hadi h
11-12-2012, 10:27
چرا یک DSLR ؟
پس تصمیم گرفته اید که یک دوربین دیجیتال خریداری کنید ؟ و البته در ذهن خود به یک دوربین DSLR فکر می کنید ؟ و حتما از خود می پرسید بین این همه مدل ها و برند ها کدام یک بهتر است ؟ ولی جای ترس نیست ! این مقاله به شما کمک می کند که نیاز خود را تشخیص دهید که آیا یک حرفه ای هستید یا یک تازه کار .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبل از این که سراغ مقاله برویم ، یک سوال را پاسخ بدهید : چرا همه خواستار داشتن یک دوربین DSRL هستند در حالی که دوربین های دیجیتال کامپکت بسیار کوچکتر ، سبک تر و مقرون به صرفه تر هستند؟ جواب آن در دو کلمه خلاصه می شود : تنوع و کیفیت تصویر .
DSLR تنها همه کاره نیست ، در واقع شما می توانید همراه این دوربین ها لنز هایی با فاصله کانونی های متنوع و طیف گسترده ای از لوازم جانبی ، فلاش های اکسترنال ، کنترل از راه دور و بسیاری لوازم تخصصی دیگر را داشته باشید و از آن برای تصویر برداری از کوچکترین اشکال و یا دورترین ستاره ها استفاده کنید و همچنین می توانید در عکس گرفتن بسیار خلاق تر باشید با داشتن کنترل های پیشرفته تر و قطعات با کیفیت بالاتر .
و اما عامل دوم ، کیفیت تصویر. در روز و نور مناسب تفاوت بین دوربین های کامپکت خوب و دوربین های DSLR کم است. با کمی تلاش هر دو دارای تصاویری شارپ و با غلظت رنگی مناسب هستند. اما زمانی که مرزهای تصویر برداری شما به حالت های عکاسی در نور کم ، تصویر برداری ورزشی (نیاز به سرعت بالا) ، عکاسی حیات وحش و یا زمانی که می خواهید از امکانات عمق میدان (به عنوان مثال برای داشتن یک پس زمینه ی نرم در یک پرتره) استفاده کنید، اینجاست که تفاوت های اصلی DSLR نمایان می شود.دوربین های دیجیتال SLR به هیچ عنوان یک دوربین کامپکت سبک و کوچک که در کیف و یا جیب جا شوند نیستند. اما برای عکاسی حرفه ای ، در آخر SLR برنده است.
SLR چیست ؟
طراحی فیزیکی اولیه SLR برای نیم قرن اساسا بدون تغییر باقی مانده است. نام اولیه این دوربین ها «تک لنز انعکاسی» بوده است که اشاره به آینه ای دارد که به صورت زاویه دار در دوربین قرار دارد که نور عبوری از لنز را به منظره یاب جهت کادر بندی منتقل و سپس با فشردن دکمه ی شاتر جمع شده تا نور به سنسور (و یا فیلم) برخورد کند و تشکیل تصویر بدهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در بالا ساز و کار آینه ی داخلی SLR نمایش داده شده است. در تصویر نشان داده شده است که نور بعد از عبور از لنز (عدسی های داخل لنز) با برخورد به آینه به سمت منظره یاب (آینه ها و منشور) دوربین حرکت می کند. زمانی که دکمه ی شاتر برای گرفتن عکس فشرده می شود آینه به سمت بالا جمع می شود تا نور به صورت مستقیم به سنسور (یا فیلم) برخورد کند تا تصویر تشکیل شود. در دوربین های قدیمی تر (غیر دیجیتال) شاتر به صورت مکانیکی به آینه متصل بوده است.
SLR در مقابل SLT
در کنارعناوین مرسوم DSLR مانند کانن ، نیکون ، پنتاکس و سونی دوربین هایی موجود است با نام SLT که مخفف عنوان «Single Lens Translucent» به معنی «تک لنز شفاف» است ، تفاوت در آن است که در دوربین هایی مانند سونی Alpha SLT-A77 و A99 آینه ثابت است و 100% بازتابنده نیست. در این دوربین ها نور بعد از عبور از لنز به آینه می رسد و بخشی از نور برای فوکوس اتوماتیک به یک سنسور انعکاس داده می شود و نور اصلی به سنسور دوربین می رسد و از آنجا به صورت دیجیتال به منظره یاب دوربین می رود(در واقع این دوربین ها از منظره یاب های الکترونیکی به جای نوری استفاده می کنند).این نوع دوبین ها در فیلم برداری بسیار بهتر عمل می کنند.
تصویر زیر کارکرد دوربین های SLt را نمایش می دهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این تصویر (عرضه شده توسط سونی) نحوه ی تشکیل تصویر بروی سنسور را در دوربین sony Alpha SLT-A77 نشان می دهد. نور با عبور از لنز به آینه ی ثابت و نیمه شفاف می رسد و بخشی از نور برای فوکوس اتوماتیک و بخش دیگر برای تصویر برداری به سنسور فرستاده می شود.(این حالت نمایش زنده و فیلم برداری را راحت تر می کند)
چه چیزی نیاز دارید؟
دوربین های DSLR بسیاری در بازار موجود است که دارای قیمت ها مختلفی است. محدود کردن گزینه ها با فکر کردن روی آن چیزی که شما نیاز دارید و می خواهید دوربین انجام دهد، ایده ی خوبی به نظر می رسد. آیا شما فردی هستید که نیازتان با یک دوربین کامپکت Point and Shoot برطرف می شود یا یک عکاس هستید که دوست دارید کنترل هایی بیشتری روی دوربین خود داشته باشید. بسیاری می گویند که ما در سطحی قرار داریم که می خواهیم یک دوربین DSLR داشته باشیم، این در حالی است که آنها تنها شاتر را فشار می دهد آن هم در حالی که حالت دوربین روی عکاسی اتوماتیک است.شما از حیات وحش و یا صحنه های ورزشی عکاسی می کنید ؟ اگر این چنین است شما به یک دوربین سریع با نرخ عکاسی متوالی بالا نیاز دارید، و ممکن است دریابید که نیاز شما به یک سنسور APS-C به لطف خروجی بهتر آن است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر شما در نور بسیار کم عکاسی می کنید باید به دنبال یک دوربین با بهترین کارایی در ISO های بالا باشید . و اگر در استدیو کار می کنید و یا عکاس ماکرو و یا یک پورتره نگارهستید نیازمند به یک دوربین با قابلیت نمایش زنده روی LCD هستید.
در نهایت ملاحظاتی وجود دارد که آیا نیاز شما به داشتن یک دوربین با بدنه مستحکم و یا ضد آب است. آیا اندازه و وزن دوربین برای شما مهم است ؟ آیا یک هدف برای عکاسی دارید که نیاز به یک لنز تخصصی و لوازم جانبی دارید؟ باید این را بدانید که تمام دوربین ها توانایی اتصال تمام طیف های موجود لنز و یا لوازم جانبی تخصصی را ندارند.
و این را فراموش نکنید که بسیاری از DSLR ها هستند که با بسیاری از لنز ها و لوازم جانبی که در اصل برای دوربین های SLR فیلم خور (قدیمی تر) طراحی شده اند، سازگار هستند. بنابراین اگر شما یک مجموعه از لنز های نسبتا مدرن دارید که در اصل برای دوربین های فیلمی است بهتر است دنبال دوربینی (بدنه ی DSLR) باشید که با این تجهیزات سازگار باشد. لنزهای اتوفوکوس دوربین Minolta توانایی کار بروی بدنه های دوربین های SLT سونی را دارا می باشند و تمام لنزهای EF کانن به راحتی می توانند بروی DSLR های شرکت کانن و EOS نصب شوند و همچنین پنتاکس و نیکون.
مطمئنا با پاسخ به این پرسش ها شما می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را برای تهیه یک دوربین خوب از ادامه ی مطالب ارائه شده جمع آوری کنید.
سایز سنسور
اجازه بدهید در اولین نگاه به سراغ اندازه ی فیزیکی حسگر که برای گرفتن تصاویر استفاده می شود برویم. اگرچه تفاوت وجود دارد ، ولی تقریبا تمام سنسورهای دوربین های DSLR به یکی از 3 دسته (از بزرگترین شروع می کنیم) قاب کامل (فول فریم) ، APS-C و سه چهارم (این روزها ، تقریبا سنسورهای سه چهارم به صورت انحصاری توسط دوربین های بدون آینه مورد استفاده قرار می گیرد) دسته بندی می شوند . تعداد پیکسل های موجود بروی سنسور (به طور مثال 12 یا 14 یا 16 یا 18 مگاپیکسل) به آن اندازه ای که مردم فکر می کنند مهم نیست ، اما برخی تفاوت های کلیدی وجود دارد. نخست چیزی که مهم است به عنوان «فاکتور برش» شناخته می شود . همانطور که در تصویر زیر نمایان است ، سنسور کوچکتر آن قسمت کوچک در تصویر را ثبت می کند. در نهایت آنچه به نظر می رسد یک تصویر در فاصله های کانونی متفاوت است. (1.5 یا 1.6 برابر برای سنسور APS-C و 2 برابر برای سنسور سه چهارم نسبت به سنسور های فول فریم).
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فاکتور برش یا Crop Factor مسئله ی مهمی برای اکثر کاربران نمی باشد، اما پیامدهای آن بسیار مهم است.اگر شما در حال خرید یک SLR دیجیتال بجای نمونه ی فیلمی آن هستید چون یک مجموعه ی کامل از لنز های دوربین فیلمی را دارید ، باید این نکته را مد نظر قرار دهید که دوربینی که خریداری می کنید حتما فول فریم باشد.
برای عکاسان تله این موضوع یک امتیاز است، در این صورت تمام لنز ها از حالت اصلی خود کمی قوی تر (یعنی در فاطله کانونی بالاتر) عمل می کنند. از طرف دیگر فاکتور برش بدان معنی است که لنز های فوق واید دیگر یک میدان دید گشترده (به اندازه ی واقعی لنز) ارائه نخواهند داد. خوشبختانه شرکت های زیادی موجود است که کلا برای دوربین های دیجیتال و سنسور های سه چهارم و یا APS-C ، لنز طراحی می کنند مانند شرکت های سیگما و تامرون.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مقایسه سه سایز سنسور معروف : فول فریم ، APS-C و سه چهارم.سنسور کوچکتر برشی از صحنه را ارائه می دهد که به نظر تصویر برداری شده با لنزی در فاصله کانونی بالاتر است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای عکاسان ورزشی و حیات وحش سنسور کوچکتر به عنوان عامل قوی تر کردن لنز های تله و زوم آنها عمل می کند. حدود 50 درصد بیشتر در دوربین های DSLR با سنسور APS-C .
بنابراین کدام یک برای شما مناسبت تر است ؟هر کدام دارای خاصیت ها و نواقص و محدودیت هایی هستند. و اگر شما می خواهید از صفر شروع کنید باید بیشتر پی به مناسبات خود ببرید.
بزرگترین (و گرانترین) دوربین DSLR دوربینی است که دارای یک سنسور فول فریم باشد (اندازه ی سنسور فول فریم دقیقا هم اندازه ی فیلم 35 میلیمتری است). DSLR هایی که دارای سنسور فول فریم هستند ، بزرگتر ، دارای یک منظره یاب نوری و البته فاقد عامل برش (Crop Factor) هستند و این همان دوربینیست که افرادی که در حال تعویض دوربین SLR فیلمی خود هستند به دنبال آن می گردند.
سنسور فول فریم بدان معنیست که دیگر همه چیز برابر با اصل خود است. دوربین های فول فریم نتیجه ی بهتری در نور های کم و حساسیت ISO بالا دارند. طی حر کت نزولی قیمت دوربین های فول فریم در سال های اخیر ، همچنان این دوربین ها گران هستند و از طرفی فاصله کانونی بیشتری که در سنسور های کوچکتر موجود است برای لنز های تله نیز دیگر در سنسور های فول فریم قابل دست رس نیست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سنسور های بزرگتر به راحتی عمق میدان کم از سوژه را مهیا می کنند و برای کسانی که می دانند چگونه به عمق میدان برسند بسیار بهتر است.
سنسور APS-C رایج ترین سنسور در بسیاری از دوربین های دیجیتالSLR و یا SLT غیر فول فریم است. با استفاده از عامل برش شما نیاز به لنز های مخصوص برای حالت های واید دارید. با این وجود این نوع لنز ها در دست رس قرار دارند و حتی ارزان تر از لنز های فول فریم هستند. لنز های عرضه شده برای سنسور های APS-C نقطه ی شروع خوبی محسوب می شود. طیف لنز های موجود برای این سنسور بسیار وسیع است و از واید ترین حالت تا تله ترین موجود می باشد. به طور معمول لنز 18-55 میلیمتر معادل سنتی لنز 28-80 میلیمتر در دوربین های فیلمی است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تفاوت هایی در اندازه و وزن دوربین های DSLR وجود دارد. بعضی در سطح های کوچک Entry-Level DSLR هستند (دوربین سمت چپ D3200) و بعضی ها در سطح حرفه فول فریم (دوربین سمت راست D4) . اما همانطور که به خوبی مشخص است بخش عمده ای از آنها DSLR هایی با قابلیت های بسیار متنوع هستند.
سیستم های ضد لرزش (Anti Shake)
عکس های گرفته شده در نور کم و یا با لنز های تله به راحتی با تکان های دست و دوربین در هنگام گرفتن عکس خراب می شوند. سیستم تثبیت کننده تصویر (Stabilization) برای مقابله با لرزش های دوربین در هنگام حرکت و کم و یا حذف تاری حاصل شده در اثر این حرکت طراحی شده است. هر شرکت سازنده نامی را برای این سیستم برگزیده است مانند : Super SteadyShot ، Anti Shake و یا Mega OIS . اما همه انها از یکی از دو روش کلی استفاده می کنند. Optical IS که با حرکت یک عنصر کوچک درون لنز کار می کند و از دوربین کاملا جدا است. و Sensor Shift IS که همانطور از نامش پیداست ، خود سنسور متحرک است. توجه داشته باشید که قوانین و مقررات Optical و Mechanical اغلب به صورت هم عرض استفاده می شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سیستم تثبیت کننده تصویر، تاری ناشی از لرزش دوربین را کاهش می دهد ، و اجازه می دهد که تصویر در مواقع کم نور و یا استفاده از لنز تله (فاصله کانونی بالا) بسیار واضح و شارپ تر باشد.
بعضی از دوربین های DSLR و یا SLT سیستم تثبیت تصویر را به صورت حرکت سنسور در بدنه ی دوربین ارائه می دهند در حالی که بعضی دوربین های دیجیتال دیگر مانند کانن و نیکون این سیستم را در لنز های خود قرار داده اند .
نتیجه نهایی همان است، وجود سنسور در دوربین مشهود است و مزایای آن روی لنزی که شما خریداری می کنید موثر است.
لنز هم دارای مزیت سیستم تثبیت تصویر است و این سیستم در شدت محو شدگی تصویر نهایی نیز اثر گذار است. اما اگر قصد خرید چندین لنز را دارید در نهایت این نوع لنز ها گرانتر از لنز هایی هستند که فاقد سیستم تثبیت کننده اند. در حال حاضر شرکت های سونی ، پنتاکس و المپیوس در بدنه ی دوربین این سیستم را ارائه می دهند ، در حالی که کانن ، پاناسونیک و نیکون از نوع لنز های دارای این سیستم استفاده می کنند.
سرعت
اگر شما عکاسی هستید که با دوربین های کامپکت دیجیتال عکس می گیرید پس عکاسی با یک دوربین DSLR برای شما یک انقلاب محسوب می شود. حتی دوربین های DSLR سطح Entry-Level (پایین ترن سطح دوربین های DSLR) نیز بسیار سریع تر از بهترین دوربین های کامپکت هستند. حتی اگر خواستار خرید دوربین های گران قیمت تر DSLR هم باشید ، باید بدانید که در سرعت تنها کمی با هم تفاوت دارند. اما تفاوت اصلی نرخ عکسبرداری پشت هم است (به اصطلاح توانایی عکاسی چند فریم بر ثانیه را دارا است) همان چیزی که یک عنصر بسیار مهم برای عکاسان خبری و ورزشی و حیاط وحش می باشد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اغلب دوربین های DSLR سطح Entry-Level دارای نرخ عکس برداری 5 فریم بر ثانیه می باشند ، مقداری که برای عکاسانی که گاه گاه برای عکاسی از بچه ها و یا حیوانات خانگی تلاش می کنند کافی می باشد. اساسی ترین مدل های دوربین نیز دارای محدودیتی در این باره می باشند (مخصوصا اگر در حالت RAW آن هم در بالاترین کیفیت عکاسی کنند) ، که البته این مشکل اصلی استفاده کنندگان از دوربین نیست.
اگر واقعا شما به عکاسی سریع نیاز دارید پس باید به سمت دوربین های DSLR با سطح متوسط (Mid Range) و یا نیمه حرفه ای (Semi-Professional) حرکت کنید. معمولا دوربین ها با عکاسی 4 و یا 5 فریم بر ثانیه شروع می شوند (هر چند اگر پول بیشتر بدهید می توانید دوربین EOS 1dx کانن و یا نیکون D4 را انتخاب کنید که توانایی عکاسی 10 فریم بر ثانیه را دارا می باشند) ، توانایی عکاسی پشت سر هم نیز بستگی به بافر دوربین دارد. منظور از بافر مقدار عکسی که دوربین می تواند در حافظه ی موقت خود ذخیره کند تا بعد از اتمام عکاسی آنها را در حافظه ی اصلی ذخیره کند. برای مشاهده و مقایسه میزان سرعت بین مدل های مختلف دوربین های DSLR می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید.
اندازه ، وزن و مقاومت
همانطور که در بالا ، تصویر بعضی از دوربین های DSLR را مشاهده کردید ، این دوربین ها دارای اندازه و وزن های متفاوتی هستند مانند دوربین ها کوچک در سطح Entry-Level و یا دوربین های DSLR بسیار بزرگ و حجیم تر در سطح حرفه ای . اگر شما عکاسی هستید که در شرایط مختلف آب و هوایی و هواهای مرطوب و یا با میزان گرد و خاک بالا عکاسی می کنید بهتر است دوربین DSLR را انتخاب کنید که دارای بدنه های منیزیمی باشد و ترجیحا در دوربین سیستم پاک کنندگی گرد و خاک سنسور موجود باشد (Sensor Clear) . بدیهی است که این سطح از مقاومت در دوربین ها ارزان قیمت نیست ، هر چند بسیاری از مدل های سطح Mid-Range برخی از سیستم های محافظی را ارائه می دهند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوربین های DSLR بسیار پیشرفته و حرفه ای معمولا دارای محافظ هایی هستند که از آنها در آب و هوا ی مختلف با درجه های متفاوت به خوبی محافظت می کنند و یا به واسطه ی لاستیک ها محافظ درز های آنها پوشیده شده است تا گرد و خاک و عوامل دیگر وارد دوربین نشود. در این تصویر نقاطی که دوربین D800 نیکون که در آن از لاستیک های محافظ آب و گرد و خاک استفاده شده است به نمایش در آمده است .
دوربین های سطح پایین تر DSLR از این سطح حفاظت برخوردار نیستند، البته این دوربین ها هم کوچکترند و هم ارزان تر که مزیت بر علت می باشد.
از سوی دیگر ، اگر شما عکاسی هستید که بسیار در سفر می باشد باید به فکر این هم باشید که دوربینی که استفاده می کنید سنگین (1 تا 2 کیلوگرم) نباشد و وزنی معادل 500 گرم کیلوگرم را داشته باشد (یک دوربین کوچک به همراه یک لنز کوچک) تا دوربینی که به صورت مداوم به دور گردن شماست ، شما را اذیت نکند. این مهم است که شما توانایی حمل یک دوربین سنگین و بزرگ را دارید یا نه . برای مشاهده و مقایسه وزن و ابعاد بین دوربین های مختلف می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید.
صفحه ی نمایش و قابلیت نمایش زنده
یکی از ویژگی های دوربین های DSLR این که شما همان تصویری را در منظره یاب می بینید که از لنز به دوربین وارد می شود. ولی در چند سال اخیر ویژگی دیگری به دوربین های DSLR اضافه شده است که امکان دیدن زنده تصاویر در صفحه نمایش پشت دوربین را به شما می دهد که این ویژگی جدید برای کسانی که از دوربین های کامپکت به دوربین های DSLR حجرت کی کنند شگفت آور است. طی سال های اخیر داشتن حالت نمایش زنده در دوربین های DSLR به یک استاندارد تبدیل شده است.
البته نمایش زنده دارای اشکالاتی می باشد ، در بسیاری از موارد سرعت عکس برداری شما را کاهش می دهد این امر بدین صورت است که برای نمایش زنده آینه در دوربین به بالا جمع می شود تا نور به صورت مستقیم به سنسور برسد و زمانی که شما می خواهید عکسی را بگیرید ای نآینه دوباره به پایین می یاید تا نور برای غوکوس اتوماتیک به بالا هدایت کند و سپس با فشردن کامل دکمه شاتر این آینه دوباره به بالا می رو تا نور دوباره به سنسور برسد و تصویر دخیره شود. اما در حال حاضر دوربین های DSLR Mirrorless بهترین دوربین ها برای نمایش زنده می باشند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
صفحه نمایش های LCD که در دوربین های DSLR استفاده می شود طی سال های اخیر با بالای 3 اینچ رسیده اند. بعضی مدل ها جزیئاتی بیتر از این ارائه می کنند و آن هم صفحه ی نمایش متحرک در دوربین های DsLR است. (تصویر دوربین Canon EOS 650D) که برای عکاسی در زوایای غیر معمول و یا فیلم برداری بسیار مناسب است.
البته نمی شود نمایش زنده را کلا یک عامل غیر مفید در دوربین ها معرفی کرد زیرا در این حالت دوربین به شما خاصیت بزرگ نمایی دیجیتال ارائه می دهد تا بتوانید مقدار فوکوس خود را به راحتی تشخیص دهید. و این یک واقیعت است که شما دیگر لازم نیست که برای عکاسی حتما چشم خود را بروی نظره یاب قرار دهید و به سختی از زوایای غیر معمول عکس بگیرید (مانند عکاس از روی زمین و یا بالای سر خود). یک صفحه ی نمایش انعطاف پذیر و متحرک بسیار کمک خواهد کرد و البته این قابلیت در دوربین هیا سطح پایین DSLR ارائه می شود.
برای بررسی دوربین های از لحاظ حالت نمایش زنده و یا نوع صفحه ی نمایش می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) بروید.
سهولت در استفاده از ویژگی ها
دوربین های DSLR سطح Entry-Level برای اولین بار به کاربران خود ویژگی های دوربینهای کامپکن را ارائه می دهند (مانند راهنمای استفاده بروی صفحه نمایش ، حالت خودکار هوشمند ، تشخیص چهره و ...). هر چند که تمامی دوربین های DSLR دارای حالت اتوماتیک هستند و برخی مدل های این ویژگی را برای سهولت در استفاده کمی ارتقا داده اند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توانایی نمایش راهنما در صفحه ی نمایش و یا داشتن حالت خودکار هوشمند و یا ... مانند دوربین های کامپکت (مانند جلوهای ویژه و یا خالت تشخیص چهره) در دوربین های سطح Entry-Level ایده خوبی است به تازگی شروع به این دوربین ها اضافه شده است.
ویژگی های عکاسی پیشرفته
اگر چه تمامی دوربین های DSLR مجموعه ای از ویژگی ها را ارائه می دهند ولی شاید برای شما مهم باشد که میزان کنترل بروی دوربین و ویژگی های پیشرفته تر در دوربین به حدی باشد که شاید نیاز است از سطح های پایین دوربین های DSLR به سطح های گران قیمت تر بروید. در دوربین های DSLR سطح بالاتر به مراتب گزینه های سفارشی بیشتری موجود است، و به شما اجازه می دهد که نقش هر دکمه در دوربین را خوتان انتخاب کنید. بسیاری از این گزینه ها مورد علاقه ی عکاسان حرفه ای می باشد.
حالت فیلم برداری
به عنوان یکی از نتیجه های مستقیم از نمایش زنده تصاویر در دوربین های DSLR در پنج سال گذشته ، حالت فیلم برداری آن هم به صورت HD ویا Full HD به یکی از استاندارد های دوبین های DSLR تبدیل شده است. و در برخی موارد فیلم برداران حرفه ای برای راحتی کار با این دوربین ها از DSLR ها برای فیلم برداری استفاده می کنند. شاید بعضی برنامه هایی که مورد علاقه شما است و از تلوزیون پخش می شود توسط دوربین های DSLR گرفته شده باشد. دلیل اصلی این کیفیت تصویر در سنسور بزرگ این دوربین هاست که اجازه می دهد تا کیفیت خارق العاده و تمرکز عالی به فیلم ببخشد و حتی در نور کم نیز اثری خوب از خود به جای بگذارد و تطبیق پذیری بالای این دوربین ها در استفاده از لنز های Fisheye و یا بسیار تله دست فیلم بردار را برای ضبط فیلم خود باز می گذارد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به غیر از دوربین SLT سونی که یک نو آوری محسوب می شود ، DSLR ها در فوکوس اتوماتیک در حالت فیلم برداری کمی کند می باشند. البته فیلم برداران در صورت نبودن فوکوس اتوماتیک ترجیح می دهند تا به صورت دستی این کار را انجام دهند.
دوربین های بدون آینه یا MirrorLess (ILC)
دوربین های بدون آینه از یک سیستم مکانیکی ساده تر نسبت به نوع DSLR استفاده می کنند که در آن نه آینه ای و نه منظره یاب نوری ای در دسترس است. این قابلیت اجازه می دهد تا دوربین دارای حجم کمتر و وزن کمترو سنسور بزرگ تر باشند. به این ترتیب اگر شما قسط خرید یک دوربین DSLR در سطح متوسط را دارید بد نیست که نگاهی هم به دوربین های بدون آینه (ILC) داشته باشید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بهترین سازندگان دوربین های بدون آینه فعلی (پاناسونیک و المپیوس) از سنسور های میکرو سه چهارم و در 2 حالت متفاوت استفاده می کنند.اول دوربنی های بدون آینه ای که درای منظره یاب دیجیتالی هستند و دوربین های بدون آینه ای که بدون منظره یاب تولید می شوند و فقط حالت نمایش زنده در LCD را دارا می باشند.
سنسور میکرو سه جهارم بر پایه همان سنسور های سه چهارم اصلی می باشند. همان سنسور های سه چهارمی که توسط شرکت های مختلفی ارائه می شود. به صورت تئوری ، سنسور های کوچکتر اجازه استفاده از لنزهای کوچک و سبک تر را می دهند و این یک مزیت برای دوربین های بدون آینه نسبت به همتایان DSLR خود است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نیکون دارای یک دوربین بدون آینه در سطح Entry-Level با نام J2 و چند دوربین در سطح enthusiast-Oriented است (دوربین بالا نیکون V2 است). همانطور که مشاهده می کنید این دوربین نسبت به رقبای DSLR خود به میزان قابل توجه ای کوچک تر استو آن هم به لطف سنسور یک اینچی آن است.
دیگر شرکت هایی که شروع به تولید دوربین های بدون آینه کرده اند عبارت اند از : سونی با سری دوربین های NEX و یا سامسونگ با سری NX و به تازگی کانن با دوربین EOS M خود که دارای سنسور APS-C می باشد که اساسا همان دوربین EOS 650D است که بدون آینه شده است و دارای یک سنسور 1 اینچی با عامل برش 2.7 برابری است و یک سیستم نوآورانه ی اتوفوکوس .
دوربین های بدون آینه در سال های اخیر در فراز و نشیب های موجود ، پیشرفت هایی کرده اند ولی عاملی که مهم است این که هنوز هم نمی شود در پاسخ به مقایسه یک دوربین DSLR و یک دوربین بدون آینه جواب آره و یا نه داد.
مزایای دوربین بدون آینه
کوچکتر ، سبک تر ، و معمولا بی صدا تر از DSLR ها
سهولت در استفاده و با بسیاری از ویژگی های دوربین های کامپکت (مانند تشخیص چهره و ...)
قابلیت فیلم برداری بهتر
منظره یاب الکترونیکی اغلب بزرگتر از منظره یاب های نوری دوربین های DSLR
اطلاعات کامل عکس برداری و منو های در منظره یاب
بدنه ی و لنز کوچکتر
معایب دوربین های بدون آینه
در اغلب موارد بسایر کندتر در فوکوس اتوماتیک از دوربین های DSLR
کیفیت پایین منظره یاب الکترونیکی نسبت به منظره یاب نوری
کنترل کمتر بروی عمق میدان نسبت به تمام DSLR ها
حرف آخر خرید یک دوربین DSLR است. برای بسیاری از مردم اولین قدم در خرید یک دوربین خاص بزرگ بودن اندازه ی عکس آن است.اما انتخاب یک دوربین فاکتور هایی زیادی دارد و کیفیت تصویر (و در درجه های بعدی سایز تصویر) یکی از این فاکتور هاست. اما لنز عاملی است که کیفیت تصویر دوربین را مشخص می کند. ولی به هر حال هر کدام دارای نقاط ضعف و قوتی هستند
مترجم : سید هادی حسینی
منبع زبان اصلی : سایت Dpreview
منبع : سایت SeeAks ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
پس تصمیم گرفته اید که یک دوربین دیجیتال خریداری کنید ؟ و البته در ذهن خود به یک دوربین DSLR فکر می کنید ؟ و حتما از خود می پرسید بین این همه مدل ها و برند ها کدام یک بهتر است ؟ ولی جای ترس نیست ! این مقاله به شما کمک می کند که نیاز خود را تشخیص دهید که آیا یک حرفه ای هستید یا یک تازه کار .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبل از این که سراغ مقاله برویم ، یک سوال را پاسخ بدهید : چرا همه خواستار داشتن یک دوربین DSRL هستند در حالی که دوربین های دیجیتال کامپکت بسیار کوچکتر ، سبک تر و مقرون به صرفه تر هستند؟ جواب آن در دو کلمه خلاصه می شود : تنوع و کیفیت تصویر .
DSLR تنها همه کاره نیست ، در واقع شما می توانید همراه این دوربین ها لنز هایی با فاصله کانونی های متنوع و طیف گسترده ای از لوازم جانبی ، فلاش های اکسترنال ، کنترل از راه دور و بسیاری لوازم تخصصی دیگر را داشته باشید و از آن برای تصویر برداری از کوچکترین اشکال و یا دورترین ستاره ها استفاده کنید و همچنین می توانید در عکس گرفتن بسیار خلاق تر باشید با داشتن کنترل های پیشرفته تر و قطعات با کیفیت بالاتر .
و اما عامل دوم ، کیفیت تصویر. در روز و نور مناسب تفاوت بین دوربین های کامپکت خوب و دوربین های DSLR کم است. با کمی تلاش هر دو دارای تصاویری شارپ و با غلظت رنگی مناسب هستند. اما زمانی که مرزهای تصویر برداری شما به حالت های عکاسی در نور کم ، تصویر برداری ورزشی (نیاز به سرعت بالا) ، عکاسی حیات وحش و یا زمانی که می خواهید از امکانات عمق میدان (به عنوان مثال برای داشتن یک پس زمینه ی نرم در یک پرتره) استفاده کنید، اینجاست که تفاوت های اصلی DSLR نمایان می شود.دوربین های دیجیتال SLR به هیچ عنوان یک دوربین کامپکت سبک و کوچک که در کیف و یا جیب جا شوند نیستند. اما برای عکاسی حرفه ای ، در آخر SLR برنده است.
SLR چیست ؟
طراحی فیزیکی اولیه SLR برای نیم قرن اساسا بدون تغییر باقی مانده است. نام اولیه این دوربین ها «تک لنز انعکاسی» بوده است که اشاره به آینه ای دارد که به صورت زاویه دار در دوربین قرار دارد که نور عبوری از لنز را به منظره یاب جهت کادر بندی منتقل و سپس با فشردن دکمه ی شاتر جمع شده تا نور به سنسور (و یا فیلم) برخورد کند و تشکیل تصویر بدهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در بالا ساز و کار آینه ی داخلی SLR نمایش داده شده است. در تصویر نشان داده شده است که نور بعد از عبور از لنز (عدسی های داخل لنز) با برخورد به آینه به سمت منظره یاب (آینه ها و منشور) دوربین حرکت می کند. زمانی که دکمه ی شاتر برای گرفتن عکس فشرده می شود آینه به سمت بالا جمع می شود تا نور به صورت مستقیم به سنسور (یا فیلم) برخورد کند تا تصویر تشکیل شود. در دوربین های قدیمی تر (غیر دیجیتال) شاتر به صورت مکانیکی به آینه متصل بوده است.
SLR در مقابل SLT
در کنارعناوین مرسوم DSLR مانند کانن ، نیکون ، پنتاکس و سونی دوربین هایی موجود است با نام SLT که مخفف عنوان «Single Lens Translucent» به معنی «تک لنز شفاف» است ، تفاوت در آن است که در دوربین هایی مانند سونی Alpha SLT-A77 و A99 آینه ثابت است و 100% بازتابنده نیست. در این دوربین ها نور بعد از عبور از لنز به آینه می رسد و بخشی از نور برای فوکوس اتوماتیک به یک سنسور انعکاس داده می شود و نور اصلی به سنسور دوربین می رسد و از آنجا به صورت دیجیتال به منظره یاب دوربین می رود(در واقع این دوربین ها از منظره یاب های الکترونیکی به جای نوری استفاده می کنند).این نوع دوبین ها در فیلم برداری بسیار بهتر عمل می کنند.
تصویر زیر کارکرد دوربین های SLt را نمایش می دهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این تصویر (عرضه شده توسط سونی) نحوه ی تشکیل تصویر بروی سنسور را در دوربین sony Alpha SLT-A77 نشان می دهد. نور با عبور از لنز به آینه ی ثابت و نیمه شفاف می رسد و بخشی از نور برای فوکوس اتوماتیک و بخش دیگر برای تصویر برداری به سنسور فرستاده می شود.(این حالت نمایش زنده و فیلم برداری را راحت تر می کند)
چه چیزی نیاز دارید؟
دوربین های DSLR بسیاری در بازار موجود است که دارای قیمت ها مختلفی است. محدود کردن گزینه ها با فکر کردن روی آن چیزی که شما نیاز دارید و می خواهید دوربین انجام دهد، ایده ی خوبی به نظر می رسد. آیا شما فردی هستید که نیازتان با یک دوربین کامپکت Point and Shoot برطرف می شود یا یک عکاس هستید که دوست دارید کنترل هایی بیشتری روی دوربین خود داشته باشید. بسیاری می گویند که ما در سطحی قرار داریم که می خواهیم یک دوربین DSLR داشته باشیم، این در حالی است که آنها تنها شاتر را فشار می دهد آن هم در حالی که حالت دوربین روی عکاسی اتوماتیک است.شما از حیات وحش و یا صحنه های ورزشی عکاسی می کنید ؟ اگر این چنین است شما به یک دوربین سریع با نرخ عکاسی متوالی بالا نیاز دارید، و ممکن است دریابید که نیاز شما به یک سنسور APS-C به لطف خروجی بهتر آن است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر شما در نور بسیار کم عکاسی می کنید باید به دنبال یک دوربین با بهترین کارایی در ISO های بالا باشید . و اگر در استدیو کار می کنید و یا عکاس ماکرو و یا یک پورتره نگارهستید نیازمند به یک دوربین با قابلیت نمایش زنده روی LCD هستید.
در نهایت ملاحظاتی وجود دارد که آیا نیاز شما به داشتن یک دوربین با بدنه مستحکم و یا ضد آب است. آیا اندازه و وزن دوربین برای شما مهم است ؟ آیا یک هدف برای عکاسی دارید که نیاز به یک لنز تخصصی و لوازم جانبی دارید؟ باید این را بدانید که تمام دوربین ها توانایی اتصال تمام طیف های موجود لنز و یا لوازم جانبی تخصصی را ندارند.
و این را فراموش نکنید که بسیاری از DSLR ها هستند که با بسیاری از لنز ها و لوازم جانبی که در اصل برای دوربین های SLR فیلم خور (قدیمی تر) طراحی شده اند، سازگار هستند. بنابراین اگر شما یک مجموعه از لنز های نسبتا مدرن دارید که در اصل برای دوربین های فیلمی است بهتر است دنبال دوربینی (بدنه ی DSLR) باشید که با این تجهیزات سازگار باشد. لنزهای اتوفوکوس دوربین Minolta توانایی کار بروی بدنه های دوربین های SLT سونی را دارا می باشند و تمام لنزهای EF کانن به راحتی می توانند بروی DSLR های شرکت کانن و EOS نصب شوند و همچنین پنتاکس و نیکون.
مطمئنا با پاسخ به این پرسش ها شما می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را برای تهیه یک دوربین خوب از ادامه ی مطالب ارائه شده جمع آوری کنید.
سایز سنسور
اجازه بدهید در اولین نگاه به سراغ اندازه ی فیزیکی حسگر که برای گرفتن تصاویر استفاده می شود برویم. اگرچه تفاوت وجود دارد ، ولی تقریبا تمام سنسورهای دوربین های DSLR به یکی از 3 دسته (از بزرگترین شروع می کنیم) قاب کامل (فول فریم) ، APS-C و سه چهارم (این روزها ، تقریبا سنسورهای سه چهارم به صورت انحصاری توسط دوربین های بدون آینه مورد استفاده قرار می گیرد) دسته بندی می شوند . تعداد پیکسل های موجود بروی سنسور (به طور مثال 12 یا 14 یا 16 یا 18 مگاپیکسل) به آن اندازه ای که مردم فکر می کنند مهم نیست ، اما برخی تفاوت های کلیدی وجود دارد. نخست چیزی که مهم است به عنوان «فاکتور برش» شناخته می شود . همانطور که در تصویر زیر نمایان است ، سنسور کوچکتر آن قسمت کوچک در تصویر را ثبت می کند. در نهایت آنچه به نظر می رسد یک تصویر در فاصله های کانونی متفاوت است. (1.5 یا 1.6 برابر برای سنسور APS-C و 2 برابر برای سنسور سه چهارم نسبت به سنسور های فول فریم).
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
فاکتور برش یا Crop Factor مسئله ی مهمی برای اکثر کاربران نمی باشد، اما پیامدهای آن بسیار مهم است.اگر شما در حال خرید یک SLR دیجیتال بجای نمونه ی فیلمی آن هستید چون یک مجموعه ی کامل از لنز های دوربین فیلمی را دارید ، باید این نکته را مد نظر قرار دهید که دوربینی که خریداری می کنید حتما فول فریم باشد.
برای عکاسان تله این موضوع یک امتیاز است، در این صورت تمام لنز ها از حالت اصلی خود کمی قوی تر (یعنی در فاطله کانونی بالاتر) عمل می کنند. از طرف دیگر فاکتور برش بدان معنی است که لنز های فوق واید دیگر یک میدان دید گشترده (به اندازه ی واقعی لنز) ارائه نخواهند داد. خوشبختانه شرکت های زیادی موجود است که کلا برای دوربین های دیجیتال و سنسور های سه چهارم و یا APS-C ، لنز طراحی می کنند مانند شرکت های سیگما و تامرون.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مقایسه سه سایز سنسور معروف : فول فریم ، APS-C و سه چهارم.سنسور کوچکتر برشی از صحنه را ارائه می دهد که به نظر تصویر برداری شده با لنزی در فاصله کانونی بالاتر است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای عکاسان ورزشی و حیات وحش سنسور کوچکتر به عنوان عامل قوی تر کردن لنز های تله و زوم آنها عمل می کند. حدود 50 درصد بیشتر در دوربین های DSLR با سنسور APS-C .
بنابراین کدام یک برای شما مناسبت تر است ؟هر کدام دارای خاصیت ها و نواقص و محدودیت هایی هستند. و اگر شما می خواهید از صفر شروع کنید باید بیشتر پی به مناسبات خود ببرید.
بزرگترین (و گرانترین) دوربین DSLR دوربینی است که دارای یک سنسور فول فریم باشد (اندازه ی سنسور فول فریم دقیقا هم اندازه ی فیلم 35 میلیمتری است). DSLR هایی که دارای سنسور فول فریم هستند ، بزرگتر ، دارای یک منظره یاب نوری و البته فاقد عامل برش (Crop Factor) هستند و این همان دوربینیست که افرادی که در حال تعویض دوربین SLR فیلمی خود هستند به دنبال آن می گردند.
سنسور فول فریم بدان معنیست که دیگر همه چیز برابر با اصل خود است. دوربین های فول فریم نتیجه ی بهتری در نور های کم و حساسیت ISO بالا دارند. طی حر کت نزولی قیمت دوربین های فول فریم در سال های اخیر ، همچنان این دوربین ها گران هستند و از طرفی فاصله کانونی بیشتری که در سنسور های کوچکتر موجود است برای لنز های تله نیز دیگر در سنسور های فول فریم قابل دست رس نیست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سنسور های بزرگتر به راحتی عمق میدان کم از سوژه را مهیا می کنند و برای کسانی که می دانند چگونه به عمق میدان برسند بسیار بهتر است.
سنسور APS-C رایج ترین سنسور در بسیاری از دوربین های دیجیتالSLR و یا SLT غیر فول فریم است. با استفاده از عامل برش شما نیاز به لنز های مخصوص برای حالت های واید دارید. با این وجود این نوع لنز ها در دست رس قرار دارند و حتی ارزان تر از لنز های فول فریم هستند. لنز های عرضه شده برای سنسور های APS-C نقطه ی شروع خوبی محسوب می شود. طیف لنز های موجود برای این سنسور بسیار وسیع است و از واید ترین حالت تا تله ترین موجود می باشد. به طور معمول لنز 18-55 میلیمتر معادل سنتی لنز 28-80 میلیمتر در دوربین های فیلمی است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تفاوت هایی در اندازه و وزن دوربین های DSLR وجود دارد. بعضی در سطح های کوچک Entry-Level DSLR هستند (دوربین سمت چپ D3200) و بعضی ها در سطح حرفه فول فریم (دوربین سمت راست D4) . اما همانطور که به خوبی مشخص است بخش عمده ای از آنها DSLR هایی با قابلیت های بسیار متنوع هستند.
سیستم های ضد لرزش (Anti Shake)
عکس های گرفته شده در نور کم و یا با لنز های تله به راحتی با تکان های دست و دوربین در هنگام گرفتن عکس خراب می شوند. سیستم تثبیت کننده تصویر (Stabilization) برای مقابله با لرزش های دوربین در هنگام حرکت و کم و یا حذف تاری حاصل شده در اثر این حرکت طراحی شده است. هر شرکت سازنده نامی را برای این سیستم برگزیده است مانند : Super SteadyShot ، Anti Shake و یا Mega OIS . اما همه انها از یکی از دو روش کلی استفاده می کنند. Optical IS که با حرکت یک عنصر کوچک درون لنز کار می کند و از دوربین کاملا جدا است. و Sensor Shift IS که همانطور از نامش پیداست ، خود سنسور متحرک است. توجه داشته باشید که قوانین و مقررات Optical و Mechanical اغلب به صورت هم عرض استفاده می شود.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سیستم تثبیت کننده تصویر، تاری ناشی از لرزش دوربین را کاهش می دهد ، و اجازه می دهد که تصویر در مواقع کم نور و یا استفاده از لنز تله (فاصله کانونی بالا) بسیار واضح و شارپ تر باشد.
بعضی از دوربین های DSLR و یا SLT سیستم تثبیت تصویر را به صورت حرکت سنسور در بدنه ی دوربین ارائه می دهند در حالی که بعضی دوربین های دیجیتال دیگر مانند کانن و نیکون این سیستم را در لنز های خود قرار داده اند .
نتیجه نهایی همان است، وجود سنسور در دوربین مشهود است و مزایای آن روی لنزی که شما خریداری می کنید موثر است.
لنز هم دارای مزیت سیستم تثبیت تصویر است و این سیستم در شدت محو شدگی تصویر نهایی نیز اثر گذار است. اما اگر قصد خرید چندین لنز را دارید در نهایت این نوع لنز ها گرانتر از لنز هایی هستند که فاقد سیستم تثبیت کننده اند. در حال حاضر شرکت های سونی ، پنتاکس و المپیوس در بدنه ی دوربین این سیستم را ارائه می دهند ، در حالی که کانن ، پاناسونیک و نیکون از نوع لنز های دارای این سیستم استفاده می کنند.
سرعت
اگر شما عکاسی هستید که با دوربین های کامپکت دیجیتال عکس می گیرید پس عکاسی با یک دوربین DSLR برای شما یک انقلاب محسوب می شود. حتی دوربین های DSLR سطح Entry-Level (پایین ترن سطح دوربین های DSLR) نیز بسیار سریع تر از بهترین دوربین های کامپکت هستند. حتی اگر خواستار خرید دوربین های گران قیمت تر DSLR هم باشید ، باید بدانید که در سرعت تنها کمی با هم تفاوت دارند. اما تفاوت اصلی نرخ عکسبرداری پشت هم است (به اصطلاح توانایی عکاسی چند فریم بر ثانیه را دارا است) همان چیزی که یک عنصر بسیار مهم برای عکاسان خبری و ورزشی و حیاط وحش می باشد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اغلب دوربین های DSLR سطح Entry-Level دارای نرخ عکس برداری 5 فریم بر ثانیه می باشند ، مقداری که برای عکاسانی که گاه گاه برای عکاسی از بچه ها و یا حیوانات خانگی تلاش می کنند کافی می باشد. اساسی ترین مدل های دوربین نیز دارای محدودیتی در این باره می باشند (مخصوصا اگر در حالت RAW آن هم در بالاترین کیفیت عکاسی کنند) ، که البته این مشکل اصلی استفاده کنندگان از دوربین نیست.
اگر واقعا شما به عکاسی سریع نیاز دارید پس باید به سمت دوربین های DSLR با سطح متوسط (Mid Range) و یا نیمه حرفه ای (Semi-Professional) حرکت کنید. معمولا دوربین ها با عکاسی 4 و یا 5 فریم بر ثانیه شروع می شوند (هر چند اگر پول بیشتر بدهید می توانید دوربین EOS 1dx کانن و یا نیکون D4 را انتخاب کنید که توانایی عکاسی 10 فریم بر ثانیه را دارا می باشند) ، توانایی عکاسی پشت سر هم نیز بستگی به بافر دوربین دارد. منظور از بافر مقدار عکسی که دوربین می تواند در حافظه ی موقت خود ذخیره کند تا بعد از اتمام عکاسی آنها را در حافظه ی اصلی ذخیره کند. برای مشاهده و مقایسه میزان سرعت بین مدل های مختلف دوربین های DSLR می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید.
اندازه ، وزن و مقاومت
همانطور که در بالا ، تصویر بعضی از دوربین های DSLR را مشاهده کردید ، این دوربین ها دارای اندازه و وزن های متفاوتی هستند مانند دوربین ها کوچک در سطح Entry-Level و یا دوربین های DSLR بسیار بزرگ و حجیم تر در سطح حرفه ای . اگر شما عکاسی هستید که در شرایط مختلف آب و هوایی و هواهای مرطوب و یا با میزان گرد و خاک بالا عکاسی می کنید بهتر است دوربین DSLR را انتخاب کنید که دارای بدنه های منیزیمی باشد و ترجیحا در دوربین سیستم پاک کنندگی گرد و خاک سنسور موجود باشد (Sensor Clear) . بدیهی است که این سطح از مقاومت در دوربین ها ارزان قیمت نیست ، هر چند بسیاری از مدل های سطح Mid-Range برخی از سیستم های محافظی را ارائه می دهند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوربین های DSLR بسیار پیشرفته و حرفه ای معمولا دارای محافظ هایی هستند که از آنها در آب و هوا ی مختلف با درجه های متفاوت به خوبی محافظت می کنند و یا به واسطه ی لاستیک ها محافظ درز های آنها پوشیده شده است تا گرد و خاک و عوامل دیگر وارد دوربین نشود. در این تصویر نقاطی که دوربین D800 نیکون که در آن از لاستیک های محافظ آب و گرد و خاک استفاده شده است به نمایش در آمده است .
دوربین های سطح پایین تر DSLR از این سطح حفاظت برخوردار نیستند، البته این دوربین ها هم کوچکترند و هم ارزان تر که مزیت بر علت می باشد.
از سوی دیگر ، اگر شما عکاسی هستید که بسیار در سفر می باشد باید به فکر این هم باشید که دوربینی که استفاده می کنید سنگین (1 تا 2 کیلوگرم) نباشد و وزنی معادل 500 گرم کیلوگرم را داشته باشد (یک دوربین کوچک به همراه یک لنز کوچک) تا دوربینی که به صورت مداوم به دور گردن شماست ، شما را اذیت نکند. این مهم است که شما توانایی حمل یک دوربین سنگین و بزرگ را دارید یا نه . برای مشاهده و مقایسه وزن و ابعاد بین دوربین های مختلف می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) مراجعه کنید.
صفحه ی نمایش و قابلیت نمایش زنده
یکی از ویژگی های دوربین های DSLR این که شما همان تصویری را در منظره یاب می بینید که از لنز به دوربین وارد می شود. ولی در چند سال اخیر ویژگی دیگری به دوربین های DSLR اضافه شده است که امکان دیدن زنده تصاویر در صفحه نمایش پشت دوربین را به شما می دهد که این ویژگی جدید برای کسانی که از دوربین های کامپکت به دوربین های DSLR حجرت کی کنند شگفت آور است. طی سال های اخیر داشتن حالت نمایش زنده در دوربین های DSLR به یک استاندارد تبدیل شده است.
البته نمایش زنده دارای اشکالاتی می باشد ، در بسیاری از موارد سرعت عکس برداری شما را کاهش می دهد این امر بدین صورت است که برای نمایش زنده آینه در دوربین به بالا جمع می شود تا نور به صورت مستقیم به سنسور برسد و زمانی که شما می خواهید عکسی را بگیرید ای نآینه دوباره به پایین می یاید تا نور برای غوکوس اتوماتیک به بالا هدایت کند و سپس با فشردن کامل دکمه شاتر این آینه دوباره به بالا می رو تا نور دوباره به سنسور برسد و تصویر دخیره شود. اما در حال حاضر دوربین های DSLR Mirrorless بهترین دوربین ها برای نمایش زنده می باشند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
صفحه نمایش های LCD که در دوربین های DSLR استفاده می شود طی سال های اخیر با بالای 3 اینچ رسیده اند. بعضی مدل ها جزیئاتی بیتر از این ارائه می کنند و آن هم صفحه ی نمایش متحرک در دوربین های DsLR است. (تصویر دوربین Canon EOS 650D) که برای عکاسی در زوایای غیر معمول و یا فیلم برداری بسیار مناسب است.
البته نمی شود نمایش زنده را کلا یک عامل غیر مفید در دوربین ها معرفی کرد زیرا در این حالت دوربین به شما خاصیت بزرگ نمایی دیجیتال ارائه می دهد تا بتوانید مقدار فوکوس خود را به راحتی تشخیص دهید. و این یک واقیعت است که شما دیگر لازم نیست که برای عکاسی حتما چشم خود را بروی نظره یاب قرار دهید و به سختی از زوایای غیر معمول عکس بگیرید (مانند عکاس از روی زمین و یا بالای سر خود). یک صفحه ی نمایش انعطاف پذیر و متحرک بسیار کمک خواهد کرد و البته این قابلیت در دوربین هیا سطح پایین DSLR ارائه می شود.
برای بررسی دوربین های از لحاظ حالت نمایش زنده و یا نوع صفحه ی نمایش می توانید به اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) بروید.
سهولت در استفاده از ویژگی ها
دوربین های DSLR سطح Entry-Level برای اولین بار به کاربران خود ویژگی های دوربینهای کامپکن را ارائه می دهند (مانند راهنمای استفاده بروی صفحه نمایش ، حالت خودکار هوشمند ، تشخیص چهره و ...). هر چند که تمامی دوربین های DSLR دارای حالت اتوماتیک هستند و برخی مدل های این ویژگی را برای سهولت در استفاده کمی ارتقا داده اند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توانایی نمایش راهنما در صفحه ی نمایش و یا داشتن حالت خودکار هوشمند و یا ... مانند دوربین های کامپکت (مانند جلوهای ویژه و یا خالت تشخیص چهره) در دوربین های سطح Entry-Level ایده خوبی است به تازگی شروع به این دوربین ها اضافه شده است.
ویژگی های عکاسی پیشرفته
اگر چه تمامی دوربین های DSLR مجموعه ای از ویژگی ها را ارائه می دهند ولی شاید برای شما مهم باشد که میزان کنترل بروی دوربین و ویژگی های پیشرفته تر در دوربین به حدی باشد که شاید نیاز است از سطح های پایین دوربین های DSLR به سطح های گران قیمت تر بروید. در دوربین های DSLR سطح بالاتر به مراتب گزینه های سفارشی بیشتری موجود است، و به شما اجازه می دهد که نقش هر دکمه در دوربین را خوتان انتخاب کنید. بسیاری از این گزینه ها مورد علاقه ی عکاسان حرفه ای می باشد.
حالت فیلم برداری
به عنوان یکی از نتیجه های مستقیم از نمایش زنده تصاویر در دوربین های DSLR در پنج سال گذشته ، حالت فیلم برداری آن هم به صورت HD ویا Full HD به یکی از استاندارد های دوبین های DSLR تبدیل شده است. و در برخی موارد فیلم برداران حرفه ای برای راحتی کار با این دوربین ها از DSLR ها برای فیلم برداری استفاده می کنند. شاید بعضی برنامه هایی که مورد علاقه شما است و از تلوزیون پخش می شود توسط دوربین های DSLR گرفته شده باشد. دلیل اصلی این کیفیت تصویر در سنسور بزرگ این دوربین هاست که اجازه می دهد تا کیفیت خارق العاده و تمرکز عالی به فیلم ببخشد و حتی در نور کم نیز اثری خوب از خود به جای بگذارد و تطبیق پذیری بالای این دوربین ها در استفاده از لنز های Fisheye و یا بسیار تله دست فیلم بردار را برای ضبط فیلم خود باز می گذارد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به غیر از دوربین SLT سونی که یک نو آوری محسوب می شود ، DSLR ها در فوکوس اتوماتیک در حالت فیلم برداری کمی کند می باشند. البته فیلم برداران در صورت نبودن فوکوس اتوماتیک ترجیح می دهند تا به صورت دستی این کار را انجام دهند.
دوربین های بدون آینه یا MirrorLess (ILC)
دوربین های بدون آینه از یک سیستم مکانیکی ساده تر نسبت به نوع DSLR استفاده می کنند که در آن نه آینه ای و نه منظره یاب نوری ای در دسترس است. این قابلیت اجازه می دهد تا دوربین دارای حجم کمتر و وزن کمترو سنسور بزرگ تر باشند. به این ترتیب اگر شما قسط خرید یک دوربین DSLR در سطح متوسط را دارید بد نیست که نگاهی هم به دوربین های بدون آینه (ILC) داشته باشید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بهترین سازندگان دوربین های بدون آینه فعلی (پاناسونیک و المپیوس) از سنسور های میکرو سه چهارم و در 2 حالت متفاوت استفاده می کنند.اول دوربنی های بدون آینه ای که درای منظره یاب دیجیتالی هستند و دوربین های بدون آینه ای که بدون منظره یاب تولید می شوند و فقط حالت نمایش زنده در LCD را دارا می باشند.
سنسور میکرو سه جهارم بر پایه همان سنسور های سه چهارم اصلی می باشند. همان سنسور های سه چهارمی که توسط شرکت های مختلفی ارائه می شود. به صورت تئوری ، سنسور های کوچکتر اجازه استفاده از لنزهای کوچک و سبک تر را می دهند و این یک مزیت برای دوربین های بدون آینه نسبت به همتایان DSLR خود است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نیکون دارای یک دوربین بدون آینه در سطح Entry-Level با نام J2 و چند دوربین در سطح enthusiast-Oriented است (دوربین بالا نیکون V2 است). همانطور که مشاهده می کنید این دوربین نسبت به رقبای DSLR خود به میزان قابل توجه ای کوچک تر استو آن هم به لطف سنسور یک اینچی آن است.
دیگر شرکت هایی که شروع به تولید دوربین های بدون آینه کرده اند عبارت اند از : سونی با سری دوربین های NEX و یا سامسونگ با سری NX و به تازگی کانن با دوربین EOS M خود که دارای سنسور APS-C می باشد که اساسا همان دوربین EOS 650D است که بدون آینه شده است و دارای یک سنسور 1 اینچی با عامل برش 2.7 برابری است و یک سیستم نوآورانه ی اتوفوکوس .
دوربین های بدون آینه در سال های اخیر در فراز و نشیب های موجود ، پیشرفت هایی کرده اند ولی عاملی که مهم است این که هنوز هم نمی شود در پاسخ به مقایسه یک دوربین DSLR و یک دوربین بدون آینه جواب آره و یا نه داد.
مزایای دوربین بدون آینه
کوچکتر ، سبک تر ، و معمولا بی صدا تر از DSLR ها
سهولت در استفاده و با بسیاری از ویژگی های دوربین های کامپکت (مانند تشخیص چهره و ...)
قابلیت فیلم برداری بهتر
منظره یاب الکترونیکی اغلب بزرگتر از منظره یاب های نوری دوربین های DSLR
اطلاعات کامل عکس برداری و منو های در منظره یاب
بدنه ی و لنز کوچکتر
معایب دوربین های بدون آینه
در اغلب موارد بسایر کندتر در فوکوس اتوماتیک از دوربین های DSLR
کیفیت پایین منظره یاب الکترونیکی نسبت به منظره یاب نوری
کنترل کمتر بروی عمق میدان نسبت به تمام DSLR ها
حرف آخر خرید یک دوربین DSLR است. برای بسیاری از مردم اولین قدم در خرید یک دوربین خاص بزرگ بودن اندازه ی عکس آن است.اما انتخاب یک دوربین فاکتور هایی زیادی دارد و کیفیت تصویر (و در درجه های بعدی سایز تصویر) یکی از این فاکتور هاست. اما لنز عاملی است که کیفیت تصویر دوربین را مشخص می کند. ولی به هر حال هر کدام دارای نقاط ضعف و قوتی هستند
مترجم : سید هادی حسینی
منبع زبان اصلی : سایت Dpreview
منبع : سایت SeeAks ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])