مشاهده نسخه کامل
: اصول تصفیه اب های خانگی
سلام به دوستان
من تاپیک خیلی مرتبطی با این موضوع پیدا نکردم چناچه تکراری هست حذف بفرمایید
سوالم اینه که کمی توضیحات در رابطه با نحوه عملکرد دستگاههای تصفیه آب خانگی میخوام که نشون بده آیا واقعا از لحاظ ماهیت شیمیایی و یا تاثیرگذاری بر پی اچ و تنظیم املاح یا حذف الودگی های شیمیایی تاثیرگذار هستند یا خیر
چه نوع فیلترهایی استفاده میشه؟ جنسشون از چه موادی هست که بتونه کار تصفیه رو انجام بده؟دقیقا برروی چه نوع الودگی هایی موثر هست؟
((پیش فرض ذهن من تنها حذف فیزیکی یکسری از مواد زائد هست که حتی وجود انها هم نمیتونه برای بدن مضر باشه فرضا مقادیری ذرات شن موجود که اگر حذف فیزیکی هم نشه توسط خود بدن دفع میشه و فرضا هرگز عامل سنگ کلیه نخواهد شد))
پ.ن:پیش فرض ذهن من رو دوستان انجمن علمی لطفا ندیده بگیرند و خرده نگیرند.لطفا!
Iloveu-ALL
02-07-2013, 19:10
سلام به دوستان
من تاپیک خیلی مرتبطی با این موضوع پیدا نکردم چناچه تکراری هست حذف بفرمایید
سوالم اینه که کمی توضیحات در رابطه با نحوه عملکرد دستگاههای تصفیه آب خانگی میخوام که نشون بده آیا واقعا از لحاظ ماهیت شیمیایی و یا تاثیرگذاری بر پی اچ و تنظیم املاح یا حذف الودگی های شیمیایی تاثیرگذار هستند یا خیر
چه نوع فیلترهایی استفاده میشه؟ جنسشون از چه موادی هست که بتونه کار تصفیه رو انجام بده؟دقیقا برروی چه نوع الودگی هایی موثر هست؟
((پیش فرض ذهن من تنها حذف فیزیکی یکسری از مواد زائد هست که حتی وجود انها هم نمیتونه برای بدن مضر باشه فرضا مقادیری ذرات شن موجود که اگر حذف فیزیکی هم نشه توسط خود بدن دفع میشه و فرضا هرگز عامل سنگ کلیه نخواهد شد))
پ.ن:پیش فرض ذهن من رو دوستان انجمن علمی لطفا ندیده بگیرند و خرده نگیرند.لطفا!
ممنون این سوال برای من هم پیش اومده بود...
اگه دستگاه های تصویه آب فایده نداشته باشه و یا ضرر داشته باشه خوردن همون آب معدنی بهتره.
Mr_100_dolari
02-07-2013, 19:26
بله این سوال منم هستش از پارچه تصفیه آب استفاده کردم که هیچ تغییری دیده نشد فقط یه کم مزه آب عوض شد بود نمیدونم واقعا چی رو تصفیه کرده بود
یه راهم هستش که میگن آب رو بجوشونید به نظرم اون بهتر باشه حالا دوستان مطلع بیشتر توضیح بدهند
و از نظر املاح فرق آب معدنی با آبی که میگن با این دستگاه ها تصفیه میشه چیه ؟
shahin666
02-07-2013, 21:03
الان به 2 دلیل استفاده از این دستگاه ها شاید یه جورای لازم هم هست
اولیش به دلیل عدم مراحل کامل تصفیه آب
دومیش هم که همین چند روز قبل یکی از مسولین شرکت تصفیه آب هم توی تلویزیون گفت به دلیل لوله های قدیمی که در اکثر خونه ها هست
نمیدونم برای شما هم شده وقتی آب از شیر استفاده می کنید آب کاملا سفید هست انگار آب گچ هست !!!!!
املاحی که توی این جور آب ها هست اتفاقا کاملا برای بدن مضرر هست
اگر میخوایید ببینید این جور آب با این شرایط ضرر داره یا نه یهتره یه نگاه به کتری های تو خونتون بکنید ، می بینید بیشتر کتری ها رسوب دارن که یکی از علت های رسوب زدن کتری ها همین کیفیت پایین آب هست
جالبه بعد از رسوب زدن کتری ها ما بازم از این کتری ها استفاده میکنیم و همین رسوب ها از کتری جدا میشن و داخل همون آبی که ما مصرف میکنیم!!!
در ضمن این سایت ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 9%87%DA%A9%D8%B4%DB%8C%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C%D9% 86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%B3%D8%AA %DA%AF%D8%A7%D9%87%D8%AA%D8%B5%D9%81%DB%8C%D9%87%D 8%A2%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF/tabid/225/Default.aspx) هم اطلاعات خوبی داره
راستش آب آشامیدنی شهری از لحاظ بهداشتی سالم هست! ایرادی که میتونه بهش وارد باشه شامل داشتن رسوب یا عدم بالانس املاح نیستش
اگه بحث کلر زیاد باشه که خب مگه نظارت صورت نمیگیره؟قاعدتا کلر در اون ،به حد مجاز ،موجود هست ((بگذریم در دراز مدت ممکنه اثراتی روی پوست مثلا بگذاره))
بحث تصفیه آب من شنیده بودم وجود آلوم((یک ماده خاص در بحث تصفیه آب هست که در مراحلی اضافه و سپس جمع اوری میشه ))که بدرستی حذف نمیشه اندکی در اب باقی میمونه که همین باعث میشه در طولانی مدت احتمال ابتلا به الزایمر وجود داشته باشه
اگر ایرادی به اب اشامیدنی باشه فکر کنم به این قسمتش مربوط تر باشه
+بحث وجود نیترات بالای اب اشامیدنی و مضراتش هم مطرحه که بعید میدونم و درواقع برام سوال دستگاههای تصفیه اب از پسش برمیان؟
حالا من سوالم این بود این فیلترهای دستگاههای تصفیه اب در این مورد نقشی دارند؟:n13:
ممنون میشم دوستان تخصصی تر پاسخ بفرمایند:n16:
سلام دوستان.....
والا قبلا یه تاپیکی با این موضوع بود...من خیلی تو نت گشتم....بعضیا میگفتن خوبه...بعضیا میگفتن بده......
یه نوشته ی تخصصی که پیدا کردم...یکیش این بود...
به گزارش سلامتيران، دکتر درستي مطلق افزود: دستگاههاي تصفيه كننده آب 2 دسته هستند كه دسته اول كار مهمي انجام نميدهند و فقط ذرات جزئي آب را ميگيرند كه مصرف آنها براي سلامت افراد ضرري نميرسانند. اما دسته دوم كه به دستگاههاي تصفيه كننده سخت آب معروف هستند كار اضافي انجام ميدهند و برخي از مواد معدني را به آب اضافه ميكنند.
وي ادامه داد: اين تصفيه كننده هاي سخت آب براي كاهش سختي آب استفاده ميكنند، يعني كلسيم اضافي آب را ميگيرند كه موجب كاهش جرم در لولههاي آب ميشود. ولي با اين كار موجب جايگزين شدن سديم به جاي كليسم در آب ميشوند و بروز عوارضي براي مصرف كنندگان را به همراه دارند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اظهار داشت: آبي كه از اين دستگاه به دست ميآيد، شور نيست ولي به دليل اينكه سديم آن زياد است، براي مبتلايان به فشار خون و بيماران قلبي مفيد نيست و حتي افراد سالم با مصرف آن نيز در معرض بيماريهاي قلبي قرار ميدهد.
وي تاکيد کرد: اين گونه تصفيه كنندههاي آب بيشتر در شهرهايي بايد استفاده شود كه آب آنها سخت است و نيز در موتورخانهها براي كاهش جرم لولههاي آب از اين دستگاهها استفاده ميكنند.
و یکی دیگم این سایت ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) بود...که طرف خودش دانشجوی شیمی بود از همه نظر بررسی کرده بود.....
Iloveu-ALL
02-07-2013, 22:46
اگه ضرر داره باید چی کار کرد؟ آب معدنی خورد؟ آب کتری خورد؟ آب شیر هم که ضرر داره.
اگه ضرر داره باید چی کار کرد؟ آب معدنی خورد؟ آب کتری خورد؟ آب شیر هم که ضرر داره.
دوست خوبم در واقع میشه گفت بهترین حالت همون خوردن اب معدنی هست (بازم تاحدی ضرر داره به دلیل ماده نگهدارنده !) اما ضررش در مجموع از اب شهری و تصفیه کننده های خونگی بهتره!
قضیه میدونید چیه؟ من بارها و بارها برای کل دوست و اشنا توضیح دادم که این دستگاهها فقط سرکار گذاشتنه ملت هست و یه مشتی فیلتر با کربن برای حذف فیزیکی مواد میزارن و تبلیغات بیخود...کسی حرفمو باور نکرد گفتم اینجا مطرح کنم یک کمی دلیل منطقی برام بیارید برم توجیحشون کنم :دی
ملت هستند دیگه تحت تاثیر تبلیغات و البته همگیر شدن یک امر!
اخه قضیه خیلی سادست کاری رو که تصفیه خونه با هزینه های بالا نمیتونه انجام بده توقع دارند یک دستگاه چندصدهزار تومنی براشون انجام بده!!!
نه عزیز جوشاندن اب حتی به مقادیر اندک هم املاح اب رو تا حد زیادی از بین میبره (بهتر بگم املاح ضروری اب رو که برای فرد لازمه)
اب شهری مشکلی نداره کتری جرم گرفته و کلر اضافه مشکل اصلی نیست مشکل همون موادی مثل الوم هست که الزایمر ممکنه ایجاد کنه
در نهایت دستگاه تصفیه کننده اب از نوع خانگی پول دور ریختنه بیهوده هست!
اول اب معدنی(که حداقل الوم نداره حداقل نیترات و نیتریت موجود در اون استاندارد هست...)
در درجه دوم اب شهری!
پ.ن:باز هم عذرمیخوام اگر خیلی علمی و مستند و با ارائه مدرک و توضیحات ازمایشگاهی صحبت نکردم ولی خوشحال میشم در جهت رد حرفام کسی دلیل علمی بیاره
Iloveu-ALL
02-07-2013, 23:22
یک دنیا تشکر بابت راهنمایی هاتون :n16:
همچنان منتظر جواب های علمی دوستان هستیم :n01:
من از خیلی ها شنیدم که آب جوشیده شده املاح رو از بین میبره ... چند وقت پیش از یکی از دوست هام پرسیدم که از چه آبی استفاده می کنی؟ گفت آب رو می جوشونیم! گفتم آب رو بجوشونی املاحش از بین میره گفت تی وی گفت نمیره عجیبه والا ما تا جایی که شنیدم تو تی وی گفتن املاح رو از بین میبره:n13::n02:
در خیلی از جاهای ایران دیدم که آب ها تصفیه نمیشند! (شاید در 99 درصد شهر های ایران چیزی به اسم آب تصفیه شده وجود نداره) ؛ و فقط با یک سری فیلتر (بسته به سلیقه و نه هیچ دلیل علمی) فرایند گند زدایی روش انجام میشه!
حالا این تصفیه نکردن آب بخوره تو سرشون!!
من دیدم تو بعضی از شهر های جنوبی همچنان از لوله ها به جای آب ؛ نسکافه بیرون میاد از بس لجن و غیر بهداشتی هست آب هاشون!!!
فرایند تصفیه ی آب؛فراینده پیچیده ای هست که خیلی از ما اونو جدی نمیگیریم؛(و البته بدن خیلی ها بهش مقاوم شده!!:n02:)
اما اون چیزی که ما از تصفیه ی اب در ذهن خودمون داریم؛فقط جمع کردن آت و آشغال از تو آب نیست و سپس هدایت به شاه لوله ها !!
بلکه تا فرایند بالانس املاح معدنی رو هم شامل میشه!!
من از خیلی ها شنیدم که آب جوشیده شده املاح رو از بین میبره
اگه به خاطر داشته باشم(و هنوز حافظه ی جوونی هامونو داشته باشیم! :n02: )؛در کتاب شیمی اول دبستان؛یه بخش در مورد سختی آب بود!!
جوشیدن آب؛فقط سختیه آب رو کم میکنه!اونو تصفیه نمیکنه!!!
و البته شاید هم یک سری آلودگی ها رو هم بتونه رفع کنه؛
ولی عرض کردم؛تصفیه ی آب به همین مباحث ساده خلاصه نمیشه تا جایی که من اطلاع دارم!
Iloveu-ALL
02-07-2013, 23:49
در خیلی از جاهای ایران دیدم که آب ها تصفیه نمیشند! (شاید در 99 درصد شهر های ایران چیزی به اسم آب تصفیه شده وجود نداره) ؛ و فقط با یک سری فیلتر (بسته به سلیقه و نه هیچ دلیل علمی) فرایند گند زدایی روش انجام میشه!
حالا این تصفیه نکردن آب بخوره تو سرشون!!
من دیدم تو بعضی از شهر های جنوبی همچنان از لوله ها به جای آب ؛ نسکافه بیرون میاد از بس لجن و غیر بهداشتی هست آب هاشون!!!
فرایند تصفیه ی آب؛فراینده پیچیده ای هست که خیلی از ما اونو جدی نمیگیریم؛(و البته بدن خیلی ها بهش مقاوم شده!!:n02:)
اما اون چیزی که ما از تصفیه ی اب در ذهن خودمون داریم؛فقط جمع کردن آت و آشغال از تو آب نیست و سپس هدایت به شاه لوله ها !!
بلکه تا فرایند بالانس املاح معدنی رو هم شامل میشه!!
اگه به خاطر داشته باشم(و هنوز حافظه ی جوونی هامونو داشته باشیم! :n02: )؛در کتاب شیمی اول دبستان؛یه بخش در مورد سختی آب بود!!
جوشیدن آب؛فقط سختیه آب رو کم میکنه!اونو تصفیه نمیکنه!!!
و البته شاید هم یک سری آلودگی ها رو هم بتونه رفع کنه؛
ولی عرض کردم؛تصفیه ی آب به همین مباحث ساده خلاصه نمیشه تا جایی که من اطلاع دارم!
خب ... وضعیت تصفیه خونه های شهر ها رو که نمیشه تغییر داد. خودمون باید چی کار کنیم؟
Mr_100_dolari
03-07-2013, 00:14
من از خیلی ها شنیدم که آب جوشیده شده املاح رو از بین میبره ... چند وقت پیش از یکی از دوست هام پرسیدم که از چه آبی استفاده می کنی؟ گفت آب رو می جوشونیم! گفتم آب رو بجوشونی املاحش از بین میره گفت تی وی گفت نمیره عجیبه والا ما تا جایی که شنیدم تو تی وی گفتن املاح رو از بین میبره:n13::n02:
چیزی که تو ذهن خیلی ها هستش و منم زیاد شنیدم دلیلشون برای جوشاندن آب اینکه اگر املاح آب از بین بره بهتر از امراضی هستش که به بدن میرسونه .
توی یکی از شهرها که یادمه خود برنامه در شهرم یه بار نشون داده بود میگفت توی هر خانواده از هر 5 نفر حداقل یه نفر از این آب ها سنگ کلیه گرفته پس باید بازم خدا رو شکر کنیم که همین آب نصفه و نیمه تصفیه شده رو هم داریم
در مورد لوله کشی هم با اینکه جایی لوله کشیشون نو بودش بعد از چند ماه درست از شیر آب نمیومد که اول فکر کردن شیر آب خراب شده که وقتی با گارانتی تماس گرفتن و اومدش شیر و باز کرد و جرم و مواد اضافی شیر رو خالی کرد دوباره درست شد اون موقعه بود که تازه فهمیدن دارن چه آبی میخورن :n02:
به نظر منم اول آب معدنی بعد همین آب شهری کسایی هم که نگران هستند چند ماه یه بار برن دکتر چک کنن سنگ کلیه ای چیزی نگرفته باشن :n01:
ملا نصرالدین
04-07-2013, 11:48
این تاپیک فکر کنم بیشتر تبلیغ اب معدنی شد
حالا یک نفر بیاد بگه از کجا معلوم اب معدنی همان اب شیر نیست؟چه تضمینی هست که کارخانه های اب معدنی همان ابی که ادعا میکنند رو به دست مردم میدهند؟
این تاپیک فکر کنم بیشتر تبلیغ اب معدنی شد
حالا یک نفر بیاد بگه از کجا معلوم اب معدنی همان اب شیر نیست؟چه تضمینی هست که کارخانه های اب معدنی همان ابی که ادعا میکنند رو به دست مردم میدهند؟
ما که منتظر بودیم کسی از جنس فیلترها و نحوه عملکرد دستگاهها توضیح بده که چیزی دستمون نیومد
خب بحث اب معدنی که جداست (نمیشه به هر اب معدنی مطمئن بود بنظر من)کارخونه های بیشتر شناخته شده مطمئن تر هستند
ولی اینجوری هم نمیشه همه چیز رو زیر سوال برد که آب شهری رو پرمیکنن میدن دست مردم! بلاخره بحث نظارت و هم مطرحه که هرچند کوتاهی بشه ولی نه دیگه دراین حد:دی که اگربخوایم به این حساب صحبت کنیم نمیشه هم به کارخونه های شیر مطمئن بود شاید شیرخشک بدن دست ملت!(برای مثال)
اگربخوایم به این حساب صحبت کنیم نمیشه هم به کارخونه های شیر مطمئن بود شاید شیرخشک بدن دست ملت!(برای مثال)
این یک جمله، فکر میکنم اتفاق میافته :دی
شاید یک ماه دو ماه پیش بود، شیر های کیسه ای که میگرفتیم کاملا مزه شیر خشک میدادن... :n15:
Mr_100_dolari
04-07-2013, 22:09
این تاپیک فکر کنم بیشتر تبلیغ اب معدنی شد
حالا یک نفر بیاد بگه از کجا معلوم اب معدنی همان اب شیر نیست؟چه تضمینی هست که کارخانه های اب معدنی همان ابی که ادعا میکنند رو به دست مردم میدهند؟
در اون صورت باید یه تیم تحقیقانی تشکیل بدیم برن کارخانه های آب معدنی رو هم مورد سنجش قرار بدن :n02: به هر حال یه نهادی باید باشه که اونا رو هم کنترل کنه .
ولی وقتی تو کشورهای عربی برای آب که همون آب معدنی باشه که احتمالا از ایرانم صادر بشه پول میدن که البته شاید برای اونها پولش زیادم به حساب نیاد دیگه آبی که از شیر میخوریم با یک کم املاح و مواد اضافی شاید دیگه برای خیلی از مسولین یه امر عادی باشه .
arash59b
04-07-2013, 22:49
یکی از شهر هایی که تقزیبا تو نمام خونه ها از تصفیه اب استفاده میشه اهواز هست که دلیلش هم الودگی زیاد رود کارون و سیستم لوله کشی قدیمی شهره
البته این دستگاه ها اغلب از نوع بهترین نمونه هستند که تصفیه اب رو تو شش مرحله (فیلتر) انجام میدن واقعا کیفیت آب رو از نظر طعم و بو خیلی بهتر می کنند(از نظر میکروب زدایی هم دقیقا نمیدونم ولی تا حدودی انجام میدن)
قیمتشون هم معمولا از 500 هزار تا بالای یک میلیون تومن هست.
درضمن درمورد اب معدنی هم دوستان شاید شنیده باشند که اب های معدنی ایران همه مشکل دار هستند. آب معدنی که در کشورهای پیشرفته مصرف می شه تارخ مصرف محدود 1 تا دو هفته ای داره که بعد از این مدت اب بو می گیره و به اصطلاح می گنده. که خودش از
خصوصیات یه اب آشامیدنی معمولی هست. ولی آبمعدنی های ایران به علت افزودن فلوراید به اون تا ماه ها بدون تغییر رنگ و بو باقی می مونند که خودش یه ماده فوق العاده مضر برای بدن هست. کیفیت پلاستیک بطری و در معرض نور مستقیم افتاب قرار دادن بطری ها و یا
یخ زدگی اونها هم که خودش از عوارض سرطان هست جای خودش رو داره.
با سلام خدمت دوستان
شاید من نزدیک 3 سال هست از دستگاه نصفیه استفاده می کنم .
دوستان مواردی را بیان کردند . فقط این موارد را خدمتتان بگوییم صحبتی در مورد سالم بودن و یا نبودنش ندارم .
دستگاههایی که تصفیه چند مرحله دارند 5 یا 6 مرحله با بیشتر اگر مرحله چهارم ان داری ممبران (اسمز معکوس )دارند به این روش سختی گیری کنند هیچ افزودنی به اب اضافه نمی کنند . بعد از ان هم فی لتری جهت افزودن مواد معدنی لازم به اب هست که با توجه به مقدار مصرف (لیتر مشخصی) باید تعویض شود.
دوستی هم فرموده بوده اند سدیم و این جور چیزها این فی لنر ها فسفاتی می گویند که مانند نمکی هست که در ماشین های ظرفشویی هم ریخته می شود که یون کلسیم جابجامی شود . اینها برای خوردن مشکل دارند و در سیستم پکیچ و سایر مورادی که اب مصرف خوارکی نیست چهت جلوگیری از رسوب و اسیب دیدن لوله ها استفاده می شود .
البته من به 6 مرحله یک مرحله دیگر هم اضافه کردم که یو وی با نور ماورا بنفش برای مرحله نهایی میکروب کشی هست .
توضیحات اسمز معکوس در ویکی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%B3
اسمز معکوس
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
طرح واره ای از یک سیستم اسمز معکوس (آب شیرین کن)
1:جریان ورودی از آب دریا,
2: جریان آب تصفیه شده (۴۰٪),
3:جریان تغلیظ شده (۶۰٪),
4:جریان آب دریا (۶۰٪),
5: مواد ته مانده (فاضلاب),
A: پمپ فشار بالا ,
B: پمپ گردش آب,
C:واحد اسمز به همراه غشا,
D: مبدل فشار
اسمز معکوس(به انگلیسی: Reverse osmosis) فرآیندی است که در آن از فشار برای معکوس نمودن جریان اسمزی آب از درون یک غشای نیمهتراوا استفاده میشود. اگر یک غشای نیمهتراوا بین دو محلول آب خالص و آب ناخالص قرار گیرد آب بطور طبیعی و تحت خاصیت اسمزی از غلظت پایین تر به غلظت بالاتر جریان مییابد. این پدیده تا زمانی که پتانسیلهای شیمیایی دو طرف برابر گردند ادامه خواهد یافت. در حالت تعادل اختلاف فشار بین دو طرف غشا برابر اختلاف فشار اسمزی است. اگر فشاری برابر با اختلاف فشار اسمزی به محلول غلیظتر اعمال گردد جریان آب قطع خواهد شد. در صورتیکه فشار اعمال شده بیشتر از فشار اسمزی باشد جهت جریان طبیعی آب معکوس خواهد گردید.
در این روش آب با فشار از میان غشایی گذرانده میشوند که نیترات و سایر مواد معدنی را فیلتر می کند. نیم تا دو سوم آب پشت این غشا باقی می ماند که به عنوان آب پسمانده دور ریخته میشود. سیستمهای اسمز معکوس با کارآیی بالا از فشارهای در حد یک میلیون پاسکال استفاه میکنند.
همچنین بهترين روش نمك زدائي از آبهاي لب شور استفاده از فرآينداسمز معكوس ميباشد، زيرا سيستم پيچيدهاي نداشته و راهبري آن قابل كنترلتر از ديگر روشها ميباشد و با توجه به توسعه روشهاي پيشرفته توليد غشاهاي پليمری، بهكارگيري اين روش توجيه بيشتري دارد.
صنایع امروز برای تصفیه آب مورد استفاده در بخشهای تولید بخار و فرآیند خود از سیستم اسمز معکوس استفاده فراوانی می برند. اساس کار این دستگاهها بر عبور ملکولهای غیریونی مثل آب از یک غشاء با روزنه های بسیار ریز بنا شده است. این غشاءها به صورتی ساخته شده اند که ملکولهای خنثی را براحتی از خود عبور می دهند. به همین دلیل آب ورودی به سیستم، که دارای املاح مختلف است به آب تقریبا خالص تبدیل می گردد. در سیستم اسمز معکوس، جریان ورودی یا خوراک (Feed) به دو جریان آب تصفیه شده (Permeate) و پساب غلیظ (Reject) یا (Brine) تبدیل می شود.
اساس کار اسمز معکوس
فرض کنید دو ظرف، یکی حاوی آب نمک (1) ودیگری حاوی آب خالص (2) توسط یک لوله به یکدیگر متصل بوده وهر دو دارای ارتفاع مساوی از آب و در یک سطح قرار داشته باشند. جهت برقراری تعادل در غلظت یونهای سدیم و کلراید از ظرف آب نمک، یونهای نمک به صورت نفوذ مولکولی به ظرف آب خالص انتقال یافته تا تعادل غلظت بین هر دو ظرف برقرار گردد. اما اگر بین این دو ظرف و در مسیر جریان آب یک غشاء قرار گیرد که فقط اجازه دهد مولکولهای آب از آن عبور کنند، یونهای نمک اجازه عبور نخواهند داشت. لذا برای برقراری تعادل در غلظت، آب خالص از ظرف شماره (2) به ظرف شماره (1) انتقال می یابد و این عمل تا آنجا ادامه می یابد که افزایش ارتفاع حاصله در ظرف آب نمک، فشار مضاعف ایجاد کرده و اجازه انتقال آب از ظرف شماره (2) به ظرف شماره (1) را ندهد. این فشار را فشار اسمزی می گویند و طبق قانون Vant Hoff تابعی است از غلظت نمک در هر دو ظرف غشاء.
انتخاب غشاء
در سیستم اسمز معکوس غشاء مهمترین و حساسترین قسمت دستگاه می باشد. زیرا فشار عملیاتی مورد نیاز ارتباط مستقیم با ضخامت غشاء و قطر سوراخهای آن دارد. همچنین غشاء به علت تماس مداوم با مواد شیمیایی افزوده شده به آب، بایستی مقاوم بوده و با مواد بازدارنده و ضد vسوب گذار و زیست کشها (Biocides) واکنش ندهد.
عوامل مؤثر در مقایسه غشاءها عبارتند از:
. قطر سوراخها
. ضخامت
. مقاومت در مقابل مواد شیمیایی
. قیمت
. افت فشار
. شرکت سازنده
سعی می شود آب قبل از ورود به دستگاه اسمز معکوس، حتما تصفیه مقدماتی گردد. ولی با این حال لازم است پیش از انتخاب غشاء عملیت پایلوتی صورت پذیرد. به علت کیفیت بسیار عالی آب خروجی از سیستم اسمز معکوس امروزه بیشتر صنایع از این روش، بجای بکارگیری سیتمهای تعویض یونی استفاده می کنند. زیرا مبادله کننده های یونی به علت مصرف زیاد مواد شیمیایی و رزین، دارای هزینه راهبری و نگهداری زیادی می باشند.
تشکر از دوستان بابت توضیحات کامل و خوبشون البته از قبل با فرایند اسمز معکوس اشنایی داشتم...
پس اگر دستگاهی مجهز به این مرحله از خالص سازی باشه میشه گفت که خیلی عالیه!:n06:
قیمت هم 500تا 1 میلیون اگر باشه خب بعد فیلترها((اون غشای مورد استفاده در مرحله اسمز معکوس مثلا)) ایا یکساله تاریخ مصرف دارند؟یا بنابر حجم آب تصفیه شده منقضی میشه؟:n13:
یک نکته در تایید صحبت اون دوستمون: من شنیدم در دستگاههای تولیدظروف اب معدنی از روغنی استفاده میشه که نباید بشه! ساده تر بخوام بگم روغن صنعتی که مورد استفاده قرار میگیره برای کار این دستگاهها از نوع مجاز برای خوراکی نیست !((حالا اگه توضیحم غیردقیق هست میبخشید))
اما بحث قرارگیری در افتاب خب هرظرف پلاستیکی معمولی سوای محتویات اون در دمای خیلی بالا ((در معرض نور افتاب)) یا خیلی پایین((یخ زدن)) میتونه مضر باشه(حالا یا ایران یا هرجای دنیا!)
در مورد فلوراید در آب یک مدت بحثش داغ بود که در ایران به اب معدنی ها اضافه میشه بعدش تکذیب شد چون اگر چنین کاری انجام بشه(بیش از حد مجاز و در واقع مضر برای بدن) خلاف قوانین هست و مطمئنا بلاخره یک جایی رسیدگی میشه دیگه دراین حد هم بی نظارت بعیده باشه که هرکی هرچقدر خواست ماده کم و زیاد کنه:n13:
((اگر این فکر رو نداشته باشیم که در مورد اب معدنی که چه عرض کنم پس وای به حال بقیه صنایع غذاییمون وای به حال تولید نوشابه و سس که در اون ماده نگهدارنده خطرناکی مثل بنزوات سدیم هست و...--ببخشید صحبت به مباحث دیگه کشیده شد اخه بحث نظارت مطرحه که متاسفانه...----))
ببینید اب بعضی از شهرها واقعا قابل اشامیدن نیست مثلا شهر ما ابش اهک داره ادم نمیتونه بخوره به زور ادم یه لیوان میخوره طعم بدی نداره فقط سختیش بالاست (400ppm بود فکر کنم)الان با دستگاه تصفیه شده 40، 50 و خیلی هم محسوسه
دستگاه ما سه تا فیلتر داره یکیش که هر سه ماه باید عوض بشه بعد از یه مدت اونقدر آت اشغال فیلتر میکنه قشنگ قهوه ای میشه!
اب جوشونده هم بعضا سختیش بیشتر از اب شیره چون اب مقداریش تبخیر میشه ولی املاح باقی میمونه غلظت املاح میره بالا! (اینو با سختی سنج امتحان کردم)
اسمز معکوسم معمولا بیشتر دستگاهای تصفیه دارن اسمش یه خرده دهن پر کنه ولی خیلی سادست:n02:
با سلام خدمت دوستان
Atghia در مورد تاریخ مصرف فیل تر مرحله ممبران بر اساس مقدار اب مصرفی هست که روی ان هم نوشته شده ولی معمولا به روش تست ساده ای از روی خروجی اب این قسمت متوجه شد که عمرش تمام شده است . خروجی اب در حالتی که مخزن ذخیره بسته است اگر خیلی کم بشده باشد در حد نخ مانند زمان تعویض دارد .
moh72 دوست عزیز اگر سه مرحله باشد فکر نکنم دارای اسمز معکوس یا ممبران باشد در سیستم های دارای ممبران حتما باید پمپ و همچنین مخرن ذخیره باشد به علت خروجی کم ممبران در ساعت
با تشکر
نمونه هوزینگ ممبران
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نمونه ممبران که اگر اصلی پیدا شود فیلمتک امریکایی می باشد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
zolalab24
04-07-2018, 18:08
سلام پارچ تصفیه آب با اینکه مراحل تصفیه آب رو به صورت کامل(معمولا 6 مرحله ) انجام نمیده اما با توجه به نوع پارچی که خریداری کردین بعضی از مراحل تصفیه آب رو انجام میده اما ناقص. با این وجود آب حاصل باز از آب شهری که میل می کنین بهتره اما اگه میخواین تصفیه کاملی روی آب آشامیدنی خودتون انجام بدین حتما از دستگاه های تصفیه آب خانگی که سیستم اسمز معکوس دارند استفاده کنین. میتونین برای اطلاعات بیشتر به سایت زلال آب مراجعه کنین.
اما آب معدنی،ببینین سختی آب چشمه های معدنی بین 40 تا 140 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم هست و آب چشمه بسیار زلال بوده و از اونجایی که آب ازبین سنگ های معدنی مفید برای سلامتی عبور میکنه دارای کیفیت فوق العاده ای هست، اما در صورتی که به سلامت آب چشمه اطمینان کامل داشته باشیم و عوامل انسانی و شیمیایی به آب وارد نشده باشن اونوقت آب چشمه بهترین آب شرب هست.
اما رسوایی و گاف بزرگی که اخیرا در یکی از بزرگترین شرکت های تولید آب معدنی (دماوند) اتفاق افتاد نشون داد که این آب ها چقدر دچار مشکل هستند و اصلا از چشمه پر نمیشن. حتیبا وجود اینکه بگیم این آب ها رو از چشمه و سالم پر میکنن باز به علت اینکه مقدار زیادی نیترات وارد این آب میشه برای نگهداری این آب در شرایط مختلف باز نمیتونیم از نقش نیترات در ایجاد سرطان چشم پوشی کنیم.
حالا تازه اگه از جنس پلاستیک بطری ها بخوایم بگیم که در گرما و سرما فعال میشن و با مولکول های پلاستیک واکنش نشون میدن و معلوم نیست موجب چه امراضی بشن.
دستگاه تصفیه آب در واقع آب رو بدون دخیل کردن مواد شیمیایی به شفافیت و سلامت آب چشمه میرسونه دستگاه های تصفیه آب شش مرحله ای سختی آب رو به حدود 40تا 120 میرسونن و آبی سالم و گوارا رو در اختیار قرار میدن.
:n35::n35::n36:
zolalab24
16-07-2018, 21:37
خب ... وضعیت تصفیه خونه های شهر ها رو که نمیشه تغییر داد. خودمون باید چی کار کنیم؟
ببینین تصفیه آب کامل برای دولت هزینه زیادی داره و نمیاد اینکارو بکنه اما کم هزینه و مطمن ترین روش تصفیه آب در لحظه مصرفه که تنها چیزی که توصیه میشه استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگیه
اگه اطلاعات بیشتری میخواین میتونین تو سایتا راجبش سرچ کنین یه سایت که تخصصی در این زمینه کار میکنه سایت زلال آب هست.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.