ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ماشین زمان از واقعیت تا خیال



Hamid2545
17-05-2013, 17:34
ماشین زمان

آیا به نظر شما ساخت ماشین زمان در آینده امکان پذیر است ؟ آیا از نظر علمی می توان ماشینی ساخت که به کمک ان بتوان در گذشته و آینده سفر کرد .
ماشین زمان موضوع بسیاری از فیلم های تخیلی و یکی از بحث برانگیز ترین مباحث علمی بوده است ولی صرف نظر از دلائل علمی که وجود ان را آشکارا انکار می کند دلائل عقلی و منطقی هم وجود دارد که حتی در آینده هم امکان ساخت این ماشین وجود ندارد
1-پارادوکس پدر بزرگ :با ساخت ماشین زمان پارادوکس ها وتناقضات منطقی بسیاری پیش می آید که یکی از انها که مخالفین ذکر می کنند به نام پارادوکس پدر بزرگ نامیده می شود :
فرض کنید شخصی ماشین زمان ساخته (مخترع ماشین زمان) و به زمانی که پدر بزرگ (یا یکی از اجدادش) چوانی مجرد بوده می رود و با او درگیر می شود و حواسته و یا ناخواسته باعث قتل او می شود در این صورت خود او چگونه بوجود می آید؟ اگر بوجود نیاید ماشین زمان چگونه ساخته می شود ؟ اگر ماشین زمان ساخته نشود پدر بزرگ چگونه به قتل می رسد ؟
2- جهان ناپایدار : اگر ساخت ماشین زمان حتی در آینده دور هم امکان ساختنش وجود داشته باشد حتما در آینده (دوریا نزدیک) ساخته می شود و افرادی به زمان ما و زمان گذشته ما سفر می کنند این افراد با تعغیر در تاریخ (به روش های مختلف مانند ترور اشخاص مهم و....) می توانند ساختار ظاهری و زندگی و همه چیز ما را دگرگون کنند و حتی با کشتن اجدادمان ما را هم محو کرده و یا وجودمان را تعغیر دهند هر تعغیر کوچگی در گذشته می تواند در طول زمان گسترده شود و تعغیرات بزرگتری را در زمان حاضر و آینده ایجاد کند و هرچه این تعغیر قدیمی تر باشد تعغیرات حادث شده در زمان ما هم ملموستر می شود بنابراین مساقران مداخله جوی ماشین زمان لحظه به لحظه می توانند همه چیز را دگرگون کنند و مسافران دیگر باز هم می توانند دوباره ساختارها را عوض کنند صرف نظر از این که این تعغیرات چه اثری روی خود آنها و ماشین زمانشان داشته باشد ( پارادوکس پدر بزرگ) زندگی ما شهرها و کشورها و نژادها و.... هر لحظه دگرگون می شود در این لحظه تهران پایتخت کشور فارسی زبان ایران با جمعیت میلونی است در لحظه دیگر یک شهر کوچک بی اهمیت با اقوام انگلیسی زبان و یا اکثر ساکنان امریکا را ایرانیان و یا عرب ها ویاو.... تشکیل می دهند در یک لحظه ما وجود داریم بعد یکدفعه غیب می شویم بعد سر از مکزیک در می آوریم و.... چهره شهرها و کشورها و چهره زمین و فضا و... لحظه به لحظه حتی ثانیه ای دگرگون می شود و....آیا ما چنین جهانی داریم ؟ آیا می توان تجسم کرد چنین جهانی وجود داشته باشد؟ برای درک بهتر این مسئله می توانید فیلم های زیادی را که در این رابطه ساخته شده ( همانند "صدای رعد ")ببینید حتی یک مکالمه ساده و یک تماس با گذشته می تواند زمان حال ما را عوض کند و تعغیرات مهمی ایجاد کند (فیلم سینمائی " فرکانس " ) بنابراین حداقل سفر به گذشته غیر ممکن است .
3- طرفداران ماشین زمان بعد از این که فهمیدند ساخت چنین دستگاهی چقدر پارادوکس عجیب و غریب ایجاد می کند برای گریز از این گونه پارادوکس ها مسائلی را پیش می کشند که پیش از این که علمی باشد فقط یک راه گریز است مثلا عنوان می کنند که می توان به گذشته سفر کرد ولی مسافرین ماشین زمان نمی توانند هیچگونه تماس فیزیکی با دنیای اطراف خود داشته باشند این تنها یک کلک برای دور زدن موضوع است نه یک راه حل علمی اگر قرار باشد به گذشته سفر کنیم چه معنی دارد نتوانیم با محیط اطراف رابطه بر قرار کنیم ؟
موضوع دیگر پیش کشیدن جهان های موازی است مثلا در پارادوکس پدر بزرگ نوه می تواند پدر بزرگ نوجوان خود را به قتل برساند و در این حالت یک جهان موازی ایجاد می شود بدون پدر بزرگ ولی در جهان اصلی پدر بزرگ همچنان وجود دارد . ایده جهان های موازی یک فرضیه است که معتقد است در ابتدای انفجار بزرگ همچنان که جهان ما بوجود امد جهان های بی شمار هم وجود داشته و یا در ان موقع بوجود آمده ( در اینجا را جع به آن صحبت نمی کنیم چون یک مبحث دیگر را طلب می کند ) جهان های جزیره ای و... ایده هائی هستند که مانند بعد چهارم و... بر اثر معادلات ریاضی و... به ذهن دانشمندان رسیده و بهیچ وجه قابل اثبات نیست بنابراین مسئله به این عظمت ( اگر وچود داسته باشد ) نمی تواند توسط یک بشر ( یکی از موجودات کوچک خلقت )بوجود بیاید استفاده از آن برای دور زدن پارادوکس ها فقط یک مغلطه علمی بیش نیست و توجیه منطقی ندارد .

و اما سفر به آینده نه غیر ممکن است و نه تخیلی ما همین الان هم هر لحظه داریم به آبنده سفر می کنیم دو سال دیگر به سال 94 سفر می کنیم و پنچ سال دیگر به سال 97 و.... ولی اگر بخواهیم سریعتر از دیگران سفر کنیم می توانیم با سرعتی نزدیک به نور از زمین به فضا سفر کرده و وقتی برگردیم ما ذو سال را طی کردیم ولی مثلا روی زمین صد سال گذشته و این ابدا غیر علمی و عجیب نیست می توانیم منجمد شده و دو هزار سال دیگر بیدار شویم در هر حال پیکان زمان همیشه رو به جلو است و به عقب بر نمی گردد بر خلاف سه بعد هندسی ( جلو و عقب - چپ و راست - بالا و پائین ) پیکان زمان همواره به جلو می رود و به هیچ عنوان نی توان آن را به عقب برگرداند .



نظر شما چیست ؟

Stream
18-05-2013, 07:05
صحبت های شما خیلی علمی نیست. همه اشکالات شما بر پایه "پارادوکس پدربزرگ" بود که فرض کردید تنها راه پاسخ دادن بهش جهان های موازی است و بعد هم با توضیحاتی که دادید مبنی بر اینکه جهان های موازی و ربطش به معادلات ریاضی و فرض کردن اینکه چیز عظیم از چیز کوچک پدید نمیاد و همه در نهایت برای اینکه به نتیجه برسید پارادوکسی که در ابتدا معرفی کردید "غیر قابل حل کردن" هست.

اولا که صحبت های شما درباره جهان های موازی همچین دقیق نیست و قضیه به این سادگی نیست که یک مغلطه باشه برای فرار کردن از این پارادوکس و فرمودید "به هیچ وجه قابل اثبات نیست" در حالی که "هنوز اثبات نشده" و وظیفه اثبات "قابل اثبات نبودن" قضیه با شماست که مدعی هستید. ثانیا تنها راهی هم که برای توضیح دادن این قضیه "پارادوکس پدربزرگ" وجود داره قضیه دنیاهای موازی نیست، مثلا اصل Self-consistency توضیحاتی میده که در اونها نیازی به وجود دنیاهای موازی نیست و قضیه پارادوکس هم اتفاق نمی تونه بیفته یا نتایجی که Seth Lloyd یافته. و در نهایت اصلا این پارادوکس، به شکل فیزیکی قابل بیان نیست و بیشتر از یک بیان فلسفی ریشه می گیره که دنیا رو از چشم انسان می دیده، و تصورش از مکان و زمان دقیقا همون تصوری که در روزمره ازش استفاده میشه بوده.

Hamid2545
25-05-2013, 17:22
صحبت های شما خیلی علمی نیست. همه اشکالات شما بر پایه "پارادوکس پدربزرگ" بود که فرض کردید تنها راه پاسخ دادن بهش جهان های موازی است و بعد هم با توضیحاتی که دادید مبنی بر اینکه جهان های موازی و ربطش به معادلات ریاضی و فرض کردن اینکه چیز عظیم از چیز کوچک پدید نمیاد و همه در نهایت برای اینکه به نتیجه برسید پارادوکسی که در ابتدا معرفی کردید "غیر قابل حل کردن" هست.

اولا که صحبت های شما درباره جهان های موازی همچین دقیق نیست و قضیه به این سادگی نیست که یک مغلطه باشه برای فرار کردن از این پارادوکس و فرمودید "به هیچ وجه قابل اثبات نیست" در حالی که "هنوز اثبات نشده" و وظیفه اثبات "قابل اثبات نبودن" قضیه با شماست که مدعی هستید. ثانیا تنها راهی هم که برای توضیح دادن این قضیه "پارادوکس پدربزرگ" وجود داره قضیه دنیاهای موازی نیست، مثلا اصل Self-consistency توضیحاتی میده که در اونها نیازی به وجود دنیاهای موازی نیست و قضیه پارادوکس هم اتفاق نمی تونه بیفته یا نتایجی که Seth Lloyd یافته. و در نهایت اصلا این پارادوکس، به شکل فیزیکی قابل بیان نیست و بیشتر از یک بیان فلسفی ریشه می گیره که دنیا رو از چشم انسان می دیده، و تصورش از مکان و زمان دقیقا همون تصوری که در روزمره ازش استفاده میشه بوده.

دوست گرامی گویا مطلب را کامل نخوانده اید بنابر این لازم می دانم باز هم نکاتی را تذکر بدهم
1- مسئله پارادوکس پدر بزرگ مسئله کوچکی نیست این یک تناقض آشکار در سفر به گذشته می باشد که علم و عقل و منطق را زیر سوال می برد ( اگر توجیهی دارد بفرمائید )
2- از آن مهمتر مسئله جهان ناپایدار می باشد که در مورد آن توضیح دادم و اکنون یک سوال دیگر : چرا از آینده هنوز کسی به سراغمان نیامده است ؟
3- بحث جهان های موازی خود یک تاپیک دیگری را می طلبد که در اینجا راجع به آن صحبت نمی کتیم این نتیجه گیری بعضی از دانشمندان است در اینکه بجز جهان ما جهان های دیگری نیز وجود دارد و این هم ربطی به سفر در زمان ندارد و من هم چنین چیزی را نگفتم منتها عده ای سعی می کنند برای دور زدن پارادوکس پدر بزرگ و پارادوکس هائی از این قبیل به جهان های موازی متوسل شوند که این نیز مشکل را حل نمی کند .
4 - دیگر این که بجز پارادوکس ها دلائل علمی هم وجود دارد که غیر ممکن بودن سفر به گذشته را رد می کند به عنوان مثال طبق نسبیت انیشتین فضا و زمان با هم هستند و هر سفری در زمان مکان را هم جابه می کند از این رو سفر به گذشته غیر ممکن است .
5- دیگر این که فرمودید : اصل Self-consistency توضیحاتی میده که در اونها نیازی به وجود دنیاهای موازی نیست و قضیه پارادوکس هم ... " بفرمائید اصل " "Self-consistency" چیست ؟
6- لطفا در مورد نتایج Seth Lloyd و این که کی هست و این نتایج چیست بیشنر نوضیح دهید ؟
7- موضوع دیگر این که اگر ماشین زمان ما را به گذشنه ببرد خود ماشین و ما و همه محیط ما هم به گذشته می روند در این صورت اگر به قبل از اختراع ماشین زمان برگردیم ماشین محو می شود و همچنین به قبل از تولد خودمان هم نمی توانیم برگردیم نا مثلا پدر بزرگ را قبل از تولد خودمان به قتل برسانیم همچنان که به گذشته مثلا کودکی خود می رویم ما به همان دوران کودکی با آن قد و هیکل و دانش و عقائد کودکیمان به گذشته می رویم و دانش امروزی خود را نمی توانیم ببریم همچنین کتاب و یاد داشت و.... هر آنچه در زمان حال وجود دارد و در گذشته وجود نداشنه به طور خلاصه هیچ چیز حتی ماشین زمان را هم که مال زمان حال است نمی توانیم به قبل از ساخته شدنش ببریم
8-اثبات وجود دنیاهای موازی به این معنی است که ما بنوانیم یا خودمان یا وسائل آزمایش و نحقیق خودمان را از این جهان خارج کرده و به دنیای دیگری ببریم و این بقدری دوراز ذهن و نشدنی است که عملا نتیجه می گیریم اثبات آن حتی در آینده هم غیر ممکن است با این وجود من هرگز نگفنم دنیاهای موازی وجود ندارد بلکه گفنم اثبات وجود آن با آزمایش و.... غیر ممکن است هرچند تمام دانشمندان روی وجود دنیاهای موازی اتفاق نظر ندارند .
9- یک حالت دیگر که می تواند در سفر به گذشته اتفاق بی افتد در(یک داسنان تخیلی عنوان شده است )مسئله دور است :
و آن این است که با سفر به گذشته همه چیز ( زمان و مکان و .... همه چیز )به گذشته بر می گردد و چرخه زمان از نو تکرار می شود تا به زمان آزمایش ماشین زمان می رسد و باز به گذشنه برمی گردیم و باز چرخه زمان و جهان در یک دور ابدی گرفتار می شود . ( اصل داسنان را سر فرصت کامل می نویسم )

NorthBridge
25-05-2013, 20:07
سفر در زمان یک مفهوم کلی هست که سفر به گذشته فقط بخشی از اونه . یکی از نتایج برگرفته از نسبیت خاص ، عدم امکان سفر به گذشته هست.
دو سال قبل فیزیکدانان هنگ کنگی با انجام آزمایشاتی روی تک فوتون ها به نتایجی رسیدند که با نظر اینشتین منطبق هست.
درود بر اینشتین که بعد از یک قرن از ارائه ی نظریاتش هنوز نقض و نقصی در کلیات اونها مشاهده نمیشه! :n16:

shabe.saket
25-05-2013, 21:04
ولی هنوز تلاش ها ادامه داره
یکی از هدف های LHC بررسی این موضوع هست...
این نشون میده دانشمندان بطور کامل رد شده نمیدونن این موضوع رو...

پارادوکس پدربزرگ هم از نظر عقلی درسته، ولی علاوه بر جهانهای موازی، تئوری هایی مبنی بر عدم تاثیر گذاری مسافر زمان بر جهان مطرح شده، یعنی فقط مشاهده گر...البته همش تئوری ه
مثل خود سفر در زمان.....

Stream
25-05-2013, 21:19
دوست گرامی گویا مطلب را کامل نخوانده اید بنابر این لازم می دانم باز هم نکاتی را تذکر بدهم
1- مسئله پارادوکس پدر بزرگ مسئله کوچکی نیست این یک تناقض آشکار در سفر به گذشته می باشد که علم و عقل و منطق را زیر سوال می برد ( اگر توجیهی دارد بفرمائید )


من مطلب رو کامل خوندم دوست عزیز و قبل از شما هم بارها این چیزها رو شنیده بودم. شما اصلا به اشکال هایی که به استدلالتون وارد کردم پاسخ ندادید. دقت کنید شما قصد دارید بطور مطلق، سفر به گذشته رو رد کنید! من نیاز نیست سفر به گذشته رو اثبات کنم تا نشون بدم توضیحات شما صحیح نیست، همین که به اندازه یک نوک سوزن اشکال در صحبت های شما باشه کافی است تا استدلال شما باطل باشه. مخاطب من دیدگاه شما نیست (نظر شخصی و غیرعلمی من هم اینه که سفر به گذشته به احتمال بسیار بالا ممکن نیست)، مخاطب من صحبت های شماست. شما اگه با این ادعاها قصد داشتید توضیح بدید زمین گرد است، باز هم من با شما مخالفت می کردم.



2- از آن مهمتر مسئله جهان ناپایدار می باشد که در مورد آن توضیح دادم و اکنون یک سوال دیگر : چرا از آینده هنوز کسی به سراغمان نیامده است ؟

اصل جهان ناپایدار کاملا با Self-consistency پاسخ داده میشه. و درباره سوال بعدیتون پاسخ اینه که "نمی دونیم آیا کسی از آینده به حال سفر کرده یا نه" ، و حتی اگه فرض کنیم که هرگز نکرده (که فرضیه بسیار بزرگی است)، نمی تونیم نتیجه بگیریم که سفر به گذشته بطور مطلق غیر ممکن است.



3- بحث جهان های موازی خود یک تاپیک دیگری را می طلبد که در اینجا راجع به آن صحبت نمی کتیم این نتیجه گیری بعضی از دانشمندان است در اینکه بجز جهان ما جهان های دیگری نیز وجود دارد و این هم ربطی به سفر در زمان ندارد و من هم چنین چیزی را نگفتم منتها عده ای سعی می کنند برای دور زدن پارادوکس پدر بزرگ و پارادوکس هائی از این قبیل به جهان های موازی متوسل شوند که این نیز مشکل را حل نمی کند .


من قبول دارم عده ای این کار رو کردند، صحبت های شما برای رد کردن مطلق "امکان اثبات جهان های موازی" غیر قابل قبول بود (اتفاقا همین هفته مدارکی از وجودشون پیدا شد)، و همونطور که گفتم تنها راه پاسخ دادن این قضیه جهان های موازی نیست.




4 - دیگر این که بجز پارادوکس ها دلائل علمی هم وجود دارد که غیر ممکن بودن سفر به گذشته را رد می کند به عنوان مثال طبق نسبیت انیشتین فضا و زمان با هم هستند و هر سفری در زمان مکان را هم جابه می کند از این رو سفر به گذشته غیر ممکن است .

خب این شد یک موضوع علمی. موضوع رو باز کنید تا دربارش حرف بزنیم.



5- دیگر این که فرمودید : اصل Self-consistency توضیحاتی میده که در اونها نیازی به وجود دنیاهای موازی نیست و قضیه پارادوکس هم ... " بفرمائید اصل " "Self-consistency" چیست ؟
6- لطفا در مورد نتایج Seth Lloyd و این که کی هست و این نتایج چیست بیشنر نوضیح دهید ؟

وقتش رو ندارم دوست عزیز (اینجا انجمن آموزش نیست، پیش نیاز هایی برای بحث ها لازمه و اعضا هم نیازه در صورت نیاز خودشون تحقیق کنند، ولی با زبان ساده Self-consistency میگه هر چیزی که در گذر زمان تناقضی رو پدید بیاره، احتمالش 0 است)، با یک سرچ گوگل صدها مقاله پیدا می کنید که می تونید مطالعه کنید. در گذر زمان به این شکل توضیح می ده که هر اتفاقی که با سفر به زمان در گذشته می افته، در قدیم اتفاق افتاده. یعنی در "پارادوکس پدربزرگ" ، این شخص به گذشته رفته و پدربزرگ خودش رو نکشته تا تونسته نسلش به اونجا برسه، کشته شدن پدربزرگ واقعه ای است که نمی تونه اتفاق بیفته. یعنی شما قبل از سفر به زمان، اگه سفر ایشون به گذشته ممکن بوده شواهدی از سفر ایشون رو می تونید مشاهده کنید. مثلا من می بینم که پدربزرگم با من در بزرگ سالی عکسی گرفته در حالی که من کودک هستم، و این نشون میده من وقتی بزرگ میشم به گذشته سفر می کنم و میرم با پدربزرگم عکس می گیرم.

Seth Lloyd استاد دانشگاه MIT است که بر اساس Post selection کارهایی که مسافر زمان می تونه انجام بده (و نمی تونه) توضیحاتی داده. مطالعات بیشتر:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




7- موضوع دیگر این که اگر ماشین زمان ما را به گذشنه ببرد خود ماشین و ما و همه محیط ما هم به گذشته می روند در این صورت اگر به قبل از اختراع ماشین زمان برگردیم ماشین محو می شود و همچنین به قبل از تولد خودمان هم نمی توانیم برگردیم نا مثلا پدر بزرگ را قبل از تولد خودمان به قتل برسانیم همچنان که به گذشته مثلا کودکی خود می رویم ما به همان دوران کودکی با آن قد و هیکل و دانش و عقائد کودکیمان به گذشته می رویم و دانش امروزی خود را نمی توانیم ببریم همچنین کتاب و یاد داشت و.... هر آنچه در زمان حال وجود دارد و در گذشته وجود نداشنه به طور خلاصه هیچ چیز حتی ماشین زمان را هم که مال زمان حال است نمی توانیم به قبل از ساخته شدنش ببریم

این هم که تکرار صحبت های قبلی شماست. شما فرضیاتی درباره نحوه بسیار خاصی از سفر در زمان دارید که ما نمی دونیم لزوما به اون شکله یا خیر. شما هنوز به اصلی ترین انتقادی که به پارادوکس پدربزرگ وارده یعنی اینکه بطور علمی قابل بیان نیست پاسخ ندادید.



8-اثبات وجود دنیاهای موازی به این معنی است که ما بنوانیم یا خودمان یا وسائل آزمایش و نحقیق خودمان را از این جهان خارج کرده و به دنیای دیگری ببریم و این بقدری دوراز ذهن و نشدنی است که عملا نتیجه می گیریم اثبات آن حتی در آینده هم غیر ممکن است با این وجود من هرگز نگفنم دنیاهای موازی وجود ندارد بلکه گفنم اثبات وجود آن با آزمایش و.... غیر ممکن است هرچند تمام دانشمندان روی وجود دنیاهای موازی اتفاق نظر ندارند .

شما باید ادعای خودتون مبنی بر اینکه "اثبات وجود دنیاهای موازی با آزمایش غیر ممکن است" رو اثبات کنید. از توی هوا که نمیشه پروند فلان چیز غیر قابل اثبات است. عبارت صحیحی که باید بکار می بردید اینه " من در حال حاضر راهی برای اثبات این قضیه نمی توانم تصور کنم". دانشمندان درباره دنیاهای موازی اتفاق نظر ندارند، ولی اتفاق نظر دارند که اثبات وجودش غیر ممکن نیست چون هیچ کس هنوز نشون نداده غیر ممکن است.



9- یک حالت دیگر که می تواند در سفر به گذشته اتفاق بی افتد در(یک داسنان تخیلی عنوان شده است )مسئله دور است :
و آن این است که با سفر به گذشته همه چیز ( زمان و مکان و .... همه چیز )به گذشته بر می گردد و چرخه زمان از نو تکرار می شود تا به زمان آزمایش ماشین زمان می رسد و باز به گذشنه برمی گردیم و باز چرخه زمان و جهان در یک دور ابدی گرفتار می شود . ( اصل داسنان را سر فرصت کامل می نویسم )

داستان ننویسید اینجا انجمن Science fiction نیست و ما هم دنبال پیدا کردن یک مدل از سفر به زمان برای یک داستان و فیلم نیستیم.

Zeitgeist
25-05-2013, 23:15
سفر به گذشته شاید امکان پذیر بشه ولی به عقیده ی بسیاری، نفس اینکه شما تصمیم بگیرید به گذشته برید و چیزی رو تغییر بدید، درواقع قبلاً اتفاق افتاده و درنتیجه اگرچنانچه قرار باشه شما به گذشته برید و تغییری ایجاد کنید، در زمان حال هیچ تغییری مشاهده نخواهد شد، چون این کار شما در گذشته already انجام گشته و سفر شما از زمان حال به گذشته، چیزی رو در زمان حال تغییر نمیده.

برخی نظریات هم هستن که میگن تغییر دادن گذشته امکان پذیر نیست چون فردی که برای مثال از این لحظه به گذشته سفر کنه، به محض تصمیم گیری برای انجام عملی که منجر به تغییر گذشته میشه، کل مخروط زمانی آینده ی اون اتفاق، در لحظه تغییر میکنه و نتیجتاً فرد اصلاً به خاطر نخواهد آورد برای چی به گذشته اومده! بعد که دست از کارش بکشه، دوباره با توجه به بازگشت مخروط اتفاقات آینده ی اون لحظه، به حالت قبلی، یادش میاد و دوباره تصمیم میگیره برای انجامش و این یک loop بی پایان میشه...

برخی افراد نظریاتی دارن مبنی بر اینکه اگر چنانچه فردی به گذشته بره و تغییری ایجاد کنه، امتداد فضا-زمان زمان حال ما تغییری توش ایجاد نمیشه، بلکه با توجه به اینکه "تغییر گذشته" یک possibility جدید برای اون اتفاق بوده، یک شبه جهان جانبی (مثل یک افزونه بر فضا-زمان ما، یا شاید یک شبه جهان موازی)، برای اون اتفاق شکل میگیره و آینده ی اون اتفاق در اون جهان ادامه میابه...

برخی افراد، اصولاً این موضوع سفر به گذشته رو غیر ممکن دونسته و سفر در زمان رو بدون ایجاد اختلال عظیم در سیستم کلی فضا-زمان، غیرممکن میدونن...


درباره ی "سفر" به آینده هم درسته که یک فرد با افزایش سرعت، زمانش از دید ناظر زمینی کندتر میگذره ولی به هر حال اینچنین کاری، خودش زمان-بر هست و آنی انجام نمیشه؛ سفر در زمان به نظر بسیاری، چیزیه که در آن واحد انجام میشه و زمانی طول نمیکشه برای این جابجایی زمانی/مکانی.

در این باره، برخی نظرات برپایه ی نظریه ای که تمام زمان در همین لحظه هم اتفاق افتاده، هم اتفاق میفته، و هم اتفاق خواهد افتاد، میگن که میشه به گذشته و آینده سفر کرد و مشاهده ـشون کرد یا شاید بشه حتی تغییری ایجاد کرد...

برخی نظریات بر اینه که زمان حال، زمان اصلی هست و فردی که بخواد به زمانی در آینده بره، درواقع در یک void به پیش میره و تمام اجزای دیگر جهان رو در زمانی در گذشته، پشت سر میزاره و هیچی برای دیدن نداره در اون پوچی بی انتها...



به طور کلی نظریات و فرضیات برای این موضوع به تعداد افراد متفکر، متفاوتن! نظر شخصی کیلویی من اینه که سفر در زمان احتمالاً میسر نخواهد بود و یا اینکه تنها میشه به گذشته رفت و نظاره گر بود و تغییر امکانپذیر نیست.

باید منتظر تکامل یافتن بیشتر دید ما نسبت به جهان هم از لحاظ کلی و بزرگ، و هم از لحاظ کوچک و زیر-اتمی موند و تکنولوژی ها و دستآوردهای آینده رو دید تا بشه نظر داد...

gipsy2009
30-05-2013, 23:14
دوستان اینطور که معلومه بجای اینکه از علم در استدلال ها استفاده بشه بیشتر از استدلال شبه علمی استفاده میشه
ادم یاد اطلاعات فیلم سینمایی یا سریال های تخیلی میافته(the fringe) تا اطلاعات علمی

بهرحال از نظر علم کار نشدنی محسوب میشه حتی اگر بشه که سفر کرد اونم به گذشته! براساس تئوری اشوب در مکانیک کوانتوم هرگونه جرم و ایده که در حالات اولیه سیستم (یا جهان گذشته , حتی 1دقیقه پیش یا 1روز پیش هم حالت اولیه سیستم محسوب میشه)وارد بشه ,اونرو که بسیار به حالت اولیه وابستست دستخوش تغییر قرار میده.و سیستم اشوبناک رو که یک مجموعه ای از بینظمی هاست در کسری از ثانیه به بینهایت میل میده!!!!:n13:حتی یه جرم کوچک هم به گذشته بره نمودار مکان-زمان رو تغییر میده تو احتمالات این تغییر ناچیز صفر محسوب میشه اما عزیزم این فیزیکه!!این جرم حتی اگر کاری هم نکنه بازم در سیستم مداخله میشه مثلا شما اتفاقات رو تغییر نمیدین اما ایا اتمسفر جایی که توش ظاهر شدین هم تغییر نمیدین؟:n13:
این یعنی اگر یک چیزی بره به گذشته زمان حال با اجازتون یهو میره رو هوا.


بحث دیگه ای هم که مطرحه اینه که پس ذهن ما چجوری به خاطرات گذشته سفر میکنه یا اینده رو در یک توالی از بینهایت توالی پیش بینی میکنه(این دیگه میشه فلسفه و مطمئنا جوابی توش پیدا نمیکنی) گرچه این نکته واضحه که ذهن خاطراتو دستکاری نمیکنه و تنها قدرت مرور داره حالا اگه وارد شبه علم بشیم به نظرتون ایا میتونیم
ذهنو با یه تجربه (OBE) یا خروج روح یا ذهن از بدن به گذشته ببریم؟؟شاید بشه ولی همچنان قدرت تغییر نیست اما واضحه که ذهنو به گذشته نمیبریم ,تنها دامنه ناقصی از گذشته رو جلومون پدیدار میکنیم

خب اوقتی نمیتونیم گذشترو تغییر بدیم یا حس کنیم همون بهتر که بسمت کنابای تاریخ بریم تا ماشین زمان.


در مورد اینده و سفر به اون هم که اصلا نمیشه حرف زد از بس تناقضات و نظریه ها تو علوم مختلف زیاده اما تا این حد میتونم بگم که
اینده مشتقی از احتمالات لحظه ای ماست که خود احتمالات از هیچ نظمی پیروی نمیکنه یه الگوی کاملا نامشخص و پیچیده که مرتب در حال بسط یا انقباضه. و سفر به اینده ابدا امکان ناپذیر میشه وقتی که اینده ای وجود نداره یا وقتی بیشمار اینده وجود داره
حرف دوست خوبمون ZeitGeist هم جالب بود که میگه فرد با سفر به اینده به پوچی بی انتها میره یا سیاهی مطلق


دوستان بابت اینکه بجای گفتن سر سفر در زمان بجای ماشین زمان ببخشید , حرفا تو ذهنم تلنبار شده بود :n19:
و همچنین از شنیدن نظراتتون خوشحال میشم

Hamid2545
02-06-2013, 19:47
من مطلب رو کامل خوندم دوست عزیز و قبل از شما هم بارها این چیزها رو شنیده بودم. شما اصلا به اشکال هایی که به استدلالتون وارد کردم پاسخ ندادید. دقت کنید شما قصد دارید بطور مطلق، سفر به گذشته رو رد کنید! من نیاز نیست سفر به گذشته رو اثبات کنم تا نشون بدم توضیحات شما صحیح نیست، همین که به اندازه یک نوک سوزن اشکال در صحبت های شما باشه کافی است تا استدلال شما باطل باشه. مخاطب من دیدگاه شما نیست (نظر شخصی و غیرعلمی من هم اینه که سفر به گذشته به احتمال بسیار بالا ممکن نیست)، مخاطب من صحبت های شماست. شما اگه با این ادعاها قصد داشتید توضیح بدید زمین گرد است، باز هم من با شما مخالفت می کردم.



اصل جهان ناپایدار کاملا با Self-consistency پاسخ داده میشه. و درباره سوال بعدیتون پاسخ اینه که "نمی دونیم آیا کسی از آینده به حال سفر کرده یا نه" ، و حتی اگه فرض کنیم که هرگز نکرده (که فرضیه بسیار بزرگی است)، نمی تونیم نتیجه بگیریم که سفر به گذشته بطور مطلق غیر ممکن است.



من قبول دارم عده ای این کار رو کردند، صحبت های شما برای رد کردن مطلق "امکان اثبات جهان های موازی" غیر قابل قبول بود (اتفاقا همین هفته مدارکی از وجودشون پیدا شد)، و همونطور که گفتم تنها راه پاسخ دادن این قضیه جهان های موازی نیست.




خب این شد یک موضوع علمی. موضوع رو باز کنید تا دربارش حرف بزنیم.



وقتش رو ندارم دوست عزیز (اینجا انجمن آموزش نیست، پیش نیاز هایی برای بحث ها لازمه و اعضا هم نیازه در صورت نیاز خودشون تحقیق کنند، ولی با زبان ساده Self-consistency میگه هر چیزی که در گذر زمان تناقضی رو پدید بیاره، احتمالش 0 است)، با یک سرچ گوگل صدها مقاله پیدا می کنید که می تونید مطالعه کنید. در گذر زمان به این شکل توضیح می ده که هر اتفاقی که با سفر به زمان در گذشته می افته، در قدیم اتفاق افتاده. یعنی در "پارادوکس پدربزرگ" ، این شخص به گذشته رفته و پدربزرگ خودش رو نکشته تا تونسته نسلش به اونجا برسه، کشته شدن پدربزرگ واقعه ای است که نمی تونه اتفاق بیفته. یعنی شما قبل از سفر به زمان، اگه سفر ایشون به گذشته ممکن بوده شواهدی از سفر ایشون رو می تونید مشاهده کنید. مثلا من می بینم که پدربزرگم با من در بزرگ سالی عکسی گرفته در حالی که من کودک هستم، و این نشون میده من وقتی بزرگ میشم به گذشته سفر می کنم و میرم با پدربزرگم عکس می گیرم.

Seth Lloyd استاد دانشگاه MIT است که بر اساس Post selection کارهایی که مسافر زمان می تونه انجام بده (و نمی تونه) توضیحاتی داده. مطالعات بیشتر:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




این هم که تکرار صحبت های قبلی شماست. شما فرضیاتی درباره نحوه بسیار خاصی از سفر در زمان دارید که ما نمی دونیم لزوما به اون شکله یا خیر. شما هنوز به اصلی ترین انتقادی که به پارادوکس پدربزرگ وارده یعنی اینکه بطور علمی قابل بیان نیست پاسخ ندادید.



شما باید ادعای خودتون مبنی بر اینکه "اثبات وجود دنیاهای موازی با آزمایش غیر ممکن است" رو اثبات کنید. از توی هوا که نمیشه پروند فلان چیز غیر قابل اثبات است. عبارت صحیحی که باید بکار می بردید اینه " من در حال حاضر راهی برای اثبات این قضیه نمی توانم تصور کنم". دانشمندان درباره دنیاهای موازی اتفاق نظر ندارند، ولی اتفاق نظر دارند که اثبات وجودش غیر ممکن نیست چون هیچ کس هنوز نشون نداده غیر ممکن است.



داستان ننویسید اینجا انجمن Science fiction نیست و ما هم دنبال پیدا کردن یک مدل از سفر به زمان برای یک داستان و فیلم نیستیم.

1- تا آنجائی من پی بردم شما با روش استدلال من که بر اساس پارادوکس ها است مخالفید و این شیوه را علمی نمی دانید در توضیح باید بگویم که شاید این شیوه بر اساس تجربه و آزمایش نباشد ولی کاملا منطقی است.
مسائلی و جود دارد که خودش خودش را نقض می کند و بر اساس منطق قابل قبول نیست و در علوم گوناگون ( علوم تجربی تا ریاضی ) هم از این پارادوکس ها استفاده می شود مثلا در ریاضی برای اثبات یک گزاره باید با توجه به اصول و قضیه های ثابت شده آن گزاره یا قضیه را ثابت کنیم ولی برای یک رد کردن یک قضیه کافی است یک مثال بزنیم که آن را نقض کند . مثلا در مورد نجوم مسئله ای وجود دارد به نام "پارادوکس اولبرس" که توسط دانشمندی به نام اولبرس مطرح شد و بعدها جواب آن داده شد ولی کسی عنوان نکرد که پیش کشیدن بحث پارادوکس ها غیر منطقی و غیر علمی است . بلکه در پی پاسخ به پارادوکس مطرح شده برآمدن و خب موفق هم بودند .
روش آزمایش و مشاهده و تجربه و خطا البته مطمئن ترین روش در کار علوم تجربی است ولی قبل از آن یک مسئله نباید با بدهی ترین اصول و معیار های عقلی در تناقض باشد بنابراین بجای این که پاسخ دادن به پارادوکس ها را غیر علمی و غیر منطقی بدانیم و از روی آنها بسرعت رد شویم باید سعی کنیم برای پارادوکس ها هم جواب پیدا کنیم و البته همزمان به روش های دیگر هم بپردازیم .
2- البته که تنها راه پاسخ دادن به پارادوس پدر بزرگ جهان های موازی نیست(من هم هیچوقت این را نگفتم) ولی روش های دیگر(که توضیح مفصل را در پست دیگر می دهم ) هم علمی و منطقی نیست .
3- در مورد جهان های موازی و این که دقیقا منظور از آنها چیست و چگونه قابل اثبات هستند ( اگر خوب متوجه شده باشم و منظور فضای دیگر بجز این فضا که ما می بینیم باشد هنوز هم می گویم با عقل سلیم قابل تجسم و توجیه نیست ) اجازه بدهید مطالع و بررسی گسترده تری انجام دهم و بعد نظم را اعلام می کنم .
4- داستان های علمی تخیلی از چند نظر می توانند مفید باشند :
1) اولا بسیاری از داستانها که در زمان خودشان تخیلی بوده اند بعدها جنبه واقعیت بخود گرفته اند و این نتیجه آن بوده که مشوق دانشمندان و مخترعان در رسیدن به آنها می باشد . مانند بسیاری از داستان های ژول ورن
2) بسیاری هم جنبه واقعیت بخود نگرفته اند ولی ممکن است در آینده جنبه واقعیت بگیرد ممکن است هم هیچوقت به وقوع نپیوندد و از پایه غیر علمی باشد .
3) بحث ما بررسی داستان ها و فیلم های علمی تخیلی نیست ولی داستانی که می خواهم بنویسم مسائل و رویدادهائی را که در سفر به زمان پیش می آید بررسی می کند و بنابر این مربوط به همین تاپیک است .

Saeed Dz
02-06-2013, 20:03
Hamid2545 صحبتهای شما و روش بحثتون بر اساس روشهای فلسفی بوده و فاقد ارزش علمی هست دوست من. پیشنهاد میکنم مطالعه ای در رابطه با روش علمی تحقیق و بحث داشته باشید.

Hamid2545
02-06-2013, 22:40
راه های سفر در زمان

در اینجا می خواهیم راه های سفر در زمان را شرح دهیم ( ما در اینجا به رد و یا تایید این مقاله نمی پردازیم ) :
1- نیوتن به سفر در زمان اعتقاد نداشت زیرا زمان را مانند پیکانی می دانست که از چله کمان رها شده و بنابر این هیچگاه باز نمی گردد .
2- هاوکینگ هم نسبت به این که چون کسی از آینده نیامده سفر در زمان را غیر ممکن می دانست ولی نتوانست راهی عملی برای رد کردن سفر در زمان اراده دهد از این رو نظرش را عوض کرد و اعتقاد پیدا کرد سفر در زمان ممکن است ولی عملی نیست . با این حال او اعلام کرد باید قانونی در فیزیک وجود داشته باشد که سفر در زمان را ممکن می سازد .
3- معادلات انیشتین انواع زیادی از ماشین های زمان را مجاز می شمارد :
1) خم های بسته زمان مانند : بر طبق نظریات انیشتین با چیزی به نام "خم های بسته زمان مانند" وجود دارد که عبارت از مسیرهائی است که سفر در زمان را ممکن می سازد .
2) کرم چاله ها : نخستین ماشین زمان کرم چاله ها هستند که می توانند دو نقطه دو نقطه زمانی مختلف را به هم وصل کنند اگر ما بتوانیم در داخل کرم چاله وارد شویم شاید وارد زمان ( و همچنین مکان ) دیگری شویم و با خودمان قبل از رفتن دیدار کنیم
3) جهان های چرخنده : راه حل دیگر جهان های چرخنده به دور خود است در 1949 کورت گودال به نخستین راه حل معادلات انیشتین که شامل سفر در زمان می باشد دست یافت عمده تئوری او به این قرار است :
اگر جهان به طور خود بچرخد و شما با سرعت کافی پیرامون آن جهان حرکت کنید شاید خود را در گذشته ببینید و پیش از رفتن برسید .
4) استوانه های چرخنده : در سال 1936 بی وان استاکم پیش از راه حل گودال یک راه حل ارائه داد به این شرح :
اگر دور استوانه دوار و بی نهایت بلند راه بروید شاید پیش از رفتن برسید .
5) ریسمان های کیهانی غول آسا : راه حل دیگر توسط ریچارد گاردنر در سال 1991 به دست آمد که مبتنی بر ریسمان های غول آسای بازمانده از بیگ بنگ می باشد :
او فرض کرد که اگر دو ریسمان کیهانی بزرگ در آستانه برخورد باشند و شما در اطراف این ریسمان های برخورد کننده حرکت کنید در زمان به عقب می روید .
4- در مورد پارادوکس پدر بزرگ هم راه حل های زیر را ارائه می دهند :
1) ما به گذشته می رویم ولی همان تاریخ گذشته را تکرار می کنیم بنابر این گذشته دیت نخورده باقی می ماند در این حالت شما آزادی اراده ندارید .
2) اراده داریم و می توانیم کارهای جدید انجام دهیم ولی مجاز به انجام انجام اعمالی که پارادوکس ایجاد می کند نیستید مثلا در مثال پدر بزرگ موقع کشتن پدر بزرگ با اسلحه نیروی مرموزی مانع از چکاندن ماشه می شود .
3) جهان های موازی : جهان به دو جهان موازی تقسیم می شود در جهان اول پدر بزرگ کشته می شود ولی در جهان دیگر پدر بزرگ زنده می ماند .
5- در مورد روش های ذکر شده چند مشکل وجود دارد :
1) اولا عمر کرم چاله بسیار کوتاه است و به محض تشکیل فرو می پاشد ثانیا تابش درون کرم چاله آنقدر قوی است که شما را می کشد بنابراین زنده نمی مانید تا بتوانید به درون آن سفر کنید
2) در مورد ریسمان های برخورد کننده حلقه ای که از برخورد ریسمان ها تشکیل می شود و به شما اجازه می دهد یک بار دورش بچرخید و یک سال به عقب برگردید باید نیمی از جرم و انرژی یک کهکشان را دارا باشد .

کلیه مطالب گفته شده در این مقاله خلاصه ای است از مقاله منتشر شده در سایت BIG BANG که در سه قسمت تهیه شده است .

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Harvest_moon_majid
02-06-2013, 23:16
طبق نظریات تنها حفره ی یک سیاهچاله چاره سفر است.

تنها جایی که ممکنه مثله ماکارونی کش بیای ولی از اونطرفش خبر نداری سیاهچاله است.

اصلا درک ساهچاله سخته...حتی انیشتین هم اوایل اونو قبول نداشت...

اما یک نیرویی هست که بزرگ ترین نیروی جهان است (قدرتمند تر از ضد ماده - قوی تر از استرنجلر) که رشته کیهانیه و به نظریات دانشمندان وجود داره.

هیچگاه به انتها نمی رسد.
قطر آن قابل دیدن نیست.
بسیار سنگین است.

و موضوع "پارادوکس" یک چیز خیلی پیچیده است....

حتا استیون هاوکینگ هم میکه : اگر سفر در زمان وجود داشت آیندگان حتما به اینجا می آمدند."

از نظر علمی شاید نشه ولی نیروی های ماورایی (خدایی) همیشه وجود دارند.(ـخواب دیدن-سفر در خواب- اتفاقات عجیب)
تنها راه بعد از رسیدن به سیاهچاله یافتن حفره کرم موسوم به پل "انیشتین-روزن" و پس از آن رفتن به داخل آن است)

و همیشه نیرویی قدرتمند تر از نیروی قدرتمند هست.
ضد ماده و سیاهچاله همه قدرتمند است.

+++و اما نظریه Big Bang یک نظریه است و بس... بیشتر آتییست ها اونو قبول دارن (چون میگن خدا نیست) ولی به نظر من اگر بیگ بنگ بوده قبلش بیگ بنگ های زیادی بوده چون خدا ازلی بوده و بسوووووووووو یک نظریه بسیار بزرگ.

+همه از تجربیات خودم بود+
م.ن.ح.خ

Saeed Dz
02-06-2013, 23:30
+++و اما نظریه Big Bang یک نظریه است و بس... بیشتر آتییست ها اونو قبول دارن (چون میگن خدا نیست) ولی به نظر من اگر بیگ بنگ بوده قبلش بیگ بنگ های زیادی بوده چون خدا ازلی بوده و بسوووووووووو یک نظریه بسیار بزرگ.

+همه از تجربیات خودم بود+
م.ن.ح.خ
میتونید بیشتر توضیح بدید؟

در مورد سیاهچاله هم مطمئن هستید؟ کرم چاله احتمالن منظورتون نبوده؟!

shabe.saket
02-06-2013, 23:34
دوست عزیز یه کم علمی تر حرف بزنید لطفآ
رشته های کیهانی نیرو نیستند
اصولآ چندان کاربردی هم توی این مباحث ندارند

بیگ بنگ هم مورد قبول اکثریت جامعه علمی ه تا الان
چندان ربطی به عقاید نداره.....

Harvest_moon_majid
03-06-2013, 15:35
میتونید بیشتر توضیح بدید؟

در مورد سیاهچاله هم مطمئن هستید؟ کرم چاله احتمالن منظورتون نبوده؟!


کرم چاله... حفره کرم.... (همه اینا یک مشت اصطلاحاتن و زیادن)

همشون یکی هستن.

اما ما می دونیم وقتی می ریم داخل سیاهچاله ----- زمان برای ما زمان معمولی----- و برای فردی در آن سوی زمان یک زمان دیگر است...



دوست عزیز یه کم علمی تر حرف بزنید لطفآ
رشته های کیهانی نیرو نیستند
اصولآ چندان کاربردی هم توی این مباحث ندارند

بیگ بنگ هم مورد قبول اکثریت جامعه علمی ه تا الان
چندان ربطی به عقاید نداره.....


رشته کیهان طبق نظریات می تونه بزرگ ترین قدرت مطلق در جهان فانی باشه .... که می تونه حفره کرم رو باز نگه داره...
(البته یک نظریه است)


درسته... کاملا درسته اما هیچکس تا به حال اونطرف سیاهچاله نرفته که ببینه چه خبره؟

.
.
.
نه واقعا چه خبر؟
طبق اصول انیشتین-روزن فضا اونقدر تو سیاهچاله کش میاد که قطعه ای از آن کنده می شه و به یک جای دیگه مرتبط میشه.

(شاید جهانی دیگر!)

----------------------------------------------------------------
اصلا تمام اینا به کنار "تشریح پارادوکس"

پارادوکس

پاردوکس خطای محض, وجود دارد یا ندارد,رخ می دهد اما صحیح نیست!


مثال:فردی به شما میگوید ((من همیشه دروغ می گویم))

جوابش آیا :
بله.
یا
نه؟
--------
بله.
نه.
---------
هیچکدام صحیح نیست !

او نمی تواند حقیقت را بگوید زیرا همواره باید دروغ بگوید
از طرفی نمی تواند دروغ بگوید زیرا در این صورت همواره باید حقیقت را بگوید (پیچیده-نیاز به وقت برای تحلیل)

پارادوکس قاتل مامان بزرگ :

شما به زمان برمی گردید ولی سفینه یتان اشتباها روی مامان بزرگتان می افتد!
پس در اینصورت شما بدنیا نیامدید...پدر و مادرتان.... و خواهر و برادرتان...!

1- اولین عقیده (تغییر نا ممکن است)
اما نتیجه:شما بدنیا اومدید و در گذشته نمی توانید چیزی را تغییر دهید.... و مادر بزرگ شما نمی میرد و شاید در بیمارستان بستری شود..
2- جهان های گوناگون
به چیزی عقیده دارند دانشمندان به نام "جهان های گوناگون"




برای درک نظریه جهان های گوناگون به نظریه ی "ارنست شرودیگنر "1926 مراجعه کنید.


+تجربیات خودم + کتاب "سفر با ماشین زمان" نوشته هیزل ریچاردسون

Saeed Dz
03-06-2013, 16:16
کرم چاله... حفره کرم.... (همه اینا یک مشت اصطلاحاتن و زیادن)

همشون یکی هستن.

اما ما می دونیم وقتی می ریم داخل سیاهچاله ----- زمان برای ما زمان معمولی----- و برای فردی در آن سوی زمان یک زمان دیگر است...

خیر متفاوت هستن، سیاهچاله خروجی نداره. در مورد توضیحات قبلیتون هم لطفن بیشتر توضیح بدید.


+++و اما نظریه Big Bang یک نظریه است و بس... بیشتر آتییست ها اونو قبول دارن (چون میگن خدا نیست) ولی به نظر من اگر بیگ بنگ بوده قبلش بیگ بنگ های زیادی بوده چون خدا ازلی بوده و بسوووووووووو یک نظریه بسیار بزرگ.

Harvest_moon_majid
03-06-2013, 16:26
من نمی دونستم متفاوت هستند.

shabe.saket
03-06-2013, 16:33
بنظرم شما میخواید نظر پاپلاوسکی رو توضیح بدید
میخواهید نظریه جهانهای تو در تو رو بیان کنید؟

+
اینکه میگید تجربه خودم یعنی چی؟

Saeed Dz
03-06-2013, 16:34
من نمی دونستم متفاوت هستند.
خب حالا میدونید. :دی

+++و اما نظریه Big Bang یک نظریه است و بس... بیشتر آتییست ها اونو قبول دارن (چون میگن خدا نیست) ولی به نظر من اگر بیگ بنگ بوده قبلش بیگ بنگ های زیادی بوده چون خدا ازلی بوده و بسوووووووووو یک نظریه بسیار بزرگ. در مورد این جملتون نمیخواید بیشتر توضیح بدید؟

shabe.saket
03-06-2013, 16:37
خیر متفاوت هستن، سیاهچاله خروجی نداره. در مورد توضیحات قبلیتون هم لطفن بیشتر توضیح بدید.

سعید جان قطعی نیست که سیاهچاله دارای خروجی نباشه
نمیشه زیاد به این حرف که سیاهچاله دارای خروجی هست خرده گرفت

Saeed Dz
03-06-2013, 19:55
سعید جان قطعی نیست که سیاهچاله دارای خروجی نباشه
نمیشه زیاد به این حرف که سیاهچاله دارای خروجی هست خرده گرفت
فرض به اینه و برای همین هم اسامی و انواع مختلفی برای سیاهچاله ها در نظر گرفته میشه.

gipsy2009
07-06-2013, 21:55
سعید جان قطعی نیست که سیاهچاله دارای خروجی نباشه
نمیشه زیاد به این حرف که سیاهچاله دارای خروجی هست خرده گرفت


NEW SCIENTIST
Feb پارسال یه مقاله خفن درباره سیاه چاله ها و انواع و کارایی و نظریات دربارش منتشر کرد که بحث خروجی و سفر در زمان هم شاملش میشد

پیدا کردم بعد ترجمه یا اینجا میزارم یا تاپیک جدا ,به احتمال قطعی به بیشتر سوالات و حرف ها جواب میده

gipsy2009
09-06-2013, 17:27
یه خبر خوب,مثل اینکه درباره سفر درزمان و ماشین زمان 4شنبه ساعت 10:30 شب من و تو برنامه داره

gipsy2009
09-06-2013, 17:29
این مستندایی علمی که من و تو پخش میکنه و اکثرا ساخت اروپا هست رو نمیدونم.ولی تو امریکا ساعتی 60 دلار برای انلاین دیدن مستندای علمی باید پرداخت کنین.راستی این برنامه که میگم مجریش همونی هست که نظریه ریسمان ها رو کشف کرده

Hamid2545
10-06-2013, 09:50
یه خبر خوب,مثل اینکه درباره سفر درزمان و ماشین زمان 4شنبه ساعت 10:30 شب من و تو برنامه داره

لطف کنید این خبرها را همراه با تاریخ دقیق پخش برنامه( که فکر کنم در این مورد چهارشنبه 22 خرداد 1392 می باشد) اعلام کنید تا خوانندگان بدانند هنوز برنامه پخش نشده یا پخش شده و تاریخ آن گذشته و دنبال نکنند .

gipsy2009
11-06-2013, 01:12
NEW SCIENTIST
Feb پارسال یه مقاله خفن درباره سیاه چاله ها و انواع و کارایی و نظریات دربارش منتشر کرد که بحث خروجی و سفر در زمان هم شاملش میشد

پیدا کردم بعد ترجمه یا اینجا میزارم یا تاپیک جدا ,به احتمال قطعی به بیشتر سوالات و حرف ها جواب میده


دوستان واقعا شرمنده.من تا همین 1ساعت پیش داشتم تو انباری ارشیو N-Sci رو زیر ورو میکردم حتا چاپای 2011 هم دیدم ولی اون مطلب
در مورد سیاهچاله ها پیدا نشد که نشد .واقعا شرمنده.خودمم الان عصبانیم چون مقاله خیلی جامعی بود و الان غیب شده!!
با اینحال اون مطلب که قرار بود بزارم بعد 1سال تاریخ مصرفش حتما گذشته!برای همین سعی میکنم مقالات سیاه چاله ای امسال رو پیدا کنم و بعد ترجمه بزارم.بازم ببخشید

اما تا اونجایی که یادم میاد چند نوع سیاهچاله داریم :ثابت-چرخشی(مغناتیسی و الکترومغناتیسی یا یه چیز تو همین مایه ها)که از این 3تا
2تای اولی ثابت شده و سیاهچال نوع سوم که گفتم فقط تو تئوریات هست.

P.S:اولین کتاب استیون هاوکینگ که به اسم جهان در پوست گردو به فارسی چاپ شده.کلا در مورد زمان صحبت کرده (دیدگاه نیوتنی مکان-زمان و نسبیت و ....)چیزای خوبی گفته فقط یه ذره قدیمی هستش(10-15سال از چاپش میگذره فکر کنم:n09:)

Saeed Dz
11-06-2013, 11:31
البته به نظرم ترجمه های فارسیش آنچنان که باید مناسب نبودن و حتی من در مواردی دیدم اونقدر غلط اینکار انجام شده که خواننده نه تنها گیج میشه بلکه هیچی هم متوجه نمیشه. توضیحاتی که در این کتاب هستش مناسب و قابل قبوله.

amin666
11-06-2013, 14:23
ببینید دوستان در مورد سفر به زمان دو جنبه رو باید در نظر گرفت.یکی اینکه تئوری چی می گه.یکی هم اینکه برای ما چگونه است؟الان دوستانی که با فیزیک سر و کار دارن می دونند این دو تا کاملا با هم فرق دارند.یعنی خیلی از اصول دنیای کوانتوم برای ما که مقیاس ماکروسکوپیک حساب می شیم کاملا متفاوته.مثالهای زیادی می شه زد.مثلا همین wave-particle duality که مثلا برای الکترون موجود داره و ازمایشهای عجیب شکاف یانگ و ... .ولی خب چون الکترون اونطور رفتار می کنه دلیلی نداره به ما هم ارتباط پیدا کنه! :دی

در مورد سفر در زمان هم تا حدودی اینگونست.اگه کرم چاله رو در نظر بگیریم که شاید یه جورایی محتملترین و منطقی ترین شکل سفر در زمان باشه باز هم برای ما غیر ممکنه.جدای انر÷ی فوق العاده زیادی که لازمه برای تشکیلش که ما بعیده بتونیم تامین کنیم در صورت ایجاد یک کرم چاله ما نمی تونیم بریم توش!چون فوق العاده بی ثباته و کلا با ماده ابنترکت می کنه و از بین می ره.ما هم احتمالا از بین می ریم.تازه خود هاوکینگ هم می گه حتی اگه ماده با چگالی انرژی منفی هم داشته باشیم باز هم بی ثباته.(این رو تو یه مقاله خوندم جند ماه پیش).پش حالا گیریم که از نظر تئوری هم برای ذراتی قابل انجام باشخ سفر از طریق کرم چاله.خب به ما چه.ما که نمی تونیم استفاده کنیم!

در مور دسرعت نور هم باز حتی اگه بر فرض محال انرزی رو تامین کنیم باز محدودیتهای زیادی داریم.چون به یه درصدی از سرعت نور برسیم ماده می پاشه از هم.حالا می خواد خود ادم باشه یا سفینه یا هر چی

اگه فقط تئوری رو بخوایم بحث کنیم پارادوکس پدر بزرگ انقدرا هم تحلیل آبکی نداره!یه فیزیکدان نمی تونه همچین تحلیلهای به اصطلاح "دوزاری" بده! تا اونجا که یادمه یکی از چیزایی که گفتن برای حل این پارادوکس اینه که خود فرایند سفر در زمان در جهان موازی انجام می شه.یعنی اگه شما بر فرض به عقب بر گردید در جهان موازی به عقب بر گشتید و اتفاقات اونور رو می تونید عوض کنید.یعنی اگه پدربزرگتون رو بکشید شما در اون دنیا بوجود نمیاید.نه در این دنیا.حالا اینکه وقعا مرز دنیاهای موازی چیه و ایا اصولا می شه از یه جهان به جهان دیگه رفت و ... خودش ابهام داره و ما نمی دونیم اصلا می شه یا نه. هر چند در ظاهر بعید به نظر برسه.ولی اتقدر عجایب تو این دنیا هست این توش گمه! ولی اون تفاسیری که می گه نمی تونیم کاری کنیم که تناقض باشه یا اگه پدربزرگ رو بکشیم یه جهان دیگه بوجود میاد و... فکر نمی کنم از یه فیزیکدان بر بیاد! جهانهای دیگه در صورت وجود همین الان هم هستند.نه که ما یه کار کنیم بوجود بیان!

راستی در مورد مستند manoto کدوم مجری رو می گین که نظریه پرداز ریسمانهاست؟! نظریه پرداز ریسمانها ادوارد ویتن بود که سال 1950 این نظریه رو داد.فکر نینم کنم الان زنده باشه اصلا! :دی

gipsy2009
11-06-2013, 17:27
من درباره قضیه پدربزرگ زیاد مطالعه نداشتم ولی اینطور فکر میکنم که اگر سفری به گذشته بشه شما به عنوان یک ناظر هستین نه بیشتر.یه جا از باب کوانتوم درباره وقایع نوشته بود که

The Observer affects the Observed,At Each Step Creating New Universes,New Possibilities.

و این باعث میشه وارد یه گذشته کپی برداری شده یا مجزا از اصل برده بشید


Accidents Happen.But in A Quantum Universe There Are No Such Things As Accidents,Only Possibilities and Probabilities Are Folded Into Existence By Perception.

و یه جا دیگه که نوشته شده بود:

Even as i think these words for the First Time.the ME who is my Future Self is Remembering me Thinking these words for the first time:n13:

پس میشه گفت که خط زمان اینده.حال و گذشته رو در هم درگیر کرده
اما سوال اینه که این خط تا چه حد به سمت گذشته ادامه پیدا میکنه و میره.
-----------------
من فکر میکنم مرز دنیاهای موازی با دنیایی که ما درش هستیم شکافی هست بین چیزی که ممکن بود باشه با چیزی که درحال حاضر هست البته از دید ما تو دنیای خودمون,ولی از دید ما تو دنیای موازی دیگه این قضیه برعکس میشه حتما.



اگه پدربزرگتون رو بکشید شما در اون دنیا بوجود نمیاید .....

نمیدونم ولی اگه بشه تغییری ایجاد کرد نتیجش فکر کنم بوجود اومدن یک جهان کوانتومی جدید باشه با possibility های جدید
مثل بعضی معادله ها که جواب اضافه می دن
----------------
شما گفتی که حتی جرم منفی هم نمیتونه از کرم چاله بدون از بین رفتن عبور کنه.به نظر شما از لحاظ تئوریک اگر چگالی انرژی بی نهایت منفی باشه چی میشه اونوقت؟
یه چیزه دیگه هم اینکه اگر تو سیاهچاله جرم ما از هم بپاشه بعد ازونور که دراومدیم در شرایط مناسب میشه Reassemble شد؟
--------------
راستی اون مجریه یه فیزیکدان ژاپنی هست .من همیشه فکر میکردم اون ریسمان ها رو نظریه پردازی کرده.ممنون که منو از اشتباه دراوردی.
---------------
در اخر اگر تمام این نظریات هم راه حلی واسش پیدا شه براساس نظریه اشوب ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])حتی اگر بعنوان observer هم سفر کنیم
سیستم در کسری از ثانیه به بینظمی مطلق میل پیدا میکنه.یعنی همه چیز میشه اش رشته!!

P.S:دوستان سوال من اینه که اگر نمودار فضا زمان انحنای بیشتری پیدا کنه زمان با سرعت بیشتری میگذره؟اگر که دو بردار منطبق بشن
چی؟(چون تو سیاه چاله با هم یکی میشن)

amin666
12-06-2013, 01:11
من نمی دونم اصل این متن انگلیسی چی بوده و حول چه موضوع خاصی بحث می کرده.ولی قسمت اولش که مربوط به بحث ناظر و اثر ناظر هست یه بحث کلی در کوانتوم فیزیک هست.حتی در مورد اصل عدم قطعیت یا رفتار موج-ذره ای الکترون در ازمایش یانگ و ازمایشهای دیگه اینطور استنباط می شه که ناظر (یعنی چشم ما) می تونه در نتیجه ازمایش تاثیر بذاره.یعنی مثلا اگه ما الکترون رو نگاه کنیم رفتار ذره ای می کنه و اگه نکنیم رفتار موجی/یا در مورد ازمایش ذهنی عدم قطعیت ما اگه بخوایم الکترون رو ببینیم داخل اتم باید به ناچار یک فوتون بهش بتابونیم که این فوتون یک فرکانس و معادل اون یک انرژی داره که اگه فوتون ما فرکانس یا معادلش ارژیش زیاد باشه در واقع تکانه الکترون رو زیاد می کنه و انرژی جنبشی الکترون زیاد می شه و وقتی به ما می رسه اون الکترون مسیرش مسیر فبلی وقابل پیش بینی نیست و اگه انرژی فوتون ما کم باشه که در اثر برخورد با الکترون تکانه خودش تغییر زیادی می کنه و باز ما نمی تونیم در برگشت مکان دقیق الکترون رو پیش بینی کنیم.پس یه بحث کلی و مهم تو کوانتوم هست این ناظر و اثرش.از این که بگذریم تفاسیر دنیاهای چند گانه و کلا مباحث کوانتومی واقعا خیلی خیلی پیچیده اند و خیلیهاش هم در حد یک نظریه است و شاید به این زودی ها هم به اثبات نرسه.انقدر عجیب و غریبند که امثال ما اصلا نمی تونه نظری در موردشون بده! اینکه ما هر کاری می کنیم یه دنیای جدید خلق می شه فکر نمی کنم منظور یه دنیایی مثل دنیای ما باشه.کلا کوانتوم یه جورایی با فلسفه گره خورده و بعضی وقتها خود دانشمندا هم گیج می شن!


ببین اینکه ما می گیم بی نهایت دنیای موازی وجود داره اصلا از کجا اومده؟یکی ازسوالاتی که باعث این نظریه شد این بود که مثلا ما وقتی یک تاس رو میندازیم و عدد مثلا 6 میاد سوال پیش میاد که چرا 2 یا 3 یا ... نیومد؟خب سواله دیگه.باید جواب داده شه! یکی از نظریات می تونه این باشه که در واقع وقتی شما تاس رو میندازین هم هاعداد 1 تا 6 میان.ولی در جهانهای دیگه.شما در جهان خودتون 2 رو می بینید.حالا اینکه جهانهای دیگه کم و کیفشون چه جوریه و با جهان ما چجوری در ارتباطن و ... من دقیق چیزی زیادی در بارش نخوندم.خیلی بحثهای پیچیده و عجیبی داره که مغز ادم بعضی وقتا بخواد سطحی نگاه کنه شبیه داستان بچه کوچولوها می مونه! واسه همینه ورنر هایزنبرگ می گه :"در این دنیا حقایقی وجود دارد که انقدر جدی هستند که فقط می توان در مورد انها جک گفت!" واقعا دنیای کوانتوم با اون چیزی که ما درک کردیم از جهان زمین تا اسمون فرق داره

در مورد انرژی منفی من نظر هاوکینگ رو گفتم که تو یه مقاله بود.اصلش رو ندارم الان.فکر کنم تو scientific american magazine بود.کلا رد کرده بود سفر در زمان با کرم چاله رو

در مورد منحنی فضا-زمان فکر کنم منظورت کند شدن زمانه.چون فضا-زمان فقط زمان رو کند می کنه.من نشنیدم تند کنه! هر چی جادبه بیشتر باشه و در نتیجه انحنا بیشتر بشه زمان هم کند تر می شه.مثل سیاهچاله که در مرکزش حجم به صفر میل می کنه و زمان صفر می شه.البته ساهچاله از نظر کوانتومی یک singularity ه و بحثش پیچیده تره.همونطور که خود بیگ بنگ یه سینگولاریتیه

amin666
12-06-2013, 16:25
اهان راستی یادم رفت بگم اون مجریه فکر می کنم میچیو کاکو باشه.البته ندیدمش من.ولی اگه می گید ژاپنیه به احتمال زیاد خودشه.چون تو برنامه های مستند دیگه من و تو هم دیدمش و فیزیکدان بزرگیه.فیزیکدان نظریه فکر می کنم و یه جورایی کوانتوم کاره.کلا چون برنامه های مستند زیادی اجرا کرده معروفم هست.از نظر علمی هم سطح بالایی داره و یه دانشمند بزرگه

Harvest_moon_majid
12-06-2013, 21:17
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نوشته شده توسط amin666 [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اگه پدربزرگتون رو بکشید شما در اون دنیا بوجود نمیاید .....

سلام

نه , شما بوجود اومدین و دیگه ممکن نیست از بین برید.

gipsy2009
12-06-2013, 23:12
عجب برنامه تقریبا توپی از اب دراومده بود!!
اخرش نتیجه گرفت که یه سفینه رو تو پادماده میکنن بعد پادماده رو وارد سیاهچاله میکنن و درزمان مناسب سفینه از پادماده میره بیرون و
از کرمچاله عبور میکنه.اما نکته اینجاست که مگه پادماده و ماده در برخورد به هم از بین نمیرن و انرژی زیاد ازاد نمیکنن؟؟

خوبیش اینه که برنامش علمی بود.و در صحبتاش حرفی از فلسفیات نشد

amin666
13-06-2013, 01:41
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نوشته شده توسط amin666 [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اگه پدربزرگتون رو بکشید شما در اون دنیا بوجود نمیاید .....

سلام

نه , شما بوجود اومدین و دیگه ممکن نیست از بین برید.

جان؟منظورتون رو متوجه نشدم دقیقا.من منظورم این بود که شما در دنیای دیگه ای مثلا به 100 سال پیش بر می گردید و بحث time-line های متفاوت و ... پیش میاد.در واقع شما تو اون time-line جهان موازی اصلا بوجود نیومدید تو 100 سال پیش که بخواید بمیرید.اونجا صد سال دیگه شما به دنیا نخواهید امد.البته اینا همش نظریه است و زاییده ذهنه خلاق انسانه!لزومی نداره واقعیت هم اینطور باشه




عجب برنامه تقریبا توپی از اب دراومده بود!!
اخرش نتیجه گرفت که یه سفینه رو تو پادماده میکنن بعد پادماده رو وارد سیاهچاله میکنن و درزمان مناسب سفینه از پادماده میره بیرون و
از کرمچاله عبور میکنه.اما نکته اینجاست که مگه پادماده و ماده در برخورد به هم از بین نمیرن و انرژی زیاد ازاد نمیکنن؟؟

خوبیش اینه که برنامش علمی بود.و در صحبتاش حرفی از فلسفیات نشد

اصلا یادم نبود ببینم.تکرارش رو می دونی کی هست؟

این چیزایی که گفتی یه جورایی عملیات انتحاریه!من که عمرا همچین ریسکی نمی کنم.تا چند وقت پیش که او ازمایشگاه جون خودشون رو در اوردن فقط چند دقیقه تونستن یک پاد هیدروژن رو با میدانهای مغناطیسی خفن نگه دارن.سفینه که جای خود! البته اینم یه راهیه.شاید بشه.ولی یه کم به نظرم به درد فیلمهای sci-fi می خوره تا واقعیت!

gipsy2009
13-06-2013, 02:30
جان؟منظورتون رو متوجه نشدم دقیقا.من منظورم این بود که شما در دنیای دیگه ای مثلا به 100 سال پیش بر می گردید و بحث time-line های متفاوت و ... پیش میاد.در واقع شما تو اون time-line جهان موازی اصلا بوجود نیومدید تو 100 سال پیش که بخواید بمیرید.اونجا صد سال دیگه شما به دنیا نخواهید امد.البته اینا همش نظریه است و زاییده ذهنه خلاق انسانه!لزومی نداره واقعیت هم اینطور باشه





اصلا یادم نبود ببینم.تکرارش رو می دونی کی هست؟

این چیزایی که گفتی یه جورایی عملیات انتحاریه!من که عمرا همچین ریسکی نمی کنم.تا چند وقت پیش که او ازمایشگاه جون خودشون رو در اوردن فقط چند دقیقه تونستن یک پاد هیدروژن رو با میدانهای مغناطیسی خفن نگه دارن.سفینه که جای خود! البته اینم یه راهیه.شاید بشه.ولی یه کم به نظرم به درد فیلمهای sci-fi می خوره تا واقعیت!

هه اره همونطوری که خودشم میگه تو برنامه مخاطبش طرفداران داستان های علمی تخیلی هستند نه ما !!!
احتمالا خواسته با این جریان پاد ماده یه 100سالی سرکارشون بزاره تا اینا هم از کلشون بیفته کوتاه بیان:n08:

اگه میخوای تکرارشو ببینی طرفای صبح یاید نشون بده فکر کنم

Hamid2545
14-06-2013, 11:01
یه خبر خوب,مثل اینکه درباره سفر درزمان و ماشین زمان 4شنبه ساعت 10:30 شب من و تو برنامه داره

دست شما درد نکند خیلی ممنون من برنامه را سر موعد ظبط کردم و فردا دیدم خیلی جالب بود ولی به نظر من غیر واقعی می آمد یا حداقل می شود گفت غیر عملی در هر صورت تکرار برنامه فردا پنج شنبه بیست و سوم خرداد ساعت 11 بود .

V E S T A
26-11-2013, 20:44
عبارت سفر در زمان هر کسی را به تفکر خلاقانه درباره‌ی معنای واقعیِ گذر به بُعد چهارم وادار می‌کند. اما مسلماً برای سفر در میان سال‌ها به ماشین زمان یا کرمچاله‌ای خیالی نیاز ندارید. شاید شما هم متوجه شده باشید که همه‌ی ما مدام در حال سفر در زمان هستیم! زمان، در ابتدایی‌ترین سطح خود، آهنگ تغییرات در عالم است؛ چه دوست داشته باشید چه نه، ما هم مدام دچار این تغییریم. ما پیر می‌شویم، سیاره‌ها به دور خورشید می‌گردند، و چیزها خراب می‌شوند.

ما گذر زمان را به ثانیه، دقیقه، ساعت … و سال می‌سنجیم. اما این به آن معنا نیست که زمان با آهنگی ثابت جریان دارد. درست همان‌طور که آب رود، بسته به گشادی و باریکی راه‌آب، ممکن است جریانی سیل‌آسا یا آهسته داشته باشد، زمان هم در مکان‌های متفاوت آهنگ‌های گوناگون دارد. به بیان دیگر، گذر زمان نسبی است.

اما چه‌چیز موجب این اُفت‌وخیز در مسیر سفر یک‌طرفه‌ی ما «ز گهواره تا گور» می‌شود؟ همه‌چیز مربوط به رابطه‌ی میان زمان و فضاست. نوع آدم در سه بُعد فضاییِ طول، عرض، و عمق (یا ارتفاع) سرخوشانه زندگی می‌کند. زمانْ بُعد مهم چهارم است که به این مجموعه می‌پیوندد. زمان نمی‌تواند بدون فضا وجود داشته باشد، و فضا نمی‌تواند بدون زمان وجود داشته باشد. هر دو آن‌ها به‌صورت یک واحد، به نام پیوستار فضا-زمان، وجود دارند. هر رویدادی که در عالم رخ بدهد، باید فضا و زمان را یکسان درگیر کند.

در این مقاله، به زندگی واقعی نگاهی می‌اندازیم، به روش‌های هرروزه‌ی سفر در زمان در عالم خودمان، و همچنین به برخی از روش‌های بعید گشت‌وگذار در میان بُعد چهارم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

«سفر در زمان» واقعی در عمل
سفر به آینده

اگر می‌خواهید کمی سریع‌تر از دیگران در میان سال‌ها جلو بروید، باید از فضا-زمان بهره بگیرید. ماهواره‌های مکان‌یاب جهانی (GPS) هر روز این کار را می‌کنند و روزانه یک‌سومِ یک‌میلیاردم یک ثانیه جلو می‌افتند! زمان در مدار زمین با آهنگی سریع‌تر می‌گذرد زیرا ماهواره‌ها آن‌جا از مرکز جرم زمین دورترند. این‌جا روی سطح زمین، جرم سیاره بر زمان فشار وارد می‌کند و آن را به میزانی بسیار اندک کُند می‌کند.

این پدیده را اتسّاع گرانشی زمان می‌نامیم. براساس نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین، گرانشْ انحنایی در ساختار فضا-زمان است و اخترشناسان همواره هنگامی شاهد این پدیده‌اند که نورِ گذرنده از کنار جسمی به‌قدر کافی پُرجرم را بررسی می‌کنند. به‌ویژه مثلاً ستاره‌های عظیم موجب می‌شوند پرتوهای مستقیم نوری که از کنارشان می‌گذرند به منحنی تبدیل شوند. به این پدیده اثر هم‌گرایی گرانشی می‌گوییم.

این چه ربطی به زمان دارد؟

به یاد داشته باشید که هر رویدادی که در عالم رخ بدهد، باید فضا و زمان را یکسان درگیر کند. گرانش فقط فضا را منحنی نمی‌کند؛ بلکه زمان را نیز به هم می‌ریزد.
تغییرات ناچیز در گذر زمان را نمی‌توان متوجه شد، ولی جسمی به‌قدر کافی پُرجرمْ تفاوت عظیمی ایجاد می‌کند؛ جسمی مانند سیاهچاله‌ی اَبَرپُرجرمِ قوس A در مرکز کهکشان خودمان. در این جسم، جرمی معادل ۴ میلیون برابر خورشید در تک‌نقطه‌ای بی‌نهایت چگال، موسوم به تَکینِگی (singularity)، جمع شده است. اگر بتوانید – بدون سقوط به درون این سیاهچاله – مدتی دورش بگردید، متوجه می‌شوید که آهنگ گذر زمان آن‌جا نصف زمین است. به بیان دیگر، اگر سفری پنج‌ساله به دور آن سیاهچاله داشته باشید، روی زمین یک دهه‌ی کامل سپری می‌شود.

سرعت ما هم در آهنگی که از گذر زمان تجربه می‌کنیم نقش مهمی دارد. هرچه به سرعتی که آن را سرعت ردنشدنی کیهانی می‌شناسیم – یعنی سرعت نور – نزدیک‌تر شویم، گذر زمان برای‌مان کندتر می‌شود. مثلاً عقربه‌های ساعتی درون قطاری سریع‌السیر بسیار آهسته‌تر از عقربه‌های ساعتی ساکن حرکت می‌کنند. البته مسافر قطار متوجه این تفاوت نمی‌شود، ولی در انتهای سفر می‌توان فهمید که ساعتِ سوار قطار یک‌میلیاردم یک ثانیه از ساعت ساکن عقب افتاده است! اگر چنین قطاری بتواند به ۹۹/۹۹۹ درصد سرعت نور برسد، به ازای هر ۲۲۳ سال در ایستگاه قطار، برای مسافران قطار فقط یک سال طی خواهد شد. در حقیقت، این قطار فرضی به آینده سفر کرده است. اما گذشته چی؟ آیا تُندروترین فضاپیماهای قابل‌تصور می‌توانند زمان را به عقب بازگردانند؟


ترجمه: شادی حامدی
منبع: کانوت

V E S T A
26-11-2013, 21:07
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

آسمان شب بر فراز آریزونا. تماشای ستاره‌ها درواقع سفر به گذشته است.



سفر به گذشته


دیدیم که سفر به آینده مدام اتفاق می‌افتد. دانشمندان آن را در آزمایش‌های خود اثبات کردند و این ایده وجهی بنیادین از نظریه‌ی نسبیت اینشتین است. می‌توان به آینده سفر کرد؛ پرسش فقط این‌جاست که انجام‌دادن این سفر با چه سرعتی ممکن است؟ اما سفر به گذشته چی‌؟ نگاهی به آسمان شب پاسخ شما را می‌دهد.


پهنای کهکشان راه‌شیری ما حدود ۱۰۰ هزار سال نوری است، پس نور دورترین ستاره‌های آن هزاران هزار سال تا رسیدن به زمین در راه خواهند بود. اگر به این نور نگاه کنید، درواقع در حال تماشای گذشته هستید. وقتی اخترشناسان تابش ریزموج زمینه‌ی کیهان را می‌سنجند، به بیش از ۱۰ میلیارد سال پیش، به دوران‌های نخستینِ کیهان، چشم دوخته‌اند. اما آیا می‌شود سفری بهتر از این به گذشته داشت؟ در نظریه‌ی اینشتین هیچ‌چیز جلودار سفر به گذشته نیست اما این فرض، که با فشار دکمه‌ای به دیروز برویم، مشخصاً موجب نقض قانون علیّت، یا همان قانون علت و معلول، می‌شود. رویدادی در عالم ما رخ می‌دهد و در سلسله‌ای یک‌طرفه و بی‌پایان از رویدادها موجب رویدادی دیگر می‌شود. در هر مثال، علت پیش از معلول (نتیجه) رخ می‌دهد. فقط سعی کنید واقعیت متفاوتی را تصور کنید؛ مثل این‌که قربانی قتلی پیش از آن‌که به او شلیک شود بر اثر «جراحات وارده» بمیرد! این مثال ناقض واقعیتی است که برای ما آشناست؛ به همین سبب، بسیاری از دانشمندان سفر به گذشته را ناممکن می‌دانند.


برخی از دانشمندان ایده‌ی سفر سریع‌تر از سرعت نور را برای رفتن به گذشته مطرح کرده‌اند. اگر با رسیدن به نزدیکی سرعت نور زمان کند می‌شود، آیا ممکن است با گذشتن از این سرعت زمان به عقب برگردد؟ البته، وقتی سرعت جسمی به سرعت نور نزدیک می‌شود، جرم نسبیتی آن افزایش می‌یابد تا زمانی که درست در سرعت نور جرمش بی‌نهایت می‌شود. شتاب‌دادن به جسمی با جرم بی‌نهایت ناممکن است. فناوری‌های تاب‌دادن یا واپیچش سرعت در تئوری می‌تواند، با حرکت‌دادن حبابی از فضا-زمان در میان عالم، حدّ جهانی سرعت را پشت سر بگذارد. اما حتی چنین کاری هزینه‌های سرسام‌آور تأمین انرژی را در پی دارد.


اما اگر سفر در زمان به سوی گذشته و آینده کمتر به فناوری رانش فرضی فضا و بیشتر به پدیده‌های موجود در کیهان وابسته باشد، تکلیف چیست؟ مثلاً سیاهچاله‌ها را در نظر بگیرید.


ترجمه: شادی حامدی
کانوت

V E S T A
27-11-2013, 21:07
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

در سوی دیگر سیاهچاله‌ها چیست؟



در این مجموعه‌ مقاله، به زندگی واقعی نگاهی می‌اندازیم، به روش‌های هرروزه‌ی سفر در زمان در عالم خودمان، و همچنین به برخی از روش‌های بعید گشت‌وگذار در میان بُعد چهارم.


اگر بتوانید به‌مدتی کافی به دور سیاهچاله‌ای بگردید، اتسّاع گرانشی زمان شما را به آینده می‌برد. اما اگر درست به درون شکم این هیولای کیهانی بروید، چه رخ می‌دهد؟ اغلب دانشمندان بر این توافق دارند که سیاهچاله احتمالاً شما را خُرد می‌کند اما نوع خاصی از سیاهچاله‌ها ممکن است چنین نکند: سیاهچاله‌ی کِر یا حلقه‌ی کِر.

در سال ۱۹۶۳، ریاضی‌دان نیوزلندی، رُی کِر، نخستین نظریه‌ی واقع‌گرایانه را درباره‌ی سیاهچاله‌ای درحال چرخش مطرح کرد. این ایده وابسته به ستاره‌های نوترونی است که ستاره‌های پُرجرم رُمبیده‌ای به کوچکیِ چند کیلومتر ولی با جرمی به اندازه‌ی خورشیدند. کِر چنین فرض کرد که اگر ستاره‌های در حال مرگ به درون حلقه‌ای چرخان از ستاره‌های نوترونی بِرُمبند، نیروی مرکزگریزشان مانع از تبدیل‌شدن آن‌ها به تکینگی می‌شود. کِر بر این باور است که چون این سیاهچاله‌ی حاصلْ تکینگی نخواهد داشت، می‌توان بدون ترس از نیروی گرانش بی‌نهایت در مرکزش به آن وارد شد.

دانشمندان چنین فرض می‌کنند که اگر سیاهچاله‌های کِر وجود داشته باشند، ما می‌توانیم از میان‌شان رد شویم و از یک سفیدچاله خارج شویم. به این سفیدچاله به دید خروجیِ سیاهچاله نگاه کنید. سفیدچاله، به جای این‌که همه‌چیز را با نیروی گرانش خود به درون بکشد، همه‌چیز را از خود دور می‌کند؛ و شاید آن را به زمان یا حتی عالمی دیگر بفرستد.

سیاهچاله‌های کِر کاملاً نظری‌اند اما اگر واقعاً وجود داشته باشند، برای مسافر ماجراجوی زمان راهی یک‌طرفه به سوی گذشته یا آینده فراهم می‌کنند. و از آنجاکه تمدن‌های فوق‌العاده پیشرفته در عالم ممکن است به شیوه‌ی به قاعده درآوردنِ این روش‌های سفر در زمان رسیده باشند، هیچ معلوم نیست که آن سیاهچاله‌ی کِر شما را کجا «پیاده» کند!


ترجمه:شادی حامدی آزاد
"کانوت"

V E S T A
27-11-2013, 21:12
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

فضا را همچون صفحه‌ی دوبُعدی خمیده‌ای در نظر بگیرید.
کرمچاله‌هایی مانند این زمانی شکل می‌گیرند که دو جرم بر دو بخش فضا-زمان به‌قدر کافی فشار وارد می‌کنند
و تونلی شکل می‌دهند که نقاط دوردست را به هم پیوند می‌دهد.



سیاهچاله‌های نظری کِر تنها میان‌بُرهای کیهانیِ ممکن به سوی گذشته یا آینده نیستند. مفهوم نظری دیگری به نام پلِ اینشتین-رُزن داریم که شاید خیلی هم مشهورتر باشد. البته فکر می‌کنم شما آن را به نام کرمچاله می‌شناسید.

نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین به کرمچاله‌ها امکان وجود می‌دهد زیرا می‌گوید هر جرمی فضا-زمان را خمیده می‌کند. برای درک بهتر این خمیدگی، دو نفر را در نظر بگیرید که ملحفه‌ای را نگه داشته‌اند و آن را از دو طرف محکم کشیده‌اند. اگر شخص سومی یک توپ روی این ملحفه قرار بدهد، وزن توپ آن را به سوی مرکز ملحفه می‌کشد و موجب می‌شود این «صفحه‌ی تخت» در آن نقطه و در اطراف توپ خمیده شود. حالا اگر تیله‌ای را در گوشه‌ی این ملحفه قرار دهید، به‌سبب همین خمیدگی به سوی مرکز به راه می‌افتد.

در این مثال ساده فضا را، به جای صفحه‌ای چهاربُعدی، صفحه‌ای دوبُعدی در نظر گرفتیم. فرض کنید که این صفحه را طوری تا کنیم که فضایی خالی میان بخش بالایی و پایینی باقی بماند. اگر توپ را روی بخش بالایی قرار بدهیم، در آن بخش خمیدگی ایجاد می‌شود. اگر بتوانیم جسم دیگری با وزن مشابه توپ را آن‌سوی بخش پایینی درست در مکانی هم‌ارز مکان توپ بالایی قرار بدهیم، سرانجام این جسم دوم و توپ به هم می‌رسند. این مثال به‌طور ساده عملکرد کرمچاله‌ها را توضیح می‌دهد.

در فضا، اجرامی که بر بخش‌های متفاوت عالم فشار وارد می‌کنند ممکن است سرانجام با هم ترکیب شوند و نوعی تونل ایجاد کنند. این تونل، در تئوری، دو زمان مجزا را به یکدیگر متصلْ و امکان گذر میان‌شان را فراهم می‌کند. البته همچنین ممکن است که ویژگی فیزیکی یا کوانتومیِ دور از انتظاری مانع شکل‌گیری چنین کرمچاله‌ای شود. و حتی اگر کرمچاله‌ها وجود داشته باشند، ممکن است فوق‌العاده ناپایدار باشند. به گفته‌ی استیون هاوکینگ، اخترفیزیک‌دان بریتانیایی، کرمچاله‌ها ممکن است درون کف کوانتومی، یعنی کوچک‌ترین محیط در عالم، وجود داشته باشند. درون این کف، تونل‌های ریز مدام به وجود می‌آیند و از بین می‌روند و دَم‌به‌دَم مکان‌ها و زمان‌های مجزایی را به یکدیگر وصل می‌کنند؛‌ مانند بازی ماروپله‌ای که مدام تغییر وضعیت بدهد.

چنین کرمچاله‌هایی ممکن است برای سفر انسان در زمانْ زیادی کوچک یا موقتی باشند، اما آیا ممکن است روزی یاد بگیریم که چطور آن‌ها را به دام بیندازیم و پایدارتر و بزرگ‌ترشان کنیم؟ هاوکینگ بر این باور است که قطعاً خواهیم توانست به شرطی که آماده‌ی روبه‌روشدن با بازتاب یا بازخورد آن هم باشیم. اگر بخواهیم عمر تونلی در میان فضا-زمان خمیده را به‌طور مصنوعی طولانی کنیم، ممکن است حلقه‌ای از بازخورد تابشی شکل بگیرد که چه‌بسا خود تونل زمان را از بین ببرد؛ همان‌طور که بازتاب صدا (audio feedback) ممکن است به بلندگو آسیب بزند؛ همان صدای ناهنجار سوت‌مانندی که گاه حین سخنرانی در میکروفن از بلندگوها شنیده می‌شود


ترجمه: شادی حامدی
"کانوت"

V E S T A
30-11-2013, 22:15
فیزیکدان مشهور بریتانیایی برایان کاکس در جشنواره علم بریتانیا گفت: سفر در زمان ممکن است چندان هم یک نظریه علمی تخیلی نباشد و ساخت یک ماشین زمان امکان پذیر است.




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به گزارش مهر، برایان کاکس فیزیکدان ذرات که در حال حاضر روی آزمایش اطلس برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن کار می کند با اشاره به این که سفر به زمان فقط در رابطه با آینده عملی می شود توضیح داد که وقتی که این سفر صورت بگیرد بازگشت از آینده غیر ممکن است. پرفسور کاکس قرار است هفته آینده به مناسبت پنجاهمین سالگرد پخش برنامه علمی تخیلی ” Doctor Who” در لندن سخنرانی درباره نظریه سفر در زمان داشته باشد. وی در سخنرانی که در جریان جشنواره علم بریتانیا در بیرمنگهام داشت اظهار داشت تاکنون سفر در زمان در مقیاس بسیار کوچک انجام شده است.

وی افزود که اگر این فناوری برای شتاب بخشیدن به اجسام بزرگ نیز توسعه می یافت، سفر انسان به آینده امکان پذیر بود، اما درحال حاضر این فناوری وجود ندارد و هرگز نیز برای سفر به گذشته وجود نخواهد داشت. شاید بتوان به آینده سفر کرد و در آینده در آزادی کامل حرکت داشت. اگر سریع بروید، ساعت شما نسبت به افرادی که ساکن هستند کند می شود. درحالی که به سرعت نور نزدیک می شوید ساعت شما به قدری آرام می شود که می توانید به 10 هزار سال در آینده بروید.

این نظریه براساس نظریه ” نسبیت خاص” انیشتین است که اظهار می دارد برای سفر به جلو در زمان، یک شی باید به سرعتی نزدیک به سرعت نور برسد. درحالی که این شی ء به چنین سرعتی نزدیک می شود، زمان تنها برای این شی خاص کند می شود.برای مثال، افرادی که برفراز اقیانوس اطلس سفر می کنند گذر زمان را کندتر از افرادی که روی زمین هستند حس می کنند. کاکس ادامه داد: در نظریه نسبیت عام ، می توان این کار را به طور کلی انجام داد. انجام چنین کاری به ساخت کرمچاله* بستگی دارد، کرمچاله ها میانبرهایی بین فضا و زمان هستند اما اکثر فیزیکدانها نسبت به کارکرد آن تردید دارند.

*کرمچاله (Wormhole) در فیزیک یک پل میانبر فرضی در فضا و زمان است. کرمچاله‌ها ساختارهای فضازمانی پل مانندی هستند که دو گستره جدا از یک فضا-زمان یا دو فضا-زمان جدا از هم را به یکدیگر پیوند می ‌دهند. کرمچاله‌ها مسافت و زمان برای رسیدن از یک نقطه به نقطه دیگر را کوتاه و آسان می کنند.


بیگ بنگ
هوپا

Saeed Dz
01-12-2013, 00:53
فیزیکدان مشهور بریتانیایی برایان کاکس در جشنواره علم بریتانیا گفت: سفر در زمان ممکن است چندان هم یک نظریه علمی تخیلی نباشد و ساخت یک ماشین زمان امکان پذیر است.




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به گزارش مهر، برایان کاکس فیزیکدان ذرات که در حال حاضر روی آزمایش اطلس برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن کار می کند با اشاره به این که سفر به زمان فقط در رابطه با آینده عملی می شود توضیح داد که وقتی که این سفر صورت بگیرد بازگشت از آینده غیر ممکن است. پرفسور کاکس قرار است هفته آینده به مناسبت پنجاهمین سالگرد پخش برنامه علمی تخیلی ” Doctor Who” در لندن سخنرانی درباره نظریه سفر در زمان داشته باشد. وی در سخنرانی که در جریان جشنواره علم بریتانیا در بیرمنگهام داشت اظهار داشت تاکنون سفر در زمان در مقیاس بسیار کوچک انجام شده است.

وی افزود که اگر این فناوری برای شتاب بخشیدن به اجسام بزرگ نیز توسعه می یافت، سفر انسان به آینده امکان پذیر بود، اما درحال حاضر این فناوری وجود ندارد و هرگز نیز برای سفر به گذشته وجود نخواهد داشت. شاید بتوان به آینده سفر کرد و در آینده در آزادی کامل حرکت داشت. اگر سریع بروید، ساعت شما نسبت به افرادی که ساکن هستند کند می شود. درحالی که به سرعت نور نزدیک می شوید ساعت شما به قدری آرام می شود که می توانید به 10 هزار سال در آینده بروید.

این نظریه براساس نظریه ” نسبیت خاص” انیشتین است که اظهار می دارد برای سفر به جلو در زمان، یک شی باید به سرعتی نزدیک به سرعت نور برسد. درحالی که این شی ء به چنین سرعتی نزدیک می شود، زمان تنها برای این شی خاص کند می شود.برای مثال، افرادی که برفراز اقیانوس اطلس سفر می کنند گذر زمان را کندتر از افرادی که روی زمین هستند حس می کنند. کاکس ادامه داد: در نظریه نسبیت عام ، می توان این کار را به طور کلی انجام داد. انجام چنین کاری به ساخت کرمچاله* بستگی دارد، کرمچاله ها میانبرهایی بین فضا و زمان هستند اما اکثر فیزیکدانها نسبت به کارکرد آن تردید دارند.

*کرمچاله (Wormhole) در فیزیک یک پل میانبر فرضی در فضا و زمان است. کرمچاله‌ها ساختارهای فضازمانی پل مانندی هستند که دو گستره جدا از یک فضا-زمان یا دو فضا-زمان جدا از هم را به یکدیگر پیوند می ‌دهند. کرمچاله‌ها مسافت و زمان برای رسیدن از یک نقطه به نقطه دیگر را کوتاه و آسان می کنند.


بیگ بنگ
هوپا
در واقع مسئله اصلی سفر به گذشته هستش و امکان داره چند وقت دیگه سفر در آینده امکان پذیر باشه.

danielo
01-12-2013, 01:29
در واقع مسئله اصلی سفر به گذشته هستش و امکان داره چند وقت دیگه سفر در آینده امکان پذیر باشه.

فکر نکنم دانشمندان با شما هم عقیده باشند و امکان سفر به اینده را اینقدر امکان پذیر بدونند.

Stream
01-12-2013, 01:38
فکر نکنم دانشمندان با شما هم عقیده باشند و امکان سفر به اینده را اینقدر امکان پذیر بدونند.

سفر به آینده یک چیز تست شده و قطعی است (ساعت های اتمی در ماهواره های GPS که سرعت حرکت متفاوتی دارند، 24 ساعت براشون اندکی کوتاه تر از 24 ساعت در ساعت های اتمی می گذره) و این تست قطعی امکان سفر به آینده است.

javad2015
01-12-2013, 07:24
هر جسمی که سرعت حرکتش نسبت به جسم دیگه سریعتر باشه زمان براش کندتره.
مثلاً اواخر یه ازامایش کرده بودن روی یک خلبان امریکایی و میزان رشد ریشش رو در طو یک هفته اندازه گرفته بودن.بعد از اون هر روز به میزان 8 ساعت پرواز انجام میداده و یک هفته بعد هم همین کار رو کردن و متوجه شدن ریشش نسبت به دفعه قبل کمتر رشد کرده.

V E S T A
01-12-2013, 13:51
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

ناهنجاری‌های درست کیهانی ممکن است هر فضاپیمایی را به ماشین زمان تبدیل کنند.


نگاهی گذرا به سیاهچاله‌ها و کرمچاله‌ها انداختیم، اما همچنان یک وسیله‌ی دیگر برای سفر در زمان به‌کمک پدیده‌های نظری کیهانی وجود دارد. به این منظور به سراغ فیزیک‌دانی به نام ریچارد گات می‌رویم که در سال ۱۹۹۱/۱۳۷۰ ایده‌ی ریسمان کیهانی را معرفی کرد. همان‌طور که از نام‌شان برمی‌آید، آن‌ها اجسام ریسمان‌مانندی‌اند که برخی دانشمندان فکر می‌کنند در عالم نخستین شکل گرفته‌اند.

این ریسمان‌ها ممکن است، باریک‌تر از قطر یک اتم و تحت فشاری گزاف، در سرتاسر عالم در حرکت باشند. طبیعتاً این یعنی آن‌ها بر هر چیزی که از نزدیک‌شان رد شود کشش گرانشی قابل‌توجهی وارد می‌کنند و به اجسامی که به آن‌ها متصل شوند امکان می‌دهند که با سرعت‌هایی باورنکردنی سفر کنند و از خاصیت اتساع زمان بهره ببرند. با کشیدن دو ریسمان کیهانی به سوی یکدیگر یا ریسمانی به نزدیکی یک سیاهچاله، چه‌بسا بتوان فضا-زمان را به‌قدر کافی خمیده و چیزی موسوم به انحنای بسته‌ی زمان‌مانند را خلق کرد.

از نظر تئوری، یک فضاپیما با استفاده از گرانش تولیدشده از همجواریِ دو ریسمان کیهانی (یا یک ریسمان و یک سیاهچاله) می‌تواند خودش را به سوی گذشته هُل بدهد. برای این کار، فضاپیما به گرد ریسمان‌های کیهانی می‌گردد.

البته ریسمان کیهانی مفهومی کاملاً فرضی است. خود گات گفته که حتی برای یک سال عقب‌رفتن در زمان به حلقه‌ای از ریسمان کیهانی شامل نیمی از جرم-انرژی کل یک کهکشان نیاز داریم. به بیان دیگر، برای به‌راه‌انداختن ماشین زمان‌تان باید نیمی از اتم‌های کهکشان را بشکافید. و البته، اصل در هر ماشین زمانی این است که نمی‌توانید با آن به زمانی پیش‌تر از زمان خلق آن ماشین زمان سفر کنید. بله، تازه آن‌هنگام هم نوبت به پارادوکس‌های زمانی می‌رسد.

ترجمه: شادی حامدی
کانوت

Stream
01-12-2013, 16:43
هر جسمی که سرعت حرکتش نسبت به جسم دیگه سریعتر باشه زمان براش کندتره.
مثلاً اواخر یه ازامایش کرده بودن روی یک خلبان امریکایی و میزان رشد ریشش رو در طو یک هفته اندازه گرفته بودن.بعد از اون هر روز به میزان 8 ساعت پرواز انجام میداده و یک هفته بعد هم همین کار رو کردن و متوجه شدن ریشش نسبت به دفعه قبل کمتر رشد کرده.

این قضیه ریش خیلی سفر در زمان نمی تونه باشه چون میزان تفاوت بسیار اندک است. مثلا اون ماهواره های GPS (که سرعت حرکتشون از سرعت هواپیماها بسیار بیشتره) در هر روز نیم میلیاردم ثانیه تفاوت دارن و این چیزی نیست که مثلا تفاوتش در تغییر ریش مشخص باشه. دلیل اصلی تفاوت در رشد مو در هواپیما بحث فشار هواست که تاثیر مستقیمی روی سرعت رشد موهای بدن داره.

Hamid2545
03-03-2014, 00:18
من هم موافقم

Hamid2545
13-03-2014, 01:02
چرخه
در صورتی که کسی بتواند در زمان سفر کند و به گذشته برود می تواند پارادوکس های مختلفی ایجاد کند که یکی از انها پارادوکس پدر بزرگ می باشد که در مورد آن صحبت شد و اکنون برای نشان دادن یک مشکل دیگر که می تواند پیش بیاید ابتدا یک داستان علمی تخیلی را به نام "چرخه " نوشته تا متوجه شوید چه مشکل دیگری در این مسئله ممکن است پیش بیاید اگر ساخت ماشین زمان ممکن باشد می تواند این داستان به خقیقت بپیوندد و متوجه می شوید که ایراد مسئله در کجاست .
اصل داستان را در ویژه نامه داستان های علمی تخیلی در ماهنامه دانشمند ( ماهنامه دانشمند -ويژه نامه داستان های علمی تخیلی - آذر ماه 1368) خواندم متاسفانه نتوانستم اصل داستان و ويژه نامه را پیدا کنم از این رو مجبور شدم به طور خلاصه آنچه از داستان به خاطر داشتم در اینجا بیاورم در هرحال همین هم منظور را می رساند. و اما اصل داستان :

ساعت زنگ زد . ساعت پنج صبح بود و جک دستیار پرفسور بیدار شد یادش آمد که امروز ساعت شش قرار است پرفسور آزمایش راه اندازی ماشین زمان را در حضور او و دانشمندان دیگر انجام دهد. در مرحله اول برای آزمایش قرار شد یک ساعت به گذشته برگردند جک پی برده بود طبق معادلات و نظریه های انشتین زمان و مکان به هم وابسته هستند و اگر ما به گذشته سفر کنیم نه تنها زمان برای ما بلکه زمان و مکان و اشیا و...برای همه جهان یعنی به طور خلاصه کل جهان به گذشته می رود(مسافران ماشین زمان هم مانند بقیه با همان افکار عقاید و... به گذشته می روند بنابراین دیگر عنوان مسافر زمان معنی ندارد زیرا نه تنها آنها بلکه کل جهان خلفت به گذشته می رود ) و بعد دقیقا همان رویدادها که از گذشته تا حال رسیده در تمام جهان و کائنات مو به مو تکرار می شود بدون اینکه مخترعان و راه اندازان ماشین زمان متوجه باشند تا به لحظه ساخت و راه اندازی ماشین زمان برسد و دوباره با راه اندازی ماشین زمان باز به گذشته می رویم و باز همان رویدادها تکرار می شود و باز هم .... و در نتیجه کل جهان و کائنات در یک چرخه ابدی گرفتار می شود و امکان پیشرفت و... همه نابود می شود . جک شب گذشته خیلی سعی کرد پرفسور را از این آزمایش منصرف کند ولی نشد ولی الان به فکرش رسید که از راه زور هم که شده جلو آزمایش را بگیرد بنابراین به خوابگاه پرفسور می رود تا او را زندانی کرده و ماشین زمان را نابود کند و چند همدست هم با خود همراه می کند ولی پرفسور که پیش بینی میکرد محافظان خودش را خبر کرده و بعد از مختصری درگیری جک و افرادش را دستگیر می کنند و برای آزمایش به آزمایشگاه می رود .
در آزمایشگاه پرفسور و همه افراد جمع شده اند و مراسم رونمائی از اختراع جدید پرفسور با حضور جمعی از خبرنگاران ودانشمندان تراز اول شروع می شودبعداز تنظیم ماشین زمان برای سفر به یک ساعت گذشته دقیقا راس ساعت شش پرفسور دسته اهرم را می کشد.
ساعت زنگ زد . ساعت پنج صبح بود و جک دستیار پرفسور بیدار شد .....

اگر ساخت ماشین زمان در آینده امکان داشت تا الان ساخته شده بود و این چرخه می توانست اتفاق بیفتد ؟ از کجا معلوم شاید ما الان در یک چرخه گرفتار شدیم ؟

Zeitgeist
13-03-2014, 01:15
اگر سفر به گذشته (حالا از هر طریقی) امکانپذیر میبود، آیا نباید که ما همین الآن شاهد انواع و اقسام آیندگانمون میبودیم که از هر گوشه، ظاهر بشن؟!

همین که ما تابحال حتی یک مسافر زمان از آینده مشاهده نکردیم و حتی یک رویدادی که بشه روش مثلاً اسم یک "کرمچاله" یا فرضیه ای مشابه رو گذاشت رو ندیدیم، شاید نشانگر این باشه که سفر به گذشته امکانپذیر نیست.


اگر من برم به هزار سال نوری دورتر و یه تلسکوپ فوق پیشرفته ی بسیار قوی بسازم که بتونه سطح زمین رو تا حد خیابان ها ببینه (!) یعنی میتونم که زمین رو در هزار سال قبل ببینم. نهایت سفر به گذشته ای که میتوان هم اکنون متصور بود این هست؛ تنها مشاهده گر بودن، اونم از راه دور...

Stream
13-03-2014, 08:33
اگر سفر به گذشته (حالا از هر طریقی) امکانپذیر میبود، آیا نباید که ما همین الآن شاهد انواع و اقسام آیندگانمون میبودیم که از هر گوشه، ظاهر بشن؟!

همین که ما تابحال حتی یک مسافر زمان از آینده مشاهده نکردیم و حتی یک رویدادی که بشه روش مثلاً اسم یک "کرمچاله" یا فرضیه ای مشابه رو گذاشت رو ندیدیم، شاید نشانگر این باشه که سفر به گذشته امکانپذیر نیست.


اگر من برم به هزار سال نوری دورتر و یه تلسکوپ فوق پیشرفته ی بسیار قوی بسازم که بتونه سطح زمین رو تا حد خیابان ها ببینه (!) یعنی میتونم که زمین رو در هزار سال قبل ببینم. نهایت سفر به گذشته ای که میتوان هم اکنون متصور بود این هست؛ تنها مشاهده گر بودن، اونم از راه دور...

من خودم نظر مثبتی روی سفر به گذشته ندارم ولی این دلیل خیلی خوبی برای عدم پذیرشش نیست چون قاعدتا توجیهی وجود نداره افرادی که فرضا از آینده میان خودشون رو به ما نشون بدن یا مثلا اون آزمایشی که استیون هاوکینگ کرد (قرار گذاشتن با افرادی در آینده و فرستادن دعوتنامه از آیندگان بعد از تاریخ قرار!). کلا این دلایل با استایل فلسفی/اجتماعی خیلی دلایل قوی در مباحث فیزیک نیستن (پارادوکس پدربزرگ هم همینطوره)، مثلا بر اساس مفهوم انتروپی در دنیا و قانون دوم ترموداینامیک میشه یه کیس قوی برای قبول نکردن سفر به گذشته درست کرد که خیلی خیلی از این توجیهات فلسفی قوی تر خواهد بود (گرچه اون هم خیلی مطمئن نیست).

کلا اگه سوال این باشه که آیا ممکنه مدل هایی از مفهوم زمان ایجاد کرد که با مشاهدات ما سازگار باشه و سفر به گذشته در اون ممکن باشه؟ باید بگیم بله ساخت چنین مدل هایی غیرممکن نیست و از نظر علمی مشاهداتی نداشتیم که مطلقا امکان سفر به گذشته رو رد کنه.

Hamid2545
13-03-2014, 10:44
اگر سفر به گذشته (حالا از هر طریقی) امکانپذیر میبود، آیا نباید که ما همین الآن شاهد انواع و اقسام آیندگانمون میبودیم که از هر گوشه، ظاهر بشن؟!

همین که ما تابحال حتی یک مسافر زمان از آینده مشاهده نکردیم و حتی یک رویدادی که بشه روش مثلاً اسم یک "کرمچاله" یا فرضیه ای مشابه رو گذاشت رو ندیدیم، شاید نشانگر این باشه که سفر به گذشته امکانپذیر نیست.


اگر من برم به هزار سال نوری دورتر و یه تلسکوپ فوق پیشرفته ی بسیار قوی بسازم که بتونه سطح زمین رو تا حد خیابان ها ببینه (!) یعنی میتونم که زمین رو در هزار سال قبل ببینم. نهایت سفر به گذشته ای که میتوان هم اکنون متصور بود این هست؛ تنها مشاهده گر بودن، اونم از راه دور...

بر فرض اگر بتوانی هزار سال نوری از زمین دور شوی آن هم با بیشترین سرعت ( یعنی سرعت نور ) هزار سال طول می کشد و آنوقت وفتی به زمین نگاه می کنی تصاویری را می بینی که هزار سال پیش یعنی درست لحظه حرکت از زمین اتفاق افتاده پس در این صورت هم نمی توانی گذشته را ببینی تنها وقتی می توانی گذشته را ببینی که با سرعت بیشتر از سرعت نور حرکت کنی که آن هم غیر ممکن است .

M o h a m m @ d
10-09-2014, 13:45
یکی از دلایلی که فیزیک‌دانان را از قبول سفر در زمان باز می‌دارد، مسئله وجود پارادوکس‌های زمان است. برای مثال، شما اگر به گذشته سفر کنید و پدر و مادر خود را قبل از تولد خودتان به قتل برسانید، در این صورت تولد شما دیگر غیر ممکن خواهد بود. بنابراین هرگز نمی‌توانید به گذشته سفر کنید تا پدر و مادر خود را به قتل برسانید. این مسئله از این جهت اهمیت دارد که علم بر اساس ایده‌هایی که منطقا با هم سازگار باشند، شکل می‌گیرد. وجود یک پارادوکس زمان موثق، کافی است تا بتوان سفر در زمان را به کلی رد کند. در زیر پارادوکس های زمان را با هم مرور می کنیم.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
پارادوکس پدربزرگ:در این پارادوکس گذشته را به گونه‌ای تغییر می‌دهیم که اکنون را غیر ممکن می‌کند. به عنوان مثال با بازگشت به گذشته بسیار دور، در زمان دایناسورها، تصادفا پای خود را بر روی یک پستاندار خزدار کوچک که نیای اصلی انسان است، می‌گذارید. با از بین بردن اجداد خود، مسلما دیگر وجود نخواهید داشت.
پارادوکس اطلاعات:در این پارادوکس، انتقال اطلاعات از آینده به گذشته، عدم وجود منشاء مشخصی برای اطلاعات را نتیجه می‌دهد. به عنوان مثال، فرض کنید که دانشمندی یک ماشین زمان بسازد و سپس به گذشته رفته تا اسرار سفر در زمان را به خودش در زمان جوانی منتقل کند تا خیلی زودتر به این کشف برسد. به این ترتیب معمای سفر در زمان منشاء و آغازی نخواهد داشت، زیرا ماشین زمانی که دانشمند جوان خواهد داشت، به وسیله خودش ساخته نشده و بلکه به وسیله خود پیرترش به او داده شده است.
پارادوکس بیلکر:در این پارادوکس فرد می‌داند که آینده چگونه خواهد بود و کاری می‌کند که آینده را غیر ممکن سازد. به عنوان مثال ماشین زمانی می‌سازید که شما را به آینده ببرد و می‌بینید که تقدیر شما بر این بوده است که با زنی با نام جین ازدواج کنید و این ازدواج کاملا ناموفق بوده است، با این وجود عمداً تصمیم می‌گیرید که در عوض با هلن ازدواج کنید و به این ترتیب آینده خود را غیر ممکن می‌کنید.
پارادوکس جنسی:در این پارادوکس شما پدر خود می‌شوید که از نظر بیولوژیکی پدیده‌ای غیر ممکن است. در داستانی که به وسیله فیلسوف بریتانیایی، جاناتان هریسون نوشته است، قهرمان داستان نه تنها پدر خود می‌شود، بلکه خود را می‌خورد. آیزاک آسیموف در کتاب انتهای ابدیتف نیرویی به نام پلیس زمان را به تصویر می‌کشد که مسئول جلوگیری از وقوع این پارادوکس‌ها است. مجموعه فیلمهای ترمیناتور، به پاراداوکس اطلاعات مربوط می‌شود. دانشمندان ریزتراشه‌ای را مورد مطالعه قرار می‌دهند که روباتی از آینده به اکنون آورده است و توسط آن نسلی از روبات‌ها را می‌سازند که هوشمندند و بر جهان مسلط می‌شوند. به بیان دیگر، این ابر روبات‌ها هرگز به وسیله یک مخترع طراحی نشده‌اند بلکه به سادگی از قطعه به‌جا مانده از یک روبات آینده حاصل آمده‌اند. در فیلم فوق‌العاده بازگشت به آینده، مایکل جی فاکس برای جلوگیری از وقوع پارادوکس پدربزرگ مبارزه می‌کند. او در سفر به گذشته، با مادر خود در سن نوجوانی برخورد می‌کند. مادر این شخص هنوز ازدواج نکرده بود. او فورا عاشق پسرش می‌شود. اما پسر می‌داند که اگر مادر او به پیشنهاد پدر آینده خود جواب منفی بدهد، وجود فاکس به خطر خواهد افتاد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]تصویری از فیلم بازگشت به آینده: دکتر براون پای تخته سیاه می رود و خطی افقی می کشد که نمایانگر خط زمان برای جهان ماست. سپس خط دومی می کشد که از اولی منشعب می شود، و نمایانگر جهان موازی است که وقتی گذشته را عوض کنیم سر بر می آورد. بدین ترتیب، هرگاه در رودخانه ی زمان سری به گذشته بزنیم، این رودخانه به دو شاخه تقسیم می شود، و یک خط زمان تبدیل به دو خط زمان می شود، یا آنچه که به چند جهانی معروف است ختم می شود.درست است که فیلم‌نامه نویسان، به منظور ساختن فیلمهای تأثیرگذار هالیوودی، عمداً قوانین فیزیک را زیر پا می‌گذارند، اما در مجامع فیزیکی این پارادوکس‌ها بسیار جدی گرفته می‌شود. هر گونه راه حلی که برای این پارادوکس‌ها ارائه می‌شود، باید با نظریه کوانتوم و نسبیت سازگار باشد. بگذارید برای سازگاری با نسبیت مثالی بزنیم: رودخانه زمان نمی‌تواند مسدود شود. یعنی شما نمی‌توانید بر روی رودخانه زمان سد بزنید. زمان در نسبیت عام، به صورت یک سطح پیوسته و هموار توصیف می‌شود و نمی‌توان آن را پاره کرد. ممکن است توپولوژی خود را تغییر دهد، ولی نمی‌تواند متوقف شود. یعنی، اگر قبل از تولد، پدر و مادر خود را به قتل برسانید، نتیجه آن تنها این نیست که شما از صحنه روزگار ناپدید می‌شوید، بلکه این مسئله قوانین فیزیک را نقض خواهد کرد.در حال حاضر فیزیک‌دانان، دو راه حل ممکن برای پارادوکس‌های زمان گرد آمده‌اند. نخست، کیهان‌شناس روسی، ایگور نوویکوف، معتقد است که ما مجبوریم به گونه‌ای عمل کنیم که هیچ پارادوکسی رخ ندهد. دیدگاه او مکتب قائمیت به ذات، نامیده می‌شود. او عقیده دارد که اگر رودخانه زمان به آرامی چرخیده و گردابی بسازد، دستی نامرئی، به هر ترتیبی، مداخله کرده و در صورتیکه بخواهیم با سفر به گذشته، منجر به ایجاد یکی از پارادوکس‌ها شویم، جلوی ما را می‌گیرد. اما از طرفی دیدگاه نوویکوف، تناقضاتی را با مسئله اختیار می‌کند. نوویکوف معتقد است که قانون ناشناخته‌ای در فیزیک وجود دارد که جلوی هر عملی را آینده را تغییر دهد، می‌گیرد. او نوشته است ما نمی‌توانیم مسافری را به باغ بهشت بفرستیم، تا حوا را از چیدن سیب یا خوردن گندم منصرف کند.
این نیروی مرموز که ما را از تغییر گذشته و در نتیجه ایجاد پارادوکس، باز می‌دارد چیست؟ نوویکوف می‌نویسد: وجود چنین جبری بر اختیار ما، غیر طبیعی و مرموز است. با این حال، نمی‌توان وجود این دو را به موازات هم منتفی دانست. او همچنین می‌نویسد: به عنوان مثال، شاید من بخواهم بدون کمک هیچ ابزاری روی سقف راه بروم، قانون گرانش مرا از انجام این کار باز می‌دارد. اگر سعی کنم، پائین می‌افتم، بنابراین اختیار من محدود می‌شود. از طرفی دیگر، زمانی که اجسام بی‌جان بدون هیچ اختیاری به گذشته منتقل شوند، امکان وقوع پارادوکس‌های زمان باز وجود دارد. فرض کنید که مسلسل را به سال ۳۳۰ قبل از میلاد، درست قبل از جنگ تاریخی بین اسکندر و داریوش سوم، بفرستید و دستور استفاده از آن را هم ضمیمه کنید. در آن صورت به احتمال زیاد تمام تاریخ اروپا بعد از آن زمان تغییر می‌کرد و ممکن بود اکنون به جای زبان اروپایی، به زبان فارسی صحبت می‌کردند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])درحقیقت حتی کوچکترین اختلال در گذشته می‌تواند پارادوکس‌های غیرمنتظره‌ای را در زمان حال پدید آورد. به عنوان مثال، در نظریه آشوب از اثر پروانه‌ای استفاده می‌شود. در اوقات بحرانی شکل‌گیری آب و هوای زمین، حتی لرزش بال‌های یک پروانه اعوجاجاتی را ایجاد می‌کند که می‌تواند تعادل بین نیروها را بر هم زند و طوفان‌های قدرتمندی ایجاد می‌کند. حتی کوچکترین اجسام بی‌جانی که به گذشته فرستاده می‌شوند، ناچار گذشته را به صورت غیر قابل پیش‌بینی تغییر می‌دهند و نتیجه آن، یک پارادوکس زمان است.روش دوم برای حل پارادوکس‌های زمان این است که رودخانه زمان به آرامی دو شاخه شود و به این ترتیب دو دنیای مجزا را شکل دهد. به بیان دیگر، اگر قرار بود به گذشته سفر کنید و قبل از تولد خود پدر و مادرتان را هدف گلوله قرار دهید، احتمالا در جهان دیگری، افرادی که از نظر ژنتیکی درست شبیه پدر و مادر شما هستند را خواهید کشت. جهانی که در آن شما هرگز متولد نخواهید شد. اما پدر و مادر شما در جهان اصلی آسیبی نخواهند دید. این فرضیه دوم، نظریه جهان‌های بی‌شمار نامیده می‌شود، این ایده که تمام جهان‌های کوانتومی ممکن، احتمالاً وجود دارند، این امر واگرایی هاوکینگ را منتفی می‌کند زیرا در این حالت تابش مثل فضای مایسنر مکرراً وارد کرمچاله نمی‌شوند، بلکه فقط تنها یک بار از آن عبور می‌کند. هر بار که از داخل کرمچاله می‌گذرد، وارد جهان جدیدی می‌شود. و این پارادوکس شاید به عمیق‌ترین پرسش در نظریه کوانتوم منجر شود: چگونه یک گربه می‌تواند در یک زمان، هم مرده و هم زنده باشد. برای پاسخ به این سوال، فیزیک‌دانان مجبور بودند به دو راه حل بیندیشند:
۱) یا نوعی هوشیاری و خرد کیهانی وجود دارد که ناظر ماست.
۲ ) یا بی‌نهایت جهان کوانتومی وجود دارد.بیگ بنگ

mahramasrar2
11-09-2014, 15:39
من يك دليل قانع كننده و قاطع دارم كه نشون ميده سفر به گذشته غير ممكنه چطور؟
فرض كنيد تا هزار سال ديگه علم يك ميليون برابر از زمان كنوني پيشرفت كنه يعني سال 3014 درست؟
فرض كنيم انسان موفق بشه به گذشته يعني زماني كه الان ما در اون زندگي مي كنيم سفر كنه يعني از 3014 بياد 2014
خوب كه چي ؟!
پس اگه در آينده انسان موفق به سفر به گذشته بشه پس حالا ما بايد اونها رو ميديدم كه از آينده اومدند !! اما نديديم !
در قرون گذشته هم كسي از آينده نيومده بوده ! وگزارشي هم اعلام نشده !
پس نشون ميده انان در آينده نيز موفق به سفر به گذشته نخواهد شد والا تا حالا ما بايد اون انسانهاي آينده رو ديده بوديم !!

danielo
11-09-2014, 16:00
من يك دليل قانع كننده و قاطع دارم كه نشون ميده سفر به گذشته غير ممكنه چطور؟
فرض كنيد تا هزار سال ديگه علم يك ميليون برابر از زمان كنوني پيشرفت كنه يعني سال 3014 درست؟
فرض كنيم انسان موفق بشه به گذشته يعني زماني كه الان ما در اون زندگي مي كنيم سفر كنه يعني از 3014 بياد 2014
خوب كه چي ؟!
پس اگه در آينده انسان موفق به سفر به گذشته بشه پس حالا ما بايد اونها رو ميديدم كه از آينده اومدند !! اما نديديم !
در قرون گذشته هم كسي از آينده نيومده بوده ! وگزارشي هم اعلام نشده !
پس نشون ميده انان در آينده نيز موفق به سفر به گذشته نخواهد شد والا تا حالا ما بايد اون انسانهاي آينده رو ديده بوديم !!

یک طور گفتی دلیل قانع کننده داری.فکر کردم چیز جدیدی هست.
این دلیل شما اولین استدلالی هست که معمولا اورده میشه