مشاهده نسخه کامل
: عیب یابی محافظ برق کلی ساختمان 15A
semaphor_001
21-06-2013, 14:43
دوستان سلام
من 2تا محافظ کلی برق ساختمان 15A برند پدرام دارم که هر دو خراب شدن...
یکیش یهو و بدون دلیل از کار افتاد و با اینکه برق به داخل مدار میاد و ترانس برق داره اما روشن نمیشه و حتی ولتاژ هم نشون نمیده...
جایی ، راهی ، روشی هست که بتونم تست کنم و عیب یابی کنم ؟
با توجه به اینکه 2تا یک مدل دارم میتونم از قطعات اون واسه این! استفاده کنم؟ (دوتا یکیشون کنم)
اگر که هر دو دذرست بشن که نوره الا نوره....!
به هر حال از تمامی اساتید که وقت کمک دارن و حوصله همفکری دارن تقاضای راهنمایی دارم.
semaphor_001
21-06-2013, 15:01
اینم از عکسها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
khafan8288
21-06-2013, 15:47
سلام
شما به یک مولتی متر نیاز دارید
و باید تک تک قطعات رو امتحان کنید
اگه مولتی متر دارید و تجربه کافی دارید بگید تا بهتون بگم چه جوری قطعات امتحان میشن
semaphor_001
21-06-2013, 16:52
مولتی متر هست
یکمم تجربه هست ، با کمک شما بیشتر میشه...
semaphor_001
21-06-2013, 22:34
سایتی به این با برکتی و شلوغی کسی نیست وقت داشته باشه ج مارو بده...؟!
بستگي داره چقدر مهارت داريد تو تعمير و بحث الكترونيك
اگر آشنايي داريد اين جور محافظ ها معمولا يك مقايسه كننده هستند كه سطح ولتاژ بالا(معمولا240ولت) و سطح ولتاژ پايين رو با يك مقسم ولتاژ مثل ديود زينر و...و معمولا هم مقايسه كننده هم lm324 و...
و معمولا هم مدار كپي شده آقاي بخت آور است با كمي تغييرات !!
بهتره از آخر به اول شروع به تست كنيد ، مثلا ببينيد ترانس و يكسوسازتون ولتاژ ميده
بعد بريد سراغ رله و درايور رله (ترانزيستور راه انداز رله خيلي ميسوزه)
بعد بريد سراغ آي سي كه معمولا همين ميسوزه بخاطر كيفيت و تغذيه نامناسب
بهرحال اينجوري كار مشكلي هست كمك كردن يكم بايد شرايط تشخيص عيب رو ريز تر كنيد و اطلاعات بيشتر بديد..عكس با كيفيت تر و...
semaphor_001
22-06-2013, 07:46
بستگي داره چقدر مهارت داريد تو تعمير و بحث الكترونيك
اگر آشنايي داريد اين جور محافظ ها معمولا يك مقايسه كننده هستند كه سطح ولتاژ بالا(معمولا240ولت) و سطح ولتاژ پايين رو با يك مقسم ولتاژ مثل ديود زينر و...و معمولا هم مقايسه كننده هم lm324 و...
و معمولا هم مدار كپي شده آقاي بخت آور است با كمي تغييرات !!
بهتره از آخر به اول شروع به تست كنيد ، مثلا ببينيد ترانس و يكسوسازتون ولتاژ ميده
بعد بريد سراغ رله و درايور رله (ترانزيستور راه انداز رله خيلي ميسوزه)
بعد بريد سراغ آي سي كه معمولا همين ميسوزه بخاطر كيفيت و تغذيه نامناسب
بهرحال اينجوري كار مشكلي هست كمك كردن يكم بايد شرايط تشخيص عيب رو ريز تر كنيد و اطلاعات بيشتر بديد..عكس با كيفيت تر و...
رله سالمه
فیوزی تو راه ورودی مدار نیست
ترانس هم دوتا خروجی میده که یکیش تقریبا 9 ولته و اون یکی 12 ولت ، اما چطور یکسوسازا رو تست کنم؟
تنها شکم به اون آیسی (LM324N) و اون ترانزیستوره که هت سینگ داره (L7805c-v)-(اگر درست گفته باشم) که نمیتونم تستشون کنم و البته اون رله بزرگه که بالای دستگاه میبینیش...
و اینکه ترانزیستور رو به زبون ساده چطور باید تست کنم ؟
khafan8288
22-06-2013, 14:18
آی سی راه تستش عوض کردنه
اون قطعه دیگه که شبیه ترانزیستور هست اسمش رگولاتور هستش
وقتی شماره این قطعه رو به خودت هستاز سمت چپ پایه یک میشه ورودی پایه دو میشه منفی پایه سه میشه خروجی
شما مولتی متر رو روی ولت متر بزار ووقتی محافظ به برق وصله ولتاژ بین پایه دو و سه رو بگیر
ببین چنده
باید 5 باشه
semaphor_001
22-06-2013, 17:22
آی سی راه تستش عوض کردنه
اون قطعه دیگه که شبیه ترانزیستور هست اسمش رگولاتور هستش
وقتی شماره این قطعه رو به خودت هستاز سمت چپ پایه یک میشه ورودی پایه دو میشه منفی پایه سه میشه خروجی
شما مولتی متر رو روی ولت متر بزار ووقتی محافظ به برق وصله ولتاژ بین پایه دو و سه رو بگیر
ببین چنده
باید 5 باشه
بین 4 تا 4.1 ولت نشون میده
یعنی همون ولتاژ ترانس...
khafan8288
22-06-2013, 22:08
شما هردو محافظ رو تست کردی؟
به احتمال زیاد مشکل از همون ترانس هست
چون باید ولتاژ بیشتر از 5 ولت بده و تویه خروجی رگولاتور هم 5ولت ثابت بده
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.