مشاهده نسخه کامل
: یه سوال نجومی که به مذهب هم مربوط شده
mohammd1
17-02-2013, 23:09
وَ الشّمسُ تَجرِی لِمُستَقَرٍ لَهَا ذلِکَ تَقدیرُ العَزیزِ العَلیمِ
و نیز خورشید که بر مدار معین خود بی هیچ اختلاف در گردش است برهان دیگر بر قدرت خدای دانای مقتدر است 38 یس
ببینید این آیه میگه که خورشید داره روی یه مدار معین میچرخه خوشبختانه نگفته به دور زمین ولی...
حالا من یه سوال داشتم اونم اینه که میشه این آیه رو با علم امروز مطابقت داد!؟ یعنی خورشید یه مدار داره یا حقیقتا ثابته؟
در آخر هم ببخشید که شاید خارج محدوده انجمن تاپیک زدم
( در تمامی چارچوبهای مرجع لخت ، قوانین فیزیک یکسانی وجود دارد ) بدون تعریف یک چارچوب مرجع نمیتوان نظری داد.. اینجا هم چارچوب مرجع معین نشده است ، لذا نمیتوان نقطه ای را ثابت یا متحرک فرض کرد...
بر اساس نظریه ی نسبیت خاص آلبرت اینشتین، در فضا نمیتوان هیچ نقطه ای را یک نقطه ی ثابت نامید..در عین حال در فضا میتوان هر نقطه ای را یک نقطه ی ثابت نامید!!
در واقع برای درک بهتر اینطور بگم که ، نقطه ای که در یک چارچوب معین، ثابت به نظر میرسد را در نظر بگیرید.. همان نقطه دریک چارچوب دیگر، نقطه ایست متحرک.....
همچنین برای مهبانگ میتوان اینطور اظهار داشت که هر نقطه ای را میتوان به عنوان مرکز مهبانگ در نظر گرفت.. چرا که انبساط جهان در هر نقطه ای به یک شکل به نظر
میرسد.. ( یعنی در هر نقطه ای که مرکز در نظر بگیریم ، اینطور به نظر میرسد که از همان نقطه تمام اجزا در حال بسیط شدن هستند )
اگه ناظر رو بر روی زمین در نظر بگیریم ، خورشید حرکتی نداره و ثابت به نظر میرسه ( در اینجا چارچوب ما زمین و خورشید است ) . اگه ناظر رو در مرکز کهکشان راه شیری در نظر بگیریم
خورشید در حال گردش حول مرکز کهکشان هستش. از دید ناظران برروی ستارگان دیگر ، اینطور به نظر میرسد که خورشید در حال حرکت است ولی نه در جهت خاصی... و ...
shabe.saket
18-02-2013, 13:25
خیلی خلاصه وار...
به احتمال زیاد هر آنچه که در کیهان وجود داره در حال حرکت هست و ایستای مطلق نداریم
خورشید مثل زمین بدور خودش چرحش دارد که در استوای خورشید 25 روز و در قطبها 34 روز است.....
خود خورشید در حال چرخش هست و هر 225 میلیون سال یکبار بدور هسته مرکزی کهکشان راه شیری چرخش دارد.
saeedhashemee
19-02-2013, 20:19
بله که خورشید در مداری در کهکشان راه شیری میچرخه و خود کهکشان هم در گیتی میچرخه
ولی این مدار صد در صد معین نیست
بلکه در طی میلیونها سال فرق خواهد کرد
در ضمن در خود آیه من قید (بدون هیچ اختلافی) رو نمی بینم.من عربیم زیاد خوب نیست.ولی فکر می کنم این قید در ترجمه اومده.ایه می گه خورشید در مستقرش (محل استقرار=یا معادلش شاید بشه گفت مدار) می چرخه (باید معنی تجری رو هم از دیکشنری ببینید چیه دقیقا) که کلا فارغ از چارچوبها برای درک انسان عام حرف درستیه.تقریبا همه ستاره ها و سیارات و کهکشکانها و ... در مدارهایی تقریبا ثابت(یا تغییرات جزیی) در حرکتند.خورشید هم شاملش می شه.اینکه بگیم از نظر ناظری که روی خورشید هست یه کم پیچوندن قضیه است.اگه فرض کنیم خدا این حرف رو زده مسلما منظورش به ادم بوده و روی زمین.نه ناظر فرضی که روی خورشید ایستاده!! در کل خورشید و تمام ستارگان و کهکشانها حرکت می کنند
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.