ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا گنو/لینوکس را دوست دارم؟

asstubirs
22-01-2013, 00:31
دوستان توضیح دهید که چرا گنو لینوکس رو دوست دارید.

H.RAJABi87
23-01-2013, 12:51
دوستان توضیح دهید که چرا گنو لینوکس رو دوست دارید.
اولین دلیل بخاطر فایروالش و امنیت بالا
دوم متن باز بودن و داشتن محیطی زیبا و امکانات عالی

من خودم ترم دو کاردانی هست و تازه با لینوکس آشنا شدم و از فودونتو لینوکس بخاطر امکانات و طراحی زیباش مجذوبش شدم و نصبش کردم.

پ.ن: فودونتو لینوکس Fuduntu Linux ترکیبی از اوبونتو و فدورا است که حروف F و d از Fedora و حروف u و untu از Ubuntu گرفته و ترکیب شده است. ظاهر فودونتو شبیه به اوبونتو می باشد اما در واقع فودونتو جزء خانواده فدورا می باشد.

ShinGo1992
23-01-2013, 14:29
واسه من متن باز بودنش و امنیت فوق العاده لینوکسه جدیدا هم که محیطش خیلی زیبا شده(اوبونتو)با مینت

Igla
05-02-2013, 18:50
یکی از ویژگی های خیلی خوبش اینه که از همون اول که نصب میکنی همه چی (تاکید بیشتر همه چی!) روش هست و دیگه نمی خواد بعد از نصب سیستم عامل یه دنیا نرم افزار دیگه نصب کنی.

Thor God
06-02-2013, 15:09
خب سبک بودن متن باز بودن رایگان بودن زیبا بودن قدرتمند بودن و امنیت بالا که ویروسی وجود نداره ! دلیل که خیلی زیاده ! از همه نظر بر ویندوز غلبه می کنه ( شاید نرم افزار هاش کم تر باشه ولی خودش هر نرم افزاری رو که بخوایم داره + دانلود سنتر ) من خودم مینت رو ترجیح میدم !

M.Hashemi
17-02-2013, 00:59
برای متن باز بودن و رایگان بودن
برای زیبا بودن
برای حرفه ای بودن
برای امنیت
برای شیرین بودن
و ...
---
من از openSuSE نسخه غلطان استفاده می کنم

ams70
19-03-2013, 02:04
سلام
اگر نخوام حرفه ای جواب بدم باید بگم لینوکس جوریه که اگر داخلش بری دیگه در اومدن ازش سخته
باید تجربش کنید

مهندس الهه
22-03-2013, 20:27
برای احساس درد نبودن !
با اینکه ویندوز لپ تاپم اورجینال هست و کرک شده نیست و هیچ برنامه کرک شده ای هم روش نصب نکرده ام
ولی با این حال کار تو ویندوز احساس دزد بودن بهم میده :دی

rockgod
25-03-2013, 11:16
اوپن سورس بودنش
مخازنش
آزادی عملی که بهت میده
من از آرچ استفاده میکنم دسکتاپشم باید خودت طراحی کنی:D
یعنی کلا شخصی شخصیه شخصیه:n02:
امنیت 99.9 درصدیش(تعداد خیلی محدود ویروس جان ها)
وووووو.............

1376MAXIMUM
02-04-2013, 21:34
چون تازه دارم یاد میگیرم برام سخته سختیش رو دوست دارم متفاوت بودنش رو دوست دارم نسبت به ویندوز برای این که باعث شد یه چیز جدید یاد بگیرم باعث شد به ارزو هام نزدیک تر شم به خاطر ترمینالش دوستش دارم برای این که یه چیزیه که حتی کسانی که مدرک از کامپیوتر چه سخت افزار چه نرم افزار تقریبا بلد نیستن یاد گرفتنش یه حس متفاوت بودن برتر بودن تو علم کامپیوتر رو بهم میده وادارم میکنه که تلاش کنم برای یاد گرفتنش

pcsoft
02-04-2013, 22:32
سلام
به نظر من باید اسم مناسب تری برای تاپیک انتخاب می شد. مثل نظر شما درباره گنو/لینوکس چیست؟ هم تعریف و تمجید هم انتقاد در کنار هم!

Thor God
02-04-2013, 22:47
دو تا سؤال ! مزيت ويندوز به لينوكس به غير از اينكه ويندوز همه گيره و راحت مشكلاتش حل ميشه ديگه چيه ؟
و يه سؤال ديگه اينكه چرا مي گن امنيت لينوكس بالا هست ؟ من هنوز اين امنيت رو درك نكردم

Khan gholi
03-04-2013, 00:41
اینکه میگن امنیت بالاست بخاطر اینکه بیشتر ویروس ها برای خانواده ویندوز طراحی شده اینجور که من شنیدم , دلیلشم اینکه سیستم ویندوز بیشتر مصرف رو داره
ولی یک سوالی که دارم اینکه با نصب این سیستم عامل ها باید قید بازی رو فکر کنم بزنی چون بیشتر بازی برای ویندوز ها میاد و کم میشه که بازی ها سیستم عامل ها متن باز رو هم ساپورت کنن؟!

Thor God
03-04-2013, 10:23
آخه تو چند سال گزشته تعداد برنامه هاي جاسوسي لينوكس به ٦ تا و ويندوز به ٢ تا افزايش و كاهش پيدا كرده
بايد يه دليل قوي تري داشته باشه

در مورد گيم هم بايد بگم با اينكه تو چند وقته گزشته من به بازي علاقه مند شدم ( به خاطر بيكاري تو تعطيلات عيد )ولي در كل گيمر نيستم

pcsoft
03-04-2013, 11:43
دو تا سؤال ! مزيت ويندوز به لينوكس به غير از اينكه ويندوز همه گيره و راحت مشكلاتش حل ميشه ديگه چيه ؟
و يه سؤال ديگه اينكه چرا مي گن امنيت لينوكس بالا هست ؟ من هنوز اين امنيت رو درك نكردم

ویندوز مزایا و معایبی داره.
مزایا:
1- ساپورت نرم افزاری فوق العاده که همه نوع برنامه براش از هر نوع چندین نمونه ساخته شده و تنوع زیادی داره.
2- ساپورت درایور به صورت کامل ترین و بهترین نسخه ها برای ویندوز از همه شرکت های ساخت سخت افزار
3- کاربر پسند بودن و راحتی کار با محیط کار ویندوز
4- هم مزیت هست هم عیب: کد بسته بودن ویندوز که باعث میشه چندین هزار کارشناس مایکروسافت روش کار بکنن ولی خب کسی غیر از مایکروسافت از کدهای ویندوز خبری نداره. برعکس لینوکس، که با این همه شعار آزادی و کدبار بودن و در دسترس بودن کدها برای همه، نتونسته این چند هزار کارشناس رو مغلوب کنه و در میزان مصرف لینوکس و ویندوز، ویندوز فرسنگ ها جلوتر هست.

MrGee
03-04-2013, 13:41
مزيت ويندوز به لينوكس به غير از اينكه ويندوز همه گيره و راحت مشكلاتش حل ميشه ديگه چيه ؟
اگه منظورتون از راحت حل شدن مشکلاتش دوباره نصب کردن ویندوزه که حرفی نیست.
مزیتش به برنامه های بیشتر و متنوع تره

چرا مي گن امنيت لينوكس بالا هست ؟
یکی از دلایلش اینه که ویروسی نمی شه و مثل ویندوز آنتی ویروس نمی خواد.

اینکه میگن امنیت بالاست بخاطر اینکه بیشتر ویروس ها برای خانواده ویندوز طراحی شده اینجور که من شنیدم , دلیلشم اینکه سیستم ویندوز بیشتر مصرف رو داره
اگه برای لینوکس ویروس بسازن تا وقتی که کاربر خودش با دست خودش ویروس رو اجرا نکنه هیچ وقت سیستم ویروسی نمی شه چون لینوکس از مخازن نرم افزاری استفاده می کنه و اکثر کاربرا برنامه هاشونو از اونجا نصب می کنن و اگه تو اونجا برنامه ای ویروسی باشه سریع حذف می شه، اگه باگی هم باشه سریع با یه آپدیت حل می شه و ویروس دیگه نمی تونه گسترش پیدا کنه.

ولی یک سوالی که دارم اینکه با نصب این سیستم عامل ها باید قید بازی رو فکر کنم بزنی چون بیشتر بازی برای ویندوز ها میاد و کم میشه که بازی ها سیستم عامل ها متن باز رو هم ساپورت کنن؟!
کمابیش آره ولی خیلی از بازی ها رو می شه با wine یا playonlinux تو لینوکس اجرا کرد. البته الان موتور بازی سازی steam تو لینوکس هم قابل دسترسه و از این به بعد تعداد بازی های لینوکس زیادتر می شه. خود لینوکس هم بازی های نسبتا خوبی داره.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

آخه تو چند سال گزشته تعداد برنامه هاي جاسوسي لينوكس به ٦ تا و ويندوز به ٢ تا افزايش و كاهش پيدا كرده
من که اصلا متوجه منظور شما نشدم، منبع لطفا.

ساپورت نرم افزاری فوق العاده که همه نوع برنامه براش از هر نوع چندین نمونه ساخته شده و تنوع زیادی داره.
لینوکس هم کم برنامه نداره، درسته برنامه هاش از ویندوز کمتره ولی برنامه هاش از پس کارهای روزمره و عادی برمیان.

ساپورت درایور به صورت کامل ترین و بهترین نسخه ها برای ویندوز از همه شرکت های ساخت سخت افزار
لینوکس هم همین طوره البته بجز درایورهای nvidia که چون خود شرکت همکاری نمی کنه لینوکس هم تو این حوزه مشکل داره
ولی مزیتش به اینه که مثل ویندوز نیست که بعد از نصبش باید یه دی وی دی درایور نصب کنید. درایورها تو خود سی دی لینوکس هستن و بعد از نصب تقریبا هیچ نیازی به نصب درایور نیست و همه سخت افزارها شناسایی می شن.

کاربر پسند بودن و راحتی کار با محیط کار ویندوز
لینوکس در مقابل تنوع داره که هر کاربر می تونه محیط کارش رو به دلخواهش تغییر بده که تو ویندوز این امکان نیست.

کد بسته بودن ویندوز که باعث میشه چندین هزار کارشناس مایکروسافت روش کار بکنن ولی خب کسی غیر از مایکروسافت از کدهای ویندوز خبری نداره. برعکس لینوکس، که با این همه شعار آزادی و کدبار بودن و در دسترس بودن کدها برای همه، نتونسته این چند هزار کارشناس رو مغلوب کنه و در میزان مصرف لینوکس و ویندوز، ویندوز فرسنگ ها جلوتر هست.
کد بسته بودن مزیته؟؟ اگه چند هزار کارشناس رو ویندوز کار می کنن چند صد هزار کاشناس خبره رو لینوکس کار می کنن. همین باعث شده که لینوکس تو همه جا بجز دسکتاپ از ویندوز جلو بزنه.

جیزی که بدیهیه قدرت، انعطاف پذیری و امینت لینوکسه که باعث می شه تو سرورها، ابرکامپیوترها و دستگاه های embeded و موبایل ها از ویندوز جلو بزنه.
در عوض لینوکس تو حوزه دسکتاپ که اکثر کاربرا نیازی به قدرت، انعطاف پذیری و حتی امینت ندارن عملکرد ضعیفی داشته و نتونسته ویندوز رو شکست بده.

senaps
03-04-2013, 15:48
من اقای اوبونتو رو مثال میزنم! :)....
در حقیقت، برای شخصی که کارش با سیستمش دانلود، فیلم دیدن و نت گردی باشه، تقریبا تفاوتی احساس نمی‌کنه...!!!

حالا طرف اگر برنامه نویس هرچیزی غیر از C# و ASP باشه، بازم تفاوتی حس نمی‌کنه و خیلی با برنامه نویسی تو لینوکس ها راحت تره! :)... (مخصوصا اوبونتو....)

در خصوص نرم‌افزار، باز بستگی داره... به نظرم نسبت برنامه‌های ویندوزی برای این بالاتره که هر کسی میتونه براش برنامه بنویسه! :)...:n02:
حالا اهمیتی نداره که ۵۵۰ نوع فقط پلیر داشته باشه و ۲۰۰۰ تا انتی ویروس و چه میدونم کلی چیزای دیگه... یعنی ما یه تعداد بخصوصی نیاز داریم که ویندوز برای این تعداد بخصوص، هرکدومش ۵۰۰ تا برنامه داره! لینوکس هر کدومش مثلا ۴ تا برنامه که کل نیازهات رو پوشش میده! :)...

بحث بعدی، امنیت هستش که چون لینوکس‌ها و اوبونتو کلا کدهاشون در دسترسه، همیشه و توسط ادم‌های مختلف بررسی میشن و کدهاشون اصلاح میشه و باگ‌هاش حتی اگرم باشن سریع فیکس میشه! :)...
در حالی که ویندوز، هنوزم که هنوزه داره ویروس نیوفولدر رو میگیره!! :) فک کنم قدمت این ویروس لعنتی اندازه‌ی قدمت کامپیوتر و یا حداقلش ماکروسافت باشه! :)...

مسئله‌ی پشتیبانی هم تعجب میکنم که چطوری یه نفر میتونه بگه مشکلات ادم تو ویندوز راحت‌تر حل میشه! :)... تو لینوکس ما کلی ادم داریم تو اجتماعات مختلف که جزوی از جامعه‌ی متن باز هستن و همه چیز رو به اشتراک میذارن! و مشخصا اشتراک‌گذاری پاسخ های سوالات هم یکی از این چیزاهستش...!! در حالی که در ویندوز، معمولا وقتی خراب میشه راه حلی نداره که کسی بخواد راهنماییت بکنه!!!
من الان رو سیستمم ۲ ساله ویندوز ۷ رو دارم پوستش کنده شده و هزاران بار براش مشکلاتی پیش اومده ولی تونستم فیکسشون کنم، ولی اوبونتو همون مشکلات رو هم نداشته! :)
به قول معروف، لینوکس ها خیلی استیبل تر از اونی هستن که ویندوز میتونه توی دورنمای دستیابی های اینده اش بهش برسه!!! :)...

بحث جلوه‌های گرافیکی هم میشه گفت که من یادمه اوبونتوی 9.4 قابلیت مینیمایز و ماگزیمایز با کشیدن موس(مثل ویندوز ۷) رو داشت و چیزایی مثل اون! :) ظاهر اوبونتو هم که همیشه چشم‌نواز و یکی از ویژگی هاش بوده! :)...

در بحث درایور، دیروز به صورت لایو ۱۲.۴ رو روی لپ‌تاپم اجرا کردم جهت یکسری تست، در کمال تعجب دیدم که تمام قابلیت های لپ‌تاپ رو تونست شناسایی و اماده‌ی استفاده بکنه! مثلا بلوتوثش که تو ویندوز کلا بیخیالش شدم!!! تو اوبونتو از پیش اماده بود! یا لپ‌تاپم تو ویندوز ۷ به هیچ عنوان مولتی تاچ نداره تاچرش و کلی درایور هم براش نصب کردم ولی تو اوبونتو با یه تیک زدن، مولتی تاچش برا زوم و اینا ست شد! :)...
فقط مشکلاتی با برخی برند های خاص داریه لینوکس! :(

H A M A S
03-04-2013, 18:12

& لینوکس بعد از یادگرفتنش اصولا گیر و مشکلی نداره که بخواد راحت یا سخت حل بشه.99 درصد مشکل کاربران ویندوز کند شدن سیستمشون و ویروسی شدنش هست.لینوکس بعلت وجود ده ها دلیل نه کند میشه نه ویروسی میشه.
مثلا همین کند شدن بعد از نصب چندتا اپلیکیشن روی ویندوز...هر نرم افزاری توی دنیای کامپیوترها یه سری وابستگی هایی به بعضی از فایلها(کتابخانه ها داره) مثلا فتوشاپ برای اجرا به کتابخانه های الف و ب و ج نیاز داره
ازاونجا که ویندوز پک منیجر نداره شرکت سازنده فتوشاب برای اینکه مطمئن بشه نرم افزارش توی ویندوز درست نصب میشه مجبوره کتابخانه های الف و ب و ج رو توی ستاپ فتوشاپ قرار بده
این کار اولا باعث حجیم شدن ستاپ برنامه های ویندوزی میشه
دوما اگر مثلا نرم افزار تری دی مکس هم به الف و ب و ج نیاز داشته باشه حتی در صورتی که از قبل در سیستم نصب باشه.بازم الف و...ج رو نصب میکنه.همین بازنویسی ها فاتحه ریجیستری و هارددیسک رو بعد از یه مدت میخونه

اما در لینوکس ما پک منیجر رو داریم.پک منیجر میاد قبل از نصب نرم افزار میبینه چه وابستگی هایی داره و اگر وابستگی اون نرم افزار رو پیدا کرد دیگه مثل ویندوز اونو دوباره نصب نمیکنه

& در بحث امنیت هم گنولینوکس چیزی به نام مجوز داره.بالفرض ویروس محترم مخصوص لینوکس وارد سیستم شما شد.اکوسیستم لینوکس یه محیط طبقه بندی شده است که اون ویروس نمیتونه بره توی محلهای گلوگاهی سیستم و اونجا خراب کاری بکنه.هر تغییری توی فایلهای سیستمی نیاز به دونستن یه رمز بخصوصه(جدا از رمز لاگین به لینوکس)

صحبت آخر
94 % بازار ابر رایانه ها
– 66 % محیط های ابری و کلاستر
-60 % سرورها
- 40% تبلت ها و دستگاه های قابل حمل
- 25% کامپیوترهای بزرگ (Mainfream)
در اختیار لینوکس است

پس:
Join Us:n26:

pcsoft
06-04-2013, 22:06
من اقای اوبونتو رو مثال میزنم! :)....
در حقیقت، برای شخصی که کارش با سیستمش دانلود، فیلم دیدن و نت گردی باشه، تقریبا تفاوتی احساس نمی‌کنه...!!!

حالا طرف اگر برنامه نویس هرچیزی غیر از C# و ASP باشه، بازم تفاوتی حس نمی‌کنه و خیلی با برنامه نویسی تو لینوکس ها راحت تره! :)... (مخصوصا اوبونتو....)

در خصوص نرم‌افزار، باز بستگی داره... به نظرم نسبت برنامه‌های ویندوزی برای این بالاتره که هر کسی میتونه براش برنامه بنویسه! :)...:n02:
حالا اهمیتی نداره که ۵۵۰ نوع فقط پلیر داشته باشه و ۲۰۰۰ تا انتی ویروس و چه میدونم کلی چیزای دیگه... یعنی ما یه تعداد بخصوصی نیاز داریم که ویندوز برای این تعداد بخصوص، هرکدومش ۵۰۰ تا برنامه داره! لینوکس هر کدومش مثلا ۴ تا برنامه که کل نیازهات رو پوشش میده! :)...

بحث بعدی، امنیت هستش که چون لینوکس‌ها و اوبونتو کلا کدهاشون در دسترسه، همیشه و توسط ادم‌های مختلف بررسی میشن و کدهاشون اصلاح میشه و باگ‌هاش حتی اگرم باشن سریع فیکس میشه! :)...
در حالی که ویندوز، هنوزم که هنوزه داره ویروس نیوفولدر رو میگیره!! :) فک کنم قدمت این ویروس لعنتی اندازه‌ی قدمت کامپیوتر و یا حداقلش ماکروسافت باشه! :)...

مسئله‌ی پشتیبانی هم تعجب میکنم که چطوری یه نفر میتونه بگه مشکلات ادم تو ویندوز راحت‌تر حل میشه! :)... تو لینوکس ما کلی ادم داریم تو اجتماعات مختلف که جزوی از جامعه‌ی متن باز هستن و همه چیز رو به اشتراک میذارن! و مشخصا اشتراک‌گذاری پاسخ های سوالات هم یکی از این چیزاهستش...!! در حالی که در ویندوز، معمولا وقتی خراب میشه راه حلی نداره که کسی بخواد راهنماییت بکنه!!!
من الان رو سیستمم ۲ ساله ویندوز ۷ رو دارم پوستش کنده شده و هزاران بار براش مشکلاتی پیش اومده ولی تونستم فیکسشون کنم، ولی اوبونتو همون مشکلات رو هم نداشته! :)
به قول معروف، لینوکس ها خیلی استیبل تر از اونی هستن که ویندوز میتونه توی دورنمای دستیابی های اینده اش بهش برسه!!! :)...

بحث جلوه‌های گرافیکی هم میشه گفت که من یادمه اوبونتوی 9.4 قابلیت مینیمایز و ماگزیمایز با کشیدن موس(مثل ویندوز ۷) رو داشت و چیزایی مثل اون! :) ظاهر اوبونتو هم که همیشه چشم‌نواز و یکی از ویژگی هاش بوده! :)...

در بحث درایور، دیروز به صورت لایو ۱۲.۴ رو روی لپ‌تاپم اجرا کردم جهت یکسری تست، در کمال تعجب دیدم که تمام قابلیت های لپ‌تاپ رو تونست شناسایی و اماده‌ی استفاده بکنه! مثلا بلوتوثش که تو ویندوز کلا بیخیالش شدم!!! تو اوبونتو از پیش اماده بود! یا لپ‌تاپم تو ویندوز ۷ به هیچ عنوان مولتی تاچ نداره تاچرش و کلی درایور هم براش نصب کردم ولی تو اوبونتو با یه تیک زدن، مولتی تاچش برا زوم و اینا ست شد! :)...
فقط مشکلاتی با برخی برند های خاص داریه لینوکس! :(

میگم چه دل پری داری شما از ویندوز:n02:
هر چند از من هم همینطوری بود. اینقدر این 8 کرش و ناسازگاری داشت با لپ تاپم که داشتم کچل میشدم. با یه بدبختی درستش کردم:n02:
اما نظر خودم درباره لینوکس:
سیستم عامل بسیار پویا و قوی و خوبی هست و توی پست قبلی هم گفتم که فقط بخاطر راحتی محیط ویندوز و برنامه های بیشتر هست که میزان مصرف ویندوز بر لینوکس در کلاینت ها بیشتر هست وگرنه لینوکس در قدرت، پایداری و سرعت چیزی کم نداره.
من هم مجبورم که از ویندوز استفاده میکنم. دانشجو کامپیوترم و خب سر و کارم با #C. وگرنه اینقدر این ویندوز اذیتم کرده که مشکل لینوکس با کارت گرافیک لپ تاپم در مقابل مشکلات ویندوز یه جورایی برام سرگرمی بود:n02: هرچند اولش ناراحت شدم و گنوم هم کرش های شدیدی می کرد ولی بعدش که فهمیدم که چه باید کرد و حلش کردم و سینامون هم اومد که نور علی نور شد اتفاقا بیشتر جذب لینوکس شدم.

mohammadi_4u
06-04-2013, 22:37
من خیلی لینوکس دوست دارم با اکثر توابع لینوکس کار کردم اما!!
اقا همه چیز داره همش خوب حالا یکی بیاد بگه ایا مدقریت پرفورمنس ویندوز ۷ یا ۸ کجای لینوکسه؟ چه برنامه ای کارشو انجام میده؟ چطور باطری لبتابو غیرفعال کنم بدون ویندوز؟چطور هسته های 2.4.7 رو از سیپیو رو حجم استفاده ای تعریفی بدم؟ چطور درصد داغ شدن گرافیک اپتیموس رو مدیریت کنم؟چطور ها چطووووووررررر:banghead:
همینا حل بشه گور بابای ویندوز!!
اما الان مجبورم قبل لینوکس برم تو ویندوز باطری رو غیر فعال کنم.سیپیو رو فرکانسشو پایین بیارم بعد از اقا ویندوز اجازه بگیرم بیام تو لینوکس.
تو یک ساعت لبتابم اندازه یک سال داغ میکنه!!! خب مدیریت سخت افزار نداره لینوکس!!!
اقا یه چیز بگم;
زمین بری هوا بری .....ویندوز میگه کجا میری!!!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

tufan2010
08-04-2013, 14:32
میدونم شاید جواب دادن هدف تاپیک رو منحرف بکنه:n04: و دوستمون باید سوالش رو در یک تاپیک جداگانه مطرح میکرد تا بشه کامل جواب داد ولی به هر صورت

چطور درصد داغ شدن گرافیک اپتیموس رو مدیریت کنم؟
برای این کار پروژه bumblebee هست .[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و این هم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] توضیح بیشتر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

saeediranzad
08-04-2013, 16:18
سلام
از آنجا که گمون کنم بیشتر لینوکسیها تو این تاپیک حضور دارند؛ یک پرسش دارم:
چند نفر لینوکس باز هستند که رشته شون کامپیوتر نباشه؟ یا رشته های مشابه.
یعنی مثل خودم یک کاربر معمولی و البته پیگیر باشند؟
یه جور دیگه میپرسم: علت لینوکسی شدن شما از اول چه بود؟ برنامه نویسی و اجرای برنامه خاص یا علاقه به یک سیستم عامل متفاوت؟

MicrosoftH
09-04-2013, 12:12
لينوكس تنها مشكلش نصب نرم افزار هستش اونن براي افراد عادي سخته و بس
ارسال شده از Q75S با استفاده از تپاتالک 2

mohammadi_4u
11-04-2013, 07:58
من بخاطر برنامه ای بنام Maltego. اومدم سمت لینوکس و در حدتقریبا بالایی کار با لینوکس رو بلدم.ترمینالشم واقعا دلنشینه

MicrosoftH
11-04-2013, 09:42
من بخاطر برنامه ای بنام Maltego. اومدم سمت لینوکس و در حدتقریبا بالایی کار با لینوکس رو بلدم.ترمینالشم واقعا دلنشینه

اگر اشتباه نكنم براي شبكه باشه اكثر نرم افزارهاي قوي شبكه و..... براي لينوكس نوشته ميشن مثلا توزيع بك ترك براي كسايي كه شبكه و هك و .... كار ميكنن خيلي مناسبه

saeediranzad
11-04-2013, 09:57
فکر میکنم بیشتر به درد پلیس فتا و ارتش سایبری بخوره. ممنون.
--------------------------------------------------
پرسش من بخاطر اینه که بدونم اصلاْ در ایران کسی برای استفاده معمول بعنوان یک سیستم عامل مثل ویندوز سراغ لینوکس میره یا نه.
تا اینجا واقعاْ کسی را با این قصد و نیت پیدا نکردم.
یعنی کاربران تا نیاز پیدا نکنند؛ اصلاْ نمیدونند که بجز ویندوز سیستم عامل دیگری هم وجود داره.

MicrosoftH
11-04-2013, 10:11
پرسش من بخاطر اینه که بدونم اصلاْ در ایران کسی برای استفاده معمول بعنوان یک سیستم عامل مثل ویندوز سراغ لینوکس میره یا نه.
یعنی کاربران تا نیاز پیدا نکنند؛ اصلاْ نمیدونند که بجز ویندوز سیستم عامل دیگری هم وجود داره.

اينكه كسي سراغ لينوكس نميره بخاطر پائين بودن سطح دانش كامپيوتري هستش و عموم مردم از ويندوز استفاده ميكنن و حاضر نيستن تغيير و قبول كنن وگرنه مكينتاش هزاران برابر بهتر از ويندوزه

Thor God
11-04-2013, 11:56

نه خیر. الان بزرگترین هکر های ایران و دنیا دارن با بک ترک کار می کنن و اسکریپت مینویسن

ریا نباشه. ادعا هم نمی خوام بکنم ولی بنده دارم از اوبونتو (و قبلا هم فدورا) برای نت گردی و کتاب خوندن و کلا کارهای مالتی مدیا استفاده می کنم
بازی هم اگه بکنم ( که اصلا گیمر نیستم شاید گاهی یه بازی رو ببینم اپن ورد باشه یا مثلا فوتبال بزنم اون هم خیلی کم ) میرم سراغ ویندوز گهگاهی هم موزیک میکس میکنم و میسازم باز هم از ویندوز استفاده می کنم ولی در کل به اندازه یک ششم زمان هایی که از لینوکس استفاده می کنم از ویندوز استفاده می کنم و حتی کمتر

دوستان نرم افزار موزیک سازی برای لینوکس هست ؟
دوم اینکه با نرم افزار وین میشه بازی اجرا کرد یا فقط برای نرم افزر های سبکه ؟

MicrosoftH
11-04-2013, 18:53
نه خیر. الان بزرگترین هکر های ایران و دنیا دارن با بک ترک کار می کنن و اسکریپت مینویسن

ریا نباشه. ادعا هم نمی خوام بکنم ولی بنده دارم از اوبونتو (و قبلا هم فدورا) برای نت گردی و کتاب خوندن و کلا کارهای مالتی مدیا استفاده می کنم
بازی هم اگه بکنم ( که اصلا گیمر نیستم شاید گاهی یه بازی رو ببینم اپن ورد باشه یا مثلا فوتبال بزنم اون هم خیلی کم ) میرم سراغ ویندوز گهگاهی هم موزیک میکس میکنم و میسازم باز هم از ویندوز استفاده می کنم ولی در کل به اندازه یک ششم زمان هایی که از لینوکس استفاده می کنم از ویندوز استفاده می کنم و حتی کمتر

موافقم باهات و حتي هدف اوبونتو همه گير شدنه مثل ويندوز و بك ترك و فدورا براي شبكه و.... براي موزيك سازي سايت لينوكس ريويو سري بزن

1376MAXIMUM
11-04-2013, 22:36
من من برای استفاده عادی رفتم سرغش میخواهم به جای ویندوز ازش استفاده کنم دلیل دیگه هم دارم اونم برای این که بتونم با سرور های بزرگ کار کنم

senaps
12-04-2013, 07:00

اصولا لینوکس ها برای این کار خیلی بهتر هم هستن! :)...
استرسی که ادم بهش وارد میشه وقتی یه فلش رو به لپ‌تاپ یا سیستمش با هاردی کاملا پر از دیتای مهم و حیاتی! وصل میکنه، و زمانی که صرف اپدیت و اینای انتی ویروس میکنه، اصلا نمی‌ارزه! :)...

saeediranzad
12-04-2013, 08:34
اينكه كسي سراغ لينوكس نميره بخاطر پائين بودن سطح دانش كامپيوتري هستش و عموم مردم از ويندوز استفاده ميكنن و حاضر نيستن تغيير و قبول كنن وگرنه مكينتاش هزاران برابر بهتر از ويندوزه

خوب؛ اینکه عذر بدتر از گناهه. یعنی هرکس دانش کامپیوتری کافی نداره همون بهتر که از ویندوز استفاده کنه. مکینتاش این وسط چه کاره بید؟

ای بابا! صحبت از کاربران عادیه؛ نه بزرگترین هکرهای دنیا!
قراره که لینوکس بتونه جای ویندوز را بگیره. یعنی همین استفاده های معمول که همه میکنند؛ نه تخصصی.

من من برای استفاده عادی رفتم سرغش میخواهم به جای ویندوز ازش استفاده کنم دلیل دیگه هم دارم اونم برای این که بتونم با سرور های بزرگ کار کنم
خودتون میگین که بعد بتونید با سرورهای بزرگ کار کنید. م
راستش فکر کنم یک مرکز پاسخگویی 24 ساعته برای راهنمایی درباره لینوکس بتونه خیلی به همه گیر شدن اون کمک کنه.
من گاهی تو Xchat میرم. ولی فارسی نیست و خیلیها نمیتونند ازش استفاده کنند.

saeediranzad
12-04-2013, 08:43
اصولا لینوکس ها برای این کار خیلی بهتر هم هستن! :)...
استرسی که ادم بهش وارد میشه وقتی یه فلش رو به لپ‌تاپ یا سیستمش با هاردی کاملا پر از دیتای مهم و حیاتی! وصل میکنه، و زمانی که صرف اپدیت و اینای انتی ویروس میکنه، اصلا نمی‌ارزه! :)...
قبول دارم.
با لینوکس همه کار میشه کرد. (البته جز بازیهای گرافیک سنگین که نمیدونم تا چه جد بشه با Steam انجام داد)
لینوکس دو اشکال بزرگ داره: 1- بعضی شرکتهای بزرگ به حسابش نمیارند از دیکشنریهای روی سی دی بگیر تا پخش کننده های برنامه تلویزیون و سازندگان دوربین دیجیتال.
2- باگ داره و تنوع گونه های لینوکس بدجوری جلوی تبادل اطلاعات میان کاربران را میگیره. (منظورم برای رفع اشکاله)
2-

Thor God
12-04-2013, 10:44
ای بابا! صحبت از کاربران عادیه؛ نه بزرگترین هکرهای دنیا!
قراره که لینوکس بتونه جای ویندوز را بگیره. یعنی همین استفاده های معمول که همه میکنند؛ نه تخصصی.

خوب گفت بیشتر به درد ارتش سایبری و فتا میخوره ... منم گفتم هکر ها هم میتونن استفاده کنن :n01:
اشکال نداره اگه افکار عمومی رو جریهه دار کردم نسبت به لینوکس شرمنده ! لینوکس برای بچه ۲ ساله ها هم خوبه :|

قبول دارم.
با لینوکس همه کار میشه کرد. (البته جز بازیهای گرافیک سنگین که نمیدونم تا چه جد بشه با Steam انجام داد)
2- باگ داره و تنوع گونه های لینوکس بدجوری جلوی تبادل اطلاعات میان کاربران را میگیره. (منظورم برای رفع اشکاله)
2-

دو تا سوال اولی اینکه استیم که گفتی چیه ؟ نرم افزاره ؟
دوم اینکه باگ داره منظورت همین هنگ کردن ها و کرش کردن هاست ؟ میشه یه کم توضیح بدی ؟

یه سوال خیلی مبتدی چه جوری زبان دستگاه رو عوض کنم ؟ تو ویندوز راحت میشد با کنترل شیفت موقع تایپ زیبان رو تغییر داد ولی با الینوکس نمیدونم کدوم کلید ها هستن ؟ خیلی رو اعصابه

راستی دوستان نرم افزار آهنگ سازی رو هم پیدا کردم اسمش LMMS : Linux multimedia studio هست.هنوز نصب نکردم ولی اون جور که معلومه نرم افزار قوی به نظر میاد ( از رو عکسش )‌ولی حجمش کمه !! امید وارم مثله کیوبیس قدرتمند باشه

saeediranzad
13-04-2013, 16:42
خوب گفت بیشتر به درد ارتش سایبری و فتا میخوره ... منم گفتم هکر ها هم میتونن استفاده کنن :n01:
اشکال نداره اگه افکار عمومی رو جریهه دار کردم نسبت به لینوکس شرمنده ! لینوکس برای بچه ۲ ساله ها هم خوبه :|
دو تا سوال اولی اینکه استیم که گفتی چیه ؟ نرم افزاره ؟
دوم اینکه باگ داره منظورت همین هنگ کردن ها و کرش کردن هاست ؟ میشه یه کم توضیح بدی ؟
یه سوال خیلی مبتدی چه جوری زبان دستگاه رو عوض کنم ؟ تو ویندوز راحت میشد با کنترل شیفت موقع تایپ زیبان رو تغییر داد ولی با الینوکس نمیدونم کدوم کلید ها هستن ؟ خیلی رو اعصابه

راستی دوستان نرم افزار آهنگ سازی رو هم پیدا کردم اسمش LMMS : Linux multimedia studio هست.هنوز نصب نکردم ولی اون جور که معلومه نرم افزار قوی به نظر میاد ( از رو عکسش )‌ولی حجمش کمه !! امید وارم مثله کیوبیس قدرتمند باشه
سلام
0- من فکر کردم اون جمله درباره لینوکس گفتید. حواسم نبود که منظور maltego است.
1-Steam یک برنامه برای اجرای بازیهای چند نفره آنلاین روی وب هست که به تازگی کاربران لینوکس را هم پوشش میده. البته من استفاده نکردم.
2- خوب؛ من یک آماتورم. به هر چیزی که از نرم افزار انتظار میره انجام بده ولی مشکل پیش میآد میگم باگ.
البته حتا ویندوز هم از این مشکلات داره. ولی لینوکس بخاطر تنوع نسخه ها (یا توزیعها) و نداشتن یک پشتیبان که در ازای رفع اشکال پول بگیره بیشتر دچار این مساله است.
مثلاْ سر همین نشان دادن سنسور دما روی دسکتاپ یا در پنل سینامون کلی حرص خوردم.
3- اگر منظور تغییرزبان صفحه کلید هست که هم در ویندوز و هم لینوکس با shift+alt انجام میشه و میشه تعییرش داد.

Thor God
13-04-2013, 21:33
1-Steam یک برنامه برای اجرای بازیهای چند نفره آنلاین روی وب هست که به تازگی کاربران لینوکس را هم پوشش میده. البته من استفاده نکردم.
2- خوب؛ من یک آماتورم. به هر چیزی که از نرم افزار انتظار میره انجام بده ولی مشکل پیش میآد میگم باگ.
البته حتا ویندوز هم از این مشکلات داره. ولی لینوکس بخاطر تنوع نسخه ها (یا توزیعها) و نداشتن یک پشتیبان که در ازای رفع اشکال پول بگیره بیشتر دچار این مساله است.
مثلاْ سر همین نشان دادن سنسور دما روی دسکتاپ یا در پنل سینامون کلی حرص خوردم.
3- اگر منظور تغییرزبان صفحه کلید هست که هم در ویندوز و هم لینوکس با shift+alt انجام میشه و میشه تعییرش داد.

1- هووم چه جالب البته به کاره ما که نمیاد ... :دی

۳ - ممنون تو بخشه لینوکس مینت هم همین سوال رو پرسیدم مشکلم حل شد

باز هم ممنون در رابطه با توضیحاتت

mohammad varaste
14-04-2013, 13:55
میشه روی یه سیستم هم ویندوز باشه و هم لینوکس ؟

mohammadi_4u
14-04-2013, 13:59

بله به راحتی ای راحت تر از نصب ویندوز

Sent from my ST15i using Tapatalk 2

Thor God
14-04-2013, 14:22

الان دقیقا من همین جوری هستم هم مینت رو دارم و هم ویندوز ۷ ! تا چند وقت آینده هم میخوام دو تاشو پاک کنم و برای همیشه اپن سوزه نصب کنم ...
اگه سوالی در مورد نصب لینوکس کناره ویندوز داشتی بپرس تا جایی که بدونم جواب میدم:n26:

mohammad varaste
14-04-2013, 14:50
الان من زیاد آشنایی ندارم و تا حالا اصلا کار نکردم
اما دوست دارم یاد بگیرم و باهاش کار کنم
میخوام بدونم لینوکس هم مثل ویندوز ورژن مختلف داره ؟ یا فقط یه ورژن داره ؟
الان جدید ترین ورژنش چیه ؟

کار کردن با موس و کیبورد مثل ویندوزه ؟

pcsoft
14-04-2013, 14:54

سلام
بله نسخه های مختلفی داره. به نظرم لینوکس مینت برای شما مناسب باشه اگر قصد نصبش رو دارین. نسخه 14 جدیدترین هست به زودی نسخه بعدی هم میاد. هر نسخه ای ورژن جداگانه داره.
موس و کیبورد هم یکسان هست. به جز کیبورد فارسی که تقریبا با ویندوز یکی هست و جای حرف پ فقط جابجا شده.

mohammad varaste
14-04-2013, 15:16
همونطور که گفتم زیاد ادم واردی نیستم و فقط قصدم از نصب یه چیز متواوت هست که حالا بعضی وقتها باهاش برم نت و فیلم ببینم و آهنگ کوش بدم و اصلا قصد کارهای حرفه ای و -- و اینچیزا رو ندارم چون اصلا بلد نیستم

Thor God
14-04-2013, 16:02
همونطور که گفتم زیاد ادم واردی نیستم و فقط قصدم از نصب یه چیز متواوت هست که حالا بعضی وقتها باهاش برم نت و فیلم ببینم و آهنگ کوش بدم و اصلا قصد کارهای حرفه ای و -- و اینچیزا رو ندارم چون اصلا بلد نیستم

من از فلسفه اوبونتو خوشم اومد و در رتبه بعدی هم خیلی دوست داشتم که یه سیستم عاملی رو داشته باشم که طرفداراش با جان و دل ازش پشتیبانی می کنن منظورم اینه که چون تو ایران کپی رایت رعایت نمیشه میتونستن به همون ویندوز بسنده کنن ولی ...
به طور کلی لینوکس هم برای کارهای مالتی مدیا و هم برای کارهای تخصصی ( -- امنیت شبکه سرور و از این دست مباحث ) ساخته شده یعنی شما چه کاربر ساده باشید و چه کاربر حرفه ای میتونید از لینوکس استفاده کنید ...
نیازی هم به بلد بودن نداره :n02: نصب که کردی راحت اخت میشی باهاش من الان ۷ماهه که طرفداره لینوکسم و ۳ روزه که توضیع محبوب خودم یعنی مینت رو نصب کردم و از سه روز پیش اصلا با ویندوز بوت نشدم چون نیازی نبود ...

لینوکس خیلی بیشتر از ویندوز توضیع و ورژن داره ویندوز سرجمع ۵ تاست ( مهم ها و اونهایی که به دل مردم نشست ) اما لینوکس به صورت غیر دقیق بالای ۵۰۰ تا توضیع داره که ۲۰ تاشون مهم و همه گیر هستن مثلا فدورا اوبونتو بک ترک مینت آریوس آرچ اپن سوزه و ...

جدید ترین ورژن نداره عزیزم وقتی می گی لینوکس همه سیستم عامل هایی که از هسته لینوکس استفاده می کنن رو در بر میگیره حالا تو کدوم مد نظرته ؟ من بهت پیشنهاد میدم با مینت یا اوبونتو شروع کنی جدید ترین ورژنش هم ۱۴ هست ولی ورژن بعدیش هم تا پایان ماه می ۲۰۱۳ با رمز Olivia عرضه میشه

باز هم سوالی بود بفرمایید

mohammad varaste
14-04-2013, 21:56
باور کن من اصلا نمیفهم این چجوریه نسخه هاش
الان تویه چیزی بگو من بنویسم رو کاغذ بدم دست فروشنده و بگم آقا اینو بده:n02:

Thor God
14-04-2013, 23:36

خوشم میاد عین خودمی ... منم اوایل اینجوری بودم ( البته الان هم همچین فرق زیادی نکردم :n02:)
شما برو تو نت بگر عکس دسکتاپ لینوکس مینت و لینوکس اوبونتو رو سرچ کن ببین از کدوم بیشتر خشوت میاد ؟ من نظرم رو مینت هستش چون خیلی راحت تر از اوبونتو محسوب میشه... اوبونتو برای شروع یه کم احتیاج به نصب نرم افزار و پک های مختلف داره و چون شما خیلی تازه کاری بهتره لقمه آماده آماده باشه

در ظمن نیازی هم به خرید نیست راحت میتونی لینوکس رو دانلود کنی گه حجم دانلودتت بالا هست بگو ت لینک بدم

اگر هم خواستی بخری برو نسخه ۱۴ لینوکس مینت رو بگیر بعد بیا اینجا بگو تا برات توضیح بدم که چه جوری نصبش کنی

saeediranzad
15-04-2013, 06:31
سلام
من هم یه آماتور هستم (برخلاف دوستان که بیشترشون برنامه نویس یا دانشجوی کامپیوتر هستند).
با مینت شروع کردم.
لینوکس فقط هسته مرکزی سیستم عامل هست و هر آدم واردی (برنامه نویس) میتونه نسخه دلخواه خودش را بسازه که بهش میگن توزیع Distro.
هر توزیع که بصورت دوره ای آپدیت میآد میگن Standard release یعنی مثل ویندوز نسخه جدید براش درمیآد.
ولی بعضی نسخه ها (مثل بیشتر توزیعهای برپایه Arch وGentoo) بصورت مداوم آپدیت میشوند. یعنی نیازی به نصب دوباره نسخه جدید ندارند.
بلکه آخرین آپدیتها روی همون نسخه نصب شده نصب میشه. به اینها میگن Rolling distros.
از هر توزیع میتونه توزیع جدیدی مشتق بشه. مثلاْ از دبیان؛ اوبونتو درآمد و از اوبونتو مینت درآمد.
شما بهتره یک مدت کمطالعه کنید. سایت Distrowatch ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مرجع کامل اخبار و اطلاعات لینوکس (و بقیه سیستمهای آزاد) هست.

tufan2010
16-04-2013, 08:32
کاملا به شانست بستگی داره که نرم افزار یا بازی مورد نطرت مشکلی پیدا کنه یا نه به سبک و سنگینی هم کاری نداره مثلا تغییرات نسخه 1.5.28 واین رو یک نگاهی بندازی میبینی که در این نسخه بازی bioshock infinite رو مشکلات اجراییش رو حل کردند ممکن هم هست یک نرم افزار خیلی کوچک رو بخوای باهاش اجرا کنی و نتوتنه من خودم split/seconds و minininja رو با اون آزمایش کردم و خوب اجراشون میکرد البته ناگفته نمونه که این پروژه واقعا کار بزرگی هست و نسبت به گذشته فوق العاده پیشرفت کرده.

چند نفر لینوکس باز هستند که رشته شون کامپیوتر نباشه؟ یا رشته های مشابه.
من هم رشته ام کامپیوتر نیست. اولین بار با ردهت 7.2 با لینوکس آشنا شدم. الان هم لینوکس رو در کنار ویندوز استفاده میکنم لینوکس خوب هست تجربه باهاش فوق العاده هست ولی در نهایت اون چیزی بهتر هست که راندمان بهتری رو داشته باشه و این مبحث به مبحث متفاوت هست

vahidmir2000
28-04-2014, 13:30
من اولین بار سال 82 یعنی وقتی که اولین کامپیوترم رو خریدم با لینوکس هم آشنا شدم. اولین بار ردهت رو نصب کردم. ورژنش رو یادم نیست. ولی یادمه که بعد از نصب نه گرافیکم رو شناخت و نه کارت صدام رو. برای یه آدم بسیار آماتور مثل من هم که هنوز ویندوز رو هم بلد نبود خیلی سخت بود که برم دنبال راه حل این مشکلات اون هم با اینترنت دایال آپ :)
سالها بعد که اوبونتو وارد بازار شد و تبلیغات زیادی به عنوان یک لینوکس کارآمد روش صورت گرفت دوباره به لینوکس علاقه مند شدم و ایندفه خیلی دلچسب تر بود. واقعا لینوکس در این سالها خیلی پیشرفت کرده و مشکلات سالهای قبل از بین رفتند. الان سازگاری خیلی بالایی با انواع سخت افزارها داره و از لحاظ نرم افزاری هم درسته که شاید یک صدم ویندوز تعداد برنامه هاش باشه ولی برای هرکاری حداقل چند برنامه هست و هیچ کاری لنگ نمیمونه.

و اما...

من لینوکس رو دوست دارم چون :

1- امنیت: البته اینو بگم که من در طول حدود 10 سال استفاده از ویندوز شاید فقط دو بار برام مشکل ویروسی پیش اومد ( اونهم با مصرف بسیار زیاد از اینترنت) که آمار افتضاحی برای ویندوز نیست. اما دو تا نکته قابل ذکره. یکی اینکه هرکدوم از این دو مشکل میتونست (در صورت بدشانسی) تمام اطلاعات حیاتی منو از بین ببره یا به سخت افزارهای سیستمم آسیب برسونه. مثل اینکه بگی طرف یک بار تو عمرش تصادف کرد ولی همون یک بار باعث مرگش شد....
نکته دوم اینه که اگر سیستم عامل شما احتمال همون دو بار ویروسی شدن رو هم در طی ده سال و حتی بیشتر نداشته باشه مگه بده؟ و اینکه اگر یک آنتی ویروس که بخشی از منابع سیستم شما رو تمام مدت به خودش اختصاص میده و همیشه مقداری از حجم اینترنت شما رو برای آپدیت خودش مصرف میکنه برای همیشه غیر فعال بشه و دیگه بهش نیاز نداشته باشین مگه بده؟ اینکه هیچ فلش مموری نامردی :) نتونه سیستم شما رو ویروسی کنه مگه بده؟

2- نرم افزار آزاد = فکر آزاد : من از وقتی فهمیدم که کپی رایت چیه و در ایران اجرا نمیشه نسبت به استفاده از ویندوز گارد گرفتم. خیلی ویندوز رو دوست دارم ولی نه پول خرید نسخهء اورژینالشو دارم و نه دوس دارم (حداقل تمام وقت) از نسخه های کپی شده اش استفاده کنم. به اضافهء کلی نرم افزار کرک شدهء دیگه. حالا یک سیستم عامل دارم که رایگانه و من آزادم که تا همیشه ازش استفاده کنم، اونو کپی کنم و به همهء دوستام بدم و... این خیلی خوبه نه؟ وتازه رایگان بودن بخشی از قضیه است. نرم افزارهای آزاد از هر جهت آزاد هستن و میتونید در اونها دخل و تصرف کنید و... و این باعث شده لینوکس یک سیستم عامل کاملاً پویا و رو به رشد باشه که هرلحظه در حال پیشرفت و رفع عیب هستش.

3- انعطاف پذیری: هرکاری دلت بخواد میتونی با ظاهر و باطن سیستم عاملت انجام بدی. در ویندوز هم میشه ولی تا لینوکس رو تجربه نکنی دقیقا نمیشه فهمید "هرکاری" یعنی چی :)

و در نهایت با حرف این دوستم خیلی احساس نزدیکی کردم و تاییدش میکنم :

اگر نخوام حرفه ای جواب بدم باید بگم لینوکس جوریه که اگر داخلش بری دیگه در اومدن ازش سخته
باید تجربش کنید