ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چرا هنگام روي دادن بعضي از اتفاقات احساس ميكنيم قبلا آن صحنه ها را ديده ايم؟

Saeed Dz
30-10-2012, 13:58
به اين پديده مي گوييم دژا- وو (Deja vu ) معني تحت اللفظي اين كلمه فرانسه «قبلا ديده شده» است. توضيح رايج امروزين روان شناسان درباره اين پديده، بروز اشتباه در فرايند حافظه انسان است، به اين معني كه وقتي صحنه اي را مي بينيم اين صحنه به حافظه كوتاه مدت ما سپرده مي شود و در هر لحظه ذهن ما چند ثانيه پيش تر را از روي حافظه كوتاه مدت به خاطر مي آورد ( وگرنه نمي تونستيم آن صحنه را لحظه به لحظه دنبال كنيم ) اما گاهي اوقات اين عملكرد به نحوي انجام مي شود كه گويي تصاوير چند لحظه پيش از حافظه طولاني مدت بازخواني مي شود و بنابراين تصور مي كنيم اتفاقي كه چند لحظه پيش تر افتاده در گذشته اي دور رخ داده و ما مشغول به خاطر آوردن آن از روي حافظه طولاني مدتمان هستيم. به همين دليل هست كه هميشه حس جست و جو براي خاطره اي دور دست در چنين لحظاتي بسيار قوي است و مدام داريم با خودمام مي گوييم « اين صحنه را قبلا كجا ديده بودم؟ ». هر چند هرگز نمي توانيم زمان و مكان دقيق بروز اين خاطره ي قديمي دروغين را دقيقا به خاطر بياوريم. درباره نحوه دقيق عملكرد مغز ( مثلا اينكه مغر ما پيش از درك هر لحظه آن را از حافظه كوتاه مدت بازخواني مي كند يا اينكه پيش از بازخواني از حافظه كوتاه مدت جريان زمان را به عنوان يك خاطره در جريان درك مي كند) بحث هاي زيادي وجود دارد، اما چيزي كه فعلا روشن است، اين است كه دژا-وو ربطي به روشن بيني و آينده نگري ندارد. تقريبا دو سوم مردم جهان با چنين تجربه اي رو به رو مي شوند، پس نبايد نگران خراب شدن مغزتان باشيد. بررسي هاي روانپزشگان براي يافتن رابطه اي معني دار ميان بروز دژا-وو و اختلالاتي مثل اسكيزوفرني و عصبي بودن نيز هيچ نتيجه اي نداشته و ارتباطي ميان اين پديده با چنين اختلالاتي وجود ندارد. تنها عارضه مغزي كه ممكن است با دژا-وو مرتبط باشد حمله صرع در ناحيه گيجگاهي مغز است. اغلب مردم در زندگي خود با دوره هاي ملايم حملات صرع رو به رو مي شوند ( كه به معني ابتلا صرع نيست) و اين حملات هم لزوما به معني غش كردن و عوارض رفتاري ظاهري نيستند. دژا-وو مي تواند نشانه بروز چنين حملات زودگذر و خفيفي باشد.

Iloveu-ALL
15-11-2012, 17:18
رویای صادقه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

کاربر شماره ی یک
15-11-2012, 17:45
آشنا پنداری ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 8%B1%DB%8C)
دژاوو ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

رستگار15
16-11-2012, 13:40
ما احساس میکنیم قبلا این رو دیدیم ه خاطر اینکه وقتی خوابیم روح ما دیگه وابسته به زمان و مکان نیست بنابر این میتونه در زمان و مکان حرکت کنه،پس گاهی اوقات که این اتفاق میوفته که ما قبلا در خواب به این زمان اومده بودیم و این صحنه برامون تکراریه
دبیرستان که بودیم این رو در قسمت رویای صادقه خوندیم

مهرسا1
16-11-2012, 14:49
بیشتر به خاطر تفکر زیاد به اون موضوع هست

A M ! N
16-11-2012, 15:08
این قضیه ربطی به روح و اینطور مباحث نداره ، منطقی ترین دلیلش همون پست یک این تاپیک هست.

B3HZ@D
17-11-2012, 03:37
نه رویای صادقه است و نه روح و از این جور حرف ها و خرافات.
پست اول تاپیک کاملا علمی و به دور از هر افکار تخیلی اون رو توضیح داده. قبلا یک توضیح این چنینی به زبان انگلیسی خونده بودم ولی کاملا متوجه نشدم .
ولی این متن خیلی کمک کرد :sq_8:

h-blade
17-11-2012, 03:41
چيزي كه امروزه اونا تونستن كشف كنن 1300 سال پيش توسط ائمه مطرح شده....

B3HZ@D
17-11-2012, 06:03
کجا مطرح شده ؟! بگین تا ما هم بخونیم و به اطلاعاتمون اضافه بشه !

Arash4484
23-11-2012, 09:28
توضيح رايج امروزين روان شناسان درباره اين پديده، بروز اشتباه در فرايند حافظه انسان است، به اين معني كه وقتي صحنه اي را مي بينيم اين صحنه به حافظه كوتاه مدت ما سپرده مي شود و در هر لحظه ذهن ما چند ثانيه پيش تر را از روي حافظه كوتاه مدت به خاطر مي آورد ( وگرنه نمي تونستيم آن صحنه را لحظه به لحظه دنبال كنيم ) اما گاهي اوقات اين عملكرد به نحوي انجام مي شود كه گويي تصاوير چند لحظه پيش از حافظه طولاني مدت بازخواني مي شود و بنابراين تصور مي كنيم اتفاقي كه چند لحظه پيش تر افتاده در گذشته اي دور رخ داده و ما مشغول به خاطر آوردن آن از روي حافظه طولاني مدتمان هستيم.

البته این یکی از توضیحات محتمل برای پدیده دژاوو میباشد و بخش از تفاسیر علمی دیگری که مطرح شده رو فهرست‏وار ذکر میکنم:
-حس عاطفی مشابه در مورد وقایع مشابه و تشکیل ارتباطات یکسان مدارهای مغزی (معمولن ما احساسات مشابه رو تجربه میکنیم، ولی اگر این فرآیند مغزی در لحظات ابتدایی بصورت صد در صد رخ بده میتونه باعث دژاوو باشه)
-زودتر رخ دادن ثبت حافظه نسبت به [خود]آگاهی به محیط
-تفاوت زمان واکنش مغز به تصاویر دریافتی از چشم چپ و راست یا تفاوت سرعت دریافت نور در یکی از چشم ها (به این صورت که تصویر یک چشم زودتر تحلیل و مخابره و ضبط شود)
- تحرکات بیش از حد سرعت یافته در نورونها
-تلفیقی از چند مورد از این تئوریها
و...
هر کدام از این نظریه ها دارای ضعف و قوتی است، برای مثال دژاوو در افراد نابینا و کم بینا و... هم رخ میدهد که تئوری قدرتمند سوم را دچار اشکال میکند.
مشکل بزرگ تحلیل دژاوو زمان بسیار کوتاه و آنی رخ دادن آن، و همچنین پیش بینی نشده اتفاق افتادنش میباشد...

Saeed Dz
24-11-2012, 04:19
بحث روياي صادقه رو حتما شما مطرح كردين آره.......:sq_2:
توصیه میکنم بیخودی جنجال نکنید!
متاسفانه دوستانی که عقاید خاص مذهبی دارند وقتی نمیتونن با واقعیت ها کنار بیان تاپیک های مفید علمی رو سعی میکنن به حاشیه ببرن
مثل کاری که داره سعی میشه در این تاپیک و تاپیک "نظم ظاهری ای که ما در آسمانها میبینیم. آیا واقعا جهان منظم است ؟" انجام بشه

لطفن همه ی دوستان آرامش خودشون رو حفظ کنن
بالاخره همه ی ما انسان هستیم و عقاید متفاوتی داریم
حتی پنج انگشت دست خودمون هم شبیه هم نیستن!

کاربر شماره ی یک
28-11-2012, 02:51
برای مثال دژاوو در افراد نابینا و کم بینا و... هم رخ میدهد که تئوری قدرتمند سوم را دچار اشکال میکند.

چطور ؟ من نمیدونستم ! یعنی شخص بدون دیدن هم این اتفاق براش میافته ؟ چطور میفهمه که صحنه تکراریه ؟ از دیالوگ ها ؟
میتونید توضیح بیشتر بدید ؟

Saeed Dz
28-11-2012, 04:00
چطور ؟ من نمیدونستم ! یعنی شخص بدون دیدن هم این اتفاق براش میافته ؟ چطور میفهمه که صحنه تکراریه ؟ از دیالوگ ها ؟
به نظرم این درمورد اون کسایی صادق هست که بینایشون رو از دست میدن
بازم آرش لطف کنه توضیحاتش رو بذاره مطالعه میکنیم حتمن

Arash4484
28-11-2012, 13:31
بله از حس محیطی که درونش رفته یا از شنیدن صداهای که بنظر آشنا میاد( که خودتون اشاره کردید)...
در ضمن دژاوو چند نوع داره که همه وابسته به بینایی نیستند:

Déjà vécu:
Déjà vécu معمولا «قبلا زندگی شده» ترجمه می‌شود و به معنی آن
است که شخص تصور می‌کند بازه‌ای از زمان را که فعلا می‌گذراند ، قبلا با همه جزئیات
تجربه کرده است.
در یادداشت‌های چارلز دیکنز به این نوشته‌ها در مورد
Déjà vécu برمی‌خوریم:
«همه ، حس و حالی را تجربه کرده‌ایم که گاهی سراغ ما می‌آید ،
که در آن حس می‌کنیم آنچه را در حال گفتن و یا انجام دادنش هستیم ، قبلا در
زمان دوری گفته‌ایم و انجام داده‌ایم ، یا اینکه محیط اطرافمان را با همان چهره‌ها
، اشیا و شرایط قبلا تجربه کرده‌ایم ، و یا اینکه می‌دانیم بعد از یک سخن ، چه حرفی
خواهیم زد ، چرا که آن حرف‌ها را به یاد می‌آوریم!»
Déjà senti
Déjà senti را می‌توان «قبلا حس شده» ترجمه کرد ، بر خلاف Déjà
vécu در Déjà senti حس و حال تجربه قبلی شرایط ، فقط به صورت موقت در یک شخص حس
می‌شود.
نخستین بار دکتر John Hughlings Jackson درسال ۱۹۸۹ در یادداشت
های پزشکی‌اش در مورد یک شخص مبتلا به صرع قسمت گیجگاهی مغز temporal lobe or
psychomotor epilepsy ، این حالت را توضیح داده است. با گذشت مدتی حتی در حد چند
دقیقه از تجربه چنین حالتی ، دیگر آن اشخاص همان حس و حال قبلی را در مورد اتفاق
افتادن قبلی حوادث و تجربیاتشان نخواهند داشت.
Déjà visité
Déjà visité را «قبلا ملاقات شده» ترجمه می‌کنند. این حالت شایع
نیست و در آن شخص برای مثال می‌تواند راهش را در شهر یا محلی که قبلا به آن نرفته
است ، پیدا کند. Déjà visité با Déjà vécu از این لحاظ تفاوت دارد که در آن شخص در
موردجزئیات جغرافیایی و مشخصات سه بعدی محل جدید ، صحبت می‌کند.
به احتمال زیاد در این مورد قبلا در روزنامه‌ها و صفحات حوادث
مجله‌ها چیزهایی خوانده‌اید و متحیر مانده اید که این حرف‌ها راست هستند یا دروغ.
بعضی‌ها رؤیاها ، تناسخ و یا سفرهای روح در خارج بدن را توجیه آن می‌دانند ولی
پژوهشگران خواندن جزئیات دقیق جغرافیایی یک محل را توجیه‌‌کننده آن می‌دانند.
سر والتر اسکات خالق اثر مشهور ایوانهو ، در رمان گای مانرینگ
به Déjà visité اشاره کرده است.

به نقل از وبلاگ یک پزشک/ منبع ویکی پدیا انگلیسی

کاربر شماره ی یک
28-11-2012, 13:46
بله از حس محیطی که درونش رفته یا از شنیدن صداهای که بنظر آشنا میاد( که خودتون اشاره کردید)..

پس ميشه گفت وابسته به شنوايي و بينايي باهم هستند !‌يعني اگه اين دوتا توانايي رو بگيري ،‌همچين حسي ايجاد نميشه ؟

mehdi 65
28-11-2012, 14:04
من هر وقت اینجوری میشم یه حس بدی بهم دست میده.

Arash4484
29-11-2012, 01:28
پس ميشه گفت وابسته به شنوايي و بينايي باهم هستند !‌يعني اگه اين دوتا توانايي رو بگيري ،‌همچين حسي ايجاد نميشه ؟

در حقیقت کل حواس پنج گانه در فرض شما باید قطع بشه(بویایی-چشایی-لامسه-...) ، در این حالت هم با یک انسان گنگ طرفیم که حتی حس عادی خودش رو هم نمیدونه ...
بهرحال همونطور که گفته شد بررسی دژاوو بسیار سخته و چون ناگهانی است و زمان ظهورش از منطق چندان مشخصی پیروی نمیکنه، بنظرم آزمایش این فرضیه شما خیلی مشکله. اگر هم تست شده من بی اطلاعم.

senaps
15-12-2012, 14:08
اقا من واقعا واقعا واقعا پیش اومده یه صحنه‌ای که بچه بودم بیدار که شدم گیج شدم.... یادم میاد که دقیقا خواب به شدت منو گیج کرده و هرچی فکر کردم،نتونستم بفهمم که اونجا کجا بوده و یا اون ادما کیا بودن؟؟
ولی در اینده دیدم که در حین اتفاقی، اون خواب یه دفعه یادم اومده... همیشه سعی کردم که تیکه ایش رو بگم که الان مثلا چی میشه! ولی اونجوری نمیشه!:n21:

من زیاد به سفر در زمان و اینجور شرو و ورا اعتقاد ندارم! ولی این مسئله‌ی دژاو واقعا مخم رو کار گرفته!!.... مخصوصا که الان اصلا نمی‌تونم خواب ببینم خیلی وقته!

ببخشید که زیر خاکی کشیدم بالا!

hp722
20-12-2012, 21:18
برای من چندبار این اتفاق افتاده.وقتی این حس بهم دست میشه یه لحظه قفل میکنم.نمیشه بهش گفت رویای صادقه.ولی این حس به قدری واقعی هست که وقتی تو این چندباری که بمن دست داده واقعا حس کردم قبلا برام اتقاف افتاده یا اون صحنه رو قبلا دیدم

Atghia
21-12-2012, 13:24
عاشق این فیلمم یعنی
:
دجا وو با بازی دنزل واشنگتن:n16:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Rastin.
05-01-2013, 18:33
متاسفانه دوستانی که عقاید خاص مذهبی دارند وقتی نمیتونن با واقعیت ها کنار بیان تاپیک های مفید علمی رو سعی میکنن به حاشیه ببرن

البته مطلب پست اول یک تفسیر هست که هنوز در یک پروسه تجربی اثبات نشده...همینطور که جناب آرش گفتن تئوریهای متنوعی در اینمورد وجود داره که برمیگرده به عدم شناخت کامل نسبت به بعضی پدیده های روانی و دلایل اونها!...
بنابراین فعلا نمیتونیم عنوان "واقعیت" رو به این توضیحات بدیم!:n01:

Saeed Dz
06-01-2013, 00:32
البته مطلب پست اول یک تفسیر هست که هنوز در یک پروسه تجربی اثبات نشده...همینطور که جناب آرش گفتن تئوریهای متنوعی در اینمورد وجود داره که برمیگرده به عدم شناخت کامل نسبت به بعضی پدیده های روانی و دلایل اونها!...
بنابراین فعلا نمیتونیم عنوان "واقعیت" رو به این توضیحات بدیم!:n01:
منظور من کلی بود و به نظرم کاملن واضح هست که گفتم واقعیت ها.
ضمن اینکه پدیده های روانشناختی و اساسن خود رشته روانشناسی مطالب زیادی از این دست داره و به همین خاطر و بعضی دلایل دیگه حتی اون رو بعضی افراد جزو علوم نمیدونن!

senaps
06-01-2013, 01:38
کدوم واقعیت ها رو رد میکنن مذهبی ها؟!

Saeed Dz
09-01-2013, 00:55
کدوم واقعیت ها رو رد میکنن مذهبی ها؟!
بسیاری از واقعیت های پذیرفته شده ی علمی. حتی در مواردی حقیقت هایی که به صورت تجربی ثابت شده.

senaps
09-01-2013, 01:01
بسیاری از واقعیت های پذیرفته شده ی علمی. حتی در مواردی حقیقت هایی که به صورت تجربی ثابت شده.
با اینگونه کلی حرف زدن نمیشه حرف زد!!
مشخصا مذهبی ها نمیان بگن این فلان مسئله که مثلا ۴۰۰۰ صفحه مقاله راجع‌بهش هست ما چون شیکممون اینجا تلپ صدا میده پس رد میشه!!! براش دلیل میارن...:n02:

Saeed Dz
09-01-2013, 01:10
با اینگونه کلی حرف زدن نمیشه حرف زد!!
مشخصا مذهبی ها نمیان بگن این فلان مسئله که مثلا ۴۰۰۰ صفحه مقاله راجع‌بهش هست ما چون شیکممون اینجا تلپ صدا میده پس رد میشه!!! براش دلیل میارن...:n02:
جزئی تر نمیشه به این مسئله پرداخت و در این انجمن جای برای جزئی گویی وجود نداره اما برای مثال کتاب مقدس مسلمانان سفر به ماه رو رد میکنه و یا ... . لطفن این بحث ادامه پیدا نکنه و هرکس هم از این پس بیاد اینجا در رابطه با موضوعی غیر از موضوع تاپیک یا اسپم ارسال کنه حذف خواهد شد.

Rastin.
12-01-2013, 00:46
جزئی تر نمیشه به این مسئله پرداخت و در این انجمن جای برای جزئی گویی وجود نداره اما برای مثال کتاب مقدس مسلمانان سفر به ماه رو رد میکنه و یا ... . لطفن این بحث ادامه پیدا نکنه و هرکس هم از این پس بیاد اینجا در رابطه با موضوعی غیر از موضوع تاپیک یا اسپم ارسال کنه حذف خواهد شد.

دوست عزیز همین کلی گویی و اشاره به موضوعات کاملا بی ربط(سفر به ماه و..) بحث رو منحرف میکنه.

موضوع تاپیک مشخصه و در این مورد هیچ واقعیت مطلق و اثبات شده ای وجود نداره...هر چه هست تئوریه. و اگر کسی اینها رو نپذیره نمیتونیم ادعا کنیم باورهاش با "واقعیت" مشکل دارن.:n01: