ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سلامت جسم در گرو سلامت روان



wichidika
13-04-2013, 09:13
سلامت جسم در گرو سلامت روان





[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گفته یک روانشناس، جسم و روان رابطه دوسویه با یکدیگر داشته که آسیب دیدن هر یک موجب آسیب دیدن دیگری خواهد شد و این موضوع نشان دهنده این است که نباید تنها به سلامت جسم اهمیت داد، بلکه باید متوجه این مسئله بود که سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد.

مریم رئوفی در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه کرمانشاه، افزود: متأسفانه به سلامت روان کمتر از سلامت جسم پرداخته می‌شود و علت آن را شاید بتوان به نبود درد و علامت بارزی در زمینه مشکلات روانی نسبت داد.
وی عدم آگاهی در زمینه اهمیت مراجعه به مشاور و روانشناس را عامل دیگر در این زمینه دانست و ادامه داد: معمولا مردم سعی می‌کنند مشکل خود را با اطرافیان خود در میان بگذارند که این افراد نیز با توجه به نداشتن تخصص در این زمینه قادر به راهنمایی درست آنها نیستند.



او گفت: باید از طریق رسانه‌ها به افراد جامعه آموزش داد تا مشکلات خود را با افراد متخصص و بی طرف در میان بگذارند و این اطمینان به آنها داده شود که اسرار آنها نزد مشاور و یا روانشناس باقی خواهد ماند.



رئوفی در ادامه کنترل افکار، عدم بدبینی، داشتن دوراندیشی و برنامه‌ریزی و عمل کردن بر طبق برنامه، پذیرش سایر افراد، فکر کردن، تلاش برای زندگی و احترام به دیگران را از جمله شاخص‌های سلامت روان در افراد بیان کرد.



این روانشناس معتقد است یک فرد با سلامت روان سعی خواهد کرد زندگی را مطابق با میل خود تغییر دهد و اگر قادر به انجام این کار نباشد سعی در تطبیق خود با شرایط موجود خواهد کرد.



به گفته این روانشناس پذیرش افراد از سوی یکدیگر یکی از فاکتورهای سلامت روان است که در جوامع امروز با توجه به گستردگی تفاوت‌های فردی و نگرش‌ها این مسئله کمی دشوار شده است که در این زمینه باید به اشاعه هر چه بیشتر فرهنگ پذیرش افراد در جامعه پرداخته شود و به افراد آموزش داد که علایق دیگران را قبول کرده و آنها را با وجود تفاوت‌هایی که دارند پذیرا باشند.



رئوفی ایجاد آرامش در زندگی را عامل دیگری درجهت گسترش سلامت روان در جامعه دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون ترافیک، آلودگی هوا و آلودگی صوتی می‌توانند این آرامش را برهم زنند که می‌توان با تنظیم فضای شهری تا حد زیادی در جهت بهبود سلامت روانی جامعه در این زمینه تلاش کرد.



او همچنین بحث زیباشناختی شهر را از جمله دیگر عوامل مهم در بحث سلامت روان جامعه بیان کرد و افزود: زیبایی فضاهای شهری و نظم موجود در آنها موجب سلامت و آرامش روانی افراد می‌شود و حتی آنها را قادر به کنترل رفتارهای خشن می‌کند، به طوریکه در شهرهای با چشم‌انداز زیبا موارد پرخاشگری کمتری در افراد مشاهده می‌شود.



رئوفی عامل دیگر در تأمین سلامت روان جامعه را بحث روابط اجتماعی بیان و اظهار کرد: هر چقدر افراد ارتباط نزدیکتر و مراودات عاطفی بیشتری با یکدیگر داشته باشند، از سلامت روان بهتری نیز برخوردار خواهند بود.



به گفته این روانشناس، فرهنگ‌سازی در خصوص بیشتر شدن روابط اجتماعی در بین افراد جامعه و گسترش آن در سلامت روان جامعه بسیار مؤثر خواهد بود.



رئوفی تأمین سلامت روان در محیط کار را از دیگر عوامل بسیار مهم در تأمین سلامت روان جامعه دانست و گفت: وجود آرامش در روابط بین کارفرما و کارگر و شرایط و محیط کار و همچنین قوانین موجود در محیط کار تأثیر بسیاری در تأمین سلامت روان افراد جامعه خواهد داشت.



این روانشناس گفت: همه باید این را بدانیم که به تنهایی قادر نیستیم تمامی مشکلات زندگی را از سر راه برداریم و همانطور که در دین هم سفارش شده همه نیازمند مشورت با یکدیگر هستیم.



انتهای پیام