ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سفید بودن نان، نشانه کیفیت بالای آن نیست



wichidika
30-04-2013, 17:49
سفید بودن نان، نشانه کیفیت بالای آن نیست





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قم بر لزوم فرهنگ سازی مردم برای استفاده از نان‌های سبوس دار تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه قم، نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی در خانواده‌های ایرانی دارای جایگاه ویژه و خاصی است، متأسفانه در سال‌های اخیر اقبال عموم مردم قم به سمت خرید نان‌هایی با ظاهر سفید رفته است که برخلاف عقیده مردم، این نوع نان دارای درجه کیفی بسیار پایینی از لحاظ ارزش غذایی است.

در مقابل، نانوایان هم برای جلب مشتری بیشتر به استفاده از آرد سفید بدون سبوس روی آورده‌اند که در حال حاضر شاهد هستیم حتی نان‌های سنتی ما مانند سنگگ با آرد سفید تهیه و عرضه می‌شود.

به گفته پزشکان استفاده از آرد سبوس دار در پخت نان ارزش غذایی آن را بسیار افزایش می‌دهد و می‌تواند از بروز بسیاری از بیماری‌ها نیز جلوگیری کند.

در جلسه‌ای که روز دوشنبه به عنوان کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قم برگزار شد، تمامی شرکت کنندگان بر لزوم فرهنگ سازی مردم قم برای استفاده از نان‌های سبوس دار تأکید کردند که البته باید قبل از آن زمینه و فرهنگ مصرف آن در بین مردم قم ایجاد شود.

فرهنگ سازی در آنجا اهمیت دارد که با تولید آردهای سبوس دار و عرضه آن در نانوایی‌های استان، شاهد تغییر رنگ و تیره شدن نان بعد از پخت خواهیم بود و مردم باید بدانند که تغییر رنگ در این نوع نان، به دلیل افت کیفیت آن نیست بلکه به دلیل بالارفتن درصد سبوس موجود در آن است.

به طور کل نان‌های سبوس دار دارای ارزش غذایی بیشتری نسبت به نان‌های سفید‌تر بوده که در اینجا منظور از ارزش غذایی افزایش ویتامین‌های گروه ب و مواد معدنی است.

از مزایای نان‌های سبوس‌دار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. سبوس نان مانع جذب سریع قند و چربی به خون می‌شود.

2. سبوس باعث کنترل قند خون شده و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

3. در نان سبوس دار، به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید وجود دارد.

4. مصرف نان سبوس دار 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری قلبی –عروقی و گوارشی را کاهش می‌دهد.

5. نان سبوس‌دار منبع مناسبی از برخی مواد معدنی بود که در صورت انجام تخمیر کامل برای بدن قابل استفاده خواهند بود.

6. سبوس غنی از فیبر است که وجود آن در رژیم غذایی انسان بسیار مفید بوده و باعث تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می‌شود.

7. سبوس به دلیل دارا بودن انواع فیبر، حملات قلب، اختلالات روده‌ای و سرطان‌های سینه، کولون، پروستات و رحم را کاهش می‌دهد.

8. ‌سبوس منبع بسیار مناسبی از فیبر، املاح و همچنین پتاسیم، منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، آهن و روی است.

9.‌ سبوس منبع سیار مناسبی از ویتامین های B6، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، فولات و پانتوتنیک اسید است.

10. سبوس به دلیل جذب آب زیاد با وجود آوردن احساس سیری در رژیم غذایی اثرات مثبتی را به همراه دارد.

11. سبوس باعث افزایش حرکات سیستم گوارشی باعث هضم غذا می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند.

12. سبوس با کاهش جذب چربی موجب پایین آمدن چربی خون و کلسترول تام می‌شود.

13. سبوس گندم با دارابودن منبع فیتو استرولها سبب کاهش کلسترول بد تا میزان 10 درصد می گردد.

14. مزیت سبوس گندم نسبت به سایر منابع فیبری در عدم ایجاد طعم و مزه غیرطبیعی در نان است.

15. کاهش درصد سبوس‌گیری آرد باعث افزایش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان می‌شود.

انتهای پیام