مشاهده نسخه کامل
: کم خونی
Saeed Dz
27-01-2013, 16:51
دوستان عزیز لطفن در مورد علل کم خونی و روش های رفع اون اطلاعاتی در اختیارم قرار بدید.
فقط این نکته رو بگم که اگر مختر و مفید باشه خیلی بهتره و همینطور اگر تجربه ی شخصی دارید مطرح کنید.
بی نهایت ممنون.
علت کم خونی ..کم شدن میزان هموگلوبین خون فرد هست......
علت کم شدن میزان هموگلوبین هم :فقرآهن-از بین رفتن گلبول های قرمز به خاطر بیماری و....
داشتن خونریزی داخلی مثل :خونریزی معده در اثر زخم معده یا روده و....
علت فقر آهن:
1- یا به خاطر اینه که یه فردی مثل من از غذاهای حاوی آهن استفاده نمیکنه....
2- مواد غذایی دارای آهن استفاده میشه ولی با مواد غذایی که مانع جذب آهن در بدن میشه که در نتیجه
هیچ سودی برای بدن نداره...به طور مثال :کلسیم مانع جذب آهن در بدن هست...
خود من این مشکل رو داشتم کم خونی شدید همراه با سردرد...ولی به موقع درمان کردم ..حدود یکسال
قرص آهن همراه با اسید فولیک(برای جذب بهتر آهن) استفاده کردم....الان سطح هموگلوبین رو 14 هست..
و همین طور استفاده از مواد غذایی حاوی آهن که ترجیحا به نظر من از سبزیجات گرفته بشه بهتره تا گوشت قرمز..
Saeed Dz
27-01-2013, 18:51
علت کم خونی ..کم شدن میزان هموگلوبین خون فرد هست......
علت کم شدن میزان هموگلوبین هم :فقرآهن-از بین رفتن گلبول های قرمز به خاطر بیماری و....
داشتن خونریزی داخلی مثل :خونریزی معده در اثر زخم معده یا روده و....
علت فقر آهن:
1- یا به خاطر اینه که یه فردی مثل من از غذاهای حاوی آهن استفاده نمیکنه....
2- مواد غذایی دارای آهن استفاده میشه ولی با مواد غذایی که مانع جذب آهن در بدن میشه که در نتیجه
هیچ سودی برای بدن نداره...به طور مثال :کلسیم مانع جذب آهن در بدن هست...
خود من این مشکل رو داشتم کم خونی شدید همراه با سردرد...ولی به موقع درمان کردم ..حدود یکسال
قرص آهن همراه با اسید فولیک(برای جذب بهتر آهن) استفاده کردم....الان سطح هموگلوبین رو 14 هست..
و همین طور استفاده از مواد غذایی حاوی آهن که ترجیحا به نظر من از سبزیجات گرفته بشه بهتره تا گوشت قرمز..
ضمن تشکر، اسم انگلیسی قرص آهن چیه و چطور باید مصرفش کرد (منظورم زمان و دوز هست). در مورد اسید فولیک هم توضیح بدید لطفن.
مصرف نکردن شیر چه نتیجه هایی به همراه داره (منظورم ماست یا دوغ نیست و فقط شیر).
خواهش میکنم دوست عزیز
اسمش رو دقیق یادم نیست ..ولی یادمه که به دکتر گفتم اگر از کپسول های Fefol استفاده کنم خوبه....
گفت نه از همین قرص های معمولی استفاده کنی بهتره.....از داروخانه بپرسید بهتون میگه
الان معمولا آهن و اسید فولیک با هم داخل یه قرص قرار داره ....یه قرص که هر دو تا خاصیت رو داره
طریقه ی مصرف :3 ماه دارو میخوردم 2 هفته استراحت بعد دوباره 3 ماه دارو....به همین منوال ادامه داره...تا وقتی
پزشک از طریق آزمایش تشخیص بده که دیگه نیازی به دارو نیست....
اسید فولیک یا فولات (ویتامین B9) جزو ویتامین های گروه B می باشد. این ویتامین محلول در آب است، در بدن جمع نمی شود و از طریق ادرار دفع می گردد.
اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون نیز لازم است.
اگر در روز میزان نیازی که بدن به کلسیم داره از طریق سایر لبنیات و همین طور ورزش کردن بتونید تامین کنید
شیر نخوردن هیچ مشکلی پیش نمیاره(البته با توجه به این که شیرهای موجو در بازار فاقد هر گونه مواد مغذی هست در واقع فقط آب و چربیه)
و همین طور مواد غذایی که سرشار از کلسیم هست ...بادام و انجیر خشک و زیتون که میتونید جایگزین شیر کنید...
بهترین زمان مصرف قرص آهن شب قبل از خوابه....چون اگر در طول روز مصرف بشه ممکن به علت مصرف غذاهایی که مانع جذب
آهن هست نتیجه ای نداشته باشه.....و برای جذب بیشتر آهن میتونید از ویتامین C استفاده کنید...
و همین طور هیچ وقت گوشت رو با ماست یا دوغ مصرف نکنید....
V E S T A
27-01-2013, 19:50
علاوه بر علت هایی که raana جان گفتن چند دلیل دیگه هم باعث کم خونی میشه
یعنی ممکنه حتی آهن خون نرمال باشه ولی مشکل کم خونی وجود داشته باشه مثل همون بیماری ها که raana گفتن .کلا خوردن مکمل آهن به خصوص برای آقایون باید زیر نظر پزشک باشه
همونطور که گفته شد کمبود گلبول قرمز یا هموگلوبین خون باعث کم خونی میشه هموگلبین یه پروتیین حاوی آهن هست که وظیفه حمل اکسیژن خون و دفع co2 رو به عهده داره وقتی هموگلوبین یا گلبول قرمز
کم باشه علایم کم خونی ظاهر میشه(خونریزی - مشکل در خون سازی - بعضی بیماری ها که گویچه های قرمز رو منهدم میکنن مثل خود ایمنی یا بعضی دارو ها یا سموم )
هر چیزی که به گلبول قرمز و هموگلبین آسیب بزنه یا تعدادشونو کم کنه باعث کن خونی میشه
حالا بر اساس کم خونی ناشی از کمبود هموگلوبین یا گلبول های قرمز بازم انواع دلیل میتونه برای کم خونی وجود داشته باشه مثلا برای کمبود همگلوبین ممکنه دلیل تالاسمی باشه یا کمبود آهن
یا کم خونی که تعداد گلبول قرمز نرمال هست ولی تعداد هموگلوبین کم که مربوط به مشکلات مغز استخوان یا خونریزی و .. هم میشه
ممکنه به علت کمبود اسید فولیک و ویتامین b12 باشه یا معده نتونه B12 جذب کنه ..انگل هم میتونه عامل کم خونی و عدم جذب آهن و اسید فولیک وb12 بشه ..بعضی از کم خونی ها مثل کم خونی داسی شکل
(گلبول های قرمز به شکل داسی هستن) هم یکی از عوامل کم خونیه که ارثیه این مورد ..
برای اینکه تشخیص داده شه کدوم یک از کم خونی ها در فرد وجود داره نیاز به آزمایش خون هست
جدای از آزمایش خون.....برای تشخیص بیماری گلبول قرمز داسی شکل طحال هم باید مورد بررسی قرار بگیره...
علائم این بیماری هم درد شدید اعضا بدن و خستگی مفرط هست........
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.