مشاهده نسخه کامل
: یه پسر 4 ساله و ..!
pakbakhteh
16-11-2012, 18:34
سلام ..
مطمئنا تو فامیل یا دوستان بچه هایی رو دیدید که واقعا علیرغم سن و سال کمشون لذت می بری از رفتار و برخوردهاشون بعدا که کنکاش می کنی می بینی پدر و مادر نقش خیلی اساسی در تربیتش داشتن.
اگه شما هم یه روز بچتون تو این سن و سال یا کوچولوتر باشه براش چه برنامه ریزی هایی ممکنه داشته باشین
واقعیتش داریوشم چند روز پیش 4 ساله شد. قد تموم نیا دوسش دارم .. هدفمم از زدن این تاپیک استفاده از تجربیات یا ایده های دوستان برای استفاده مناسب تر از وقت بمنظور تربیت صحیح بچه ها خصوصا تواین سن و سال که آمادگی هر نوع تربیتی رو دارند هستش .
خلاصه بگم شما به عنوان بابا یا مامان چه برنامه ریزی هایی رو در اولویت قرار می دادین .
خوشحال می شم دوستان همکاری کنند.
Reza31001
16-11-2012, 21:34
حالا من که به درجه رفیع بابا مامانی نرسیدم ولی چیزی که تو ذهنم هست رو میگم :31:
کتاب و فقط کتاب
در نظر اول به همچین سوالی شاید نظر خیلی ها بره به سمت انواع و اقسام کتاب های روانشناسی و تربیت کودک و ...
ولی من نظرم رو اینها نیست (یادمه یه بار دقیقا همین سوال رو از زبون یکی از تازه بابا شده ها شنیدم که از یه دکتر روانشناس پرسید بهترین کتاب برای تربیت پسرم چی پیشنهاد میکنید؟ جواب شنید: هیچی فقط خودت تربیتش کن!)
من میگم وقتی پدر و مادر فهمیده باشن همون شرایط خواه و ناخواه منتقل میشه روی بچه
وقتی شما خودت بوستان و گلستان و شاهنامه رو به تنهایی یا به همراه فرزندتون بخونید دو روز دیگه که بزرگ بشه میدونه رستم کی بود و چه کرد
فقط یک هاله حفظی که تو مدرسه یادش میدن که فردوسی چه کتابی داشت و سعدی کتابش چی بود تو ذهنش حک نمیشه
این کتاب هم که میگم همه مدله منظورم هست
از شعر بگیر تا سفرنامه از کتب فلسفی بگیر تا کتب علمی چون اینها حاصل دسترنج یک عمر افراد خاص و بنام تاریخ هست
ممکنه در برگی از سفرنامه ناصرخسرو یا در قسمتی از صحبتهای مطهری یا بعضی از استعاره های شریعتی نکاتی باشه که من پدر وقتی اونا رو میخونم طوری رفتار و کردارم رو توی زندگی تغییر بده که نتیجش همون فرزند صالحی باشه که بقیه حظ بکنن از هم صحبتی باهاش
در مرحله بعدی اگه بتونید پسرتون رو با کتاب دوست کنید (البته قطعا لازمش داشتن یه کتابخونه کوچیک شخصی و یا اگه نبود عضویت در کتابخونه ها و صد البته همراهی شما با فرزندتون در کتابخوانی) اگه بتونید اون رو با کتاب دوست کنید مطمئن باشین به چیزی که می خواین میرسید
کتک و فقط کتک
ببین یه چیزی بهت میگم اینو داشته باش
هر چیزی بچت خواست زود نرو واسش بخر .. این بد عادتش میکنه . بزار چیزی که میخواد رو خودش تلاش کنه بدست بیاری . اگه هر چیزی خواست رفتی زود براش بگیری هم انتظاراتش زیاد میشه و هم تنبل میشه
گرفتی چی گفتم داداش . پس بزار خودش برای چیزی که میخواد تلاش کنه .
در مورد اول یعنی کتک شوخی کردم . به دل نگیری داداش
pakbakhteh
17-11-2012, 15:42
مرسی از دو عزیز
atmosphere ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) اشاره به مطالعه پدر و مادر دارن خوب این خوبه .. اما شاید راهکاری باشه برای یه عده محدودی که از قبل مطالعه داشتند ..
sansa ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) هم که منطق خودشونو دارن : دی
بچه ها من بیشتر دنبال استفاده از تجارب و یا بهتر بگم ایده های مفید شما هستم
امیدوارم سایر دوستان هم وارد بحث بشن و اظهار نظر کنند.
با تشکر
سلام.... فرهنگ! سعی کنین اشغال نریختن، فحش ندادن و راستگویی رو براش تو خونه عادی کنین.... بذارید نترسه از گفتن حرفش، نترسه از پرسیدن سوالش و همچنین بذارید حرف بزنه...(نه اینکه یه سخنور بشه که ملت رو دیوونه کنه و مخ بخوره!!!) همچنین سعی کنین انگلیسی رو یاد بگیره....
سلام
شاید خیلی زود باشه واسه من ولی ....
سعی کن بهش یاد بدی هیچ وقت هیچ وقت هیچ وقت دروغ نگه...
با اینکه الآن تو جامعه ما دروغ گفتن یه حسن واسه فرد محسوب می شه و همه فرط و فرط دروغ میگن، ولی بازم سعی کن بهش بفهمونی که چقدر کار زشتیه.
کلن دروغ،چه از لحاظ دینی، چه از جنبه های دیگه واقعا عمل زشتیه و مقدمه دیگر گناهان هم هست
pakbakhteh
18-11-2012, 19:49
مرسی دوستان جالب بود نظراتتون .. مفید و مختصر
مرد موفقی را می شناسم که وقتی پسرش به سن دوازده سالگی رسید برای او حساب بانکی باز کرد و دسته چکی رو به او داد و ماهیانه با مبلغی حسابش رو شارژ می کرد .. در عوض مدیریت هزینه ها با پسرش بود هزینه هایی از قبیل تحصیل .. لباس .. مسافرت .. کتاب .. درمان و .... 15 سال بعد پسرش خیلی بهتر از هم سن و سالاش مدیریت هزینه کردن رو بلد شد. و این یه موفقیته هم برای پسر هم برای پدر!
مطابی که ممکنه به درد هر پدری برای تربیت بهتر فرزندش بخوره اینجا خیلی عامیانه می نویسم امیدوارم مید باشه و دوستان هم همکاری کنن برای پر بار بودن این موضوع.
/./ به نظر خودم بهتره با یه برنامه ریزی صحیح از همین سن یه ساز ( موسیقی ) رو به بهش یاد بدی .
/./ حتمن در هفته یه بار اونو به پارک ببر
/./ با رفتارمان بسته به سن و سال فرزندمان به نوعی برای او فرهنگ سازی کنیم. ( دوست عزیزم senaps ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) به این نکته اشاره کردن)
/./ حتمن آداب معاشرت بسته به سن و سالش رو بهش یاد بده .. اینو به دست زمان نذار .. و الا اونی نمیشه که براش دقدقه داشتی .. بعدن هم خودت سرکوفتش می زنی که این چه رفتاری بود ک کردی.
/./ اونو هیچ وقت تو یه منگنه و یه کلیشه خاص قرار نده بزار آزاد باشه و به نوعی خودش باشه اما تو می تونی مسیرها رو براش طراحی کنی که بتونه از منوی شما انتخاب کنه. (( اگه بخوایم اون همه پیز رو بلد باشه و همه چیز باشه اون هیچی نمیشه ))
یه نکته دیگه هم می گم و مطلب امشب رو تموم می کنم : همیشه براش نامه بنویس و یه آرشیو داشته باش بعداٌ می تونی این دفترچه رو بهش کادو بدی مطمئنا براش با ارزش ترینه.
با احترام- پاکباخته
سلام
موضوع خیلی خوبی رو مطرح کردین
دوستان بحث فرهنگ رو خوب توضیح دادن و منم با بیشترشون موافقم
واسه منم خیلی زوده که بابا بشم :31: ولی نظرم رو میگم...!!
معمولا بچهها تو یه سنی خیلی سوال میپرسن، به نظر من نباید زود جواب سوالاشون رو بدید. اول از همه از خود بچه نظرشو بخواین (مثلا بچه یه سوالی رو میپرسه شما ابتدا جوابشو از خودش بخواین) شما هم ایرادات جوابشو بهش بگین و باز به خود بچه اجازه بدین جوابشو تصحیح بکنه، باهاش به صورت دوستانه بحث کنین (مسخرش نکنین) این کار باعث میشه قوهی تعقل و خلاقیت بچه بیشتر رشد کنه. واسه هدیه دادن هم بهش کتاب داستان هدیه بدین.
نام کاربری: پاکباخته
اواتار: داریوش
اسم گل پسر: داریوش
همش قشنگه!تاپیکتم قشنگه!
اینا به فکر من رسید:
/./ بزار محبت غیر مشروطتو درک کنه...تربیت ، تشویق ، تنبیه خیلی وقتا باعث میشن که بچه فقط محبت مشروطو ببینه...
/./ بزار تجربه کنه!یاد بگیره!بخاطر تلاشش تحسینش کن ، نه به خاطر موفقیتش!
/./بزار بچگی کنه ، خودش باشه...نزار خیلی غرق تحسین ها و خواسته های خانوادش و دیگران بشه!
/./ورزش!
/./اگه نتونستی به موسیقی یا زبان یا...علاقه مندش کنی ، بی خیال شو!
V E S T A
22-11-2012, 21:22
من هنوز تجربه بچه دار شدن رو به دست نیوردم..ولی اگه خدا بهم نعمتشو بده (واقعا فرزند نعمت خداست و پدر یا مادر شدن مسئولبت فوق العاده سنگینی داره ..نمیدونم چرا بعضی ها به چشم ادامه نسل و یا برای پایبندی بیشتر به زندگی بچه دار میشن ..) :
به نظر من پدر و مادر جلو فرزندشون نباید به هم بی احترامی کنن چون احترام به پدر و مادرو بچه از رفتار پدر و مادرش یاد میگیره .پدر و مادر نباید دلخوری که از هم پیدا می کنن رو جلوی فرزندشون بگن.
بر خلاف نظر خیلی ها من موافق ابراز علاقه زن و شوهر جلو بچه شون هستم چون فرزندشون یاد میگیره چجوری ابراز علاقه کنه چیزی که خیلی ها بعد از سالیان سال هنوز بلد نیستن و شاید خودشونم ازین ناتوانی عذاب میکشن.همیشه فرزندتون رو بوس کنید و بهش ابراز علاقه رو یاد بدین .
بهترین زمان یادگیری ورزش همین سن و سال هست شنا و ورزش هایی مثل بسکتبال که نیاز به دوییدن داره خیلی عالیه.
من خودم دوست دارم فرزندم حتما به یه ساز مسلط باشه البته فکر کنم الان زوده برای یادگیری موسیقی ولی یکم که بزرگ تر شد خوبه که شروع کنه.
یادگیری زبان دوم هم از همین سنین یا سن رفتن به مدرسه براش خیلی مفیده.
در کل خیلی از بچه ها تو همین سن و سالا علایق اصلی زندگیشون شکل میگیره باید زمینه فعالیت رو براش فراهم کنید ( منظورم ورزش موسیقی علوم مختلف ..)ببینید واقعا تو کدوم زمینه استعداد داره ..
شدیدا موافق اینم که بعضی وقتا برای فرزندتون شعر بخونید از شاعرای قدیمی ایران یا داستان های اصیل ایران رو براش بگین.
از نظر دینی و اعتقادی می تونید بعضی داستان های مذهبی رو بر اساس دینی که خودتون دارید براش بگین که فقط تا حدودی آشنا بشه به دینش. مثلا کسانی که مسلمون هستن میتونن بچه شون رو تشویق کنن سوره های قرآن رو حفظ کنه این قسمت رو به نظر من نباید به بچه اجبار کرد من خودم اگر فرزندی داشته باشم فقط چیزی که در نظرم درست تر هست رو بهش میگم و ازش میخوام خودش انتخاب کنه ..به شدت با تربیت سنتی که بعضی خانواده ها بچشون رو مجبور می کنن تو سن پایین به بعضی چیزا اعتقاد داشته باشه و عمل کنه بدون اینکه اصلا دلیلشو بدونه مخالفم .فکر میکنم یادگیری تو این زمینه بهتره تو سن های بالاتر باشه و این سن کم فقط مربوط به آشنایی بعضی چیزاست که باز هم بستگی به خانواده داره .
بهترین سن برای یادگیری آداب صحیح غذا خوردن ، برخورد با بزرگتر ، برخورد با هم سن سالان همین سن هست..امر نهی زیادی هم به نظرم بیشتر باعث لجبازی بچه میشه .
در ضمن اجازه بدین از سن های کم با جنس مخالف ارتباط دوستانه داشته باشه و هیچ وقت بچه رو از ارتباط با جنس مخالفش نهی نکنید .. رفتاری که زیر نظر والدین باشه همیشه کنترل شدس و به نفع فرزندتونه چون باعث میشه در آینده ازین جهت مشکلی نداشته باشه (احترام به خانم ها رو هم من خودم واجب میدونم تو سن کم به فرزندم حتما حتما آموزش بدم:happy: )
موفق باشین
من فقط یه مورد رو که دوستان گفتن تاکید میکنم.
از دو سه سال دیگه تا زمانی که از دانشگاه فارغ التحصیل میشه بزارش کلاس زبان.دیگه همه میدونن که اینکار چقدر تو زندگیش تاثیر داره.حتی اگه قراره در اینده مامور شهرداری بشه(البته قصدم بی احترامی به شغل خاصی نیست)بازم اگه زبان بلد باشه تو زندگیش ۶بر صفر از بقیه دوستاش جلوتره.تو این موضوع شک نکن
M . Sayid
22-11-2012, 21:54
اهم ...
یه روانشناسی یه جایی گفته بود قبل از اینکه بچه دار بشم 15 تا نظریه برای تربیت کودک داشتم و حالا که بچه دارم می فهمم هیچکدومش بدرد نمی خوره :دی !
هر چه قدر دایره لغات کودک بالاتر بره هوشش بیشتر میشه ، یعنی مثلا وقتی سوال می پرسه جوابشو قشنگ براش توضیح بدید ( در حد خودش )
کلاس زبان می خوایید بزارید ؟ بهترین زمان 5 سالگیه !! تازه ثابت شده این فکر که تا زبون مادریشونو خوب یاد نگیرن نمی تونن زبون دیگه ایی رو یاد بگیرن ، غلطه !!
BEHZAD2007
22-11-2012, 23:59
این که شما به عنوان یه پدر احساس مسئولیت در قبال فرزندت میکنی خیلی خوبه به شما تبریک میگم
چند تا نکته
1-مغز کودک مثل خمیر مجسمه سازی میمونه میتونی به هر شکلی دراریش اول اینکه کودک شما رفتار و عقایدشو از پدر و مادرش یاد میگیره پس رفتار شما تاثیر اساسی تو شکل گیری شخصیت کودک داره
2-سعی کنید از الان راجع به مسائل اقتصادی در حد سن کودک صحبت کنید بهش رابطه پول رو یاد بدید نحوه پس انداز کردن و.....
3- خرید اسباب بازی هایی که باعث افزایش خلاقیت کودک میشه رو در اولویت قرار بدید
خیلی چیزا هم هست که به مرور متوجه میشید و در اخر ارزوی موفقیت شما رو دارم
Переклад не
23-11-2012, 09:59
حتی وقی بچه تون کمتر از 4 سال داره بازم وقتی برای بدست اووردن چیزی گریه کرد، مانعش بشید چون عادت میکنه که میشه با گریه و زاری و دعوا چیزی رو بدست اوورد
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.