مشاهده نسخه کامل
: راه اندازی برق خورشیدی برای یک باغ و سودیت 30 متری
pashangparsi6
01-07-2013, 23:21
با درود
دوستان من می خوام توی یک باغ که امکان برق کشی نداره سامانه (سیستم) برق خورشیدی رو راه بندازم (پیرامون شیراز). برای یک سوئیت 30 متری که در اون رایانه + یخچال + (درتابستان کولر) و روشنایی وجود داره اگر بخوام نیروی خورشیدی به دست بیارم باید چه اندازه هزینه کنم؟
همچنین می خواستم بدونم آیا سلول خورشیدی و سامانه ی نیروی خورشیدی در دراز مدت نیاز به خرج کردن داره و دارای عمر مفید هست؟ یعنی من اگر برای نمونه چند میلیون اکنون هزینه کنم آیا برای نمونه هر 1 ماه یا 6 ماه یک بار باید هزینه ای ویژه ای بکنم؟ و....(منظور هزینه نگهداری هست و ..)
با سپاس
ببينيد بايد دقيق تر بگيد و تاجايي كه ممكنه مديريت انرژي داشته باشيد
مثلا يك رايانه و چند چراغ خيلي هزينه تحميل نميكنه...ومطمئن باشيد حتي هزينه اي براش ميكنيد رو برخواهد گرداند
اما يخچال و ديگر سيستم هاي كمپرسسوري مثل كولر... استارت قوي ميخواهند و نوع اينورترها هم در اين مدل خيلي حساس هست و بالطبع هزينه رو بالاتر ميبره
بهرحال يك يخچال فريزر گاهي 5-10 آمپر جريان راه اندازي لازم دارند ، اين اطلاعات رو دقيق تر بديد تا بشه براورد دقيق تر داد و با دونستن جريان مصرفي مثلا فرض كنيد 3 آمپر يك يخچال خيلي كوچك (700وات) - 300 وات يك كامپيوتر - چراغ هم 100 وات- كولر!! هم 4-5 آمپر (800 وات) ميبينيد كه جمعشون خيلي زياد هست چيزي حدود 2كيلووات...
تعداد ساعت كه اينها بايد در حالت روشن باشند هم مهم هست
قسمت دوم سوال :
بله اگر مديريت انرژي داشته باشيد و همينطور كيفيت مناسب استفاده كنيد حتما هزينه خود رو بر ميگيردونه
ولي مثل هر دستگاه برقي ديگري نياز به تامين نگهداري داره و يك MTBF محدود يعني زمان كاركرد محدودي دارند مثل هر دستگاه برقي ديگر
متاسفانه تو كشور ما هنوز بيشتر قطعات وارد ميشند برا همين قيمت تموم شده مناسبي ندارند ولي باز هم اگر يك كار تركيبي داشته باشيد از باد و خورشيد و...حتما تو موارد كه مصرف بالايي نياز ندارند ، و طراحي درست و كيفيت مناسبي باشند، هزينه خودش رو 100% برخواهد گرداند
pashangparsi6
03-07-2013, 16:15
با سپاس از پاسخ گویی شما
راستش چراغ ها گمون کنم حداکثر 3 تا لامپ کم مصرف باشه. که نزدیک به 10 ساعت روشن هستند.
رایانه هم که در روز نزدیک به 18 ساعت روشن هست.
یخچال هم کوشش می کنم خیلی کوچیک باشه و از کم مصرف ها باشه. ولی خب باید 24 ساعت روشن باشه.
کولر هم یک کولر کوچک معمول. چون سوئیت نزدیک به 30 متر بیش تر نیست خب گمون کنم نسبت به کولرهای بزرگ و متوسط خیلی خیلی کم تر نیاز به برق باشه و با کوچکترین کولرها نیاز سرمایشی تامین بشه. توی اوج تابستون شاید نزدیک به 7 ساعت روشن باشه.
دارم کوشش می کنم منابع دیگری رو هم به این سامانه (سیستم) بیافزایم. برای نمونه کوشش می کنم برق لامپ ها رو از باتری خودرو بگیرم. یا چندتا توربین بادی هم بسازم که دست کم بخش روشنایی رو بتونم از این نیروها به دست بیارم.
با این شرایط می خواستم بدونم کم و بیش (حدودی) سلول های خورشیدی رو بخوام نصب کنم چقدر هزینه باید بکنم؟
همچنین هزینه نگهداری چه اندازه هست؟ یک چیز حدودی رو می خواستم
و عمر مفید این سامانه و سلول های خورشیدی چه اندازه هست؟
با سپاس
سلام
ببينيد متاسفانه هنوز اين قطعات وارداتي هستند و قيمت تمام شده بالايي دارند
پس همونطور كه قبلا اشاره كردم ، مهمترين فاكتور اين نيست كه شما بيايد و مثلا ورودي تغذيه رو از شبكه برق به يك چندتا فتوولتائيك يا حتي انرژي بادي بدهيد و انتظار داشته باشيد تمام نيازتون با همون انرژي اندك مرتفع بشود ، خيلي گول تبليغات را نخوريد
ببينيد انرژي هاي نو و سبز...مصرف كننده سبز و تكنولوژي نو و سبز را مي طلبد
اين به اين معناست كه شما بايستي ابتدا در تمام سطوح تغييرات ايجاد كنيد ، مثلا كوچك كردن يك كولر پاسخ گوي كار شما نيست ، و هزينه تامين اين انرژي توسط فتوولتائيك بسيار بالا خواهد رفت. واين روش كه ما بياييم و مثلا تعداد فتوولتائيك را افزايش دهيم با توجه به هزينه و همينطور هزينه تامين نگهداري و وسعت مكان و...منطقي نيست
حالا پيشنهاد من اين هست به شما كه با تغييرات كه نوع نگاهتون به مصرف كننده ها داريد و همينطور تكنولوژي هاي اونها با هزينه اي حدود چند ميليون ميتوانيد يك مجموعه كوچك فتوولتائيك رو بسازيد كه نيازهاي حتي يك خانه كامل رو به شما بدهد و حتي هزينه اي كه كرديد رو بعد چندسال به شما برگرداند
مثلا حذف يك كولر كمپرسسوري ويا حتي موتوري آبي وبرعكس استفاده بيشتر از از روش هايي مثل تونل بادي و استفاده از انرژي هاي ديگر ...يا ذخيره سازي گرمايي در جهت ابگرمكن ها ، تغيير نوع عايق بندي ها..استفاده از پاورها و تكنولوژي هايي كه در كامپيوترها جهت كاهش مصرف انرژي و افزايش بازدهي طراحي شده اند كه خيلي ازون ها رو در بعضي لپ تاپ ها ميبينيد كه متناسب با كار شما مصرفشون رو تنظيم ميكنند در حالي كه در كامپيوترها معمولي خود پاور به تنهايي ميزان زيادي تلفات دارد. و خيلي نكات مهم ديگر به اين هدف دست پيدا كنيد
ميزان هزينه هر 1 وات سلول فتوولتائيك قبلا بود بين 5تا8 هزارتومان . بقيه قسمت ها مثل باتري و اينورترها هم متناسب با نوعشون قيمت متفاوتي دارند ولي 2-3 همين قيمت برابر ميتونيد در نظر بگيريد ، براي محاسبه توان مصرفي ، توان واقعي آن را در ميزان ساعت كاركرد لحاظ كنيد (مثلا يك يخچال در روز دائم روشن نيست ، منظور مصرف واقعي شماست) نور خورشيد هم هميشه توان ثابتي به شما نمي دهد و بر اساس فصول و ساعت روز انرژي متفاوتي داريد ، پس ترجيحا توان توليدي فتوولتائيك را 2 يا چندبرابر در نظر بگيريد تا در روزهايي ابري يا شب يا شرايط نامناسب مشكلي برايتان بوجود نيايد
متاسفانه بحث هزينه حدودي است و نياز به اطلاعات دقيق تر و ميداني دارد
NorthBridge
04-07-2013, 20:10
باتریهای خورشیدی رو کشورهای اروپای شمالی طراحی کردند و لذا در شرایط آب و هوایی خودشون کاربرد بهینه رو داره
به همین دلیل در دمای بالاتر از 25 درجه این پنل ها بسرعت دچار افت کارایی میشن . به همین دلیله که در کشورهای پرآفتاب و گرمسیر خیلی کم سراغ این فناوری میرن
گذشته از خود صفحات، هزینه ی زیادی هم بابت باتری های بزرگ ذخیره سازی باید بکنید که در روز برق رو ذخیره و در شب استفاده کنید
خير دوست عزيز ، سلول هاي فتوولتائيك فقط براي اروپاي شمالي طراحي و بهينه نمي شوند! خيلي قدمت بيشتري دارند و حتي قبل از شناخت خود پديده فتوالكتريك و توصيف آن توسط انيشتن ، خيلي ها ميدونستند كه نور ميتواند انرژي الكتريكي توليد كند
سلول هاي فتوولتائيك امروزي انواع مختلفي...از همين كريستال نيمه هادي هاي معمولي موجود بگيريد تا مدل هاي پليمري و... متناسب با محل طراحي ميگردند ، مثلا سلول فتوولتائيك كه در شرايط سخت خارج اتمسفر براي ماهواره ها طراحي ميگردد ، ساختار متفاوت دارد با سلولي كه براي محيط رطوبتي و سرد اروپا و يا خشك و گرم خاورميانه و ...طراحي ميگردد
اما از آنجايي كه اين مدل ها وارداتي هستند و معمولا يا از چين و يا هند وارد ميشود براي ساختار آب و هواي ايران طراحي نشده و گاهي مناسب نيست، و حداكثر بهره وري را ندارند ، در حالي كه ميزان انرژي دريافتي خورشيد در كشور و حتي طول عمر آن بدليل خشك بودن هوا و همينطور ميزان خورشيد ميتواند يكي از مزاياي استفاده ازين نيروي خدادادي بخصوص در مناطق صعب العبور باشد
با توجه به محدوديت هاي مكان...همينطور هزينه ها ، اولين نكته در استفاده ازين انرژي ، تغيير فرهنگ استفاده انرژي و نوع تكنولوژي مصرف كننده هاست ، نه اينكه صرفا يك پنل فتوولتائيك قرار داده و انتظار داشته باشيم با همين نوع فرهنگ مصرف ، با انرژي بسيار كم خورشيدي و هزينه هاي بسيار زياد آن ، قادر به تامين نيازمان باشيم
ما در گذشته سابقه بسياري در استفاده از انرژي خدادادي داريم ، بعنوان مثال در يزد بادگيرها يا بعضي آب انبارها و همينطور آسياب هاي آبي و بادي و.. سيستم هايي بكار ميبرند كه امروزه هنوز در صنعت كاربرد دارد اما با ظاهري نوين . با تركيب آنها با انرژي الكتريكي و گرمايي خورشيد همينطور باد و...مي توانيد به نتيجه برسيم
بهرحال براي شروع ، از روشنايي و تجهيزات كم مصرف مثل لپ تاپ و..را لحاظ كنيد ، براي خنك سازي ساختمان از روش هاي تونل باد بهمراه پمپ آب كوچكي ميتوانيد بهره بگيريد. با عايق بندي مناسب و تغييراتي در معماري و مديريت انرژي و با كمي خلاقيت بهمراه دانش مي شود بدون هزينه خيلي زياد به هدف رسيد
NorthBridge
07-07-2013, 13:50
خير دوست عزيز ، سلول هاي فتوولتائيك فقط براي اروپاي شمالي طراحي و بهينه نمي شوند! خيلي قدمت بيشتري دارند و حتي قبل از شناخت خود پديده فتوالكتريك و توصيف آن توسط انيشتن ، خيلي ها ميدونستند كه نور ميتواند انرژي الكتريكي توليد كند
سلول هاي فتوولتائيك امروزي انواع مختلفي...از همين كريستال نيمه هادي هاي معمولي موجود بگيريد تا مدل هاي پليمري و... متناسب با محل طراحي ميگردند ، مثلا سلول فتوولتائيك كه در شرايط سخت خارج اتمسفر براي ماهواره ها طراحي ميگردد ، ساختار متفاوت دارد با سلولي كه براي محيط رطوبتي و سرد اروپا و يا خشك و گرم خاورميانه و ...طراحي ميگردد
اما از آنجايي كه اين مدل ها وارداتي هستند و معمولا يا از چين و يا هند وارد ميشود براي ساختار آب و هواي ايران طراحي نشده و گاهي مناسب نيست، و حداكثر بهره وري را ندارند ، در حالي كه ميزان انرژي دريافتي خورشيد در كشور و حتي طول عمر آن بدليل خشك بودن هوا و همينطور ميزان خورشيد ميتواند يكي از مزاياي استفاده ازين نيروي خدادادي بخصوص در مناطق صعب العبور باشد
با توجه به محدوديت هاي مكان...همينطور هزينه ها ، اولين نكته در استفاده ازين انرژي ، تغيير فرهنگ استفاده انرژي و نوع تكنولوژي مصرف كننده هاست ، نه اينكه صرفا يك پنل فتوولتائيك قرار داده و انتظار داشته باشيم با همين نوع فرهنگ مصرف ، با انرژي بسيار كم خورشيدي و هزينه هاي بسيار زياد آن ، قادر به تامين نيازمان باشيم
ما در گذشته سابقه بسياري در استفاده از انرژي خدادادي داريم ، بعنوان مثال در يزد بادگيرها يا بعضي آب انبارها و همينطور آسياب هاي آبي و بادي و.. سيستم هايي بكار ميبرند كه امروزه هنوز در صنعت كاربرد دارد اما با ظاهري نوين . با تركيب آنها با انرژي الكتريكي و گرمايي خورشيد همينطور باد و...مي توانيد به نتيجه برسيم
بهرحال براي شروع ، از روشنايي و تجهيزات كم مصرف مثل لپ تاپ و..را لحاظ كنيد ، براي خنك سازي ساختمان از روش هاي تونل باد بهمراه پمپ آب كوچكي ميتوانيد بهره بگيريد. با عايق بندي مناسب و تغييراتي در معماري و مديريت انرژي و با كمي خلاقيت بهمراه دانش مي شود بدون هزينه خيلي زياد به هدف رسيد
خوشحالم که به این مقوله علاقمندید چون پایان نامه ی کارشناسی من در n سال قبل بدواً در حوزه ی فتوتوولتائیک بود . ولی اینهایی که شما میگید دوست عزیز تئوری هست و البته در جای خودش قابل قبول .
اما پنلهای خورشیدی در هوای 30 درچه ی سانتیگراد دمای خودشون به 60 درجه میرسه و این بشدت باعث افت کارایی اونها میشه. این پنلها (البته همین انواع رایجش) همونطور که عرض کردم برای اروپای شمالی که معمولاً حداکثر دما به 25 درجه میرسه طراحی شده
حتماً بشما و دوستان علاقمند پیشنهاد میکنم مصاحبه ی جذاب با پرفسور داوود فدایی (رئیس انجمن صنایع انرژی خورشیدی ایران) که اولین بار این فناوری رو از آلمان به ایران آورد رو بشنوید . عیناً این صحبتی که بالاتر گفتم رو البته بطور دقیق تر و کاملتر و با توضیحات فنی خیلی جذاب عنوان می کنند (فکر کنم توی دقیقه ی 24 مصاحبه) :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چند ثانیه صبر کنید اگر لینک کار نکرد از لینک دانلود دوم صفحه ی زیر بگیرید:
سلام ، تشكر از بابت مصاحبه
ببينيد اول اينكه بين عمل و تئوريك فاصله نزاريد. هر فرايندي تركيب هردو اينهاست. هركدام نقص داشته باشه خروجي به مشكل برخواهد خورد، يقينا.
دوم، اين پديده قدمت خيلي زيادي دارد از سال 1840 شناخته شده است و اولين بار هم توسط انيشتن توصيف شد. و سالهاست كه در دنيا شناخته شده است و حتي ايران و كتابهاي بسيار و پروژه هاي دانشگاهي بسياري هم بوده و هنوز هم جريان داره. مسلما صرفا برا اروپاي شمالي طراحي و ساخته نمي شود! امروزه بزرگترين توليد كننده هاي اون در آسيا هستند.
همونطور كه ميدانيد پديده فتوالكتريك صرفا تابع فركانس نور ورودي است ، اما دما بر مبيليتي ، انبساط و انقباض و همينطور رطوبت و ديگر شرايط محيطي....باعث ميشود تا MTBF و طول عمر يك پنل قاعدتا تابع شرايط محيطي شود كه سازندگان متناسب با نياز طراحي خود را تغيير ميدهند تا به بهترين بازدهي بهمراه طول عمر دست يابند.
مثلا پنل هايي كه در كاوشگر مريخ بود قاعدتا دماي بسيار بسيار بالاتري را در مريخ تحمل ميكنند و اختلاف دما بسيار زياد است. يا در ماهواره ها و...
متاسفانه انواع كه در ايران موجود است همان بلورهاي كريستالي سيليكون رايج است. اما در دنيا مدل هاي بسيار زيادي با بهره و راندمان و شرايط عملكرد مختلف ساخته شده است. كه معروف ترين آنها thin film ها - پلميري ها و...كه هركدام متناسب با محل و شرايط بودجه و...انتخاب ميگردد (در لينك زير تفاوت اين تكنولوژي ها از نظر تفاوت در بازدهي آمده است)
اين مسائل را مي شود با همين PVهاي معمولي لحاظ نمود و با packaging مناسب و انتخاب زاويه اي مناسب و همينطور استفاده از سيستم هاي تركينگ و رادياتور مناسب و استفاده از گرما در سيستم هاي ديگر... گرما و ديگر موارد را قابل كنترل باشد. بهرحال اين موارد براي مكان هايي است كه ارزش افزوده اقتصادي دارند مثلا جاهايي صعب االعبور كه هزينه سيم كشي و توزيع انرژي بسيار بالاست
فعلا كساني كه در ايران مشغول فعاليتند بيشتر حول انرژي گرمايي خورشيد در ايران فكوس كرده اند ، اما متاسفانه همان آبگرمكن ها و..چنان قيمت كاذبي دارند كه هنوز نتوانسته جايگاه خود را پيدا كند
بهرحال براي اينكه از موضوع اصلي دور نشويم اين سوال كه مطرح شد همچنان پيشنهاد در تركيب تمام روش هاست به همراه تغيير در فرهنگ مصرف انرژي و تكنولوژي مصرف كننده ها. انرژي الكتريكي فتوولتائيك در حد يك روشنايي و مصارف كم مصرف قيمت بالايي نخواهد داشت و يقينا طول عمر آن با محاسبات درست بقدري خواهد بود كه هزينه خود را برگرداند. اما مسائلي مانند تهويه - يا حتي وسايل سرمايشي و...درواقع كمپرسسور ها و موتورها ، جريان هاي زيادي ميطلبد كه همانطور كه در اين مصاحبه هم اشاره شده از انرژي گرمايي خورشيد كه ميزان آن در ايران تا چند كيلووات در مترمربع ميرسد مي توان بهره زيادي برد. همينطور انرژي باد - تونل هاي خنك ساز بادي و...اما اينها بدون تغيير فرهنگ مصرف انرژي و نوع تكنولوژي استفاده شده در مصرف كننده ها و همينطور معماري مناسب ، ارزش افزوده واقعي نخواهد يافت. و نه با جايگذاري يك پنل يا بفرض يك آبگرمكن و...در يك پشت بام
براي شروع از يك پنل خورشيدي كوچك 15-20وات ، يك لامپ LED مثلا 10 وات را راه اندازي كند شروع كنيد. مدارهاي شارژر باتري و قطع كننده هاي آن بصورت آماده در بازار الكترونيك موجود هست كه بين باتري و پنل قرار مي گيرد. اگر نياز به كاربردهاي ديگر كم مصرف بود . ميتوان از اينورترهاي موج مربعي نيز بهره گرفت(بيشتر در بازار وسايل اتومبيل بعنوان مبدل 12 به 220 مشهور است ) با اين روش قيمت حداقل خواهيد داشت اما بهترين بازدهي و كيفيت نياز تكنولوژي بالاتر و محاسبات دقيق مي باشد
اگر هم دستي بر مكانيك داريد . ميتوان با ساخت يك كلكتور ساده و چندمخزن دوجدار ...يك آبگرمكن آماتوري با قيمت مناسب...ساخت
shahrokhblash
10-06-2014, 16:32
کاشکی این بحث بیشتر ادامه پیدا می کرد جالب بود دست دوستان درد نکنه
با سپاس:n16:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.