PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : حیات، کی آغاز شد؟

shabe.saket
28-04-2013, 22:22
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

متخصصان ژنتیک با استناد به قوانین مور مدعی شده‌اند که حیات پیش از زمین در جهان وجود داشته و ممکن است از خارج منظومه شمسی نشات گرفته باشد.
نتایج بدست آمده نشان داده که حیات برای اولین بار حدود 10 میلیارد سال پیش بوجود آمده که بسیار قدیمی‌تر از زمین 4.5 میلیارد ساله است.

این محققان آمریکایی در این ایده، از نظریه «مور» استفاده کرده‌اند.
قانون «مور» نظریه‌ای است که بر اساس آن، پیچیدگی رایانه‌ها به صورت نمایی با سرعت حدود دو برابر ترانزیستورها در هر مدار یکپارچه، هر دو سال افزایش می‌یابد.

اگر این قانون را بر روی سرعت پیشرفت‌های محاسباتی چند سال گذشته اعمال کنید، به دهه 1960 که اولین ریزتراشه اختراع شد، می‌رسید.
الکسی شاروف از موسسه ملی پیری در بالتیمور و ریچارد گوردون از آزمایشگاه نیروی دریایی نمونه‌های خلیج در فلوریدا این نظریه را بر روی حیات اعمال کردند تا منشا آنرا پیدا کنند.
به گفته این محققان، امکان سنجش پیچیدگی حیات و سرعتی را که در آن از پروکاریوتها به یوکاریوتها به موجودات پیچیده تر مانند کرم، ماهی و در نهایت پستاندران افزایش یافته، وجود دارد.
به گفته این دانشمندان، پسرفت خطی پیچیدگی ژنتیکی در یک مقیاس لگاریتمی که تنها به یک جفت باز عقبتر تعمیم داده شده، نشان می‌دهد که منشا حیات حدود 10 میلیارد سال پیش از است.

این نظریه از ایده « پان‌اسپرمیا» پشتیبانی کرده که بر اساس آن حیات، در جایی بوجود نیامده بلکه همواره در جهان وجود داشته،
بذرهای آن در همه نقاط هستی پراکنده شده و پیوسته از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می یابد.

بر اساس این ایده، شکلهایی از حیات وجود داشته که در برابر تاثیرات فضا دوام می‌آورند.
این اشکال حیات ممکن است بطور نهفته برای مدت زیادی پیش از برخورد تصادفی با سیارات دیگر یا ادغام با صفحه‌های میان سیاره‌ای سفر کنند.
باکتری‌ها در صورت مواجهه با شرایط مناسب بر روی سطح یک سیاره جدید فعال شده و فرآیند تکامل آغاز می‌شود.
اگرچه این محققان اذعان کرده‌اند که بخش زیادی از کار آنها نظری است.
این پژوهش در مجله Arxiv منتشر شده است.

منبع: ایسنا

Stream
28-04-2013, 22:34
حرف های عجیب در arXiv چاپ میشه چون مقالات Peer review نمیشن... همچین ادعایی اگه پشتوانه علمی صحیحی داشته باشه و ادعاها و نتیجه گیری ها در یک روال منطقی از یافته ها به نتیجه رسیده باشه، مطمئنا به بهترین ژورنال های دنیا راه پیدا می کنه و نیاز نیست بدون Peer review ، ایدنکس بشه.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

بررسی علمی ادعاها از سواد افراد غیر متخصص خارجه مسلما، ولی همین چاپ نشدن در محل مناسب نشونه ایه برای اینکه به این یافته ها و ادعاها مشکوک باشیم.

shabe.saket
28-04-2013, 22:38
من نتونستم رابطه این قضیه با قانون مور رو بفهمم
+
باکتری چگونه میتواند مدت زیادی خاموش باشد و وقتی شرایطش خوب شد تکامل را آغاز کند؟
نمونه ای از همچین چیزی داریم؟

Stream
28-04-2013, 22:56
من نتونستم رابطه این قضیه با قانون مور رو بفهمم

واقعیت اینه که ربطی نداره (احتمالا برای همین هم هست که اون تحقیق جایی چاپ نشده). قانون مور قانونیه که آگاهانه از روی سرعت پیشرفت ما و نیاز و ... نوشته شده، یک حقیقت مطلق هم نیست، همیشه صدق نکرده و حتی همین الان هم دیگه صدق نمی کنه. چرا باید فکر کنیم پیچیدگی حیات قراره همون روال رو طی کنه؟

باکتری چگونه میتواند مدت زیادی خاموش باشد و وقتی شرایطش خوب شد تکامل را آغاز کند؟
نمونه ای از همچین چیزی داریم؟

بله... این ممکنه. باکتری هایی بوده که بیشتر از 1.5 سال خارج از ISS زنده موندند. اگه طی اتفاقی این باکتری ها به یه سیاره دیگه برسند که شرایط نسبتا مساعدی برای تولید مثلشون داشته باشه، می شه نتیجه گرفت که احتمالش هست حیات جدیدش رو در سیاره جدید شروع کنند و به روال بسیار متفاوتی شروع به تکامل کنند. کلا انتقال حیات بین سیارات هم بر اساس همین رواله، البته شواهدی پیدا نشده که فکر کنیم حیات به زمین به این شکل رسیده و آزمایش هایی هم که در شهاب سنگ هایی که به زمین می رسند و در در محیط اطرافشون شده چیزی پیدا نکرده.

نکته جالب: همین خرت و پرت هایی که ما به فضا یا به مریخ و ماه و ... می فرستیم، چون استریل نیستند ممکنه با خودشون باکتری هایی ببرند که می تونند در فضا زنده بمونند. اگه باکتری هایی پیدا کنیم که بتونند در محیط مریخ زندگیشون رو ادامه بدن و تولید مثل کنند (نه اینکه فقط برای مدتی زنده بمونند)، ممکنه بتونند نوع جدیدی از حیات رو در اونجا پدید بیارن.

نکته جالب 2: قبلا که سفر به ماه شایع بود (:دی) پیشنهاد شده بود که جنازه چند حیوان رو همراه با باکتری های مختلف بفرستند به ماه و بگذارند بمونه و ببینند اتفاقی می افته یا خیر. مثل اینکه اشکالات علمی داشت چنین چیزی و این کار رو نکردند.

shabe.saket
29-04-2013, 00:08
نکته جالب: همین خرت و پرت هایی که ما به فضا یا به مریخ و ماه و ... می فرستیم، چون استریل نیستند ممکنه با خودشون باکتری هایی ببرند که می تونند در فضا زنده بمونند. اگه باکتری هایی پیدا کنیم که بتونند در محیط مریخ زندگیشون رو ادامه بدن و تولید مثل کنند (نه اینکه فقط برای مدتی زنده بمونند)، ممکنه بتونند نوع جدیدی از حیات رو در اونجا پدید بیارن.

فکر کنم ابتدا بشر باید به فکر ایجاد تغییرات گسترده در مریخ و اتمسفر آن باشه
با ول کردن باکتری در مریخ فکر نکنم بشر بتونه حیات رو کشت بده (هر نوع باکتری).....

نکته جالب 2: قبلا که سفر به ماه شایع بود ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) پیشنهاد شده بود که جنازه چند حیوان رو همراه با باکتری های مختلف بفرستند به ماه و بگذارند بمونه و ببینند اتفاقی می افته یا خیر. مثل اینکه اشکالات علمی داشت چنین چیزی و این کار رو نکردند.

مطمعنن هیچ اتفاقی نخواهد افتاد

به احتمال زیاد
تفکر حیات به اشکال دیگر یک اشتباه محض است.....

Reza Azimy_RW
29-04-2013, 00:40
باو خودشون گفتن که نیازی به بحث در مورد صحت یا عدمش نیست :

Stream
29-04-2013, 01:57
فکر کنم ابتدا بشر باید به فکر ایجاد تغییرات گسترده در مریخ و اتمسفر آن باشه
با ول کردن باکتری در مریخ فکر نکنم بشر بتونه حیات رو کشت بده (هر نوع باکتری).....

برای پشتیبانی حیات موجودات بزرگ (و مکانیزم هایی که به طور پیچیده در زمین تکامل پیدا کردند) بله قطعا نیاز به تغییرات گسترده است، ولی در حد باکتری فکر می کنم ممکن باشه نوعی باکتری های زمینی، بتونن اونجا ادامه بدن.

این کشت دادن حیات بحث جالبیه، من هم فکر نمی کنم احتمالش زیاد باشه ولی اونقدرها چیز خارج از انتظاری نیست. اگه مطالعه کافی درباره محیط مریخ بشه و بشه حالا با دستکاری ژنتیکی و ... ، باکتری ای ساخت یا پرورش داد که اونجا بتونه زندگی کنه و تولید مثل کنه، همین کافیه تا حیات رو در اونجا کشت داده باشه و باکتری ها بقیه کار رو می کنند و چند هزار سال و چند میلیون سال بعد احتمالا باکتری های بسیار متفاوتی اونجا خواهد بود و شاید چند صد میلیون و چند میلیارد سال بعد، واقعا موجودات پیچیده ای رو ببینیم.

مطمعنن هیچ اتفاقی نخواهد افتاد

به احتمال زیاد
تفکر حیات به اشکال دیگر یک اشتباه محض است.....

من هم موافقم که به احتمال بسیار بسیار زیاد اتفاقی نخواهد افتاد (برای همین هم انجام نشد). ولی درباره اشکال دیگر حیات اینقدر مطمئن نیستم گرچه این قضیه ربطی به اشکال متفاوت حیات نداره، همین حیات زمینی خودمونه که تکامل پیدا می کنه تا بتونه توی محیط دیگه ای زندگی کنه. به نظر من این یکی اونقدرها دور از ذهن نیست.

باو خودشون گفتن که نیازی به بحث در مورد صحت یا عدمش نیست :

من هم می تونم ادعا کنم بطور نظری !! جهان از پوست پیاز تشکیل شده که ماده تاریک رو شارژ می کنه، کی هست که بتونه رد کنه. اینطور نیست که نظری هرکی هرچی خواست بگه و هیچکس نتونه اشکال بگیره، همون روال منطقی باید طی بشه. این هم مشابه همون بحث تفاوت های پیش بینی و پیشگویی است.