مشاهده نسخه کامل
: اگه این سوال امتحان شما بود چی جواب مینوشتین؟؟؟
آقا امروز سوال امتحان ما این بود:
هرچه مقاومت الکتریکی رسانا بیشتر باشد، انرژی الکتریکی مصرف شده در آن ................. است.
شما اگه بودید چی مینوشتین؟
بیشتر؟
یا کمتر؟
من خودم نوشتم کمتر ولی بچه خرخونا همه نوشته بودن بیشتر.
هیچکدومشون هم نتونستن منو قانع کنن.
تقریبا مطمئنم کمتر درسته.
شما چه نظری دارین؟
shabe.saket
05-01-2013, 12:40
فکر کنم بیشتر درست باشه
وقتی مقاومت الکتریکی رسانا بیشتر باشه
انرژی بیشتری باید ازش عبور کنه که درصدی از اون بر مقامت چیره بشه
Reza Azimy_RW
05-01-2013, 12:45
وقتی مقاومت الکتریکی رسانا بیشتر باشه
انرژی بیشتری باید ازش عبور کنه
مقاومت هرچی بالاتر باشه انرژی الکتریکی کمتری عبور میکنه ( مقاومت رسانا در مقابل عبور انرژی )
احتمالا کمتره
چون مقاومت که زیاد باشه انرژی الکتریکی عبور نمیکنه ( هدر هم نمیره همینطور که در شارژر موبایلا میبینیم ) پس کمتر انرژی مصرف میشه
shabe.saket
05-01-2013, 12:56
یعنی ما گاف دادیم؟
گفتما برسم به کار خودم
ولی بنظرم اومد جوابم درست باشه.....
:n27:
هرچه مقاومت الکتریکی رسانا بیشتر باشد، انرژی الکتریکی مصرف شده در آن ................. است.
چون اینجا گفته انرژی الکتریکی مصرف شده ، باید بیشتر باشه. :n01:
1- مقاومت الكتریكی رسانا (R) : هر چه مقاومت الكتریكی رسانا بیشتر باشد. انرژی الكتریكی مصرف شده در آن نیز بیشتر می شود.
2 – زمان عبور جریان الكتریكی (t)، هر چه زمان عبور جریان الكتریكی از رسانا بیشتر باشد. انرژی الكتریكی مصرف شده در آن بیشتر می گردد.
100% جوابی که دادید اشتباس ......
خوب اگه انرژی کمتری (بر اساس حرف Reza Azimy_RW ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ) عبور کنه، انرژی کمتری هم مصرف میشه. چون تنها منبع انرژی اون باطری هست.
اونایی که میگن بیشتر میشه، به رابطه W=RI2T اشاره میکنن که W (انرژی الکتریکی) رابطه مستقیمی با R (مقاومت) داره.
اما من میگم سوال نگفته جریان ثابته، پس درسته R زیاد میشه ولی بر اساس قانون اهم (R=V/I پس I=V/R)، به همون نسبت I کم میشه. و چون داخل معادله انرژی الکتریکی، I به توان 2 میرسه، پس کم شدن I تاثیر بیشتری روی W میزاره تا زیاد شدن R. این ساده ترین صورتیه که میتونم اینو بگم. با مثال و انواع فرمولای دیگه هم میتونم این حرفم رو اثبات کنم.
Reza Azimy_RW
05-01-2013, 13:22
دقت کنید دوستان تو مقاومت انرژی مصرف نمیشه بلکه جلو عبور انرژی گرفته میشه پس درنتیجه انرژی الکتریکی کمتری استفاده میشه
اگه قرار بود هرجا مقاومت استفاده میشه انژی مصرف کنه الان که موبایلتونو میخاستید شارژ کنید به اندازه یه یخچال برق مصرف میکرد (!)
خوب اگه انرژی کمتری (بر اساس حرف Reza Azimy_RW ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) ) عبور کنه، انرژی کمتری هم مصرف میشه. چون تنها منبع انرژی اون باطری هست.
عزیز ، فرضتون اشتباس ، اگه جریان کمتری عبور کنه ، لزوما معنیش این نیست که انرژی کمتری هم مصرف شده بوده. ( با توجه به وجود مقاومت )
اما من میگم سوال نگفته جریان ثابته، پس درسته R زیاد میشه ولی بر اساس قانون اهم (R=V/I پس I=V/R)، به همون نسبت I کم میشه. و چون داخل معادله انرژی الکتریکی، I به توان 2 میرسه، پس کم شدن I تاثیر بیشتری روی W میزاره تا زیاد شدن R. این ساده ترین صورتیه که میتونم اینو بگم. با مثال و انواع فرمولای دیگه هم میتونم این حرفم رو اثبات کنم.
دلیلش اینه که شما انرژی مصرفی و جریان عبور داده شده رو با هم اشتباه گرفتید. بله اگه گفته بودن جریان عبور داده شده اونوقت حرف شما درست بود.
الان ما دو سر یه باطری رو با یه سیم مسی (مقاومت کم) بهم وصل کردیم. خوب، حالا مقاومت رو بیشتر میکنیم. یعنی بجای سیم مسی از سیم پلاستیکی استفاده میکنیم. اگه طبق گفته شما انرژی بیشتری مصرف بشه، پس باید انتظار داشت باطری زودتر خالی بشه.
آیا واقعا همینطور میشه؟؟؟
وقتی از یه مقاومت ( رسانا ) جریان رد میشه مقداری انرژِی به گرما تبدیل میشه که بهش میگن انرژی مصرفی
روابط مختلفی داره که با توجه به اینکه ولتاژ باید ثابت باشه تو این مسئله بهتره از رابطه ی E = V^2 /R استفاده بشه چون مقاومت تو مخرج کسر هستش با زیاد شدنش انرژِی کاهش پیدا می کنه ... !
اینجا بحثی از ولتاژ نشده که ثابت هست یا نیست ! و بخاطر اینکه مسئله فقط شامل پارامترهای مقاومت و انرژی میشه تنها یک فرمول برای این وجود داره :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
روابط مختلفی داره که با توجه به اینکه ولتاژ باید ثابت باشه تو این مسئله بهتره از رابطه ی E = V^2 /R استفاده بشه چون مقاومت تو مخرج کسر هستش با زیاد شدنش انرژِی کاهش پیدا می کنه ... !
شما فرمول توان الکتریکی رو نوشتین.
این لینک رو بخونین خیلی چیزها روشن میشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%B1%DB%8C%DA%A9%DB%8C
الان ما دو سر یه باطری رو با یه سیم مسی (مقاومت کم) بهم وصل کردیم. خوب، حالا مقاومت رو بیشتر میکنیم. یعنی بجای سیم مسی از سیم پلاستیکی استفاده میکنیم. اگه طبق گفته شما انرژی بیشتری مصرف بشه، پس باید انتظار داشت باطری زودتر خالی بشه.
آیا واقعا همینطور میشه؟؟؟
ما با پارامتر زمان کاری نداریم
دیگه نتیجه با خودتون. گفتنی هام رو گفتم. :n01:
Reza Azimy_RW
05-01-2013, 14:01
وقتی گفته مصرف انرژی خودش پارامتر زمان رو هم در نظر گرفته اصلا انرژی رو که اگه زمانو در نظر نگیریم ثابته :n16:
اینجا بحثی از ولتاژ نشده که ثابت هست یا نیست ! و بخاطر اینکه مسئله فقط شامل پارامترهای مقاومت و انرژی میشه تنها یک فرمول برای این وجود داره :
این لینک رو بخونین خیلی چیزها روشن میشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%B1%DB%8C%DA%A9%DB%8C
دیگه نتیجه با خودتون. گفتنی هام رو گفتم. :n01:
درسته من یه t جا انداختم . اما تو نتیجه تاثیری نداره چون E=Pt
شما وقتی دارید از رابطه ی [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استفاده می کنید مطمئنید جریان ثابته ؟! خب وقتی مقاومت زیاد بشه جریان هم کاهش پیدا می کنه . پس تو همین فرمول چون توان I دو هستش تاثیر کاهشش از افزایش مقاومت بیشتره .
درسته، بنظر میاد منظور دوستمون v^2/R) * t) بوده.
ولی من کار دارم! :دی
همونطور که میدونید :
E=P.t
باطری که انرژی شیمیایی ثابتی داره (E ثابته). پس اگه باطری زود خالی بشه (t کم بشه)، یعنی توان (P) بیشتره.
به نظرم اگه ما با زمان کار نداشته باشیم، پس همه چیز بی معنی میشه چون چه مقاومت کم باشه چه زیاد، بالاخره یک مقدار خیلی کمی از جریان وجود داره. (R=V/I و I نمیتونه صفر باشه.) بنابراین آخرش تمام انرژی باطری مصرف میشه.
دیگه نتیجه با خودتون. گفتنی هام رو گفتم.
خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتید ولی خوشحال میشم اگه ادامه بدید.
آقایون سرم شلوغه ولی اگر سرم خلوت شد
میام ببیشتر بحث میکنم تاجایی که بلد باشم.
این لینک رو هم بخونید دیگه من از این توضیح
زیباتر ندیدم.
مطمئن ترین فرمول هم در این رابطه همون [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستش.. در مسائل فیزیک جریان ثابت فرض میشه وقتی ازش نام برده نمیشه.
فرض کنید جریان ثابت هست. هرچند سوال واقعن گنگه.
وقتی گفته مصرف انرژی خودش پارامتر زمان رو هم در نظر گرفته اصلا انرژی رو که اگه زمانو در نظر نگیریم ثابته :n16:
منظورم داخل این سوال بود :دی
در مسائل فیزیک جریان ثابت فرض میشه وقتی ازش نام برده نمیشه.
فرض کنید جریان ثابت هست.
وقتی مقاومت یک رسانا افزایش پیدا کنه خب جریان کم میشه . چرا باید جربان رو ثابت فرض کنیم ؟
وقتی مقاومت یک رسانا افزایش پیدا کنه خب جریان کم میشه . چرا باید جربان رو ثابت فرض کنیم ؟
درسته.
البته منظور من در شکل کلی قانون اهم و جریان عبوری بود که میتونیم فرض کنیم جریان تغییر داده نمیشه.
در این مساله گفتیم مقاومت افزایش پیدا کنه ، انرژی الکتریکی مصرف شده چی میشه ؟
تنها دو فاکتور داریم : مقاومت ، انرژی مصرفی.
صحبت از بستگی داشتن ها ( مثلا بستگی مقاومت به انرژی مصرفی ) همیشه دز مسائل فیزیک قبل از ایجاد فرمول انجام میشه.
برای همین گفتم جریان رو ثابت فرض کنیم یا اصلن بیخیالش بشیم. چون برای ایجاد همچین فرمولی ، بستگی های جریان و انرژی
مصرفی و بستگی های مقاومت و انرژی مصرفی ، در ابتدا از هم مجزا فرض شده اند.
بالاخره که سوالها تصحیح میشه و حقیقت مشخص میشه.
دقیقا بنظر میاد مشکل همینجا باشه.
که ما باید جریان رو ثابت بگیریم یا ولتاژ رو؟
همونطور که میدونید، R=V/I پس اگه مقاومت تغییر کنه، ناچار اگه ولتاژ (V) ثابت باشه، پس جریان تغییر میکنه، و اگه جریان (I) ثابت باشه، پس ولتاژ باید تغییر کنه.
حالا باید فرض سوال رو بدونیم. اگه V ثابت باشه، پس باید داخل جای خالی "کمتر" رو بنویسیم، و اگه I ثابت باشه، باید "بیشتر" رو بنویسیم.
اما سوال فرضش رو نگفته. ولی ثابت گرفتن V معقولتر بنظر میاد. چون معمولا ولتاژ به طور متسقیم قابل کنترله ولی جریان نه. به فعل هایی که داخل بند سوم استفاده کردم توجه کنید:
همونطور که میدونید، R=V/I پس اگه مقاومت تغییر کنه، ناچار اگه ولتاژ (V) ثابت باشه، پس جریان تغییر میکنه، و اگه جریان (I) ثابت باشه، پس ولتاژ باید تغییر کنه.
اگه ما یه مدار متشکل از یک باطری و یک مقاومت متغیر داشته باشیم، وقتی مقاومت رو افزایش میدیم، جریان کاهش پیدا میکنه (ثابت نیست)، مگر اینکه ما ولتاژ باطری رو هم افزایش بدیم. ولی سوال در مورد تغییر ولتاژ حرفی نزده و در واقع، تغییر ولتاژ (ثابت ماندن جریان) یه کار اضافیه.
امیدوارم متوجه منظور من شده باشید.
درسته.
البته منظور من در شکل کلی قانون اهم و جریان عبوری بود که میتونیم فرض کنیم جریان تغییر داده نمیشه.
در این مساله گفتیم مقاومت افزایش پیدا کنه ، انرژی الکتریکی مصرف شده چی میشه ؟
تنها دو فاکتور داریم : مقاومت ، انرژی مصرفی.
صحبت از بستگی داشتن ها ( مثلا بستگی مقاومت به انرژی مصرفی ) همیشه دز مسائل فیزیک قبل از ایجاد فرمول انجام میشه.
برای همین گفتم جریان رو ثابت فرض کنیم یا اصلن بیخیالش بشیم. چون برای ایجاد همچین فرمولی ، بستگی های جریان و انرژی
مصرفی و بستگی های مقاومت و انرژی مصرفی ، در ابتدا از هم مجزا فرض شده اند.
بالاخره که سوالها تصحیح میشه و حقیقت مشخص میشه.
خوشحالم که زبون هم رو میفهمیم.
به نظر من نباید فقط به مقاومت و انرژی مصرفی توجه کنیم. بلکه باید به سایر فاکتور ها از جمله جریان و ولتاژ هم توجه کنیم.
همونطور که میدونید، دو فرمول زیر، هر دو درست هستند. (اثباتشون خیلی ساده ست.):
W=RI^2T
و
W=(V^2/R)*T
پس اگر فقط بخواهیم به W (انرژی الکتریکی) و R (مقاومت) توجه کنیم، به تناقض میرسیم، چون طبق فرمول اول W با R رابطه مستقیم دارد ولی طبق فرمول دوم، آندو با هم رابطه عکس دارند.
پس اگر فقط به این دو فاکتور توجه کنیم، هم جواب "بیشتر" (با توجه به رابطه اول) درست است، هم جواب "بیشتر" (با توجه به دومی).
اما اگر به این روابط توجه کنیم، میفهمیم که روابط بین R و I و V این اختلافها را پدید آورده اند. پس به نظر من کنار گذاشتن عوامل دیگر درست نیست.
پس اگر فقط به این دو فاکتور توجه کنیم، هم جواب "بیشتر" (با توجه به رابطه اول) درست است، هم جواب "بیشتر" (با توجه به دومی).
البته از یکی اساتید هم باز سوال کردم و ایشون هم جواب "بیشتر" رو تایید کردند.
علی رغم نیم کره ی چپ ذهنم که میگه جواب " بیشتر " درسته ، ولی نیــــم کره ی
راست ذهنم خالصانه برات آرزوی موفقیت داره و امیدوارم همینطوری که شما میگین
باشه.
:n16:
موفق باشی.
کلا پاسخ هم بیشتر هست و هم کمتر٬ وابسته به اینکه جریان ثابت فرض شده یا ولتاژ. یعنی اگه ما یک منبع ولتاژ n ولتی به دو سر یک مقاومت داشته باشیم٬ با زیاد کردن مقاومت مصرف انرژی کم میشه (برای اینه که مثلا دو سر یک باتری چون هوا است و مقاومت بی نهایته٬ وقتی از باتری استفاده نمیشه مصرف صفره). اگه ما یک منبع جریان n آمپری داشته باشیم٬ با زیاد کردن مقاومت مصرف انرژی زیاد میشه.
از اونجایی که تقریبا ما تمام منابع انرژی رو به شکل منبع ولتاژ در میاریم (= خرید منبع جریان از بازار اصلا ممکن نیست) و بعیده منابع جریان اصلا در سطح سوالی که دوستمون پرسیده باشند (وگرنه اصلا این سوال پرسیده نمی شد)٬ پس منطقی تره پاسخ صحیح رو "کمتر" در نظر بگیریم چون در الکترونیک قوانین اهم جریان همیشه عنصر وابسته است و ولتاژ عنصری که توسط باتری ها و منابع انرژی ست میشه.
mohamad hosain
05-01-2013, 22:14
p=ri^2
p=e/t
(توان مصرفی)p نسبت مستقیم با e (انرژی مصرفی )
danial_848
08-01-2013, 21:06
p=ri^2
p=e/t
(توان مصرفی)p نسبت مستقیم با e (انرژی مصرفی )
از این رابطه در اصل نباید استفاده کرد چون در این سوال I و R هر دو متغیر هستند، بلکه باید از رابطه ای استفاده کرد که به جای I یا R شامل V باشه (که ثابت هست)
پس بهتره بگیم U = (V^2)/Rt و چون اینجا R افزایش یافته در حالی که V ثابته (شدت جریان تغییر می کنه) انرژی مصرفی (U) کاهش پیدا می کنه
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.