ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مشکل مادر برد

alipencia
10-07-2013, 22:04
سلام دوستان...مدتی بود با سیستمم مشکل داشتم..یه این صورت که صفحه مانیتور فریز میشد و بعد که ری استارت میکردم سیستمو خروجی مونیتور نداشتم ولی بعد از اینکه چند با ریست میکردم سیستمو باز درست میشد...بردم پیش یکی از اشناها که تعمیر سیستم انجام میده و بعد از تست گفت اشکال از رم هست یا اسلات رم...بعد تعمیر بهم گفت یک چیپ عوض کرده (به گفته خودش چیپ تغذیه مادربرد) و مبلغ 40 تومن درخواست کرد...الان میخوام بدونم مشکل سیستم چی بوده و اون چیپ که دقیقا عوض کرد چی بوده؟؟

alipencia
12-07-2013, 12:19
عزیزان کسی نیست به ما جواب بده؟؟ :19:

ess_1362
12-07-2013, 13:04
چیپ تغذیه که گیر نمیاد ، اگر هم خراب بشه سیستم اصلا بالا نیادو تعویضش هم کار هر کسی نیست
فکر می کنم خازن های مدار pwm را تعویض کرده که در بدترین شرایط هزینه اش نباید بیشتر از 5000 تومن باشه و 35 تومن باقی را بعنوان کارمزد از شما گرفته

alipencia
12-07-2013, 18:34
چیپ تغذیه که گیر نمیاد ، اگر هم خراب بشه سیستم اصلا بالا نیادو تعویضش هم کار هر کسی نیست
فکر می کنم خازن های مدار pwm را تعویض کرده که در بدترین شرایط هزینه اش نباید بیشتر از 5000 تومن باشه و 35 تومن باقی را بعنوان کارمزد از شما گرفته

داداش جسارتا مطمئنی مشکل از همون چیپ تغذیه نبوده که گفته؟چون دوست من هست میخوام مطمئن بشم و جور دیگه باهاش برخورد کنم...
میشه بی زحمت بگی مدار pwm کارش چیه و خازن هاش کجا قرار دارن تا چک کنم؟

ess_1362
12-07-2013, 20:20
مادربرد را بررسی کنید اگر چیزی تعویض شده باشه جای لحیم کاری و ... روی برد مشخص هست
مدار pwm قسمتی از مادربرد هست که وضیفه تامین برق قسمت حیاتی سیستم ( پردازنده) را به عهده داره
شامل رگولاتورها ، فتها ، چوک ها و در نهایت خازن های تصفیه به همرا یک تراشه کوچک جهت هماهنگی قسمت ها و بار پردازشی و انرژی
جاش معمولا اطراف پردازنده هست و میشه به راحتی با خازن ها پیداش کرد
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

alipencia
13-07-2013, 21:33
با سلام مجدد...دوست عزیز من مادر برد رو دراوردم و پشتش رو بررسی کردم سه تا خازن که تو شکل عکس مشخص کردم لحیم کاریشون تازه بود:

منظور شما همین خازن ها بود؟

ess_1362
13-07-2013, 22:38
دقیقا همین هست
چیپ pwm هم اگر دقت کنید بالای عکس سمت چپ کنار ردیف خازن ها قرار داره و اینطور که من می بینم دست نخورده

alipencia
14-07-2013, 01:04
پس تنها مشکل همین خازن ها بود...بببخشید میشه توضیح بدید سازو کار این خازن ها تو مدار دقیقا چیه؟

ess_1362
14-07-2013, 07:26
پاور کامپیوتر برق مورد نیاز قسمت های مختلف را تامین می کنه و با وجود اینکه برق تولید شده توسط پاور کاملا فیلتر شده و صاف هست ولی بعضی قسمت ها با توجه به حساسیت بالایی که دارند خودشون هم رگولاتور های پیشرفته ای برای تصفیه بهتر برق مورد نیاز دارند از جمله پردازنده
کلا مدار رگولاتور تشکیل شده از یک تراشه ، مجموعه رگولاتورها به همراه خازن ها
وظیفه خازن ها هم یکنواخت کردن ولتاژ برق هست
توضیحش یکم پیچیده هست ولی اگر با آسیلوسکوپ ولتاژ برق را مورد بررسی قرار بدین متوجه میشید که جریات متناوب برق دارای یک شکل سینوسی هست که بسته به ولتاژ برق در هر ثانیه 50 تا 60 بار نوسان داره و وسایل الکترونیکی پیشرفته باید این ولتاژ متناوب(AC) را به ولتاژ مستقیم (DC) تقسیم کنند
اگر خازن را در مدار DC حذف کنیم و بوسیله یک آسیلوسکوپ ولتاژ را مرود بررسی قرار بدیم بجای یک خط مستقیم خطوط شکسته داریم (نوسان) که بیشتر شاید به خاطر بار بوجود مبان و خازن ها این نوسانات جزیی را تقریبا از مدار حذف می کنند
البته نوسانات مدار DC بطور کلی با نوسانات مدار AC متفاوت هست