مشاهده نسخه کامل
: تاپیک جامع گاز گرفتگی اخبار و امار و راههای پیشگیری . هشدارها
wichidika
11-11-2012, 09:14
در این تاپیک به بررسی علل بالای گاز گرفتگی خفگی و مرگ در اثر گازهای سمی پرداخته می شود.
wichidika
11-11-2012, 09:16
با تاکید بر اهمیت رعایت اصول ایمنی در مراحل نصب بخاری
بیماران قلبی 5 برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر حمله قلبی ناشی از نشت گاز هستند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یک متخصص علوم ایمنی گفت: وسایل گرمایشی همواره باید با لوله گاز نیم تا یک متر فاصله داشته باشد. دور بودن وسیله گرمایشی از وسایل برقی و به خصوص پریزهای برق مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر امیر محمد دهدزی، در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اهمیت رعایت اصول ایمنی در مراحل نصب بخاری اظهار کرد: قبل از نصب بخاری در ابتدا باید از استاندارد بودن وسیله مورد نظر از لحاظ ایمنی کاملا اطمینان حاصل کنید. نباید بین خطوط اتصالی آن جدایی یا در رفتگی باشد تا گاز از آن جا خارج نشود.
وی در خصوص محل مناسب قرارگیری وسایل گرمایشی ادامه داد: این وسایل همواره باید با لوله گاز نیم تا یک متر فاصله داشته باشد. دور بودن وسیله گرمایشی از وسایل برقی و به خصوص پریزهای برق مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر دهدزی در ادامه تاکید کرد: شلنگ مورد استفاده در نصب وسایل گرمایشی باید مرتبط به گاز باشد و نباید از شلنگ آب یا انواع دیگر آن در این زمینه استفاده کرد زیرا این شلنگها به علت غیراستاندارد بودن مقاومت بالایی ندارند و موجب آتش سوزی می شوند.
این متخصص علوم ایمنی با اشاره به نکات مهمی که باید در زمان نصب بخاری مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: موقع اتصال شلنگ به این وسیله گرمایشی باید کاملا از ثابت بودن آن مطمئن شد و همچنین ورودی و خروجی لوله گاز باید از نظر استحکام مورد توجه قرار گیرد بطوریکه درزی برای نفوذ گاز به بیرون وجود نداشته باشد.
وی افزود: در هنگام نصب بخاری باید از آزاد بودن ابتدا و انتهای مسیر دود کش یقین حاصل کرد بطوریکه هنگام روشن کردن بخاری قسمت فوقانی لوله باید داغ باشد.
این عضو هییت رییسه انجمن علوم ایمنی در مورد رعایت ایمنی سایر وسایل گرمایشی گفت: در محل شوفاژخانه و به خصوص در قسمت شعله، مسائل ایمنی حساسی وجود دارد که از نظر مهندسی باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت بی احتیاطی در این زمینه احتمال خطر انفجار را افزایش می دهد.
وی در خصوص رعایت مسائل ایمنی شومینه اضافه کرد: در کارگزاری شومینه باید به مسیر خروجی دود شعله که شامل گاز CO است توجه ویژهای شود بطوریکه این گاز سمی کاملا به خارج از ساختمان هدایت شود، در این صورت در هنگام روشن کردن شومینه شعله آبی رنگ خواهد بود که نشان دهنده سوخت کامل و سالم است.
دکتر دهدزی افزود: CO گازی سمی، بدون بو و رنگ است و قدرت جذب اکسیژن آن نسبت به هموگلوبین که یک عنصر در گلبول قرمز بوده 4 برابر است و می تواند باعث خفگی اختلال حواس و آسیبهای مغزی شود.
وی در باره اقداماتی که در زمان نشت گاز باید صورت گیرد یادآور شد: در صورت احساس پخش شدن بوی گاز و نشت آن در محیط ابتدا باید منشا نشت گاز را پیدا کرد و با باز کردن پنجرهها یک تهویه مناسب به وجود آورد و سپس کودکان و افراد سالمند را از محیط آلوده خارج کرد.
دکتر دهدزی در ادامه اظهار کرد: کودکان به دلیل حجم کوچک ریه و تنفس سریع بیشتر در معرض آسیب دیدگی هستند و افرادی که بیماری قلبی دارند 5 برابر بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر حمله قلبی ناشی از نشت گاز هستند بنابراین در هنگام گاز گرفتگی باید توجه ویژهای به این گروهها باید داشت.
این متخصص علوم ایمنی در پایان با اشاره به اینکه بی توجهی به مسائل ساده ایمنی سالیانه جان افراد زیادی را در کشور به خطر می اندازد، گفت: اگر علایم بالینی از قبیل سردرد، تهوع و بی حالی در افراد وجود داشت سریعا باید به اورژانس بیمارستان مراجعه کنند تا با وصل کردن اکسیژن به فرد مصدوم جلوی آسیب بیشتر را بگیرند.
انتهای پیام
wichidika
11-11-2012, 09:23
مهر گزارش می دهد؛
آغاز فصل سرما با مرگ خاموش/ افزایش 23 درصدی قربانیان گاز گرفتگی
روزهای سرد سال درحالی از راه می رسد که تنها در پنج ماه نخست امسال 205 نفر در کشور جان خود را بر اثر گازگرفتگی از دست دادند. این درحالی است که سال گذشته تعداد جانباختگان مسمومیت با گاز منوکسید کربن با افزایشی 23 درصدی به 965 نفر رسید.
به گزارش خبرنگارمهر، عروس و داماد را میهمانان تا مقابل خانه شان همراهی کردند . زوج جوان وارد خانه جدیدشان شدند تا زندگی مشترک خود را آغاز کنند. آنها نمی دانستند که این زندگی مشترک بسیار کوتاه است و سرنوشت، عاقبتی تلخ را برایشان رقم زده است. صبح روز بعد پدر و مادر عروس اولین تماس را با خانه آنها گرفتند اما کسی پاسخگو نبود. این پاسخ ندادن ها آنقدر طولانی شد که زن و مرد میانسال را به خانه آنها در غرب تهران کشاند. وقتی زوج جوان در را هم باز نکردند آنها با آتش نشانی تماس گرفتند . وقتی امدادگران در خانه را باز کردند با صحنه ای هولناک روبرو شدند. تازه عروس و داماد بر اثر گاز گرفتگی در خانه جان باخته بودند و زندگی مشترک آنها چند ساعت بیشتر دوان نداشت.
گازگرفتگی هر ساله در نیمه دوم سال تعداد زیادی از هموطنان را به کام مرگ می کشاند. بر اساس آمارها مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در سال گذشته ، 23 درصد رشد داشته و از 782 مرگ ثبت شده در سال 89 به 965 نفر در سال 90 رسیده است. در 10 سال گذشته بیشترین آمار مرگ ناشی از مسمومیت با گاز مربوط به سال 1386 است و پس از آن در سال های 87 و 88 شاهد کاهش قابل توجه مرگ ناشی از این نوع مسمومیت بودیم. اما در سال های 89 و 90 آمار مرگ های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید افزایش یافت.
بر اساس این گزارش سال گذشته 712 مرد و 153 زن بر اثر گازگرفتگی در کشور جان خود را از دست دادند که بیشترین موارد مرگ ناشی از مسمومیت با گاز با رقم 253 نفر در استان تهران و پس از آن با 108 نفر در استان خراسان رضوی ثبت شده است. همچنین استان های بوشهر و هرمزگان هیچ مورد گازگرفتگی در سال گذشته نداشته اند.
گزارش سازمان پزشکی قانونی نشان می دهد، ماههای بهمن و آذر سال 90 به ترتیب با 150 و 145 نفر بیشترین موارد مرگ ناشی مسمومیت با گاز را نسبت به دیگر ماههای سال به خود اختصاص داده اند.
70 درصد حوادث گازگرفتگی مربوط به نصب غلط دودکش
حوادث گازگرفتکی نیز هر ساله با شروع فصل سرما به یکی از دغدغه های سازمان آتش نشانی تبدیل می شود و بخشی از عملیات های سازمان آتش نشانی را به خود اختصاص می دهد.
مهندس قدیری معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران می گوید : 70 درصد حوادث گازگرفتگی مربوط به نصب غلط دودکش و لوله های بخاری می باشد. برای پیشگیری از حوادث گازگرفتگی با خلاهای قانونی روبرو هستیم. در کشورهای دیگر آتش نشانان می توانند برای بررسی ایمنی ساختمان ها به صورت سرزده به آنجا سرکشی کنند اما در ایران ما فقط می توانیم به ساختمان های در حال ساخت سرکشی کرده و نکات ایمنی را بررسی کنیم.درصد حوادث گازگرفتگی ناشی از نصب غلط دودکش و لوله بخاری ها می باشد. البته امسال الزام شد ساختمان هایی که از سوخت فسیلی استفاده می کنند از سنسورهای مونوکسید کربن در داخل ساختمان استفاده کنند.برای بررسی و برخورد با شرکت های سازنده سیستم های گرمایشی اختیار قانونی نداریم و در این زمینه با سازمان استاندارد کشور همکاری می کنیم.صورتی که گاز مونوکسید کربن در فضایی به 3 هزار پی پی ام برسد خطرناک بوده و باعث مرگ می شود این در حالی است که این سنسورها با رسیدن گاز مونوکسید کربن به 70 پی پی ام هشدار داده و ساکنان را از وجود گاز مونوکسید کربن باخبر می کنند.
سال تعداد قربانیان گازگرفتگی
13861024 نفر
1387789 نفر
1388 769 نفر
1389 782 نفر
1390 965 نفر
5 ماهه امسال 205 نفر
هشدارهای جدی آتش نشانی
وی در ادامه با اشاره به نکات ایمنی جلوگیری از گازگرفتگی گفت :انتهای کلیه دود کش ها باید حداقل یک متر از سطح بام وحداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته ودارای کلاهک مخصوص به شکلH باشد.دود کش واتصالات آن باید از جنس مقاوم وبدون هیچ منفذ نشتی در سرتاسر آن باشد .(به کارگیری لوله های آکاردئونی آلمنیومی مجاز نمی باشد)شیب لوله های افقی در داخل واحدها باید مثبت (رو به بالا)وارتفاع عمودی لوله ها در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.قطرلوله دودکش باید مساوی با قطر لوله خروجی دستگاه گازسوز باشد.اگر فضای خانه ویا محیط کار خود را باشوفاژسیستم حرارت مرکزی گرم می کنید درزبندی وبستن منافذ به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلامانع می باشد.در صورتیکه از بخاریهای گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می کنید حتما مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد کنید واز درزبندی وبستن منافذ خودداری کنید.اگر لوله دودکش بخاری شما سرد باشد دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق وگازهای سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص به طور موقت با باز کردن قسمتی از در یا پنجره تهویه مناسب در محیط ایجاد کنید.به کارگیری آب گرمکن های دیواری در فضاهای بسته یا مکان های فاقد جریان هوا مجاز نمی باشد.از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب جدا خودداری کنید.طول شیلنگ گاز حداکثر یک ونیم متر باشد.
گاز منو اکسد کربن(CO) را بشناسید این گازی بسیار سمی بی رنگ وبی بو که به علت عملکرد نامناسب وسیله گرمایشی در اثر سوخت ناقص نصب نادرست ویا استفاده ناصحیح از آن ایجاد می شود .غلظت منو اکسید در مقادیر بسیار پائین نیز برای انسان خطرناک وکشنده است .بنابراین در نصب این وسیله گرمایشی ودودکش مربوط وهمچنین استفاده صحیح از آن نهایت دقت را به عمل آورید.در هر وسیله گاز سوز از سوختن یک متر مکعب گاز طبیعی مقداریازده متر مکعب گازهای حاصل از احتراق تولید می شود که بخشی از آنها برای تنفس زیان بخش می باشند که میبایست توسط دودکش به بیرون از ساختمان هدایت شوند.عوارض مسمومیت با گاز منوکسیدکربنبشیر نازپرور ، رئیس پزشکی قانونی تهران نیز درباره شرایط جغرافیایی بروز این نوع حوادث می گوید : چنین مسمومیت هایی در تمام دنیا رخ می دهد. اما در مناطق سردسیر و فقیرنشین به دلیل آن که استفاده از آتش برای گرمازایی بیشتر است، شاهد حوادث بیشتری نیز هستیم. گاز منوکسیدکربن، بی رنگ، بی بو و بی طعم است که در ترکیب با عنصری در خون که وظیفه جذب اکسیژن را بر عهده دارد، در ابتدا شخص را دچار سردرد، حالت تهوع و گیجی می کند. سپس با از دست رفتن قدرت تمرکز فرد و افت فشارخون جان وی را می گیرد. به گفته وی برخی افراد که بر اثر استنشاق گاز منوکسیدکربن مسموم می شوند به عوارضی همچون ناشنوایی، نابینایی، اختلالات قلب، کلیه، کبد و حتی سکته قلبی مبتلامی شوند. حال آن که تنها با پرهیز جدی از قرار دادن بخاری در محیط های کاملاً بسته و در نظر گرفتن محیطی که گازهای اضافی از آن خارج شود و نصب دودکش به راحتی می توان مانع وقوع حوادث مرگبار ناشی از مسمومیت های گازگرفتگی شد.در زمان گازگرفتگی چکار کنیم
دکتر آشوری مقدم، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گفت: سالمندان، کودکان و زنان باردار به علت ضعف در سیستم ایمنی بدن، بیشتر در معرض خطر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن هستند و علائم گازگرفتگی زودتر در آنها ظاهر میشود. با توجه به فصل سرما و استفاده بیشتر از وسایل گرمایی گازسوز، خانوادهها باید از علایم شایع گازگرفتگی مطلع باشند و در صورت مشاهده این علایم، اقدامات اولیه را انجام دهند.
وی، گیجی، کرختی مزمن و سردرد ناگهانی را از علایم شایع گازگرفتگی عنوان کرد و گفت: در این زمینه افراد سالم باید کاملا هوشیار باشند؛ چرا که علایم گازگرفتگی در آنها دیرتر بروز میکند و لازم است با مشاهده این علایم در افرادی که حساستر هستند، اقدامات اولیه را انجام دهند. بهترین اقدام در مواجهه با فرد گازگرفته آن است که با حفظ خونسردی فرد را از شرایط مسمومیتزا خارج کرده و درها و پنجرهها باز شود تا اکسیژن کافی به فرد برسد. همچنین لازم است از تجمع در کنار فرد جدا خودداری شود، زیرا این امر از رسیدن سریع اکسیژن به فرد جلوگیری میکند. در مورد فردی که دچارگرفتگی شده لازم است لباسهای تنگ که مانع رسیدن تنفس مناسب به وی میشود را به سرعت آزاد کرده و با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.به گفته وی در بسیاری از موارد که افراد در خواب هستند و مدت زمان طولانی با گاز منوکسید کربن قرار دارند، غلظت این گاز سبب آسیب مغزی شدید بر فرد و در نهایت منجر به آسیب برگشتناپذیر و مرگ مغزی میشود. افرادی که به مصدومان کمک میکنند، خود نیز در معرض گازگرفتگی قرار دارند. لازم است این افراد بلافاصله در بدو ورود، درها و پنجرهها را باز کرده و به تهویه مناسب هوا کمک کنند.مرگ 205 نفر در سال 91روزهای سرد سال در حالی از راه می رسد که در 5 ماهه نخست امسال 205 نفر جان خود را بر اثر گازگرفتگی از دست دادند. بررسی ها نشان می دهد بیشترین کشته شدگان مربوط به ماه فروردین و کمترین مربوط به خرداد ماه است. به نظر می رسد مهمترین عامل در گازگرفتگی مربوط به سهل انگاری شهروندان در نصب وسایل گاز سوز و رعایت نکردن توصیه های ایمنی است. هشدارها و آموزش های دستگاه های مسوول مانند اورژانس ، آتش نشانی و پزشکی قانونی می تواند نقش موثری در کاهش آمار جان باختگان گاز سمی داشته باشد.--------------------------گزارش محمد غمخوار
wichidika
11-11-2012, 09:37
نصب غلط دودکش و لوله بخاری علت اصلی حوادث گازگرفتگی
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران گفت: 70 درصد حوادث گازگرفتگی مربوط به نصب غلط دودکش و لوله های بخاری می باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، مهندس غدیری صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به حوادث گازگرفتگی در تهران اظهار داشت: برای پیشگیری از حوادث گازگرفتگی با خلاهای قانونی روبرو هستیم. در کشورهای دیگر آتش نشانان می توانند برای بررسی ایمنی ساختمان ها به صورت سرزده به آنجا سرکشی کنند اما در ایران ما فقط می توانیم به ساختمان های در حال ساخت سرکشی کرده و نکات ایمنی را بررسی کنیم.
وی افزود: 70 درصد حوادث گازگرفتگی ناشی از نصب غلط دودکش و لوله بخاری ها می باشد. امسال الزام شد ساختمان هایی که از سوخت فسیلی استفاده می کنند از سنسورهای مونوکسید کربن در داخل ساختمان استفاده کنند.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی افزود: برای بررسی و برخورد با شرکت های سازنده سیستم های گرمایشی اختیار قانونی نداریم و در این زمینه با سازمان استاندارد کشور همکاری می کنیم.
غدیری در خصوص سنسورهای مونوکسید کربن نیز اظهار داشت: در صورتی که گاز مونوکسید کربن در فضایی به 3 هزار پی پی ام برسد خطرناک بوده و باعث مرگ می شود این در حالی است که این سنسورها با رسیدن گاز مونوکسید کربن به 70 پی پی ام هشدار داده و ساکنان را از وجود گاز مونوکسید کربن باخبر می کنند.
wichidika
17-11-2012, 16:39
در گفتگو با مهر عنوان شد؛
الزام تمام مدارس به استفاده از سیستمهای حرارتی استاندارد
رئیس سازمان نوسازی مدارس آموزش و پرورش اعلام کرد: براساس دستورالعمل سازمان نوسازی و برای جلوگیری از وقوع هرگونه حادثه،تمامی مدارس کشور باید همزمان با آغاز فصل سرما از سیستم های حرارتی استاندارد برای گرم شدن کلاسها استفاده کنند.
مرتضی رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: با توجه به حوادث آتش سوزی رخ داده در سالهای گذشته برای دانش آموزان، دستورالعملی مبنی بر استفاده از سیستم های گرمایشی استاندارد به مدارس ابلاغ کرده ایم.
وی افزود: از این به بعد تمامی مدیران مدارس کشور باید از سامانه های حرارتی استاندارد همچون سیستم گرمایشی شوفاژ و یا بخاریهای نفتی کاربراتور دار استفاده کنند و در صورتی که وسایل گرمایشی استاندارد ندارند، باید درخواست خود را برای تهیه این وسایل به اداره نوسازی استان و شهرستان خود بدهند.
اختصاص 30 میلیارد تومان برای تجهیز سیستم گرمایشی مدارس
به گفته رئیسی، همچنین در پی وقوع حوادث آتش سوزی ناشی از بخاریهای غیراستاندارد از سال 89 مجلس و دولت، ردیف اعتباری خاص برای استانداردسازی وسایل گرمایشی و سرمایشی کلاسهای مدرسه مصوب کردند که اعتبار سال 90، 24 میلیارد بود و اعتبار امسال به 30 میلیارد و 300 میلیون تومان افزایش یافت.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شوفاژ استاندارد ترین وسیله گرمایشی برای مدارس
رئیس سازمان نوسازی مدارس در پاسخ به اینکه در بسیاری از مدارس روستایی از بخاریهای غیر استاندارد استفاده می شود، تصریح کرد: سیستم گرمایشی شوفاژ استانداردترین سیستم گرمایشی برای مدارس است اما در برخی از مناطق همچون روستاهایی که تنها یک یا دو کلاس برپا می شود، استفاده از این سیستم به صرفه نیست، به همین دلیل بخاریهای کاربراتوری استاندارد از سوی سازمان نوسازی خریداری شده و با درخواست مدیر مدرسه، بخاری به آنها اختصاص داده می شود.
وی تاکید کرد::همه ساله همزمان با آغاز فصل زمستان، سیستم گرمایشی مدارس مورد بازدید کارشناسان قرار می گیرد. برای سال تحصیلی جدید هم اعتبار اولیه برای استانداردسازی سیستم گرمایشی تا هفته آینده به مدارس اختصاص پیدا می کند.
wichidika
17-11-2012, 16:40
مهر گزارش می دهد ؛
7 راهکار مصرف ایمن گاز در ساختمانها/ هشدار درباره فعالیت قاتل خاموش
همزمان با افزایش حوادث و مسمومیت ناشی از مصرف گاز طبیعی در آستانه زمستان، کارشناسان و شرکت ملی گاز 7 راهکار مصرف ایمن گاز در ساختمانها را تشریح کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر گاز طبیعی در سفره بیش از 17 میلیون خانوار ایرانی راه یافته است به طوری که هم اکنون بیش از 14 هزار شهر و روستای کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند شده است.
با وجود افزایش سطح رفاه در خانوارهای ایرانی با توسعه شبکه های گازرسانی شهری و روستایی، اما استفاده غیر بهینه و نا ایمن از این حامل انرژی پاک مشکلاتی را برای مشترکان خانگی ایجاد می کند.
مسمومیت ناشی از استنشاق گاز بی رنگ و بوی منوکسید کربن که به گواه آمار، در هر 126 فرد مسموم شده، 10 تن را به آغوش مرگی میکشد که در حقیقت شبیه تاوان سنگینی است که فرد برای یک بی احتیاطی بسیار ساده پرداخت کرده است.
گزارشهای رسمی آمار سازمان پزشکی قانونی کشور نشان میدهد، در 7 سال گذشته (حد فاصل سالهای ۸۴ تا ۹۰) بیش از 6 هزار نفر از هموطنان بر اثر گازگرفتگی جان باختهاند، به عبارت دیگر به طور متوسط، سالانه نزدیک به ۸۹۰ نفر بر اثر بیتوجهی به موارد ایمنی در نصب لوله بخاری و سیستم دودکش منازل، به خواب ابدی فرو میروند.
با نگاهی به آمار درخواهیم یافت که میزان گازگرفتگی در نیمه دوم هر سال با اسرد شدن هوا و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، به میزان چشمگیری افزایش یافته به طوری که در ماههای آذر، دی و بهمن به بیشترین تعداد مرگ خاموش منجر میشود.
مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در سال گذشته، ۲۳ درصد رشد داشته و از ۷۸۲ مرگ ثبت شده در سال ۸۹ به ۹۶۵ نفر در سال ۹۰ رسیده است، حال آن که مقایسه آمار جان باختگان مسمومیت ناشی از مونوکسیدکربن در 6 ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهشی ۲۲ درصدی برخوردار شده است.
نقش سیستمهای گرمایشی در آمار مرگ خاموش تأثیر بهسزایی دارد، چراکه هر ساله با پایان یافتن ماه فروردین و آغاز فصل گرما، از شمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت با منوکسید کربن کاسته شده و این روند نزولی تا شهریور ماه ادامه مییابد و به مرور در فصل پاییز نمودار شیب بیشتری یافته و در اواسط زمستان به اوج میرسد. اما کارشناسان چه توصیههایی برای مشترکان خانگی دارند؟
استفاده از شومینه در آپارتمانهای کوچک ممنوع شد
مدنی کارشناس ایمنی و محافظت شرکت ملی گاز در این باره هشدار داده است: اصول ایمنی در ساخت و سازهای ساختمانها باید رعایت شود و به جای استفاده از شومینه، بخاری و یا پکیجهای حرارتی باید در ساختمانهای ایران سیستم موتورخانه مرکزی به کار گرفته شود.
وی در تشریح مهمترین حوادث گازی، تصریح کرد: بسیاری از حوادث به این دلیل رخ داده است که منازل به دلیل مشکلات ساختاری گرمایشی گرم نمیشوند و ساکنان آن آپارتمان دست به رفتارهای خطرناک برای گرم کردن منازل میزنند.
این کارشناس صنعت گاز با یادآوری اینکه بازدهی گرمایشی شومینهها بسیار پایین است و با توجه به اینکه در اتاقهای کوچک هم اجازه نصب بخاری داده نمیشود، اظهار داشت: مستاجران خانههایی را اجاره کنند که سیستم موتورخانه مرکزی در منازل کوچک ان استفاده شده است و مالکان نیز برای خرید منزل به این مهم توجه داشته باشند.
آقابیگی عضو خانه تاسیسات ایران استفاده از پکیجهای غیراستاندارد در آپارتمانها را ممنوع دانست و تاکید کرد: در بند ۳ مبحث ۱۷ مقررات ساختمان تاکید شده که اگر ساختمان هوا بندی شد و پکیچ هم وجود داشت باید حتما دریچه هوا برای پکیج وجود داشته باشد.
به گفته وی استفاده از پکیج در جایی مناسب است که دریچه هوا تازه وجود داشته و خوابگاه هم در آن فضا قرار نداشته باشد، در غیر این صورت استفاده از پکیج در ساختمانهای کوچک، بدون دریچه هوا باعث مرگ خاموش خواهد شد.
تشریح جزئیات 7 راهکار مصرف ایمن گاز
شرکت ملی گاز در آستانه فصل زمستان با اشاره به ضرورت مصرف ایمن گاز طبیعی توسط مشترکان بر لزوم مدیریت مصرف و صرفه جویی در مصرف گاز توسط مشترکان تاکید و اعلام میکند: مدیریت مصرف گاز منجر به پایین آمدن بار مالی قبوض گاز و در نهایت کمک به اقتصاد خانواده خواهد شد.
بر این اساس همواره باید به 2 نکته مهم "مدیریت مصرف" و "رعایت نکات ایمنی در مصرف گاز" در فصول سرد سال توجه ویژه شود، بر این اساس استفاده از بخاریهای استاندارد برای گرم کردن منازل و محل کار ضوروری بوده و باید اطمینان از سلامت کارکرد و استاندارد بودن دودکش و دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز از راههای پیشگیری از خطر نشت گاز است.
مشترکان باید هنگام نصب وسایل گاز سوز به خصوص بخاری گازی از باز بودن مسیر دودکش و نصب کلاهک H در پشت بام اطمینان حاصل کنند.
آبی نبودن شعله بخاری، رطوبت زیاد اطاق و نامطبوع بودن فضای منزل نشانه خطر است، از این رو باید در این گونه مواقع ارتفاع دودکش و مسیر آنرا کنترل کرده یا از افراد مطلع و کارشناس و یا تماس با 194 در این خصوص درخواست راهنمایی و کمک بشود.
سرد بودن لوله بخاری روشن نشانه خارج نشدن گازهای آلاینده و وارد شدن آن به داخل اتاق بوده و بسیار خطرناک است و باید سریعاً بخاری را خاموش کرده، ارتفاع دودکش، اطمینان از ورود هوای تازه به اتاق و باز بودن مسیردودکش را کنترل کنید.
استفاده از لوله های فنری و آلومینیومی برای بخاری خطرآفرین بوده و باید مشترکان گاز برای ایمنی بیشتر باید از لولههای فلزی بدون منفذ استفاده کنند ضمن آنکه اتصالات لوله ها نیز باید محکم باشد و به راحتی جدا نشود.
wichidika
21-11-2012, 09:24
اورژانس اعلام کرد؛
50 مورد گازگرفتگی در 56 روز
اورژانس کشور اعلام کرد: از ابتدای مهر ماه تا 26 آبان ماه جاری در 50 مورد گازگرفتگی با اورژانس 115 تماس و به دنبال آن تیمهای امدادی به محل حادثه اعزام شده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز حوادث و فوریتهای اورژانس کشور اعلام کرد: متاسفانه به رغم آموزشهای انجام شده در خصوص پیشگیری از مسمومیت با منوکسید کربن، با شروع فصل سرما و استفاده برخی از هموطنان از بخاریها و وسایل گرمایشی غیراستاندارد، از ابتدای مهر ماه تا 26 آبان ماه جاری در 50 مورد گازگرفتگی با اورژانس 115 تماس و به دنبال آن تیمهای امدادی به محل حادثه اعزام شده اند.
برپایه این گزارش، تکنسینهای اورژانس پیش بیمارستانی پس از ارائه خدمات پزشکی اولیه به افرادی که دچار گازگرفتگی شده بودند 104 نفر را جهت دریافت مراقبتهای بیشتر به بیمارستان منتقل نمودند.
میانگین زمانی رسیدن آمبولانس و تیم امدادی بر بالین مسمومین 7 دقیقه و 24 ثانیه بوده است.
بر اساس این گزارش، مکش نامناسب یا عدم مکش لولههای بخاری گازی یا نفتی، سوختن ناقص نفت بخاری، بد کار کردن شومینه گازی یا سوختن ناقص شومینههایی که سوخت آنها چوب است، سوختن ناقص زغال (در منقل هایی که برای کرسی استفاده میشود، سوختن ناقص یا نامناسب آبگرمکن، ژنراتورهای خانگی، در جا کار کردن خودرو در پارکینگ دربسته، از دلایل عمده مسمومیت با گاز منوکسید کربن است.
پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسید کربن امری ضروری است که در این راستا استفاده از از وسایل گرمایشی استاندارد، اطمینان از مکش کامل و مناسب لولههای بخاریها، بازبینی صحت کار وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر دودکش توصیه می شود.
براساس این گزارش، از نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن می توان به سردرد، سرگیجه، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری و نهایتا اغما و مرگ اشاره کرد.
برپایه این گزارش، در صورت مشاهده مواردی دال بر گاز گرفتگی، اولین و مهمترین اقدام برای نجات فرد مسموم، رساندن اکسیژن به وی است. به همین دلیل به محض مشاهده فردی که دچار گازگرفتگی شده، باید پنجرهها را باز کنید تا هوای تازه سریعا وارد اتاق شود. منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید و سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرید.
wichidika
29-11-2012, 09:27
فارس گزارش میدهد
گازگرفتگی دانش آموزان به خیر گذشت اما ...
خبرگزاری فارس: شاید یک بیدقتی، یک بازیگوشی یا یک لحظه غفلت، حادثه تلخی را رقم زند؛ حادثهای که با رسیدگی مداوم به سیستم گرمایشی مدارس و استفاده از تجهیزات استاندارد، میتواند هیچگاه روی ندهد.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Tweet ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، فصل سرما جدا از تمام زیباییهایش، در دستگاه تعلیم و تربیت خاطرات تلخی دارد.
خاطرات تلخ آتشسوزی و گازگرفتگی؛ و انگار قرار نیست که دفترچه خاطرات تلخ آموزش و پرورش در این فصل، به صفحات پایانی برسد.
روز گذشته نیز شاهد اتفاقی ناگوار بودیم اما بخت با آموزش و پرورش یار بود و به خیر گذشت؛ روز گذشته 17 دانشآموز یک مدرسه راهنمایی دخترانه در خوی دچار گازگرفتگی شدند.
این دانشآموزان در مدرسه نوساز درس میخواندند و موتورخانه مدرسه به تازگی راه افتاده بود؛ خوشبختانه دانشآموزان درمان سرپایی شده و از بیمارستان مرخص شدند.
* حوادثی که تکرار میشود
اواخر بهمن سال گذشته، نشت گاز از بخاری یک کلاس در مدرسه راهنمایی دخترانه شهید رجایی بهشهر، 24 دانشآموز را روانه بیمارستان کرد.
دی ماه سال 89، به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی، پنج دانشآموز یک دبیرستان پسرانه در شهر اصفهان دچار گازگرفتگی شدند.
بهمن ماه سال 88، هفت نفر در یکی از مدارس شبانه روزی شهرستان مرودشت فارس دچار گاز گرفتگی شدند.
دی ماه سال 86، 61 دانشآموز مدرسه فاطیمای هرسین که دچار گازگرفتگی و مسمومیت شده بودند، پس از درمان سرپایی و قطعی با تشخیص پزشک ترخیص شدند.
این موارد، نمونهای از گازگرفتگی در مدارس بود که البته به خیر گذشت ولی میتوانست به خیر نگذرد و واقعهای تلخ را رقم زند؛ مانند حادثه آتشسوزی در سال 83 که منجر به فوت 13 دانشآموز و یک معلم دبستان روستای سفیلان شد یا حادثه تلخ آتشسوزی در سال 85 در دبستان روستای درودزن که موجب سوختگی چهره 8 دانشآموز شد.
* وزیر: سیستمهای گرمایشی به دقت بازبینی شود
وزیر آموزش و پرورش هشتم آبان ماه امسال بخشنامهای به ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ کرد که در آن بخشنامه آمده است: با عنایت به نزدیک شدن فصل سرما، ضرورت دارد ترتیبی اتخاذ نموده تا ضمن توجه خاص به مسائل ایمنی وسایل گرمایشی و کنترل و بازبینی دستگاههای مربوطه توسط کارشناسان آگاه و اطمینان از رفع نقص و سالم و استاندارد بودن آنها، سیستمهای گرمایشی به دقت مورد بازبینی قرار گیرند.
در ادامه این بخشنامه آمده است: ضمن توجه به ویژه به عدم استفاده از بخاریهای غیر استاندارد و چکهای و ممنوع بودن بهرهبرداری وسایل گرمایشی مذکور در تمام فضاهای آموزشی شهری و روستایی، مقتضی است ترتیبی اتخاذ تا موضوع به دقت مورد بررسی قرار گرفته و با هماهنگی و همکاری مدیرکل نوسازی مدارس آن استان، طوری برنامهریزی شود تا مشکلی در این خصوص حادث نشود.
* آیا بخشنامه کافی است؟
به گزارش فارس، آموزش و پرورش برای بازبینی سیستمهای گرمایشی مدارس، بخشنامهای ابلاغ کرده است اما آیا این بخشنامه و بخشنامههای اینچنینی میتواند برای به وجود نیامدن حوادث کافی باشد؟
واقعاً باید چه برنامهای برای حل معضل سیستمهای گرمایشی غیر استاندارد مدارس یا عدم بازبینی به موقع آنها پیشبینی کرد؟
انتهای پیام/
چرا شخص موقع گاز گرفتگی نمیتونه خودشو نجات بده؟آیا درد یا سوزشی حس نمیکنه؟
wichidika
06-12-2012, 09:14
چرا شخص موقع گاز گرفتگی نمیتونه خودشو نجات بده؟آیا درد یا سوزشی حس نمیکنه؟
به خاطر تمام بدنش بی حس میشه و احساس خواب الودگی شدید و کاهش هشیاری رخ میده به همین دلیله که وقتی کسی دچار گاز گرفتگی می شود احساس سردرد یا سرماخوردگی در موارد خفیف و د رموارد شدید خواب الودگی شدید رخ میده که بهش میگن مرگ شیرین.
wichidika
06-12-2012, 09:15
کابوسهایی که خواب را ابدی میکنند
توصیههای آتشنشانی برای نصب ایمن وسایل گرمایشی:sq_19:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش آمار گازگرفتگی در این ایام توصیههایی را به منظور جلوگیری از حوادث این چنینی به شهروندان ارائه کرد.
محمود قدیری در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به آغاز فصل سرما و افزایش آمار گازگرفتگی و مسمومیت با گاز در این ایام، اظهارکرد: بر اساس آمارها، به طور میانگین حدود 80 درصد از حوادث مرتبط با گازگرفتگی به عدم نصب صحیح لوله بخاری، آبگرمکن و ... مربوط میشود.
وی با اشاره به نحوه صحیح نصب لوله خروجی دودکش، اظهارکرد: قطعا اگر موارد استاندارد در نصب دودکش رعایت شود، میتوان از حدود 80 درصد چنین حوادثی پیشگیری کرد.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه سایز لوله دودکش باید برابر یا بزرگتر از خروجی باشد، اظهارکرد: شیب این لولهها نباید منفی باشد و باید دارای شیب مثبت و به سمت بالا باشد.
قدیری ضمن تاکید بر اینکه لولههای دودکش باید فاقد شکستگی در بدنه خود باشند، گفت: دودکش هر واحد مسکونی باید مستقل بوده و در مسیر آن تا پشتبام درز و ترک خوردگی وجود نداشته باشد.
به گفته وی، وجود درز و ترکخوردگی در بدنه دودکشهای داخلی میتواند سبب انتشار گازهای سمی به واحدهای مسکونی دیگر شود.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اضافهکرد: خروجی دودکش و کلاهک آن نیز باید علاوه بر داشتن استاندارد و مقاومتهای لازم، به ارتفاع یک متر نیز از لبه پشتبام یا محل قرارگیری خود بالاتر باشد.
قدیری از شهروندان و مالکان واحدهای مسکونی خواست در تمام ایام سال، به ویژه در فصول سرد به طور دورهای و مرتب از دودکشهای خود در پشتبام بازدید داشته باشند و از بازبودن مسیر آن مطمئن شوند.
وی با اشاره به عبور دودکش موتورخانه برخی از آپارتمانها از دیوارهای داخلی واحدهای مسکونی، اظهارکرد: گاهی ترکخوردگی در دودکش موتورخانه سبب گازگرفتگی افراد شده است و ساکنان با این تصور که منزلشان به رادیاتور مجهز است، حساسیت چندانی به این موضوع نشان ندادهاند و همین امر سبب حادثهای مرگبار شده است.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از شهروندان خواست از لولههای آکاردئونی و انعطافپذیر به عنوان دودکش بخاری و آبگرمکن خود استفاده نکنند.
وی در خصوص بخاریهای بدون دودکش که چند سالی است استفاده از آنها در واحدهای مسکونی نیز رواج یافته به ایسنا گفت: سیستم این بخاریها به گونهای است که اگر اکسیژن در فضای باز از مقداری کمتر شود، به طور خودکار خاموش میشوند، اما قطعا در صورتی که این سیستم نقصی پیدا کند، سبب مسمومیت یا مرگ افراد میشود.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه تاکنون چنین موردی به ما گزارش نشده است، با این وجود توصیه کرد که شهروندان در اماکن مسکونی از چنین بخاریهایی استفاده نکنند.
قدیری در خصوص استفاده از شومینه نیز گفت: استفاده از شومینه به عنوان یک وسیله گرمایشی در منازل توصیه نمیشود و علاوه بر مصرف بالا، بازدهی مناسبی نیز ندارد؛ اما با این وجود چنانچه که شهروندان مایل به استفاده از شومینه در منازل خود هستند، باید به هنگام خواب آن را خاموش کنند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
نصب غیراستاندارد آبگرمکن
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به نصب پکیجها و آبگرمکنها داخل واحد مسکونی نیز گفت: گرچه گازگرفتگی در فصول سرد سال افزایش مییابد، اما متاسفانه تمام ایام سال شاهد چنین حوادثی هستیم، بنابراین توصیه میشود که شهروندان به هیچ عنوان پکیجها و آبگرمکنهای خود را در واحد مسکونی نصب نکنند و آن را به بالکن یا فضای باز در ساختمان منتقل کنند.
به گفته وی، افزایش غلظت مونوکسیدکربن به 13 هزار PPM سبب میشود تا تمامی افرادی که در مجاورت این ماده سمی هستند، در عرض کمتر از دو دقیقه جان خود را از دست بدهند.
قدیری قرار دادن لوله بخاری در آب، قرار دادن آجر به روی شعله خوراکپزی و ... را از اعمال ناصحیحی برشمرد که گاهی افراد با کماطلاعی از عواقب آن و دست زدن به چنین اقداماتی، موجبات مرگ خاموش خود و خانوادهشان را رقم میزنند.
وی یکی از راههای پیشگیری از گازگرفتگی و اطلاع از نشت گاز در واحدهای مسکونی را نصب هشداردهنده CO در این واحدها دانست و گفت: این هشداردهندهها که قیمت مناسبی نیز دارند، در صورتی که غلظت مونوکسید کربن در واحد مسکونی از 300 PPM عبور کند، هشدار میدهد و ساکنان را متوجه نشت گاز میکند.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اضافه کرد: هشداردهندههای CO را باید در فاصله 1.5 متری از هر بخاری نصب کرد و در صورتی که در یک واحد مسکونی چندین بخاری وجود داشته باشد، باید به تعداد هر یک از بخاریها یک هشداردهنده CO نصب شود.
قدیری از شهروندان و مالکان واحدهای مسکونی خواست در ایام سردی هوا تمامی منافذ و خروجیهای هوا در منزل را نبندند و جایی را نیز برای ورود هوای تازه به داخل واحد مسکونی باز بگذارند.
به گفته وی، در صورتی که وسایل گرمایشی، اکسیژن فضای داخل یک واحد را مصرف کنند، گازهای سمی از درون دودکش به داخل خانه بازمیگردند که جلوگیری از این امر نیازمند باز گذاشتن محفظههای ورود و خروج هواست.
انتهای پیام
wichidika
11-12-2012, 21:00
سازمان پزشکی قانونی:
مونوکسیدکربن امسال ۲۲۳ نفر را کشت:n13:
خبرگزاری فارس: سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کرین در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 26 درصد کمتر شده است به طوری که از 315 فوتی در هفت ماهه سال گذشته به 233 فوتی در سال جاری کاهش یافته است.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Tweet ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
به گزارش خبرگزاری فارس ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])، به نقل از روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی از کل فوتیهای مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در هفت ماهه امسال، 171 نفر مرد و 62 تفر زن بودند در حالی که در هفت ماهه سال گذشته 220 مرد و 95 زن بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن جان باختند.
بر اساس آمارهای موجود طی هفت ماهه امسال، استان تهران با 65 فوتی (47 مرد و 18 زن) بیشترین تعداد مرگ ناشی از مسمومیت با منوکسیدکربن را داشته که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 20.7 درصد کاهش یافته است.
پس از تهران استانهای اصفهان و خراسان رضوی به ترتیب با 21 و 16 فوتی بیشترین و استانهای اردبیل، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد هر کدام با یک فوتی کمترین میزان مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را در هفت ماهه امسال داشتهاند.
این در حالی است که در این مدت در استانهای خراسان جنوبی، خوزستان و مازندران هیچ مورد مسمومیت با گاز گزارش نشده است.
در مهر امسال نیز 21 نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در کشور جان باختهاند، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوتیهای مسمومیت با گاز 41 نفر بود، 48.8 درصد کاهش یافته است. ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
انتهای پیام/
wichidika
27-12-2012, 15:48
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] D8%AA%D9%88%D8%B5%DB%8C%D9%87_%D9%87%D8%A7%DB%8C_% D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%86%DB%8C_%D8%AF%D8%B1_%D9%81% D8%B5%D9%84_%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7_%D8%B1%D8%A7_ %D8%AC%D8%AF%DB%8C_%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D9%86% D8%AF_%D8%A2%D8%AA%D8%B4_%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86% DB%8C_%D8%AA%D8%A7%DA%A9%DB%8C%D8%AF_%DA%A9%D8%B1% D8%AF__0_f7afd4b9-249b-4ec1-afbc-c8fed13bb7cb_20121216_200355.jpg
آتش نشانی تاکید کرد:
شهروندان توصیه های ایمنی در فصل سرما را جدی بگیرند
پایگاه خبری مدیریت شهری کرج: رعایت مسائل ایمنی در فصل سرما از هرگونه حادثه ناخوشایندی جلوگیری خواهد کرد در این زمینه به نمونه ای از سئوالات متداول شهروندان در فصل سرما و طریقه صحیح استفاده از وسایل گرمایشی پاسخ داده شد.
دریچه کولر در زمستان بسته باشد یا باز؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
در فصل سرما توصیه میشود دریچه کولر بسته شود، زیراکانال کولر به علت داشتن ارتفاع و قطر بیشتر نسبت به دودکش ساختمان، عمل دودکشی قوی تری انجام میدهد و میتواند به عنوان دودکش عمل کند و جریان خروج دود از دودكش به صورت معکوس انجام شود.
این عمل به ویژه هنگامی که منافذ ورود هوا به داخل فضای بنا مسدود باشد بهتر و راحت تر صورت میگیرد و میتواند در حالت جریان معکوس یعنی عمل ورود هوا از دودکش و خروج حرارت و محصولات احتراق از کانال کولر صورت گیرد.
علائم مسمومیت با مونو کسید کربن چیست؟
§ علائم مسمومیت با منواکسید کربن میتواند طیف وسیعی از علائم را شامل شود که در بیماریهای مختلف دیده میشود. متاسفانه بسیاری از این علائم شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر میکنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شدهاند و تمایل به استراحت و خوابیدن پیدا میکنند. ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوآنزا، بروز مسمومیت در افراد را نشان میدهد.
§ سردرد
§ ضعف جسمانی
§ سرگیجه و بی قراری
§ تهوع و استفراغ
§ خمیازه كشیدن بیش از حد.
§ كاهش دید از علایم عمومی مسمومیتها است.
§ حالت خواب آلودگی شدید، كسلی، خستگی و كاهش قدرت عضلانی از جمله علایم اولیه مسمومیت در افراد به شمار میرود. چنانچه افراد در این مرحله متوجه چنین علایمی شدند، با خارج شدن از فضای آلوده میتوانند از پیشرفت مسمومیت پیشگیری كنند.
آیا استفاده از شومینه به عنوان یک وسیله گرمایشی مناسب است؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
§ به علت آنکه عمل احتراق در شومینه در محیط باز صورت میگیرد (دردرون محفظه نیست) انتشار محصولات احتراق (شامل co و co2) در مقایسه با سایر وسایل گاز سوز با محفظه، بسیار بیشتر است.
§به علت داشتن دمپر دریچه مسدود كننده (دودكش)و تنظیم دستی آن، احتمال وقوع خطا و اشتباه زیاد و خطر آفرین است.
§ به علت اتلاف انرژی حرارتی بسیار زیاد در مقایسه با دیگر وسایل حرارتی گاز سوز توصیه نمیشود.
§به علت آنکه عمل احتراق در شومینه در محیط باز صورت میگیرد احتمال بازیگوشی کودکان و بروز آتشسوزی بسیار زیاد است.
§ توصیه میشود از شومینه صرفاً به عنوان تنها وسیله گرمایشی در محیط استفاده نشود زیرا جنبه تزئینی و لوکس آن بر جنبه گرمایشی آن غالب است.
§نکته: استفاده از شومینه به مدت کوتاه مدت آنهم در زمان هوشیاری و بیداری اشكال ندارد.
§توصیه میشود در مکانهایی که از وسایل گازسوز مورد استفاده قرار میگیرد جهت بالابردن ضریب ایمنی محل، از سنسور حساس به گاز CO استفاده شود.
علت اصلی سرد شدن دودکشهای وسایل گازسوز چیست؟ و راهکارهای اصلاح دائم یا موقت آن كدام است؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) § علل اصلی سرد شدن دودکشها میتواند به شرح ذیل باشد: عمدتاً سردی دودکشها در آن دسته از مواردی اتفاق میافتد که دودکش بطور اصولی و استاندارد طراحی و نصب نشده باشد و دودکش عملاً امكان تهویه محصولات احتراق را به طور مطلوب نداشته باشد (دودکشهایی که از دیوارهای جانبی و پنجره ساختمان و به صورت غیر اصولی خارج شدهاند و ارتفاع آنها کمتر از بام ساختمان است)
در اثر احتراق وسیله گازسوز اکسیژن محیط مصرف میشود در صورتی كه منافذ و مجرای ورودی هوا برای سوختن و سیله گازسوز ناکافی باشد عملاً شاهد کمبود اکسیژن در محیط خواهیم بود و فضای اطاق دچار یک نوع فشار منفی در مقایسه با هوای بیرون میشود، در این حالت جریان هوا از طریق دودکش از بیرون به داخل اطاق برقرار و دودکش سرد میشودكه معنای آن این است که در این حالت محصولات احتراق شامل (co و co2) بطور کامل از محیط خارج نمیشوند و بخشی از آن در محیط پخش شده و احتمال خطر برای شهروندان وجود دارد.
راهکار پیشنهادی در این موارد توصیه به شهروندان برای باز گذاشتن بخشی از درب یا پنجره که در مسیر جریان هوا است وبتواند اکسیژن کافی به محیط برساند.(به عبارتی تعبیه دریچه ثابت ورود هوا – راهکار مناسب)
در صورتی که پس از گذشت چند دقیقه بازهم دودکش به دلایل مختلف گرم نشود، توصیه میشود وسیله گازسوز خاموش شود و متخصصان آن را كاملاً بررسی كنند تا آن موقع میتوان برای گرم كردن محیط از بخاری برقی استفاده كرد.(راهکار موقت)
راهکار دائمی آن است که دودکشها بصورت اصولی و استاندارد تا پشت بام منزل اجرا و اکسیژن کافی برای سوخت وسیله گازسوز در محیط تامین شود.
این احتمال نیز وجود دارد که به علت سردی بیش از حد، سرما از طریق دودکشهایی فلزی كه غیر اصولی اجرا شدهاند به بدنه آن منتقل شود و از طریق هدایت بخشهایی از دودکشهای داخل محیط اطاق را نیز سرد كند که به علت سردی دودکش، گازهای داغ بهمراه محصولات احتراق در اثر برودت دیواره دودکش سرد و عملاً سنگین شده و بصورت مطلوب و اصولی از دودکش خارج نمیشود و درصدی از محصولات احتراق در محیط منزل پخش میشود، در این حالت نیز میتوان به شهروندان توصیه كرد با استفاده از عایقهای مناسب دودکشهای فلزی خود را پوشش دهند.
از دیگر عواملی که میتواند منجر به سرد شدن دودکشها شود ایجاد جریانهای هوای تند (باد) است که بطور مستقیم و غیر مستقیم بر دودکشها وارد و عملاً بر جریان خروج حرارت و محصولات احتراق از دودکشها غالب میشود و آن را به داخل محیط بر میگرداند.
راهکار پیشنهادی عبارت است از اجرای صحیح و اصولی دودکشها تا پشت بام و نصب کلاهک H بر روی آن و رعایت فاصله دودکش از دیوارهای جانبی و ارتفاع دودکش حداقل 6/0 متر بالاتر از سطح پشت بام.
اگر کسی دچار گاز گرفتگی شد چه اقداماتی باید انجام داد؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
§ فرد مسموم را از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل کنید.
§ یقه پیراهن و كمربند و لباسهای تنگ افراد مسموم را باز کنید
§درصورت امکان عملیات اكسیژن دهی به فرد مسموم را با نهایت دقت شروع کنید.
§ باز نگه داشتن راههای تنفسی و تماس با اورژانس در مراحل بعدی درمانی باید مورد توجه قرار گیرد.
§به یاد داشته باشید که خارج كردن افراد آسیب دیده از محیط آلوده و قرار دادن آنها در محیط باز از مهمترین اقدامات پیشگیرانه محسوب میشود.
آیا میتوان از دودکش شومینه به جای دودکش بخاری استفاده کرد؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
این عمل توصیه نمیشود اما درصورت ضرورت با رعایت شرایط ذیل امکان پذیر است:
§در صورتی که دودکش شومینه تا پشت بام هدایت شده باشد یعنی دودکش به صورت اصولی طراحی و اجرا شده باشد و محل ورود دودکش بخاری به شومینه کاملاً آببندی شود و رعایت حداقل اتصال و زانویی و شیب رو به بالا، الزامی است.
§ الزاماً، شومینه جمع آوری شود و مورد استفاده قرار نگیرد.
§ بهتر است برای نصب سنسور اعلام کننده گاز Co در محیط اقدام شود.
آیا استفاده از بخاریهای بدون دودکش كار درستی است؟
§ آنچه مسلم است استفاده از بخاریهای بدون نیاز به دودکش بر اساس رعایت محدودیتهای محل نصب آن که در استانداردها به آن اشاره و تعریف شده، بلامانع است و بر اساس این استاندارد دامنه کاربرد این دستگاه محدود به اماکن پر رفت آمد است که اکسیژن کافی برای محیط راتامین میكند.
نکته: استفاده از این دستگاه بر اساس استاندارد ایران در اتاق خواب، حمام و محیطهای بسته و کوچک ممنوع است.
آیا استفاده از بخاری در حمام و اتاق خواب مجاز است؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
§استفاده از هرگونه بخاری با سوخت فسیلی اعم از دودکش دار و بدون نیازبه دودکش در حمام غیر مجاز است.
§استفاده از بخاریهای بدون نیاز به دودکش در اتاق خواب بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 1-ISIRI7268 مجاز نیست.
§توصیه میشود از نصب بخاریهای زمینی دودکش دار در اتاقهای با مساحت کمتر از 12 متر مربع پرهیز شود و در صورت نصب، هوای مورد نیاز بخاری از زیر درب اطاق تامین و تهویه شود.
§ استفاده از بخاریهای دیواری دودکش دار و شومینه در اتاق غیر مجاز است.
§توصیه میشود در همه مکانهایی که وسایل گازسوز استفاده میشود، برای افزایش ضریب ایمنی محل، از سنسورهای حساس به گاز co استفاده شود.
ضوابط و استانداردهای نصب صحیح دودکش وسیله گازسوز را تعریف كنید؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
§ انتهای کلیه دودکشها باید حداقل60 سانتی متر از سطح بام فاصله داشته و دارای کلاهک مخصوص (به شکل H) باشد.
§دودکش و اتصالات در داخل و خارج دیوار باید از جنس مقاوم و بدون هیچگونه منفذ یا نشتی در سرتا سر آن باشد.(به کارگیری لولههای آکاردئونی آلومینیومی مجاز نیست)
§ شیب لولههای افقی در داخل واحدها باید مثبت (رو به بالا) و ارتفاع قسمتهای عمودی لوله حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.
§قطر لوله دودکش باید مساوی یا بزرگتر از قطر لوله خروجی دستگاه حرارتی باشد.
§اگر فضای خود را با شوفاژ (سیستم حرارتی مرکزی) گرم میکنید درزبندی و بستن منفافذ به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی مانعی ندارد.
§هر وسیله درون سوز مانند بخاری، آب گرم کن و غیره دارای دودکش مناسب و لوله رابط مجزا و مستقل باشد.
§قسمت عمودی دودکش باید روی پایههای مناسب قرار گیرد تا وزن آن به پایه منتقل شود، در ضمن طول عمودی دودکش با بستهای مناسب به دیوار محکم شود.
§ عبور دودکش از فضای داخلی و سقف کاذب حمام مجاز نیست.
§هنگام استفاده از بخاریهای دیواری در اماکن عمومی باید دهانه دودکشها حداقل در ارتفاع 120 سانتیمتری تعبیه شود.
§ دودکش مشترک حداکثر برای 5 طبقه استفاده شود.(این کاررا در صورت لزوم حتماً باید افراد متخصص و مطابق ضوابط استاندارد انجام دهند و انجام آن توسط افراد غیر متخصص مجاز نیست)
§ داکت دودکشها باید از بالا به هوای آزاد ارتباط داشته باشد.
§ محل اتصالات دودکش باید کامل دودبند شود.
§به منظور نصب دودکشها، استفاده از قطعات لولههای فلزی و سیمانی پیش ساخته سرصاف (لب به لب) ممنوع است بایداز نوع نر و ماده (فنجانی) استفاده شود.
§در نصب دودكش از اجرای پیچ و خمهای زیاد و استفاده از زانویی زیاد پرهیز شود.
wichidika
29-12-2012, 16:17
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] %D8%AF%D8%B1_%D9%83%D9%85%D9%8A%D9%86_%D9%85%D8%A7 %D8%B3%D8%AA_%D8%BA%D9%81%D8%AA_%D9%86%D9%83%D9%86 %D9%8A%D9%85_%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4__0_306 40472-1837768.jpg
گزارش/
مرگ خاموش در كمين ماست/غفلت نكنيم
پايگاه خبري مديريت شهري كرج: چندان دور نيست، در همين چند قدمي ما كمين كرده بي آنكه توان ديدنش را داشته باشيم. آهسته و بي صدا با دستاني نامرئي به سراغمان مي آيد اما انگار اين ميهمان ناخوانده را خودمان دعوتش كرده ايم...
داستان تازه اي نيست، فصل سرما و بخاري هاي گازسوز و مرگي كه خاموش و بي صدا در كمين تك تك ماست ..
تيتر روزنامه ها و سرفصل اخبار رسانه ها با فرا رسيدن فصل سرما مملو از اخبار ناگواري است كه شايد در نگاه اول اندوه را براي لحظه اي بر دلمان مي نشاند و اما به زودي هم از يادمان مي رود كه شايد قرباني بعدي....
بی احتیاطی و بی توجهی در نصب وسایل گاز سوز در آغاز فصل سرما حکایتی است که پایان آن ناخوشایند است. توجه به نکاتی هر چند ساده و پیش پا افتاده می تواند لبخندی به مرگ خاموش باشد، اما با وجود توصیه های زیادی که در این خصوص بارها و بارها شده است هر سال در شروع سرما شاهد حوادثی از این دست هستیم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پدیده مرگ خاموش، در واقع خفگی ناشی از آنوکسی کامل ( محرومیت بدن از اکسیژن ) می باشد که در شکل حاد خود می تواند به فاصله 3 تا 4 دقیقه باعث مرگ شود.
استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی ، فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می دهند.
از آن جا که تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون 250 برابر بیش از اکسیژن است، با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می کند.
به علت بی رنگ و بی بو بودن گاز مونوکسید کربن، ممکن است به وجود آن تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید توجه نشود.
علايم گازگرفتگي
علایم مسمومیت حاد این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما است و در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد. از سایر علایم مسمومیت می توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس،کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک ها اشاره کرد.
اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست ندهد، ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود؛ مسمومیت شدید با این گاز می تواند کشنده باشد.
چگونه از گازگرفتگي جلوگيري كنيم
هر وسیله گرمازای سوختنی که به نحوی با سوخت های فسیلی (نفت، گاز، ذغال سنگ) کار کند به صورت بالقوه می تواند سبب تولید گاز مونوکسید کربن شود. از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودکش یا دارای دودکش نامناسب و غیر استاندارد استفاده نکنید.
بخاری های بدون دودکش به هیچ وجه از تولید گاز مونوکسید کربن جلوگیری نمی کند. هرگز در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد (نظیر اتاق، گاراژ و ...) آتش روشن نکنید.
هرگز در فضای بسته گاراژ،موتور اتومبیل را روشن نگذارید. قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودکش ساختمان و بدون ترَک و نشتی بودن آن و همچنین از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری اطمینان حاصل کنید.
تمام دودکش ها باید وسیله انتهایی ضد باد (کلاهک) مناسب داشته باشد. هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون باشد؛ بنابراین بکارگیری آبگرمکن های دیواری در فضاهای بسته یا مکان های فاقد جریان هوا مجاز نیست.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
شیب لوله های افقی در داخل واحدها باید مثبت و روبه بالا و ارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.
توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن کردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز کمک خواهد کرد؛ اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گازهای سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتی از در یا پنجره، تهویه در محیط ایجاد کنید.
ضمن ایجاد تهویه مناسب در آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعلههای اجاق گاز در آشپزخانه برای گرم نگهداشتن محیط داخل خانه خودداری کنید.
اگر فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می کنید درزبندی و بستن منافذ درها و پنجره ها برای جلوگیری از اتلاف حرارتی بلاملانع است اما در صورتی که از بخاری های گازسوز برای گرمایش محیط استفاده می کنید کمی تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد و از درز بندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید.
در صورت احساس علایم سردرد و سرگیجه و تهوع در مکانی که احتمال وقوع مسمومیت وجود دارد، فوراً آن مکان را ترک کنید و به فضای آزاد بروید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
در برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن چه باید کرد
در صورت مواجهه با مصدومان، به سرعت آنان را از محیط خارج کنید. پس از خارج کردن مصدوم از محیط آلوده، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید.
قاتل نامرئی قربانی گرفت
متاسفانه با وجود اطلاع رساني در خصوص استفاده از وسايل گرما زا شب گذشته شاهد مرگ يك زوج جوان در كرج بر اثر گازگرفتگي بوديم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در اين زمينه مسئول روابط عمومي سازمان آتش نشاني شهرداري كرج با اعلام اين خبر گفت: درپی تماس تلفنی با ستاد فرماندهی آتش نشانی در خصوص یک مورد احتمال گاز گرفتگی به نشاني بلوار امامزاده حسن، خیابان چمران ، نیروهای نجات ایستگاه 108 به محل مذکور اعزام و مشاهده شد، در یکی از واحدهای یک مجتمع چهار طبقه به متراژتقریبی 60مترمربع در اثر نشت گاز مونوکسید کربن متاسفانه زوج جوانی فوت كردند.
امير رنجي ادامه داد: در اين راستا نیروهاي سازمان و پرسنل بانوان ايستگاه آتش نشاني با رعایت نکات ایمنی ،در حضور عوامل انتظامی نسبت به انتقال اجساد به بیرون از مجتمع اقدام و اين اجساد تحویل عوامل سازمان آرامستانها شد.
اين حادثه و دهها حادثه مشابه آن كه به گفته كارشناسان آتش نشاني در فصل سرما آمار بالايي را به خود اختصاص مي دهد زنگ خطري براي تمام ماست تا فراموش نكنيم مرگ خاموش در كيمن همه ماست اگر غفلت كنيم.
...........
گزارش از/ آرزو اجاق
wichidika
14-01-2013, 10:24
جزئیات مرگ خاموش استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
یکی از نزدیکان این پزشکان که صبح روز جمعه از غیبت آنان نگران شده با مراجعه به منزل وی متوجه وقوع این حادثه شده و با اورژانس و نیروهای امدادی تماس می گیرد. متاسفانه هنگام حضور ماموران امدادی در محل حادثه، هر چهار نفر بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داده بودند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران جزئیات مرگ استاد این دانشگاه را به همراه دو برادر و یک دوست در شامگاه 21 دی ماه را اعلام کرد.
به گزارش مهر، بر اساس اعلام این دانشگاه، دکتر سیدامیر میرباقری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران فوق تخصص گوارش و شاغل به کار در بیمارستان امیراعلم بوده است. برادر وی دکتر سیدنادر میرباقری نیز مدیریت آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران را برعهده داشته است. همچنین سیدامید میرباقری مهندس و دوست آنها "نظام الدین پزشکی" در اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.
به نقل از مرتضی همایون نسب - مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول اعلام شده است: این حادثه بر اثر نشت گاز منواکسید کربن در منزل یک پزشک در دزفول اتفاق افتاده است. در این حادثه علاوه بر پزشک و دو برادر وی یک نفر میهمان آنان که وی نیز پزشک بوده جان خود را از دست داده اند.
وی اضافه کرده است: یکی از نزدیکان این پزشکان که صبح روز جمعه از غیبت آنان نگران شده با مراجعه به منزل وی متوجه وقوع این حادثه شده و با اورژانس و نیروهای امدادی تماس می گیرد. متاسفانه هنگام حضور ماموران امدادی در محل حادثه، هر چهار نفر بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داده بودند.
وی استفاده از دودکش و کلاهک غیر استاندارد را علت وقوع این حادثه عنوان کرده است.
به همین مناسبت دکتر محمدرضا منصوری - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران پیام تسلیتی خطاب به خانواده داغدیده میرباقری ارسال کرد. در این پیام آمده است: "حادثه جانگداز فوت نابهنگام دکتر سیدامیر میرباقری عضو پرتلاش هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص گوارش، دکتر سیدنادر میرباقری همکار خوب دانشگاه و مدیر آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر، برادر دیگر، سیدامید میرباقری و یکی از دوستان آنان، برای جامعه پزشکی و جامعه دانشگاهی بویژه برای دانشگاه علوم پزشکی تهران ضایعه تاسف باری است که تحمل آن جز با استمداد از حضرت حق امکان پذیر نیست. اینجانب از طرف خود و اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه این مصیبت جانسوز را به شما خانواده محترم میرباقری تسلیت می گویم و برای شما از پیشگاه حضرت حق صبر و برای آن عزیزان غفران الهی مسئلت می کنم."
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرحوم دکتر سیدامیر میرباقری در سال 1337در شهر تهران متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان پهلوی (سابق) در سال 1342 و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان بایندر آغاز کرد و در سال 1355 موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. مرحوم میرباقری تحصیلات عالی خود را در سال 1355 در رشته پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه اهواز آغاز کرد و در سال 1363 فارغالتحصیل شد.
وی در سال 1367 موفق به اخذ درجه تخصص در رشته بیماریهای داخلی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شد و سپس تحصیلات فوقتخصصی خود را در رشته گوارش در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1370 به پایان رساند. وی دورههای تکمیلی آندوسونوگرافی را در دانشکده کلینیک بورد دانشگاه پاریس (کشور فرانسه) گذراند. وی در سالهای اخیر به عنوان عضو هیئت علمی و دانشیار گروه داخلی در بخش گوارش بیمارستان امیراعلم به خدمت رسانی به بیماران مشغول بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز از سال 75-1363 ، عضو هیئت تحریریه مجله علوم پزشکی اهواز به مدت 3 سال، عضو هیئت بررسی طرحهای تحقیقاتی پژوهشی دانشگاه اهواز به مدت 3 سال، سرپرست بخش داخلی بیمارستان ایرانیان دبی به مدت 3 سال، سرپرست اجرای کنفرانسهای علمی بیمارستان ایرانیان دبی به مدت 3 سال و عضو هیئت تحریریه مجله علمی بیمارستان ایرانیان به زبان انگلیسی به مدت 4 سال بخشی از سوابق این استاد فقید بود.
همچنین دکتر سیدنادر میرباقری متخصص علوم آزمایشگاهی و مدیر آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر همکار دیگر دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در این حادثه همراه دو برادر دیگر و یکی از دوستان خود دچار حادثه شد و جان باخت.
مراسم تشییع و خاکسپاری آنها صبح روز یکشنبه 24 دیماه 91 در قطعه 256 بهشت زهرا برگزار می شود.
wichidika
14-01-2013, 17:59
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران:
گازهای سمی پکیج منجر به مرگ عضلات قلب میشود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سیستم پکیج که در داخل واحدهای مسکونی نصب میشود به دلیل تولید گازهای سمی از جمله مونوکسید کربن برای ساکنین منزل خطرناک است و چنانچه این وسیله گرمایشی در جایی قرار بگیرد که تهویه مناسب وجود نداشته باشد و منجر به سوخت ناقص هم شود، تولید این گاز خطرناک بیشتر میشود.
به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، دکتر شهرام فیروز بخش فوق تخصص ریه، با بیان این مطلب افزود: اگر فردی که دارای سابقه بیماری تنفسی است، در منزل خود از پکیج استفاده کند، انتشار این گازهای آلاینده در محیط زندگی باعث تشدید بیماری تنفسیاش میشود.
وی تصریح کرد: زیانی که پکیج برای سلامتی افراد ایجاد می کند، منحصر به بیماران تنفسی نیست و آلودگیهای محیطی این دستگاه برای سایر ساکنین منزل که از سلامت کامل برخوردار هستند هم مضر میباشد بنابراین اگر برخی به ناچار از این سیستم گرمایشی استفاده میکنند باید حتما آن را در جایی نصب کنند که تهویه مناسب داشته باشد تا آسیبهای آن به حداقل برسد.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با تاثیرات گاز مونوکسیدکربن بر تنفس و جریان خون گفت: تنفس گاز کربن منواکساید به دلیل تمایل شدید این گاز به ترکیب با هموگلوبین خون، سبب نرسیدن اکسیژن کافی به کلیه بافتها از جمله قلب و مغز و تأثیر روی سیستم عصبی شده و به فعل و انفعلات مغزی صدمه میزند و و روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: گاز مونوکسید کربن همچنین روی بصل النخاع که فرمان جریان خون را به قلب میدهد اثر بسیار مخرب داشته و با تشدید تنفس مونوکسید کربن، پیاز نخاع تخریب شده و تنفس و ضربان قلب قطع میشود.
این فوق تخصص ریه اثر دیگر گاز مونوکسید کربن خصوصاً در افراد مسن را بیماریهای تنگی عروق عنوان کرد و گفت: تنگی عروق باعث کاهش انتقال اکسیژن به بافتها و عضلات قلب شده و خون رسیده به علت نداشتن اکسیژن کافی بعضاً باعث نکروز یا مرگ عضلات قلب و سکتههای قلبی و مغزی میشود.
وی تصریح کرد: علت افزایش مرگ و میر ناگهانی افراد مسن در زمستان هم ناشی از همین مساله است.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: این گاز باعث اختلال در هوشیاری شده و روی مرکز تنفس افراد تاثیر میگذارد.
وی همچنین گفت: وقتی فرایند احتراق در پکیج انجام میشود، انواع و اقسام اکسیدها تولید میشود از جمله اکسد نیتروژن و اکسید گوگرد که اینها میتوانند بر روی راههای تنفسی اثر تحریک کننده داشته باشند و باعث ایجاد یا تشدید حساسیتهای تنفسی شوند که این مساله بویژه برای کسانی که مبتلا به آسم هستند، بسیار مضر است.
دکتر فیروز بخش در ادامه گفت: معمولا در زمستان شاهد هستیم افراد در و پنجرها را بسته نگه میدارند و حتی در منازلی که پکیج در محیط خانه نصب شده از درزگیر هم استفاده می شود تا هوایی مبادله نشود این خود باعث میشود که اگر هوای آلوده وارد محیط میشود، اثرات سوء بیشتری داشته باشد.
وی توصیه کرد: در محیطی که پکیج نصب است حتما باید در طول روز چند مرتبه پنجرهها باز شوند تا مبادله هوا صورت گیرد و غلظت گازهای سمی در محیط خانه به حداقل برسد.
این فوق تخصص ریه در رابطه با نقش دستگاه بخور در کم کردن غلظت این آلایندهها گفت: این کار آلایندگی را کم نمیکند هر چند اگر درصدی از رطوبت در محیط وجود داشته باشد، بهتر است و به سیستم دفاعی تنفسی کمک میکند اما این که بگوییم باعث کم شدن گازهای سمی میشود اینگونه نیست.
دکتر فیروزبخش با تاکید بر اینکه سیستم حرارت مرکزی امنترین و بیخطرترین سیستم حرارتی است، گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر استفاده از پکیج فراگیر شده و هیچ دستگاه مسوولی در مورد اثرات سوء این سیستم بر سلامت افراد اطلاع رسانی لازم را انجام نمیدهد.
انتهای پیام
wichidika
18-01-2013, 13:30
اورژانس تهران خبر داد:
وقوع 1120 گازگرفتگی در پایتخت از ابتدای سال/وسایل گرمایشی غیراستاندارد در صدرعلل گازگرفتگی
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران از 1120 مورد گازگرفتی (مسمومیت با گاز CO) از ابتدای امسال تا اول دی ماه در پایتخت خبر داد.
حسن عباسی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: از ابتدای امسال تا اول دی ماه 1120 مورد گازگرفتگی در پایتخت گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش اندکی برخوردار بوده است؛ به طوری که تا اول دی ماه سال 90 حدود 1180 مورد گازگرفتگی در تهران گزارش شد.
وی استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی غیراستاندارد و مشکل در دودکشها و خروجی وسایل گرمایشی را از عمدهترین دلایل گازگرفتگی و مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در پایتخت دانست.
عباسی گفت: گاز گرفتگی بر اثر استنشاق گاز منواکسید کربن اتفاق میافتد که رنگ و بو ندارد و مانع رسیدن اکسیژن به مغز و بافتها میشود.
مدیر روابط عمومی اورژانس تهران، سردرد همراه با احساس سنگینی را مهمترین علامت گازگرفتگی یا مسمومیت با گاز منوکسیدکربن دانست و گفت: اگر اکسیژن مورد نیاز در اختیار فرد گاز گرفته قرار نگیرد، علائم دیگری نظیر تهوع و استفراغ و سوزش شدید در ناحیه چشم و گلو، احساس گرفتگی و درد شدید در قفسه سینه و ناتوانی در تشخیص موقعیت از دیگر علایم مسمومیت با گاز منوکسیدکربن است و مسمومیت با این گاز نهایتا به تشنج، کاهش هوشیاری، اغما و مرگ میانجامد.
وی تاکید کرد: مهمترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با مونوکسید کربن شده، رساندن اکسیژن (هوای تازه) به او است و پس از آن سریعا با اورژانس 115 تماس گرفته شود.
انتهای پیام
tamirkar1
20-04-2013, 22:10
آزمایش دودکش
برای اطمینان از صحت عملكرد دودكش 3 آزمایش آسان ذیل را میتوان انجام داد.
1- سادهترین آزمایش هر دودكش دستزدن و لمس آن است. سردی دودكش نشانه عدم عبور گازهای سمی حاصل از احتراق وسیله گازسوز و زنگ خطری برای شما میباشد. وقتی وسیله گازسوز کارمی کند بایستی دودکش داغ باشد و نوک انگشتان داغی آنرا حس کند.
2- آزمایش بعدی استفاده از شمع و یا شعله كبریت در محل دریچه و مبدأ دودكش در اتاق (محل مصرف) میباشد . با قرار دادن كبریت روشن درابتدای دریچه بایستی شعله به سمت داخل دودكش كشیده شود . این موضوع نشانه كـاركردن و مكش مناسب دودكش و در صورتیكه تغییری در شعله ایجـاد نشود نشان دهنده عدم مکش مناسب دودكش میباشد.
3- هنگام خرید و یا اجاره خانه و قبل از وصل وسایل گازسوز به دودکش،مسیر دودكشها را بایك وزنه و طناب محكم از پشتبام تا محل دریچه و مبدأدودکش كنترل نمائید تا از بازبودن آن كاملاً مطمئن شوید.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.