مشاهده نسخه کامل
: فقط مغز ؟
سلام
راستش نمیدونستم عنوان تاپیک رو چی بذارم. یه موضوعی که مدتی هست ذهنم رو مشغول کرده اینه که انسان فقط توی مغزش خلاصه میشه ؟ خب خیلی از بخش های بدن رو که میشه کلاً جدا کرد و مشکلی هم پیش نمیاد. یه سری بخش ها هم میشه اعضای مصنوعی براش استفاده کرد. ولی در مجموع میخوام بدونم به جز مغز ، بقیه اعضای بدن هم اهمیت خاصی دارن یا نه ؟ یعنی اعضای درونی بدن همه فقط در خدمت مغز هستن ؟
اگه این طور هست ، احتمالش هست که روزی برسه که از مغز انسان ها کپی برداری بشه و هیچ وقت نمیرن ؟ یعنی وقتی کسی پیر میشه یا حتی قلبش به دلیلی از بین میره ، بشه از مغزش یه نمونه تهیه کرد و توی یه محفظه کرد و بقیه اندامش هم روباتیک باشه. حالا در مورد یادگیری چیزهای جدید کاری نداریم ، ولی همون چیزهای قبلی که توی مغز طرف وجود داره ، به طریقی وارد این محفظه بشه و طرف دقیقاً همون فرد قبلی باشه ، فقط با اعضای مصنوعی ؟
shabe.saket
18-12-2012, 12:35
من اینجوری تصور میکنم که همه اعضا الزامآ بخاطر مغز زنده نیستن و فعالیت نمیکنن ولی همشون فرامین رو از مغز میگیرن
صحنه جنگ رو تصور کنیم
همه ارتش بخاطر فرمانده هیتلر زنده نیست و هر کی عملکرد مستقل در پایدار نگه داشتن سیستم داره، ولی همه، دستورات رو از هیتلر میگیرن و به محض اینکه هیتلر کشته بشه کل سیستم باخت
بحث کپی برداری از مغز هم ممکنه کما اینکه تا حدی شده
چند ماه پیش اولین مغز مصنوعی جهان به همت دانشمندان ساخته شد که قابلیت تفکر مستقل (نه ربات گونه) و حل مسئله رو داشت، البته مثل مغز انسان اشتباه هم میکرد
فقط ایرادش این بود که 4 میلیون نورون داشت...
مغز انسان 100 میلیارد نورون عصبی داره.....
طراحی مغز به تنهایی سودی نداره ، درکنار اون باید پیام رسانهای عصبی هم طراحی بشن ، به عنوان مثال فردی که کل بدنش فلجه ولی ذهنش درست کار میکنه. یا در نقطه ی مقابل فردی که کل بدنش سالمه ولی دچار مرگ مغزی شده. مغز مصنوعی 'Spaun' دارای نزدیک ترین ساختار سلولی به ذهن انسان هستش ، تعداد نورونهاش هم 2.3 میلیون هستش ، از نقاط ضعف spaun باید به زمان زیادی که روی محاسبات میزاره و یاد نگرفتن محاسباتی که انجام میدهد نام برد. گفته میشه به ازای هر ثانیه از ویدئو درواقع spaun چیزی حدود 2 ساعت و نیم مشغول ور رفتن با ذهنش برای پیدا کردن جواب بوده.
که به نظر خودم به خاطر کم بودن تعداد نورون ها و تعداد رابطهای عصبی باید باشه ، مثلن مغز آلبرت اینشتن دارای راههای ارتباطی بیشتری نسبت به ذهن میانگین انسانها بوده. ولی بازم به نظر من برای یک مغز مصنوعی خیلی خیلی عالیه.
دو تا ویدئو از قابلیت و شبیه سازی Spaun
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
درود.
البته تمام محاسبات را مغز انسان به تنهایی انجام نمی ده و برای خیلی از کارها "فعال کننده" یا "مهار کننده" یک/چند مدار نرونی هست; مثلا دستور می ده که مدارهای مربوط به راه رفتن [که فکر کنم توی نخاع هستند] فعال بشه.
یعنی قرار نیست که "همه اطلاعات" در مغز پردازش بشن و مثلا خیلی از رفلکس های حرکتی را نخاع به تنهایی انجام می دهد و فقط به مغز می گوید که این کار را انجام داده است (یعنی در اکثر کارها مغز اطلاعاتی کلی در مورد وضعیت بخش های بدن (مختصات اجزا و مفاصل، میزان انقباض و کشش ماهیچه ها، وضعیت تعادلی بدن و ...) دارد.
خیلی از اطلاعات در هنگام عبور از گانگلیون ها (: تجمع نرون ها در جایی غیر از مغز و نخاع) و نیز عبور از نخاع و بخش های پایینی مغز فیلتر می شوند و آنهایی که نیاز به پردازش بیشتر دارند به بخش های خودآگاه و قشری تر مغز راه می یابند.
همچنین اجزایی (مثل سیستم گوارش) سیستم پردازشی مستقلی را دارد.
البته خیلی از جنبه های مغز (مثل هوشیاری، خواب) هنوز راز است.
پاینده باشید.
8nights&7days
28-12-2012, 23:17
نمی دونم درست میگم یا نه!
اگر غلط میگم لطفا پیغام خصوصی کنید
......
قلب از مغز دستور نمی گیره
......
یکمی واضحتر بگین اگه امکانش هست ، منظورتون اینه که مثلن ضربان قلب ، دستور مغز نیست ؟ یا کلا قلب هیچ ارتباطی با مغز نداره ؟
danial_848
29-12-2012, 12:04
......
غلطه عزیز
..........
8nights&7days
06-01-2013, 08:56
یکمی واضحتر بگین اگه امکانش هست ، منظورتون اینه که مثلن ضربان قلب ، دستور مغز نیست ؟ یا کلا قلب هیچ ارتباطی با مغز نداره ؟
حدودا
ممکنه اینجا جاش نباشه
ولی یه لطف کنید به من نادان توضیح دهید!
چرا وقتی کسی مرگ مغزی میشه قلب داره کار میکنه
در اون حالت که مغز مرده یعنی کار نمیکنه و دستور نمیده ولی قلب داره به تمام اعضا خون رسانی میکنه
حدودا
ممکنه اینجا جاش نباشه
ولی یه لطف کنید به من نادان توضیح دهید!
چرا وقتی کسی مرگ مغزی میشه قلب داره کار میکنه
در اون حالت که مغز مرده یعنی کار نمیکنه و دستور نمیده ولی قلب داره به تمام اعضا خون رسانی میکنه
بله از اول میخواستم بدونم دقیقن منظور شما چیه ؛ که الان متوجه شدم.
یه بررسی کوچیک از دلیل ضربان قلب و اینکه قلب با چه انرژی ای میتپه
داشته باشیم اول.
- بدن ما شامل دو نوع عضله هستش ، عضله های اختیاری و عضله های غیراختیاری. عضله های اختیاری اونهایی هستند که با فرمان مستقیم مغز ما فعالیت انجام میدن ، مثلن حرکـــت دستها ، پاها و ..
عضله های غیر اختیاری هم اون دسته هستند که بدون نیاز به خواسته ی ما ، خودشون فعالیت میکنن حتی اگر ما نخوایم. حالا ؛ عضله های قلب که نام علمی اونها میوکاردیوم یا میوکارد یا cardiac muscle ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
هستش ، ادعایی هست که میگه این عضله های غیراختیاری قوی ترین عضلات بدن هستند ؛ توان تولید انرژی ماهیچه های قلب بین 1 تا 5 وات تخمین زده شده؛ از طرفی توان عضلــــــه های قسمــــت چهارسر ران تا 100 وات برآورد شده ولی فقط برای مدت زمان کوتاهی ( درحد چنددقیقه) میتونه این کار رو ادامه بده. نکته ای که اینجا هست اینه که عضله های قلب به طور دائمی و بدون توقف، با این توان کار میکنن (رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود ، رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود ) ، به همین دلیل ادعای داشتن قوی ترین ماهیچه ها میتونه براش صادق باشه. برای دیـــد بهتر اگه فرض کنیم قلب ما
برای مدت هشتاد سال با خروجی 1 وات پیوسته به کار خودش ادامه بده ، انرژی ای معادل 2.5 گیگاژول تولید خواهد کرد!
- حالا نکته ای که اینجا مبهمه اینه که چه چیزی باعث به وجود آوردن این انرژی میشه ؟ این انرژی درست همون انرژی هست که شما از طریق عضلات اختیاریتون بدست میارید ؛ زیست سال اول دبیرستان اگه
خاطرتون باشه به طور کامل در مورد ساختار سلول ها بحث شد. میتوکندری ( راکیزه ) ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] B%8C) ، همون چیزی هست که ما دنبالش میگردیم که وظیفه ی تولید انرژی ( یا بهتره بگیم انتقال انرژی ) در سلـــول رو داره؛ درواقع میشه گفت میتوکندری محل ذخیره ی انرژی هستش. تا موقعی که شما مواد غذایی مصرف کنید میتوکندری انرژی تولید میکنه. اگر هم غذا نخورید میتوکندری از چربی ها تغزیه میکنه !
پس با این حساب فهمیدیم که انرژی ضربان قلب از کجا تامین میشه و البته ربط چندانی به تحریک مغز نداره. ( نظریاتی هست که میگه قلب خودش دارای مغزه ، یک مغـــز درست مث مغـــز سرتــــون )
اما اینکه قلب با مغز هیچ رابطه ای نداره ، اشتباس. یکی از عوامل در تنظیم ضربان قلب مغزه ( یا بهتره بگیم فرامین مغزی ) ، البته قلب خودش سیستم ضربان ساز یـــا Pacemaker رو داره. میدونید که فشار خون هم یک امر حیاتی هستش و بالا یا پایین رفتن اون میتونه به مرگ هم منجر بشه. چرا افرادی که مبتلا به بیماری های فشار خون هستند یا حتی افراد عادی ، بـا کمی ناراحتی فشارخونشون
بالا میره ؟ بخاطر فرامین دستگاه عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک هستش. اگه در مورد تعاملات این دستگاه بیشتر توضیح خواستین درخدمتم. ولی فکر کنم حق مطلب ادا شده تا به الان.
یه مثال دیگه یادم اومد ، اونم وقتیه که شما نفست رو حبس میکنی ، چرا وقتـی نفست رو حبس میکنی ( که طبعا دستور مغز شما هست ) ضربان فلب آهسته میشه ؟ ( افزایش CO2 )
جالبه بدونید تقریبن محاله که کسی بتونه خودش رو هوشیارانه خفه کنه ! بیمارهایی ( من اسمشو بیمار میزارم ) که مبتلا به مرگ مغزی هستن ، با اینکه قلبشون کار میکنه ولی بهشون
اکسیژن هم وصل میشه ، چون مغزی درکار نیست که تنفس رو تنظیم کنه.
V E S T A
06-01-2013, 13:56
قلب بخاطر همون اکسیژن کار میکنه اگه دستگاه اکسیژن از بدن جدا شه قلب هم از کار میوفته (فعالیت قلب تا زمان اکسیژن رسانی هست)
یک تاپیک مرتبط هم با بحثمون پیدا کردم ، مطالبی جالبی درش قرار گرفته
آیا می دانید تفاوت کما با مرگ مغزی چیست؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.