PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : شبیه سازی ساخت فنر از سیم در matlab

skew
18-04-2013, 11:07
سلام . من زیاد به مطلب وارد نیستم ولی باید یاد بگیرم استاد این درس یک پروژه به بنده دادن که باید تحویل بدم.
پروژه: بنا به توضیحاتی که استاد به من دادن من باید از یک سیم فنر بسازم یعنی اینکه من به برنامه می گم که از یک سیم 2 متری برام یک فنر نیم متری بساز این برنامه باید محاسبه کنه که این سیم با چه قطری به دور خودش بپیچه و فاصله حلقه ها چقدر باشه تا از سیم 2 متر فتر نیم متری بدست بیاد در ضمن قطر فنر رو هم خودمون تعیین می کنیم یعنی ما باید (طول سیم.طول فنر .قطر فنر )را به سیستم بدیم و برنامه باید (تعداد حلقه ها . فاصله انها . شکل فنر را برا ما بکشه )به همین راحتی کن که هیچی نمی دونم چون خیلی مبتدی هستم اگر کسی از دوستان میتونه راهنماییم کنه .ممنون می شم.

Kesel
18-04-2013, 11:33
سلام

اگه تو الگوریتمش مشکل دارید اینجا رو بخونید :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

بعد که الگوریتمشو نوشتید ، اگر توی برنامه نویسیش مشکل داشتید توی این تاپیک بپرسید :

موفق باشید

skew
18-04-2013, 16:20
مرسی دوست عزیز ولی من از فرمول ریاضیش زیاد چیزی نفهمیدم میشه یکم بیشتر راهنماییم کنید تا بتونم الگوریتم رو در بیارم[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Kesel
18-04-2013, 19:34
خواهش می کنم .

این که می گین قطر فنر ، به نظرم منظورتون اندازه ی قطر استوانه ایه که فنر دورش می پیچه نه قطر سیم چون قطر سیم و فنر با هم فرقی نمی کنن علی الاصول .

برای ساده سازی فرض کردم که فنرتون استوانه ایه . که این فرض معقوله اگه نه باز دو پارامتری می شه.

اگر طول سیم رو با [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، تعداد دور رو با [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، فاصله ی دوایر رو با [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، طول فنر رو با [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{s} و قطر فنر رو با [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نشون بدیم خواهیم داشت :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{l}{2\pi&space;}

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{s}\Rightarrow&space;m=\fra c{\Delta&space;x_{s}}{n}=\frac{2\pi&space;\Delta&space;x_{s}}{l}

معادله ی خمتون هم اینه :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{(t)}=(\frac{d}{2}\cos&space;t)\overrightarr ow{i}+(\frac{d}{2}\sin&space;t)\overrightarrow{j}+t\over rightarrow{k}

آیا چیزی که به دست آوردم همونیه که می خواستین ؟ یا چیز دیگه ای مد نظرتونه ؟ تو این مایه ها می شه :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اگه آره شروع کنید به برنامه نویسی . تابعی که تو متلب باید برای رسم این منحنی استفاده کنید ezplot3 هست . یه تلاشی بکنید نتیجشو بگید.

skew
18-04-2013, 22:16
واقعا تشکر می کنم..:n01: روش کار می کنم اگه مشکلی داشتم بازم مطرح می کنم.

skew
19-04-2013, 11:29
دوست عزیز میشه یکم در مورد اینکه قسمت اخر 2pi از کجا امد و n شد L

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{s}\Rightarrow&space;m=\fra c{\Delta&space;x_{s}}{n}=\frac{2\pi&space;\Delta&space;x_{s}}{l}

و معادله خط
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{(t)}=(\frac{d}{2}\cos&space;t)\overrightarr ow{i}+(\frac{d}{2}\cos&space;t)\overrightarrow{j}+t\over rightarrow{k}
معادله رو یکم بازش کنید i,j,k,t را نفهمیدم.:n02:

Kesel
19-04-2013, 11:39
من با جای n توی مخرج ، مقدارش رو از عبارت زیر قرار دادم :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{l}{2\pi&space;}

معادله ی پاررامتری یک مارپیچ دایره ای در فضا هم اینه دیگه :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{(t)}=(a\cos&space;t)\overrightarrow{i}+(a\s in&space;t)\overrightarrow{j}+bt\overrightarrow{k}

که a شعاع دایره ( نصف قطر ) و بردار های i و j و k بردار های یکه در مختصات کارتزین هستن. t هم پارامتره

ویرایش : من تو پست قبل تو معادله ی مارپیچ ، ضریب j رو هم کسینوس تایپ کردم اشتباهی . الان درست شد . با عرض پوزش .

skew
19-04-2013, 14:16
kesel عزیز ممنون ولی من از معادله هیچی نفهمیدن چون ریاضیم خیلی خوب نیست برا همین نتونسم الگوریتم رو دربیارم و از طریق ezplot3(x,y,z رسمش کنم .
اون شکل فنر رو که شما کشیدین شاید کدش اینه
;t=0:pi/50:16*pi
(plot3(sin(t),cos(t),t
axis square;grid on
بله این فنر میکشه ولی من میخوام با مقادیری که من میدم اینکارو بکنه مثلا طول سیم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و طول فنر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]{s} و قطر فنر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را بدیم خودش n وm را حساب کنه و بر اساس اون فنر رو بکشه یعنی هنگام اجرای برنامه این سه تا مقدار رو از من بگیره.من حالا که از فرمول چیزی نفهمیدم چطوری پارامتر t پیدا کنم بعد با plot3 رسمش کنم.

Kesel
19-04-2013, 16:10
skew ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) گرامی ،

برای رسم فنر ، فقط باید از تابع ezplot3 استفاده کنید. و معلومه که فنری که می کشه رو مشخصاتشو شما باید بهش بدین ، بهش الهام که نمی شه.:n02:

من برنامشو براتون می نویسم چون تا هفته ی آینده یا شاید دو هفته ی آینده در خدمتتون نیستم.اگه اشکالی داشتین تا آخر امشب سر می زنم اگر بعدا مشکلی داشتید دوستان دیگه حتما کمکتون می کنن مخصوصا اگه تو اتاق متلب بپرسید.

برنامه رو امتحان کردم جواب داد.

راهنما :

l : طول سیم
d : قطر فنر
q : طول فنر
a : شعاع فنر
n : تعداد دور های فنر
m : فاصله ی دابره ها
t : پارامتر
k : سرعت گردش به دور محور z

موفق باشید

skew
19-04-2013, 21:16
kesel عزیز خیلی خیلی خیلی ممنون و واقعا متشکرم .:n01:

masoud_2013
21-05-2013, 20:51
salam aghaye kesel.man 1poroje tu az mashin 1 dashtam age mishe mikhastam komakam konid.mozuye poroje shabihsazie motor seri va neshan dadan rabete kashtavar va jaryane mo