مشاهده نسخه کامل
: انواع پارتیشن ها چی هستند؟
با سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان عزیز. راهنمایی و هم چنین اطلاعات میخواستم راجع به موارد زیر.ممنون میشم اگر کمکم کنید.
1) یک تعریف از primary partition & logical partition میخواستم .....و فرق بین این دو تا و هم چنین من شنیدم که سیستم عامل راحتما بایستی بر روی primary partition نصب کرد. آیا درست است یا خیر؟
2)من 2 تا ویندوز دارم کنار درایو (( C )) نوشته است (healthy (system و کنار درایو D نوشته است (Healthy (boot فکر میکنم چون درایو C نوشته است System یعنی دارای سیستم عامل است و درایو D چون نوشته است BOOT یعنی از سیستم عامل این درایو دارم استفاده میکنم..آیا این نظر درست است یا خیر؟
3)پارتیشن Active یعنی چی؟و چه پارتیشن هایی Active هستند؟
4)چند تا پارتیشن primary میتوانیم داشته باشیم؟یعنی اگر بر روی یک سیستم 4 تا سیستم عامل باشد .یعنی دارای 4 تا پارتیشن primary میباشد؟
ata.royalfalcon
03-11-2012, 13:39
با سلام و عرض ادب خدمت تمام دوستان عزیز. راهنمایی و هم چنین اطلاعات میخواستم راجع به موارد زیر.ممنون میشم اگر کمکم کنید.
1) یک تعریف از primary partition & logical partition میخواستم .....و فرق بین این دو تا و هم چنین من شنیدم که سیستم عامل راحتما بایستی بر روی primary partition نصب کرد. آیا درست است یا خیر؟
2)من 2 تا ویندوز دارم کنار درایو (( C )) نوشته است (healthy (system و کنار درایو D نوشته است (Healthy (boot فکر میکنم چون درایو C نوشته است System یعنی دارای سیستم عامل است و درایو D چون نوشته است BOOT یعنی از سیستم عامل این درایو دارم استفاده میکنم..آیا این نظر درست است یا خیر؟
4)چند تا پارتیشن primary میتوانیم داشته باشیم؟یعنی اگر بر روی یک سیستم 4 تا سیستم عامل باشد .یعنی دارای 4 تا پارتیشن primary میباشد؟
سلام .
همانطوریکه در عکس زیر میبینید هارد لپتاپم 4 پارتیشن primary دارد که البته 100 مگابایت پارتیشن اول که letter ندارد (برای امنیت بیشتر که درmy computer دیده نشود) در واقع system reserved partition هست .
این پارتیشن Active ، مورد نیاز برنامه bitlocker هست . همچنین این پارتیشن محل استقرار فایلهای مورد نیاز برای boot سیستم عامل هست (NTLDR در سیستمهای مبتنی بر NT و BOOTMGR در ویندوز ویستا و سون) . بعبارت دیگه System Partition محل استقرار فایلهای مورد نیاز برای بوت ویندوز هست .
زمانیکه روی یک پارتیشن Active فایلهای سیستمی مورد نیاز برای بوت ویندوز کپی میشود آن پارتیشن ، یک پارتیشن System هم خواهد بود .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
active بودن پارتیشن بعنوان یه راهنما برای برنامه های موجود در زنجیره بوت هست . بطور خلاصه برای بوت شدن ویندوز چندین برنامه باید پشت سر هم اجرا بشوند ، بعبارت دیگه یک برنامه کوچک کارش رو انجام میدهد و سپس برنامه بعدی رو فراخوانی میکند .
اولین برنامه در زنجیره بوت از bios شروع میشود . اگر سیستم عامل را از روی هارد اجرا میکنید بدیهی هست برنامه بعدی از روی هارد اجرا خواهد شد . برای اینکه بایوس بتواند براحتی این برنامه دوم رو پیدا و فراخوانی کنه این برنامه دقیقاً در بایتهای آغازین اولین سکتور هارد نوشته میشود . برنامه دوم ILP هست (مخفف initial program loader) این برنامه به همراه جدول پارتیشنها MBR نامیده میشود . تنها وظیفه ILP پیدا کردن برنامه بعدی در زنجیره هست . ILP به جدول پارتیشنها نگاه میکند تا ببیند کدامیک Active هست . تا اینجا دو برنامه اجرا شده است یعنی Bios و ILP . برنامه سوم که در اولین بایتهای پارتیشن Active قرار دارد BPR نامیده میشود (مخفف partition boot record) . چهارمین و آخرین برنامه در ویندوزهای قبل از ویستا ntldr بود که وظیفه آن اجرای ویندوز از پوشه system 32 هست .
خلاصه برنامه های اجرا شده تا الان .
Bios > ILP > PBR > Ntldr > Windows
نکته : برنامه Ntldr هم مدیریت بوت رو بعهده داره و هم وظیفه اجرای ویندوز از پوشه system32 ، در صورتیکه در ویندوزهای ویستا و سون مدیریت بوت بعهده BOOTMGR هست و اجرای ویندوز هم بعهده winload.exe (موجود در پوشه system32) هست .
ترتیب اجرای برنامه ها در ویندوزهای ویستا یا سون
Bios > ILP > PBR > BOOTMGR > winload.exe > Windows
حداکثر 4 پارتیشن primary میتونید داشته باشید در نتیجه برای اینکه تعداد بیشتری پارتیشن داشته باشید باید آخرین پارتیشن بصورت extended باشه که میتونید این پارتیشن extended رو به چند پارتیشن logical تقسیم بندی کنید . چند پارتیشن logical در یک هارد در واقع یک پارتیشن بیشتر نیست (extended partition) ولی سیستم عامل آنرا چند پارتیشن میبیند . سیستم عامل میتونه علاوه بر اینکه روی پارتیشنهای primary نصب بشه روی پارتیشنهای logical هم کرد . ولی یه پارتیشن Logical هیچوقت active نیمشود .
نکته : در پارتیشن بندی به روش GPT میتوان تا 128 پارتیشن primary ساخت .
نکته : boot partition پارتیشنی که دارای فایلها و برنامه های ویندوزی و کلاً هر فایلهای دیگری به جزء فایلهای مورد نیاز برای بوت هست مثل پوشه system32 .
همانطوریکه قبلاً هم گفتم system partition محل استقرار فایلهای مورد نیاز برای بوت ویندوز هست (NTLDR در سیستمهای مبتنی بر NT و BOOTMGR در ویندوز ویستا و سون) . احتمالاً شما از ویندوزی استفاده میکنید که در پارتیشن D هست و به همین علت پارتیشن D بعنوان boot partition هست و اگر با ویندوزی که در درایو C نصب هست load شوید درایو C بعنوان boot partition خواهد بود .
saeed774
15-11-2012, 21:30
توضیحات دوستمون کاملا درسته ولی در تکمیل صحبت ایشون در مورد گزینه 4 سوال شما باید عرض کنم که تا جایی که من اطلاع دارم نهایت 3 پارتیشن میشه روی یک هارد ایجاد کرد و فقط و فقط یک پارتیشن بصورت اکتیو خواهد بود و پارتیشن اکتیو هم فقط نمایش داده خواهد شد .
منظور اگر 3 پارتیشن Primary ایجاد کنین . دو پارتیشن بصورت Hidden خواهد بود و یک پارتیشن هم قابلیت ایجاد اکتیو و قابل نمایش .( برنامه های پارتیشن بندی بطور اتومات درایو Primary بعد درایو Primary اول رو بصورت Hidden خواهد نمود )
عنی اگر بر روی یک سیستم 4 تا سیستم عامل باشد .یعنی دارای 4 تا پارتیشن primary میباشد؟
دو حالت داره ! بله میشه 3 پارتیشن primary ایجاد نمود و روی هر کدوم یه سیستم عامل نصب کرد ، منتهی همنطوری که گفتم فقط یکی رو میشه اکتیو کرد و سیستم عامل رو بوت نمود . برای بوت سایر سیستم عامل ها هم باید درایو اونا رو دوباره اکتیو و قابل رویت نمود . برای انجام این کار هم نرم افزار های متعدی هستن که این عملیات رو بصورت خودکار انجام میدن . مزیتی که این حالت داره اینه که وقتی یه سیستم عمل ویروسی بشه و از کار بیوفته ، دیگه روی سیستم عامل های بعدی تاثیری نخواهد گذاشت چون اونا هم غیر فعال و هم هیدن هستند .
حالت دوم اینکه : یک ویندوز روی درایو Primary و اکتیو نصب کنی و هر اندازه خواستی ویندوز در درایو های Logical بزنی و با استفاده از بوت منو همه ویندوز ها بطور همزمان و بدون تغییر در فرمت پارتیشن ها بوت خواهند شد .با این روش هر اندازه ذلت بخواد میتونی ویندوز نصب کنی .یعنی یک درایو Primary اکتیو شده و تعداد دلخواه درایو Logical .
سلام
اگه میشه راهنمایی کنید درایو cفورمت کنم
سی دی بوت میزارم و وارد dos میشه وقتی مینویسم format c: میگه درایو c ریجستر نشده
در ضمن در برنامه های پرتیشن بندی از چه گزینهای برای یکی کرد دو پارتیشن استفاده کرد
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.