PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مشاوره حقوقی در رابطه با اجاره آپارتمان

alex_pk
27-01-2013, 08:19
سلام دوستان
جستجو کردم تاپیک جامعی پیدا نکردم گفتم یه تاپیک بزنم مورد رو مطرح کنم ،

من میخوام یک واحد از آپارتمانی رو به یک زن و شوهر اجاره بدم (بنا به دلایلی فقط زن و شوهر)
26 ام دی ما با ایشون یه قرار داد امضا کردیم + 200 هزار تومن بیعانه (کلا اصلا سخت گیری نکردم)
(و تو قرار داد قید شد که 5 ام اسباب کشی می کنه و 3 هر ماه اجاره رو پرداخت می کنه
و شفاها گفته شد که مابقی ودیعه سوم پرداخت میشه)

تو این بازه زمانی هم من به درخواست مستاجر فرصت کردم خونه رو رنگ زدم.
بار اولی که ایشون برای بازدید خونه اومدن (قبل تنظیم قرار داد) همراه با بنگاه اومده بودن و همسر این آقا حضور نداشت
بعد از اون روز و در حین رنگ زدن هم این آقا دوبار همراه شاگرد بنگاهی برای بازدید خونه اومدن
تو این دوبار هم اصلا همسرشون نیومدن.
(هر چند یکبار اصلا به ما خبر ندادن و بدون اجازه زنگ یکی از واحد هارو زدن و وارد خونه شدن
و من فرداش فهمیدم رفتن خونه! در حالی که من تو خونه یک سری وسایل داشتم)

خودشون میگن که خانمشون دانشجوی پزشکی هستن ولی خوب خیلی سخته پذیرش اینکه یه خانمی بدون اینکه خونه ای روببینه بیاد توش زندگی کنه.
حالا موضوع اینه که من میخوام یه موقع در آینده مشکلی ایجاد نشه ،مثلا این دو نفر اصلا زن و شوهر نباشن و نامزد باشن
یا دوست باشن و یا اصلا همسری درکار نباشه و ایشون مجرد باشن یا نفر دوم یه آقا باشه.
برای اینکه مشکلی ایجاد نشه چکار میشه کرد؟
(باز هم تاکید می کنم بنا به شرایط ساختمان فقط باید زن و شوهر باشن)

1 - آیا میشه در انتهای قرار داد این موضوع رو ذکر کرد که این دو نفر همسر هم هستن واگر غیر این ثابت بشه قرار داد فسخ میشه؟ این حق رو بنده دارم؟
مستاجر این حق روداره که قبول نکنه؟ (باتوجه به اینکه شفاها جلوی بنگاه اعلام کرده با همسرش میخواد زندگی کنه)
الان اگر مستاجر قبول نکنه قرار داد فسخ میشه و هزینه های ضرر و زیان و پول بنگاه رو کی باید بده؟
(هر چند من حتی اسمو فامیل خانم ایشون رو هم نمیدونم، موقع قرار داد اولیه هم فقط خود مرده بودن)

2 - آیا کاری که شاگرد بنگاهی کرده و بدون اجازه من و قبل اینکه قرار داد نهایی تکمیل بشه با مستاجر به واحد مراجعه کرده درست بوده؟

3 - امروز 8 امه و از موعد 5 روز میگذره و ایشون هی امروز و فردا می کنن که صحب خونه اشون پولشون رو نداده و از این صحبتا....
و البته گفتن امروز دیگه نهاییش می کنیم.
میخوام بدونم برای این 5 روز ضرر و زیانی تعلق میگیره؟ (چون من هزینه مستاجر قبلی رو از جایی جور کردم
که دارم با درصد بالا سود میدم به طرف و در واقع ضرر میکنم ، به دلیل کمبود زمان در آن موقع مجبور شدم)
اگر فسخ بشه شرایط به چه صورته؟ هزینه بنگاهو هزینه ضرر و زیان من به چه صورت محاسبه میشه.

4 - بنگاه سند خونه رو پیش خودش نگه داشته و به من یه رسید داده ، اینکارشون قانونیهکه به خاطر 200 هزار تومن سند من 12 روز پیششون بمونه؟

این شخص صاحب بنگاه یه شخص فوق العاده بی منطق و بد اخلاقه ، و خودم اصلا دوست ندارم تو این بنگاه قرار داد ببندیم(مجبور شدم)
(البته روز اول که قرار داد اولیه رو بستیم اخلاقش بد نبود ولی بعدا خیلی بد شد.)
خیلی اعصاب آدم رو خورد می کنه
هر چی گفتن باهاشون راه اومدم هود رو درست کردم گفتن رنگ بزن رنگ زدم ، شیر آلات رو کلا تعویض کردم و....
فقط هزینه اینا 1.5 شد! ولی این مستاجره حالا خواسته یا ناخواسته نمیتونه از پس تعهداتش بربیاد.
تاره شاگرد بنگاهی برگشته میگه اصلا رنگش روخوب نزده! در حالی که فقط 1200 پول رنگ روغن شد با 4 لایه...
رنگکار هم کاملا آشناست و خیلی ساله باهاش کار می کنیم. و واقعا وقتی کسی الان خونه رو میبینه فکر می کنه نوسازه انقدر خوب رنگ زده.

از دوستانی که تو کار حقوقی هستن خواهش می کنم من رو راهنمایی کنن (من جواب این موارد رو حدس میزنم ولی میخوام از یک شخصی که تو کار حقوقی هست هم بپرسمتا مطمئن بشم)

لطفا هر موردی رو که میگین حتی المقدور شماره ماده و قانون و... رو هم بفرمایید که من به طرف نشون بدم.

خیلی زیاد شد عذر میخوام
مرسی.

شراره1
28-01-2013, 12:32
خوی قرارداد عادی می بستین دیگه بنگاه و اینا هم لازم نبود من عموم کلی مغازه داره همه رو عادی قرارداد میبنده دیگه پول و دغدغه بنگاه داری رو نداره در ضمن بهتون پیشنهاد میکنم یه چک سفید امضا از مستاجر بگیرین و دذر قول نامه هم ننویسین موضوع چک رو

V E S T A
28-01-2013, 13:23
سلام قانون روابط مستاجر و موجر رو میذارم براتون فصل 3 و 4 رو بخونید شاید کمکتون کنه

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Mr_100_dolari
28-01-2013, 17:45
من بر اساس تجربه میگم :

مهمترین چیز قرار داد هستش و اگر به مشکل بخورید احتمالا باید برید شورای حل اختلاف

اگر توی قرار داد ذکر شده که حتما زن و شوهر باشن و الان متوجه شدید که نیستن و بتونید اثبات کنید میتونید بزنید زیرش و بگید باید ضررتون هم بدن اگر قبول نکردن میتونید از مراجع قضایی اگر خواستید اقدام کنید بهتر بود شما که روی این مسئله حساس بودید به بنگاهی میگفتین که حتما شناسنامه زن و شوهره رو بگیره و به شما نشون بده که خیالت راحت بشه

اگر توی قرار داد ذکر کنید که خونه رو رنگ میکنید و ... که باید عمل میکردید اما اینکه بخوان سر نوع رنگ یا کیفیت محصول ازتون ایراد بگیرن اصلا درست نیستش چون در مورد ریز قیمت ها مثل قیمت حدودی شیر آلات اگر صحبت نشده بود که این قضیه با توجه به تورم روزانه هم قابل تغییر هم هستش و اگر در قرداد هیچ کدوم ذکر نشده و زبونی بوده میتونید هیچ کدوم رو انجام ندید

اینکه بدون اجازه وارد خونه شدن غیر قانونی هستش حتی اگر بهش کلید داده باشید میتونید بگید باید قبلش با من هماهنگ میکردید و الان فلان وسیله من گم شده که قابل شکایت و پی گیری هستش در صورتی که شاهد هم داشته باشید برای ورود این افراد به خونتون در تاریخ مورد نظر

در صورت تاخیر در پرداخت اجاره یا ما بقی ودیعه میتونید طبق قرار دادتون و ضرر روزهایی که در نظر گرفته شده عمل کنید

در کل همه این موارد قابل پی گیری هستش فقط نکته ای که هستش دردسر زیاد داره و رفت و آمد و شاید به هزینش و وقتش و اعصاب خوردیش نمی ارزه و اگر شما ته دلت راضی نیستی که خونه رو بهشون بدی با یه بهانه ای میتونی بزنی زیرش و از حق فسخ قرار داد هم بگذری ولی مراقب باش که اگر طرف آدم ناجوری باشه و بی افته سر لج اوضاع بعدم بدتر نشه

در مورد بنگاهی هم این و بگم که مشخصه اول برای بستن قرار داد و ... طوری خوبی برخورد میکنند و بعدش روی واقعیشون رو نشون میدن این ترفند همشون هستش سعی کنید از اول همه چیز رو مشخص کنید بدون هیچ رو درباستی و اگر براتون خیلی مهم هستش ریز قرار داد هم تعیین کنید ولی خوب اگر شرایط سخت بشه خونه سخت تر اجاره میره

حتما ازشون چک بگیرید تا بعدم در مورد اجاره ها به مشکل نخورید .

alex_pk
29-01-2013, 05:51
سلام
ممنون از همه دوستانی که پاسخ دادن.
خوب امروز صبح رفتیم بنگاه ، بماند که اون شخص چقدر مارو معطل کرد از صبح تا شب و همش یک ساعت دو ساعت دیگه میکرد
آخر شب هم برگشته میگه بخشی از پول رو چک 10 روزه میدم!
من هم به بنگاه گفتم نمیتونم ، گفت فردا صبح بیاید فسخ کنید.
حالا سوال اینه ، ضرر و زیان پای این مستاجره دیگه؟

در صورت تاخیر در پرداخت اجاره یا ما بقی ودیعه میتونید طبق قرار دادتون و ضرر روزهایی که در نظر گرفته شده عمل کنید

من قرار داد رو امروز نگاه کردم ، دیدم جایی صحبتی از تاریخ پرداخت ودیعه نشده...
البته یه قسمت از قرار داد نوشته شده 30 تومن جریمه هر روزه فکر کنم اگر سر موعد تخلیه نکنه...نمیدونم همین 30 تومن هم میتونه برای زمانی که ودیعه دیر پرداخت میشه محاسبه بشه یا نه
حالا که تاریخ خاصی از پرداخت ودیعه تو قرار داد نوشته نشده(و فقط گفته شده سوم اجاره داده میشه) الان اگر قرار باشه من ضرر و زیان بگیرم چطور محاسبه میشه؟
(با توجه به اینکه 26 ام دی قرارداد بستیم و 3 هر ماه باید اجاره بدن و 5 ام بهمن هم باید اسباب کشی میکردن)
طرف فعلا که نشون داده آدم منطقی ایه....حرفی که خودش میزنه اینه که صاحب خونه خودش پولش رو بهش نداده.حالا فردا موقع فسخ چهره واقعیش مشخص میشه :D

در رابطه با اخلاق بد بنگاهی ها بله اکثرا اینطوری هستن ، البته من تو این منطقه با همه بنگاهی ها اشنا هستم چنتاشون خیلی آدمای خوبی هستن و خیلی قدیمی هم هستن
این قرار داد فردا فسخ بشه میرم یه بنگاهی دیگه با خیال راحت.

از مستاجر جدید چک هم میگیرم حتما.

kingsat
29-01-2013, 08:33
شما حق دارين جهت اطمينان شناسنامه مستاجر هاتون رو ببينيد و كپي بگيريد.
٢ عقد اجاره از جانب طرفين لازمه پس بنابراين اگه قرار داد رو نوشته و انضا كرده باشيد هيچكس حق فسخ نداره.
٣ بنگاهي حق نداره سند شما رو بگيره زنگ بزن با زبون اگه نشد اتحاديه اگه نشد دادسراي محلتون
٤هر جا دلت ميخواد برو قرار داد ببند ولي پيشنهاد ميكنم با يه وكيل بري چون در د سر هاي آينده رو برات حل ميكنه.
٤ كلا بنگاه جماعت رو بدي آستر ميخواد طوري محكم صحبت كن كه سند رو بده از اجاره منصرف شدي بعلت تاخير بوجود اومده اصلا كوتاه نيا تا سند رو بگيري بعد زنگ بزن به مستاجر بگو بيا بريم فلان جا بنويسيم.
٥ اگه قراردادي ننوشته باشي خسارتي در كار نيست
٦ تو قرار داد ذكر كن عين مستاجره جهت استفاده مسكوني زو جين اجاره داده شده و هرنوع تغيير در نوع استفاده موجب خيار فسخ براي موجر است.
بازم امري بود در خدمتم در پيام خصوصي