ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : جیوه و سرب به تدریج از چرخه صنعت غذا حذف می‌شوند



wichidika
22-06-2013, 23:04
ابلاغ آیین‌نامه قانون مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی
جیوه و سرب به تدریج از چرخه صنعت غذا حذف می‌شوند






[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سرپرست اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت از تدوین آیین نامه اجرایی قانون اصلاحیه ماده 13قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی خبر داد.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن فرهادی در این باره گفت: به منظور ارتقای سطح بازرسی‌های بهداشتی در مراکز تهیه، تولید، توزیع و نگهداری مواد غذایی و اماکن عمومی و با هدف ارتقای سطح سلامت و امنیت غذایی و همچنین در راستای رسالت وزارت بهداشت، با همکاری دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان دامپزشکی کشور، شورای اصناف کشور و سازمان غذا و دارو، آیین نامه اجرایی قانون اصلاحیه ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در حوزه معاونت بهداشت و توسط مرکز سلامت محیط و کار تدوین و از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با عملیاتی شدن این آیین نامه سیستم بازرسی در کشور دگرگون، مبتنی بر شرایط روز و پیچیدگی‌های عرضه غذا شده و همکاری‌های برون بخشی و متولیان صنفی مربوطه نیز تقویت شود.


حذف تدریجی جیوه ازچرخه صنعت
فاطمه صادقی، رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت نیز گفت: با توجه به مصرف وسیع و فزاینده سرب در بخش‌های مختلف صنعتی کشور بویژه در رنگ‌های ساختمانی و با توجه به تهدید روزافزون سلامت انسان و محیط زیست در اثر مصرف سرب و درنظر گرفتن این واقعیت که کودکان، نوزادان، زنان باردار، شاغلین و سایر آحاد جامعه از گروه‌های آسیب پذیر در برابر آلودگی با سرب به شمار می روند، جیوه به تدریج از چرخه استفاده در صنعت حذف خواهد شد.

وی افزود: این وزارتخانه به منظور حفظ سلامت و صیانت آحاد جامعه و عمل به تعهدات بین‌المللی خود اقدام به اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در این زمینه کرده است.

رییس اداره عوامل شغلی موثر بر سلامت در ادامه افزود: با واگذاری نظارت و کنترل بهداشتی مواد شیمیایی و سموم به وزارت بهداشت، به منظور پیشگیری از مخاطرات ناشی از مواد شیمیایی برنامه‌هایی مرتبط با مواد شیمیایی در وزارت بهداشت تهیه و در دست اجرا است که از آن جمله می توان به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در راستای استفاده صحیح و ایمن ازجیوه (در جهت پیشگیری و مدیریت اثرات مضر کوتاه مدت و بلند مدت این ماده برای انسان و محیط زیست از تولید تا استفاده و انهدام) اشاره کرد.

صادقی افزود: یکی از روش‌های پیشگیری از خطرات جیوه، جایگزینی آن با مواد بی‌خطر یا کم خطرتر است که خوشبختانه برای بسیاری از محصولات چنین جایگزینی وجود دارد.


انتهای پیام