ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : روش تبدیل معادلات درجه بالا به درجه 1 ؟؟؟

psp2004
25-05-2013, 17:58
با نام خدا و سلام

اول از همه اگر بر خلاف قوانین تاپیک زدم شرمنده (اصن وقت نکردم قوانین تاپیک و پست زدن تو انجمن ریاضیات رو بخونم :n01:)

دوستان روش تبدیل معادلات درجه ی بالا به درجه 1 رو میخوام

بیشتر درجه 2 یا درجه 3 رو میخوام به درجه 1 تبدیل کنم (واسه شبیه سازی با نرمافزار desire میخوام که باید معادلات مدل رو تبدیل به درجه 1 کنم و منم که ریاضیم در حد صفر)

با سپاس

:n01:

kvhsade
25-05-2013, 23:50
سلام دوست گرامی اولا بطور کلی برای حل معادلات از درجه 4 به بالا روش خاصی (مانند دلتا برای درجه 2 ) وجود ندارد در اینگونه موارد یا از تجزیه استفاده میشود که مثلا چند جمله ای های درجه بالاتر را با روشهای تجزیه چندجمله ای ها به درجات پایین تر تبدیل میکنند تا بتوان با روشهای موجود به حل دقیق معادلات پرداخت و یا در بعضی مواقع که این کار غیر ممکن و یا سخت باشد از روشهای حل عددی که در بحثهای مربوط به آنالیز عددی مطرح میشود استفاده میکنند شما برای اگاهی از تجزیه چند جمله ای ها میتوانی به همان جبر دبیرستانی ( غالبا همان اتحاد و تجزیه )که در ریاضیات 1 سال اول است مراجعه کنی و برای آگاهی از روش های عددی به کتابهای با عنوان آنالیز عددی در رشته ریاضی یا محاسبات عددی در رشته های مهندسی مراجعه کنی امیدوارم توانسته باشم به اندازه کافی توضیح داده باشم باز هم اگر سوالی بود و من بتوانم جواب بدهم دریغ نخواهم کرد
خداوند ناصر شما باشد

psp2004
26-05-2013, 16:06
خیلی ممنون

خب اتحاد ها که به کار این معادلاتم نمیآد

محاسبات عددی فکر میکردم به کارم بیاد ولی خب متاسفانه وقت کمه و فکز نکنم بتونم بشون رجوع کنم

فقط یه سوال دیگه با تغییر متغیر دادن میشه کاری کرد ؟؟؟ روشی داره ؟؟؟

سپاس

kvhsade
26-05-2013, 17:18
سلام بله در بعضی موارد بستگی به نوع مسئله دارد میتوان از تغیر متغیر هم استفاده کرد مثلا معادله [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]که به معادله

دو مجذوری موسوم است را میتوان با تغیر متغیر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به معادله [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] که یک معادله درجه دو بوده و براحتی حل

میشود تبدیل کرد در این حالتها همانطور که گفتم نوع مسئله و به کاربردن تغیر متغیر مناسب خیلی میتونه در حل آن مهم باشه