مشاهده نسخه کامل
: ✔ رفع اشکال، سوالات و راهنمای جامع کتب و جزوات کمک آموزشی درس فیزیک (کلیه مقاطع دبیرستان)
farshidshd
19-04-2013, 12:45
با سلام خدمت همه دوستانی که می خوان آماده بشن برای کنکور...
این تاپبک مخصوص رفع اشکالات و سوالات درس فــــیــزیـــــک ( 1،2،3 و پیش ) هست و می تونید تمامی سوالات در این مورد رو در این تاپیک مطرح کنید...
توجه : تاپیک های جداگانه برای بقیه دروس مهم به زودی ایجاد خواهد شد.
با تشکر
تیم مدیریت انجمن آموزش عالی
.
One Minute
20-04-2013, 00:04
چرا آب در لوله های زیر زمینی به سمت بالا حرکت میکند ؟
Alireza SM
22-04-2013, 23:55
چرا آب در لوله های زیر زمینی به سمت بالا حرکت میکند ؟
هرچیزی از جایی که پتانسیل بیشتر داره حرکت میکنه به جایی که پتانسیل کمتر داشته باشه. یعنی از منبع به سمت بیرون. که در این وسط لوله ها واسطه انتقال هستن
One Minute
23-04-2013, 22:30
هرچیزی از جایی که پتانسیل بیشتر داره حرکت میکنه به جایی که پتانسیل کمتر داشته باشه. یعنی از منبع به سمت بیرون. که در این وسط لوله ها واسطه انتقال هستن
جوابت منو نابود کرد !
Alireza SM
23-04-2013, 22:40
جوابت منو نابود کرد !
ببین دوست عزیز دلیل حرکت آب اینه که لوله جزئی از مسیر حرکت آب از پتانسیل بیشتر به پتانسیل کمتر هست.
جالا تعریف خودتون رو از لوله های زیرزمینی دقیقتر بگین شاید بشه جواب دقیقتر هم بهتون داد.
(سوال 70 تست پیش 2 الگو ) در طیف نور خورشید که به کره زمین میرسد خطوط تاریک وجود دارد، این خطوط نشانگر چیست؟
چرا جواب صحیح میشه عناصر موجود در جو زمین و جو خورشید؟
کتاب درسی هیچ جا اشاره به جو زمین نکرده و فقط از جو خورشید نام برده.
(سوال 70 تست پیش 2 الگو ) در طیف نور خورشید که به کره زمین میرسد خطوط تاریک وجود دارد، این خطوط نشانگر چیست؟
چرا جواب صحیح میشه عناصر موجود در جو زمین و جو خورشید؟
کتاب درسی هیچ جا اشاره به جو زمین نکرده و فقط از جو خورشید نام برده.
خب تو جو زمین هم عناصری مثل نیتروژن و اکسیژن وجود دارن که یه سری خط ها رو جذب می کنن و بقیه رو نشر میکنن . لذا وقتی رو سطح زمین طیفی رو دریافت می کنید هم عناصر جو زمین و خورشید رو شامل میشن .
کتاب درسی هم جایی که طیف رو دریافت می کنیم جایی خارج از جو خورشید فرض کرده و الزاما زمین رو در نظر نگرفته ( البته احتمالا )
مرسی
بنظر خودمم منطقیش اینه که جو زمین هم مواردی رو جذب کنه.
اما باتوجه به اینکه کتاب اسمی از زمین نیاورده ولی این تست که تست کنکور بوده جوابش شده جو زمین و خورشید برام عجیب بود
تاثیر زیست خوندنه! عادت کردم همه چیز دقیقا باید واو به واو کتاب باشه.
تو تستای زیست اضافه شدن یه کلمه جدید به سایر کلمات کتاب معمولا باعث غلط بودن گزینه میشه :(
katayo0n
20-05-2013, 22:58
کسی میتونه نو حل این سوال کمکم کنه؟:cool:
روی دایره ای به شعاع 1 متر ، سه نقطه به فاصله های مساوی از یکدیگر قرار دارند. دو بار الکتریکی نقطه ای 1+ میکرو کلنی هر کدام در یکی از نقاط قرار دارند.
میدان الکتریکی حاصل از آن دو ذره در نقطه سوم چند نیوتون بر کولن است؟
سرعت صوت وقتی از محیط کم تراکم به پر تراکم (مثلا هوا به آب) میره زیاد میشه
اما سرعت امواج الکترومغناطیس کم میشه؟
After4Ever
21-05-2013, 12:00
کسی میتونه نو حل این سوال کمکم کنه؟
:cool:
روی دایره ای به شعاع 1 متر ، سه نقطه به فاصله های مساوی از یکدیگر قرار دارند. دو بار الکتریکی نقطه ای 1+ میکرو کلنی هر کدام در یکی از نقاط قرار دارند.
ببین زاویه هاش میشه 120 درجه پس از فرمول 2FCos آلفا تقسیم بر 2 استفاده می کنیم بعدش میمونه یکی دیگه از نیروه ها که دقیقه جلوشه با اون فرمولی که گفتم برابری می کنه پس میشه 0
امیدوارم فهمیده باشی چی گفتم:n02:
After4Ever
21-05-2013, 12:03
صوت امواج الکترو مغناطیسی نیست! خاصیت ماده ای داره
حرکت صوت با استفاده از ماده است و ذره (بحث بحث شیمی میشه!) ولی موج های الکترومغناطیسی با استفاده خاصیت نوسانی و ماده ای میشه (فیزیک جدید)
بسامد هم همیشه ی خدا برای یک طول موج ثابته
پس این جمله ای که نوشتم درسته؟
یعنی در خلا صوت شنیده نمیشه؟
After4Ever
21-05-2013, 12:18
سرعت امواج مغناطیسی به ضریب شکست بستگی داره (اول آینه ها رو خوندی) سرعت نور 300k در ثانیه است ولی اگر وارد محیط دیگه بشه تقسیم بر n میشه (ضریب شکست)
نه در خلا صوت منشر نمیشه صوت 100 درصد ماده است ولی خیلی از بچه ها چون جزء موج میکانیکیه با موج الکترومغناطیسی اشتباه میگیرنش
بله درسته .
اینم درسته . صوت برای انتشار نیاز به محیط مادی داره و در خلا منتشر نمیشه ...
کسی میتونه نو حل این سوال کمکم کنه؟:cool:
خب نقاط محیط دایره رو به 3 قسمت مساوی تقسیم می کنند . فاصله ی بین نقاط با یکدیگر هم میشه رادیکال 3 .
کافیه از فرمول میدان استفاده کنی تا میدان هر کدوم رو در نقطه ی سوم بدست بیاری بعد زاویه ی بین این دو بردار میدان هست 60 درجه ( چرا ؟ ) که برآیند این دو بردار میدان میشه میدان کل !
katayo0n
21-05-2013, 19:30
خب نقاط محیط دایره رو به 3 قسمت مساوی تقسیم می کنند . فاصله ی بین نقاط با یکدیگر هم میشه رادیکال 3 .
کافیه از فرمول میدان استفاده کنی تا میدان هر کدوم رو در نقطه ی سوم بدست بیاری بعد زاویه ی بین این دو بردار میدان هست 60 درجه ( چرا ؟ ) که برآیند این دو بردار میدان میشه میدان کل !
ممنون! من 4 سال پیش کنکور دادم! به خاطر همین توش گیر کردم!!!! :n02:
مشکل من در واقع اندازه نقاط از هم بود که یادم نمیاد چطوری رادیکال 3 میشه! :n13:
ممنون! من 4 سال پیش کنکور دادم! به خاطر همین توش گیر کردم!!!! :n02:
مشکل من در واقع اندازه نقاط از هم بود که یادم نمیاد چطوری رادیکال 3 میشه! :n13:
خواهش
خب شعاع های وارد به نقاط رو رسم کن . یه مثلث متساوی الساقین با زاویه راس 120 درجه بدست میاد .
نیم ساز این زاویه عمود منصف ضلع مقابل هست که خب با توجه به اینکه ضلع مقابل به زاویه ی 60 درجه رادیکال 3 دوم ــه وتر هست بدست میاد رادیکال 3 .
البته از قضیه کسینوس ها هم میتونی استفاده کنی !
katayo0n
22-05-2013, 10:28
ممنون:n16:
کتاب تست پیش2 الگو، سوال 54 الکترومغناطیس چرا جواب 3 میشه؟ 4 بهتره ها! : دی
یه سوال دیگه:
همانطور که در معادلات میدان-مکانB- x الکترومغناطیس مجموع یک دره و یک تپه میشه لاندا
در معادلات میدان -زمان B-t هم همینطوره؟
و همه موارد دیگه مثل در فاز مخالف بودن نقاط قرینه و ... که در نمودار میدان -مکان داریم اینجا هم هست؟
After4Ever
28-05-2013, 11:31
کتاب تست پیش2 الگو، سوال 54 الکترومغناطیس چرا جواب 3 میشه؟ 4 بهتره ها! : دی
یه سوال دیگه:
همانطور که در معادلات میدان-مکانB- x الکترومغناطیس مجموع یک دره و یک تپه میشه لاندا
در معادلات میدان -زمان B-t هم همینطوره؟
و همه موارد دیگه مثل در فاز مخالف بودن نقاط قرینه و ... که در نمودار میدان -مکان داریم اینجا هم هست؟
نشر اگو پیش 2 ؟ نشر الگو سال دوم؟ نشر الگو درس چند؟؟؟ نشر الگو سال چند؟
سوال دومت رو درست متوجه نشدم ولی فک کنم
از این پرسیدید؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
که لاندا برابر با تو تا از تپه ها می باشد
دقیق بود آدرسم که. نشر الگو پیش 2 فصل الکترومغناطیس سوال 54
این کتابو میگم
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سوال دوم
در نمودار اول مجموع یک دره و تپه میشه لاندا
در نمودار دوم مجموع یک دره و تپه چی میشه؟ دوره (T)؟
بعد همانطور که در نمودار اولی دوتا قله با هم هم فازند، در نمودار دوم هم دو قله نقاط هم فاز هستند؟
میدونم سوالات بسیار ابتدایی و ضایع است : دی
After4Ever
28-05-2013, 12:49
دقیق بود آدرسم که. نشر الگو پیش 2 فصل الکترومغناطیس سوال 54
این کتابو میگم
سوال دوم
در نمودار اول مجموع یک دره و تپه میشه لاندا
در نمودار دوم مجموع یک دره و تپه چی میشه؟ دوره (T)؟
بعد همانطور که در نمودار اولی دوتا قله با هم هم فازند، در نمودار دوم هم دو قله نقاط هم فاز هستند؟
میدونم سوالات بسیار ابتدایی و ضایع است : دی
سوالی که شما پرسیدیید خیلی مهمه ...ولی نه برای این فصل بلکه برای فصل موج ها :n01:
وقتی نمودار B-X رو می دند طول موج حساب میشه ولی دومی رو بهش می گن W (امگا یا همون سرعت حرکت زاویه ای حساب میشه)
2پی تقسیم بر X می شه K ولی 2پی تقسیم بر زمان میشه امگا که با فرمول اولی خیلی راحت می شه طول موج رو حساب کرد ...
همونطور گفتم فصل 4 اینا خیلی مهمه که فک کنم شما از اونجا دقت نکردید که حتما یک تست داره... اولین نمودار رو بهش می گن K یا همون عدد موج دومی رو هم می گن W امگا
سلام ممنون بابت این بحث
یک سوال در مبحث تکانه (فیزیک پیش) داشتم ممنون میشم دلیلشم توضیح بدید
After4Ever
27-12-2013, 23:49
سلام ممنون بابت این بحث
گزینه 3 میشه...
چون شتابش 10
افزایش و کاهش سرعتش سرعت یکسانی داره! (10 متر بر ثانیه)
سلام دوستان من کتاب فیزیک هالیدی جلد یک ویرایش پنجو میخوام هر چی گشتم نبود کسی لینکی داره ازش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام ممنون بابت این بحث
سلام جواب گزينه 4 ميشه ببين اولا با توجه به اينكه p=mv پس تكانه با سرعت هم علامته چون هميشه جرم مثبته از طرفيم با توجه به اينكه در تمامي گزينه ها تكانه اوليه مثبت هست پس متوجه ميشيم كه سرعت اوليه هم مثبته پس در اين سوال جهت مثبت براي حركت رو به بالا در نظر گرفته شده
خب ببين گلوله وقتي به اوج ميرسه سرعتش ميشه صفر و قبل از اوج سرعتش مثبت و بعد از اوج هم سرعتش منفيه پس به همين ترتيب تكانه در اوج صفر قبل از اوج مثبت و بعد از اوج منفي خواهد بود پس تا اينج گزينه 2 و 3 رد ميشن حالا بايد ببينين كه تغييرات تكانه به صورت گزينه 4 هست يا 1 حالا چون حركت سقوط آزاد يه حركت شتابدار با شتاب ثابت هست و مي دانيم كه در اين حركت نمودار سرعت زمان يه خط است يه خط كج و به صورت منحني نيس پس نمودار تكانه زمان هم يه خط كج ميشود چون در واقع ما تكانه را از ضرب يه عدد ثابت يعني جرم در سرعت به دست آورده ايم
سلام ممنون بابت این بحث
سلام.
با توجه به اینکه به تازگی این مبحث رو تموم کردیم. هم تمرینی برای خودم میشه. :n01:
رابطه تکانه به صورت p=mv هست. P (تکانه) کمیتی برداریه (مثل سرعت v) چون حاصل ضرب یک عدد (جرم) در بردار سرعته. پس p مقدار منفی هم میتونه داشته باشه. پس نمودارهای 2 و 3 حذف میشن. نمودارهای 1 و 4 میمونن. حالا چون نسبت به t هم درجه 1 هست پس نمودار 4 درسته.
این نکته هم توجه کنید :
V = V. + gt و P = mV در نتیجه با جای گذاری رابطه اول در رابطه تکانه : P = mV. + mgt
امیدوارم خوب توضیح داده باشم. :n01:
موفق باشید:n12:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.