ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مکعب روبیک

S.A.M !
07-02-2013, 10:30
فرمول ریاضی جدید برای حل مکعب روبیک
ریاضیدانان "ام. آی. تی" با تعیین ارتباط میان اعداد مکعب روبیک و حداکثر تعداد حرکات مورد نیاز موفق شدند فرمول جدیدی را بر حل معمای این پازل ارائه کنند.
مکعب روبیک را "ارنو روبیک" در سال 1974 اختراع کرد. نسخه کلاسیک این اسباب بازی یک مکعب 3 در 3 در 3 خانه در دو رنگ و سه ردیف است که برای حل آن باید با حرکت دادن ردیفهای خانه ها رنگهای هر یک از ابعاد را به یک شکل واحد در آورد.
حل این مکعب در کوتاهترین زمان و کمترین حرکت، یکی از معماهای بزرگ ریاضیدانان در طول دهه های اخیر بوده است.
اکنون دانشمندان موسسه تکنولوژی ماساچوست با همکاری دانشگاه واترلو و دانشگاه تافتس توانستند آلگوریتم جدیدی را ارائه کنند که برپایه یکی از رایج ترین استراتژیهای حل این معما قرار دارد.
این آلگوریتم با حرکت دادن یک مربع رنگی در جهت مورد نظر و بدون تکان دادن بقیه های خانه های مکعب می تواند این پازل را حل کند.
اما نکته مهم در استفاده از این راه حل، تعداد حرکات برای جور کردن خانه ها در کنار هم است. در این مکعب، هر خانه رنگی یک مسیر حرکت برای قرار گرفتن در موقعیت مناسب را پیش روی خود دارد که به اعتقاد این دانشمندان با این آلگوریتم، تمام این خانه ها می توانند در جهت مناسب خود قرار گیرند.
این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "با این فرمول قادریم به روشی موازی خانه های بیشتری را جور کنیم و تعداد حرکات را کاهش دهیم."
برپایه این فرمول جدید، تعداد حداکثر موقعیتهای لازم برای حل این مکعب برپایه نسبت تناسب n²/log n تعیین می شود.
در این تناسب، متغیر n تعداد خانه های رنگی است که در یک طرف مکعب در کنار هم قرار می گیرند. به طوریکه برای مثال در مورد یک مکعب کلاسیک فرمول به این شکل جایگزین می شود: 9 به توان 2 تقسیم بر لگاریتم 9.
براساس گزارش نیوساینتیست، برای حل مکعب روبیک در حدود 43 میلیارد میلیارد ترکیب ممکن وجود دارد.
این آلگوریتم نشان داد که برای حل یک مکعب 20 در 20 در 20 خانه تنها به 5 حرکت نیاز است.
در آگوست سال گذشته گروهی از دانشمندان بین المللی نشان دادند که برای حل پازل روبیک به بیش از 20 حرکت نیاز نیست.

A M ! N
07-02-2013, 19:59
سلام .. خب این فرمول داده نشده ؟ گفته شده که حل یک روبیک 20 در 20 فقط پنج حرکت ، چطور ممکنه این؟!
پس روبیک 3*3*3 رو با چند حرکت حل میکنن !!

برپایه این فرمول جدید، تعداد حداکثر موقعیتهای لازم برای حل این مکعب برپایه نسبت تناسب n²/log n تعیین می شود.

منظور از قسمت بولد چیه ؟

S.A.M !
07-02-2013, 20:22
سلام امین جان.کلا حل روبیک فقط با تمرین میسر هست من تو 7 دقیقه می تونم درست کنم .همین الان هستن بچه ها که تو 1 دقیقه هم حلش می کنن.من خودم از هیچ قاعده خاصی استفاده نمی کنم.در مورد سوالتونم من سوادشو ندارم شاید بچه های که المپیاد کامپیوتر کار کردن بدونن.راستش منظور از بولد نمی فهمم چیه؟

A M ! N
07-02-2013, 20:29
سلام عزیزم.

آره تمرین خیلی تاثیر داره ، من فعلن خیلی وقته که تمرین نکردم ولی توی اوج تمرین زیر یک
دقیقه درست میکنم.. فرمول ها هم بخشیش ساخت خودمه و بخشیش هم آموزش دیدم.
البته روبیک 3*3

منظورم از بولد این قسمت فونت ضخیم در نوشته ی پایین بود که گفته حداکثر موقعیتهای لازم ، منظورش چیه ؟

davy jones
07-02-2013, 21:26
سلام.

فکر کنم منظور قسمت بولد شده، حداکثر تعداد حرکات در بدترین حالت طبق آن الگوریتم هستش. یعنی برای حل یک مکعب 3*3*3 در بدترین حالت، طبق فرمولی که الان ادعا شده حداکثر با 85 حرکت حل میشه (حاصل 9 به توان 2 تقسیم بر لگاریتم 9 میشه 84.88) حتی اگه لگاریتم رو به صورت ln هم فرض کنیم (پایه ی e به جای پایه 10) باز هم حاصل فرمول برابر با 36.86 میشه.

در حالی که قبلا ثابت شده بود که برای مکعب 3 در 3 به بیشتر از 21 حرکت احتیاج نیست.

پس نشون میده که الگوریتم جدید، تاثیری در سرعت و کم کردن تعداد حرکات نداره.

یاعلی

S.A.M !
08-02-2013, 10:18
سلام عزیزم.

آره تمرین خیلی تاثیر داره ، من فعلن خیلی وقته که تمرین نکردم ولی توی اوج تمرین زیر یک
دقیقه درست میکنم.. فرمول ها هم بخشیش ساخت خودمه و بخشیش هم آموزش دیدم.
البته روبیک 3*3

منظورم از بولد این قسمت فونت ضخیم در نوشته ی پایین بود که گفته حداکثر موقعیتهای لازم ، منظورش چیه ؟

زیر یک دقیقه واقعا عالیه.الان من تو یوتوب دیدم رکورد 20 ثانیه هست.

davy jones
11-02-2013, 22:10
زیر یک دقیقه واقعا عالیه.الان من تو یوتوب دیدم رکورد 20 ثانیه هست.

سلام.
رکورد حل مکعب 3*3 در حال حاضر متعلق به یک نوجوان استرالیایی به نام «فلیکس زمدگز» هستش که تنها 6.72 ثانیه طول میکشه تا مکعب رو حل میکنه.

موفق باشین.
91/11/23