PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مشکل در حل یک سوال مدار ساده بدون مرتبه

baby_1
18-06-2013, 14:03
سلام
در این سوال هدف به دست آوردن مقدار v هست که من در دو مرحله(تبدیل منبع جریان با مقاومت موازی به منبع ولتاژ با مقاومت سری) (تبدیل حلقه خط کشی شده به معادل تونن آن) سعی به حل کردم که بر خلاف کتاب که جواب 8 می شد من جواب برابر صفر گرفتم :n03:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

متشکر می شوم خطایم رو گوشزد کنید

پیشاپیش از توضیحاتتون ممنونم

mad86
18-06-2013, 20:45
متاسفانه اينجور سوالا فقط بدرد كنكور و... ميخوره ، كاش بجاي فوكوس رو اين موضوعات ، كمي به استفاده از كامپيوتر نرم افزارهاي simulation و...تكيه ميشد و نگاه عملي و كاربردي كه فردا بتونيم دردي باهاش دوا كنيم .

من فكر ميكنم شما اون جا كه حاشور زديد ، دوتا مقاومت رو موازي كرديد ، نبايد درست باشه. دو مقاومت زماني با هم موازي ميشد كه هر دو مقاومت پايه هاشون به هم متصل بود در حالي كه شما يك منبع 3 ولتي بينش داريد

بنظرم اگر همه رو منبع جريان ميكرديد راحت تر بود...اون مقاومت هاي 2 اهم هم ميتونيد حذف كنيد (براي بدست آوردن جريان شاخه حاشور زده...ولتاژ 16 و 12 چون همجهتند هم حذف ميشه ، و ميشه يك ولتاژ 4 ولت كه سمت راست محل حاشور ميزاريد و سمت چپ رو هم زمين ميشه قاعدتا ، يك KVL KCL بزنيد تو اين مدار ساده شده جديدتون ، جواب صحيح به شما ميده

در ضمن اگر برا كنكور و..ميخوايد . اين جور سوالا رو بروش چشمي اول حل كنيد معمولا جواب بهتري ميگيريد...مثلا در اين مدار شما اختلاف ولتاژ ها 4 ولت(حاصل از همجهت بودن دوتا منبع 16 و12) و منبع ولتاژ شما 3 ولت بود تابلو كه جريان برقرار هست و احتمال 0 بودن ولتاژ بسيار ناچيز

baby_1
18-06-2013, 22:09
سلام جناب mad86
از لطف و همراهیتون در بخش برق یه دنیا سپاسگذارم
بیشتر هدفم قوی کردن تئوری هست چون فارغ التحصیل دانشگاه آزاد هستم پایه ای به شدت ضعیف دارم که در حد اساتیدی چون شما نیست که بعد از تئوری به عملی و شبیه سازی روی آوردین
قسمتی که دورش خط چین کشیده ام و تبدیل به یک مقاومت و منبع ولتاژ کردم تونن همان قسمت خط چین هست که مشکلی از لحاظ مفهوم مداری ندارد ، بله راه شما هم راه دیگری هست اما هدف پیدا کردن مشکل در حل مسائل و روشهای مختلف هست اگر بتونین راهنمایی کنین که چرا روش بالا اشتباه هست(چون تمامی قوانین مداری رعایت شده است) یک دنیا سپاسگزارتون خواهم بود
مجددا از همراهیتون کمال تشکر رو دارم

mad86
19-06-2013, 23:12
اصلا اين نگاه كه دانشگاه كجاست و...نداشته باشيد ، ديگه دنيا ديروز نيست ...تا زماني كه چيزي بنام اينترنت و كامپيوتر داريد و روش درست استفاده رو ازش بلد بشيد مطمئن باشيد بهترين رفرنس رو داريد و حتي با بهترين دانشگاه هاي دنيا ميتونيد رقابت كنيد حداقل تو سطوحي كه خيلي تابع بعضي سخت افزارهاي خاص و آزمايشگاه نيست...

استفاده از simulation ها فقط برا سطوح بالا نيست ، اتفاقا شما اگر حتي نتونيد همچين مدارهايي رو تحليل كنيد البته بشرطي كه اصل قضيه ها رو فهميده باشيد و تسلط داشته باشيد اما بجاش با نرم افزارها مسلط باشيد خيلي خيلي جلوتر و فني تر خواهيد بود

من توضيح دادم كه من اگر بودم از روش شما نميرفتم ، چون اگر يادتون باشه، زماني دو تا قطعه موازي هستند كه هر دو پايه بهم وصل باشند ، اين دو شاخه با هم موازي هستند اما اون مقاومت بدليل اينكه يك مانع يعني اون منبع ولتاژ بينشون هست نميشه موازي باشند. شما تنها اشتباهتون همينجا بوده . البته تو روش هاي تستي گاهي يك كارايي ميكنند ولي علمي نيست

شما هميشه اول چشمي از دور به كل مدار نگاه كنيد ، تاكتيك مناسب برا حمله ور شدن به اين مسائل رو پيدا كنيد ، مثلا با يك نگاه بايد ميفهميديد كه اين دو مقاومت 2 اهم باهم چون برابرند پس ميشه ناديده گرفت و دوتا منبع 16و12 هم چون هم جهتند پس ميشه با يك منبع در نظر گرفت ، مدار ساده ميشه اونوقت از تونن و نورتن برا ساده تر شدن اون هم گاهي لازمه حتما منبع تست رو بكشيد تا گيج نشيد و قاطي نشه متغيرها...يا مثلا روش نورتن بهتره يا تونن...حتي گاهي بعضي شاخه ها بدليل كم تاثير بودن ميشه حذف كرد و...

والا شرمنده من خيلي وقته با اينا كار نكردم و اميدوارم كمكي شده باشه

baby_1
20-06-2013, 15:54
سلام
از توضیحاتتون ممنونم
من با روش معمولی بعدش حل کردم(گره) دیدم جواب باز صفر هست که مسلما اشتباه محاسباتی کتاب در جواب بوده است
بازم یه دنیا متشکرم از همراهیتون

robert
20-06-2013, 16:46
استفاده از simulation ها فقط برا سطوح بالا نيست ، اتفاقا شما اگر حتي نتونيد همچين مدارهايي رو تحليل كنيد البته بشرطي كه اصل قضيه ها رو فهميده باشيد و تسلط داشته باشيد اما بجاش با نرم افزارها مسلط باشيد خيلي خيلي جلوتر و فني تر خواهيد بود

من توضيح دادم كه من اگر بودم از روش شما نميرفتم ، چون اگر يادتون باشه، زماني دو تا قطعه موازي هستند كه هر دو پايه بهم وصل باشند ، اين دو شاخه با هم موازي هستند اما اون مقاومت بدليل اينكه يك مانع يعني اون منبع ولتاژ بينشون هست نميشه موازي باشند. شما تنها اشتباهتون همينجا بوده . البته تو روش هاي تستي گاهي يك كارايي ميكنند ولي علمي نيست

شما هميشه اول چشمي از دور به كل مدار نگاه كنيد ، تاكتيك مناسب برا حمله ور شدن به اين مسائل رو پيدا كنيد ، مثلا با يك نگاه بايد ميفهميديد كه اين دو مقاومت 2 اهم باهم چون برابرند پس ميشه ناديده گرفت و دوتا منبع 16و12 هم چون هم جهتند پس ميشه با يك منبع در نظر گرفت ، مدار ساده ميشه اونوقت از تونن و نورتن برا ساده تر شدن اون هم گاهي لازمه حتما منبع تست رو بكشيد تا گيج نشيد و قاطي نشه متغيرها...يا مثلا روش نورتن بهتره يا تونن...حتي گاهي بعضي شاخه ها بدليل كم تاثير بودن ميشه حذف كرد و...

والا شرمنده من خيلي وقته با اينا كار نكردم و اميدوارم كمكي شده باشه

من هم همین الان این مدار رو بصورت دو تا kvl در حلقه های بالایی و پایینی حل کردم و به جواب صفر رسیدم....به نظرم حل سوال به نحوی که به جواب هشت ولت برسه اشتباه هست...جریان حلقه بالایی (( پس تبدیل منابع جریان به ولتاژ)) یک آمپر و حلقه پایینی هم یک آمپر و چون اختلاف این دو جریان ازمقاومت مورد سوال میگذره پس جریانی برابر صفر از این مقاومت میگذره.

mad86
21-06-2013, 13:36
شرمنده، من اين مدار رو حل نكردم و فقط يك توصيه بود كه مدار رو در قسمت نقطه چين اون طور موازي نكنيم چون هيچ اطلاعي از مقاومت داخلي منبع و...نداريم و همينطور از نرم افزارهاي شبيه ساز بيشتر استفاده بشه تا كاغذ و قلم و...

مدار رو ميتونيد داخل شبيه ساز matlab بياريد و حرف شما دوستان رو تصديق مي كند (مقدار بسيار كم در حد صفر)

يك نكته هم اينكه در عمل قضيه كاملا متفاوت هست ، منابع محدوديت جرياني و مقاومت داخلي و...دارند و بر اساس اينكه كدوم غالب باشند نتيجه فرق ميكنه ...