ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مهندسی کامپیوتر یا چیزه دیگه ؟

Thor God
07-07-2013, 15:25
دوستان من درسم قویه. ( می گم قوی یعنی زیاد )
خودم به مهندسی کامپیوتر و برنامه نویسی تحت وب و شبکه علاقه دارم.
درس من هم جوریه که میتونم رشته هایی مثله نفت بیارم ( دانشگاه های خوب )
با این حساب من علاقه رو انتخاب کنم یا عقل رو ؟
رشته های مهندسی نرم افزار و IT و برنامه نویسی آینده خوبی داره ؟ میشه به جای رسید ؟ تو ایران موقعیتشون چه جوریه ؟
شنیدم مثله مهندسی برق جامعه خیلی بهش نیاز داره و از طرفی شنیدم چون آسونه متقاضی زیاد داره و هر کی از راه می رسه یا زبان میخونه یا کامپیوتر. البته من از راه ریاضی فیزیک میخوام برم به این رشته.

حالا چی کار کنم. شما بودید چی کار می کردید
راستی تو کامپیوتر هم خیلی استعداد دارم.

پ.ن:لطفا مقاله بهم ندیدن. تجربیات رو بگید بهتره چون همین مقالات رو خوندم که گیج شدم.

ممنون

M A S 0 U D
07-07-2013, 15:30
دست بالای دست بسیاره ...
تو رشته هایی که آسون و زیادن پارتی کاربرد زیادی داره ... شاید خیلی جاها نوع دانشگاه هم کاربرد پیدا نکنه ...
مهندسی نفت یا مهندسی برق از اون دست رشته های کاربردی هستن و امثالهم
کامپیوتر الان ازاد و سراسری فراوونه ...

hamedarian2009
07-07-2013, 17:06
تو ایران کامپیوتر بدرد نمیخوره چون بازار کاری هم که وجود داره بیشتر شبکه و طراحی وب سایت هست که اونم اصلا تو دانشگاه یاد نمیدن باید بری بیرون یاد بگیری پس چه کاریه همون اول برو بیرون یاد بگیر و دانشگاه وقت تلف کردنه
من خودم رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار هستم و بر اساس تجربیاتم میگم

ali.0
07-07-2013, 20:07
الان همه دارن میرن کامپیوتر .........درسته که میگن در اومدن ازش سخته ولی به هر حال براش متقاضی زیاده.

شغل‌های برتر مهندسی برای سال 2013 که در سایت هست 10 تا شغل برتر رو نوشته برو ببین. اولیش مهندسی الکترونیکه دومیش هم مهندسی پزشکی

Thor God
07-07-2013, 20:54
ای بابا یه کم امیدی هم که به کامپیوتر داشتیم از بین رفت.
خیلی ممنون از حرفاتون بچه ها.

خب نظرتون با کار یا تحصیل در خارج چیه ؟
البته این نکته رو هم گفتم که من از رشته ریاضی فیزیک میخوام برم مهندسی کامپیوتر. باز هم فرقی نداره ؟

من خیلی علاقه دارم .به نظرتون علاقه تاثیری نداره تو شغل آینده؟

A.N.A.P
07-07-2013, 21:50
ای بابا یه کم امیدی هم که به کامپیوتر داشتیم از بین رفت.
خیلی ممنون از حرفاتون بچه ها.

خب نظرتون با کار یا تحصیل در خارج چیه ؟
البته این نکته رو هم گفتم که من از رشته ریاضی فیزیک میخوام برم مهندسی کامپیوتر. باز هم فرقی نداره ؟

من خیلی علاقه دارم .به نظرتون علاقه تاثیری نداره تو شغل آینده؟

ببین علاقت چی میگه.من خودم الان رشتم کامپیوتر هست و با این که میدونم دانشجوی این رشته خیلی زیاد هست ، ولی خیلی از کسایی که میشناسم اومدن به این رشته درک درستی از این رشته نداشتن.
به قول یه دوستی که میگفت برای اینکه تو رشته کامپیوتر موفق باشی باید از ترم 2 به بعد آماده بشی بری سرکار رشتت.من خودم طراحی وب میکنم و ترم 2 ام و ایشالله قراره برم سر کار که مرتبط با رشتم هست.
اگه بخوای دانش و اطلاعات دانشگاه بسنده کنی به هیچ جایی نمیرسی .همون که گفتم یعنی برو رشته مورد علاقت و فراتر از اطلاعات دانشگاه کار کن 100% هم موفق میشی هم از کارت راضی هستی.

Amir-Rainman
07-07-2013, 22:10
شغل‌های برتر مهندسی برای سال 2013 که در سایت هست 10 تا شغل برتر رو نوشته برو ببین. اولیش مهندسی

الکترونیکه دومیش هم مهندسی پزشکی

مهندسی الکترونیک جزء مهندسی برتره ؟ :eh:
من که الان دارم مهندسی الکترونیک میخونم، هنوز نمیدونم چه آینده ای تو این کشور در انتظارمه !!! :|:n03:
البته از موضوع بحث خارج نشیم :n02:
تنها توصیه من اینه که ببینین علاقه تون چی میگه، البته آینده شغلی هم مهمه.
بنده به الکترونیک علاقه زیادی داشتم ولی الآن کاملا نمیدونم، قراره تو آینده چی بشه !!!!!!
فقط دیدم کسایی که فارق التحصیل شدن؛ رفتن سر کار سیم کشی ساختمان.

senaps
07-07-2013, 22:48
داداش ۳ سال پیش منم همین جای شما بودم، با سرسختی تصمیم گرفتم کامپیوتر بخونم و هم معدلم عالی بوده و هم خیلی برنامه نویسی و کار یادگ رفتم، ولی حقیقتش اصلا راضی نیستم!! توی ایران تا دلت بخواد برنامه نویس هست که حاضرن کار چند میلیونی رو با چندصد هزار تومن انجام بدن و جا افتادن هم که سختی های خودش رو داره!!
اگر امکانش رو داری که بری یه رشته‌ی دیگه مثل همون نفت یا برق و از این حرفا، برو! :)

Thor God
07-07-2013, 22:56
راستش دو تا نظر بالایی یه کم بهم امید دادن. خودم هم خیلی به این مسئله امیدوارم که برای کامپیوتر شغل مناسب پیدا میشه. ( منظورم از شغل مناسب اینه که در آمد خوب و بالا هم داشته باشه بالاخره درآمد هم بخش مهمی از زندگی محسوب میشه ) ممنون میشم به سوالاتم پاسخ بدید. نظرتون در مورد کار کردن در خارج کشور چیه ؟ به نظر میاد خیلی به کامپیوتر بها میدن ؟ درسته ؟

Thor God
07-07-2013, 23:16
داداش ۳ سال پیش منم همین جای شما بودم، با سرسختی تصمیم گرفتم کامپیوتر بخونم و هم معدلم عالی بوده و هم خیلی برنامه نویسی و کار یادگ رفتم، ولی حقیقتش اصلا راضی نیستم!! توی ایران تا دلت بخواد برنامه نویس هست که حاضرن کار چند میلیونی رو با چندصد هزار تومن انجام بدن و جا افتادن هم که سختی های خودش رو داره!! اگر امکانش رو داری که بری یه رشته‌ی دیگه مثل همون نفت یا برق و از این حرفا، برو! :) سلام. بنده شما رو تو همین فروم میشناسم. به برنامه نویسی وارد هستید. نمیدونم شما دیگه چرا همچین حرفی می زنید ؟ کار در خارج از کشور چه جوره ؟ برق که اصلا. شاید به زور تونستم برم نفت ولی فکر نکنم به جایی برسم چون اصلا علاقه ندارم

bida
08-07-2013, 16:25
والله اگه 2 سال پیش بود می گفتم شما فقط بر اساس علاقه انتخاب رشته کن و سعی کن تو رشته خودت یه حرفه ای بشی و آدم متخصص هیچوقت بیکار نمی مونه. ولی تو این 2 سال انقدر کارشناس کامپیوتر با سواد دیدم که بیکار بودن .....

برنامه نویس بسیار با سواد ، متخصص شبکه ای که سیسکو رو کامل فوله و ....

کلا کامپیوتر تو همه جای دنیا یه فیلد خدماتیه ، به خودی خودش ارزش خاصی نداره و در اصل برای بهبود و پیشرقت فرایندهای مهندسی سایر رشته ها و مکانیزه کردن اونها به وجود اومده. یعنی مشتری شما همیشه سایر صنایع و رشته های شغلی هستن. اگه کشوری صنعتی نباشه ، بخش حصوصی و شرکت های خصوصی به معنای وافعی کلمه نداشته باشه ؛ طبیعیه که بازار کار کامپیوتر هم تو اون کشور جالب نیست چراکه تقاضایی برای خدمات مهندسین کامپیوتر در سطح عالی وجود نداره. حالا مملکت خودمون رو در نظر بگیر ، صنعت خاصی که نداریم جز در زمینه نفت و پترو شیمی ، شرکت های خصوصی فعالی هم نداریم که نبض اقتصاد رو در دست گرفته باشن و حاضر باشن برای سود آوری بیشتر تو زمینه IT هزینه کنن ، قانون کپی رایت هم که نداریم پس تنها مشتری که نیاز به خدمات شرکت های فناوری اطلاعات پیدا می کنه بخش دولتی هست و با توجه به ساختار قرون وسطایی بیشتر ادارات دولتی ایران این ها هم نیاز اصلیشون نرم افزارهایی مثل دبیرخانه و سیستم اتوماسیون اداری و برنامه حسابداری و حقوق و دستمزد و ... هست که اگه تو بازار نگاه کنی1000 جور از این برنامه ها ریخته. اشباع شده اصلا بازار تا 1000 سال دیگه.:n21:

وضع بازار تو زمینه شبکه هم همینه. تو طراحی وب هم وضعیت مشابه هست. همش کارهای تکراری چرا که تقاضایی جز این زمینه های محدود وجود نداره

تا این کشور تبدیل به یه کشور در حال توسعه نشه ، تا بخشهای صتعت و خدمات رشد نکنن و تا ما یه بخش خصوصی قوی نداشته باشیم وضعیت رشته کامپیوتر و فارغ التخصیلاش تغییری نمی کنه.

الان شما خدای شبکه هم که باشی بسیار بعیده که کاری پیدا کنی که دستمزدش حتی 1/3 چیزی باشه که واقعا حقت هست چرا که نیازی به اون مهارت و تجربه خاص شما در 90 درصد موارد نیست و میشه همون کار رو داد دست یه نفر با مهارت خیلی کمتر و طبیعتا دستمزد پایین تر که از پسش هم بر میاد.

فاکتور رفتن به خارج رو هم اصلا تو تصمیم گیری فعلی خودت مد نظر قرار نده. ار هر 10 نفری که الان بپرسی 9 نفرش می خوان برن ولی واقعا چند نفر این فرصت رو پیدا می کنن.؟

تو ایران فارغ التحصیل مهندسی پزشکی باید اگه شانس بیاره بره تو یکی از این شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی بشه نصاب یا تعمیر کار ، دکتر داروساز باید داروخونه برنه تازه اگه بتونه ، مهندس الکترونیک و مخابرات هم به همین ترتیب و سایر رشته ها هم ..... و خوب این یعنی فاجعه .

اصلا کاری نداشته باشید که تو دنیا درآمد فلان رشته چنینه و جایگاه فلان رشته چنان ، ما تو ایران به دنیا اومدیم و 80 درصدمون هم تا آخر عمرمون همینجا می مونیم پس بهتره ببینیم بازار کار کشور ما چه نیازمندیهای داره ، اونو در کنار علایق فردی خودمون و کمی هم آینده نگری قرار بدیم و تصمیم صحیح رو بگیریم.

One Minute
08-07-2013, 21:24
با عرض پوزش ، به نظرم حرف های شما منطقی نمیاد ، درسته که همه جا پارتی بازی و نامردی هست ، اما آدم میتونه به موفقیت های بزرگی برسه ! این درست نیست که همه ی جامعه رو به یک چشم نگاه کنید !! به عبارتی دیگر " با یک گل بهار نمیشه "
همونطور که قانون کپی رایت کم کم داره بین مردم جا میوفته، کشور ایران در زمینه تکنولوژی میتونه پیشرفت های زیادی داشته باشه ( با استفاده از همین قانون کپی رایت )

... و به عنوان نکته ی آخر ، از همین الان تقریبا میشه گفت 70% تحصیل کرده های ایران از خدمات اینترنت برای اکثر کارهاشون استفاده میکنند، از خرید های اینترنتی گرفته تا خوندن خبر ! بنابراین به همین میزان نیاز به متخصص های کامپیوتر هست که نیاز های مردم رو مرتفع کنند ! اینجاست که کمبودِ تکنسین حس میشه ( مثل کشور های غربی ) نه یه مشت فارغ التحصیل بی سواد که تعداد کثیری از دانشجو های مارو شامل میشه !

Thor God
09-07-2013, 20:15
دوستانی که جدیدا نظر دادند. خیلی ممنونم ازشون
بنده هم دقیقا سره همین دو راهی قرار گرفتم اگه در جریان تاپیک باشه میفهمید که من گفتم:
1- ایران در حال پیشرفته و هر روزه نیاز به کامپیوتر مثله رشته برق در حال افزایشه.
2- و از طرفی اوقدر متخصص کامپیوتر هست که آدم نا امید میشه.

پست های بالایی هم دقیقا همین مسائل رو باز تر کردن و من بیشتر گیج شدم.

فکر کنم مهندسی نفت ( با توجه به حرف دوستمون bida ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) بهترین گزینه باشه.
البته دوستمون One Minute ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) هم حرف قشنگی زدن اما من بدترین حالت رو در نظر میگیرم

من تصمیم رو گرفتم ، همون مهندسی نفت بهترین گزینه میتونه باشه.( البته نه فقط از رو این تاپیک، تو این چند وقت واقعا فکرم رو رشته تحصیلی بود )

خیلی ممنون از دوستان اگر کسی باز هم نظری داره میتونه بیان کنه.

One Minute
09-07-2013, 22:28
دوستانی که جدیدا نظر دادند. خیلی ممنونم ازشون
بنده هم دقیقا سره همین دو راهی قرار گرفتم اگه در جریان تاپیک باشه میفهمید که من گفتم:
1- ایران در حال پیشرفته و هر روزه نیاز به کامپیوتر مثله رشته برق در حال افزایشه.
2- و از طرفی اوقدر متخصص کامپیوتر هست که آدم نا امید میشه.

پست های بالایی هم دقیقا همین مسائل رو باز تر کردن و من بیشتر گیج شدم.

فکر کنم مهندسی نفت ( با توجه به حرف دوستمون bida ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) بهترین گزینه باشه.
البته دوستمون One Minute ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) هم حرف قشنگی زدن اما من بدترین حالت رو در نظر میگیرم

من تصمیم رو گرفتم ، همون مهندسی نفت بهترین گزینه میتونه باشه.( البته نه فقط از رو این تاپیک، تو این چند وقت واقعا فکرم رو رشته تحصیلی بود )

خیلی ممنون از دوستان اگر کسی باز هم نظری داره میتونه بیان کنه.

دوست عزیز ، به نظر شما راجع به تعیین رشتتون احترام میزارم ،
اما نگران اشباع شدن نباشید ، امروزه با توجه به رشد قارچ مانند موسسات آموزش عالی در ایران ، حتی رشته ی کشتی سازی هم اشباع شده ! اگه بهترین باشید اشباع شدن هیچ رشته ای تاثیری در آینده ی شما نداره ... مطمئن باشید

به شخصه برنامه نویس هایی رو میشناسم که هفته ای +5 میلیون در آمد دارن
البته نفت هم رشته ی خوبیه ... اما دنبال علاقت برو ! عشقِ به کار پول رو به جیب آدم سرازیر میکنه

mehdig20
10-07-2013, 05:00
ی چیزی بهتون میگم آویزه گوشتون کنید,فقط برید دنبال علاقتون...
در بدترین رشته از لحاظ بازار کار هم که درس بخونید,در صورت داشتن علاقه بهش,مطمئن باشید توش موفق میشید!

tApAtAĺK

Sunderlan
10-07-2013, 08:41
............................ .