شما همین رفتار متقابل رو دارند ؟ (البته در هر جایی کسانی هستند که درد انسانیت داشته باشند) حد اقل واسه کسی بمیرید که واستون تب کنه.
پ.ن : احتمالا منتظر هشتک #لاکچری_جلوی_سفارت_فرانسه هم باید بود.
شاید چون این مصیبت ها 1400 ساله در کشورهای اسلامی وجود داره و در کشورهای غیورپرور و مسلمان خیز یک امر کاملن جا افتاده است برای همین در این مدت شاهد ابراز همدردی نبودیم . چونکه طبیعی شده .
در کشورهایی که در ملا عام اعدام میکنن , دست و سر و انگشت قطع میکنن و شلاق میزنن و سنگسار میکنن , این پدیده جا افتاده شده و مردم به راحتی از کنارش میگذرن .
ولی بعد از ارسال فوج فوج این مصیبت به خاک کفار و غربی ها برای همین شاید نیاز به ابراز همدردی باشه . شاید هم به نوعی ابراز همدردی برای خودشون باشه تا به نوعی به اونا هم بفهمونن و این پیام رو برسونن که " ببینید ما اینجا چی میکشیم"
هر چند که به نظرم این خریت از مسئولین کشورهای غربی بود که اجازه داده مسلمانان وارد کشورشون بشن . حالا هم دارن اثراتش رو مشاهده میکنن . از تاریخ 1400 ساله درس نگرفتن و تاثیرات این تفکرات در خاورمیانه رو در نظر نگرفتن و حالا هم نتیجه اش شد اینی که می بینیم .
Captain_America
16-07-2016, 09:16
شاید چون این مصیبت ها 1400 ساله در کشورهای اسلامی وجود داره و در کشورهای غیورپرور و مسلمان خیز یک امر کاملن جا افتاده است برای همین در این مدت شاهد ابراز همدردی نبودیم . چونکه طبیعی شده .
کشتار و از دست دادن عزیزان برای هیچکس عادی و طبیعی نیست چه یه افریقایی چه خاورمیانه ای چه اروپایی ولی شما به علت شست و شوی ذهنی توسط مدیای جهانی براتون عادی شده. ولی اگر درد انسانیت داشته باشید میدونید برای هر کسی اینگونه حوادث دردناکه.
در کشورهایی که در ملا عام اعدام میکنن , دست و سر و انگشت قطع میکنن و شلاق میزنن و سنگسار میکنن , این پدیده جا افتاده شده و مردم به راحتی از کنارش میگذرن .
در کشورهایی که پلیسش در ملا عام اقلیت ها رو می کشه چطور؟ یا در کشورهایی که 90 درصد بومیان اونجا رو قتل عام کردند چه؟
ولی بعد از ارسال فوج فوج این مصیبت به خاک کفار و غربی ها برای همین شاید نیاز به ابراز همدردی باشه . شاید هم به نوعی ابراز همدردی برای خودشون باشه تا به نوعی به اونا هم بفهمونن و این پیام رو برسونن که " ببینید ما اینجا چی میکشیم"
ارسال فوج فوج استعمارگر توسط کفار و غربی ها به سرزمین های دیگه نیاز به همدردی با اون مردم نداره؟ مردم اون مناطق از دست کی می کشن از دست دست پرورده های همین کشورهای غربی.
هر چند که به نظرم این خریت از مسئولین کشورهای غربی بود که اجازه داده مسلمانان وارد کشورشون بشن . حالا هم دارن اثراتش رو مشاهده میکنن . از تاریخ 1400 ساله درس نگرفتن و تاثیرات این تفکرات در خاورمیانه رو در نظر نگرفتن و حالا هم نتیجه اش شد اینی که می بینیم .
وقتی نیروی کار ارزون می خواستند خریت نبود؟ وقتی یه مهاجر باید چند برابر یه اروپایی کار کنه مالیات سنگین هم بده بعدش با انواع تبعیض و نژاد پرستی و مسائل از این قبیل مواجه بشه که خریت نبوده؟ بعدش تبعیض انسان ها بخاطر مذهبشون و قومیتشون دیگه اوج نژاد پرستی و بی انصافی هست.
وقتی این باور مقدس بوجود بیاد که کشتن و کشته شدن در راه خدا و خدایان شامل عزت و ارج نهادن میشه , اون موقع برای اون شخص عادی و افتخار آمیز میشه . برید ببینید تفکر جهادی با بچه های خردسال چه کرده .
طرف جلیقه انتحاری به تن بچه میکنه , نارنجک به دست بچه میده , کلاشنیکف و اسلحه دست بچه میده و بخاطر مقدسات و باورهای کذبشون اونا رو به کشتن میدن . توی همین برنامه صدا و سیما با یک زن که فرزندان پسرش در جنگ کشته شده بودن صحبت میکردن و اون زن به اصطلاح مادر گفت اگر پسر دیگه ای داشت اونا رو هم میفرستاد جنگ تا به اصطلاح شهید بشن .
الان هم با کشتارها و سر بریدن ها و شلاق و حرکات وحشی گرایانه حامیان اردوغان فکر کنم بهتر و بیشتر متوجه منظور من شده باشین . کسانی که با هموطنان خودشون اینطوری رفتار میکنن وقتی به کشور غریبه برن چه انتظاری میشه از اونها داشت .و صد البته این حامیان اردوغان همگی مسلمان بودن .
فکر نکنم صحبت بنده نژاد پرستی باشه . هر مکتب و نهضتی رو با میوه و ماحصل اون مورد سنجش و بررسی قرار میدن .
ما هم میوه و محصول این ایدئولوژی که بیش از 1000 سال از تاریخ پیدایش اون میگذره رو شاهد هستیم و به جز سیاهی و تباهی و خون و کشتار و غارت و عقب ماندگی و سرسپردگی و خرافات , نتیجه دیگه ای نداشته و روند همونی است که هزار سال پیش بوده .
دیگه نتایج از این واضح تر نمیتونه باشه . حالا هی تقصیر رو بندازین گردن بقیه و خودتون رو گول بزنین .
Mr.World.Wide
18-07-2016, 17:31
وقتی نیروی کار ارزون می خواستند خریت نبود؟ وقتی یه مهاجر باید چند برابر یه اروپایی کار کنه مالیات سنگین هم بده بعدش با انواع تبعیض و نژاد پرستی و مسائل از این قبیل مواجه بشه که خریت نبوده؟ بعدش تبعیض انسان ها بخاطر مذهبشون و قومیتشون دیگه اوج نژاد پرستی و بی انصافی هست.
برادر من الان یه سال آلمانه
بهش خونه دادن و مصاحبه اول ش رو هم اتجام داده
یه ساله دارن ماهانه بهش 330 یورو میدن
هیچ کس هم بهش نگفته بالا چشمت ابرو هستش
یه ایرانی نژآدپرست بیاد در مورد نژادپرستی اعتراض کنه واقعا خنده داره (البته منظورم شما نیستید جناب کاپیتان امریکا (اسمتون رو نمیدونم متاسفانه))
برو یه نگاه به وضعیت مهاجرین و تحقیر هایی که از سمت دولت و ملت انجام میشه رو ببین بعد به غرب و اروپا گیر بده
در قوانین اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی هست که حقوق ها و مالیات ها برای همه افراد و نژادها و مهاجر و غیرمهاجر یکسان هست (حتی در بعضی مواقع مهاجرها شرایط بهتری دارند چون بعضی از مالیات ها رو فقط شهروندها می پردازند). درسته شرایط ایده آل نیست و همیشه مشکل هایی وجود داره ولی دقت کنید در سایر کشورها با مهاجرها چه برخوردی میشه. نمونه کشور بسیار عزیز خودمون با مهاجرهای افغانستانی که حتی خیلی هاشون شاید در همین ایران خودمون به دنیا هم اومده باشند.
در این سال ها ده ها میلیون مهاجر از کشورهای منطقه به همون کشورهای نژادپرست خبیث استعمارگر کافر اقلیت کش مهاجرت کردند، چند نفر برعکسش رو اومده؟
ما می تونیم بشینیم و بگیم چرا فلان کشور غربی در زمینه حقوق برابر نژادی و ... الان 80 درصد مسیر رو طی کرده و 20 درصدش باقی مونده و چقدر این بد و فاجعه و نژادپرستانه است، ولی یک نگاه به درون می گه ما در همین مسیر 2 درصدش رو هم هنوز طی نکردیم. اینکه یک آمریکایی در دوران جنگ سرد از شوروی بد بگه و به مشکلاتشون بتازه، و اینکه یک روسی در همون دوران از آمریکا بد بگه هنر نیست. هنر اینه که نگاه به درون داشته باشیم.
Captain_America
19-07-2016, 14:01
برادر من الان یه سال آلمانه
بهش خونه دادن و مصاحبه اول ش رو هم اتجام داده
یه ساله دارن ماهانه بهش 330 یورو میدن
هیچ کس هم بهش نگفته بالا چشمت ابرو هستش
یه ایرانی نژآدپرست بیاد در مورد نژادپرستی اعتراض کنه واقعا خنده داره (البته منظورم شما نیستید جناب کاپیتان امریکا (اسمتون رو نمیدونم متاسفانه))
برو یه نگاه به وضعیت مهاجرین و تحقیر هایی که از سمت دولت و ملت انجام میشه رو ببین بعد به غرب و اروپا گیر بده
در قوانین اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی هست که حقوق ها و مالیات ها برای همه افراد و نژادها و مهاجر و غیرمهاجر یکسان هست (حتی در بعضی مواقع مهاجرها شرایط بهتری دارند چون بعضی از مالیات ها رو فقط شهروندها می پردازند). درسته شرایط ایده آل نیست و همیشه مشکل هایی وجود داره ولی دقت کنید در سایر کشورها با مهاجرها چه برخوردی میشه. نمونه کشور بسیار عزیز خودمون با مهاجرهای افغانستانی که حتی خیلی هاشون شاید در همین ایران خودمون به دنیا هم اومده باشند.
در این سال ها ده ها میلیون مهاجر از کشورهای منطقه به همون کشورهای نژادپرست خبیث استعمارگر کافر اقلیت کش مهاجرت کردند، چند نفر برعکسش رو اومده؟
ما می تونیم بشینیم و بگیم چرا فلان کشور غربی در زمینه حقوق برابر نژادی و ... الان 80 درصد مسیر رو طی کرده و 20 درصدش باقی مونده و چقدر این بد و فاجعه و نژادپرستانه است، ولی یک نگاه به درون می گه ما در همین مسیر 2 درصدش رو هم هنوز طی نکردیم. اینکه یک آمریکایی در دوران جنگ سرد از شوروی بد بگه و به مشکلاتشون بتازه، و اینکه یک روسی در همون دوران از آمریکا بد بگه هنر نیست. هنر اینه که نگاه به درون داشته باشیم.
نفی یا انتقاد به یک سیستم دلیل بر تایید سیستم دیگری نیست، مضاف بر اینکه اگر فقط به یک صفحه رجوع می کردید مشاهده میکردید اول یه سوزن به خودمون و هموطنان زدیم بعد یه جوالدوز به دیگران.
Masoud-2014
21-07-2016, 10:07
احتمالا همین قوم گرایی ها و رنگ گرایی ها و غیره باعث شده این همه کشورها با زبان های مختلف به وجود بیان البته با مرور زمان و معلوم نیست چه شود؟
هر مکتب و نهضتی رو با میوه و ماحصل اون مورد سنجش و بررسی قرار میدن .
پیرو صحبت قبلی بنده ...
اسلامگرایان و هواداران اردوغان ریختن توی کتابخانه ها و با به هم ریختن کتابخانه های شهر و کشور خودشون و از بین بردن کتب و آتش زدن اونا به نوعی تاریخ رو پس از 1400 سال دوباره تکرار کردن ! البته این حرکت پیش تر توسط گروه خلافت اسلامی و دیگر گروه های این چنینی هم انجام و دیده شده بود.
حالا ملتی که به کشور و فرهنگ و مردم خودش رحم نمیکنه , وقتی به کشورهای دیگه بره به طور حتم بدتر از این رو به سر اون کشور و مردمانش میاره . بعد یک سری ها میان و از نژاد پرست بودن یک سری تفکرات دم میزنن و از اون طرف هم خواستار بازگشت خلافت عثمانی هستن.
اگه این صحبت های بنده به عنوان نژادپرستی تصور میشه , بنده ترجیح میدم همون نژاد پرست باشم تا این که دوباره شاهد فلاکت و بدبختی و تکرار دوباره تاریخ بعد از 1400 سال باشیم .
pooya777
22-07-2016, 19:34
ما ایرانی ها نژاد پرست نیستیم نژاد ستیز هستیم! نقطه سر خط.
Captain_America
04-08-2016, 23:07
متاسفانه مساله از این مرحله خیلی عبور کرده
یا من خیلی حساس شدم یا یه جوک هست که امیدوارم زودتر تموم بشه یا متاسفانه واقعیت داره ،
تو یه پیج آشپزی محلی ایرانی تو اینستا که فالوو میکنم ، مدیر پیج تو دو تا از ارسالهاش یه شیرینی ترکی (نوقا) و یه غذای محلی عربی (شاورما) رو همراه دستور تهیه معرفی کرده بودند، یعنی بعضی از کامنت های زیر این دو ارسال رو هر انسانی میخوند از مقام انسانی باید خجالت میکشید. از انواع فحاشی و توهین نژادی و قومی گرفته تا تاکید برخی هموطنان وطن پرست مبنی بر اشتباه ایشون که اینکه چرا بجای غذای آریایی هخامنشی (این تیکه از خودم بود) سراغ این دو خوراکی رفته !! و نعوذبالله ممکنه با خوردن اینا خون پاک آریایی درش خلل و ایرادی وارد بشه !! (نمیدونم پیتزا و ماکارونی و ... تا حالا نخوردن این افراد)
پیرو صحبت قبلی بنده ...
اسلامگرایان و هواداران اردوغان ریختن توی کتابخانه ها و با به هم ریختن کتابخانه های شهر و کشور خودشون و از بین بردن کتب و آتش زدن اونا به نوعی تاریخ رو پس از 1400 سال دوباره تکرار کردن ! البته این حرکت پیش تر توسط گروه خلافت اسلامی و دیگر گروه های این چنینی هم انجام و دیده شده بود.
حالا ملتی که به کشور و فرهنگ و مردم خودش رحم نمیکنه , وقتی به کشورهای دیگه بره به طور حتم بدتر از این رو به سر اون کشور و مردمانش میاره . بعد یک سری ها میان و از نژاد پرست بودن یک سری تفکرات دم میزنن و از اون طرف هم خواستار بازگشت خلافت عثمانی هستن.
اگه این صحبت های بنده به عنوان نژادپرستی تصور میشه , بنده ترجیح میدم همون نژاد پرست باشم تا این که دوباره شاهد فلاکت و بدبختی و تکرار دوباره تاریخ بعد از 1400 سال باشیم .
اول از همه که اسلام نژاد نیست ، از این گذشته خود مخالفین اردوغان هم طیف وسیعی شان اسلامگرا و از طرفداران گولن هستند . باز هم نشانه ای از نژاد پرستی یا اسلامگرایی تو این حرکت اخیر ترکیه نیست یه تسویه حساب و پاک سازی داخلی و کاملا سیاسی هست تازه همین اردوغان من رو یاد آخرین شاه ایران میندازه بیش از هر کس دیگه ای که به جای اینکه نگاه رو به جلو داشته باشه با توسل به گذشته و امپراتور ی سابق سعی در به انحصار طلبی حفظ قدرت به هر شکل ممکن داره.
ما ایرانی ها نژاد پرست نیستیم نژاد ستیز هستیم! نقطه سر خط.
لزوما همه ایرانی ها خیر ولی همون درصدی که نژاد ستیز هستند متاسفانه در نوع خودشون جور بقیه مردمی که نیستن هم میکشند.
اول از همه که اسلام نژاد نیست ، از این گذشته خود مخالفین اردوغان هم طیف وسیعی شان اسلامگرا و از طرفداران گولن هستند . باز هم نشانه ای از نژاد پرستی یا اسلامگرایی تو این حرکت اخیر ترکیه نیست یه تسویه حساب و پاک سازی داخلی و کاملا سیاسی هست تازه همین اردوغان من رو یاد آخرین شاه ایران میندازه بیش از هر کس دیگه ای که به جای اینکه نگاه رو به جلو داشته باشه با توسل به گذشته و امپراتور ی سابق سعی در به انحصار طلبی حفظ قدرت به هر شکل ممکن داره.
آیا من در جایی , اشاره ای به نژاد بودن اسلام کردم ؟!
بله در بین مخالفین اردوغان مسلمان هم وجود داره از طرف دیگه هم ممکنه مسلمان هم نباشن . مثل خیلی از ایرانی ها که اسمی مسلمان هستن ولی اعتقادی به اون ندارن و خواهان حکومتی سکولار هستن .
دیگه همه عالم و آدم میدونن که رویکرد اردوغان برای پاکسازی داخلی و هدف آینده اون بر پایه حکومتی کاملن اسلامی است و به نوعی قصد داره خودش رو خلیف مسلمین اعلام کنه .
یک بار دیگه ویدئوهایی از افرادی که برای حمایت اردوغان به خیابان ها ریختن رو یک نگاه بندازید تا ببینید طیف گروه و جمعیتی که اعلام حمایت خودش از اردوغان رو اعلام کرد از کدام دسته و گروه ها بودن .
رفتاری هم که بروز دادن دقیقن همون رفتاری بود که 1000 سال پیش شاهدش بودیم و هنوز هم در بین گروه های مسلمین عصر حاضر شاهدش هستیم . سر بریدن - شلاق - قطع عضو و سوزاندن و نابودی کتابخانه ها .
حرکت شاه ایران با حرکت اردوغان به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و فرسنگ ها تفاوت هست بین فرهنگی که اردوغان در پی بازگشت به سمت اون بود تا فرهنگی که در ایران پیاده شد .
چیزی که اردوغان در پی اون هست بیشتر شبیه به حرکات و کشتارهای تازیان صحرای حجاز در پی گسترش اسلام و جنایات وحشیانه صفویان در پی گسترش حکومت شیعی و پاکسازی داخلی بود.
Captain_America
05-09-2016, 16:03
باز هم حضور یک تیم ورزشی عربی در ایران ، باز هم توهین های نژاد پرستانه آریایی های اصیل با فرهنگ ۲۵۰۰ ساله در ورزشگاه... تا کجا میخواد این فقر فرهنگی ادامه پیدا کنه ؟
saeediranzad
06-09-2016, 05:04
با سلام
من تازه تاپیکتون را دیدم. همه پستها را نخوندم. یه سایت جالب (و بامزه) هست.
بروید بخونید و حال کنید. درجه هاشون و اصرارشون بر پارسی گویی سره.
saeediranzad
09-10-2016, 19:10
When Roman “Barbarians” Met the Asian Enlightenment ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]@writingben/when-roman-barbarians-met-the-asian-enlightenment-2be064d7af9b#.yykfuyu8n)شاید لازم باشه از فیــــــــــلتر شکن استفاده کنید. درباره تأثیر تمدنهای آسیایی بر روم باستان (از جمله ساسانیان)
Captain_America
03-12-2016, 12:06
چکمه راست افراطی بر حلقوم مسلمانان اروپا
( لیف اریک هوم) نامزد پیشرو حزب آلترناتیو برای آلمان نتایج این انتخابات را یک پیروزی برای حزبش تلقی کرده و گفته بود : این آغازی برای پایان دادن به فعالیت مرکل به عنوان صدراعظم است .
حدود یک سال پیش در چنین روزهایی شاهد ورود سیل آسای پناهندگان از سوریه و عراق به اروپا بودیم و هرچند در بسیاری از کشورها از آنها استقبالی نشد و آنها را به سرعت اخراج کردند (مانند مجارستان و چند کشور بلوک شرق) اما در بسیاری از کشورها نظیر آلمان مردم با دست پر به استقبال آوارگان مسلمان رفتند ، اما به فاصله کمتر از یک سال همان افرادی که با گل و شیرینی به استقبال آوارگان رفته بودند زمینه تضعیف دولت مرکل را به دلیل ورود یک میلیون خارجی به کشورشان فراهم کردند ، در حال حاضر یکی از مهم ترین احزابی که رقیب حزب حاکم ( دمکرات مسیحی ) می باشد حزب راست افراطی آلترناتیو است . این حزب در آخرین انتخابات ایالتی که شهریور ماه گذشته برگزار شد توانست با کسب 22 درصد آرا در جایگاه دوم و حزب دمکرات مسیحی (حزب حاکم ) با کسب 19 درصد آرا در جایگاه سوم قرار گیرد .
( لیف اریک هوم) نامزد پیشرو حزب آلترناتیو برای آلمان نتایج این انتخابات را یک پیروزی برای حزبش تلقی کرده و گفته بود : این آغازی برای پایان دادن به فعالیت مرکل به عنوان صدراعظم است . حزب آلترناتیو برای آلمان که تنها سه سال از تاسیس آن می گذرد از جمله مخالفان سرسخت پذیرش پناهجویان است . رهبر این حزب ( فراوکه پتری) در اوایل سال جاری میلادی گفته بود : پلیس باید مجوز شلیک به پناهجویان غیر مجاز را داشته باشد . این اظهار نظر جنجال زیادی در آلمان بر پا کرد .
با افزایش تعداد پناهجویان سوری در آلمان و هجوم آنها به مساجد جهت انجام فرایض مذهبی رهبر این حزب در یک اظهار نظر جنجالی دیگر خواستار تعطیلی مساجد سراسر آلمان شد وی گفت : اسلام به آلمان تعلق ندارد و این حزب به دنبال ممنوعیت ساخت و فعالیت مساجد در سراسر کشور است ، این اظهار نظر در حالی بیان شد که در زمستان سال گذشته دانشگاههای سه شهر برلین ، دورتموند و دویسبورگ نمازخانه های خود را به بهانه نگرانی امنیتی و آنچه رفع بی عدالتی و تبعیض بین دانشجویان مسلمان و پیرامون سایر ادیان خواندند ، تعطیل کردند .
در هلند نیز وضع به همین منوال است و حزب راست افراطی خیز بلندی برای انتخابات 2017 این کشور برداشته (گرت ویلدرس)که سابقه طولانی در مبارزه با اسلام و اسلام ستیزی در این کشور دارد اعلام کرده در صورت ورود حزبش به پارلمان تمامی مساجد و مدارس اسلامی را در هلند خواهد بست و در تویتتر خود خواستار ممنوعیت استفاده از قرآن در مراکز عمومی شد . وی گفته بود به هرنحو ممکن با ورودمهاجرین مسلمان به هلند جلوگیری می کند و پوشش حجاب اسلامی را در مراکز عمومی ممنوع خواهد کرد . این سیاستمدار اسلام ستیز در سال 2008 با ساخت و انتشار فیلم موهن و ضد اسلامی (فتنه) به ساحت مقدس قرآن و پیامبر اسلام توهین کرد .
در فرانسه که 8 میلیون مسلمان در آن سکونت دارند شرایط تعریف چندانی ندارد ، مارین لوپن دختر ژان ماری لوپن رهبر حزب راستگرای افراطی (جبهه ملی فرانسه ) می باشد ، بسیاری از تحلیل گران معتقدند او مانند ترامپ در انتخابات 2017 ریاست جمهوری فرانسه همه را شگفت زده خواهد کرد . لوپن در اوایل آذرماه سال گذشته و بیش از آنکه احساسات ملی و افراط گرایی فضای سیاسی فرانسه را این چنین پر کرده باشد ، گفته بود : مسلمانان نمی توانند دقیقا همان جایگاهی را در فرانسه کسب کنند که کاتولیک ها از آن برخوردارند . وی تاکید کرد از لحاظ تاریخی و فرهنگی فرانسه به مسیحیان تعلق دارد ، ما میراث دار قوم یونانی- رومی با مذهب مسیحی هستیم . مسلمانان فرانسه باید بپذیرند که در سرزمینی به مناسک خود می پردازند که متعلق به مسیحیان است . دختر ژان ماری لوپن و نماینده شهر ولوز فرانسه همچنین از مقامات و دیپلماتهایی که به هر دلیل وجود پدیده اسلام هراسی از مسلمانان عذرخواهی می کنند انتقاد کرد و از همگان خواست از این فرهنگ غلط عذرخواهی از مسلمانان بپرهیزند ، او معتقد است پدیده ای به اسم اسلام هراسی در فرانسه وجود ندارد .
خانم لوپن در سال 2010 در اظهاراتی توهین آمیز مسلمانانی را که در هنگام پر بودن مساجد در خیابانهای شهرهای فرانسه نماز می خوانند را با اشغالگران نازی مقایسه کرد ، وی گفت : چون بعضی ها واقعا علاقه دارند در مورد جنگ صحبت کنند ، اگر در مورد اشغال صحبت می کنیم پس می توانیم درباره این (برپایی نماز در خیابان ) نیز صحبت کنیم ، چرا که این خود مصداق بارز اشغال سرزمین است .
در ایتالیا منابع قضایی به دلیل تهدیدات راست افراطی دستور تخلیه یک مسجد در لومباردیا را صادر کردند ، راستگرایان افراطی بارها به ساخت مساجد در این کشور اعتراض و تهدید کرده بودند در صورت ساخت مسجد آنجا را به آتش خواهند کشید و یا با بمب منفجر خواهند کرد .بر این اساس شورای منطقه ای لومباردیا که مورد تایید راستگرایان افراطی می باشد به طرح قانون ممنوعیت ساخت مساجد در این کشور رای داد ، این تصمیم در سایه سکوت احزاب چپگرا و بی توجهی نخست وزیر ایتالیا اتخاذ شد
در اتریش وضعیت بهتر از این نیست ، رهبر حزب راست افراطی اتریش در سال 2007 اسلام را فاشیسم قرن یست و یکم نامید و گفت : اسلام بخشی از فرهنگ اتریش نیست و باید مانع رشد جریانات اسلامی در کشور شویم ، باید از همان مهد کودک ها جلوی اسلام را گرفت و مانع از ترویج نشانه های جهاد شویم ، تحت تاثیر این اظهارات پارلمان اتریش با محوریت حزب راستگرای آزادی در سال 2014 قانون جدیدی را جایگزین قانون سال 1912 درباره مسلمانان در اتریش کرد که به عقیده بسیاری این قانون زمینه ساز نقض حقوق مسلمانان و نمودی از اسلام ستیزی در این کشور است .
براساس آمارهای کشورهای اروپایی امروزه حدود 30 میلیون مسلمان در اروپا زندگی می کنند و با توجه به این که نرخ رشد در خانواده های مسلمان بیش از مسیحیان است پیش بینی می شود طی 20 سال آینده جمعیت مسلمان اروپا به شکل قابل توجهی رشد و گسترش یابد.
وقوع حوادث مختلف در گوشه و کنار جهان و به خصوص تصاویر منتشر شده از اقدامات گروه های تندرو اسلامی همچون القاعده و داعش علیه مسلمانان و غیر مسلمانان و از همه مهم تر حوادث سال گذشته در بلژیک و فرانسه که منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر شد –که همگی به پای مسلمانان و اسلام نوشته شد – باعث شده تا احزاب راست افراطی و گروه ها و سازمانهای ضد اسلامی طرفداران بیشتری بیابند و خواسته های ضد اسلامی خود را با صدای بلند تری بیان کنند ، هرچند رسانه های مستقل سعی کردند تا این اقدامات را کم اهمیت جلوه دهند اما رسانه های وابسته به لابی مسیحی و صهیونیسم با تبلیغات مسموم خود سبب شدند تا اقدامات و قوانین شدیدی علیه مسلمانان در تک تک کشورهای اروپایی وضع شود ، در این میان نباید فراموش کنیم که وضعیت اقتصادی کشورهای اروپایی که در بدترین شرایط بسر می برند و ظهور احزاب پوپولیست و گسترش فضای بیگانه ستیزی از عوامل موثر در این موضوع هستند .
همانطور که در مقدمه توضیح داده شد در سالهای اخیر خصوصا یکی دو سال گذشته احزاب راستگرا توانسته اند در انتخابات برخی کشورها از جمله آلمان ، اتریش ، فرانسه و هلند موفقیت های چشمگیری را کسب کنند . احزاب راستگرای افراطی با سردادن شعارایجاد رفاه اقتصادی و تلفیق آنها با ملی گرایی توانستند جایگاه قابل توجهی را در ساختار سیاسی کشورهای اروپایی به دست آورند ، این موضوع باعث شد تا در انتخابات اتحادیه اروپا در سال 2009 گروه های راست افراطی بتوانند به کرسیهایی دست پیدا کنند .به قدرت رسیدن احزاب راستگرای افراطی در اروپا و اتحادیه اروپا باعث شد تا وضعیت مسلمانان در قاره سبز به شدت تغییر کرده و با محدودیت ها و فشارهای زیادی روبرو شود
به طور مثال در زمینه مسکن با تبلیغات شدید انجام شده توسط احزاب ملی گرا و راست افراطی مالکین اروپایی از اجاره دادن آپارتمانها و املاک خود به مسلمانان یا امتناع می ورزند و یا در مقایسه با اروپایی ها مبلغ بیشتری را طلب می کنند که این موضوع باعث شده تا مسلمانان مجبور به حاشیه نشینی و زندگی در خانه های کوچک با امکانات بسیار ناچیز شوند ، در زمینه کار و اشتغال نیز وضع به همین منوال است ، کارفرمایان اروپایی تحت تاثیر جو حاکم بر جامعه و تبلیغات شدید رسانه ها از دادن کار به مسلمانان طفره رفته و یا مسلمانان را مجبور به انجام کارهای طاقت فرسا با دست مزد اندک می کنند اما این همه مشکل نیست و در موارد بسیاری دیده شده که کارفرمایان از کارگران مسلمان خود خواسته اند با تراشیدن محاسن و پوشیدن لباسهای مورد نظر خود ظاهر آنان را بکلی تغییر داده اند که در موارد بسیاری موجب اخراج کارگران ناراضی شده است ، در مورد بانوان و دختران نیز همین مشکل وجود دارد و از انان خواسته می شود با ترک حجاب اسلامی زمینه سواستفاده های جسمی و جنسی برای کارفرمایان و مشتریان را فراهم آورند . این موارد باعث شده تا نرخ بیکاری در جوامع مسلمان نسبت به اروپاییان تا حدود زیادی رشد کرده و مسامانان بیش از پیش به انزوا بروند.
البته تمام مشکل فقط مسکن و اشتغال نیست و از جمله مشکلات بزرگ مسلمانان در جوامع اروپایی عدم مشارکت آنان در امور سیاسی می باشد . هرچند اروپا ادعای آزادی بیان و عقاید و برابری انسان ها را سر می دهد ولی در این قاره تا به امروز مسلمانان هرگز نتوانسته اند به عنوان نماینده دین جهانشمول اسلام به هیچ پارلمانی راه پیدا کنند و اگر در مواردی دیده شده آن فرد نماینده حزب خود بوده نه دین خود . این موضوع سبب شده تا دولتها و احزاب سیاسی براحتی بتوانند هرقانونی را مایل هستند بر ضد مسلمانان وضع کنند . مشکلات مسلمانان تا به داخل مساجد و عبادتگاه ها نیز کشیده شده است ، در سالهای اخیر شاهد بوده ایم که بارها و بارها مساجد اروپا مورد هتک حرمت قرار گرفته اند .به طور مثال در زمستان سال 1393 و بعد از حمله به دفتر مجله شارلی ابدو و به قتل رساندن چهار نفر از هیات تحریه آن توسط دو مسلمان تندرو مراکشی ، موجی از اسلام ستیزی با حمله و هتک حرمت به مساجد در سراسر اروپا به راه افتاد که سبب نگرانی شدید مسلمانان را فراهم آورد . تیراندازی ، پرتاب نارنجک و مواد آتش زا ، نوشتن شعارهای نژاد پرستانه و علایم سازمانهای فاشیستی و شیطان پرست بر در و دیوار مساجد ، ایجاد آتش سوزی و سوزاندن وسایل داخل مساجد اعم از قرآن و فرشها از جمله مواردی بود که به پلیس گزارش می شد به طور مثال در شهر (بیتون ) در شمال فرانسه نژاد پرستان و افراط گرایان با ذبح یک خوک در داخل مسجد و پاشیدن خون آن به در و دیوار خشم و انزجار مسلمانان را از این اقدام غیر انسانی برانگیختند .
مسلمانان بلژیک نیز شاهد یکی از وحشیانه ترین عملیاتها علیه مساجد این کشور بودند ، در اثر حمله نژاد پرستان بلژیکی به مسجد امام رضا در شهر اندرلشت نه تنها این مسجد بکلی سوخت بلکه حجت السلام و المسلمین عبدالله دهدوه امام جماعت آن که برای خاموش کردن آتش وارد مسجد شده بود ابتدا توسط عاملان آتش سوزی با تبر مورد حمله قرار گرفت و سپس در اثر استنشاق دود به شهادت رسید .
در آلمان وضعیت از این هم بدتر است بر اساس داده های اداره پلیس فدرال جنایی آلمان از سال 2010 خشونت علیه مسلمانان در این کشور مرتبا در حال افزایش است ، در سال 2010 اداره پلیس جنایی آلمان 23 مورد حمله علیه مساجد را ثبت کرد بود که این رقم در سال 2014 به 64 و در سال 2015 به 75 مورد افزایش یافت . وزارت کشور آلمان از شروع سال 2010 تا مارس 2016 در مجموع 416 مورد حمله با انگیزه های سیاسی علیه مساجد و موسسات اسلامی را ثبت کرده است .
فرجام سخن
براساس مطالعات انجام شده احزاب سیاسی راستگرا در یک دهه گذشته از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و سهم بیشتری در انتخابات کشورهای اروپایی را به خود اختصاص داده اند ، به رغم اقدامات مثبت و مهم برخی کشورهای اروپایی برای به رسمیت شناختن اسلام و نیز اعطای حقوق مدنی به مسلمانان دربعضی از کشورها موانع و تنگناهای زیادی همچنان در پیش روی مسلمانان وجود دارد .
نتیجه به قدرت رسیدن احزاب راستگرا در آلمان باعث افزایش شعارها و اقدامات ضد اسلامی برای مسلمانان این کشور خواهد شد ، در این میان بی تفاوتی پلیس و مقامات قضایی آلمان و سایر کشورهای نسبت به حملات علیه مسلمانان سبب شده تا راستگرایان در پیشبرد اهداف خود جری تر شوند .
نویسنده : اسماعیل طزری
منبع : فارس لینک به منبع ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
جا داره از این مقاله کاملن بی شیله پیله خبرگزاری معتبر و راستین فارس تشکر بجا بیاریم که همانند همیشه با صداقت کامل موضوع مورد نظر رو آنالیز و بدون هیچ گونه تعصب و وابستگی خاصی اونو نقد کرد .
با توجه به جنایات و کشتارهای پی در پی و انجام اعمال تروریستی و روح خشنی که مسلمین از خودشون در تاریخی به قدمت بیشت از 1000 سال به نمایش گذاشتن , جای تعجب نداره که همچین تصمیماتی اتخاذ بشه .
هر کشور و دولتی هم در این شرایط در درجه نخست منافع خودش و مردمش رو صدر قرار میده . وقتی که رفتار مسلمین رو در کشور خودشون مورد بررسی قرار بدین و اوج خشونت و وحشی گری اونها در مقابل همدیگه رو ببینید , اون موقع است که دوزاری شما میافته و متوجه میشی جماعتی که با هموطن خودش یا بقیه مسلمین یا زن و خواهر خودش همچین رفتاری رو داره , اگه به غریبه برسه چه کارهایی که نمیکنه .
سر بریدن که از 1500 سال پیش یا بیشتر برای قبایل بدوی و صحرانشین اعراب یک امری کاملن معمولی بوده و همچنان هم این سنت جایگاه خودش رو بین اونها حفظ کرده . سر بریدن خواهر یا سوزاندن اون به جرم رابطه با شخصی دیگه هم که همچنان پابرجاست .
کشتار افرادی که از دین خارج شدن و یا پیرو شاخه های دیگر اسلام یا رهرو فرقه های ادیان دیگه هستن . کشتار و سر بریدن هزاران حیوان در بین عموم مردم و ریختن خون اونها در راه رضای خدا یا به دلایل دیگه همانند عروسی و خرید خانه و زیارت و ... !
بدرفتاری اونها نسبت به پیروان دیگر ادیان مثل بهائیان و رفتاری که شیعه و سنی نسبت به همدیگه دارن . روحیه خشن اونها و ظرفیت به شدت پایین مسلمین در قبال انتقاد و شوخی یا بیان نظرات نسبت به اسلام و یا پیروان این دین .
به اینها مجازات های اسلامی در انظار عمومی مثل قطع دست و انگشت و اعدام رو هم اضافه کنید و بعد تاثیرش رو بر روی ذهنیت مردم و پرورش ذات تندخو و خشن بین مسلمین در نظر بگیرین .
برای نمونه خبر زیر که یک دختر 19 ساله بخاطر حضور در مسابقه زیبایی سنگسار کردن یا اون دختری که در افغانستان توسط ملای اونا به دروغ کافر صدا زده شد و مردهای غیور مسلمان به سمتش هجوم بردن و با سنگها و مشت و لگد خودشون اونو له کردن .
Muslim girl, 19, 'stoned to death after taking part in beauty contest ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یا جایی که یک داعشی توسط همین اعراب کشته شده و اونها با پاره کردن بدن اون جگر و گوشت و پوست اون فرد رو به دندون میکشن . ما با همچین جماعتی طرف هستیم .
هر احمقی هم میفهمه که نباید دست اینجور افراد رو باز گذاشت . همین مسلمانان که به اروپا رفته بودن توی تجمعاتشون میگفتن که ما سکولاریسم نمیخوایم و خواهان شریعت اسلامی هستیم .
به همچین حیواناتی باید گفت شمایی که دنبال سکولاریسم نیستی غلط میکنی که عازم اروپا میشی و تفکرات و عقاید مسموم و حشی خودت رو به اونجا منتقل میکنی . برو توی همون کشور عقب مانده ای که توش بودی و شریعت اسلامی رو پیاده کن .
به نظرم با این کارنامه درخشانی که مسلمین از خودشون در این سالیان ارائه دادن جای تعجیب نیست که همچین رفتاری با اونها بشه و همه این سخت گیری ها و محدودیت ها کاملن بجاست .
Mohammad Hosseyn
03-12-2016, 23:19
چکمه راست افراطی بر حلقوم مسلمانان اروپا
( لیف اریک هوم) نامزد پیشرو حزب آلترناتیو برای آلمان نتایج این انتخابات را یک پیروزی برای حزبش تلقی کرده و گفته بود : این آغازی برای پایان دادن به فعالیت مرکل به عنوان صدراعظم است .
منبع : فارس لینک به منبع ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یه سوالی دارم اینکه شما خودتون کنجکاو شدید ببینید امارهایی که ارائه داده از چه منبعیه و چقدر صحت داره؟
saeediranzad
04-12-2016, 04:52
یادمه چند وقت پیش یک راست دیگه فکر کنم از اتریش یک آگهی تلویزیونی تهیه کرده بود که دستش را روی سینه یک مانکن زن گذاشته بود تا به مردان آواره بگه که دست از زنهای ما بردارید.
یعنی کسی که میدونه آواره است و یک کشور بهش پناه داده نمیفهمه که اونجا فرهنگ متفاوتی داره و برهنه بودنشون به معنی مفت بودن و سهل الوصول بودن نیست.
یعنی وقتی میروند در کشور آزاد کمبودهای خودشون را نشون میدهند.
Captain_America
05-12-2016, 17:58
جا داره از این مقاله کاملن بی شیله پیله خبرگزاری معتبر و راستین فارس تشکر بجا بیاریم که همانند همیشه با صداقت کامل موضوع مورد نظر رو آنالیز و بدون هیچ گونه تعصب و وابستگی خاصی اونو نقد کرد .
با توجه به جنایات و کشتارهای پی در پی و انجام اعمال تروریستی و روح خشنی که مسلمین از خودشون در تاریخی به قدمت بیشت از 1000 سال به نمایش گذاشتن , جای تعجب نداره که همچین تصمیماتی اتخاذ بشه .
هر کشور و دولتی هم در این شرایط در درجه نخست منافع خودش و مردمش رو صدر قرار میده . وقتی که رفتار مسلمین رو در کشور خودشون مورد بررسی قرار بدین و اوج خشونت و وحشی گری اونها در مقابل همدیگه رو ببینید , اون موقع است که دوزاری شما میافته و متوجه میشی جماعتی که با هموطن خودش یا بقیه مسلمین یا زن و خواهر خودش همچین رفتاری رو داره , اگه به غریبه برسه چه کارهایی که نمیکنه .
سر بریدن که از 1500 سال پیش یا بیشتر برای قبایل بدوی و صحرانشین اعراب یک امری کاملن معمولی بوده و همچنان هم این سنت جایگاه خودش رو بین اونها حفظ کرده . سر بریدن خواهر یا سوزاندن اون به جرم رابطه با شخصی دیگه هم که همچنان پابرجاست .
کشتار افرادی که از دین خارج شدن و یا پیرو شاخه های دیگر اسلام یا رهرو فرقه های ادیان دیگه هستن . کشتار و سر بریدن هزاران حیوان در بین عموم مردم و ریختن خون اونها در راه رضای خدا یا به دلایل دیگه همانند عروسی و خرید خانه و زیارت و ... !
بدرفتاری اونها نسبت به پیروان دیگر ادیان مثل بهائیان و رفتاری که شیعه و سنی نسبت به همدیگه دارن . روحیه خشن اونها و ظرفیت به شدت پایین مسلمین در قبال انتقاد و شوخی یا بیان نظرات نسبت به اسلام و یا پیروان این دین .
به اینها مجازات های اسلامی در انظار عمومی مثل قطع دست و انگشت و اعدام رو هم اضافه کنید و بعد تاثیرش رو بر روی ذهنیت مردم و پرورش ذات تندخو و خشن بین مسلمین در نظر بگیرین .
برای نمونه خبر زیر که یک دختر 19 ساله بخاطر حضور در مسابقه زیبایی سنگسار کردن یا اون دختری که در افغانستان توسط ملای اونا به دروغ کافر صدا زده شد و مردهای غیور مسلمان به سمتش هجوم بردن و با سنگها و مشت و لگد خودشون اونو له کردن .
Muslim girl, 19, 'stoned to death after taking part in beauty contest ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یا جایی که یک داعشی توسط همین اعراب کشته شده و اونها با پاره کردن بدن اون جگر و گوشت و پوست اون فرد رو به دندون میکشن . ما با همچین جماعتی طرف هستیم .
هر احمقی هم میفهمه که نباید دست اینجور افراد رو باز گذاشت . همین مسلمانان که به اروپا رفته بودن توی تجمعاتشون میگفتن که ما سکولاریسم نمیخوایم و خواهان شریعت اسلامی هستیم .
به همچین حیواناتی باید گفت شمایی که دنبال سکولاریسم نیستی غلط میکنی که عازم اروپا میشی و تفکرات و عقاید مسموم و حشی خودت رو به اونجا منتقل میکنی . برو توی همون کشور عقب مانده ای که توش بودی و شریعت اسلامی رو پیاده کن .
به نظرم با این کارنامه درخشانی که مسلمین از خودشون در این سالیان ارائه دادن جای تعجیب نیست که همچین رفتاری با اونها بشه و همه این سخت گیری ها و محدودیت ها کاملن بجاست .
شما چرا همیشه قضیه رو از یک طرف میبینید و تفسیر میکنید ؟ اون هم همیشه طرفی که به نفع غرب هست!
چرا چیزی از مسبب این وضعیت فعلی نمیگید ؟ همین غرب دوست داشتنی شما باعث این وضعیت فعلی خاورمیانه و موج مهاجرت آوارگان هست . همین غربی ها هستند که با همکاری با دیکتاتوری های منطقه ای زمینه سازی فشار علیه مردم رو فراهم میکنند.
همین کشورهای غربی مگر نبودند که بلاد اسلامی رو سالها در استعمار و استثمار خودشون نگه داشته بودند جنایاتی که اینها مرتکب شدند لکه ننگی بر تاریخ بشریت هست.
همین غربی ها عامل آوارگی و کشتار چقدر فلسطینی بودند با حمایت هاشون از رژیم صهیونیستی .
از همه اینها بگزریم پیمان نامه های جهانی و منشورهایی مثل حقوق پناهجویان و مهاجران و همه اینها رو هم زیر پا میگذرانند.
یه سوالی دارم اینکه شما خودتون کنجکاو شدید ببینید امارهایی که ارائه داده از چه منبعیه و چقدر صحت داره؟
نه ، به عنوان یه خبرگزاری و با توجه به واقعیتهایی مثل قدرت گرفتن راست افراطی در غرب بیشتر تجقیق نگردم.
یادمه چند وقت پیش یک راست دیگه فکر کنم از اتریش یک آگهی تلویزیونی تهیه کرده بود که دستش را روی سینه یک مانکن زن گذاشته بود تا به مردان آواره بگه که دست از زنهای ما بردارید.
یعنی کسی که میدونه آواره است و یک کشور بهش پناه داده نمیفهمه که اونجا فرهنگ متفاوتی داره و برهنه بودنشون به معنی مفت بودن و سهل الوصول بودن نیست.
یعنی وقتی میروند در کشور آزاد کمبودهای خودشون را نشون میدهند.
به نظرم هم جامعه میزبان هم مهاجرین باید تفاوت های فرهنگی همدیگ رو درک کنند تا بتونند در کنار هم زندگی کنند.
ehsan1872
12-01-2017, 15:59
درود رفیق.پاسخ به جا و درستی بود.احسنت
Captain_America
20-02-2017, 15:06
اورتون لوئیز، هافبک تیم پارتیزان از لیگ صربستان پس از پیروزی 1-0 تیمش مقابل راد به علت توهینهای نژادپرستانه هواداران رقیب، با چشمانی اشکبار زمین را ترک کرد.
به گزارش "ورزش سه"، با وجود هشدار از سوی داور و گوینده ورزشگاه، هواداران تیم راد به توهین های نژادپرستانه ادامه دادند و یک بنر نژادپرستانه آنها توسط نیروهای امنیتی ورزشگاه از میان برداشته شد. در اواخر بازی، هواداران تمرکز خود را بر روی تخریب اورتون لوئیز قرار دادند و توهین های زیادی علیه او به صورت شعار گفته شد. او نیز با چشمانی اشکبار زمین را ترک کرد و هم تیمیهایش او را به آغوش کشیدند.
Public Enemy
26-02-2017, 15:15
مدتی هستش که مشعول به بازی های آنلاین هستم. چیزی که زیاد جلب توجه میکنه حضور تعداد زیاد روس ها در این حوضه هستش. اوایل به نظرم همه چیز عادی بود اما برخی رفتارهای تحریک آمیزشون باعث شده شخصا به رفتارهاشون حساس بشم. البته شاید این مشکل بنده تنها نیست، چون خیلی هارو توی بازی ها میبینم از روس ها متنفر اند، همچنین ترول هایی در این باره ساخته شده یا تاپیک هایی زده شده که مثلا روس هارو از فلان سرور اخراج کنید! و اینجور موارد مشابه...
خوب الان چند تا سوال شاید پیش بیاد.
اول اینکه چرا چنین اتفاقی میفته؟ظاهرا روس ها حساسیت شدیدی به زبانشون دارند و اغلب ترجیح میدند روسی صحبت کنند و از انگلیسی صحبت کردن پرهیز میکنند. شاید موردی که خیلی درصد تنش رو بالا میبره اینه که وقتی ازشون درخواست میکنی انگلیسی صحبت کنند، اغلب بهت توهین میکنند یا اگر خیلی مودب باشند کلا همون روسی باز صحبت مکنند.
سوال دوم اینکه الان اینجا کی داره نژاد پرستانه برخورد میکنه؟ روسها که اینقدر بر استفاده از زبان خودشون به جای یک زبان بین المللی تاکید دارند، یا سایر player های جهان که بعضا از روسها دل خوشیی ندارند.
سوال سوم اینکه چطور با این موضوع برخورد کرد؟
Mohammad Hosseyn
26-02-2017, 18:59
مدتی هستش که مشعول به بازی های آنلاین هستم. چیزی که زیاد جلب توجه میکنه حضور تعداد زیاد روس ها در این حوضه هستش. اوایل به نظرم همه چیز عادی بود اما برخی رفتارهای تحریک آمیزشون باعث شده شخصا به رفتارهاشون حساس بشم. البته شاید این مشکل بنده تنها نیست، چون خیلی هارو توی بازی ها میبینم از روس ها متنفر اند، همچنین ترول هایی در این باره ساخته شده یا تاپیک هایی زده شده که مثلا روس هارو از فلان سرور اخراج کنید! و اینجور موارد مشابه...
خوب الان چند تا سوال شاید پیش بیاد.
اول اینکه چرا چنین اتفاقی میفته؟ظاهرا روس ها حساسیت شدیدی به زبانشون دارند و اغلب ترجیح میدند روسی صحبت کنند و از انگلیسی صحبت کردن پرهیز میکنند. شاید موردی که خیلی درصد تنش رو بالا میبره اینه که وقتی ازشون درخواست میکنی انگلیسی صحبت کنند، اغلب بهت توهین میکنند یا اگر خیلی مودب باشند کلا همون روسی باز صحبت مکنند.
سوال دوم اینکه الان اینجا کی داره نژاد پرستانه برخورد میکنه؟ روسها که اینقدر بر استفاده از زبان خودشون به جای یک زبان بین المللی تاکید دارند، یا سایر player های جهان که بعضا از روسها دل خوشیی ندارند.
سوال سوم اینکه چطور با این موضوع برخورد کرد؟
اگر در قوانین بازی الزامی به استفاده از زبان انگلیسی نباشه هیچ ایرادی نمیشه به روس ها گرفت که چرا تو این محیط روسی صحبت میکنن!!
از طرفی اگر توهین میشه، خب قطعا نیاز به این هست که پیام ها یا افراد قابلیت ریپورت داشته باشن و این هم یه مسئله کلی هست صرفا نمیتونه شامل روس ها بشه. هرکسی توهینی کرده گزارش بشه و اگر واقعا اینطور بود محروم بشه از استفاده از اون بازی. اینکه رفتار برخی یا حتی خیلی از روس ها در یه مورد خاص تعمیم داده بشه به کل اونها یک برخورد نژادپرستانه هست. خیلی از ایرانی ها تو صفحهی افراد مشهوری تو شبکه های اجتماعی حمله ور شدن و فحش و حرفای رکیک رو بار طرف کردن. با این حال آیا این درسته که کلیت بدن به تمام ایرانی ها و بگن ایرانی ها نباید از اینستاگرام یا فیسبوک استفاده کنن؟ نه چون خیلی ها مثل من و شما همچین کاری نکردن.
Public Enemy
27-02-2017, 01:19
اگر در قوانین بازی الزامی به استفاده از زبان انگلیسی نباشه هیچ ایرادی نمیشه به روس ها گرفت که چرا تو این محیط روسی صحبت میکنن!!
از طرفی اگر توهین میشه، خب قطعا نیاز به این هست که پیام ها یا افراد قابلیت ریپورت داشته باشن و این هم یه مسئله کلی هست صرفا نمیتونه شامل روس ها بشه. هرکسی توهینی کرده گزارش بشه و اگر واقعا اینطور بود محروم بشه از استفاده از اون بازی. اینکه رفتار برخی یا حتی خیلی از روس ها در یه مورد خاص تعمیم داده بشه به کل اونها یک برخورد نژادپرستانه هست. خیلی از ایرانی ها تو صفحهی افراد مشهوری تو شبکه های اجتماعی حمله ور شدن و فحش و حرفای رکیک رو بار طرف کردن. با این حال آیا این درسته که کلیت بدن به تمام ایرانی ها و بگن ایرانی ها نباید از اینستاگرام یا فیسبوک استفاده کنن؟ نه چون خیلی ها مثل من و شما همچین کاری نکردن.
خوب اینکه میشه گزارش داد یا خیر خودش یه بحثه که ترجیها بهتره واردش نشیم چون باعث میشه از مطلب اصلی دور بشیم (فقط به عنوان نکته بگم بازی هایی مثل دوتا ۲ هفته ای ۳ تا سهمیه ی ریپورت داری که تقریبا غیرممکن هستش تمامی اون بیمار هایی که توی بازی هارو میبنی ریپورت کنی)
یه نکته ای توی صحبت هاتون بود اینکه گفتین یه چیز رو به تمامی روس ها نسبت میدیم و یا فلان چیز رو به تمامی ایرانی ها. این یکی از سوالاتی بود که فراموش کردم بپرسم. خوب مسلما ما مشکلی با کل روس ها نداریم، با یک عده ی مشخص player بیمار مشکل داریم. همچنین اگر کسی از دست کارهای ایرانی ها در فضای مجازی ناراحت هستش، از کل جامعه ی ایران ناراحت نیست بلکه از همون دسته ی مردم آزار بی فرهنگ در فضای مجازی ناراحت هستش. در این حالات که یک مساله مرتبط به یک قشر خاص از یک جامعه میشه باید چه کرد؟ مثلا فلان هنرمند خارجی باید چه رفتاری در قبال حمله ی اون دسته افراد نشون بده؟
saeediranzad
27-02-2017, 08:52
بیشتر کسانی که بازیهای آنلاین میکنند نوجوان هستند.
همه جهان هم آدمهای وارد و پخته داره که میفهمند نوجوانها احساسی رفتار میکنند.
پس این قضیه دوطرف داره که پاسخ بستگی داره به آنها.
کار احمقانه اینه که از جمشید مشایخی بخواهی بره از لیونل مسی معذرت خواهی کنه. مسخره نیست؟
Mohammad Hosseyn
27-02-2017, 23:59
یه نکته ای توی صحبت هاتون بود اینکه گفتین یه چیز رو به تمامی روس ها نسبت میدیم و یا فلان چیز رو به تمامی ایرانی ها. این یکی از سوالاتی بود که فراموش کردم بپرسم. خوب مسلما ما مشکلی با کل روس ها نداریم، با یک عده ی مشخص player بیمار مشکل داریم. همچنین اگر کسی از دست کارهای ایرانی ها در فضای مجازی ناراحت هستش، از کل جامعه ی ایران ناراحت نیست بلکه از همون دسته ی مردم آزار بی فرهنگ در فضای مجازی ناراحت هستش. در این حالات که یک مساله مرتبط به یک قشر خاص از یک جامعه میشه باید چه کرد؟ مثلا فلان هنرمند خارجی باید چه رفتاری در قبال حمله ی اون دسته افراد نشون بده؟
بهترین واکنش به چنین اتفاق هایی به نظرم اینه که افراد بدون در نظر گرفتن ملیتشون (یا رنگ پوست، نژاد و ...) نسبت بهش واکنش نشون بدن. یا شاعبهی اینکه اونها نیت بدی نسبت به اون ملیت یا نژاد دارند رو رد کنند. خب وقتی مسی به ایران گل زده قصد نداشته که به ایران توهین کنه، فقط داشته بازیشو میکرده و اگر یکسری ایرانی از این بابت بهشون برخورده فکر میکنم بعد از اینکه آرامش طرف مقابل رو ببیند متوجه میشن که رفتارشون صرفا مضحکه قرار داد خودشون بوده!. تو سطح شخصی هم این نوع واکنشها معمولا سازندهتر هست. اگر کسی رفتار بدی انجام میده اگر با آرامش برخرد کنیم شانس این وجود داره که شخص رفتارش رو عوض کنه بجای اینکه صرفا سرزنش کنیم یا شخصیت اون فرد رو متقابلا زیر سوال ببریم. مطمئنا اگر فردی مثل مسی هم در جواب یکسری فحش بار ما میکرد این تنش بیشتر و بیشتر میشد.
چالشی که گاها وجود داره اینه که به هر حال برخی از رفتارها تو برخی جوامع گستردگی بیشتری داره. به هر حال میدونیم که شرایط محیطی خاصی میتونه مشوق رفتار خاصی باشه که در جاهای دیگه ای از دنیا ضد ارزش بحساب بیاد. درسته که نباید اونهارو کلیت داد ولی از یک سو هم نباید اونهارو کاملا نادیده گرفت. مثلا اگر طرفداران یک دین یا اندیشه خاصی دست به خشونت میزنه اگر اون دین یا اندیشه به صراحت به چنین خشونتی دامن نمیزنه نباید گفت تروریسم دینی، ولی از یک طرفی هم نباید گفت اینها صرفا تروریست هستن و و اونهارو از اندیششون جدا کرد. عنوانی مثل پیروان رادیکال دین X گزینه مناسبیه تو این موارد.
Captain_America
19-03-2017, 11:47
مقدمه:
دیوان دادگستری اتحادیه اروپا در حکمی منع حجاب زنان را در تاریخ 14 مارس 2017 تصویب کرد. بر اساس این مصوبه، کارفرمایان می توانند زنان مسلمانی که محجبه می باشند را از کار اخراج کنند. البته بر اساس این حکم، مقررات داخلی شرکت ها مبنای تصمیم گیری می باشند و اخراج و عدم اخراج را به اختیار کارفرمایان گذاشته است. این حکم بر اساس طرح دعوای دو زن مسلمان از بلژیک و فرانسه می باشد که به جهت داشتن پوشش اسلامی، توسط کارفرمایان اخراج شده بودند.این اقدامات و احکام صادره در راستای تحقق و اجرایی نمودن سناریوی اسلام هراسی در اروپا می باشد. در حال حاضر حدود 45 میلیون مسلمان در اروپا زندگی می کنند. لذا لحاظ چنین محدودیت های حقوق بشری در اروپا می تواند در دراز مدت تبدیل به چالشی جدید در قاره سبز گردد و پیامدهای بین المللی برای اروپا داشته باشد.
قانونی شدن اسلام ستیزی در اروپا:
اسلام ستیزی در اروپا سابقه ای طولانی دارد.پیشینه این اقدام را می توان در جنگ های 200 ساله صلیبی بین مسیحیان و مسلمانان جستجو کرد. اما اوج دشمنی و تقابل بین اسلام و مسیحیت را می توان در عصر کلیسایی اروپا مشاهده کرد. فاز بعدی آن را می توان در سال 1915 و تقابل اروپا با امپراطوری عثمانی به نظاره نشست.
اما آنچه در همه این دوران ها از عصر قدیم اروپا، قرون وسطی و عصر جدید می توان برداشت نمود، اینست که اروپایی ها همواره به دنبال سلطه گری بر کشورهای مسلمان بوده اند و ید طولانی در استعمار این کشورها و ملت ها داشته اند. لذا از همان ابتدا از تقابل و ستیزه جویی با اسلام و جوامع اسلامی را در افکار عمومی خود ریشه دار نموده اند. بعبارتی دیگر افکار عمومی داخلی اروپا به دلیل سیاهنمایی حکومت ها از اسلام و مسلمانان، برداشتی غلط و انحرافی از دین اسلام و عقاید مسلمانان داشته اند.
در دهه های اخیر با شکل گیری گروههای تروریستی – تکفیری افراطی به نام اسلام و مسلمانان، پروژه اسلام هراسی و اسلام ستیزی خود را با شدت بیشتری دنبال نمودند. لذا چهره غلطی از اسلام و مسلمانان را در کشورهای اروپایی نمایان ساخته اند.
اما این موضوع از سال 2010 وجهه قانونی به خود گرفت. کشور فرانسه در سال 2010 قانع منع پوشش و نقاب زنان مسلمان را تصویب نمود. این قانون که در 11 اکتبر 2010 در فرانسه تصویب شده بود، در سال 2014 توسط دادگاه حقوق بشر اروپا تایید شد. فرانسه تنها کشور اروپایی است که در سال 2004 نیز، داشتن حجاب در مدارس را ممنوع نمود.
بر اساس قانون 2010 فرانسه، هر زنی که با پوشش در اماکن عمومی فرانسه تردد کند به 150 یورو جریمه نقدی محکوم خواهد شد.
قانون منع حجاب در آلمان(2010)، بلژیک (سال 2011) ، هلند(سال 2015) و بلغارستان(2016) نیز تصویب شده است.
این اقدامات از سوی دیده بان حقوق بشر مورد اعتراض قرار گرفته است. دیده بان حقوق بشر این اقدامات را نقض حقوق زنان مسلمان دانسته است.
روزنامه ایندیپندنت پس از حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا در سرمقاله خود به قانونی شدن اسلام هراسی در اروپا اذعان نمود. همین روزنامه تحلیل نموده است که این اقدامات پایان خوشی برای اروپا نخواهد داشت.
دیوان دادگستری اروپا عالی ترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. مرکز دیوان در لوکزامبورگ قرار دارد و احکام آن در سراسر کشورهای اروپایی اجرا می شود.
نقض حقوق بشر توسط مدعیان!
اروپای مدعی آزادی و حقوق بشر با رای دیوان دادگستری اتحادیه اروپا، نقاب از چهره قرون وسطایی خود برداشت و آشکارا به نقض اصول و موازین حقوق بشری، پرداخت.
این اقدام اروپایی ها ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و اصول و ارزش هایی است که در مقدمه، ماده 1، ماده 2، بند 1 ماده 13، ماده 18 و ماده 19 می باشد. در این مواد به آزادیهای بشری بدون محدودیت های نژادی و مذهبی اشاره شده است که در حال حاضر برای مسلمانان در جوامع اروپایی محدود شده است.
همچنین این اقدام آنها، نقض فاحش میثاقین حقوق مدنی و سیاسی و حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می باشد که در سال 1966 تصویب شدند و در سال 1976، لازم الاجرا گردیدند.
این اقدام اروپایی ها، نظام اروپایی حقوق بشر را نیز زیر سوال برده است. نظام اروپایی حقوق بشر شامل کنوانسیون اروپایی حقوق بشر(حقوق مدنی و سیاسی که در سال 1950 تصویب و در سال 1953 اجرایی شد) و منشور حقوق بشر اروپایی( حقوق اقتصادی و اجتماعی که در سال 1961 تصویب و در سال 1965 اجرایی گردید) می باشد. مواد 5، 9، 10 و 11 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، حق آزادی و امنیت شخصی، آزادی فکر، عقیده و مذهب را مورد اشاره قرار داده است و کشورهای اروپایی را ملزم به رعایت بدون محدویت نژادی، مذهبی و ... آنها نموده است. اقدام دادگاه اروپایی، ناقض این مواد می باشد.
منشور اروپایی حقوق بشر نیز به حقوق اقتصادی و اجتماعی چون آزادی کار، آزادی حقوق شهروندی و ... بدون محدودیت نژادی و مذهبی، اشاره نموده است که با این اقدام دادگاه اروپایی و دادن مجوز به کارفرمایان جهت اخراج زنان باحجاب و پوشش اسلامی، نقض فاحش این منشور می باشد.
پیامدهای بین المللی اسلام ستیزی در اروپا:
به اعتقاد خود غربی ها، دانشمندان و فلاسفه آنان، آنچه غرب را از زندان قرون وسطایی خارج نمود و مسیر تجدد و پیشرفت را برای آنان ترسیم نمود، ارتباط با شرق و شناخت اسلام و علوم اسلامی بود. اما خوی سلطه جویی و استعمار گری آنان، تناسبی با اسلام و ارزش های اسلامی نداشت و آن را مانعی در مسیر برتری طلبی خود می دانستند. لذا به مقابله جدی با اسلام پرداختند.
اگر تاریخ را تورق کنیم، غرب و خوی برتری جویی و سلطه گری آنها، منشاء بروز جنگ های خونین 200 ساله صلیبی، جنگ های 30 ساله اروپا(1816-1848)، جنگ های جهانی اول و دوم، بحران های موجود در دوران جنگ سرد(1945-1991)، جنگ های اول،دوم خلیج فارس، جنگ عراق، افغانستان و مولود نامیمون این لشکرکشی ها که مورد حمایت ابتدایی غربی ها قرار داشت، گروه تروریستی- تکفیری داعش، می باشد.
امروز غرب در گردابی گرفتار شده است که زاییده تفکر شوم آنان می باشد. غرب نمی تواند این تاریخ شوم را به فراموشی بسپارد. اما می تواند از آن دور شود.
غرب نمی تواند با ایجاد حصار اتحادیه اروپا، خود را مصون از آسیب ها و تهدیدات بین المللی بداند. امروزه ناامنی در فرانسه، بلژیک و ... و انجام عملیات های تروریستی در این کشورها، ناشی از اسلام ستیزی و اسلام هراسی آنان می باشد. اگر فرانسه مورد آماج شدید حملات تروریستی داعش قرار می گیرد، علت اصلی آن حصاری از تهدید است که دولتمردان فرانسوی از اسلام و مسلمانان برای ملت و مردم فرانسه، ایجاد نموده اند.
اگر آمار حضور اتباع اروپایی(فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، بلژیکی و ...) در گروههای تروریستی – تکفیری حداکثری است، ناشی از همان تفکرات و قوانین اسلام ستیزی در اروپا می باشد. مطمئنا با پایان یافتن تحولات سوریه و عراق، تروریست های داعشی که اتباع اروپایی می باشند به کشورهای خود بازمی گردند و اروپا را درگیر عملیات های تروریستی خواهند کرد. اروپا بستر شکل گیری گروههای تروریستی- تکفیری در آینده خواهد بود.
از سویی دیگر تقابل با جهان اسلام در حوزه های اقتصادی و تجاری در سطوح داخلی و بین المللی به نفع اروپایی ها نخواهد بود. حجم و ارزش مبادلات تجاری و اقتصادی اروپایی ها با کشورهای اسلامی گویای این موضوع خواهد بود.
اسلام ستیزی در اروپا، تفکر ملی یا رویکرد حکومتی!
اسلام ستیزی و اسلام هراسی، خاستگاه ملت اروپا نمی باشد. گواه واقعی این موضوع را می توان در اقبال عمومی ملت و جوانان اروپایی از نامه رهبر معظم انقلاب به اروپایی ها، مشاهده کرد. آنجا که معظم له بصورت کاملا مستند و شفاف مرز بین اسلام و تفکر تروریستی- تکفیری داعشی را مشخص می کند و آنان را نماینده اسلام و مسلمین نمی دانند. آنجا که حکومت ها و دولت های غربی را عاملان و حامیان اصلی شکل گیری و قدرت یافتن آنان می دانند.
اسلام ستیزی یک رویکرد سیاسی در بعضی حکومت ها و دولت های اروپایی می باشد که با هدف تسلط بر جغرافیای اسلامی و بهره گیری از منابع موجود، اتخاذ گردیده است. اگر تاریخ کشورهای اسلامی را مطالعه کنیم، ردپای استعمار اروپایی را در همه آنان مشاهده می کنیم.
این موضوع با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و شکل گیری حکومت مستقل اسلامی، از سوی غربی ها با شدت و عداوت بیشاری دنبال گردید. امروز دعوای مختلف آمریکا و غرب با ایران در موضوعات مختلف هسته ای، نظامی، حقوق بشری و ... ، دعوای ماهوی تفکر لیبرال با تفکر اسلامی است. این تقابل و دعوا هیچگاه خط پایانی نخواهد داشت!
نتیجه:
غربی ها به دنبال اتخاذ سیاست های غلط در تحولات بین المللی، تهدیدات خود ساخته ای را ایجاد نموده اند که در حال حاضر از دفع آنان، عاجز می باشند. لذا این عجز و ناتوانی را می توان در شتابزدگی سیاسی و امنیتی آنان مشاهده کرد. بحران های تروریستی در اروپا و هجوم آوارگان سوری، عراقی، افغانی و... به سمت اروپا، غربی ها را بسیار نگران کرده است. از سویی دیگر با تلقی نمودن گروه تروریستی – تکفیری داعش بعنوان دولت اسلامی، اسلام هراسی را در اروپا فراگیر نموده اند. لذا هر گونه نشان و پوشش اسلامی را تهدید کننده امنیت و آزادی می دانند. دولتمردان اروپایی برای گذار از بحران فعلی، نیازمند بازنگری در تفکرات و سیاست های خود در تقابل با اسلام می باشند. باید بین اسلام و خشونت و افراط گرایی، مرز بندی کنند و اسلام را بعنوان یک مکتب سازنده و انسان ساز، بپذیرند و از حمایت گروه های تروریستی- تکفیری دست بردارند. اسلام و مسیحیت در محتوا و مبانی، مکمل می باشند و می توانند بصورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی کنند.
منابع:
1. دکتر مهرپور، حسین، نظام بین المللی حقوق بشر
2. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
3. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
4. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
5. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
نویسنده: سعید دهدشتی اردکانی- کارشناس ارشد حقوق بین الملل
لینک به منبع : خبرگزاری فارس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
من از 2 قوم ترک و کرد بسیار بدم میاد و از هیچ قومی هم خوشم نمیاد الان من نژاد پرست به حساب میام؟
البته دشمنی باهاشون ندارم فقط احساس میکنم اگه بعضی از قوم ها نبودن ایران الان خیلی پیشرفته تر بود.
مهمتر اینکه ما چطور نباید این آزادی رو داشته باشیم که از یه قوم بدمون بیاد؟ (البته بدون توهین) یا اینکه نژاد پرست بودن چرا موضوع شخصی نیست و حتما بده؟
Mohammad Hosseyn
30-03-2017, 23:12
من از 2 قوم ترک و کرد بسیار بدم میاد و از هیچ قومی هم خوشم نمیاد الان من نژاد پرست به حساب میام؟
البته دشمنی باهاشون ندارم فقط احساس میکنم اگه بعضی از قوم ها نبودن ایران الان خیلی پیشرفته تر بود.
مهمتر اینکه ما چطور نباید این آزادی رو داشته باشیم که از یه قوم بدمون بیاد؟ (البته بدون توهین) یا اینکه نژاد پرست بودن چرا موضوع شخصی نیست و حتما بده؟
صرف اینکه یک موضوع شخصیه دلیل بر این نیست از نظر اخلاقی خنثی باشه. البته هیچ محدودیتی برای داشتن یک عقیده وجود نداره ولی اگر بیان عمومی اون باعث ایجاد خشونت و تعارضاتی بشه که آثار زیانباری داشته باشه اونوقت محدودیت براش وضع میشه. به نظر شما حالا که تو کشور قومیت های کرد و ترک دارن زندگی میکنن با ابراز تنفرتون از اونها کشور به جای بهتری میشه یا صرفا تعارضات اجتماعی رو ایجاد میکنه؟ این نوع نژادپرستی ها تو ادبیات اقتصاد خودش یک عامل عدم توسعه نیافتگیه (نه وجود یک قوم یا نژاد در کشور)
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Captain_America
31-03-2017, 06:16
شما نژاد پرست نیستید نژاد ستیز هستید و تا وقتی یک نظر شخصی هست مشکلی نداره حتی باید این حق رو داشته باشید که آزادانه این نظر نفرت انگیز رو نشر بدهید ولی جایی که رفتار و گفتار شما به شحصی آسیب بزنه اونجا شما عمل مجرمانه مرتکب شدید که قابل پیگرد قضائی هست. خیلی وقت ها در مباحث نژادی مرز بین عقیده و عمل کاملا مشخص نیست برای همین بهتره مواظب خودتون باشید.
Masoud-2014
19-04-2018, 16:31
اگه واقعا رنگ پوست بخاطر میزان تابش آفتابه پس چرا در کشورهایی مثلا اروپایی که تابش آفتاب زیادی هم دارن بازم سفید پوست اروپایی رو میبینیم یعنی اکثرا سفید پوست هستن
از طرفی شکل ظاهری هم فرق میکنه مثلا سفید پوست اروپایی با سفید پوست مثلا آسیایی تفاوت چهره دارن انگار اونا رو جور دیگه ای تراش دادن مگر افتاب همون آفتاب نیست یا حتی خود روس ها هم قیافه هاشون با خود اروپایی ها کمی فرق میکنه...
یا مثلا فلسفه وجود چشم بادامی ها چیه ؟؟؟ یعنی طبیعت عشقش کشیده؟!!!
:n13:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.