مشاهده نسخه کامل
: خشک کردن یه درخت
Drug Man
20-05-2013, 20:22
چجوری میشه یه درخت رو خشک کرد؟یعنی با ریختن چه ماده ای میشه یه درخت رو خشک کرد؟
shabe.saket
20-05-2013, 20:32
فکر کنم آب و تاید...
اگه خاک مهم نباشه نفت
Drug Man
20-05-2013, 20:54
فکر کنم آب و تاید...
اگه خاک مهم نباشه نفت
چقدر طول میکشه حدودا؟
shabe.saket
20-05-2013, 22:05
نمیدونم اونو
من بچه که بودم یه درخت گلابی داشتیم
بغلش تانکر نفت بود، بتدریج نفت رفت زیر درخت و در یکسال یا شاید یکسال و نیم خشک شد.....
Hamid2545
31-05-2013, 20:32
درخت افکن بود کم زندگانی
بگزارید چیزی را بهتان بگم ؟ یک عمارت بزرگ را در نظر بگیرید ( یک هتل 5 ستاره شاید پاساژ یا مجتمع مسکونی یا اصلا کاخ ) فرض کنیم کسی با بمب یا ... بترکاندش و کامل خراب کند( فرض کنیم خسارات جانی نداشته باشد ) .
خب فکر می کنید خب این فقط یک خسارت مالی است و به هرحال با پول می شود آن را درست کرد حال حساب کنید چقدر زمان می گیرد.یک سال2سال فوقش 10سال(اگر پول کافی موجود باشد )
حال فرض کنیم درخت 30 ساله را ( 30 سال عمر زیادی برای درختان نیست درختان چند هزار ساله هم موجود می باشد ) قطع کنیم خشک کنیم حال حساب کنید چند سال برای کاشتن و پروراندن و جایگزین کردن همان درخت لازم است . همان 30 سال .... (حتی اگر میلیاردها دلار پول داشته باشی)حال یک جنگل شامل درختان چند صد ساله و ... را نابود کنیم ....
اهمیت درختان در جهت سرسبزی و زیبائی و تصفیه هوا و کم کردن اثر گلخانه ای بر کسی پوشیده نیست خشکاندن و نابود کردن بی جهت درختان یک جنایت بزرگ است . حال شما بجای این که برای گسترش و کاشت و سرسبزی درختان تاپیک درست کنی برای خشکاندن درختان تاپیک درست می کنید واقعا خجالت دارد .
دوست من شاید مجبور بوده خشکش کنه! :n02:
چرا میزنیش؟ :n02:
شاید میخواد به جاش یه چی دیگه بکاره. و یا ...
نمیشود چیزی گفت. خودشون میان میگن.
Hamid2545
01-06-2013, 17:01
دوست من شاید مجبور بوده خشکش کنه! :n02:
چرا میزنیش؟ :n02:
شاید میخواد به جاش یه چی دیگه بکاره. و یا ...
نمیشود چیزی گفت. خودشون میان میگن.
کسی که به طور قانونی و معقول درختی را بخواد ریشه کن که خوب با اره و تیشه و... قطعش می کنه یا هرسش می کنه و... ولی کسی که از روش هائی مانند نمک ریختن و نفت ریختن و .... بخواد درخت خشک کنه حتما شیله پیله ای داره یا به طریق غیر قانونی و... که شهرداری هم نفهمه می خواد درخت ها را خشک کنه شاید باغش توی فضای سبز افتاده و می خواد با از بین بردن باغ جواز آپارتمان بگیره یا شایدم می خواد درخت های همسایه را خشک کنه و... در هر حال منظورم این بود که بهتره به فکر سر سبزی باشیم تا تخریب فضای سبز
Drug Man
01-06-2013, 21:43
درخت افکن بود کم زندگانی
بگزارید چیزی را بهتان بگم ؟ یک عمارت بزرگ را در نظر بگیرید ( یک هتل 5 ستاره شاید پاساژ یا مجتمع مسکونی یا اصلا کاخ ) فرض کنیم کسی با بمب یا ... بترکاندش و کامل خراب کند( فرض کنیم خسارات جانی نداشته باشد ) .
خب فکر می کنید خب این فقط یک خسارت مالی است و به هرحال با پول می شود آن را درست کرد حال حساب کنید چقدر زمان می گیرد.یک سال2سال فوقش 10سال(اگر پول کافی موجود باشد )
حال فرض کنیم درخت 30 ساله را ( 30 سال عمر زیادی برای درختان نیست درختان چند هزار ساله هم موجود می باشد ) قطع کنیم خشک کنیم حال حساب کنید چند سال برای کاشتن و پروراندن و جایگزین کردن همان درخت لازم است . همان 30 سال .... (حتی اگر میلیاردها دلار پول داشته باشی)حال یک جنگل شامل درختان چند صد ساله و ... را نابود کنیم ....
اهمیت درختان در جهت سرسبزی و زیبائی و تصفیه هوا و کم کردن اثر گلخانه ای بر کسی پوشیده نیست خشکاندن و نابود کردن بی جهت درختان یک جنایت بزرگ است . حال شما بجای این که برای گسترش و کاشت و سرسبزی درختان تاپیک درست کنی برای خشکاندن درختان تاپیک درست می کنید واقعا خجالت دارد .
دوست عزیز چرا پیش داروی میکنین
این فقط یه بحث علمی بود
مث اینه که شما بگین کسی که چاقو رو ساخته بگیرید محاکمش کنین ربطی نداره با اون چاقو یه جراح جون یه نفر رو نجات میده
کسی نخواست درختی رو خشک کنه بلکه من خواستم فقط عوامل خشک شدن درختان رو بدون تا از خشک شدن درختمون جلوگیری کنم
NorthBridge
01-06-2013, 22:38
این فقط یه بحث علمی بود
مث اینه که شما بگین کسی که چاقو رو ساخته بگیرید محاکمش کنین ربطی نداره با اون چاقو یه جراح جون یه نفر رو نجات میده
کسی نخواست درختی رو خشک کنه بلکه من خواستم فقط عوامل خشک شدن درختان رو بدون تا از خشک شدن درختمون جلوگیری کنم
من روشهای سریعتری برای خشکاندن درخت سراغ داشتم ولی چون مطرح کردنش برای عده ای آموزش روشهای جنایت علیه یک جاندار بی زبان و مظلوم هست بازگو نمیکنم فقط میتونم پیشنهاد کنم اگر کسی درخت یا درختان رو مزاحم برای ملک خودش تشخیص داد بجای تصمیم به از بین بردن اونها که هم اخلاقاً نادرست و هم بلحاظ زمانی وقتگیر و موجب آلوده کردن زمین هست اقدام کنه به جابجا کردن درختان که هیچ عارضه و مشکلی تولید نمیکنه و روش درستی محسوب میشه.
Drug Man
01-06-2013, 23:14
من روشهای سریعتری برای خشکاندن درخت سراغ داشتم ولی چون مطرح کردنش برای عده ای آموزش روشهای جنایت علیه یک جاندار بی زبان و مظلوم هست بازگو نمیکنم فقط میتونم پیشنهاد کنم اگر کسی درخت یا درختان رو مزاحم برای ملک خودش تشخیص داد بجای تصمیم به از بین بردن اونها که هم اخلاقاً نادرست و هم بلحاظ زمانی وقتگیر و موجب آلوده کردن زمین هست اقدام کنه به جابجا کردن درختان که هیچ عارضه و مشکلی تولید نمیکنه و روش درستی محسوب میشه.
همین دیگه میشه راحت یه درخت رو جا به جا کرد هم دیگه گناه نداره هم اون درخت تو طبیعت میمونه
MOHAMMAD_ASEMOONI
01-06-2013, 23:24
سلام . اگه کوچیکه جابجاش کنین .
Drug Man
01-06-2013, 23:26
سلام . اگه کوچیکه جابجاش کنین .
والا دوست عزیز کسی نمیخواد درختی رو بکاره یا جا به جا کنه
من فقط خواستم عوامل خشک شدن شدن درختان رو بدونم
Hamid2545
02-06-2013, 17:57
این فقط یه بحث علمی بود
البته حق باشماست در این که این یک بررسی علمی ( همچنین پی بردن و رسوا کردن کسانی که درختان را خشک می کنند با رو کردن روش ها ) است شکی نیست ولی من خواستم به این بهانه مخالفت خود را با کسانی که بخاطر منافع مادی و یا .... اقدام به نابودی درختان می کنند نشان بدهم و همچنین از اهمیت درخت و درخت کاری و ارزش یک درخت ( بخصوص درختان کهنسال ) مطالبی را عنوان کنم .
این موضوع که برای به ثمر نشستن و باروری یک درخت چند ده ساله یا چند صد ساله چه زمان طولانی باید منتظر بمانیم در حالی که یک بنا را می شود در عرض مدت کوتاهی ساخت ( منظور بناهای تاریخی نیست که اون خودش موضوع دیگری است ) برای مثلا بوجود آوردن یک درخت صد ساله حداقل صد سال باید منتظر ماند و برای درست کردن یک باغ با درختان کهنسال باید زمانی برابر عمر یک انسان صبر کرد .
ما در شهری زندگی می کنیم که یک باغ شهر است و تمام زیبائی خود را مدیون باغ ها می باشد متاسفانه بساز بفروش ها و سود جویان به جان باغ ها افتاده اند با این حال قوانین سفت و سخت و حساسیتی که شهرداری و فضای سبز این چند ساله نشان داده اند جلو تخریب بیشتر را گرفته است باغ ها را جرء فضای سبز کرده اند و بهیچ وجه جواز نمی دهند و برای قطع درختان جریمه های سنگینی وضع کرده اند .
من هم با Hamid2545 عزیز کاملا موافق هستم
........
البته اشخاصی هستند که از روشهای خشک کردن درختان استفاده میکنند تا دچار جریمه ی قطع درختان نشن که کار کاملا غیر انسانی و اخلاقی و ... هست
Drug Man
04-06-2013, 09:46
خوب دوستان از بحث اصلی خارج نشیم بریم سراغ بحث اصلی چه عواملی باعث خشکی برگشت ناپذیر درختان میشه؟
خوب سوالتون عجیب و دو پهلو و ناراحت کننده هست.
من که هنوز فکر میکنم شما قصد خشکاندن درخت یا درختان رو در جایی دارید
Drug Man
04-06-2013, 13:40
خوب سوالتون عجیب و دو پهلو و ناراحت کننده هست.
من که هنوز فکر میکنم شما قصد خشکاندن درخت یا درختان رو در جایی دارید
داداش به خدا ما نه باغ داریم نه زمین نه چیزی دیگه نه قصد خشکوندن درختی فقط واسه یه تحقیق میخوام بدونم اصلا آقا اشتباه کردم تاپیک زدم:n28: :n30:اینجا دادگاهه یا فاروم علمی چرا اینقدر پیش داروی میکنین شماها فک کنم اگه قاضی دادگاهی بودین طرف رو اول اعدام میکردین بعد محاکمه:n13:
داش يعقوب
04-02-2017, 19:14
سلام ..
آقا جلوی در مغازم یه درخت کاج هست که پدر منو در اورده از بس که شیره ازش میریزه .. نه ماشین میتونم جلو در مغازه پارک کنم .. شیشه مغازه و جلو در مغازمو به گند کشیده .. حالا زمستونه یک ماه دیگه بهار بیاد بارون شیره میاد هرکی بهترین روش رو داره بگه تا من اینو خشک کنم :n34:
MOHAMMAD_ASEMOONI
06-02-2017, 11:33
سلام ..آقا جلوی در مغازم یه درخت کاج هست که پدر منو در اورده از بس که شیره ازش میریزه .. نه ماشین میتونم جلو در مغازه پارک کنم .. شیشه مغازه و جلو در مغازمو به گند کشیده .. حالا زمستونه یک ماه دیگه بهار بیاد بارون شیره میاد هرکی بهترین روش رو داره بگه تا من اینو خشک کنم :n34:سلام
قطع کردن و خشک کردن درخت جریمه سنگین داره خصوصاً اگر که پلاک و شماره داشته باشه
نظر بنده : با شهرداری تماس بگیرید و هماهنگ کنید و قطعش کنین و جاش یک درخت سایه دار و بی ضرر بکارین
سلام ..
آقا جلوی در مغازم یه درخت کاج هست که پدر منو در اورده از بس که شیره ازش میریزه .. نه ماشین میتونم جلو در مغازه پارک کنم .. شیشه مغازه و جلو در مغازمو به گند کشیده .. حالا زمستونه یک ماه دیگه بهار بیاد بارون شیره میاد هرکی بهترین روش رو داره بگه تا من اینو خشک کنم :n34:
4 لیتر گازوئیل بریز زیرش دود میشه میره هوا...
بعد که خشک شد یک درخت بید مجنونی، اوکالیپتوسی ازینا بزار که قشنگ هم هست.
اگه به شهرداری بگی و اونها هم باهات همکاری نکنن (که قطعا نمیکنن. چون اونها هم حوصله موصله که ندارن غصه مردم رو بخورن) بعدش که خشک بشه میان خرتو میگیرن که تو خشکش کردی.
اسلحه رو دست یک دیوانه نبایس داد. خودت از این اسلحه به درستی استفاده کن.
نینا1983
22-05-2017, 12:43
سلام
تو حیاط ما دوتا درخت کاج تقریبا ۳۰ساله هست که بیچارمون کرده از ریختن گرده و شیره و برگای سوزنیش که وقتی خشک میشه مثل سیخ میشه و میریزه بگذریم موزایکارو بلند کرده دیوار شکاف خورده تا تو آشپزخونه ریشه هاش اومده و لوله های فاضلابو میشکونه، با این حال برادرم اجازه بریدن یا حتی حرص کردن درختارو هم نمیده حالا میخوام اگه بشه و به نظر شما حیف نیست یه جوری خشکش کنم که داداشمم متوجه نشه ما اینکارو کردیم،بخدا از شکایت همسایه ها به تنگ اومدیم،من خودم هرسال کلی هسته میوه های مختلف میکارم و نهالارو مجانی به دیگران میدمشوم،اما اینا....شما بگین چیکارشون کنم
wichidika
29-03-2019, 14:03
در این تاپیک به مضرات و ضررهای درخت کاج بررسی می شود.
wichidika
29-03-2019, 14:09
«درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»یکی از مهمانهای ناخوانده که در شهرهای کشورمان بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند؛ از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی اشاره کرد که تولید آلرژیهای شدید و آسم میکنند.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ دکتر حسن اکبری متخصص آسیبشناسی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و محقق طب سنتی ایرانی ــ اسلامی طی یادداشتی به بررسی مضراتی که کاشت «درخت کاج» برای خاک، محیط زیست ایران و بهتبع آن بر سلامتی مردم کشورمان دارد، پرداخته که در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:
در سالهای اخیر متأسفانه حساسیتهای فصلی، آسم و سایر آلرژیها شیوع زیادی پیدا کرده و این آمار روز به روز رو به افزایش است؛ در این یادداشت به نقش درخت کاج که مهمان ناخوانده شهرهای کشورمان در دهههای اخیر شده است در افزایش شیوع آسم و آلرژی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان میپردازیم تا شاید تصمیم توسعه فضاهای سبز کشورمان را بهجای افزایش و تکثیر کاجها، به ازدیاد درختان بومی کشور خودمان همچون درختهای گردو، بادام، پسته، خرمالو و توت از درختان میوهدار یا لااقل درختهای بیثمر بید مجنون، تبریزی و چنار تغییر دهیم.
آلرژی یا بیماری افزایش حساسیت که امروزه گریبانگیر بسیاری از خانوادهها است در واقع یک نوع واکنش تغییر یافته به یک ماده حساسیتزا برای سیستم ایمنی بدن است.
از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند؛ یکی از این مهمانهای ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند و بهزور وارد ایران شدهاند.
سن باردهی کاجها حدود 7ــ6 سالگی است و هر ساله مقادیر بسیار زیادی گرده تولید میکنند؛ در هر کیلوگرم حدود 30 هزار گرده وجود دارد که بهشدت حساسیتزا هستند.
در فصل گردهافشانی، گردهها توسط جریان هوا و باد در تمام مناطق انتشار پیدا میکنند و میتوانند در افراد مستعد، ایجاد بیماری آسم و آلرژی شدید کنند.
علایم شایع بیماری آسم و آلرژی
تب یونجه از علایم عمومی این بیماری است که بهخلاف نام آن فقط ارتباط به یونجه ندارد و میتواند بر اثر هر گرده گیاهی، آلرژی ایجاد شود؛ این علایم شامل: آبریزش بینی، گرفتگی یکطرفه یا دوطرفه بینی، عطسههای مکرر، قرمزی و خارش چشم، ریزش اشک، خارش گوش و حلق و گاهی تنگی نفس ملایم تا شدید، علایم آسم شدید هستند.
کاشت فراوان درخت کاج آلرژیزا در تهران و اکثر شهرهای ایران!
هرگاه انسان اکوسیستم طبیعی محیط زیست خود را تغییر داده است متأسفانه اختلالاتی در سلامت جامعه ایجاد شده، یکی از این تغییرات نابجا در محیط زیست، کاشت فراوان درخت کاج در تهران و اکثر شهرهای ایران است که هم باعث بیماری انسانها و هم باعث بیماری خاک و آسیب دیدن شدید آن شده است.
مضرات کاج برای محیط زیست و خاک ایران
1 ــ منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکند.
2 ــ تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.
3 ــ تولید رطوبت و ایجاد خنکی در هوای اطراف بسیار اندک است.
4 ــ بهعلت وجود برگهای سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است.
5 ــ درخت کاج، خاک اطراف خود را اسیدی میکند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب میکند.
6 ــ بعضی محققان معتقدند که درخت کاج نوعی اکسید نیتروژن وارد فضا میکند که در فضای شهرها موجب آلودگی بیشتر هوا میشود و به ریههای انسان نیز آسیب میزند.
7 ــ این درخت بهعلت سطح برگ کم، قد کوتاه و چتر کم، دارای سایه مناسبی نیست.
8 ــ لاشههای برگ سوزنی این درخت تولید مواد شیمیایی در زیر درخت میکند که برای موجودات زنده زیانبار است.
9 ــ بهعلت سمی بودن برگهای سوزنی درخت کاج، پرندهها روی این درخت لانه نمیسازند.
10 ــ چوب آن دیر رشد میکند.
11 ــ چوب آن در مصرف صنعتی و صنایع دستی کاربرد کمی دارد و مناسب نیست.
بهجای کاج، درختان ثمرده بومی ایران مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون و توت بکاریم
در تمام بوستانها و جنگلهای مصنوعی اطراف شهرها و فضاهای سبز که با هزینههای بسیار زیاد آبیاری و نگهداری میشوند از درختان ثمرده (میوهدار) بومی ایران، مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون، توت، خرمالو و مانند آنها بکاریم تا یک ثروت عظیم ملی پایدار غیرنفتی برای مردم عزیز کشورمان، بههمراه سلامتی و هوای پاک به ارمغان آوریم.
لازم به ذکر است که بر اساس محاسبه انجام شده اگر بهجای حدود 2 میلیون درخت کاج که در حدود 50 سال اخیر در ایران کاشته شده، در تمام فضاهای مناسب موجود اطراف تهران بهطور مثال درخت گردو میکاشتیم، الآن سالانه حدود 2 میلیارد عدد میوه گردو برداشت میشد که ثروتی بالغ بر 400 میلیارد تومان در سال را شامل میشد و این عدد در کشور به حدود 400هزار میلیارد تومان میرسید و بیکاران بسیاری را بر سر کار مولد میبرد و جدای از بهرهبرداری از چوب گردو (گرانبهاترین چوب در دنیا)، برگ درخت (که داروی گیاهی است) و پوست این درخت نیز گرانبهاست، میتوانست به رونق صنایع چوب، طب سنتی و تولید داروهای گیاهی، صنایع دستی و سایر صنایع ما کمک کند، همچنین موجب اشتغالزایی شود.
اگر درخت میوهدار مثل گردو بکاریم، مردم میچینند و مصرف میکنند!
نکته: برخی میگویند اگر ما درخت میوهدار مثل گردو بکاریم، مردم میچینند و مصرف میکنند!! که در پاسخ باید گفت آیا اشکالی دارد که نیازمندان از این نعمت الهی بهرهمند شوند و از خواص بسیار فراوان گردو استفاده کنند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای شایعی مثل پوکی استخوان، روماتیسم، آلزایمر و بیماریهای دیگر بسیار مفید است ضمن اینکه در حال حاضر آب و کود فراوانی صرف کاجهای بیماریزا و مخرب خاک میشود که میتواند صرف تولید میوه رایگان برای مردم مستضعف شود.
بهامید اینکه مسئولان ما هرچه زودتر اقدام به جایگزینی درختان ثمرده بومی کشور عزیزمان بهجای کاجهای بیماریزا کنند.
انتهای پیام/*
wichidika
29-03-2019, 14:13
چرا نباید درخت «کاج» بکاریمهیچگاه گیاهی زیر درخت کاج رُشد نمیکند چرا که به گفته محققیق این درخت، بارانهای اسیدی دارد، چوب درخت کاج به دلیل شیرهدار بودن در صنعت هم کاربرد زیادی ندارد؛ درختانی داریم که به مراتب کمتر از کاج، آب مصرف میکنند و در عین حال مثمر نیز هستند.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ حجتالاسلام علی ارجمند عینالدین، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه یکی از سیاستگذاریهای غلط در کشور ما، کاشت بیرویه درخت «کاج» بوده است، اظهار کرد: درخت کاج یکی از آفرینشهای الهی بوده و ممکن است برای مناطقی توصیه شود و فوایدی نیز داشته باشد اما این درخت برای سرزمین ما توصیه نمیشود از نظر فرهنگی درخت کاج نماد آیین مسیحیان است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تصریح کرد: به لحاظ فرهنگی، درخت کاج مربوط به دین مسیحیت است و در جشن کریسمس که یکی از اعیاد مسیحیان است مورد استفاده قرار میگیرد، اگر میبینید بر روی پرچم لبنان نیز آرم درخت کاج دیده میشود دلیل آن این است که در لبنان تقسیم قدرت سه، دو و یک است؛ یعنی اینکه رئیسجمهور حتما باید مسیحی، نخست وزیر از اهل سنت و رئیس مجلس شیعه باشد؛ کسانی که آرم درخت کاج را روی پرچم کشور لبنان قرار دادهاند تلویحا می خواستند اعلام کنند که لبنان یک کشور مسیحی است.
وی ادامه داد: بنابراین به لحاظ فرهنگی کاج به ما تعلقی ندارد؛ درختی که بیشتر با فرهنگ اسلام مطابقت دارد درخت زیتون است که به گفته قرآن «لاشرقی و لاغربی» است؛ این همان شعار نه شرقی و نه غربی است که قرآن در مورد درخت زیتون بیان داشته و مردم ایران در قبل و بعد از انقلاب تکرار میکردند از نظر پزشکی نیز فواید زیادی برای آن ذکر شده است.
حجتالاسلام ارجمند افزود: از نظر اکوسیستم نیز تا به حال مشاهده نشده که در جنگل درخت کاج، زنبور عسل نیز وجود داشته باشد یعنی زنبور عسل اطراف این درخت نمیچرخد و پرندگان نیز معمولا روی آن آشیانه نمیسازند.
کاج؛ درختی سرد همراه با انرژی منفی زیاد
این عضو هیئت رئیسه انجمن ارگانیک کشور با بیان اینکه درخت کاج، درخت سردی است و انرژی منفی زیادی دارد، گفت: در برخی از کشورها مانند ژاپن، جنگل کاج وجود دارد و این جنگل دومین جایی در دنیا است که بالاترین آمار خودکشی در آن ثبت شده است؛ مساحت جنگل کاج ژاپن 35 هکتار است که تابلوهایی به زبانهای مختلف نوشته شده است با این مضمون که «اگر قصد خودکشی دارید دست نگهدارید، قبل از خودکشی با پلیس هماهنگ کنید و از ما مشاوره بگیرید»؛ بخشی از این خودکشیها به ماهیت درختان کاج برمیگردد.
وی متذکر شد: بنا به این دلایل، هیچگاه گیاهی زیر درخت کاج رُشد نمیکند چرا که به گفته محققیق این درخت، بارانهای اسیدی دارد.
حجتالاسلام ارجمند به سینانیوز گفت: برخی مدیران تصور میکنند که سبز بودن چهار فصل درخت کاج، یک حُسن محسوب میشود اما به اعتقاد ما، گردش طبیعت و چهار فصل زیباست یعنی اینکه باید در بهار شکوفه، در تابستان میوه، در پاییز خزان و در زمستان به خواب رفتن درختان یک نمایشگاه زیبای الهی است؛ پس این گردش و تنوع رنگ زیبا است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز افزود: در برخی از کشورها از تنوع رنگ درختان در فصول مختلف برای تقویت صنعت گردشگری استفاده میکنند مثلا از زیبایی شکوفههای گیلاس برای جذب توریست استفاده میشود؛ بنابراین این که بگوییم درختی در چهار فصل سبز است قطعا از لحاظ زیباییشناسی سخن سنجیدهای نیست؛ رنگ سبز درخت کاج، مانند بید مجنون و درختان میوه، سبز جذابی نیست.
پارک چیتگر تهران یکی از بیخاصیتترین پارکهای ایران
وی ادامه یادآور شد: پارک چیتگر تهران یکی از بیخاصیتترین پارکهای ایران است که کمتر خانوادهای حاضر به گردش و تفریح در آنجاست؛ بهدلیل اینکه کسی برای درخت کاج زحمتی نمیکشد، این درختان هیچ تحرکی را هم ایجاد نمیکنند و جزو درختان غیرمثمر به شمار میآیند اما درختان میوه باعث تحرک و تلاش و پُرشدن اوقات فراغت و برطرف شدن برخی از نارساییهای بدن میشود.
درخت کاج نماد حضرت مسیح(ع) نیست
این عضو هیئت رئیسه انجمن ارگانیک کشور با بیان اینکه چه شد در کشور ما درخت کاج کریسمس مُد شد و جای درختان میوه را گرفت،گفت: امروزه با اینکه درخت کاج به عنوان نماد مسیحیت مطرح است اما در واقع ربطی نیز به حضرت مسیح (ع) ندارد زیرا نماد حضرت مسیح (ع) هم خرماست و زمانی که حضرت مریم (س) فرزند خود را به دنیا آوردند طبق فرموده قرآن، به وی گفته شد درخت نخل خشک شده را تکان بده تا خرمای تازه برایت بریزد یعنی درختی که در کنار حضرت مریم (س) بود، درخت خرما بود نه کاج.
وی تصریح کرد: حدود 200 سال است که آلمانیها درخت کاج را نماد سَبکی در زندگی خود قرار دادند و مردم دنیا نیز از آن تبعیت کردند و در کشورهای اسلامی نیز توسعه پیدا کرد اما مدیران کشور اسلامی ایران نباید با ترویج درخت کاج به لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اکوسیستم موافقت کنند.
چوب درخت کاج شیرهدار است و در صنعت هم کاربرد ندارد
حجتالاسلام ارجمند با اشاره به اینکه چوب درخت کاج به دلیل شیرهدار بودن، در صنعت هم کاربرد زیادی ندارد، گفت: این درخت یکی از آفریدههای خداست و شکی در این نیست اما در جایی که این همه تنوع درختان مثمره وجود دارد آیا باید درخت کاج گزینه اول باشد؟! چرا شهرداری و منابع طبیعی اصرار به کاشت کاج دارند.
این مقام مسئول یادآور شد: اگر دلیل شهرداری برای کاشت درخت کاج، سرسبزی است که به بیخاصیت بودن رنگ سبز آن اشاره شد و اگر مصرف آب کمتر است که باید متذکر شوم درختانی داریم که به مراتب کمتر از کاج، آب مصرف میکنند و در عین حال مثمر نیز هستند مانند درخت زیتون که چهار فصل است و تمام اجزای آن قابل استفاده بوده و آب هم کم مصرف میکند.
وی با انتقاد از صرف هزینههای بیتالمال توسط دولت برای کاشت درختی که هیچ اولیتی از لحاظ فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ندارد، مدیران را به نهضت احیای درختان میوه در پارکها، منابع طبیعی و همه مکانهای عامالمنفعه دعوت کرد و گفت: مدیران توجه کنند که هیچ آیه و روایتی شما را به کاشت درختان غیرمثمره دعوت نکرده و هر چه فضیلت برای کاشت درخت عنوان شده منظور از آیات و روایات، درختان مثمره بوده است.
انتهای پیام/
wichidika
29-03-2019, 14:35
کاشت درخت "کاج" به بهانه روز درختکاری "زیانبار و خطا" استدرختان کاج، منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکنند و تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است ...[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیش از این در قالب اخبار و گزارشات مختلف، به بررسی برخی دلایل ناصحیح بودن کاشت "درخت کاج" بهعنوان فضای سبز در نقاط مختلف کشور پرداختیم.
بیشتر بخوانید: چرا نباید درخت «کاج» بکاریم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بیشتر بخوانید: «درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم» ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
همانگونه که قبلا هم گفته شد، از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند؛ یکی از این مهمانهای ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند و بهزور وارد ایران شدهاند.
درختان کاج، منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکنند و تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.
همچنین تولید رطوبت و ایجاد خنکی درختان کاج در هوای اطراف بسیار اندک است و بهعلت وجود برگهای سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است؛ درخت کاج، خاک اطراف خود را اسیدی میکند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب میکند.
اما اخیراً محققان دانشگاه carnegie در پنسیلوانیا امریکا طی تحقیقات خود درخت کاج را یکی از عوامل آلودگی هوا و کشت انبوه آن را مضر به حال انسان میدانند.
کاشت انبوه کاج در مناطق صنعتی کشورمان در حالی صورت میپذیرد که محققان دانشگاه carnegie در پنسیلوانیا امریکا معتقدند "بر همکنش مواد شیمیایی حاصله از درختهای کاج با گازهای حاصل از فعالیتهای انسانی ذرات سمی و آسیبپذیری را در فضا منتشر میکند."
اما امروز روز 15 اسفند، روز درختکاری است و باید دقت داشته باشیم که اگر میخواهیم درختی را غرس کنیم، انبوهی از درختان بومی کشورمان و درختان مثمر وجود دارند که به راحتی میتوانیم این گونههای درختی را برای کاشت انتخاب کنیم و نباید برای این امر به سمت درختان غیر بومی مانند "کاج" برویم که کاشت آنها نه تنها هیچ کمکی به بهبود شرایط آب و هوایی کشورمان ندارد بلکه میتواند پیامدهای نامطلوبی را نیز در پی داشته باشد.
انتهای پیام
wichidika
31-03-2019, 10:36
امام جمعه باغستان: شهرداران بیشتر مقلدند/ بخش عمده فضای سبز با درختان سمی کاج ایجاد شده است امام جمعه باغستان با بیان اینکه شهرداران ما بهجای اینکه در کارشان مجتهد باشند، بیشتر مقلدند، گفت: بخش عمده فضاهای سبز استان با درختان سمی کاج ایجاد شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حجتالاسلاموالمسلمین سیداحمد ساداتالرسول در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری فارس استان تهران اظهار کرد: شاهد تهاجم دشمن در قالبهای نظامی، فرهنگی و سیاسی هستیم؛ تهاجم به طبیعت را به این لیست باید اضافه کرد و خطرات و آسیبهای آن هموزن تهاجم فرهنگی و نظامی است و از گذشته داشتیم و الآن هم به شکل پررنگی داریم.
امام جمعه باغستان با اشاره به اینکه عموم مسؤولان از تهاجم به طبیعت غافل بوده و هستند، تصریح کرد: متأسفانه سیستم درختکاری در معابر و پارکها غلط و غیرزیستمحیطی است، زیرا اکثر درختها کاج است، آسیبهای این نوع درخت برای همگان آشکار است و در فضای مجازی و نظر کارشناس آنهم آمده است.
ساداتالرسول با تأکید بر اینکه درخت کاج درختی سمی است، اضافه کرد: حتی حیوانات هم زیر درخت کاج زیاد قرار نمیگیرند و پرنده و حتی چرندهای پیرامون درخت کاج نیست چون درخت سمی است و حتی حیوانات درنده هم در زیر این درخت پنهان نمیشوند و استراحت نمیکنند چرا متولیان امر به این مهم بیتوجه هستند.
وی با بیان اینکه متأسفانه بخش عمده فضاهای سبز استان با درختان سمی کاج ایجاد شده است و این سیاست را در همه فضاهای سبز و پارکهای بزرگ هم شاهدیم، تصریح کرد: برخی از مسؤلان این حوزه که قدری سلیقه داشتند درختان غیرمثمری مانند چنار کاشتند و بیشتر درخت کاج است و فایدهای برای مردم ندارد.
امام جمعه باغستان با اشاره به اینکه چرا درختان مثمر در فضای سبز کم هستند، افزود: بهطور مثال درخت توت در نزد ما ایرانیان مقدس و عرفی است و کسی جرئت آسیب به درختان مثمر را کمتر پیدا میکند، پارکها و فضاهای سبز اکثراً فاقد درختان مثمر هستند.
ساداتالرسول با تأکید بر اینکه اگر این مدل پارک داشته باشیم مردم تهران هزینه میکنند به اطراف بروند هم سوخت و زمان خود را هدر دهند، اضافه کرد: شهرداران ما بهجای اینکه در کارشان مجتهد باشند، بیشتر مقلدند، بهطور مثال به هندوستان سفر میکنند چراغی میبینند عین آن را در ایران پیاده میکنند بهتناسب فرهنگی و اجتماعی آن کاری ندارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه الآن برای کنترل گرد و غبار خوزستان مشغول کاشت درخت هستند، تصریح کرد: اگر مطالعه کنید، میبینید درختی است که این نوع درخت در دنیا سمی است و این خیلی بد است که درختی را بکاریم که سمی است.
امام جمعه باغستان با اشاره به اینکه این یک آسیب جدی است، اظهار کرد: مدیریت در حوزه محیط زیست و درختکاری باید درست و هوشمندانه است نمیدانم چرا دقت ندارند و توجهی به این موضوع حیاتی در حوزه محیط زیست ندارند.
انتهای پیام/۶۷۰۳۴/ت/
wichidika
31-03-2019, 10:43
۵ دلیل علمی مضربودن کاشت "درخت کاج" در ایراندر این مطلب، ۵ دلیل علمی مضربودن کاشت "درخت کاج" در زیستبوم کشورمان آن هم بهبهانههایی مانند روز درختکاری تشریح شده است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ کاج و سرو نقرهای یکی از محبوبترین گیاهان برای روز درختکاری هستند و احتمالاً طی هفته منابع طبیعی که از 15 اسفند شروع شده چند هزار اصله از این گیاه در مناطق مختلف کشور کاشته خواهد شد. بنابراین بد نیست اندکی با ویژگیهای این درختان و اثرات آنها روی محیط زیست و تنوع گیاهی و جانوری کشور آشناتر شویم.
سرو نقرهای چطور به ایران آمد و چرا ماندگار شداین گیاه که نام علمیاش Cupressus arizonica است، بومی جنوب غربی آمریکای شمالی، آریزونا، جنوب غربی نیومکزیکو، جنوب کالیفرنیا، کوهستانهای غرب تگزاس و مکزیک است. سرو نقرهای جزء گروهی از گیاهان بازدانه بهنام مخروطیان یا مخروطداران یا در اصطلاح گیاهان سوزنیبرگ است؛ در حالت وحشی، این گیاه اغلب در جمعیتهای کوچک و تنک و دور از هم رشد میکند.این گیاه برای نخستین بار در دوره پهلوی به ایران آمد، آن هم بهخاطر علاقه شخصی محمدرضا پهلوی به این درخت؛ با ورود این درخت به ایران، مدت زیادی طول نکشید که سرو نقرهای به درخت محبوب روزهای درختکاری تبدیل شد. سرو نقرهای و دیگر سوزنیبرگان بهخاطر مقاومتشان در برابر سرما، خشکی، آفات، گیاهان دیگر و رشد سریعشان مورد توجه قرار گرفتند، بهعلاوه بهخاطر تمرکز اغلب ماده تولیدی این درختان در تنههایشان، شرکتهای چوببری نیز به آنها بهچشم محبوبترین رستنیهای زمین نگاه میکنند؛ خود آمریکاییها نیز در کشورهای دیگر جهان، فرهنگ کاشتن درختان بومی خود را گسترش دادند. ایران و برزیل دو نمونه از قربانیان تجارت آمریکاییها بر سر کاشت درختان مخروطی بودند. در سالهای اخیر نیز سرو نقرهای یکی از محبوبترین درختان در روزهای درختکاری بوده است.سروهای شعرهای حافظ و سعدی چه بودند؟از 7300 گونه گیاهان شناختهشده بومی ایران، تنها شش گونه گیاه مخروطدار بومی در ایران وجود دارد: زربین یا سروناز (Cupressus sempervirens) چهار گونه اُرس (Juniperus spp.) و سرخدار (Taxus baccata). زربین یا سروناز گیاهی است که با آب و هوای مدیترانهای سازگار است و از دیرباز در ایران کاشته میشده است؛ اُرس از گیاهان کوهستانی است که اغلب در مناطق مرتفع البرز و کوههای خراسان و کپهداغ و بهطور پراکنده در زاگرس دیده میشود. سرخدار نیز از گیاهان در حال انقراض ایران است که رویشگاه طبیعی آن جنگلهای اطراف گرگان است؛ یک جمعیت سرخدار نیز در پارک ملی گلستان وجود دارد. اینها همه مخروطیهای بومی ایران هستند.مخروطیهای وارداتی و مهاجمکاج تقریباً در تمامی نقاط ایران کاشته میشود؛ این گیاه بومی ایران نیست اما متأسفانه از اجزای اصلی پروژههای احداث کمربند سبز در تهران و سایر شهرهای ایران محسوب میشود؛ این گونه احتمالاً از قفقاز به ایران آورده شده است. تمامی گونههای سوزنیبرگ دیگری که در ایران کاشته میشوند نیز منشأ خارجی دارند مانند سرو نقرهای که درباره آن توضیح دادیم.مخروطیان مهاجمی که طی پنجاه سال اخیر از خارج وارد کردهایم، خاک اطراف خود را برای رشد گیاهان دیگر، سمی و نامناسب میکنند. آنها مانع رشد دانههای گیاهان دیگر نیز میشوند. اگر به سروها و کاجهای کاشتهشده در باغها و بوستانهای شهری دقت کنید، حتماً متوجه خاک تنک یا برهنه اطراف این درختان میشوید. تصور کنید در جایی مثل پارک ملی که دارای تنوع زیستی چشمگیری است، چند گونه گیاه مجبورند بمیرند تا یک اصله سرو نقرهای آمریکایی یا کاج قفقازی بتواند رشد کند، بهعلاوه، این گیاهان بههمراه خود آفتها و انگلهای غیربومی و جدید را نیز بههمراه میآورند.آفتهایی که بهخاطر میلیونها سال همزیستی با این گیاهان مهاجم، اثر مخرب و کشندهای روی آنها ندارند اما در بدو ورودشان به کشور ما، بیرحمانه به جان گیاهان بومی ما میافتند و گیاهان ما هم بهدلیل تازهوارد بودن این مهاجمین کوچک، مقاومت بسیار کمی در برابر آنها از خود نشان میدهند. این گیاهان و گونههای همراهشان، نهایتاً باعث کاهش چشمگیر تنوع زیستی در کشور ما میشوند ــ کما اینکه تا کنون نیز شدهاند.تنوع زیستی چه اهمیتی دارددر هر مترمربع از مناطق طبیعی ایران، از جنگلهای هیرکانی شمال بگیرید تا درختزارهای تنک و نیمهجنگلی سرخهحصار و حتی بیابانهای ما، تنوعی رنگارنگ از گیاهان مختلف بهصورت طبیعی وجود دارد. سرشت این تنوع ارزشمند است. این ارزش هم از نظر اقتصادی، هم از نظر زیستی، هم از نظر زیستبومی و هم ذاتاً ــ بهعنوان تنوع موجودات زنده ــ برای ما مهم است؛ تنوع زیستی، فقط شامل ببر و پلنگ و شیر و یوز نمیشود. حشرات، خزندگان، پستانداران ریز و درشت و پرندگان رنگارنگ، همه و همه جزئی از تنوع جانوری هستند و از درختان بزرگ و کوچک تا گیاهان خرد و علفی زیر پای ما، همگی جزئی از تنوع گیاهی هستند. همان قدر که زیبایی پاندا و خیزران برای ما دوستداشتنی است و فقدان احتمالی آنها ناراحتکننده، همه جانوران و گیاهان، حتی کوچکترین حشرات و ناچیزترین گلها، برای کسی که سازوکار طبیعت را بشناسد، ارزشمند و مهم هستند. در صورتی که تنوع زیستی کاهش پیدا کند، خطرات بزرگی همه ما را تهدید میکند.یک نمونهاش، سست شدن خاکها و جاری شدن سیلابهای خطرناک، بر اثر از بین رفتن گیاهان علفی کوچک سطح خاک است. یک نمونه دیگرش سست شدن شنها و پیشروی بیابانها و ماسههای بادی بهسمت شهرهاست. سیلهای گلستان و ذرات معلق غرب و جنوب کشور، حاصل از میان رفتن تنوع زیستی هستند. وقتی صحبت از اثرات و خطرات تهدید تنوع زیستی میشود، چیزی که مهم است، خود «تنوع» است، نه ماهیت موجوداتی که قرار است منقرض شوند. از نظر سود و زیان زیستی، تفاوتی میان انقراض ببر مازندران و یک پرنده کوچک مثل سِسْک وجود ندارد، چون اهمیت موجودات زنده در طبیعت، ربطی به جذابیتهای بصری آنها برای ما ندارد.برخی از مضرات سوزنیبرگهای غیربومی مانند کاج1. عدم تطابق با زیستبوم ایرانی که درختان برگریز دارد؛ گیاهان درختی ایران، بهجز چند نمونه سوزنیبرگ که در شرایط و مناطق محدودی زندگی میکنند، همگی برگریز هستند و گیاهان غیردرختی، قارچها، میکروارگانیسمها و جانوران بومی ایران نیز خودشان را مدتهاست که با چنین درختانی وفق دادهاند.در ابتدای بهار که درختان برگریز هنوز برگ ندارند، نور خورشید بیشتر به خاک میرسد، دمای خاک، گیاهان علفی و میکروارگانیسمها بهسرعت افزایش مییابد، خاک غنی میشود و در مدت کوتاهی زیستبوم کوچکی پای درختان بهاری تشکیل میشود که بقای جنگل را تضمین میکند اما پای درختان سوزنیبرگ، همیشه تاریک و سایه است و میکروارگانیسمها و گیاهان کوچک، بهخصوص افزایشدهندگان نیترات خاک، فرصت رشد بهاری پیدا نمیکنند.2. برهم خوردن تعادل نیترات؛ این گیاهان تعادل نیترات خاک را بهشدت بههم میزنند؛ خود سوزنیبرگها نیاز چندانی به نیترات ندارند، در حالی که اغلب گیاهان دیگر نیاز به فعالیت میکروارگانیسمهای نیتراتساز دارند. پای درختان سوزنیبرگ نیترات کافی تولید نمیشود و البته خاک شروع به اسیدی شدن میکند.3. برهم خوردن تعادل آب؛ درختان سوزنیبرگ مخصوص مناطق کمآب و خشک هستند، این گیاهان نهتنها برای زنده ماندن در مناطق خشک تطابق یافتهاند، بلکه آبوهوا را حتی خشکتر هم میکنند. میزان آبی که این درختان از زمین جذب میکنند، بهاندازه درختان پهنبرگ است، در حالی که میزان آبی که بهصورت تعریق به هوا پس میدهند، بسیار کمتر است.بهعلاوه آنها مانع رسیدن حدود یکپنجم آب باران به زمین میشوند. در حقیقت گیاهان مخروطی، در شرایط خشک بهتر رشد میکنند بنابراین شرایط رقابت را بهنفع خود تغییر میدهند تا پس از خشک شدن اقلیم گیاهان دیگر نتوانند رشد کنند و بمیرند؛ در کشورهای اروپایی که منابع آب از ایران وضعیت بسیار بهتری دارند، برای پیشگیری از خشک شدن اقلیم، درختان مخروطی با درختان پهنبرگ جایگزین میشوند. این خشکی اقلیم همان وضعیتی است که در حالت پیشرفته در صحرای آریزونا (موطن اصلی سرو نقرهای) هم دیده میشود.4. برهم خوردن تعادل هوموس؛ درختان پهنبرگ هر سال با خزان کردن، مقدار زیادی مواد غذایی به خاک محل زندگی خود بازمیگردانند که با تجزیه شدن به کودی مناسب و مفید برای بقای جنگل تبدیل میشود اما سوزنیبرگها نهتنها خزان نمیکنند بلکه وجود رزین، تربانتین و دیگر متابولیتها، مانع تجزیه مواد اندک پسمانده از مخروطیان میشود، مواد گیاهی تجزیهنشده میمانند، اسیدی میشوند و گیاهان بومی ما (که اغلب قلیاییپسند هستند) منقرض میشوند.5. از میان رفتن تنوع جانوری؛ سوزنیبرگها برای گردهافشانی نیاز به حشرات ندارند بنابراین غذایی هم برای حشرات گردهافشان تولید نمیکنند در حالی که گیاهان پهنبرگ به حشرات وابسته هستند و به همین دلیل غذای مورد علاقه حشرات را هم تهیه میکنند؛ وقتی در یک ناحیه درختان سوزنیبرگ بهجای گیاهان پهنبرگ رشد میکنند، حشرات گردهافشان مثل زنبورها و پروانهها نیز منقرض میشوند.مورد عجیب نیوزیلند!دولت نیوزیلند، میلیونها دلار صرف مبارزه با مخروطیان خودرو در این کشور کرده است؛ درختان مخروطی مهاجمی که در وضعیتی مانند ایران و برزیل، سالها پیش به نیوزیلند برده شدهاند، تنوع زیستی و طبیعت بکر این کشور را بهشدت تهدید میکنند.تنها در جزیره جنوبی نیوزیلند، 210.000 هکتار از زمینهای عمومی مورد تهاجم این گیاهان قرار گرفته است و هیچ کس بهخاطر رشد درختانی که گیاهان دیگر را نابود میکنند، در این سرزمین خوشحال نیست؛ طبق گزارش سازمان حفاظت از محیط زیست نیوزیلند، این مخروطیان تهدیدی برای تنوع زیستی بکر و آسیبپذیر این کشور و بهرهوری کشتزارها و مراتع این سرزمین هستند؛ دولت نیوزیلند نهتنها بابت از بین رفتن شدید تنوع زیستی کشورش نگران است بلکه کاهش بهرهوری در کشتزارها و مراتع را نیز از چشم این گیاهان محبوب چوببرها میبیند؛ در نیوزیلند 10 گونه گیاه مخروطی مهاجم وجود دارد که هشت گونه از آنها کاج هستند (.Pinus spp) و دو گونه نیز صنوبر اروپایی (Larix decidua) و صنوبر داگلاس (.Pseudotsuga sp).برخی گیاهان مهاجم دیگری که به ایران وارد کردهایمبهجز کاج (Pinus eldarica) و سرو نقرهای (Cupressus arizonica) که گیاهانی سوزنیبرگ یا مخروطی هستند، اقاقیا (Robinia pseudoacacia)، آتریپلکس (Atriplex canescens)، کهور پاکستانی آمریکایی (Prosopis juliflora) و اوکالیپتوس (Eucalyptus camaldulensis) هم از سرزمینهایی دیگر آمدهاند که نه آبوهوای آنها با ما یکی است و نه رشد آنها به حال تنوع زیستی ما مفید است مثلاً اوکالیپتوس نیز یک گرمسیری است. از همه بدتر اینکه این کاشتهای غیراصولی و مخرب، اغلب در مناطق حفاظتشده که سرشار از گونههای ارزشمند هستند و بهقیمت جان گیاهان و جانوران منحصربهفرد این مناطق، انجام میشود.درخت اوکالیپتوس خاک اطراف خود را سمی میکند، آبهای زیرزمینی را بهسرعت بالا میکشد و سه برابر وزنش آب جذب میکند و اینطوری مانع رشد گیاهان دیگر میشود.با توجه به آنچه ذکر شد، فقط میتوانیم امیدوار باشیم امسال در روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، درختان مهاجم کمتری با دستان خودمان به محیط زیست شکننده و آسیبدیده و زخمی کشور تحمیل کنیم و در سالهای بعد، اندکاندک رسم درختکاری را به درختان و گیاهان بومی کشورمان محدود کنیم.انتهای پیام/*
wichidika
31-03-2019, 10:47
کاشت "درخت کاج" در تهران ممنوع شده استمدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران با تاکید بر ممنوعیت کاشت "درخت کاج" در تهران گفت: امسال در طرح کاشت نهال در تهران از درختان "سوزنی برگ" استفاده نشده و نوع گونههای استفاده شده بیشتر پهنبرگ بوده است.
علیمحمد مختاری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) درباره کاشت نهال در سال جاری اظهار کرد: سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در اواخر آذر ماه اعلام کرد که شهروندانی که میخواهند در منازلشان نهال بکارند، میتوانند به مراکز آموزش گلوگیاه و همچنین به 120 بوستان در شهر تهران مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: این فرایند از اواخر آذر شروع شد و تا پایان اسفند ادامه دارد؛ در طرح غرس نهال در سال جاری 2 میلیون نهال در منازل، بوستانها، معابر، طرح کمربند سبز تهران، طرح ساماندهی و احیای درختان خیابان ولیعصر(عج) کاشته شده است.
مختاری در پاسخ به این پرسش که چرا غرس نهال در آذر ماه در دستور کار سازمان بوستانها قرار گرفته است و اینکه آیا فصل زمستان زمان خوبی برای کاشت نهال است یا خیر؟ یادآور شد: این زمان با توجه به اینکه نهال و درخت در خواب زمستانی است، انتخاب شده و نمیتوان زمان بیداری نهال و درخت را برای فرایند کاشت انتخاب کرد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: در طرح ساماندهی و احیای چنارهای خیابان ولیعصر(عج) نیز 1100 درخت چنار با عمر بین 10 تا 12 ساله در حاشیه خیابان ولیعصر (عج) جایگزین درختان خشک و بیمار شد که این طرح نیز تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.
وی گفت: طرح کمربند سبز با مساحت حدود 1250 هکتار در دامنه جنوبی البرز برای جنگلکاری در قالب طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران شناسایی شد و در نهایت عملیات کاشت صدها هزار اصله درخت در این عرصهها پایان یافته است که این طرح در اراضی حاشیهای مناطق 4 ،2،5 و 22 قرار دارد.
مختاری درباره نوع درختانی که در طرح کمربند سبز و همچنین بوستانها مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار کرد: در این طرح، نهالهای مورد استفاده قرار گرفته است که مناسب با شرایط اقلیمی تهران باشند و از گونههای بومی و مقاوم با نیاز آبی حداقل و سازگار با شرایط اقلیم کنونی شهر تهران انتخاب شده که از آن جمله میتوان به گونههای اقاقیا، گردو، بادامک، داغداغان، زبان گنجشک، بلوط، زالزالک، زرشک، سماق، تنگرس و توت نرک اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه در طرح کاشت نهال در تهران از درختان "سوزنی برگ" استفاده نشده است، متذکر شد: نوع گونههای استفاده شده بیشتر پهنبرگ بوده و در واقع تلاش شد که از نهالهای سوزنی برگ استفاده نشود.
وی با تاکید بر اتمام توزیع نهال به شهروندان تهرانی گفت: طرح توزیع نهال در منازل به پایان رسیده است که بهزودی تعداد نهالهای که در اختیار شهروندان قرار گرفته است، اعلام میشود ضمن اینکه در اجرای این برنامه انواع درخت قابل کاشت در هر منزل با توجه به وسعت باغچه و نظریه کارشناس شامل انواع گونههای زینتی شهری و برخی اقلام مثمر نظیر انجیر، خرمالو، سیب، گلابی، به و ... که با شرایط آب و هوایی تهران سازگار هستند، بوده است.
مختاری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با عدم کاشت نهال مضر اظهار کرد: در این زمینه قطعاً منویات ایشان سرلوحه کار شهرداری تهران و بهویژه سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران قرار خواهد گرفت و در این زمینه به تمامی مناطق شهر تهران تاکید شده که از کاشت و غرس نهال و درختانی که با شرایط اقلیمی تهران سازگار نیستند، جلوگیری کنند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران گفت: یکی دیگر از برنامههای این سازمان، کاشت گل لاله است که امسال در چند بوستان تهران کاشته خواهد شد و شهروندان تهرانی در ایام نوروز میتوانند با مراجعه به این بوستانها از فضای تهیه شده استفاده کنند.
wichidika
31-03-2019, 10:50
یک تحقیق جدید علمی نشان داد: "درختان کاج" از بزرگترین آلایندههای هوانتایج جدیدترین تحقیقات علمی انجام شده از سوی محققان دانشگاه "کارنگی ملون" نشان میدهد که "درختان کاج" یکی از بزرگترین آلایندههای هوا به شمار میروند.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیش از این در قالب اخبار و گزارشات مختلفی به بررسی برخی مضرات کاشت درختان کاج در کشورمان پرداختیم.
بیشتر بخوانید: 5 دلیل علمی مضربودن کاشت "درخت کاج" در ایران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
بیشتر بخوانید: «درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم» ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اما در ادامه متن ترجه شده گزارش سایت علمی science daily درباره "درختان کاج" را آوردهایم:
«محققان دانشگاه "کارنگی ملون" به این نتیجه رسیدهاند که درختان کاج یکی از بزرگترین آلایندههای هوا به شمار میروند؛ این درختان گازهایی را منتشر میکنند که با مواد شیمیایی موجود در هوا واکنش انجام میدهند، مواد شیمیایی که از فعالیت انسانی تولید شده و بهصورت ذرات ریز و نامرئی، هوا را پر میکنند.
این تحقیق جدید که با سرپرستی "نیل دوناهو" از دانشگاه کارنگی ملون انجام شده، نشان میدهد ذرات بیوژنیکی که از درختان کاج منتشر میشود، از نظر شیمیایی بسیار پویاتر و جالبتر از آن چیزی هستند که قبلا تصور میشده است؛ این تحقیق و مطالعه، نخستین شواهد تجربی را ارائه میکند که چنین ترکیباتی به صورت شیمیایی توسط رادیکالهای آزاد تبدیل میشوند پس از آنکه ابتدا در اتمسفر تشکیل میشود، ترکیبات مشابهی که پوست ما را پیر میکند.
این یافتهها که در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده میتواند به دقت بیشتر مدلهای پیشبینی کیفیت و اوضاع آب و هوا کمک کند و نهادهای نظارتی را قادر کند تا تصمیمات موثرتری در زمینه راهبردهای مربوط به ارتقای کیفیت هوا اتخاذ کنند.
"دوناهو" استاد شیمی دانشگاه ملون کارنگی در این باره میگوید: ما توانستهایم تا ثابت کنیم که بیوژنیکها بهصورت شیمیایی در اتمسفر تبدیل میشوند و آنها فقط حالت ایستایی ندارند؛ آنها حرکت میکنند، تغییر میکنند و در عین حال رشد نیز دارند؛ چند مدل جوی و اتمسفری که معمولا برای اطلاع و اگاهی در تحقیقات و سیاستها مورد استفاده قرار میگیرند، این طور فرض کردهاند که چنین اتفاقی نمیافتد، چیزی که ما واقعاً در این مدلها نیاز داریم یک نمایش دقیق از چیزی است که واقعاً در جو زمین اتافق میافتد و این چیزی است که تحقیقات جدید به ما اجازه میدهد تا انجام دهیم.
هوایی که تنفس میکنیم پر از ذراتی به نام آئروسلها است؛ این ذرات کوچک یا مایع از صدها منبع شامل درختان، آتشفشانها، خودروها، کامیونها و سوختن چوب تولید میشود؛ ذرات کوچک بر تشکیل ابر و بارش تاثیر میگذارد و بر شرایط آب و هوایی، اقلیمی و بهداشت انسان نیز موثر است.
در ایالات متحده امریکا هر سال 50 هزار مرگ زودرس بر اثر بیماریهای قلبی و ریوی ناشی از غلظت بیش از حد "آئروسلها" اتفاق میافتد بهخصوص ذراتی که ابعادی کوچکتر از 2.5 میکرومتر دارند.
دوناهو متذکر میشود: اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که نشان میدهد ذراتریزی که در هوا معلق است و ما آنها را تنفس میکنیم، تاثیر زیاد و مهمی بر وضعیت سلامت انسانها دارد؛ چیزی که کمتر درک میشود این است که اندازه و ترکیب شیمیایی این ذرات چگونه تاثیر میگذارند.
چیزی که مسائل را پیچیدهتر میکند این است که جو زمین یک مکان بسیار اکسیده شده و کاملا واکنشی است؛ این بدان معناست که آئروسلها خیلی سریع به ذراتی تبدیل میشوند که میتوانند ترکیبات شیمیایی کاملا متفاوتی داشته باشند.
دوناهو و همکارانش در دانشگاه ملون کارنگی نخستین افرادی هستند که برای اولین بار فرآیندهای شیمیایی را توصیف کردند که حاوی رادیکالهای آزادی بودند که آئروسلهای تولید شده از منابع انسانی مثل دود خودروها را تبدیل به ترکیبات جدیدی میکنند اما این مکانیزم درباره این مسئله توضیحی نمیدهد که برای ترکیبات طبیعی زمانی که وارد جو زمین میشود، چه اتفاقی میافتد.
دوناهو در این باره تاکید میکند: این بسیار گیجکننده بود و مواد زیادی را تولید میکرد بنابر این مدلسازان به طور کامل پیری زیستی و بیوژنیک را نادیده گرفتند.
دوناهو به همراه همکارانش در آلمان، سوئد، دانمارک سوئیس این فرضیه را با استفاده از یک اتمسفر ساختگی آزمایش کردند و آن را "اتاقهای مهآلود" نامیدند؛ آزمایش در اتاقی انجام شد که حاوی چند مترمکعب هوا در یک فضای محصور در آزمایشگاه بود.
آنها به این اتاق گاز، "آلفا پینن" تزریق کردند یعنی گازی که توسط درختان کاج منتشر میشود؛ آنها همچنین گاز اوزون نیز به این اتاقها تزریق کردند و سپس رادیکالهای هیدروکسیل را اضافه کردند، اتفاقی که بهصورت طبیعی میافتد، مولکولهایی بهشدت واکنشپذیر که با سایر مواد شیمیایی موجود در هوا به شدت واکنش نشان میدهند.
محققان اطلاعات را از 4 اتاق مهآلود مختلف جمعآوری کردند و این اطلاعات را به یک الگوی رایانهای دادند؛ آنها کشف کردند که رادیکالهای آزاد هیدروکسیل موجب پیری و تغییر ذرات میشود، خواص و غلظت آنها را تغییر میدهد و ذراتی تا 3 برابر بیشتر از ذرات اولیه که در هوا وجود داشت، تولید میکند.
دوناهو در این باره میگوید: جذابترین بخش این است که انسانها شاید بر شیوه بازیگری علم شیمی تاثیر میگذارند؛ درختان این مواد را منتشر میکنند اما از آنجایی که فعالیتهای انسانی روند فرآیندهای شیمیایی در جو زمین را تغییر میدهد، این تغییرات میتواند بر میزان و خواص آئروسلهای طبیعی تاثیر بگذارد.
شواهد زیادی وجود دارد که حتی زمانی که گازهای ارگانیک و آلی از منابع طبیعی منتشر میشود، سطح آئروسلهایی که از آنها منتشر میشود، از سوی فعالیتهای انسانی کنترل میشود.
علاوه بر دانشگاه ملون کارنگی، نویسندگان دیگری از جمله محققان Karlsruhe Institute of Technology در Forschungszentrum Jülich و دانشگاه یوهانس گوتنبرگ آلمان و دانشگاه گوتنبرگ سوئد و دانشگاه کپنهاگ دانمارک و موسسه پل شیرر سوئیس نیز در این تحقیق مشارکت داشتهاند.»
انتهای پیام /
wichidika
31-03-2019, 10:53
قدرت تصفیه هوا و تولید اکسیژن "درخت کاج" در حد صفر است"درخت کاج" بهدلیل برگهای سوزنی، سطح کمتری را پوشش داده و قدرت تصفیه هوا و ساخت اکسیژن آن در حد صفر است همچنین کاج خاک پیرامون خود و زیر درخت را اسیدی کرده و مانع از رشد گونههای دیگر گیاهان میشود.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ درخت "کاج" بومی ایران نیست، میوه ندارد، چوب آن دیر رشد میکند، در مصارف صنعتی و غیرصنعتی کمبازده است، بهعلت سمی بودن برگهای سوزنی کاج، پرندگان روی آن لانه نمیسازند یا کمتر آشیانه میکنند، در زیر چتر آن گیاهان رشد نمیکنند، تولید اکسیژن برگهای سوزنیشکل کاج نسبت به چنار، سرو، بلوط و نارون در حد صفر است، تنها فایده آن سبز بودن در تمام فصول است مضافاً اینکه تحقیقات عدهای از متخصصان و صاحبنظران نیز حکایت از مضرات و معایب دیگری برای کاج دارد از جمله:
١ ــ در برابر مواد سمی و بارانهای اسیدی، آسیبپذیر است.
٢ ــ بهعلل گوناگون، آفتها و آلودگیها در اطراف آن انباشته میشوند.
٣ ــ بهدلیل برگهای سوزنی، سطح کمتری را پوشش داده و قدرت تصفیه هوا و ساخت اکسیژن در حد صفر است.
٤ ــ خاک پیرامون خود و زیر درخت را اسیدی کرده و مانع از رشد گونههای دیگر گیاهان میشود؛ تولید این اسید بهحدی زیاد است که برای کاشت درختان دیگر بهغیر کاج باید محل کاشت کاج را تا عمق چهار متر خاکبرداری کنند.
٥ ــ برخی بر این عقیدهاند که کاج نوعی اکسید نیتروژن را وارد فضا میکند که در فضای شهرهای پرتردد شهری که اکسید نیتروژن بیش از اندازه توسط صنایع و خودروها تولید میشود بهجای تصفیه هوا بر آلودگی میافزاید، سایهانداز مناسبی هم ندارد.
٦ ــ مطالعات انجامشده نشان میدهد که متوسط پوشش علفی در تیپ کاج سوزنیبرگ 1/2 % است که عامل آن را میتوان در موارد ذیل دانست: خاصیت آللوپاتی گونه کاج تهرانی، کمبود رطوبت مورد نیاز پوشش علفی، کوبیدگی شدید خاک، تراکم زیاد درختان کاج در واحد سطح، نور و حرارت کم و فراوانی لاش برگ و سوزنیهای ریختهشده و تولید آهک و اسید در قطعاتی که کاج سوزنی کاشته شده است.
٧ ــ طی سالیان گذشته آتشسوزیهایی که در پارکهای جنگلی اتفاق افتاده است اغلب در قطعات کاج بوده که بر اثر قابلیت زیاد اشتعال برگهای سوزنی خشکیده (صمغ و رزین) است.
٨ ــ سرو، چنار، بلوط، نارون، کنار و زبانگنجشک گرچه آنها هم میوه ندارند اما در جریان جابهجایی هوا و فرصتدهی به سایر گیاهان ممانعتی مثل کاج ندارند.
٩ ــ از نظر فرهنگی و بین عامه مردم درخت کاج نماد گورستان است و از طرفی یادآور مراسم غربی بوده و با مراسم و فرهنگ ایران چندان انطباق ندارد و هیچ زیبایی برای پارکها و معابر ندارد.
10 ــ چون رطوبت سطحی زمین را به اعماق هدایت میکند در اطراف آن گیاهی رشد نمیکند، اگر گیاهی هم کشت شود نیاز به آب فراوان دارد؛ پارک تفریحی چیتگر نمونه مشهود برای معرفی گونه کاج است، تقریباً اکثر شهروندان تهرانی حداقل یک بار به پارک جنگلی چیتگر رفتهاند و متوجه شدهاند که قسمت سوزنیبرگها تبدیل به مکانی بیروح و مرده شده است، چون سطح خاک این مناطق عاری از گیاه بوده و هیچ پرندهای میان درختان لانه نکرده و خاک زیر درختان، متراکم و سفت است.
انتهای پیام/*
wichidika
31-03-2019, 10:57
"درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوقالعاده "آببَر و آبدوست" استرئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی کشورمان استفاده میشود و درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته میشود، گفت: "درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوقالعاده "آببَر و آبدوست" است.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
هادی کیادلیری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره مضرات کاشت درختهایی مانند کاج و سرو به جای درختان بومی کشورمان اظهار کرد: متاسفانه کاشت درخت کاج در شهری مانند تهران هیچ ثمر و فایده خاصی ندارد؛ درخت کاج با اکوسیستم ما همخوانی ندارد و غیر بومی محسوب میشود.وی کاشت درخت کاج در سطح وسیع را اشتباهی بزرگ از سوی دستاندرکاران امر دانست و افزود: کاشت این درخت در سطح وسیع بسیار نامناسب است چراکه این درختان گاهاً دچار استرس و بیماری هستند.رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: برف و سرماهای شدید و غیرطبیعی میتواند تمامی کاجهای شهر تهران را از بین ببرد؛ کاشت درختان کاج بهصورت خالص و یکدست، فوقالعاده خطرناک است زیرا در صورت طغیان آفتهای خطرناک تمامی این درختان دچار مشکل میشوند و سیمای شهر نیز نابود خواهد شد.کیادلیری اظهار کرد: درختان کاج مانند درختان کاجی که در تهران کاشته شده بر خلاف آنچه گفته میشود، فوقالعاده آبدوست و آببَر است و این بهرهبرداری در صورتی انجام میگیرد که ما در کلانشهرها و تهران مشکل کمبود آب را داریم.وی افزود: گونههای مختلفی از درختان در کشور وجود دارد که میتوان به شناسایی آنها بپردازیم و به جای درختان کاج در شهر تهران استفاده کنیم.رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه کاشت کاج در تهران آن هم در وسعتهای زیاد اصلا صحیح نیست، گفت: ما میتوانیم از هر گونه درختان به اندازه اندک در تهران بکاریم چراکه این رویکرد برای زیبایی دادن به شهر نیز مناسب است.کیادلیری درباره اینکه چرا مسئولان ذیربط برای کاشت کاج در تهران به شاخصهای غیر بومی نبودن توجهی ندارند، اظهار کرد: یکی از علل کاشت درختان کاج یا سرو به دلیل سبز بودن آنهاست که به هیچ عنوان دلیل قانع کنندهای نیست.رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی کشورمان استفاده میشود و در بسیاری از مواقع، درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته میشود.وی تصریح کرد: اصالت درختان کاجی که در تهران کاشته شده به کشور ارمنستان باز میگردد که متاسفانه کاشت آنها همچنان در تهران و برخی کلانشهرها همراه با عوارض بعدی آنها ادامه دارد.رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران اظهار کرد: درختان کاج با اکولوژیک و اکوسیستم ما سازگار نیست و بسیار آببَر محسوب میشود که امیدواریم در کاشت آنها در مناطق مختلف کشورمان تجدیدنظر شود.انتهای پیام/
wichidika
13-04-2020, 10:30
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر اعلام کردکاشت درختان سوزنی برگ در تهران باوجود ممنوعیت
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران از کاشت درختان سوزنی برگ در تهران علیرغم ممنوعیت هشدار داد.
به گزارش ایسنا، حجت نظری صبح امروز بعد از استماع گزارش معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در مورد اقدامات انجام شده در مورد کنترل شیوع کرونا در تهران ضمن تشکر از همه سازمان های معاونت خدمات شهری گفت: بسیاری از کارکنان زحمتکش شهرداری تهران در کرونا اقدامات پرریسکی انجام دادند و کاری کردند که تهران برای شهروندان تهرانی ایمنی و سلامت بیشتری داشته باشد.
نظری با اشاره به ضرورت توسعه فروش آنلاین و غیرحضوری در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های شهروند گفت: اقداماتی در فروشگاه شهروند انجام گرفته که البته باید بیشتر شود. در مورد میادین میوه و تره بار هم لازم است فروش آنلاین توسعه پیدا کند و حتی در این مورد میتوان از ظرفیت شرکت ساماندهی مشاغل نیز بهره برد.
عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود از بی توجهی سازمان پارکهای شهرداری تهران به بخشنامه های صادره از سوی خود نیز اشاره کرد و گفت: در مورد کاشت درختان سوزنی برگ حدود دو سال پیش بود که بخشنامه ای از سوی سازمان پارک ها صادر و کاشت این گونه ها ممنوع شد، اما اخیرا در زمان درختکاری مشاهده شد که همچنان درختان سوزنی برگ کاشته می شود که پیشنهاد می شود یا بخش های مختلف شهرداری بخشنامه ای را صادر نکنند یا اگر آن را صادر میکنند حداقل به بخش نامه های خودشان نظارت داشته باشند.
انتهای پیام
حرارت زیاد چی دوستان میتواند یه درختو خشک کرد؟
vBulletin , Copyright ©2000-2023, Jelsoft Enterprises Ltd.