PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : برق ایرانیان را گرفت/ ثبت 7 هزار مرگ بر اثر برق گرفتگی



wichidika
25-12-2012, 10:05
آمار 11 ساله کشور؛


برق ایرانیان را گرفت/ ثبت 7 هزار مرگ بر اثر برق گرفتگی



آمارها نشان می دهد میزان مرگ و میر شهروندان بر اثر برق گرفتگی روز به روز در حال افزایش است. این در حالی است از سوی وزارت نیرو و رسانه ها چندان توجهی در باره پیشگیری از اینگونه حوادث نشده است.


به گزارش خبرنگار مهر، برق گرفتگی عبارتست از آسیب به بافتهای بدن به دنبال عبور جریان الکتریسیته که عبور این جریان از بدن باعث تولید گرمای شدید و سوختگی اعضای داخلی می شود و به پوست هم صدمه زیادی می رساند.
از علائم برق گرفتگی می توان به تنفس سریع و کوتاه، سوختگی پوست، گیجی و رفتار آشفته و از دست رفتن هوشیاری به صورت گذرا اشاره کرد. برق گرفتگی غیر از پوست و بافتهای داخلی سیستم عصبی، گوارشی، عضلانی، اسکلتی و عروقی را دچار مشکل می کند. همچنین به سیستم کلیوی ضربه وارد کرده و بدن را دچار عفونت می کند.
بر اساس این گزارش برق گرفتگی آسیبی است که کمتر از سوی وزارت نیرو و رسانه ها برای پیشگیری از آن اقدام شده است در حالی که مرگ و میر بر اثر برق گرفتگی روز به روز در کشور در حال افزایش است.
تماس با سیم برق دار (فاز)، تماس به سیم نول در شرایط یکسان نبودن ولتاژ در فازهای مختلف، قرار گرفتن بدن بین نول و زمین و عبور جریان مدار از بدن، تماس با بدنه برق دار شده دستگاه ها، تخلیه بارهای الکتریکی ذخیره شده در دستگاه های برقی در زمان خاموش بودن آنها و ایجاد اختلاف ولتاژ بین دو قسمت از بدن مهمترین دلایل برق گرفتگی شهروندان است.
مرگ 7 هزار شهروند بر اثر برق گرفتگی
محمود خدادوست رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: از سال 1380 تا 6 ماهه نخست سال 91 بیش از 7 هزار شهروند بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داده اند.
وی افزود: بر اساس آمارها 84 درصد این مرگها بر اثر سانحه، 1 درصد مشکوک به خودکشی، 2 درصد حادثه در کار و حدود 13 درصد هم نامعلوم بوده است. همچنین آمار برق گرفتگی از سال 1380 تا کنون روند افزایشی داشته است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عبدالحمید ارسطویی قائم مقام شرکت توزیع برق منطقه ای تهران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: شاید یکی از مهمترین دلایل برق گرفتگی شهروندان در خانه نبود سیستم ارت است. این سیتم هزینه زیادی ندارد و تنها یک رشته سیم به دو رشته سیم دیگر اضافه می شود و همین موجب عدم برق گرفتگی است.
از ارسطویی سوال شد چرا این مهم در ساختمانها اجرایی نمی شود و چرا بازرسی و نظارتی بر اجرای دقیق آن نیست که پاسخ داد: باید مهندسین ناظر این نظارتها را داشته باشند. در قانون این مباحث دیده شده ولی متاسفانه به نحو احسن در ساختمانها اجرا نمی شود.
وی گفت: به اعتقاد من باید ساز و کاری انجام شود که شهرداری قبل از انجام اصول ایمنی در سیم کشی ساختمان مجوزهای مربوطه برای ادامه ساخت را به مالک ندهد.
----------------------------------
گزارش و طرح از سید هادی کسایی زاده

hermione
26-12-2012, 15:47
ترانس های یک به یک که برای ایزوله کردن استفاده باید کرد متأسفانه توی ایران استفاده نمی شه برای خانه ها .
و حتی سیم کشی های ساختمان و به خصوص فیوز ها اصلا درست و حسابی نیست و من خودم بارها شاهد این بودم که با قطع کردن فیوز همچنان برق بوده
و به خاطر اینه که اون برق کار فرق فاز و نول رو نمی دونسته . البته اون هم تقصیری نداشته و همه ی اینا به خاطر نبودن ناظر هست .
کلا ناظر اینجا معنایی نداره .

wichidika
08-10-2014, 21:48
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری هشدار داد
قطع ۴ دست و پا در صورت برق گرفتگی فشار بالا/ کارگران قربانیان اصلی

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری کارگران را قربانیان برق‌گرفتگی ولتاژ بالا دانست و گفت: در برخی موارد در صورت برق‌گرفتگی فشار بالا مجبور به قطع ۴ دست و پای فرد می‌شویم.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]






حمید صالحی، در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس درباره آسیب‌های برق‌گرفتگی تصریح کرد: یکی از فجایعی که این روزها به چشم می‌خورد و واقعاً جدی است برق گرفتگی‌های با فشار بالا یا ولتاژ بالاست (ولتاژ بالای هزار ولت) که متأسفانه در ایران موارد زیادی می‌بینیم و نسبت به بسیاری از کشورها بالاتر است به خصوص این مورد در بین کارگران ساختمانی دیده می‌شود.
وی در توضیح نحوه برق‌گرفتگی گفت: در بعضی موارد جریان برقی با ولتاژ بالا از بالای سر کارگران می گذرد که امکان دارد کارگر اطلاعی نداشته باشد یا بی احتیاطی کند و جسمی رسانا مانند میلگرد یا هر وسیله فلزی دیگر که در دست دارد به کابل‌های حامل جریان ولتاژ بالا برخورد کند و این آسیب‌های شدید باعث قطع عضو می‌شود.
صالحی افزود: مواردی را داشته‌ایم که کارگری به علت شدت آسیب ناشی از برق گرفتگی ولتاژ بالا 4 دست و پای خود را از دست داده است که این هشداری جدی برای کارگران بی‌توجه است. در این راستا وزارت کشور، وزارت نیرو و شهرداری‌ها علیرغم مکاتبات فراوانی که توسط ما صورت گرفته است هنوز کار موثری انجام نداده‌اند و متأسفانه آسیب‌های الکتریکی خسارت‌های جدی به افراد وارد می‌کند.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری درباره اقدامات لازم برای کاهش آسیب‌های برق‌گرفتگی تصریح کرد: مطالعات و پژوهش‌های صورت گرفته نشان داده است که قربانیان، بیشتر کارگران ساختمانی هستند یعنی 60 درصد آُسیب‌های الکتریکی در این کارگران روی می‌دهد و اقدامات ساده‌ای که توسط کارفرما با نظارت شهرداری و سازمان‌های دیگر که مرتبط هستند بسیار ساده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر ساختمان در جایی ساخته می‌شود که خطوط انتقال برق ولتاژ بالا انتقال داده می‌شود مسیرها را تغییر دهند یا سیم‌ها را عایق کنند و در عین حال به کارگران هشدار دهند تا اقدامات ایمنی لازم را انجام دهند تا این اتفاقات روی ندهد.
صالحی گفت:‌ در مواردی دیگر که در راستای اقدامات برنامه‌ریزی شده و دارای مجوز نیست مانند کسانی که برق دزدی می‌کنند کاری نمی‌توان کرد اما اگر بتوانیم درباره 60 درصد ذکر شده اقداماتی انجام دهیم کافی است.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری درباره اقدامات پس از برق گرفتگی با ولتاژ بالا تصریح کرد: در صورت برق گرفتگی افراد و همکاران فرد برق گرفته، نباید به وی دست بزنند مگر اینکه بتوانند جریان ولتاژ بالا را از وی جدا کنند پس مهمترین اقدام پس از برق گرفتگی احتیاط برای برق گرفتگی فرد دیگر است.
وی گفت: نکته دیگر این است که معمولاً این گونه افراد علاوه بر برق گرفتگی از بلندی نیز سقوط کرده‌اند و ممکن است دچار آسیب مهره‌های گردنی شده باشند که در این‌صورت بهترین کار این است که از تکان دادن این افراد پرهیز کنیم.
صالحی افزود: در همه جای دنیا توصیه می شود که در رابطه با مصدومان دچار این شرایط اقدامی نکنند تا اینکه کادر پزشکی و اورژانس در محل حاضر شوند و اقدامات لازم را انجام دهند زیرا انتقال مصدوم توسط وسایل نقلیه شخصی گاهی صدمات بیشتری را متوجه مصدوم می‌کند.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری خاطرنشان کرد: بیشتر کسانی که دچار برق گرفتگی‌های ولتاژ بالا می‌شوند در صحنه حادثه جان خود را از دست می‌دهند و آن‌هایی که زنده به مراکز سوانح سوختگی می‌رسند به نسبت سایر حوادث امکان مرگ و میرشان کمتر است.
وی گفت: عضو درگیر برق‌گرفتگی سیاه می‌شود چرا که جریان قوی از بدنش رد شده است که باعث سوختگی درجه 4 می‌شود و در اکثر موارد مجبور به قطع عضو هستیم و در صورت ترمیم پس از عمل‌های ترمیمی بسیار سنگین و پیچیده بخشی از کارایی عضو آسیب دیده به آن باز می‌گردد.
صالحی خاطرنشان کرد: کسانی که دچار برق گرفتگی می‌شوند اعصاب عضو درگیرشان را از دست می‌دهند چرا که عصب رسانای بسیار خوب جریان برق است و درهنگام عبور دادن جریان برق دچار آسیب می‌شود.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری گفت: سوختگی‌های ناشی از مواد داغ و آب جوش در نهایت فرد را دچار سوختگی درجه 3 می‌کند که در این موارد عصب آسیب می‌بیند اما در برق گرفتگی یا زمانی که موادمذاب روی بدن ریخته می‌شود یا عضو فرد به علت بیهوشی برای مدت طولانی در آتش قرار بگیرد امکان دارد به علت عمیق بودن سوختگی عصب از بین برود اما در هنگام خودسوزی که با بنزین خودسوزی می‌کنند آسیب‌ها عمیق بوده و در مواردی اعصاب تخریب می‌شود.
انتهای پیام/