مشاهده نسخه کامل
: منشا گرمای بی سابقه در ایران
Saeed Dz
18-07-2013, 12:01
دوستان حتمن شما هم متوجه گرمای غیر طبیعی تابستان امسال شدید و اینکه به نسبت سال های پیش ما یک افزایش دمای چندین درجه ای داشتیم که طبیعی نیست. میخواستم نظرتون رو به اشتراک بذارید و بگید که به نظر شما منشا این گرما و دلیلش چه چیزی هستش.
با تشکر.
+ f.a.r.i
18-07-2013, 12:10
والا منم نمیدونم چی شده شهر ما هم به شدت گرم شده . .... اصلا نرمال نیست ....
بعضی از مردم بی فرهنگ با این وجود و کمبود اب هی اب رو مصرف میکنن . در کوچه میریزن ماشین میشورن .........
NorthBridge
18-07-2013, 16:40
البته گرمای بی سابقه تنها مربوط به ایران نیست . خیلی کشورها از جمله ایالات متحده با این پدیده درگیرند . حالا اونجا قاره ای هست محصور بین دو اقیانوس و بارندگی بالا میتونه تا حدی کمی اوضاع رو تعدیل کنه
ولی تقریباً همه ی کشورها به ویژه اونهایی که مثل ایران در مناطق گرم و خشک زمین قرار گرفتند روز به روز وضع بدتری پیدا خواهند کرد . جای هیچ شکی نیست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر تئوری توطئه (خشک کردن ابرها بوسیله ی اجانب! ، هارپ!! و...) رو وارد موضوع نکنیم ، دلایلی که تابحال به عقل بشر رسیده یکیش که نقش بسیار موثری هم داره پدیده ی گلخانه ای هست
گازهایی مثل متان و دی اکسید کربن و حتی بخار آب مانع میشن که پرتوهای فروسرخ خورشید بازتاب کنند به فضا . مولکولهای گازهای نامبرده اقدام به جذب پرتوی فروسرخ بازتابی از سطح زمین میکنند و همین باعث افزایش دمای اتمسفر هم بصورت منطقه ای و هم جهانی شده . آب شدن بی سابقه ی یخچالهای قطبی خودش مؤید جهانی بودن این پدیده هست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] fuel_burning_vs_IPCC_scenarios.svg/320px-Global_Warming_Observed_CO2_Emissions_from_fossil_ fuel_burning_vs_IPCC_scenarios.svg.png
اما اگر در ایران بخوایم بدنبال دلایل دیگری بگردیم چندان کار سختی نیست
از 30 سال قبل متخصصانی مثل دکتر پرویز کردوانی (یکی از بزرگترین کویر شناسان فعلی جهان) کتاب نوشتند و به روشنی وضعیت آینده رو پیش بینی کردند
منابع آبی سفره های زیرزمینی ایران تقریباً تمام شده و آبی زیر زمین نذاشتیم .برای مثال سه دهه قبل مردم جهرم چاه 5 متری میزدند به آب میرسیدند الان 550 متر زمین رو حفر میکنند جز آب شور دریاهای میلیون سال قبل به چیز دیگری نمی رسند . زمانی قطب کشاورزی بود الان شده یک سرزمین خشک و بی آب .
با توسعه ی شدید شهرنشینی برای اینکه مردم شهرها از تشنگی نمیرند دست بدامن سدسازی روی آبهای جاری و به صفر رساندن آبهای کشاورزی شدیم . وقتی کشاورزی و زمینهای سرسبز از بین بره پرتوی فروسرخ هم بیشتر از سطح زمین بازتاب میکنه و بوسیله ی گارهای گلخانه ای موجود در اتمسفر به دام افتاده و بطور طبیعی دمای منطقه هم افزایش پیدا میکنه
همونطور که آقای f.a.r.i اشاره کردند همین حالا بهای آب چیزی در حد رایگان هست پس مردم هم اگر رعایت نکنند در دامن زدن به مشکل مورد نظر نقش اساسی رو دارند
فقط محض نمونه به اوضاع اسفناک امروزه ی اصفهان(بی آبی> جیره بندی آب>گرمای کم سابقه ی هوا) نگاه کنید . همین وضع رو بعلت خشک شدن کارون جدیداً در ایلام دارید . تهران که هیچی نگیم بهتره . خودش که آب نداره آب ورامین و همه ی مناطق اطراف رو داره می بلعه اما بازم کم میاره . قم و مناطق مرکزی ایران که تا حداکثر دو دهه ی دیگه مردمشون باید کوچ کنند چون دیگه آبی وجود نداره .
فایلهای صوتی زیر که نظرات متخصصان مربوطه هست اطلاعات بیشتری در این زمینه به علاقمندان میده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
MOHAMMAD2010
18-07-2013, 17:30
البته همه جا گرم نیست مثلا کرمان حداکثر 35-36 میشه ! که به نسبت بقیه جاها خیلی خوبه
بهضی جاها مثل تهران زیادی گرم شده !
اگه هم خبر این روزا زیاد در این مورد آدم میبینه به خاطر اینه تهرانیا گرمشون شده !
Saeed Dz
18-07-2013, 22:18
امروز عراق به خاطر گرما تعطیل بود و خبر دارم از بیشتر استان های کشورمون (به واسطه ی بعضی موضوعات دوستان زیادی از جاهای مختلف ایران دارم) که بقیه استان ها هم وضع به همین منوال هستش و اینطور نیست که فقط تهران گرم باشه. در اینکه ما جزو 10 کشور اول در تولید آلاینده ها هستیم و تاثیر گرمایش جهانی شکی نیست اما عزیزان ما به یکباره نزدیک به 10 درجه افزایش دما نسبت به سال پیش داشتیم که غیر طبیعی هستش و ممکن نیست ربط بدیم این موضوع رو به گرمایش جهانی!
Parsa_20
18-07-2013, 23:08
دوستان بنده ساکن شهرستان رشت هستم . اگر از تمام پدر و مادرای ما و تمام گیلانی هایی که قبل از انقلای به دنیا اومدن بپرسید , همشون می گن که هوا به شدت گرم شده . خب البته به هیچ وجه گرمای استان ما با عزیزای جنوبی و مرکزی قابل مقایسه نیست , اما این مطلب رو گفتم که بگم هر استانی به نبست خودش از سال های پیش گرم تر شده ! اون هم به طور کاملا محسوس . البته این فقط به کشور ما محدود نیست و همونطور که تو اخبار می شنویم دمای کره زمین نسبت به قبل چند درجه افزایش داشته . من فکر می کنم علت اون می تونه افزایش بی رویه گازهای گلخانه ای مثل Co2 و CH4 باشه .
Saeed Dz
19-07-2013, 00:51
عزیزان دچار اشتباه نشن؛ وقتی در مورد گرمایش جهانی صحبت میکنیم منظور افزایش چند درجه ای سالانه هستش.
Saeed Dz
19-07-2013, 11:13
عزیزان دچار اشتباه نشن؛ وقتی در مورد گرمایش جهانی صحبت میکنیم منظور افزایش چند درجه ای سالانه هستش.
خب موضوع جالبتر شد! به این صورت که آرمان عزیز برام پیغام گذاشتن که گرمایش جهانی، افزایش دمای زیر 1 درجه در قرن هستش.
من اینطور فکر میکردم که افزایش یک تا 3 درجه ای سالانه باشه اما خب اشتباه بود. حالا دوستان با این حساب گرمای بی سابقه رو به گرمایش جهانی چطور میشه نسبت داد؟!
Zeitgeist
22-07-2013, 00:30
متوسط تغییر دمای جهانی به واسطه ی افزایش گازهای گلخانه ای و روند گرمایش زمین، مقدار کمی است.
ولی تمام مسائلی که تحت موضوع "روند گرمایش جهانی" قرار میگیرند، میتوانند باعث تجربه ی زمستان های بسیار سرد یا تابستان های بسیار گرم شوند.
برای مثال، در چند دهه ی اخیر، با همین افزایش کم دما، شاهد کاهش بسیار عظیمی در سطوح پوشیده شده توسط یخپال های طبیعی بر روی خشکی و دریاها در ماه های گرم سال بوده ایم.
یخچال های عظیم، علاوه بر کاهش دمای مناطق اطراف خود، و هوا و جریان های آب عبوری، به دلیل سفید-رنگ بودن، نور و تشعشعات خورشید را تقریباً به طور کامل به سوی فضا بازتاب میدهند.
با کمتر شدن سطوح پوشیده شده با یخ، شاهد افزایش سطح خشکی ها و اقیانوس های عمیقی هستیم که مثل رنگ سیاه عمل کرده و بخش اعظمی از انرژی تابشی دریافتی رو جذب میکنند. نتیجتاً شاهد افزایش دما در آب ها و سطوح خشکی های زمین هستیم.
همچنین با روند خشکسالی و گسترش بیابان ها، به علاوه ی افزایش صنایع و منابع آلاینده ی اتمسفر، شاهد افزایش گرد و غبار و گازهای گلخانه ای در جو زمین هستیم.
شاید اگر دقیقاً در همین عرض جغرافیایی شهری مثل تهران، به سمت غرب و منطقه ای غیر صنعتی، با هوایی پاکیزه و بدون گرد و غبار حرکت کنید، در حالی که دقیقاً درجه ی تابش نور خورشید برابر هست، ولی احساس بهتری داشته باشید و فکر کنید که هوا نسبت به تهران بهتر است!
درواقع در شهرهای بزرگ مثل تهران، به نظرم علت اصلی این میزان سوزان و نامناسب بودن هوا، تا حد زیادی، به گرد و غبار و گازهای آلاینده ی بسیاری که در هوا معلقند وابسته است.
یعنی وجود این میزان بالا از آلاینده ها و ذرات معلقی که با دریافت تابش خورشید، داغ شده اند، و وزیدن این هوای بسیار گرم به سر و صورت شما، چنین احساسی رو به وجود میاره که هوا بسیار گرم تر میشه هر سال...
به نظرم، مشکل رو باید در افزایش بیابان ها و استفاده از سوخت هایی در خودروها، منازل، و صنایع دید که میزان آلایندگی بالایی دارند و چنین وضعیتی رو در منطقه ای که هوا درونش چندان جابجا نمیشه، مثل تهران، ایجاد کرده اند!
اینجا بعضی از روزها دما به بیش از 50 میرسه :n15: واقعا وحشتناکه ما که همیشه درود میفرستیم به شرف کسی که کولر رو اختراع کرد:n07:
MasterGeek
22-07-2013, 13:56
درسته که میزان افزایش سالانهی دما حدود ۱ و حتی کمتر هست اما این یک کمیت میانگین هست. به نظر شخصی من بحث گرم شدن و خشکتر شدن در حول و حوش مدار راسالسرطان و راسالجدی بغرنجتر هست. به اضافهی اینکه در ایران و کشورهای همسایه نه مدیریت درست منابع آبی وجود داره و نه مدیریت درست با نگاه بلندمدت به اصول تمرکز جمعیتی و بهرهبرداری اقتصادی.
فکر میکنم همهی ما اگر به خاطرات حتی خودمون و والدینمون مراجعه کنیم زمستونهای به مراتب شدیدتر و تابستونهای به مراتب خنکتری رو به یاد بیاریم. گرمیهوا در ایران به مراتب شدیدتر از جائی مثل امریکا یا اروپا و حتی چین هست (که بیشترین جهتدهی رسانهای رو دارن). ما در ۵۰ سال اخیر به سمت ایجاد توسعهی شهرهای بزرگ بدون در نظر گرفتن زیرساخت طبیعی اونها کردیم. شهرهآئی درست شده که توانائی ساپورت تمرکز جمعیتیشون رو به طور طبیعی (منابع آبی، خاکی، کشاورزی و میحطزیستی) نداشتند. نمونهی بارزش قم و اصفهان و تهران هستند. حالا برای رفع مشکل محیطزیستی این شهرها (در حالی که فاکتور محیط زیست هنوز هم در مدیریت ایران یک تعارف هست) اقدام به دستاندازیهای عجیب و غریب هم در مسئلهی تغییر حوزههای آبریز (مثلا انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به اصفهان از طریق تونل یا شبکهی پیچیدهی تامین آب تهران و ....) و هم در مسئلهی کشاورزی که با زدن سدهائی تنها با هدف آبی کردن زمینهای دیم و بدون در نظر گرفتن اثرات محیطزیستی و حتی اکوسیستمی منطقه (مثلا یکی از فاکتورهای مهم در خشکی دریاجهی ارومیه)....همهی اینها در تشدید و حس کردن این گرمایش مهم هستند.
محیطزیست که بیشترین اثر رو در زندگی ما داره همیشه از سیاستگذاری و مدیریت ما خارج بوده....
پ.ن: به عنوان یک پیشنهاد، در این تاپیک بهتره بحثهای شبهعلمی ممنوع بشه. مسائلی مثل توطئهی شبکهی صهیون جهت خشک کردن ابرها و یا هارپ و ... بهتره اول به لحاظ علمی بودن در تاپیکهای خودشون (اگر نیست) بررسی بشن بعد توهمات/شواهد مرتبط در این تاپیک مطرح شوند. چون این مباحث عمدتا غیرعلمی و مبتنی بر شواهد و اصول علمی نیستند بحث کردن و پاسخ دادن به این ادعاها منجر به بحث بیهوده و غیرموثر در تاپیک میشه.
Arash4484
22-07-2013, 15:46
ما در ۵۰ سال اخیر به سمت ایجاد توسعهی شهرهای بزرگ بدون در نظر گرفتن زیرساخت طبیعی اونها کردیم. شهرهآئی درست شده که توانائی ساپورت تمرکز جمعیتیشون رو به طور طبیعی (منابع آبی، خاکی، کشاورزی و میحطزیستی) نداشتند. نمونهی بارزش قم و اصفهان و تهران هستند.
فکر میکنم اصفهان در این لیست جای نمیگیره...چون اصفهان در درازای تاریخ همیشه شهری پر جمعیت بوده و از معدود شهرهای ایران است که دارای رودخانه دایمی است.
منتها مصارف و سد بندیهای متعدد روی این آب اصفهان رو دچار نیاز به دیگر منابع کرده. با انتقال آب زاینده رود به یزد و کرمان و کاشان(شهرهای دارای این تعریف و دچار مشکل کم آبی در طول تاریخ) خود اصفهان نیاز به آب چهارمحال و خوزستانِ دچار مشکل پیدا کرده.
این طرح های دچار ابهامات کارشناسی مشکل دیگری که ایجاد کرده دامن زدن به اختلافات مابین اقوام و مردمان شهرهاست...بنحوی که در اهواز و شهرکرد علیه اصفهان اعتراض صورت میگیرد و در اصفهان خط لوله آب به یزد را سوراخ میکنند و کشاورزان خیابانها را میبندند.
در کشور خشک ما که همان معدود جنگلهای خطه شمال رو به تاراج بردند، تصمیم گیریهای عشقی و خلق الساعه ، نظرات سبک و احساسی و بچه گانه(رفع مسئولیت کننده) بسیاری اوقات حرف اول رو در امور کشاورزی و مدیریت جمعیت زده.
MasterGeek
22-07-2013, 16:12
فکر میکنم اصفهان در این لیست جای نمیگیره...چون اصفهان در درازای تاریخ همیشه شهری پر جمعیت بوده و از معدود شهرهای ایران است که دارای رودخانه دایمی است.
منتها مصارف و سد بندیهای متعدد روی این آب اصفهان رو دچار نیاز به دیگر منابع کرده. با انتقال آب زاینده رود به یزد و کرمان و کاشان(شهرهای دارای این تعریف و دچار مشکل کم آبی در طول تاریخ) خود اصفهان نیاز به آب چهارمحال و خوزستانِ دچار مشکل پیدا کرده.
این طرح های دچار ابهامات کارشناسی مشکل دیگری که ایجاد کرده دامن زدن به اختلافات مابین اقوام و مردمان شهرهاست...بنحوی که در اهواز و شهرکرد علیه اصفهان اعتراض صورت میگیرد و در اصفهان خط لوله آب به یزد را سوراخ میکنند و کشاورزان خیابانها را میبندند.
در کشور خشک ما که همان معدود جنگلهای خطه شمال رو به تاراج بردند، تصمیم گیریهای عشقی و خلق الساعه ، نظرات سبک و احساسی و بچه گانه(رفع مسئولیت کننده) بسیاری اوقات حرف اول رو در امور کشاورزی و مدیریت جمعیت زده.
بله سپاهان یکی از شهرهای قدیمی ایران هست ولی ساپورت جمعیتی دشتی که سپاهان و خمینیشهر و نجفآباد رو در بر میگیره چقدر هست؟ این دشت توانائي تامین چند ملیون نفر رو داره؟ در طول تاریخ توانائي صنایع پرمصرف آبی رو داشته؟ مگر اصفهان در پرجمعیتتر و پررونقترین بخش تاریخی خود (از صفویه به بعد) چقدر جمعیت داشته؟ اینجا تاریخ مطرح نیست. در طول تاریخ که اصفهان همیشه چندین ملیون نفر رو ساپورت نمیکرده اونم با این وضع جهانی گرمایش زمین!.....
در همین مورد تونل کوهرنگ برای چی هست؟ بخش کوچیکی ازون برای یزد و مناطق مرکزیتر ایران و مصرف آشامیدنی هست اگر بیشتر اون آب صرف کشاورزی بشه چه تبعاتی داره؟ آیا خشک شدن زایندهرود فقط مرتبط با گرمی هوا بوده و فاکتور دیگری در خشکی این رودخانه موثر نبوده؟ مسائل محلی که از تبعات چنین مسائلی هست طبیعتا پیش میاد و همهی گروههای مدعی از منظری محق هستند. ما اینجا در این موارد که بحث نمیکنیم!!!
ببینید تهران تاریخ اصفهان رو نداره ولی از ساپورت به مراتب بهتری به لحاظ اقلیمی (به خاطر نزدیکی به یخچالهای البرز و البته از جهت حوزهی آبی اشاره میکنیم) برخوردار هست. ضمنا اینجا بحث ما محلی که نیست من براساس مدیریت آبی این سه شهر که الان با مشکلات تامین آب جدیتری مواجه هستند (همچنین یزد علیرغم جمعیت به مراتب کمتر) به ذهنم رسید همین مسائل محیطزیستی در همه جای ایران هست. همین مدیریت به شکلهای دیگه جاهای دیگه آسیب زده به عنوان مثال:
وضعیت قطع درختان و دامپروری در شمال ایران
وضعیت دفع فاضلاب در شمال ایران
وضعیت آلودگی دریای خزر و خلیجفارس (هرکدوم به شکلی)
مشکل فرامنطقهای ریزگردها در غرب و جنوب و حتی نواحی مرکزیتر ایران
خشکی دریاچهی ارومیه در شمال غرب ایران
افزایش سریع و زیاد جمعیت شهر تبریز و مشکل تامین آب این شهر (به عنوان یک شهر قدیمی حتی قدیمیتر از اصفهان اگر بخواهیم اینجور نگاه کنیم!)
مسئلهی جنگلکاری و به هم زدن اکوسیستم مناطق مختلف کویری و جنگلی ایران
کاهش سریع و بعضا جبران ناپذیر پوشش جنگلی بلوط در ایران با توجه به ویژگیهای زیستشناختی این درخت
تسطیح و به زیرکشت بردن مراتع و جنگلها در غرب و شمال ایران و فرسایش سریع خاکی
وضعیت جنوب شرق ایران به عنوان یکی از مناطقی که تا چند وقت پیش در درازای تاریخ انبار غلهی ایران بوده و الان هامونی خشک شده و کویر داریم...
خشک شدن دریاچهی بختگان در شیراز
و لیست بلندبالائی از مشکلات اینچنین در تمام مناطق ایران که نشون میده محیطزیست هیچجایگاهی در سیاستهای ما نداشته....حتی با اینکه چند دهه هست که اهمیت محیط زیست در دنیا مطرح هست ولی هنوز هیچ جایگاهی در ایران نداره و در حد همون تعارف هست. وقتی بحث اشتغالزائی یا ایجاد یک صنعت با پول نفت در منطقهای هست محیطزیست یه چیز لوکس و شیک و به دردنخور هست که کسی بهش وقعی نمیذاره.....واقعیت جامعهی ما اینه و واقعیت اینه که کشور ما با مشکلات عدیدهی محیطزیستی هم مواجه هست با تمام این حرفها هنوز خیلی فاصله داریم تا بدونیم محیطزیست و در نظر گرفتن محیطزیست چه اهمیتی داره چون یک نگاه کلینگر و بلندمدت نیاز هست که هر ابنالوقتی در تصمیمگیری نمیتونه ببینه!
حالا مثلا طرح میدن از آب دریای خزر انتقال بدن به دریاچهی ارومیه! از رودخانهی در خطر ارس لولهگذاری کنن برای پر کردن دریاچهی ارومیه! از دریای خزر آب هزار متر آب پمپاژ کنن به فلات مرکزی ایران! دریاچهی خزر رو به آبهای آزاد وصل کنن! ...... یعنی سیستم ابرو درست کردن و چشم کور کردن....در همسایگیما در آسیای میانه دریاچهی آرال رو به خاطر کشت پنبه خشکاندند و تازه بعد از چندین دهه امروز اثراتش رو میبینن!!
بنابراین سیاستها و مسائل محیطزیستی به عنوان فاکتورهای محلی در کنار پارامترهای سراسری (گرمایش کلی زمین) در تشدید یا کنترل بحران بسیار مؤثر هست. ممکنه کسی بپرسه آیا این مسائل محلی محیطزیست در این گرما واقعا موثره؟ بله موثره، رطوبت خاک و رطوبت هوا و مسائل دیگه در گرم بودن هوا بسیار موثرند بناربراین تبریز و ارومیه در نبود دریاچهی ارومیه، با حفر بیرویهی چاههای باغی و مدیریت کشاورزی افتضاح که فقط سالی یکبار افزایش سطوح زیر کشت رو اعلام میکنه و همینطور کاهش جهانی بارندگی دراین منطقه دمای به مراتب بیشتری را فقط از جهت کاهش رطوبت هوا و کاهش رطوبت خاک خواهند داشت. برای نمونه این مقاله ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) رو که البته دربارهی آمریکاست یه نگاه بندازید:
"While cooler and potentially wetter conditions are projected to expand in the West, the most extreme warmth, relative to normal, could be forced out of the Plains and take root in the Great Lakes and Northeast, during September and October," Pastelok added.Root and Pastelok agreed that dry soil conditions and existing extreme warmth could continue to skew averages through the remainder of the summer over much of the country, into the fall and so on.Only when sufficient soil moisture returns will things begin to behave as they should.Soil moisture takes energy away from the sun, so that less of the sun's energy is available to heat the ground and the air nearest the ground.
Arash4484
22-07-2013, 17:08
در دو موضوع نیاز به توضیح میره: دید محیط زیستی بجز دید کلان دید محلی فوق العاده مورد نیازه، به علاوه تصمیمات محیط زیستی تبعات انسانی و جای بحث داره.
و ما در گذشته ها هیچ شهری نداشتیم که چون امروزه چند میلیون جمعیت داشته باشه، توجه کنید اصفهان همیشه جزو پر جمعیتترین شهرهای ایران بوده (نسبت). و اینجاست که تاریخ مطرحه، دلایل جذب انسانها به اون منطقه. و هنوز از مناسبترین مناطق ایرانه برای این میزان شهرنشینی. برای مثال مگر شیراز در اون آب و هوا چقدر ظرفیت داره؟ تهران با این محسنات منطقه ای تا کجا میتونه پیش بره و....
ادامه حرفهاتون و مشکلات پرداختن به محیط زیست در ایران که به تمامی قابل پذیرشه، دقیق سخن من هم این بود که فاکتورهای خشک شدن امثال زاینده رود بیشتر داخلی است تا مرتبط با گرمایش جهانی. یکبار ذکر کردم سیاستهای توسعه ما مثل اروپای قرن 19 و چین قرن بیستمه که همه اشکالاتش رو بعینه دیدیم و همچنان داریم به اون شیوه پیش میریم.
MasterGeek
22-07-2013, 18:56
در دو موضوع نیاز به توضیح میره: دید محیط زیستی بجز دید کلان دید محلی فوق العاده مورد نیازه، به علاوه تصمیمات محیط زیستی تبعات انسانی و جای بحث داره.
و ما در گذشته ها هیچ شهری نداشتیم که چون امروزه چند میلیون جمعیت داشته باشه، توجه کنید اصفهان همیشه جزو پر جمعیتترین شهرهای ایران بوده (نسبت). و اینجاست که تاریخ مطرحه، دلایل جذب انسانها به اون منطقه. و هنوز از مناسبترین مناطق ایرانه برای این میزان شهرنشینی. برای مثال مگر شیراز در اون آب و هوا چقدر ظرفیت داره؟ تهران با این محسنات منطقه ای تا کجا میتونه پیش بره و....
من حرفاتونو قبول دارم ببینید من ایرادم به این بحث شما اینه که شما میگین اصفهان (حالا موضوع شده یه شهر خاص) همیشه (؟) یک منطقهی پرجمعیت به نسبت باقی ایران بوده و چون اینطور بوده پس مشکلات فعلی به خاطر تراکم جمعیتی و ... در این منطقه نیست.
من حرفم اینه که ولو اصفهان در کل تاریخ ایران پایتخت هم بوده باشه (کما اینکه اینطور نیست) اما هیچگاه جمعیت ملیونی نداشته!!! در حالیکه جمعیت کل ایران در ۴۰ سال پیش ۳۰ میلیون نفر بوده و جمعیت کل جهان در چندصد سال پیش تنها چند صدملیون نفر بوده! خب حرفم اینه که اکوسیستم امروز اصفهان و اکوسیستم زمینهای اطراف زایندهرود هیچگاه در درازای تاریخ قدیم خود ده درصد جمعیت فعلی رو هم نداشته حالا میخواد پایتخت هم بوده باشه (در حالیکه پیک جمعیتی این مسئله بیشتر به قرون اسلامی بخصوص زمان صفویان برمیگرده). برای همین اینجا تاریخ مطرح نیست خدائیش احتمالا جمع کل ساکنیان این منطقه از ازل تا ۵۰ سال پیش اندازهی جمعیت فعلی این منطقه نباشه!! (نمونهی بدتر تهران و بسیاری مناطق دیگه، رشد جمعیتی در همه جای ایران الگوی مشابهی داشته) بعلاوه فقط جمعیت نیست که در این بین مهمه صنایع و کشاورزی زورکی (به کمک حفر چاه مکانیزه و انتقال و پمپاژ آب و زدن سد و ...) هم سهم زیادی در مصرف آب داشتند. همهی این توضیحات برای این هست که بگیم حالا توی اون لیست بلند بالا که اومد اصفهان هم هست بنا به اون دلایل و....در حالیکه بحث من خیلی کلیتر از این حرفها بود که حالا بخواهم سر موضوع شهرکرد-اصفهان-یزد بحث کنم که اصلا بیربطه!
توی پست قبل هم گفتم این مسائل محیطی مهمن چون یکی از دلایل مهم محلی در گرمای مناطق هستند. زمینخشکتر = گرمای بیشتر.
Arash4484
22-07-2013, 19:11
من ایرادم به این بحث شما اینه که شما میگین اصفهان (حالا موضوع شده یه شهر خاص) همیشه (؟) یک منطقهی پرجمعیت به نسبت باقی ایران بوده و چون اینطور بوده پس مشکلات فعلی به خاطر تراکم جمعیتی و ... در این منطقه نیست.
نه منم کامل موافقم و به این صورت منظورم نبود، کی میتونه استدلالی به اینگونه مطرح کنه؟
وضع کلان شهرهای ایران در حال انفجاره و اصفهان جزو همین مملکت و در همین فلات و با همون مشکلات در زمینه منابع آبی و توسعه خاکی و مجری سیاست گذاریهای دولت مرکزی است.
بحث خط لوله رو هم جهت مثال گفتم.
(بله، در مورد خاص وضعیت جغرافیایی - جمعیتی اصفهان بحث دیگری است، میشه در تاپیک مناسبتر بررسی میشه کرد اصفهان دلایل اضافه ای که چرا به این وضع کشیده شده چیست و سابقه اش به چه صورت بوده...)
Zeitgeist
25-07-2013, 16:18
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Saeed Dz
25-07-2013, 18:45
این موضوع میتونه مرتبط باشه با تغییر مدار زمین گرچه ناچیز و یا با افزایش فعالیت های خورشیدی؟
NorthBridge
25-07-2013, 18:59
فعلاً گمانه های شما گزارش یا تأیید علمی نشده
چرخه های 11 ساله ی بروز و ظهور لکه های خورشیدی که با فعالیت های خورشیدی مرتبطه هم دیده نشده
بروز پدیده ی ال نینو
این جریان هر چند سال یکبار با یک گرمایش عظیم و غیر معمول همراه می شود
(یا حتی لانینو) هم گزارش نشده
NorthBridge
25-07-2013, 21:38
ناسا: آغاز دوره 30ساله خشکسالی در ایران
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خلاصه گزارش: در این گزارش آمده است که به دلیل شرایط لایه اوزن و همچنین انحراف زمین به میزان یکمیلیونمدرصد از مسیر چرخشی خود به دور خورشید 45 کشور جهان دچار خشکسالی شدید شده و در صورت عدم ذخیره منابع آبی...
گزارش ناسا درباره شرایط جوی زمین
ناسا: آغاز دوره 30ساله خشکسالی در ایران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بهتازگی گزارشی از طرف ناسا درباره شرایط جوی زمین در 30سال آینده منتشر شده که باعث نگرانی بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای خاورمیانه شده است.
بهتازگی گزارشی از طرف ناسا درباره شرایط جوی زمین در 30سال آینده منتشر شده که باعث نگرانی بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای خاورمیانه شده است.
در این گزارش آمده است که به دلیل شرایط لایه اوزن و همچنین انحراف زمین به میزان یکمیلیونمدرصد از مسیر چرخشی خود به دور خورشید 45 کشور جهان دچار خشکسالی شدید شده و در صورت عدم ذخیره منابع آبی دچار بحران در تولید کشاورزی و همچنین دامداری خود میشوند؛ اما نکته قابلتوجه در این گزارش رتبه چهارم ایران در فهرست 45 کشور در معرض خطر است.
به گزارش سایت ناسا ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه بیشتر در معرض خطر قرار دارند. گزارشی درباره آغاز یک دوره 30 سال خشکسالی در اردیبهشت امسال منتشر شده بود که گزارش جدید، نکات حیرتآور جدیدی در معرض توجه کارشناسان محیطزیست قرار داد. در ادامه این گزارش بر ادامه گسترش بیابانها در کشورهای خشک تاکید شده است.
حدود 80درصد از مساحت کشور ایران زیر پوشش بیابان است و همین موضوع باعث نگرانی بیشتر درباره گزارش جدید ناسا میشود. در این گزارش تاکید شده است: در حالی که پیشبینی میشود تا سال 2045 تقاضای مصرف آب شیرین در خاورمیانه 60درصد افزایش یابد، اما طبق مطالعات انجامشده منابع آب شیرین خاورمیانه تا سال 2050 حتی به رقمی 10درصد کمتر از میزان کنونی خواهد رسید.
در این گزارش که قرار است روز جمعه در نشریه «تحقیقات منابع آب» سازمان ژئوفیزیک آمریکا منتشر شود، دلیل کاهش محسوس منابع آب خاورمیانه بهویژه کاهش منابع آب شیرین دو رودخانه مهم دجله و فرات، سوءمدیریت، افزایش تقاضا برای استفاده از منابع زیرزمینی آب و نیز خشکسالی کم سابقه سال 2007 در خاورمیانه عنوان شده است.
براساس این گزارش در فاصله سالهای 2003 تا 2010 مجموع آب شیرین ذخیره شده دو رودخانه دجله و فرات بیش از 114 کیلومتر مکعب کاهش داشته است که این رقم کاهش پس از هندوستان دومین کاهش بزرگ منابع آب شیرین در جهان محسوب میشود. در این گزارش آمده علت 60درصد از دستدادن این منابع آب شیرین دو رودخانه دجله و فرات حفر بیش از هزار چاه عمیق در عراق بوده است و 20درصد علت آن نیز خشکسالی سال 2007 در منطقه خاورمیانه و کاهش نزولات آسمانی (برف) و خشکشدن خاک بوده است؛ اما این داستان شامل ایران هم میشود. ایران در سالهای اخیر به دلیل سوءمدیریت در حفظ منابع آبی خود و همچنین زیرساختهای هدایت منابع آبی زیرزمینی نتوانسته فکری به حال خشکسالی پیشبینی شده انجام ندهد.
عیسی کلانتری (وزیر اسبق کشاورزی) : ایران ۳۰ سال دیگر کشور ارواح میشود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خلاصه : دبیر کل خانه کشاورز و مدیر گروه پژوهشی امور کشاورزی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در گفت وگو با روزنامه قانون در رابطه با اوضاع اقتصادی ایران و نیز اینده نگران کننده منابع اب و محیط زیست این کشور هشدارهای جدی ای داده است...
وزیر اسبق کشاورزی: ایران ۳۰ سال دیگر کشور ارواح میشود
عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی ایران در گفت وگو با روزنامه قانون در رابطه با اوضاع اقتصادی ایران و نیز اینده نگران کننده منابع اب و محیط زیست این کشور هشدارهای جدی ای داده است
عیسی کلانتری وزیر اسبق کشاورزی، دبیر کل خانه کشاورز و مدیر گروه پژوهشی امور کشاورزی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در گفت وگو با روزنامه قانون در رابطه با اوضاع اقتصادی ایران و نیز اینده نگران کننده منابع اب و محیط زیست این کشور هشدارهای جدی ای داده است.
کلانتری که در حال حاضر مدیرکل خانه کشاورز ایران نیز می باشد ضمن تاکید براینکه "حسن روحانی کشور را با خزانه خالی، بندر خالی و انبار خالی و بانک مرکزی خالی تحویل میگیرد"، آمارهای اعلام شده از سوی محمود احمدی نژاد و دولت را درباره تولیدات کشاورزی رد کرده و گفته است: "گویا مردم را حیوان فرض کردهاند که آمار تولید علوفه را هم در آمار تولیدات کشاورزی میآورند."
وزیر اسبق کشاورزی ایران اظهار داشته است:" در مورد گندم، دولت میگوید ۱۴.۳ میلیون تن گندم تولید کرده است. واردات گندم نیز ۶.۷ میلیون تن بوده که می شود ۲۱ میلیون تن. خود رئیسجمهور اعلام کرد به دلیل هدفمندی یارانهها مصرف گندم در کشور بیش از هشت میلیون تن نیست. خوب یک میلیون تن هم برای بذر مصرف میشود و یک میلیون تن را هم حساب کنیم که خوراک طیور میشود، ( البته حدود ۹.۳ میلیون تن خوراک طیور وارد کشور شده است)،به گفته خودشان بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تن هم گندم از کشور قاچاق میشود. حالا با جمع کردن این اعداد و ارقام یک نفر جواب دهد که باقی این گندم چه شده است؟ ۱۰ میلیون تن گندم باقیمانده کجاست؟"
عیسی کلانتری در پاسخ به این سئوال که "آقای رئیس جمهور اشاره کردهاند که ۱۱۸ میلیون تن تولیدات کشاورزی داریم، ارزیابی تان از این آمار چیست؟" اظهار داشته است:"والا اگر این آمار حقیقت داشت ما جزو خوشبختترین مردمان جهان بودیم. در ضمن میتوانستیم سالی بیست میلیارد دلار غذا هم صادر کنیم اما تولید کشاورزی تعریف دارد. تولید کشاورزی به کالایی گفته میشود که یا توسط انسان مصرف میشود یا به کارخانه تحویل داده میشود. اگر این معیار را در نظر بگیریم آن وقت میبینیم که تولید کشاورزی در ایران ۶۸ میلیون تن بیشتر نیست. علوفه جزو تولیدات کشاورزی نیست اما در این آمار میآید. مگر میشود ۴۰ میلیون تن علوفه تولیدی را جزو تولیدات کشاورزی محسوب کرد؟ طبق این آمار باید برای هر نفر ۱.۵ میلیون تن تولید داشته باشیم اما گویا مردم را حیوان فرض کردهاند که آمار تولید علوفه را هم میآورند. بقیه آمارهای دولت هم همین است."
عیسی کلانتری در بخش دیگری از گفتگوی خود با روزنامه قانون تصریح کرده است:" من میخواهم از مشکل به مراتب بزرگتری حرف بزنم. مشکلات ما اینها نیست. مشکل اصلی که مار ا تهدید میکند و از اسرائیل و آمریکا و دعواهای سیاسی و… خطرناکتر است مسئله زندگی ملت است. این است که فلات ایران دارد غیرقابل سکونت میشود و کسی به این فکر نیست. مسئله اینجاست که آبهای زیرزمینی تحلیل رفتهاند وبیلان منفی آب بیداد میکند و کسی به فکر نیست.کمآبی کشور را به شدت تهدید میکند و بیلان منفی برداشت آب در ابتدای انقلاب زیر صد میلیون متر مکعب در سال بود این بیلان در حال حاضر به ۱۱ میلیارد متر مکعب رسیده است یعنی ۱۱۰ برابر شده است. من نگران شدید نسلهای بعد هستم. هفت هزار سال است که در ایران زندگی جریان دارد. ما حق نداریم با این بیتدبیری کشور را با این چالش بزرگ مواجه کنیم."
اودر پاسخ به این سئوال که "آیا مسئولان متوجه این خطری که شما میگویید کشور را تهدید میکند، شدهاند؟" افزوده است:"من همه جا گفتهام. اگر وضعیت اصلاح نشود ایران ۳۰ سال دیگر کشور ارواح میشود چون همه کشور تبدیل به کویر میشود. در کویر اگر بارش هم صورت گیرد، ثمری ندارد چون سفره آب زیرزمینی خشک شده است، آب در سطح میماند و تبخیر میشود.در حال حاضر تمامی پیکرههای آبی طبیعی ایران خشکیدهاند. دریاچه ارومیه، بختگان، تشک، پریشان، کافتر، گاوخونی، هورالعظیم،هامون، جازموریان و…. دیگر چیزی باقی نمانده. من از وقوع بحران حرف میزنم. زندگی ملت در حال تهدید است. یک کشوری مانند مالدیو که در جنوب اقیانوس هند است در معرض زیر آب رفتن است. این کشور بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و سالهاست سازمان ملل در حال بررسی است که این ملت را کجا ببرد. حالا ما با ۷۵ میلیون نفر، به فرض افزایش نیافتن جمعیت کجا باید برویم."
عیسی کلانتری در رابطه با دلایل بروز این اوضاع تاکید می کند:"اوایل انقلاب بدون مجوز چاه زدند. بدون مجوز کف شکنی کردند. برای تولید بیشتر آبهای زیرزمینی را از بین بردند و منابع تجدیدشونده را به غیر تجدیدپذیر تبدیل کردند.کویر در ایران در حال گسترش است و هشدار میدهم به زودی ۲۵ سال دیگر جنوب البرز و شرق زاگرس غیرقابل سکونت میشود و افراد باید مهاجرت کنند. اما به کجا؟راحت بگویم که از ۷۵ میلیون نفر جمعیت ایران ۴۵ میلیون نفر بلاتکلیف میمانند.آن وقت رئیس کمیسیون کشاورزی بیاید و بگوید غذای ۱.۵ میلیارد نفر را در ایران تولید میکنیم. شاید البته بعضی که این حرفها را میزنند در آسمانها سیر می کنند."
سلام
ما سواد علمی در رابطه با گازها و ... نداریم اما به نظر من افزایش قارچ گونه ماشین ها - کارخانجات.آپارتمان سازی.کمبود فضای سبز
و ....
NorthBridge
25-07-2013, 22:14
سلام
ما سواد علمی در رابطه با گازها و ... نداریم اما به نظر من افزایش قارچ گونه ماشین ها - کارخانجات.آپارتمان سازی.کمبود فضای سبز
و ....
این حرفی که زدین کاملاً درسته . فقط نکته اینجاست که فضای سبز رو باید در درخت و جنگل دید نه چمن کاری
چون چمن در کشورهای کم باران نیاز به آبیاری دستی زیادی داره (اتلاف بی دلیل منابع آب) و از طرف دیگه خود چمن زدنی باعث تولید گاز متان میشه که بیش از 20 برابر دی اکسید کربن میتونه گرمای هوا و اثر گلخانه ای رو تشدید کنه
متان همین گاز طبیعی خانگی هست که از چاه نفت و گاز و یا بطور طبیعی در مرداب ها تولید و بیرون میاد و بعنوان CNG هم استفاده میکنیم . موقع نشخوار علفخواران مخصوصاً گاو هم از معده شون تولید میشه ...
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.