ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ✔ رفع اشکال، سوالات و راهنمای جامع کتب و جزوات کمک آموزشی درس زیست(کلیه مقاطع دبیرستان)

farshidshd
19-04-2013, 12:49
با سلام خدمت همه دوستانی که می خوان آماده بشن برای کنکور...

این تاپبک مخصوص رفع اشکالات و سوالات درس زیــــــســــــت ( 1،2،3 و پیش ) هست و می تونید تمامی سوالات در این مورد رو در این تاپیک مطرح کنید...

توجه : تاپیک های جداگانه برای بقیه دروس مهم به زودی ایجاد خواهد شد.

با تشکر
تیم مدیریت انجمن آموزش عالی
.

After4Ever
19-04-2013, 14:21
خدا رو شکر تاپیک اختصاصی درس شیرین زیست هم راه افتاد...از جناب farshidshd هم تشکر می کنم
از دوستان تجربی خواهش می کنم هر سوالی دارن در این تاپیک بپرسن:n01:

Gita
21-04-2013, 11:04
1- فقط اسیدهای چرب زنجیره هیدروکربنی دارن؟
2- فصل 3 دوم در مورد بافت پیوندی گفته که در فضای بین سلولی ماده زمینه دارند، این با مایع میان بافتی(پلاسمای ترشح شده از مویرگ) فرق داره؟ چون به مایع میان بافتی مایع بین سلولی هم میگن
3- اینکه بافت کلانشیم قابلیت رشد داره یعنی اینکه اینها قابلیت تقسیم میتوز دارن یا مثل سلول های ماهیچه فقط بزرگ میشن؟
4- متن کتاب ذکر شده که بین سلول های پارانشیمی فاصله زیاده. اما در مورد فیبر و کلانشیم چیزی نیومده
اما تصاویر رو که ببینید فاصله بین کلانشیم ها و فیبر چندین برابره.
حالا اگر تستی پرسیده بود فاصله در کدام بافت زیاده. کدام گزینه رو انتخاب میکنید؟

775e
21-04-2013, 11:28
2-بله
3-گاهی اوقات بافت کلانشیم قابلیت رشد داره اما نمی دونم که میتوز میکنه اما بافت پارانشیم میوز داره.
4-متن کتاب بر شکل ارجعیت داره.و اگه چیزی نگفته سوال نمیشه.
سوالی دیگه بود پخ بدید میام.

Alireza SM
21-04-2013, 13:56
1- فقط اسیدهای چرب زنجیره هیدروکربنی دارن؟

نه کی گفته ؟ این همه ماده آلی هستن که زنجیره هیدروکبرنی دارن ! البته زنجیره هیدروکربنی اسیدهای چرب با بقیه مواد آلی فرق داره

2- فصل 3 دوم در مورد بافت پیوندی گفته که در فضای بین سلولی ماده زمینه دارند، این با مایع میان بافتی(پلاسمای ترشح شده از مویرگ) فرق داره؟ چون به مایع میان بافتی مایع بین سلولی هم میگن
ماده زمینه ایش با پلاسما فرق داره فقط بافت پیوندی خون هست که ماده زمینه ایش پلاسما و مواد داخل اون هست ولی بقیه بافت های پیوندی ( غضروف و استخوان و ... ) ماده زمینه ایشون کلا فرق داره مال استخوان مثلا کلاژن و کلیسیم هست

Gita
22-04-2013, 08:36
نه کی گفته ؟ این همه ماده آلی هستن که زنجیره هیدروکبرنی دارن ! البته زنجیره هیدروکربنی اسیدهای چرب با بقیه مواد آلی فرق داره

من این برداشت رو از تستای فصل اول تانک تست آرام فر داشتم:
25. در ساختار كدام يك، زنجيره هاي هيدروكربني بيش تري به كار رفته است؟
1) نشاسته 2) فسفوليپيد 3) گليكوژن 4) تري گليسريد

8 . گزينه ي نادرست در مورد گليكوژن كدام است؟
1) به نشاسته شباهت دارد. 2) در ميون هاي بازو ذخيره مي شود.
3) شاخه هاي هيدروكربني دارد. 4) فاقد نقش ساختاري در سلول است.

گزینه های سبز صحیح هستند. فقط پاسخ کلیدی رو دارم
وقتی گلیکوژن رو بدون شاخه هیدروکربنی گرفته پس لابد بقیه مونو و پلی ساکاریدها هم فاقد زنجیره اند
از طرفی در سوال 25 تری گلیسرید که 3زنجیره داره رو دارای بیشترین زنجیره انتخاب کرده

After4Ever
22-04-2013, 10:32
gita اسید چرب اصلا در قند ها نیست!
تنها چربی که اسید چرب نداره کلسترول بیشترینش هم موم (کوتین)

Gita
22-04-2013, 11:10
ممنون ولی من سوالم در مورد وجود اسیدچرب در قندها نبود
در مورد وجود زنجیره هیدروکربنی بود! چون طبق کتاب تانک تست پلی ساکاریدها زنجیره هیدروکربنی ندارن.
اصلا کدام دسته از مواد آلی زنجیره هیدروکربنی دارن

After4Ever
22-04-2013, 11:23
ممنون ولی من سوالم در مورد وجود اسیدچرب در قندها نبود
در مورد وجود زنجیره هیدروکربنی بود! چون طبق کتاب تانک تست پلی ساکاریدها زنجیره هیدروکربنی ندارن.
اصلا کدام دسته از مواد آلی زنجیره هیدروکربنی دارن

من فکر می کردم پلی ساکارید ها هم زنجیره هیدروکربنی رو دارند:n03: ولی خب خوب شد فهمیدیم...
پس با این حساب هر چی که اسید چرب داشته باشه زنجیره هیدروکربنی هم داره...

Gita
22-04-2013, 12:24
منم همین فکرو میکردم.
اما به اون دو تا تستی که از تانک تست گذاشتم نگاه کنی میبینی که ندارن.
کلا عجیبه برام.واسه همین اینجا پرسیدم مطمئن شم

Gita
23-04-2013, 08:56
در این سوال دلیل غلط بودن گزینه 3 چی هست؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تو این یکی چرا گزینه دو غلطه؟:n02:

تیک ها جوابای پاسخنامه است

After4Ever
23-04-2013, 09:37
سوالای گزینه 2 هستن :n02:

After4Ever
23-04-2013, 09:40
باکتری ها هیستون و عوامل رونویسی ندارن...
اولا DNA نوترکیب را انسان می سازه دوما کلی نیست...یعنی DNA شاید RNA باشه سوما پرو ویروس نه DNA نوترکیب!!!! شاید محتوای ژنومش DNA نوترکیب باشه ولی...پرو ویروس نیست...چهارما گزینه 4 صحیح تره

Gita
23-04-2013, 12:41
خب منم میگم چون باکتری ها هیستون و... ندارن. پس ممکن نیست DNA متصل به پروتئین داشته باشن. غلطه؟

After4Ever
23-04-2013, 12:48
خب منم میگم چون باکتری ها هیستون و... ندارن. پس
ممکن نیست DNA متصل به پروتئین داشته باشن. غلطه؟

سوالش نامردی بوده...منم که دوباره سوال رو غلط خوندم:n03: ...
فکر کنم باید اینطوری استدلال کنیم dna پلی مراز و rna پلی مراز زیر مجموعه ی پروتئین ها هستن پس این ها هم پروتئین بهش وصله:n03:

Gita
23-04-2013, 13:35
منم که دوباره سوال رو غلط خوندم:n03: ...
باید از الان تمرین کنی تا سر کنکور دچار این مشکل نشی. منم تاحدی اینطوریم.

خیلی سوالش نامردیه. من صدبارم که این گزینه رو ببینم فکرم میره سمت هیستون. اون آنزیما همیشه که متصل نیستن :(

After4Ever
23-04-2013, 16:54
باید از الان تمرین کنی تا سر کنکور دچار این مشکل نشی. منم تاحدی اینطوریم.

خیلی سوالش نامردیه. من صدبارم که این گزینه رو ببینم فکرم میره سمت هیستون. اون آنزیما همیشه که متصل نیستن :(

آره ولی به نظرم اگر هم به این جور شرایط برخوردیم گزینه ی صحیح تر رو انتخاب کنیم مثلا همین متن کتاب که باکتری ها ارتباط سیتوپلاسمی ندارن...

میگم "اغلب" با "بیشتر" فرق می کنه؟؟
بیشتر که با بعضی زمین تا آسمون فرق می کنه:n02:

Gita
29-04-2013, 07:54
میگم "اغلب" با "بیشتر" فرق می کنه؟؟نه یکی هست.

3 نوع سلول موجود در ماهیچه است(این عبارت به عنوان گزینه صحیح یک تست بود)خب حالا این 3تا چیان؟ :دی

ص27 دوم گفته از طریق پلاسمودسم آب مواد غذایی و پیام شیمیایی جابجا می شودپیام شیمیایی یعنی همان هورمون های گیاهی؟ شامل چیز دیگه ای هم میشه؟

ص25 دوم چرا گفته: تاژک سلول یوکاریوتی و باکتری از نظر عمل فرق دارند؟مگر در هردو کار تاژک حرکت دادن سلول نیست؟

Alireza SM
29-04-2013, 10:51
میگم "اغلب" با "بیشتر" فرق می کنه؟؟نه یکی هست.

3 نوع سلول موجود در ماهیچه است(این عبارت به عنوان گزینه صحیح یک تست بود)خب حالا این 3تا چیان؟ :دی

ص27 دوم گفته از طریق پلاسمودسم آب مواد غذایی و پیام شیمیایی جابجا می شودپیام شیمیایی یعنی همان هورمون های گیاهی؟ شامل چیز دیگه ای هم میشه؟

ص25 دوم چرا گفته: تاژک سلول یوکاریوتی و باکتری از نظر عمل فرق دارند؟مگر در هردو کار تاژک حرکت دادن سلول نیست؟

اغلب با بیشتر تفاوت زیادی نداره ولی کاربرد صحیحشون فرق میکنه توی کتاب های مربوط به زیست شناسی اغلب رو برای زمان به کار میبرن ( معادل بیشتر وقت ها در نظر میگیرنش )
-----------
توی ماهیچه ممکنه هرنوع سلولی باشه. ممکنه توی ماهیچه سلول های ماهیچه ای + سلول های عصبی + سلول های نوروگیلیا + سلول های ایمنی ( هرنوعی ) + سلول های ماستوسیت و .... وجود داشته باشن. اون تست شاید یا اشتباه تایپی داشته یا بقیه گزینه ها تابلو غلط بودن.
-----------
هم هورمون گیاهی رو میشه پیام در نظر گرفت هم مواد شیمیایی دیگه در گیاه میتونن ناقل پیام باشن . باید توی فصل های گیاهی متن کتاب رو بررسی کنی ببینی آیا کتاب گفته که وظیفه حمل پیام ها بر عهده هورمون ها هست یا نه.
----------
در مورد تفاوت کار تاژک ها زیاد توی کتاب درسی بهش اشاره نشده ولی توی دانشگاه همون سال اول که میکروبیولوژی رو میخونین اونجا میبینین که تاژک های باکتری ها با چرخش خودشون باکتری رو به جلو هدایت میکنن و این چرخش هم از یه نوع انرژی غیر بیولوژیکی ( نیروی جایگذاری پروتون ) منشا میگیره و حدود 5 دور در ثانیه که میشه بالای 300 دور در دقیقه میچرخن و باکتری رو با رانش خودشون حرکت میدن. ولی تاژک های یوکاریوت ها حرکتشون مثل حرکت پاهای ماهی هست که آب رو اینور اونور میزنن تا توش حرکت کنن و واسه این کار هم از ATP استفاده میکنن. ضمنا تاژک های باکتری های باسیل بعضا به عنوان آنتی ژن عمل میکنن. یکی دیگر از وظایف تاژک های برخی باکتری ها کمک در پخش اگزوتوکسین های باکتری به محیط هست ( وقتی اگزوتوکسین رو ترشح میکنن با استفاده از تاژک اون رو در محیط پخش میکنن )

Gita
29-04-2013, 13:29
البته تستش گفته بود بافت ماهیچه، نه ماهیچه نمیدونم فرقی میکنه یا نه؟
اینم تست:

After4Ever
29-04-2013, 16:21
البته تستش گفته بود بافت ماهیچه، نه ماهیچه نمیدونم فرقی میکنه یا نه؟
اینم تست:

فک کنم فرقش اینه که بافت ماهیچه ای اطرافش کلاژن (بافت پیوندی رشته ای ) ...

Alireza SM
29-04-2013, 17:14
ماهیچه اسم اندام هست بافت ماهیچه ای اسم بافت هست

Gita
29-04-2013, 17:17
باتوجه به اینکه گفته بافت ماهیچه ای منظورش از 3 نوع سلول چیه؟
همون مخطط و صاف و قلبی رو انواع سلول گرفته؟
من فکر میکردم درستش اینه که اونا انواع مختلف ماهیچه ان

After4Ever
16-05-2013, 15:05
دوستان تجربی...
کتاب مهر و ماه جمع بندی رو بگیرید...
نکته ی بدرد بخور نداشت به جز یک چند تا قید که جا انداخته بودم

5 تا آزمون آخرش داره فوق العاده است!!!
خیلی شبیه کنکوره....اولیش 75 زدم
دومیش رو 80
3 . 4 . 5 رو هنوز نزدم تا 7 یا 8 دور دیگه کتاب رو بخونم
دیگه می خوام هر هفته یکی بزنم ببینم تا کنکور به 100 میرسه:n28:

Gita
19-05-2013, 11:30
در بین آغازیان کدام ها دیواره سلولی دارن؟
مثلا پوشش سلولزی تاژکداران چرخان دیواره سلولی محصوب میشه؟

کپک های مخاطی سلولی پرسلولی محسوب میشن؟

کپک های مخاطی پلاسمودیومی چطور؟

این جمله که در یکی از تمرینای کتاب اومده صحیحه یا غلط؟
"اوگلنا جلبک جانور مانند است"

After4Ever
20-05-2013, 14:02
در بین آغازیان کدام ها دیواره سلولی دارن؟
مثلا پوشش سلولزی تاژکداران چرخان دیواره سلولی محصوب میشه؟

کپک های مخاطی سلولی پرسلولی محسوب میشن؟

کپک های مخاطی پلاسمودیومی چطور؟

این جمله که در یکی از تمرینای کتاب اومده صحیحه یا غلط؟
"اوگلنا جلبک جانور مانند است"

سلام

آره ولی بیشتر سوال می یاد کدوم دیواره نداره :) چون بیشترشون دارن مثلا روزنه دارن آهنکی اون یکی سیلسیه...بعضی از قرمز ها هم کربنات کلسیم در دیوارشون دارن
جلبکه های سبز هم دیواره دارن

نه ولی وقتی تجمع دور هم پیدا می کنند "کولنی" می سازند...که یکی از سلول ها به صورت هاگ نمو پیدا می کنه

مخاطی پلاسمودیومی توده ی سیتوپلاسمی مثل میون ها چند هسته داره :) بازم یک سلوله

بعضی ها هم معتقدن اوگلنا جزء جانوری هاست ولی نیست

Gita
21-05-2013, 12:21
کتاب یک جمله درباره آغازیان داره:"آغازیان ساختارهای توليدمثلی پرسلولی به وجود نمی آورند."

در مورد قارچ ها چطور؟ قارچ ها ساختارهای تولیدمثلیشون پرسلولیه؟

اصلا ساختار تولیدمثلی چیه؟
مثلا هاگ ساختار تولیدمثلیه؟ آسک یا بازیدیوم چطور؟

------
در مورد گیاهان داشتیم که در سرخس اسپوروفیت گیاه اصلی است.
در کاهوی دریایی اسپوروفیت اصلیه یا گامتوفیت؟

دربین اجزای مختلف چرخه زندگیش(اونایی که تو شکل کتابه) مثل زئوسپور، اسپورانژ، گامتوفیت و.... کدام ها قدرت فتوسنتز دارن؟

After4Ever
21-05-2013, 21:35
کتاب یک جمله درباره آغازیان داره:"آغازیان ساختارهای توليدمثلی پرسلولی به وجود نمی آورند."

در مورد قارچ ها چطور؟ قارچ ها ساختارهای تولیدمثلیشون پرسلولیه؟

اصلا ساختار تولیدمثلی چیه؟
مثلا هاگ ساختار تولیدمثلیه؟ آسک یا بازیدیوم چطور؟

------
در مورد گیاهان داشتیم که در سرخس اسپوروفیت گیاه اصلی است.
در کاهوی دریایی اسپوروفیت اصلیه یا گامتوفیت؟

دربین اجزای مختلف چرخه زندگیش(اونایی که تو شکل کتابه) مثل زئوسپور، اسپورانژ، گامتوفیت و.... کدام ها قدرت فتوسنتز دارن؟

ساختار تولید مثلی.................نخینه ها انتهاشون ساختاری تولید مثلی دارند....

در کل یکبار دیگه این فصل بخون اگه متوجه نشدی دوباره کامل توضیح می دم

فقط سرخس گیاه اصلی گامتوفیت حساب میشه اونم بخاطره این که اسپوروفیت کوچیک تره

کاهوی دریایی فتوسنتز می کنه ولی این که زئوسپر (هاگ زیستا !) و گامت فتوسنتز می کنه مطمئن نیستم بعید می دونم لازم باشه بدونیم...
اسپورانز هم یعنی هاگدان جزء اسپوروفیت حساب میشه

After4Ever
22-05-2013, 22:23
یک سوال:

مگه گاز ها با افزایش دما انحلال پذیریشون کم نمیشه:؟
مگه با کاهش دما زیاد نمیشه؟

پس چرا در پدیده ی حبابدار شدگی نوشته انجماد (سرد شدن) باعث کاهش احتمال محلول شدن آب در عناصر آوندی میشه؟

Gita
11-06-2013, 07:51
این سوال یکی از کنکورها بود.
با 4 الل a، b، c،d چند ژنوتیب هتروزیگوس میتوان نوشت؟که میشه 6 تا
میشه این 6تا رو بنویسید؟ مثلا aBCD و....

After4Ever
12-06-2013, 11:16
این سوال یکی از کنکورها بود.
با 4 الل a، b، c،d چند ژنوتیب هتروزیگوس میتوان نوشت؟که میشه 6 تا
میشه این 6تا رو بنویسید؟ مثلا aBCD و....

AC
AB
BC
BD
DC
DA

فکر کنم تصورت اشتابهه

ببین من انسان برا گروه خونی الل زیاد دارم ولی آیا همش رو مینونم داشته باشم ؟ 2تاشو بیشتر ندارم

Gita
12-06-2013, 13:01
آهان! یعنی اگر ژنی چند اللی باشه در هر جاندار فقط 2 الل موجود هست؟

یه سوال دیگه چرا علاوه بر AB و ....، ab و ac و ... رو حساب نمیکنیم یعنی هم حالت های غالب هم مغلوب؟ که میشه 12 تا. مگه اونا ژنونتیپ های متفاوتی حساب نمیشن

اینم متن دقیق تست:

After4Ever
12-06-2013, 19:46
مثلا پروتئین فاکتور انعقادی 8 این ژن ممکنه بر اثرجهش خراب بشه...پس من که ژنتویپم XY (می دونی که روکروموزوم X فقط اللش هست) دچاربیماری میشم ولی برای زن چی میشه؟؟:

اگر یکیش خراب بشه یا بهش ارث نرسه تازه میشه Aa پس سالمه اما اگر خراب بشه میشه aa ....انعقاد انجام نمیشه

اگر فصل 6 رو دقیق خونده باشی با کروموزوم همتا آشنا هستی می دونی که از نظر اطلاعات مشابهند (اما یکسان نیستن!] مثلا یکش برا پروتین فاکتور انعقادی 8 کرموم همتاش هم روی همون ژنش مربوط به همون اللل....حالا ممکنه هزار نوع الل در دنیا موجود باشه که برا رنگ چشم همینطور ممکنه رابطه هاش غالب و مغلوب نباشه هم توانی و....ولی من انسان برای هر صفت دو کرموزم مشابه دارم پس می تونم 2 تا الل داشته باشم

البته گیاه مغربی اینطور نیست که اینا استثناست
4n بود

برام2a کنید:n28:

After4Ever
12-06-2013, 19:52
راستی شبدر که نهاندانه است کلاله اش یک ژن داره به اسم خود نا سازگار اگر اللل ها مثل هم باشه نمی زاره وارد بشن! مگر نه تعداد ژنوتیب میشه 12 تا برای موجودی که 6 الل داره...
خودت حساب کن: حالا خواستی اسمش رو شماره بزار یا عدد بزار فقط حروف کوچیک بزرگ نزار (a , Aa AA)
چون صفتا 2 اللی رو اینطور مینویسند

Gita
23-06-2013, 21:12
چرا پاسخ این تست میشه 4؟ اشتباه نکرده؟

کم کاری پاراتیرویید باعث اختلال در .... نمی شود
1) عملکرد دیافراگم
2) تولید فیبرین
3) ترشح کلسی تونین
4) جذب ویتامین d از روده

چه تاثیری بر عملکرد دیافراگم داره؟
آخه دیافراگم ماهیچه ارادی نیست که سارکومر داشته باشه و نیاز به کلسیم؟

Gita
26-06-2013, 09:56
فرق تخمک نابالغ و تمایز نیافته چیه؟ :دی
چند تست دیدم که مثلا پرسیده در فلان مرحله تخمک چگونه هست؟
و گزینه ها مثلا:
تخمک نابالغ و n
تخمک نابالغ و 2n
تمایز نیافته و n
تمایز نیافته و 2n

EternalWanderer
10-09-2013, 19:18
سلام.آیا این موارد درستن؟
1-همه ی واکنش های درون سلول آنزیم نیاز ندارند
2-آنزیم ها همه ی واکنش های زیستی درون سلول را سرعت نمیبخشند
3-لان سوراخ نیست(دیواره و تیغه میانی دارد)
4-پروتیین تک رشته ای هم داریم
5-در همه ی پر سلولی ها از جمله ولوکس و اسپیروژیر، سلول ها اتصال زیستی دارند
6-فرق غشای پایه با بافت پیوندی سست زیر پوست چیه؟

After4Ever
12-09-2013, 08:11
سلام.آیا این موارد درستن؟
1-همه ی واکنش های درون سلول آنزیم نیاز ندارند
2-آنزیم ها همه ی واکنش های زیستی درون سلول را سرعت نمیبخشند
3-لان سوراخ نیست(دیواره و تیغه میانی دارد)
4-پروتیین تک رشته ای هم داریم
5-در همه ی پر سلولی ها از جمله ولوکس و اسپیروژیر، سلول ها اتصال زیستی دارند
6-فرق غشای پایه با بافت پیوندی سست زیر پوست چیه؟

لان سوراخه...
غشایه پایه: پروتئین و پلی ساکارید چسبناک (بین بافت پوششی و پیوندیست)
بافت پیوندی سست: که خودش یک جور بافت پیوندیه...زیره بافت پوششیه....بینش هم غشای پایه باید باشه...

Alireza SM
12-09-2013, 09:50
سلام.آیا این موارد درستن؟ 1-همه ی واکنش های درون سلول آنزیم نیاز ندارند 2-آنزیم ها همه ی واکنش های زیستی درون سلول را سرعت نمیبخشند 3-لان سوراخ نیست(دیواره و تیغه میانی دارد) 4-پروتیین تک رشته ای هم داریم 5-در همه ی پر سلولی ها از جمله ولوکس و اسپیروژیر، سلول ها اتصال زیستی دارند 6-فرق غشای پایه با بافت پیوندی سست زیر پوست چیه؟ 1- اكثر واكنش ها آنزيم لازم دارن برخي ها هم ندارن 2- آنزيم ها كارشون اينه كه واكنش ها رو سرعت ببخشين ( در حد كتاب درسي ) منتها برخي واكنش ها هم بدون آنزيم انجام ميشن 3- كتاب درسي نگفته كه هميشه در لان ها تيغه مياني و ديواره نخستين نازكه، گفته ممكنه كه حتي تشكيل هم نشن پس لان ميتونه سوراخ هم باشه كه اكثرا سوراخه 4- تا دلت بخواد داريم 5-آره دارن 6- دوستمون توضيح داد اينو

After4Ever
04-10-2013, 01:19
خب من یک توضیحی در مورد درس زیست میدم:

با توجه به سختی درس زیست (خصوصا کنکور های اخیر) به همه ی داوطلبان تجربی پیشنهاد میشه که حداقل 2 ساعت در روز رو برای زیست اختصاص بدهند...
توجه داشته باشید که درس زیست مانند دیگر درس ها نیست و در هنگام مطالعه باید هر سه کتاب زیست در دسترس شما باشد به محض اینکه کلمه ای خوندید که شما رو یاد مبحثی انداخت باید دیگر کتاب های زیست رو باز کنید...مثلا شما در کتاب زیست پیش درباره ی مواد ثانویه گیاهان می خونید که چی هست و همه ی گیاهان دارند و اغلب گیاهان فعالیت دفاعی دارد ولی شما در زیست دوم با نوعش و محل ذخیرش آشنا می شوید!!!
پیشنهاد می شود هر چه زودتر زیست رو تموم کنید!! البته اشتباه برداشت نکنید منظور من از تموم کردن تندخوانی نیست چون من ساعت مطالعه ی بالایی رو برای زیست اختصاص دادم پس سعی کنید تا آخر بهمن حداقل یکبار زیست رو تسلط داشته باشید...البته از اینجا کارش شما تازه شروع میشه...چون شما از اینجا به بعد باید همه ی مطالب رو به هم مربوط کنید و سرعت مرورتان را بالا ببرید
دقت داشته باشید که شما اگر زیست رو دوره کنید فایده دارد چون به هر حال تسلط شما بیشتر می شود ولی فایده اصلی را وقتی دارد که با هر بار دوره کردن نکته ی جدید پیدا کنید یا بتونید یک مفهوم یا تصویر جدیدتر از زیست بسازید یا بتونید یک مفهوم رو به یک مفهوم دیگر مربوط سازید

تمام مباحث به هم مربوط هستن پس هیچکدارم رو از یکدیگر جدا نکنید! (ژنتیک ، گیاه شناسی ، همئوستازی).
ژنتیک رو حتما بخونید و قبل خوندش مبحث آنالیز و احتمال ریاضی رو هم بخونید...
برای زدن تست های شجرنامه شما باید از حذف گزینه استفاده کنید یعنی 4 حالت بیماری رو در نظر بگیرید و با توجه به نوع شجرنامه حذف کنید مثلا اگر پدر سالم باشد و مادر بیمار ودخترشان بیمار باشید حالت مغلوب وابسته به X حذف میشه...(حالت های دیگه هم هست که در جزوه ها هست ولی من پیشنهاد می کنم خودتون بشینید بررسی کنید)

توجه کنید 4 فصل آخر زیست رو 80 درصد از بچه ها می اندازند بعد عید بخاطره همین نکته ی ترکیبی نمی تونند از این 4 فصل در بیارن در صورتی که پر از نکته ی ترکیبی با زیست دوم است ...از طرفی طراحان هم خیلی این تست ها رو سخت و ترکیبی نمی دهند!
بخاطره همین این مباحث رو هم تا قبل عید تموم کنید که بتونید به تسلط برسید (خیلی از داوطلبان این مباحث رو به تسلط نمی رسند!)

جزوه ی خوب!
جزوه ی خوب چیه؟
دوستان اگر جزوه ی زیست در جوب هم دیدید بردارید و استفاده کنید ، هر دبیری ممکنه نکته ای بگه که به دانسته های شما اضافه کنه و مفهوم تازه ای از زیست به شما برسونه...
خیلی از شما ها یک مطلب رو می خونید X برداشت می کنید ولی می بینید همین مطلب رو Y توضیح میده و جزوه ی فلان دبیر این مطلب رو z گفته...این چیزا در زیست کاملا طبیعیه! پس سعی کنید اگر نکته ای از دبیر ، جزوه ، دی وی دی آموزشی می شونید و می خونید ، حتما حتما در متن کتاب پیاده کنید (یعنی دلیلش رو پیدا کنید این نکته از کجای کتاب برداشت میشه)...اینطوری هم با هر بار دوره ی کتاب نکته دوباره یادتون میاد هم از حیطه ی کنکور خارج نمشید و مطلب بیشتر در ذهن شما می مونه.

دقت داشته باشید منظور من این نبود که جزوه ی دبیر های خوب(مثل عمارلو یا منفرد) رو الویت قرار ندهید بلکه منظورم این بود شما هیچ جزوه ای از زیست رو نباید کنار بگذارید چون وقتی چند دور کتاب رو + جزوه های ذکر شده رو خونده باشید، خوندن جزوه ی جدید یا کتاب جدید وقت خیلی خیلی کمی از شما میگیرد!
دقت داشته باشید جزوه باید کنار سه کتاب زیست خونده شود!!! یعنی حتی بهترین جزوه ی زیست هم باشید شما اول صفحه ی مربوطه را از کتاب می خوانید بعد سراغ مطلب جزوه می روید!

دوستان زیست مثل درس ریاضی و فیزیک نیست شما در زیست 10 درصد وقت رو صرف آموزش می کنید باقی رو صرف تست در فیزیک 50 درصد وقتتون رو صرف تست می کنید 50 درصد آموزش ...ولی در زیست باید 90 درصد وقتتون صرف خوندن باشه 10 درصد صرف تست! دلیلش رو هم توضیح میدم

دلیل نزدن یا غلط زدن تست در زیست:

1- داشتن اطلاعات غلط یا بهتر بگم مطلب رو x برداشت کردید ولی مطلب y بوده...مثلا همه فکر می کنند اون سلول های قلب که تمایز پیدا می کنه خاصیت هدایت جریان الکتریکی رو داره درصورتی که اونی که تمایز پیدا نمی کنه این خاصیت رو داره....
خیلی ها هنگام خوندن مطلب رو اشتباه برداشت می کنند در نتیجه تست رو غلط می زنند...به نظر من راهش مرور مکرر زیست ، خوندن جزوه ی های متعدد و استفاده از dvd های آموزشی مختلفه...
2- فقدان اطالاعات: مثلا شما به عکس دقت نمی کنید که سلول نگهبان روزنه کلروبلاست داره پس کلی سوال میشه از این فصل داد خصوصا ترکیبی با فصل 8 زیست پیش!
این هم راه حلش همونه که گفتم: مرور مکرر زیست برای پیدا کردن نکته و تصویر و مفهوم جدید از زیست استفاده از جزوه و dvd برای پیدا کردن نکته و مفهوم و تصویر جدید از زیست...
یک نکته ای رو بگم کسایی که زیست رو می خونند باید توانایی سه بعدی سازیشون قوی باشه... پزشکا در معماری هم موفق هستن دلیلش همینه...
مثلا شما دارید مطلبی ( فصل 8 پیش) رو درباره ی تنفس در گیاه می خونید حسابش رو بکنید داخل چه فضایی هستید :
داخل برگ>>داخل سلول غلاف آوندی>>>داخل کلروپلاست>>>داخل گرانوم
حالا حسابش رو بکنید وقتی کتاب میگه یک اکسیژن آزاد میشه از چند لایه باید خارج بشه....پس امیدوارم توانایی تصویر سازی قوی رو داشته باشید

در صورتی که نکته ای جدید رو بدست میارید (از هر جا به غیر از کتاب) حتما سعی کنید اون نکته رو در کتاب پیاده کنید مثلا در کتاب خیلی سبز هر کدام از صداهای قلب رو نوشته که در کدام مرحله میاد ولی باسه هیچ کدوم دلیلی ننوشته پیشنهاد می کنم خودتون بشینید با دلیل هر چیزی رو در زیست پیدا کنید

A/|\IR
25-10-2013, 13:28
خود تنظیمی مثبت و منفی بر چه اساسی طبقه بندی میشه؟ هورمون یا ماده ای که روش اثر گذاشته میشه؟

تو اکثر کتابا نوشته به میزان هورمون در خون مثلا نوشتن وقتی هورمون انسولین تو خون زیاد بشه ترشحش میاد پایین و ---> خود تنظیمی منفی
ولی تو جزوه عمارلو یجور دیگه نوشته:
گفته وقتی قند خون بالا میره ترشح انسولین هم بالا میره و ----> خود تنظیمی مثبت!!

عمارلو اشتباه گفته درسته؟

barcaboy10
28-11-2013, 12:39
با اجازه :n02:

1- بلاتوسيت دقيقا چيه؟

سلول تخم طي 5 مرحله تقسيم ميشه فقط تقسيم اخريش ميرسه به رحم و تشكيل بلاستوسيت؟

2- تو كتاب تصويري قلم چي نوشته 7 روز اول مرحله ي فوليكلي رو قاعدگي مي نامند ولي تو كتاب نوشته قاعدگي معمولا 14 روز بعد از تخمك گذاري ( كه اونم در روز 14 روي ميده ) انجام ميشه يعني روز 28

الان من بد فهميدم يا يه مشكلي وجود داره؟:n13:

A/|\IR
28-11-2013, 16:42
با اجازه :n02:
سلام آقا رضا

1- بلاتوسيت دقيقا چيه؟
وقتی با تخمکی لقاح صورت میگیره بعد از 4 بار تقسیم در مرحله ای که میخواد از لوله ی فالوب به رحم بره وقتی میره داخل رحم بهش میگن بلاستوسیت

سلول تخم طي 5 مرحله تقسيم ميشه فقط تقسيم اخريش ميرسه به رحم و تشكيل بلاستوسيت؟
بله

2- تو كتاب تصويري قلم چي نوشته 7 روز اول مرحله ي فوليكلي رو قاعدگي مي نامند ولي تو كتاب نوشته قاعدگي معمولا 14 روز بعد از تخمك گذاري ( كه اونم در روز 14 روي ميده ) انجام ميشه يعني روز 28

الان من بد فهميدم يا يه مشكلي وجود داره؟
من این کتاب رو نخوندم ولی

چرخه قاعدگی 28 روز ـه
14 روز بعد از تخمک گذاری (اگه لقاح صورت نگرفته باشه) مقادیر استروژن و پروژسترون کاهش میابه و LH و FSH دوباره ترشح میشه که باعث میشه دیواره رحم ریزش پیدا کنه.

amirkurosh
10-02-2014, 23:11
سلام به همه یه سوال:
آیا جمله زیر درست است؟!
در فرایند میتوز،سانترومرها از بین نمیروند و تعداد آنها با تعداد کروموزوم ها برابر است.

amirkurosh
11-02-2014, 11:26
در ضمن اگه یه کتاب ژنتیک خوب که پایه ی ژنتیک رو تغویت کنه بهم معرفی کنید ممنون میشم.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Alireza SM
11-02-2014, 12:12
بله از بين نميرن تعدادشونم با كروموزوم ها برابره

amirkurosh
13-02-2014, 13:29
من میگم در مرحله آنافاز از بین میرن ولی چون در همون مرحله DNA همانند سازی میکنه(کرماتید ها به گروموزوم مضاعف تبدیل میشن) دو باره سانترومرها از ایجاد میشن به همین خاطرم با تعداد کروموزوم ها برارند.
اساتید،آیا نظر این این حقیر درسته؟

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

youngold
15-03-2014, 01:42
شما دوستان که در حال حاضر درگیر مسائل زیست هستین لطف کنید یک نگاهی هم به سوالات اخیر من در این رابطه بندازید:

saeid_panah
16-03-2014, 18:55
دوستان خریدار پاسخنامه جزوه عمارلو هستم. به صورت اسکن شده یا با گوشیت اسکنش کن طوری که بشه با کیفیت خوب پرینتش کرد.
پیام خصوصی بدید لطفا:n26:

amirkurosh
16-08-2014, 14:36
دوستان خریدار پاسخنامه جزوه عمارلو هستم. به صورت اسکن شده یا با گوشیت اسکنش کن طوری که بشه با کیفیت خوب پرینتش کرد.
پیام خصوصی بدید لطفا:n26:
فقط پاسخنامه رو میخوای؟

MƐΛИĪИƓĿƐSS
19-08-2014, 18:55
سلام.یکی از موضوعاتی که فکر منو خیلی درگیر خودش کرده اینه که چجوری زیست 3 سال دبیرستان و پیش دانشگاهی رو بخونیم تا تو کنکور زیست رو بالا 90%بزنیم؟
چجوری بخونیم تا تمام مطالب رو یاد بگیریم و حفظ نکرده باشیم.
نیازی هم به کتاب کمک کار هست؟
ممنون میشم تجربه هاتون رو در اختیارم بذارید.

alittlequestion11
19-08-2014, 19:14
سلام

من سال 90 کنکور داشتم، شاید سبک سوالا یه کمی فرق کرده باشه؛ ولی به هر حال

متن کتاب رو که باید کاملا تسلط داشته باشی... خیلی خیلی کامل! مثلا " همه ی جانوران ...." یا "برخی از جانوران ...." و این جور چیزا.
تست هم باید زیاد بزنی، تست های ترکیبی و مفهومی و ... و پاسخ تشریحیش رو کامل بخونی؛ حتی تست هایی که درست زدی و حتی دلیل رد سایر گزینه ها و ... .
شکل های کتاب رو هم خیلی با جزییاتش بلد باشی! حتی بعضی معلمای ما می گفتن اگه وقت دارید به صورت شماتیک ، شکل ها رو خودتون دوباره بکشید! + فکر کنم یه کتاب قلم چی درباره ی نکات شکل ها هست.
بعضی فصل ها رو دیگه باید به صورت فوق العاده روش تسلط داشته باشی؛ مثل سه تا فصل آخر زیست پیش. یعنی مثلا 40 - 50 بار باید مرور کنی!
اگه می تونی خودت سعی کن یه کمی سوال طرح کنی! حالا لازم نیست خیلی سوال المپیادی طرح کنی، فقط منظور اینه که به جنبه های مختلف به قضیه نگاه کنی.
بعضی فصلا هم مثل ژنتیک و ژنتیک جمعیت و فتوسنتز و اینها هم که مفهومیه و باید کتابهای تست بیشتر (که مخصوص این فصل ها هست) رو کار کنی و سرعت عمل هم پیدا کنی توی محاسبه.

فعلا همینا یادم اومد.

teyhoo83
22-07-2015, 17:18
سلام دوستان.
یه کتاب کار خیلی خوب واسه زیست 1 معرفی کنید.
مرسی

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

Blu-Ray
17-03-2016, 14:01
سلام
زیست دوم دبیرستان :

کمترین و بیشترین میزان فشار آئورت در کدام موج الکتروکاردیوگرام است ؟

در باز و بسته شدن کدام دریچه ، یون کلسیم الزامی است ؟ میترال / کاردیا
جواب میشه کاردیا ولی دلیلش رو نمیدونم ؛ میشه توضیح بدین ؛ 2 بار هم مشابه همین سوال تو کنکور اومده

یه مطلبی هست : کاهش اکسیژن به صورت مستقیم بر روی رگ های ریه اثر می گذارد و باعث کاهش قطر رگ ها میشود
اصلا نمیتونم تصورش رو کنم میشه یکم توضیح بدین

خیلی ممنون

After4Ever
17-03-2016, 20:38
سلام
زیست دوم دبیرستان :

کمترین و بیشترین میزان فشار آئورت در کدام موج الکتروکاردیوگرام است ؟

در باز و بسته شدن کدام دریچه ، یون کلسیم الزامی است ؟ میترال / کاردیا
جواب میشه کاردیا ولی دلیلش رو نمیدونم ؛ میشه توضیح بدین ؛ 2 بار هم مشابه همین سوال تو کنکور اومده

یه مطلبی هست : کاهش اکسیژن به صورت مستقیم بر روی رگ های ریه اثر می گذارد و باعث کاهش قطر رگ ها میشود
اصلا نمیتونم تصورش رو کنم میشه یکم توضیح بدین

خیلی ممنون

دوست عزیز سوال اول رو متوجه نشدم

میترال عضله ای است یا نه؟ معلومه که دریچه های قلب عضله ای نیست
ولی کاردیا عضله ایه! پس برای انقباض به کلسیم نیاز داره
اکسیژن در رگ های بافت های بدن باعث افزایش قطر رگ میشه فقط در رگ های کیسه های هوایی عمل عکس داره

reyhaneh.2000
19-11-2018, 16:44
سلام چرا لوله گوارش و لوله تنفس جز محیط داخلی نیستند?

Alireza SM
10-01-2019, 17:25
سلام چرا لوله گوارش و لوله تنفس جز محیط داخلی نیستند?

قسمت های روی مخاطشون جز محیط داخلی نیست البته نه درون بافت هاشون.
کلا هرجایی که به طور مستقیم میتونه با هوا یا مواد وارد شده از راه دهان ارتباط داشته باشه جز محیط داخلی نیست.