ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : حجم دادن به پلان در 3d max

architect_mary
13-12-2012, 21:03
سلام
دوستان من مدت زیادی نیست که با مکس کار می کنم، نکات ابتدایی و کار کردن با اون رو یاد گرفتم، اما هنوز نمیدونم چطور باید یک پلان رو در مکس کاملا به یک حجم تبدیل کنم...
بی نهایت براش سرچ کردم اما جایی که دقیقا این موضوع رو توضیح داده باشه و روند مرحله به مرحله این کار مهم رو، پیدا نکردم...
ببینید ، من یک پلان دارم، با سرچ کردن متوجه شدم باید اون رو به مکس ایمپورت کنم و اگرچه دوستان توضیح داده بودند که هریک از گزینه هایی که در منوی ایمپورت وجود داره به چه معناست، اما من به عنوان یک تازه کار، نمیدونم کدام یک از گزینه ها بهتر هست و کدام یک باید فعال باشه...
مشکل دوم این هست که دقیقا باید چه روندی برای تبدیل پلان مثلا یک بنای مسکونی طی بشه؟ من باید شروع کنم خطوطی از بنا رو که دارم یکی یکی با لاین ترسیم کرده و اکسترود کنم؟؟ یا بایستی اینها رو در اتوکد باندری می کردم و بعد اینجا صرفا اکسترود کنم؟؟ لطفا راهنمائیم کنید....
سپاسگزارم...

پی نوشت : متاسفانه دقیقا نمی دونستم بادی در کدام تالار یا مبحث این موضوع رو ارسال کنم. در صورت اشتباه در این باب، پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

sd70
23-12-2012, 20:30
اگه يک مجموعه خط که بصورت يکپارچه نيستند رو بخواي با دستور Extrude بهشون حجم بدي، اون فضا به صورت توپر بهش حجم داده نميشه و براي حل اين مشکل بايد vertex هاي اون خط ها رو با هم weld کرد که ميشه با تنظيم اون پنجره اي که در هنگام ايمپورت فايل AutoCAD نمايش داده ميشه اين کار رو به طور خودکار انجام داد. راه حل ديگه هم اينه که قبل از آوردن طرح به داخل 3ds Max فضاهايي که قراره بهشون حجم داده بشه (ديوارها و ...) رو در اتوکد به يک polyline بسته تبديل کنيد که يکي از راههاي بسيار سريع براي اين کار همونطور که خودتون هم اشاره کردين دستور boundary هستش. يکي ديگه از کارهايي که بايد بهش توجه کنين اينه که قبل از import کردن طرح تون، اون رو در اتوکد بصورت مناسبي لايه بندي کنين.

خب حالا که طرح، لايه بندي مناسبي داره و فضاهاي مورد نظر هم به يک polyline بسته تبديل شده نوبت ميرسه به import اون به داخل تري دي مکس. وقتي فايل رو به داخل تري دي مکس ايمپورت بکنين يک همچين پنجره اي باز ميشه:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

- در قسمت Incoming file units واحد نقشه اي که ايمپورت کردين رو مشخص کنين و گزينه rescale رو تيک بزنين. با انجام اين کار در صورتي که واحد انتخابي طرح با واحدي که بعنوان system unit در تري دي مکس شناخته ميشه تفاوت داشته باشه، طرح با همون اندازه واقعيش ايمپورت ميشه

- در قسمت Derive AutoCAD Primitives by گزينه Layer, Bloakcs as Node Hiearchy رو تيک بزنيد تا هر لايه بصورت يک object به تري دي مکس وارد بشه (به همين خاطر حتما طرح تون رو قبل از ايمپورت به صورت مناسب لايه بندي کنين). اين که هر لايه به عنوان يک Object به برنامه وارد بشه سرعت کار رو در حجم دادن خيلي مي بره بالا.

- در صورتي که در اتوکد فضاهاي بسته رو تبديل به يک polyline بسته کردين گزينه Weld nearby vertices رو غير فعال کنين در غير اين صورت ميتونين با فعال کردن اين گزينه و وارد کردن عددي بسيار کوچک و نزديک به صفر انجام اين کار رو به عهده خود تري دي مکس واگذار کنين. فقط دقت کنين اين عدد رو بسيار کوچک وارد کنين چون در غير اين صورت ممکنه شکل طرح تون رو به هم بريزه ولي در کل همونطور که گفتم در صورتي که خطوط تون از نوع polyline بسته باشه استفاده از اين گزينه ضرورتي نداره.

- گزينه Orient normals of adjanced faces consistenly رو هم فعال کنيد.

- در برگه Layers، لايه هايي که ميخواين ايمپورت شن رو فعال کنين.

حالا طرح تون آماده ـست تا بهش حجم بدين و براش سقف اضافه کنين.