مشاهده نسخه کامل
: سوال درمورد سرطان پوست
سلام دوستان ،
من یه چند تا علامت روی بدنم دیدم و لازم دونستم اینجا بیام و چند تا سوال بپرسم ...
من مدت زیادیه (شاید چندین ساله) روی شکم خودم چند تا خط قرمز به طول چندین سانتی متر (شاید 15 سانتی متر) داشتم . انگار جای چنگ هست که اصلا بهبود پیدا نمی کنه .
یه کمی هم متورم هست اون خط ها ..
این یه نشونه بود ، یه نشونه دیگه هم که قبلا در موردش تایپیک زدم وجود یه خط کمرنگ مشکی روی یکی از ناخن هام بود که زیاد بهش اهمیت ندادم (حدود 1 سالی میشه اونم بوجود اومده)
به نظرتون این خط ها چی هستن؟ سرطان پوسته ؟ راه علاجش چیه؟ باید اون ها رو با جراحی بردارن؟؟ :n03:
اضافه می کنم که من تقریبا چاق هستم (حدود 110 کیلو) و شکمم هم نسبتا بزرگه ...
امکان این هست که اینها در اثر فشار درست شده باشن؟ تقریبا یه تقارنی دارن نسبت به ناف ... :n13:
ضمنا بدن من (مخصوصاً دست و بازو ها) آکنه و جوش های پر از چرک زیاد می زنه که با فشار دادن شون چرک در میاد . . . . اینم میتونه علامت بدی باشه ؟
سلام دوست عزیز.....
بازم که این احتمال سرطان بودن رو مطرح کردین.........خواهشا هر علامتی رو نشونه ی سرطان تلقی نکنین.....
امکانش هست این خط های قرمزی که میگین در اثر فشار ایجاد شده باشه......
ولی به نظر من بهتره به یه متخصص پوست مراجعه کنید و یه قارچ شناسی از پوستت انجام بشه.....اگر بیماری قارچی باشه
با یه قرص و یه پماد که حاوی کورتون هست بعد از 3 تا 6 ماه درمان میشه.....
و همین طور با توجه به این که ناخن ها هم مشکل دارن احتمال بیماریه پسوریازیس هم هست.......که در این صورت هم باید از پوست یا ناخن نمونه برداری انجام بشه
که درمان این بیماری هم با استفاده از داروهای کورتون دار هست و همین طور ویتامین A و D که تاثیر خیلی زیادی داره.......
با این تفاوت که درمان این بیماری کمی بیشتر طول میکشه
و همین طور پسوریازیسی که با عفونت همراه باشه میتونه باعث ایجاد جوش های چرکی در بدن بشه.....
در هر صورت متخصص پوست خیلی بهتر میتونه راهنمایی کنه....
خیلی ممنونم از پاسخ تون ،
درمورد نمونه برداری که گفتین ، چقدر بر می دارن و از کدوم بخش ها می تونن بردارن؟
به حدی هست که بخیه نیاز بشه یا برش سطحی است ؟ (نمونه برداری برای تشخیص بیماری منظورمه)
خواهش میکنم دوست عزیز.....
در مورد نمونه برداری از ناخن.....با یه وسیله ای تقریبا مثل تیغ جراحی روی ناخن رو می تراشن تا تقریبا به گوشت زیر ناخن نزدیک بشه
و روی اون تراشه های ناخن آزمایشات مربوطه رو انجام میدم.....
و آزمایشی که برای پوست انجام میدن (البته من این مدلی رو دیدم و تقریبا حدود 10 سال پیش بود شاید الان دیگه به این صورت نباشه)
یه چوب کوچیک روی قسمتی که پوست دچار تورم و قرمزی هست میکشن ..مثلا یارو میگفت اگر زیر کمتر از 20 باز چوب رو پوست
کشیده شد و خون اومد فلان بیماری رو داری....اگر خون نیاد معلومه که مشکلی نیست.....بازم الان خبر ندارم که به چه صورت هست...
ولی مطمئنا نیاز به برش و بخیه در سطح پوست نیست........
رفیق...
برای اینکه خیالت رو راحت کنم بذار بگم که سرطان پوست کشنده ترین نوع سرطان هاست... :n02:
یعنی اگه خدای نکرده سرطان پوست بود یا الان زیر نظر یه پزشک متخصص بودی...
یا اینکه دور از جون در بین ما نبودی تا این سوال رو ببپرسی....
قبل از هر چیزی بازم از رعنای عزیز ممنونم که قبل از من رسیدند و توضیحات لازم و 100 البته علمیشون رو دادن و کار منو راحت تر کردند ... :n16:
اگه شما پوستتون دچار همچین حالاتی شده :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 3D10334&ei=XIAbUc-qGKi0igLn9oGABA&psig=AFQjCNFnxvy0NcZwkm-YDjBo03QcCPjISg&ust=1360843228439405
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
باید بگم که تجربه شدیدا به من ثابت کرده که واقعا "پیشگیری بهتر از درمانه "
این ترک ها ، ضایعاتی هستند که در زمان تغییرات هورمونی مانند بلوغ ، حاملگی، کاهش وزن و برخی از بیماری ها ایجاد می شوند. تغییرات هورمونی سبب عدم تعادل در فیبروبلاست ها (سلول های پایه ای پوست که تولید الاستین و کلاژن می کنند) می شود که این امر منجر به کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن و الاستین می گردد. در نتیجه پوست نازک تر شده و ترک های موازی در آن ایجاد می شود. این ترک ها در ابتدا صورتی تا بنفش رنگ هستند و سپس به تدریج سفیدتر می شوند.
ترک های پوستی به طور ناگهانی و بدون بروز هیچ گونه علامتی ظاهر می شوند. از این رو پیشگیری از ایجاد آن ها به ویژه در دوران بارداری بسیار مهم است. هرچه درمان سریع تر آغاز شود، نتایج حاصله مطلوب تر خواهد بود.یعنی اینکه اگر در اوایل شروع این مشکل پست داده باشید میشه یه کاریش کرد؛ولی اگه مدت زیادیه که از این ضایعه ی پوستی میگذره واقعا درمان رو شدیدا سخت و حتی خیلی وقتها بی حاصل میکنه...
اولین موردی که باید در نظر گرفت این است که اگر ترک های پوستی درمان نشوند، امکان بهبود خود به خود آنها وجود ندارد، یعنی این ترک ها هرگز خود به خود برطرف نمی شوند و تنها رنگ آنها به سمت سفید مرواریدی می رود، ولی طول و پهنای آنها تغییر نمی کند. با درمان های ویژه پس از چند هفته می توان پهنا ، عمق و رنگ ترک ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
استفاده صحیح و مرتب از محصولات درمانی ، روشهاي ذرماني با دستگاه ليزر فركشنال به مدت ۶ الی ۸ هفته در نواحی دارای ترک بسیار مؤثر است . اولین نتایج مثبت ۲۱ تا ۲۵ روز پس از شروع درمان فشرده قابل رؤیت می باشند.ولي براي بهبودي نسبتا قابل قبول بيماربايد صبر وتحمل داشته باشد وپيگيردرمان باشد .اكثرافراد نياز به تكرار جلسات درماني مي باشند. اگر شخص در مرحله اي كه ترك هارنگ قرمزمايل به بنفش دارند به پزشك مراجعه كند نتايج درماني بسيار موثر تر است .
و همین طور پسوریازیسی که با عفونت همراه باشه میتونه باعث ایجاد جوش های چرکی در بدن بشه.....
خیلی وقتها خود پزشک های متخصص پوست هم ممکنه پسوریازیس رو درماتیت سبورئیک تشخصیص بدن یا بالعکس...!
اما عموما پسوریازیس روی مفاصل ظاهر میشه ....
نه روی شکم...
:n16::n16:
اما یکبار برای همیشه میخوام یه اطلاع رسانی کامل کنیم که تا اینقدر دوستان عزیز هر عارضه ی ساده ی پوستی رو به سرطان پوست مرتبط نداند....
سرطان پوست چند نوع است و در ابتدا با ضایعات پیش سرطانی بروز میکند. ضایعات پیش سرطانی، ضایعات پوستی ای هستند که سرطانی نیستند ولی با گذشت زمان سرطانی میشوند. 40-50 درصد سفید پوستانی که بالای 65 سال دارند به سرطان پوست دچار میشوند.
علائم هشدار دهنده ی سرطان پوست را بشناسید. زیرا سرطان پوست اگر زود تشخیص داده شده و درمان شود قابل علاج است.
شاخی شدن پوست در اثر آفتاب (اکتینیک کراتوزیس) :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مایعات پوستی کوچکی هستند که پوسته ریزی دارند و در اثر تماس طولانی با نور خورشید ایجاد میشوند و بیشتر در سر، گردن، دستها ایجاد میشوند. ممکن است این ضایعات در نواحی دیگر بدن نیز ایجاد شوند. ممکن است این ضایعات پوستی اولین نشانه های سرطان پوست باشند. شاخی این ضایعه معمولا بعد از 40 سالگی ظاهر میشود اما ممکن است در افراد جوانتر نیز بروز کند.
افراد سفید پوست، بلوند، افرادی که موهای قرمز رنگ دارند یا افرادی که رنگ چشم آنها آبی یا سبز است بیشتر در معرض خطر هستند. درمان زودرس ضایعات، برای متوقف کردن پیشرفت آنها به سرطان سلول سنگفرشی پوست، توصیه میشود.
التهاب شاخی لب:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مانند ضایعه قبلی التهاب شاخی لب نیز یک ضایعه پیش سرطانی است که معمولا در لب پایینی ظاهر میشود. در لبها، ضایعات پوسته دار، خشکی پایدار لب یا ترک لب ممکن است بروز کنند. علائمیکه شیوع کمتری دارند شامل تورم لب، از بین رفتن مرز بین لب و پوست یا برجسته شدن خطوط لب هستند. التهاب شاخی لب، اگر درمان نشود ممکن است به سرطان مهاجم سلول سنگفرشی تبدیل شود.
شاخک پوستی:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این ضایعه پوستی به شکل یک برامدگی مخروطی شکل است که از یک پایه قرمز رنگ در سطح پوست رو به خارج رشد میکند. این ضایعه از کراتین (همان ماده ی تشکیل دهنده ی ناخن) تشکیل شده است. شکل و اندازه ی این ضایعات بسیار متفاوت است اما بیشتر آنها چند میلیمتر هستند. بدخیمیسلول سنگفرشی پوست اغلب در پایه ی این ضایعات ایجاد میشود. این ضایعات در سفید پوستان مسنی که سابقه مواجهه زیاد با آفتاب را دارند دیده میشود.
خال ها چه زمانی مشکل ساز هستند؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خال معمولی یک ضایعه خوش خیم است و تنها تعداد بسیار کمی از آنها بدخیم میشوند. اما خالهای غیر معمولی با گذشت زمان میتوانند به نوعی سرطان پوست به نام ملانوما تبدیل شوند. خالهای معمولی ممکن است صاف یا برجسته باشند و یا ممکن است در ابتدا مسطح باشند و به مرور زمان برجسته شوند. اما در حالت طبیعی حتی سطح خالهای برجسته هم صاف است. خال های معمولی گرد یا بیضی شکل هستند و اندازه ی کوچکی دارند ( کوچکتر از ته یک مداد). بیشتر این خالها در اوایل بلوغ و جوانی شکل میگیرند و تشکیل خال طبیعی در افراد بالغ غیر معمول است.
خال غیر معمولی (دیسپلاستیک) :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این خالها سرطانی نیستند اما میتوانند تبدیل به سرطان شوند. این خالها میتوانند در نواحی از بدن که با آفتاب مواجهه دارند و یا در نواحی دیگر بدن تشکیل شوند. این خالها بزرگتر هستند (عرض حدود یک چهارم اینچ معادل 6 میلیمتر یا کمتر). همچنین بیشتر شکل نامنظم دارند و حاشیه آنها نامنظم است یا حالت محو شده دارد. این خالها ممکن است صاف یا برجسته باشند و سطح آنها نیز ممکن است ناصاف یا صاف باشد. رنگ این خالها ممکن است یکدست نباشد و مخلوطی از چند رنگ مثلا صورتی، قرمز، برنزه یا قهوه ای باشد.
الفبای پیشگیری را بدانید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خالهای بدن یک فرد شبیه هم هستند. خال یا لکی که با سایر خالها متفاوت باشد، اندازه ی آن از ته یک مداد بزرگتر باشد و یا خصوصیات بدخیمیرا داشته باشد باید توسط پزشک معاینه شود چون میتواند بدخیم باشد. نکاتی که در ادامه گفته میشود شامل نکات مهمیاست که وقتی خالهای خود را معاینه میکنید باید آنها را در نظر داشته باشید.
1-عدم تقارن:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عدم تقارن به این معنی است که نیمه ی خال با نیم دیگر آن مشابه نیست. خالهای طبیعی متقارن هستند. وقتی خالها یا لک ها را چک میکنید یک خط فرضی را در وسط خال در نظر بگیرید و دو نیمهی خال را با یکدیگر مقایسه کنید. اگر با یکدیگر مشابهت نداشتند برای معاینه به پزشک مراجعه کنید
2-حاشیه:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر حاشیه خال ناصاف و ناهموار بود یا محو شده بود یا شکل نامنظم داشت نیز به پزشک مراجعه کنید زیرا ضایعات پوستی نوعی سرطان پوست به نام ملانوما حاشیه های نامنظم دارند.
3-رنگ
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خالی که رنگ یکنواخت ندارد و در بخشی از آن آن رنگ دیگری مانند قهوه ای، برنزه، سیاه ،آبی، سفید یا قرمز دیده میشود مشکوک است. خال طبیعی معمولا یک رنگ دارد. خالی که در برخی قسمتها روشنتر و در قسمتهای دیگر تیره تر است باید توسط پزشک معاینه شود
4-اندازه:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خالی که بزرگتر از ته مداد باشد مشکوک است. خالهای خوش خیم معمولا کوچکتر از 6 میلیمتر هستند.
5-برامدگی:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر قسمتی از خال برامده شد یا از سطح پوست بلندتر شد به پزشک مراجعه کنید. ضایعات بدخیم ملانوما اغلب به سرعت بزرگ میشوند و ارتفاعشان افزایش مییابد. خالی که اندازه اش به سرعت تغییر کند، بزرگ یا چروکیده شود تغییر رنگ بدهد، خارش دار شود یا خونریزی داشته باشد باید معاینه شود.
خالی که بزرگتر از ته مداد باشد مشکوک است. خالهای خوش خیم معمولا کوچکتر از 6 میلیمتر هستند.
نکاتی برای بررسی خالها :
پوست خود را پس از دوش گرفتن و زمانی که مرطوب است چک کنید. محل شایع بروز ضایعات ملانوما در مردان ناحیه پشت تنه و در زنان در در پایین ران و ساق است. اما به این محلها اکتفا نکنید و ماهی یک بار همه ی بدن را برای یافتن لکه ها و خالهای مشکوک چک کنید. از سر شروع کنید و نواحی پنهان را نیز فراموش نکنید. قسمتهایی مانند لا به لای انگشتان دست و پا، کشاله ران، کف پاها و پشت زانوها نباید فراموش شوند. پوست سر و گردن را نیز چک کنید. میتوانید از آینه یا از کمک یکی از اعضای خانواده برای چک کردن قسمتهایی که دیده نمیشوند استفاده کنید.
میتوانید از خالها عکس بگیرید تا تغییرات آنها در آینده بتوانید بفهمید. اگر نوجوان هستید، باردار هستید یا حوالی یائسگی هستید توجه بیشتری به خالها و لکها داشته باشید چون در این زمانها تغییرات هورمونی در بدن رخ میدهند.
خالها را از چه نظر بررسی کنیم؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر با روش فوق خالها را ارزیابی کردید و خصوصیات مشکوک پیدا کردید یا اگر ضایعات پوستی به لمس حساسیت داشت، خارش دار بود یا ترشح یا پوسته ریزی داشت، و یا در صورتی که زیر خال قرمزی یا تورمیداشت که بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پزشک نمونه پوستی از آن تهیه کند. اگر ضایعه سرطانی باشد کل ضایعه و بخشی از اطراف آن برداشته میشود و جای آن بخیه میشود. درمانهای اضافی ممکن است مورد نیاز باشد.
درمان سرطانهای پوست:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ملانوم بدخیم اگر در مراحل پیشرفته باشد، درمان سخت و مشکلی دارد. تشخیص زودرس میتواند امید به زندگی را افزایش دهد. بقیه انواع سرطان پوست غیر از ملانوما شامل سرطان سلول پایه ای و سرطان سلول سنگفرشی هستند نیز شایع هستند و در صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شوند کاملا درمان پذیر هستند. فردی که قبلا مبتلا به سرطان پوست بوده ممکن است دوباره دچار بیماری شود و باید حداقل سالی یک بار برای معاینه مراجعه کند.
ملانوما:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ملانوما نوعی سرطان پوست است که معمولا از یک خال شروع میشود. این نوع از بدخیمی پوست به اندازهی انواع دیگر شایع نیست اما خطرناک ترین نوع آن است و میتواند کشنده باشد. علائم احتمالی آن شامل تغییر در شکل خال یا لکه ها است. اگر خال یا لکه ای در پوست شما از نظر اندازه، شکل، رنگ یا حاشیه ها تغییراتی داشت یا در صورت داشتن بیش از یک رنگ، عدم تقارن، خارش، ترشح یا خونریزی حتما به پزشک مراجعه کنید.
سرطان سلول سنگفرشی:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این بیماری سلولهای سنگفرشی پوست بدخیم میشوند. این نوع بدخیمیممکن است به صورت برامدگی نرم، قرمز رنگ و پوسته داری تظاهر کند که رشد می کند و ممکن است خونریزی یا ترشح داشته باشدو یا ممکن است به صورت یک زخم بروز کند که خوب نمیشود. بیشتر اوقات در بینی، پیشانی، گوشها، لب تحتانی و مناطقی از بدن که بیشترین مواجهه با آفتاب را دارند ایجاد میشود. این نوع بدخیمیدر صورتی که زود تشخیص داده شده و درمان شود به خوبی درمان پذیر است. اما اگر در زمان تشخیص پیشرفت کرده باشد درمان به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد.
سرطان سلول پایه ای :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در این بیماری سلولهای پایه ای پوست بدخیم میشوند. این نوع بدخیمیپوست، شایعترین و قابل درمان ترین نوع سرطان پوست است زیرا این بیماری به کندی پیشرفت میکند. ضایعات سرطانی ممکن است شکلهای مختلفی داشته باشند ممکن است به شکل یک ضایعه گرد، سفید رنگ و مروارید شکل و یا به صورت برامدگی پر از چربی باشد که اغلب عروق کوچکی هم در آن دیده میشود. ضایعه میتواند در گوشها، گردن یا صورت ایجاد شود. ممکن است ضایعات پوستی به صورت صاف، پوسته دار، صورتی یا قهوه ای باشند که در پشت تنه یا روی سینه ایجاد میشوند.
چه کسانی به سرطان پوست مبتلا میشوند و چرا؟
مواجهه با آفتاب بزرگترین عامل ایجاد سرطان پوست است اما در افرادی که به میزان معمول با آفتاب مواجهه داشته و دچار سرطان پوست میشوند چطور؟
مواجهه با عوامل محیطی زیانبار، پرتودرمانی و حتی ویژگیهای وراثتی و ژنتیکی ممکن است در ابتلا به بیمار ی نقش داشته باشند. حتی آفتاب گرفتن های طولانی و استفاده از دستگاههای برنزه کننده پوست نیز موجب آسیب به پوست میشود. اگر چه هر فردی ممکن است به سرطان پوست مبتلا شود ولی این افراد در معرض خطر بیشتری هستند:
افرادی که پوست سفید دارند یا رنگ چشم آنها روشن است.
افرادی که تعداد زیادی خالهای بزرگ و با اشکال نامنظم دارند.
افرادی که در خانواده آنها فرد یا افرادی سابقه ی سرطان پوست داشته اند.
سابقه مواجهه طولانی با نور شدید آفتاب یا سابقه آفتاب سوختگی شدید دارند.
زندگی در مکانهایی که ارتفاع زیاد دارند و بیشتر سال تابش آفتاب دارند.
افرادی که به علتی پرتو درمانی شده اند.
چگونه از ابتلا به سرطان پوست پیشگیری کنیم؟
مواجهه خود با نور خورشید و پرتوهای فرابنفش را کاهش دهید. خصوصا در ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر این مسئله اهمیت بیشتری دارد زیرا تابش پرتوهای خورشید شدیدتر است.
هنگامیکه بیرون میروید از محصولات ضد آفتاب استفاده کنید و همه نواحی که با آفتاب مواجهه دارند را در نظر داشته باشید. لبها و گوشها را فراموش نکنید.
از عینک آفتابی مناسب و لباسهای مناسب که بیشتر سطح بدن را محافظت کنند استفاده کنید. لباسهایی که رنگ روشن دارند مناسبتر هستند.
در صورتی که تغییری در پوست شما ایجاد شد، خالها دچار تغییراتی شدند یا زخمیایجاد شد که بهبودی و ترمیم خوبی نداشت حتما در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
منبع:سیمرغ
خیلی ممنونم دوستان از پاسخ هاتون ؛ واقعا انجمن عالیه از این نظر ...
ضمناً اون خط ها مثل چیزی که دادید خیلی نیست ... حدودا 3 - 4 تا هستن ، فک کنم همینی باشن که شما فرمودین ..
در هر صورت همین یکی دو روزه اگه وقت بشه حتماً دکتر میرم که حداقل آرامش ذهنی بگیرم :n01:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.