ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : اساس کار کنتور برق



mohamad skystar
08-12-2012, 14:45
اساس کار کنتور برق


اساس كار كنتور چیست؟

كنتور ها بر اساس نیروی الكترومغناطیس عمل می كنند . می دانیم كه اگر از یك سیم پیچ جریان برق بگذرد در اطراف آن یك میدان مغناطیسس ایجاد می شود كه شدت و جهت این میدان به جریان عبوری از سیم پیچ بستگی دارد. در كنتور های تكفاز دو دسته سیم پیچ وجود دارد كه یكی از آنها دارای تعداد دور كم و قطر بیشتر نسبت به دیگری است. سیم پیچ ضخیمتر با دور كمتر را سیم پیچ جریان و دیگری را سیم پیچ ولتاژ می نامند.

نحوه نصب كنتور تكفاز در مدار چگونه است ؟
... انواع آن كدامند ؟
كنتورهای پیشرفته چگونه كار می كنند ؟



نحوه نصب كنتور تكفاز در مدار چگونه است ؟
سیم فاز را به سر سیم پیچ جریان وصل نموده و از سر دیگر آن فاز را می گیرند . و دو سر سیم پیچ ولتاژ را به فاز و نول وصل می كنند . زمانی كه مصرف كننده ای به كنتور وصل می شود جریان از سیم فاز و نول می گذرد . بعبارت دیگر جریان مصرف كننده از سیم پیچ جریان می گذرد و در آن یك میدان مغناطیسی ایجاد می كند . سیم پیچ ولتاژ كه همیشه به برق وصل است و دارای یك میدان مغناطیسی ثابت است كه مقدار آن هیچ ارتباطی به مصرف كننده متصل شده به كنتور ندارد . این دو میدان مغناطیسی بر هم اثر كرده و سبب ایجاد نیروی حركتی در صفحه آلومینیومی درون كنتور می شود . سرعت حركت این صفحه با جریان مصرف كننده رابطه مستقیم دارد . این حركت توسط یك محور و چرخ دنده به یك شماره انداز یا نمراتور ارتباط دارد و بر اساس گردش آن شماره ها زیاد می شود . این شماره ها بجز رقم اول میزان كاركرد كنتور یا همان مصرف انرژی الكتریكی را بر حسب كیلو وات ساعت نشان میدهند .البته درون كنتور قطعات دیگری هم نظیر : آهنربای سرعت گیر و پیچهای تنظیم و ... وجود دارند كه ما از توضیح آنها صرف نظر كرده ایم .

انواع كنتور كدامند ؟
برای مصارف خانگی دو نوع كنتور تكفاز و سه فاز بطور عام وجود دارند كه در دسته بندی كنتورها به نوع اكتیو معروفند . اما در مصارف صنعتی می توان به كنتورهای راكتیو و كنتورهای دو تعرفه اشاره كرد كه در جلسات قبل مختصری در باره آنها توضیح داده ایم .

كنتور های پیشرفته چگونه كار می كنند ؟
در كشورهای برخوردار از تكنولوژی دیگر كنتور نویسی به مفهوم رایج آن در ایران منسوخ شده است . در این كشورها كه پول الكترونیكی بسیار رایج است از كنتورهای هوشمند كه در بازه های زمانی خاص میزان مصرف را مشخص كرده و به ادارات برق گزارش می دهند استفاده می شود . این كنتورها میزان مصرف را از طریق همان خطوط برقی كه آنرا می رسانند به توزیع كننده اطلاع می دهند و شركتهای فروشنده برق نیز بطور خودكار از حساب مصرف كننده برداشت می كنند . در صورت موجود نبودن حساب و پس از اخطارهای كتبی از طریق فرمان از راه خطوط برق بصورت خودكار كنتور برق مشترك را قطع می كند و مشترك پس از پرداخت هزینه می تواند از خدمات شركت فروشنده استفاده كند .


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

mad86
08-12-2012, 23:28
شما فقط روش کار کنتر های قدیمی آنالوگ رو توضیح دادید که امروزه تو ایران تقریبا همه دیجیتالی شده (البته خدا میدونه توش چی گذاشتن و کی گذاشته و چی گذاشته و...چطور طراحی کردن و چقدر پول صرف شرکتهای...)

این کنترها هم میتونن اکتیو راکتیو تشخیص بدن(اگر لازم باشه) و همینطور زمانبندی شده است بر اساس زمان پیک مصرف...و داخلش توسط یک ADC از سیگنال برق نمونه برداری میشه و توسط یک میکرو پردازش ، ذخیره و نمایش داده میشن

ولی این که گفتید که اتوماتیک انتقال داده میشه بله درست میگید معمولا کنترها یا بیرون خونه نصب میکنند یا اینکه بصورت وایرلس طراحی میشن که متاسفانه این تمهیدات تو کنترهای امروزی ما دیده نشده تو ایران...و فقط یک مادون قرمر گذاشتن!!!...که بسادگی میشد اون رو وایرلس میکردن یا اطلاعات رو روی خط برق منتقل میکردن و بیخودی هم پول کنتر نویس نمیدادن و دستگاه هم اتوماتیک درصورت عدم پرداخت میشد قطع کرد نه که یک نفر با وانت! بفرستن رو تیر برق سیمو قطع کنه

البته متاسفانه تو کشور ما دزدی برق هم به انواع مدلاش (مثلا مغازه های جوش کاری و..که ظالمانه سیم میندازند و کنتور رو دور میزنن) زیاد هست که البته اگر کنتور درست طراحی بشه و وقتی اطلاعات تمام کنترها رو داشته باشند میتونن تشخیص بدن که مثلا فلان قسمت اطلاعات کنتور با اطلاعات مصرفی فلان ایستگاه مطابقت نداره که بعد از پیگیری با زمان کمتری میتونند تشخیص بدن که چه کسی داره مصرف خارج شبکه میکنه و یا بالعکس چه کسی داره تولید برق میکنه! یا کمک به توازن در اکتیو راکتیو توزیع برق داره که بهش حتی تخفیف شامل بشه و...