ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چگونگی کاشت سبزیجات (پرسش و پاسخ)



saye
23-04-2013, 11:21
این مطلب فکر میکنم کمک خوبی به دوستان علاقه مند باشه

...................

آپارتمان‌نشینی، خیلی از علاقه‌مندان به سبزی‌کاری را از این لذت محروم کرده ولی گروهی دیگر از آپارتمان‌نشین‌ها هستند که تحت هر شرایطی می‌توانند انواع سبزی‌ها را در آپارتمان خود پرورش دهند…

خوشبختانه بذر بیشتر سبزیجات در هر شرایطی پرورش می‌یابد و برای این منظور می‌شود از جعبه‌های چوبی،
سطل‌های پلاستیکی، گلدان‌های بزرگ و کوچک، انواع ظروف مایع ظرف‌شویی و حتی بطری‌های نوشابه خانواده استفاده کرد. مهم، عمق گلدان و آبیاری به موقع و تنظیم برنامه کوددهی آنها است. اگر می‌خواهید از فوت و فن سبزی‌کاری در خانه آگاه شوید، گفتگوی ما را با مهندس حسین بهادری، طراح و مجری پروژه‌های کوچک و بزرگ فضای سبز بخوانید.


▪ آقای مهندس! آیا کاشت سبزی در آپارتمان‌ها هم شدنی است؟
ـ بله؛ بذر هر نوع سبزی (تره، شاهی، شنبلیله، ریحان، جعفری، گوجه‌فرنگی، فلفل رنگی،
حتی کدو و بادمجان) را در هر زمان و هر فصلی می‌توان در آپارتمان (چه در بسترهای خاکی و چه غیرخاکی) کاشت و
از خوردن آن لذت برد؛ مثلا پرلیت یک بستر غیرخاکی است که برای کاشت سبزیجات می‌توان از آن استفاده کرد اما رشد سالم
آنها به کود مخصوصی نیاز دارد که در بازار چندان در دسترس نیست. بنابراین سبزی‌کاری در خاک، آن هم در فضای آپارتمانی، سهل و لذت‌بخش است.


▪ روش کار چگونه است؟
ـ برای کاشت سبزی در خانه روش‌های مختلفی وجود دارد. قدم اول انتخاب بذر مناسب و استاندارد است؛‌
بذر اصلاح‌شده‌ای که روی پایه مادری رسیده باشد. ابتدا بذرها را روز قبل از کاشت در آب ولرم می‌ریزیم و
بین ۸ ساعت تا سه روز مجازیم آنها را در آب نگه داریم تا متورم شوند. سپس خاک مناسبی را انتخاب و الک می‌کنیم و
به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتی‌متر در یک گلدان که زهکش داشته باشد می‌ریزیم. بذرها را از آب خارج و به روی یک پارچه یا
روزنامه قدیمی منتقل می‌کنیم تا نم آنها گرفته شود. سطح خاک را می‌کوبیم و صاف می‌کنیم و بذرها را به صورت فاصله‌دار روی
سطح خاک می‌پاشیم و روی بذرها را با کمی خاک می‌پوشانیم اما دقت کنید که اگر سایز بذر دو میلی‌متر باشد،
حداکثر دو میلی‌متر باید روی آن با خاک پوشانده شود. در مرحله بعد، سطح مقطع گلدان را با یک برگ روزنامه می‌پوشانیم تا بذرها دقیقا زیر روزنامه قرار بگیرند و با یک آبپاش کوچک و روزانه دو تا چهار بار روی روزنامه آب می‌ریزیم تا سطح آن کاملا خیس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترین جای ممکن قرار دهید.


▪ باید گلدان را در معرض نور خورشید قرار دهیم؟
ـ خیر. حتی می‌توان گلدان آماده شده را دور از نور و در جای تاریک نگه داشت تا سبزی‌ها دو تا سه میلی‌متر رشد کنند و روزنامه آرام‌آرام بالا بیاید.
در این مرحله، روزنامه را برمی‌داریم و مستقیما به گیاه آب می‌دهیم و در این مرحله گلدان را در معرض نور قرار می‌دهیم.
هر چه نور بیشتری به سبزی‌ها برسد بهتر است اما اگر چنین فضایی در آپارتمان نداشتیم، می‌توانیم از لامپ‌های فلورسنت استفاده کنیم.
بعد از گذشت حدود دو هفته به گیاه کود می‌دهیم و ترجیحا از کود طبیعی استفاده می‌کنیم اما اگر این کود در دسترس نبود،
سراغ کودهای شیمیایی استاندارد می‌رویم. البته دوز مورد نیاز روی بسته این کودها نوشته شده است و جای نگرانی نیست.
اگر تمام این مراحل به درستی انجام شود بعد از گذشت حدود دو هفته سبزی‌ها آماده خوردن می‌شوند اما توصیه من این است
که تا یکی دو بار این سبزی‌ها (به ویژه تره) را نخورید و با قیچی آنها را بچینید تا پایه آنها قوی‌تر شود.

▪ و برای جلوگیری از آفت زدن سبزی‌ها چه کنیم؟
ـ برای جلوگیری از آفت زدن گیاهان هر از چند گاهی باید مقداری آب را با الکل مخلوط کنیم و به جای سم، روی سبزی‌ها بپاشیم.
حتی اگر این سبزی‌های ما مورد حمله شته‌ها هم قرار گرفته باشند با این کار، آنها از بین می‌روند. از طرف دیگر،
چون طی مراحل رشد از هیچ سمی هم استفاده نمی‌کنیم، سبزیجات کاملا ارگانیک (طبیعی) هستند.
البته راه‌های زیادی برای پیشگیری از آفت‌زدگی گیاهان وجود دارد؛ مثلا می‌توانیم یک گلدان گیاه جعفری یا همیشه‌بهار را کنار گلدان سبزیجات خود بگذاریم.
با این روش تا ۶۰ درصد از بیمار شدن گیاه و حمله شته‌ها کاسته می‌شود.
حتی پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد که موزیک هم می‌تواند تاثیر به سزایی بر سلامت گیاهان و جلوگیری از برخی آفت‌های آنها داشته باشد.

▪ شما کاشت چه نوع سبزی‌هایی را در فصل بهار توصیه می‌کنید؟
ـ همه سبزی‌ها را می‌توان در این فصل کاشت و بسیار خوب هم رشد می‌کنند اما گاهی نحوه نگهداری و تغذیه خاک آنها با هم متفاوت است.
مثلا گوجه‌فرنگی برای رسیدن (در مقایسه با گیاهان دیگر) به مواد غذایی بیشتری نیاز دارد و اگر ما دو هفته یک بار به خیار کود می‌دهیم،
باید هفته‌ای دو بار به گوجه‌فرنگی کود بدهیم و هنگامی که گوجه‌ها نشاء شدند و چهار تا پنج سانتی‌متر رشد کردند باید به گلدان بزرگی منتقل شوند
زیرا ریشه آنها قوی می‌شود و هر چه گلدان بزرگ‌تر باشد، بیشتر هم میوه می‌دهد. در مورد فلفل‌ هم دقیقا همین‌طور است.

▪ استفاده از کود، موجب آلودگی سبزی نمی‌شود؟
ـ ببینید، در واقع کود، تغذیه گیاه است اما لازم نیست که حتما از کودهای شیمیایی استفاده کنیم. بعد از الک کردن خاک، مقداری زغال در خاک بریزید تا وجود
کربن مانع از بیمار شدن گیاه شود. حتی تفاله خشک‌شده چای، پودر استخوان و خاکستر چوب هم جزو کودهای ارگانیک محسوب می‌شود.

▪ هنگام شروع سبزی‌کاری در آپارتمان به چه ابزاری نیاز داریم؟
ـ بذر، خاک استاندارد، گلدان مناسب، دستکش، آبپاش کوچک، بیلچه و الک تنها ابزارهای کاشت سبزی در آپارتمان هستند.
نکته مهم این است که در انتخاب بذر مناسب و خاک استاندارد از راهنمایی فروشندگان محصولات کشاورزی استفاده کنید تا با مرور زمان قدرت تشخیص
آنها را به دست آورید و در واقع خودتان باغبان خبره‌ای شوید.


▪ حرف آخر؟
ـ سبزی‌کاری در آپارتمان بسیار کم‌هزینه است اما نکته قابل توجه این است که با این روش هم لذت می‌برید و هم سبزی کاملا سالم، بهداشتی و ارگانیک
می‌خورید. هنگام خرید بذر سبزیجات هم به خاطر داشته باشید که نعناع و پونه، بذر ندارند و باید آنها را از سبزی‌فروشی بخرید و بعد از ریشه‌دار کردن در خاک بکارید.

منبع ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

saye
23-04-2013, 11:29
پیشنهاد من به دوستان اینه که هیچ وقت از روزنامه برای پوشوندن سبزیجات به کار نبرن به علت داشتن سرب در روزنامه

yasi59
02-05-2013, 10:28
من یه مقدار ریحون تو خونه کاشته بودم که یه ده سانتی رشد کرده بود و ریحونا همه سبز شده بودن, دیروز هواخوب بود بردم بیرون کاشتمشون چون جاش تو گلدونا خیلی کوچیک بود, دیشب هوا رسید به 0درجه ,امروز دیدم همش پژمرده شدن :n03: امیدی بهشون هست؟ اگه هست که یه مقدارش داخل یه گلدونه بزرگه بیارمش داخل خونه ,البته تره ها خوب موندن و چیزیش نشده

saye
02-05-2013, 13:48
از اول باید بیرون میکاشتین! و گلدونارو همون بیرون میذاشتین
و اینکه روشون همیشه پلاستیک بکشین که هم رطوبت رو نگه داره و هم شب ها تا حدودی از سرما
بله امکان30 درصد هست که 2باره خوب بشن
فقط اوردین داخل جای خیلی گرم نذارید
اب هم کمی کمتر بهشون بدین

yasi59
02-05-2013, 14:23
آخه سه هفته پیش کاشتم بیرون هوا زیر صفر بود ,محال بود جوونه بزنه ,اما توخونه خیلی شاداب بودن اشتباه کردم بردمشون بیرون,تو روز هوا 7-10 درجه میشه وباد میاد,پلاستیک رو فقط شبها بکشم روش یا روزم نیاز داره ؟

saye
02-05-2013, 14:31
روز هم بکشید
چون باعث میشه با بخار اب رطوبت توی محیط بمونه
این کارو تا سبزیجاتتون جوونه بزنه و خوب جون بگیره و رشد کنه انجام بدین
اگر بیرون از منزل روزها افتاب خوبی داره و سختتون نیست روزها بذارید بیرون و شب خا بیارید داخل منرل
اگر هم نه که داخل منزل هم جای افتابخور باشه

yasi59
02-05-2013, 23:05
اونی که تو گلدون بزرگ بود آوردم تو خونه , انگار داره بهتر میشه , برگهای ریحونش کاملا پژمرده شده نمی دونم کوتاهشون کنم یا بزارم همینطوری بمونه

saye
03-05-2013, 09:36
فعلا یک مقدار بهشون وقت بدید

pooria-ir
04-05-2013, 12:44
بچه ها سلام. کسی تجربه کاشت بذر جعفری رو داره؟
من بذرشو گرفتم هنوز نکاشتم, بعد اینکه چه گلدونی مناسبه براش که واقعا بشه سبزیشو چید و آورد خورد

Sent from my SHW-M380W using Tapatalk 2

saye
04-05-2013, 16:57
هر يك گرم بذر جعفري تقريبا" 650 دانه دارد. براي كاشت جعفري از بذوري استفاده كنيد. كه اندازه مناسب ، ضد عفوني شده با قارچكش و كيفيت بالا از نظر يكنواختي جوانه زني بذر داشته باشند.نشاء كاري در مقايسه با كشت مستقيم بذر بهتر است چون جوانه زني بذر جعفري ممكن است 20 تا 25 روز طول بكشد . بذر كاري مستقيم مي تواند برداشت محصول را به تاخير اندازد.
در كشت مستقيم در هر 30 سانت طول رديف 15-20 بذر قرار مي دهند و فاصله رديف ها 45 سانتي متر مي باشد و عمق كاشت بذر كمتر از يك سانتي متر است. براي جلوگيري از سله بندي، سطح خاك را تا تثبيت گياهچه جعفري مرطوب نگه داريد. در هنگام نشا كردن فاصله بوته ها روي رديف 15 تا 20 سانت است. خاك مناسب براي كشت جعفري خاك ترد بازهكشي خوب مي باشد. مقدار ماده آلي خاك را بايد افزايش داد چون جعفري به خاك مرطوب براي رشد بهتر نياز دارد.
نياز كودي آن به ازت بين 90 تا 112 كيلوگرم، به فسفر (P2C5 ) بين 90 تا 135 كيلوگرم، به پتاسيم (K2O ) بين 56 تا 112 كيلوگرم، به گوگرد 20 تا 30 كيلوگرم در هكتار مي باشد.
رطوبت خاك را در حد يكنواخت براي رشد بهتر جعفري و افزايش قابليت استفاده عناصر غذايي حفظ كنيد . خاك سبك به دفعات آبياري بيشتر نياز دارد.
برگهاي جعفري حدود 3 ماه بعد از كاشت آماده براي مصرف مي باشد و در هر هكتار تقريبا" 5/2 تا 5/7 تن برگ جعفري بدست مي آيد . براي مصرف سبز و تازه تعدادي از برگ هر بوته يا يك شاخه كامل داراي برگ چيده مي شود.
با عمل رطوبت گيري از برگهاي جعفري مي توان طعم و رنگ سبز آن را حفظ نمود. برگهاي جعفري را مي توان در دماي صفر درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 95 تا 100 درصد مي توان به مدت 2 تا 5/2 ماه نگه داشت برگهاي جعفري در پاكت هاي پلاستيكي مشبك و روي يخ نگهداري مي شود . در محيط كنترل شده داراي 10 درصد اكسيژن و 10 درصد دي اكسيد كربن مي توان رنگ سبز و قابليت فروش آن را حفظ نمود.
منبع مورد استفاده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] gonstate.edu.2004.Parsley.
ترجمه:ارازقلي قرنجيك
كارشناس زراعت و حفظ نباتات

saye
05-05-2013, 14:37
سبزیجاتی که کاشتم در کمتر از 1هفته دارن سر از خاک در میارن
همینطور هندوانه و طالبی
خیلی برام جذاب و لذت بخشه دیدن رشد روزانه ی اونا :n19::n01:
دوستان پیشنهاد میدم حتما تجربه کنند
مخصوصا کسانی که توی اپارتمان هستن و باغچه ندارن
توی سبد های میوه این کارو انجام بدن حتما
زحمت زیادی هم نداره :n17::n20:

V E S T A
05-05-2013, 15:08
سلام

saye ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) جان درباره نوع خاک، مقدار کود دهی(از کود استفاده کردین یا نه)، آبیاری( چه مقدار و هر چند وقت یکبار)، نور دهی(مستقیم یا غیر مستقیم/سایه)

که مرتبط با سبزی کاریتون بود توضیح می دین ؟

ممنون:n16:

saye
05-05-2013, 15:54
حتما
خوشحال میشم :n01:

من یک مقدار خاک نرم رو که از مغازه هایی که خدمات گل کاری و باغبانی میدن گرفتم
و با خاک گلدون هایی که قبلا خاکشون رو تعویض کردم و نگه داشته بودم مخلوط کردم
که توی اونا کود حیوانی مخصوصا کود اسب بود
من خودم توی 6 تا سبد میوه پلاستیکی رو خاک ریختم و دونه هارو کاشتم
یک سری از دوستان میگن که قبل از کاشت حدودا 3 روز دونه ها رو تو اب خیس کنید و بعد بکارید بهتره
اما من این کارو نکردم
و اینکه موقع کاشت باید به اندازه 3 برابر خود اون دونه ای که میکارید روش خاک بریزید نه بیشتر
و یا میشه دونه ها رو روی خاک گذاشت و بعد با دست کمی خاک روشون ریخت و بعد از سبز شدن کمی خاک دیگه روشون اضافه کرد
که من خودم این کارو کردم
روی جعبه ها رو هم با پلاستیک ها ی متری که بیرون میفروشن و زخیم هست پوشوندم
و جعبه ها رو توی تراس گذاشتم
و بهشون هر روز صبح اب میدم و 2باره پلاستیک ها رو روی جعبه ها میذارم.و این در صورتیه که فردا صبح که 2باره بهشون اب میدم خاک جعبه ها خیس و مرطوب هست (بخاطر پلاستیک ها) و این خشک نشدن خاک خیلی کمک میکنه به زودتر ریشه دادن .در مورد نور هم باید بگم تراس خونه ی من جوریه که بعد از ظهر ها افتاب میخوره و نو انچنان شدیدی نداره اما مناسب هست
البته از اونجایی که تو تراس جا نبود 2 تا جعبه توی اشپزخونه گذاشتم و اونا هم جوونه زدن
همه ی گیاهان برای ریشه دهی اولیه و جوانه زدن نیازی به نور انچنانی ندارن و جای تاریگ هم این اتفاق میافته
و بعد از مرحله جوانه زدن هست که حتما باید در معرض نور خورشید قرار بگیره
:n16:

V E S T A
09-06-2013, 17:51
نیازهای عمومی بسیاری از سبزیجات برگی برای بهترین رشد:




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



آبیاری: اگرچه برخی از سبزیجات دوره های کوتاهی از کم آبـی را تحمل می کنـند اما آبیاری منظم به رشد بهینه و کیفیت و لطافت برگسار آنان کمک شایان توجهی خواهد کرد. آبیاری بیش از انـدازه

و خیس ماندن بستر کاشت از جمله دلایل شیوع بیماری های قارچـی وپوسیدگی ریـشه گیاهان است. همچنین علایمی همانند پژمردگی، کوتاهی قامت گیاهان و کاهش رشد آنان دیگر نشانه های

آبیاری نامناسب و بیش از اندازه است. آبیاری کم و خشکیدن نیز موجـب پژمـردگی و سوختگی و چروکیدگی برگ ها خـواهد شد. در هر مرتـبه آبیاری دقت کنید که بعد از آبیـاری، آب اضافی از مـنافذ

انتهای گلدان بیرون آید.

نور: سبزیجات به نور کافی و کامل برای رشد نیاز دارند و به بیان دیگر مکان نگهداری باید از حداقل 6-8 ساعـت و به شکل بهیـنه 14 ساعت نو رخوردار باشد.در چنین شرایطی رشد سبزی و تولید برگ

آن مناسب خواهد بود. توجه داشته باشید که معمـولا در طی زمستان به دلیـل نا مناسـب بودن شرایـط نوری، اکثر سبزیجـات رشد خوبی نخواهند داشـت. پریدگی رنگ، بلنـد و علفی شدن نامناسب

ساقه ها، زردی و ریزش برگ ها از جمله نشانه های دیگر کمبود نور محیط است.

دما: دما 16-25 درجه سانتی گراد برای رشد اکثر سبزیجات برگی مناسب است. اگر با افزایش دما آبیـاری گیاه نیز با نظـم بیشـتری صورت گیـرد مشکلی پیش نخواهد آمد. اما اصـولا گرما و خشکی

محیط از دلایل به گل نشستن و عدم تردی برگسار سبزیجات است.

خاک: از آنجاییکه محیط ریـشه سبزیجـات گلـدانی محـدود به فضـای داخلی گلـدان است. بنـابراین باید خـاک غنـی را برای آنـان فراهـم کرد تا ریشه ها از نظر جـذب مواد غذایی دچار مشـکل نشـوند.

همچنین خاک باید از زهکشی خوب و مناسب برخوردار باشد. به عنوان مثال می توان مخلوط خاک برگ + خـاک باغچه : کوکوپیت به همـراه مقـداری پرلایت استفاده کرد. سبزیجات گلدانی معمـولا به

شکل یکساله پرورش می یابند حتی اگر خودشان گیاهانی چند ساله باشند و از جمله گیاهانی که نگهداری انان در گلـدان به شکل چند سال متداول است می توان به رزماری و Marjoram اشاره کـرد

بنابراین استـفاده از خاک های غنـی و تازه به رشد سبـزی ها کـمک شایـان توجهی در طی یک سـال رشـد خواهد کرد همچنـین می توان از کود های محـلول در آب نیـز در هر سه یا چهار هفـته یکبار

استـفاده کرد. در کود دهـی زیاده روی نکنـید.افزایـش کود می تواند موجب کاهـش طعـم و مزه سبزیجـات شود حتی برخی از سبـزیجات مانند نعناء نیاز چنـدانی به کود دهی ندارند بنـابراین می تـوان

غلظت کود را به نصف کاهش داد و بعد از آنان استفاده کرد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


اندازه گلدان: اندازه گلدان را باید طوری انتخاب کرد که ریشه سبزیجات فضای کافی برای رشد داشتـه باشند. اگرچه انـدازه و میزان رشد سبزیجـات مخـتلف با یکدیگر فرق می کند اما به عنـوان یک

قانون کلی برای هر سبزی از نظر حجم و گنجایش می بایست حدود 4.5 لیتر فضا در نظر گرفت. به بیان دیگر تصور کنید که گلدانی با قطر دهانه 30 سانتی متر در اختیار دارید. چنین گلدانی حـدود 15

لیتر فضای داخلی دارد بنابراین می توان سه نوع سبزی مختلف در آن کشت کرد. و یا گلدانی با قطر دهانه 40 سانتی متر در حدود 20 لیتر فضای داخلی دارد و می توان چهار نوع سبزی مختلف را در

آن کشت کرد. البته این در صورتی است که تمایل به کشت مخلوط سبزی ها داشته باشید در غیر این صورت می توانید یک نوع سبزی را در گلدانی به هر اندازه که دلخواهتان است بکارید.

نوع گلدان: سبزیجات به نور زیادی احتیاج دارند و می بایست در معرض تور مستقیم آفتاب قرار گیرند و از آنحایی که محیط داخلی گلدان محیطی محدود است احتمال سوختن ریشه های سبزی در

اثر افزایش حرارت داخل خاک وجود دارد. برای جلوگیری از این مسئله بهتر است گلدان از نوع سفالی انتخاب شود تا پلاستیکی و فلزی. در صورت عدم امکان انتخاب گلدان های سفالی از گلدانهای

پلاستیکی به رنگ روشن استفاده کنید و گلدان را در مکانی بگذارین که تا جایی که امکان دارد نور به بدنه گلدان نتابد و شاخسار گیاه از آن بهره مند شوند.

عمق کاشت و زمان کاشت: بهترین راه برای تخمین عمق مناسب کاشت توجه به اندازه بذر سبزیجات است. بذرها را در سطح خاک بریزید و سپس دو یا سـه برابر قطر آنان بر روی آنان پوششی

از خاک گلدان بریزید. عمیق کاشتن و یا سطحی کاشتن بذرها از جمله دلایل عدم جوانه زنی مناسب آنان است.زمان کاشت سبزیجات با توجه به شرایط محیطی می توان در هر زمان از سال نسبت

به کاشت آنان اقدام کرد اما فراموش نکنید که دما و نور از جمله مسائلی است که در صورت مناسب بودن آنان سبزی ها رشد خوبی خواهند داشت.



منابع

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])


گرد آوری: وبلاگ باغبانی سبز

yasi59
10-07-2013, 10:33
سلام
آیا میشه کودمایع هیومیسل (روش نوشته از دسته کودهای اسیدفولیک , اسیدهیومیک ) رو برای سبزیجات استفاده کرد؟

V E S T A
10-07-2013, 18:26
بله کود آلی هوموسی که شامل مواد غذایی مورد نیاز گیاه هست ..به شرطی که میزان متعادل استفاده بشه زیاده روی در استفاده از هر نوع کودی باعث خشک شدن گیاه میشه ...

saye
10-07-2013, 21:54
کود مایع سبزیجات وجود داره
اما این که ترکیباتش دقیق چی هست رو من نمیدونم
اما توی بخشی نوشته که کود مایع سبزیجات حاوی 15% اسید فولیک مناسب هست
طریقه ی مصرف هم
معمولا اینطور نوشته
ز زمان رشد هر 1 تا 2 هفته مقدار 3 تا 4 لیتر از کود مایع special GF605 را در 400 لیتر آب حل نموده و در هر هکتار محلول پاشی نمایید.

محلول پاشی 2 تا 3 هفته تکرار شود

V E S T A
21-07-2013, 13:57
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


چگونه گلدان را انتخاب کنیم ؟

بهتر است که مخلوط خاکی را کمی مرطوب کرده و بعد آنرا استفاده کنید. زهکش گلدان مسئله مهم دیگری اسـت که باید به آن توجه کرد. بنابراین قبـل از ریختـن خاک در گلدان ابتدا از وجود

منافذ کف گلدان مطمئن شوید و قبل از خاکریزی، چند تکه سفال شکسته و یا سنگریزه به قطر 2-1 سانتیمتر در کـف گلدان قرار دهید. انجام این کارها مانع از مسدود شدن منافذ کف گلدان

توسط خاک و عدم خروج زه آب (آب اضافی حاصل از آبیاری) خواهد شد. بعد از ریختن مخلوط خاکی در درون گلـدان توجـه داشته باشید که بین سطح خاک و لبه گلدان در حدود 3-2 سانتیمتر

فاصله باشد به بیان دیگر گلدان را تا لبه پر از خاک نکنید در آینده آبیاری گیاهان را با مشکل مـواجه می کند قبل از فرو رفتن در بستر خاک ، ممکن است به همراه مقداری از خاک از حاشیه و

لبه های گلدان به بیرون سرآزیر شوند و گیاهان به خوبی آبیاری نشوند .

آفت و بیماری: معمولا سبزیجات گلدانی دچار آفت و بیماری جدی نمی شوند اما به هر حال مراقـب فعالیـت آفاتی همانند شته و کنه تار عنکبوتی و بیماری های قارچی باشید. اگر شته یا

کنه تار عنکبوتی مشاهده کردید یک قاشق چایخوری صابون مایع (مایع ظرفشـویی استفاده نکنـید) به 2.5 لیتـر آب اضـافه کرده و برگسـار را با این آب اسـپری کنید. سعی کنیـد از این آب به

خاک گیاه ندهید و تنها برگسار را اسپری کنید.

هرس: هرس سبزیجات در واقع به معنی سرزنی آنان است زیرا اگر ساقه ها را کوتاه نکنید بعد از مدتی بلند و چوبی خواهند شد. بنابراین با بلند شدن ساقه ها آنان نصف طول آنان را کوتاه

کنید تا رشد ساقه های جانبی تحریک شود و علاوه بر منظره بهترف ساقه ها و برگهایی ترد و لطیف به دست آید.



منابع:

پست 14# ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

shapoor1
17-12-2013, 12:35
آیا فلفل قلمی رو هم میشه توی گلدان کاشت؟

V E S T A
25-12-2013, 17:55
آیا فلفل قلمی رو هم میشه توی گلدان کاشت؟

بله میشه هم بذر (دانه های فلفل) رو کاشت و هم نشا فلفل سبز (فلفل قلمی) رو کاشت که روش دوم بهتره (از نظر راحتی در کاشت و نگهداری) و برای تهیه نشا باید به گلخونه هایی که نشا و بذر می فروشن مراجعه کنید.

ساده ترین توضیح:


کاشت دانه فلفل( همان دانه های تندی که توی فلفل هست)
دانه های فلفل را در فروردین ماه بطور تک تک به عمق یک سانتی متر در گلدان ۸ سانتی متری که خاک گلدان ان محتوی کود پوسیده و خاکبرگ باشد کاشته و گلدان را در محیط گرم خانه نزدیک به دریچه شمالی قرار می دهند. درجه حرارت مناسب برای آن ۱۸ در جه می باشد وقتی نشا فلفل به ۱۳-۱۵ سانتی متر رسید سرشاخه ان را قطع نموده و به گلدان ۱۳ سانتی متری منتقل نمی کنند و این گلدان نیز باید حاوی کود پوسیده و و پیت باشد و در اوائل مردادماه گلدان را به محیط آزاد برده و و در مدت کوتاهی می توان آن را به گلدان ۱۸ سانتی متری منتقل نمود، و گلدان را در محل افتاب گیر قرار داده و بهتر است یک قیم ۱۰ سانتی متری سانتیمتری در مجاور بوته نصب شود و گیاه را به قیم تکیه داد تا سنگینی محصول بیش از حد به بوته فشار نیاورد. در دوره ای که گیاه گل میدهد ترجیح داده میشود که برگهای آن را با غبار پوش مرطوب نمود تا موجبات تشکیل میوه تشدید گردد. در این مرحله هر دو هفته یک بار بجای آبیاری با کود مایع گلدان را تقویت مینمایند.

کاشت نشای فلفل این روش راحت تر است.
بخصوص برای تازه کارها چرا که شما با خرید نشا های فلفل و منتقل کردن آن به گلدان و مراقبت در مدت کوتاهتری می توانید به محصول دست یابید.
نشای فلفل را از گلفروشی ها نه مغازه ی گل فروشی ، گلفروشی هایی که مثل باغ هستند و همه نوع گیاه حتی درختچه دارند می توانید تهیه کنید.معمولا این نشا ها در کیسه های مشکی رنگ کوچک به فروش می رسند پس از خرید باید آنرا طبق موارد گفته شده در بالا به گلدانهای بزرگتر منتقل نمایید
توجه داشته باشید بهنگام انتقال، نشاء آن حتماً باید به همراه خاک باشد و در سرما منتقل کنیم. گرما و آب زیاد مقدار میوه را کاهش میدهد

نکات مهم:
*منظور از قیم تکه چوبی است که داخل خاک گلدان فرو می کنند و گیاه را با بند یا نخ به آرامی به چوب می بندند تا تکیه گاه گیاه شود مراقب باشید در حین بستن گیاه نخ را سفت نبدید تا باعث ایجاد آسیب به ساقه ی اصلی نشود چرا که در چنین صورتی امکان دارد کل گیاه خشک شده از بین برود انخاب چوب و نخ مناسب برای قیام بسیار مهم است.تکه چوبی که نسبت به ساقه ی گیاه مناسب باشد و نخ نیز من نخ شیرینی توصیه می شود چرا که هم محکم هست و هم در اثر شستشو و آبیاری از بین نمی رود

*خاکبرگ که از پوسیده شدن موادی مانند دمبرگ درختان، چمن های قیچی شده و غیره حاصل می شود ارزش غذایی چندانی ندارد و تنها به منظور سبک و قابل نفوذ کردن خاک مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه خاک برگ در فصل پائیز برگهای خشک درختانی که رگبرگهای ضخیم و خشن ندارند (مانند درختان میوه، افرا و نارون و …) را در محلی در روی سطح زمین یا در یک گودال بصورت یک لایه جمع آوری کرده پس از آنکه با آب پاشی رطوبت لازم را تامین کردند برای تسریع در پوسیده شدن آنها مقداری کود ازته مانند اوره بدان اضافه می کنند. سپس یک لایه دیگر برگ ریخته و با تکرار عمل آب پاشی و کودپاشی به انباشتن مقدار مورد نظر برگ می پردازند در اثر رشد و نمو باکتریها، برگها بتدریج پوسیده می شوند، معمولاً هراز چندی این توده را از هم می پاشند و دوباره در محل دیگری روی هم می ریزند این کار به منظور جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد در درون توده که باکتریها را از بین می برد و هوا رسانی به باکتریهای موازی انجام میگیرد.

به هم خوردن توده خاکبرگ مراحل پوسیده شدن را تسریع می کند. در شرایط عادی خاکبرگ پس از ۸ تا ۱۲ ماه قابل استفاده می گردد. ولی خاک برگهایی که ۳ تا ۴ سال مانده باشند،ترجیح داده می شوند. خاکبرگ آماده شده را باید الک کرد تا چوبها و قسمتهای زاید آن جدا شود خاک برگ ممکن است محتوی بذرهای علفهای هرز، آفات و امراض باشد، لذا باید قبل از مصرف گندزدائی گردد.

MOHAMMAD_ASEMOONI
28-02-2015, 02:34
سلام
تاپیک به این باارزشی راکد مونده
حالا اگه تاپیک پیزا و همبرگر و هله هوله و اینا بود ,شده بود 500 صفحه :20:
تشکر و دست همگی سلامت بابت اطلاعات باارزشی که نوشتین
اگر هنوز هم دست و دل سبزیکاری دارین لطف کنین تجربه هاتون رو بنویسین
سبزیهای توی بازار و رستورانها و مغازهائی که سبزی آماده میفروشند اصلاً قابل اطمینان نیست , همش پر از حشرات ریز هست .
توی تلویزیون هم نشون داد 4 روز یک بار سمپاشی میشه با سمهائی که بیشترش هم غیرمجاز هست
==================================
سوال:
برای برداشت سبزیِ کاملاً عاری از حشرات و سم میشه این کارها رو انجام داد ؟
1- تهیه ی خاک نسبتاً تمیز و الک کردنش و سپس ریختنش در آب جوش برای کشته شدن همه ی جانداران ریز و میکروسکپی
2- استفاده از باقیمانده های مواد غذائی مثل پوست میوه ها و تفاله ی هویچ و سیب و پوست هندونه طالبی و خربزه و خورده سبزی و کاهو و ساقه های سبزی بعد از پاک کردنش به عنوان کود . البته بعد از کاملاً خشک کردنش در آفتاب و کوبیدنش تا کاملاً پودر بشه . و ریختنش در آب جوش برای کشتن باکتریها و قارچها .
3- استفاده از پودر پوست پسته ی خام و گردو و بادام و تخمه ی خام (بدون نمک)
4- استفاده از پودر نان خشک به جای کود . البته به مقدار کم
5- پوشاندن محل کاشت با توری بسیار ریز که حشرات نتونند به سبزیها دسترسی داشته باشند
6- استفاده از حشره کش برقی در شب که با ماوراء بنفش و ولتاژ زیاد حشرات رو جذب میکنه و با برق میکشه .
7- اضافه کردن مقداری کمی شکر به آبِ آبیاری ضرر داره ؟ یا مثل کود عمل میکنه ؟ (مثلاً یک قاشق چایخوری به 2 لیتر آب )
8- استفاده از تفاله چای چی ؟ خشک بشه و کوبیده بشه پاشیده بشه روی خاک
9- اگر اینها بی تاثیر یا مضر هست , چیزی میشناسین که مثل اینها دور ریختنی باشه و بشه ازش به عنوان کود استفاده کرد ؟ (تعجب نکنین . ابتکار یعنی همین . یعنی انجام کارهایِ موثری که تا حالا کسی انجام نداده )





هدف بنده تهیه ی سبزی هست که فقط با شستنش با آبِ تمیز آماده خوردن بشه . بدون آفت , بدون سم , بدون هورمون و کاملاً اورگانیک (طبیعی)

Naghme Salati
02-07-2016, 10:34
سلام، خواستم بدونم براى كاشت ريحون بايد هر بار در گلدان بذر بپاشم؟

Kplast
27-04-2021, 14:51
واقعا خسته نباشید خیلی خیلی این مطلب کمک کرد مرسی واقعا;);)

sarinak
09-03-2022, 22:17
سلام. دوستان.
من سبزی و جعفری کاشتم تو حیاطمون. برای اینکه جعفری ها و سبزی ها خوب رشد کنن باید بهشون کود خوب بدین. من خودم از ایران کود استفاده می کنم.
سلام دوستان. من از ایران کود استفاده میکنم برای گل ها و گیاهام


محصولات وپروفرت هلند از بهترین کودهای موجود در بازار است و دارای تضمین کیفیت می باشد.


قیمت های مناسب


کیفیت بسیار بالا


بسته بندی ۲، ۱۰ و ۲۵ کیلویی


محصولات موجود :


NPK 20-20-20


NPK 12-12-36


NPK 10-52-10


NPK 15-5-30


نیترات پتاسیم


نیترات کلسیم


مونوپتاسیم فسفات


سولفات پتاسیم


سولفات منیزیم


سولفات منگنز


میتونید از irankood.com تهیه کنید